Филип Златанов отива на съд заради скандалното тефтерче

Бившият шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) Филип Златанов отива на съд за длъжностно престъпление.

Обратно в новината

Коментари - Филип Златанов отива на съд заради скандалното тефтерче | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Sm3hurk0

Като знам какви хора ги наричат компютърни експерти в България - направо ми се повдига. Това, че можеш да натиснеш бутона и компа да запали, не те прави експерт ! Не ми е известно в България да има лаборатория, в която да могат да разглобят харда и да четат директно от диска - остатъчния магнетизъм. След лол левел формат идва едни мормот и отваря шоколада.... Ако няма шоколад - ще направиме шоколад по наш вкус ( манипулиране на данните ).

ДО СЕРГЕЙСТВАЩАТА ПРОКУРАТУРА УРОК ПО ПРАВО Нр. 1 Документ (в гражданското процесуално право) е вещ, върху която с писмени знаци е материализирано изявление, което свидетелства за определени факти. Според естеството си документът бива: официален и частен; подписан и неподписан; автентичен и неавтентичен. В правото HE са документи скици, чертежи, рисунки, знаци и други символи. ЗА ДОМАШНО: 1. Документ ли е личнната ми тетрадка, в който съм си драскал драсканици? 2. Салфетка, тетрадка, къс тоалетна хартия, тефтер без подписи и печати документи ли са и служат ли като доказателство в съда? 3. Нарушавам ли като юрист личните права на гражданите, гарантирани им от конституцията, като конфискувам личните им тетрадки/ тефтери и публикувам съдържанието им? 4. Мога ли като юрист да осъдя гражданина ХХХ ефективно, заради това, че той е нанесъл някакви знаци и си е водил записки върху салфетка, къс тоалетна хартия, тетрадка или тефтер?

Извадки от тефтерчето на Златанов: Плевнелиев -> недопустимо е да стане известно "Росен Пленелиев - сигналът е прекратен, да не се качва в интернет" "Недопустимо е да стане известно. Прекратява се в 12 да се отиде при Ранкова незабавно да се извади. А по надолу: "Разговор Дянков по повод Димана Ранкова нормално поведение" Следват указания - в 11,30 ч "да се публикува Ранкова без президента", след което да се следи реакцията на журналистите по интернет. От написаното в тефтера се стига до извода, че указанията на Златанов от хора с инициали И.Ф., Ц.Ц и Б.Б, са били с цел да не се закача Плевнелиев, но пък Ранкова е трябвало да бъде "ударена" и с действията си Златанов й е причинил вреда. Той не е изпратил решението на КПУКИ, с което не е дал възможност на Димана Ранкова да оспорва решението на комисията и да защити доброто си име в обществото.

ЯСНО Е КАТО БЯЛ ДЕН- СЕРГЕЙСТВАЩАТА ПРОКУРАТУРА НЯМА НИЩО СРЕЩУ ФИЛИП ЗЛАТАНОВ - БИЛ СИ ВОДИЛ ЗАПИСКИ В ТЕФТЕР? Е И? 1. Кое е незаконното? 2. От кога записките в тефтер са официален документ? 3. Забранено ли е? Всеки може да си пише каквото си иска в тефтери! Златанов може да се изживява като автор на криминални романи и да си води записки! Може и за убийства да се говори в тефтера... и какво от това? 4. Ако Стивън Кинг и Агата Кристи бяха на почивка в България и си записваха инспирациите по новия им психо/ криминален роман, и тях ли щяхте да обвините в подготовка на убийства въз основа на "записки в Тефтер"? СТАВАТЕ ЗА БРУТАЛЕН СМЯХ!

тоя малоумен идиот майка му го водеше да го регистрира като безработен в ноито, представятели си какви нищастници ни управляват и определят бъдещето ни.

Дотук добре. Ама хайде сега и всички членове на тая комисия един по един. Щото една птичка пролет не прави, те къде са били - за гъби?

Тоя е за затвора.

Така както е тръгнало, дано след Златанов в съда влязат и менторите от тефтерчето ИФ-ЦЦ-ББ.

Като му видите физиономияти на този индивид става ясно какви катили са назначавали герб - послушни, прости и безволеви ! Смятате ли, че този на снимката би сътворил нещо полезно за обществото и народа ? Смятате ли, че би тропнал по масата и да каже - ей така не е редно ! Такива като него само изпълняват безпрекословно заповедите на техните господари ! И как така се разбра, че зад И.Ф. стои искрето фидосова, а зад Б.Б. и Ц.Ц. не се знае още кой стои ?

Това е знаково дело, чрез него се разбра по какъв престъпен начин сме били управлявани от ГЕРБ.

Дано държавата да успее да осъди този плужек.

Нека сега Златанов вместо да дава отчет на ИФ, да дава показания пред съда.

