119 от ”заложниците” в ”Арена Армеец” съдят държавата

119 души от служителите на секционни избирателни комисии, които бяха държани като заложници в зала "Арена Армеец" са подали жалби срещу държавата.

Обратно в новината

Коментари - 119 от ”заложниците” в ”Арена Армеец” съдят държавата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стига с ОИК София.Почти всички областни и общински комисии проведоха проформа инструктаж.А да не говорим и за самата инструкция-парадокс на демократични .И още:Стига с тези какавости за Армеец.Ами така ще е:Като в комисиите имаше толкова нвкомпетвнтн хора,които пита цял ден по колко лева и кога ще им платят..Дошлу само за парите,а не какво трябва да свършат за това.Ами ще заключват/и в провинцията заключвахаама не крещяхме/та това са докуненти.Ако на някой му се прище да хукне навън и захвърли всичко щеше вас да съдят колегиии от секционните конисии.И в прованс стояхме до 16ч.на 26.10.,ама допълнирелби пари немааа...Е затова крешяхте.

Дилемата на власт имащите е провал на изборите/което е факт/ или отвличане на вниманието ни от проблема със старите методи на мутрите за неуспели атентати с учебни гранати по някои си! Герберите не се спират с идиотските си прояви на управление и жажда за власт.! ЗА МЕН ТЕЗИ ИЗБОРИ СА ПЪЛЕН ПРОВАЛ !!!

избори се правят вече 25 пъти . винаги е така . когато си се пазарил да свършиш една работа я свърши ! знаеш условията ,знаеш и заплащането . никой не те е принуждавал да си там ! защо ревеш ?

Съдят,съдят,ама дали ще има осъден?

съд за некадърниците, а ако се окаже ,че не са некадърни, значи са престъпници, значи пак съд!

А,га ядаа кифтеата, ни риваха?Бахти. Хората концлагери преживяват,а нашите дундурести лелки,хем им плащат ,хем ги хранят,хем гъзовете им са по 2 декара от седяне и пак мрънкат.Дайте им по 50000 лева ,защото са спали 1 нощ седнали.

До кога ЦИК ще взема министерски заплати и ще мъчи хората по изборите? София не е БЪлгария!!!

Сами са си виновни, една запалчица, кибритче и готово малко пожарче няма бюлетинки няма задържани. Щеше да се задейства противопожарната инсталация, автоматично се отварят вратите и готово,след това остава ПОЖАРНИКАРЯ ТИКВАРОВ и си брои бюлетините.

''ова е държава, в която депутатите са безконтролни. Това е държава, в която полицаите са безпомощни. Не знаят какво имат право да правят нито когато са трима срещу 5ч афганистанци, нито стотина срещу един наглец. Особено във втория случай. Налага се да дойде лично министърът да им пусне тока, дотогава са като устройства, на които някой е дръпнал шалтера. Тази полиция ли ще спре купуването на гласове, за които се говореше в студията по същото време?'' Веселина Седларска, клуб з* Hямам какво повече да кажа. B Aфрика щяха да се организират по-добре от ''нашите''.

Може да има успешни дела освен срещу държавата но и срещу МВР, защото изпълнителното деяние по незаконното задържане е извършено от МВР. Дейците са тези с униформите, те не са пускали хората да излизат. А Сарафов, да има много здраве, много е лесно да си папкаш дъръжавна заплатка и интервюта да даваш. Вината при гражданския деликт се предполага така ,че всички които са пострадали от беззаконието , могат да съдят спокойно извършителите от МВР.

а кой ще плаща ако ни осъдят?

МАНИПУЛАЦИИТЕ И ПОДМЯНАТА НА ВОТА, СА ПАТЕНТ НА ГЕРБ!

Губите си времето с жалби и съд! Никой няма да Ви обърне внимание! Та нали ако осъдят някой той ще да е от ГЕРБ, а тази партия сега е на власт и тя няма да позволи това! Също като историята с Цв.Цв- поне да му бяха сложили едно мърляво наказание и да измият с това лицето на партията им, а то ----

Доста от тези , излезли с носилките са оставяни на спирки на градския транспорт по тяхно желание .

Смятам, че жалбите на "заложниците" са адресирани погрешно, защото за организацията на армейския екшън отговаря столична община, а държавата - за пълния хаос по изборите в Република България

това секционните комисии не са органи за социални помощи - ама някои трябвало да свърши тази работа. То само старците могат да я свършат. Няма ли студенти, няма ли млади хора - има и то желаещи, ама няма кой да ги покани. Пенсионерите окопирали бюрата -всичко с връзки.Цели семейства са в тези бюра - изкарват си по една добра заплата. Това го знам от десетки години. Един пред телевизията каза че бил инфарктен - абе що дириш там, казват, че бременна пометнала - и тя, една допотопна баба я свестяват с вода, свалят и очилата - това да не е бюро за социални помощи!!!