Ще го съдят защото си е водил записки. Той горкия пише защото не може да помни! Как да запомниш толкова задачи от толкова много началници? Ще го осъдят за назидание на сегашните: Да помнят задачите, да не пишат защото ще ги осъдят след време!!!

Дано тоя изпее цялата истина много гейпер че влезне у кавшу барабар с Б.Б. ЦВ.ЦВ. И.Ф. Аиде да е шаерлия.

"В качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, той не е изпълнил и е нарушил служебните си задължения, с цел да набави за други лица облага или да причини вреда. От това са настъпили немаловажни вредни последици за КПУКИ - разколебаване на доверието на обществото" ДРУГАРЯ ЦАЦО БАЦАРОВ ОТ НАРОДНИЯ СЪД НАПРАВО ПРЕВЪРТЕ! ПО-СМЕШО ОБВИНЕНИЕ НЕ БЯХ СРЕЩАЛ! 1. Как другаря Цацо Бацаров смята да докаже, в какво точно се изразява "целта да набави за други лица облага или да причини вреда"? 2. "или да причини вреда"? Ако не става с облагата, то тогава пробваме с вреда? Смех! 3. В какво точно се изразява "облагата/ вредата"? 4. Коли са тези "лица"? 5. Последиците- "разколебаване на доверието на обществото"? Ми то целия парламент, цялото правителство, цялата прокуратура и цялото Позитано 20 трябва да са с обвинения! ПРОКУРАТУРКОВЦИ! ДАЖЕ СТУДЕНТИТЕ ПО ПРАВО ПЪРВИ КУРС ВИ СЕ СМЕЯТ С Г.ЗА СИ! ЗА ТОВА ЛИ ВИ ПЛАЩАМЕ БЕ? ЗА ДА ХАБИТЕ ХАРТИЯ ЗА ПИСАНЕ НА СМЕШНИ ОБВИНЕНИЯ?

Записани разговори за протекции над бизнесмени, записани разговори с прокурори за осуетяване на наказателно преследване, тефтерче с указания за разправа с политически опоненти! ГЕРБерасти, и лаете по другите? Марш веднага по дупките от където се изпълзяли!!!

Къде са записани? Има ли прокурорско разрешение! Ако няма, не стават за доказателствен материал, а само за надуване дудука на Златанов!

Абе да вземе да издаде това тефтерче, поне ще спечели пари! ;) Просто бизнес! ;) Взема да му откупя правата. ;)

Тоя е откровено тъп!

в б.г е нормално да се садят тези,които подават сигнал за нередности ,а не престапниците в маркови костюми.

Поредното прокурорско безумие продиктувано от Пеевски. Цацаров слуша като новобранец. Даже прави помпи на Пеевски. Тройната коалиция превърна България в страната на тефтерчета и флашки, а Станишев е основния приносител

Човекът с каскета е съселът с очилцата.

Чудя се кога ще бъдем нормална държава, в която ще се повдигат обвинения след сериозни разследвания и доказателства?! Дано само и това дело не се крепи на омазнено тефтерче, със списъци от инициали .... А дано, ама надали- просто защото ще трябва Ф.З. да даде показания срещу себе си. Силно се съмнявам, че някой му е помагал да попълва инициали в тефтерчето :-))))

Чете ли изобщо статията? "В хода на досъдебното производство са разпитани 32 свидетели, изготвени са 5 компютърно-технически и една съдебно-почеркова експертизи, се уточнява в официалното съобщение. " Трябва Цвъки да ти го прочете като СРС от трибуната на народното събрание ли, че да вденеш?

Интересно защо ДИР премълчават името на "другото лице". Става въпрос за гербавия президент Плевенлиев. ОСТАВКА!

Ей червени боклуци само с Президента не се занимавайте , че тогава лошо ви се пише!

Само не разбрах, защо не искаха комисия в Парламента за разследване на далаветите на Бисеров. Тук нито един комуноиден шизофреник не попита, а сега изкава яростно мнения по явни компромати!

Така ще се действа от тук нататък - почти целият ВСС и Цацаров работят за Пеевски/Василев. Няма по-лесен начин в тази бедна държава да се разправиш с противника от компромати, клевети и скалъпени обвинения.

Тефтери` бюлетини, флашки и накрая само покафенели червени прашки

Поредната невинна жертва на комунистите!

КоймуПУКИ?

ами ко стана с тефтерчето на Софиянски, на царя и царедворците, на Румен Овч. ? А пък на Доги тефтеря ако намерите да публикувате...малий не ми се мисли

Кой му пука? Глей къф студ е навън...

Нищо не е обикновено когато става дума за безобразията на ГЕРБ

А Гечев кога ще го съдите , взимал е кинти от Цар Киро да го прикрива в продажбата на алкохол менте

инициалите които се открояват са на бандата престъпници, те няма ли да отговарят пред съда

Указания ли - за престъпления става въпрос

А на Цар Киро тефтерчето кво ша го прим? Да питам пак

Новината е добра! Ма, за оня мехур , дето прилича на жена от нещо?