Чиновниците се самозабравиха, никой не им търси отговорност за некасърността им, за това че нарушават закона и не си вършат работата. Държавата си има лице, този чиновник, който е заповядал да се заключат хората си има име. Тези които са написали и гласували закона също си имат имена. Началника на софийската избирателна комисия има вина за заключването. Редно е да си подаде оставката и да му бъде потърсена отговорност и за нарушаване правата на хората.

Българският хачшим тачи-б.б.рапонеТиквонии 1 Пресметнете броя на жертвите на режима на агент Буда - емигриралите, умрелите, останалите без работа, беззъбите, полуделите, оскотелите, подслушаните, убитите и самоубилите се, и ще се убедите, че те са повече на брой, отколкото жертвите на комунизма!

Гледам пак мнго знаещи, агитиращи и т.н. Има си закони, да се оправят. На мене ми са по-интересни очебинните тролове, промотиращи електронното гласуване. Това че управляващите са смотани и не могат да организират и да отделят хора да се свърши нормално работата е друг въпрос, но: -първо - как ще се гарантира анонимността на вота - нали трябва да влезеш в системата ит.н. А който мисли, че не остават следи е пълен дебил - следователно - антиконституционно; - второ - от 1 следва, че сега дори може всяка партия, основна една протурско-джихадистка, да следи дали платените фереджета гласуват за нея; никой не може да ме убеди, че няма да съберат мангалите пред един компютър и да ги гелдат как гласуват - антиконституционно и подсъдно; - трето - интересно защо в повечето... още страни не се гласува електронно - май не става ?; - четвърто - на всички ни, овце в собствената си държава, нон-стоп ни въртят номера и дърпат далеч от основните теми - продаваме се на 'големите шефове'; нямаме изгода от това (обикновения човек), търпим някакъв перхидролен куку да върти театро, грам не се замисля никой, че нищо не се е променило за по-добро - еб*м ти инфраструктурата, като няма хора ит.н, и т.н. Изтърпяхте да ви се подиграят, като оставиха най-маловажният въпрос на референдума, търпите ад ви грабят, 7 милиона сме бе, тъпунгери, онея са 300 човека. Овце си бяхме, такива и останахме.

Евала, всичко е вярно

Като оня вец за зайчето и тортата от моркови- Нали е гадно, а?! Това е много полезан житейски опит какво прежевяваш когато не си свободен, а против волята ти си задържан без обикновените за нормалния живот нужди. Сега да помислят за войната в Близкия Изток, за бежанците, за трафика на хора и за всеки конкретен човек от семейството си как би могъл да е в такава ситуация. Не да съдят държавата, да опитат да променят нещата.

медиите на Пертов всяха паника за залата на ТИМ и сега виж какво стана....

мафията да ви плати - всички ние ще платим от продънените ни джобове, накажете ни! Щото насила ли ви пратихме да обслужвате мафията? Жалка работа, намерили кой да дерат. Държавата сме ние всички, управниците са слуги - съдете тях.

Много кртокти тия хора бе! Аз да съм бил там, да съм я подпалил тая арена Армеец от 4-те крайща само 5 минути след като който и да е ушев е застанал между мен и изхода!

Бре, бре, бре. Ушевите виновни, че дебилите не си попълнили протоколите като хората. Па и имат наглостта да ги държат докато си поправят грешките. Симпатизант на Волен, може би?

Кой знае колко партизани кат теб е имало там. Дето вършат подвизи само с думата"ако"

основните скандали около изборите се оказаха медийни блянове 1. защо не се дават заедно бюлетините, за да може да се манипулира референдума и изкуствено да се надуе бройката на гласувалите, белким излезе валиден 2. Затворническата сага, която обаче се оказа , че се дължи от нередовни документи....

В двата мандата на герберастите до сега имало ли е едни нормални избори!? Все са в стил "колко милиционера (или ако и искате заменета милиционер с мутра, все тая!) сменят една осветителна крушка"! Толкова си им е акъла - мутро-милиционерски, не могат повече! Сега ще заблеят дружно в хор "О, Мая, о Мая..."!

А ти как ги виждаш нещата? Да бяха нарушили закона?

Нееее, изобщо! Виж колко е по-удобно да удариш ключа а офффците да умират вътре!

Уточнявам не става дума за МАрия Мусорлиева тя епочтен човек а за ЛЕЛКАТА от ОИК София назначена от ГЕРБ

Ама как. Ние сме на ясно, че няма да седнеш да плюеш по човек на Болен нали? Ама ми стана интересно, коя е лелката облечена във власт която се държи нагло?

Аз не бих удушил никой от властта, просто бих ги помолил да отидат те в комисия, да стоят 25 часа гладни, жадни, без елементарни условия в тоалетните, да са вежливи и се усмихват на всеки гласоподавател, защото в къщи го чака семейството, а парите които ще вземе някога са единствените! Това е България, за съжаление!!!