Така се работеше при ГЕРБ

Диктатура му е майката - Боце знае най-добре, ама сега....

iq oosh

всъщност как така стана, че влязоха и го арестуваха и му взеха бележника? каква беше причината?

А бат Боко и другите съкращения не са ли за затвор

за затвор са ама ги бавят и те са с мераци за евродепутати и други депутати

За корупционни практики требе да се прилага задължително ефективна присъда, и тогава много канцеларски мишки, за да отърват затвора, ще сключват споразумения да предадат шефовете и поръчителите си в замяна на по-леки присъди.

А на Цар Киро тефтерчето кво ша го прим?

Типичен гербер.

Ти си типичен бесепар.

Типична герберска подлога

Нямам нещо кой знае какво против ГЕРБ, но този като го видя и се втрещявам. То само като го погледне и чуе човек и става ясно за какво иде реч. Не знам кой го е предложил и назначил , но това е направо престъпление.

Те ГЕРБ с такива муцуни се бяха обкръжили, да ги замиват

такива дебили има и по министерствата и администрацията, после що ги разкарват

А направено ли е необходимото да се снемат надлежно показания от тоз за ИФ, ЦЦ и ББ, че да се докаже откъде са му идвали поръчките, щото той не е действал сам на своя глава?

Ако се направи необходимото тези с инициалите трябва да с панделата преди Филип подлогата

Човека в стремежа си да не забрави нещо всичко си е записвал . Сега затвор щото бил глупав и не помнел . Е глупав , глупав ама жииив щото ако нямаше тефтерче и беше объркал примерно ИФ с ТТ сега нямаше да има кого да съдят .

Прокуратурата ще се дискредитира жестоко с такива скалъпени обвинения, като Златановото тефтерче. Сигурно, всеки администратор, включително и Цацаров, може да бъде дискредитиран чрез умишлени и перверзни тълкования на личното му тефтерче, в което си скицира в стеногравски стил няои факти и задачи за изпълнение. Такива стеногравски записки може да се тълкуват съвсем произволно и на черното да се каже бяло.

А ЦАР КИРО го освободиха Неговото тефтерче е по-значимо

Ама как така на Съд!?Че това е един виден български писател,увековичил редица исторически личности,в "тефтерчето"си!Това,ИФ,ББ,ЦЦ и пр."херои"на нашето смутно време....Каква проза!Всичката герберия,сега ще завие,като февруарски вълк,срещу Луната в студа.Т.е.,Г-н Цацаров,отново ще бъде масивно оплют.

Ще ги съдят, че е драскал в тевтерчето!!!!!!Неможаха ли да измислят нещо друго!!!!

Драсканиците говорят за мършите ГЕРБ

Крайно време е да има длъжностни лица в затвора за подобни практики. ЦЦ, ИФ и останалите да разберат, че не може държавна агенция да се използва като оръжие за разправа с политически неудобните!

Най-малоумното дело. Тази комисия не е съд, а е политически орган. Като цяло подобни комисии са излишни. Има си прокуратура. Все пак ако единственото доказателство им е анонимно откраднат тефтер, в който не пише нищо повече от това, което е нормално, а именно, че партийните представители в политическите органи следват решенията на партиите, които представляват. Ако някой мисли, че главния прокурор в момента не изпълнява "удря" представители на ГЕРБ и не подминава представители на БСП сте наивни. Въпроса е дали това е незаконно ако обвиненията трябва да бъдат доказани в съда. За мен е нормално да има противоборство между управляващи и опозиционни партии. Това което не понасям е цинизма, с който прокуратурата "удря" определени хора за това че те "удряли" определени хора.

По Вашата логика протестите от лятото до сега са най-малоумните, цялото поведение на опозицията е най-малоумното и въобще всяка критика срещу настоящи и бивши управляващи е най-малоумната. Наречете го както поиската - реваншизъм, прах в очите на хората, популизъм дори! Ако този човек, който с цялото си поведение във всички интервюта доказа, че е изпълнявал "заръки", влезе в затвора, Цацаров и компания ще си заслужат "браво"-то за "популизма".

Аз мога в интервю да казвам, че съм извънземен и какво????

Хубавото на демокрацията е, че когато нещо не ни харесва не гласуваме за него втори път. И на мен не ми харесва безморални апаратчици без собствено мнение. Ако видя промяна това ще може да спечели гласа ми отново. Все пак не всичко което не ни харесва е причина хора да бъдат съдени и вкарвани в затвора. Причина за това може да бъде само нарушението на конкретен закон. В случая такова нарушение няма и обвинението ще изгърми. Що се отнася за връзката, която правиш с протестите аз честно казано не те разбрах.

чудна тиква от отбора *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.