Някой да е отишъл там на сила? Я ми кажи, колко от тия в комисиите взимат по 1500 на месец (68 на ден - толкова получиха членовете на комисиите за 2 дни работа). Айде да си говорим истината. Хората пускат връзки за да се набутат там. Нищо не правиш по цял ден, че и ти плащат.

има си работа, на тия избори комисиите бяха натоварени на 80 %, с други думи добре че нямаше малко по-голяма активност. А сметката ти е грешна, защото 68 лв е за два дена работа Събота от вземането на книжата до 5 часа и Неделя от 5,50 до 21,30 (макар заради принтерите никой да не си тръгна преди 23) с две думи без обучението са си около 23 часа или почти 3 раб. дни. цената на труда е под 3 лв/час

знаете ли започва да става страшно в ПИК вече има ЦЕНЗУРА на неудобните въпроси как бяха обявявани резултати от изборите без да са приети още протоколите ЗАЩО срещу хиляди хора беше упражнен ГЕНОЦД в залата ЗЩО една лелка облечена във власт от ВЛАСТТА се държи нагло и ллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллллъже хората в очите

90% грешни протоколи е причината за забавянето, а не лелката или другите щуротии. Неграмотността на секретарите води до брак в протоколите и резултата е 2,3,4,N пъти пред компютъра по 10 мин. и така , ако бяха верни 1500 комисии делено на 6 човека делено на 19 компютъра =13 часа или ако първата група е пристигнала към 21,30 то до 12,30 на обяд щеше да е приключило всичко.

Компютрите са били около 40.

ЦИК е шеф на всички ОИК и ОТГОВАРЯ за всичко, което се случва или не в подчинените й ОИК, СИК!! Отнася се за обучение, курсове за квалификация, указания и пр. ангажименти вменени й в правомощията и задълженията съгласно Изборния Кодекс. КОЙ нареди на патиците от СИК да не дават ЗАДЪЛЖИТЕЛНО бюлетини за референдума и после да карат гражданите да се редят повторно на опашка за осъществяване на вот за референдума. Това си е чист САБОТАЖ от страна на ЦИК на вота за референдума!!

Стига с това гласуване по интернет. То е невъзможно да се реализира коректно. Стискай палци парламентът да го отхвърли, щото ако оставиш такова нещо да се решава от масите ще стане страшно.

Това са два избора, как да ти го обясня по-добре. Няма как да се дават едновременно бюлетините, защото хора като теб, все нещо дето не са разбрали току виж напъхали всички бюлетини в пликчето за референдума. Ами ако избирателя не се подпише на двата списъка, пак СИК ша са виновни. И престанете с това, защото журналята си нямат друга работа и всяват паника там където я няма. Никъде не пише че трябва да се дават заедно. А и човека има избор, дали да гласува, защо да му тикаш на сила нещо което не го вълнува! За да излезе легитимен референдума ли? Айде стика с манипулациите. Ако искаш истински резултат, трябва да е съвсем отделен избор , а не да го пробутваш между капките

Колкото по бързо столетницата напусне политическата сцена ще бъде по добре за държавата и хората

Както винаги загубилите ще се жалват.

Чудя се кого ли ще си избере, ама такъв сеир не е за изпускане.

Важното е, че ГЕРБ си осигури апетитните общини и ще пада крадене. На следващите избори ГЕРБ ще имат 99.99%. Толкова опорочени избори не е имало през последните 10-15 години.

Не другарю. Важното е, че комуноидите не сте на власт. Така страната има шанс да дръпне от дънот на което неминуемо я оставяте.

Точно най-калпавата част от това, което наричате "комуноиди", се упражнява от двете страни на "Дондуков".

АМИ ТАКИВА ГЛУПОСТИ ЩЕ ГОВОРИ ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ КВОТАТА НА АТАКА!!!!!!! КАКВО ОЧАКВАТЕ!!! НЕ ЗНАМ КАКВА Е РОДНИНСКАТА ВРЪЗКА С АДВОКАТ МУСОРЛИЕВ - С ОТНЕТИ ЗА ДАЛАВЕРИ АДВОКАТСКИ ПРАВА????

ЗА ДА НЕ МИСЛИТЕ,ЧЕ ГОВОРЯ ГЛУПОСТИ - ПОРАЗРОВЕТЕ СЕ МАЛКО В НЕТА!!!!!!!

Много подло преминаха тези избори. Дори в най-смелите си очаквания не допусках такова безобразие! Вече задължително съм за гъби по време на избори!!! Решението не подлежи на обжалване.

ами мария мусорлиева , превод от руски !?, напусни ,като не ти харесва работата, за която взимаш заплата !

Не разбрахте ли, че не е виновна нито ЦИК, нито кодекса на Мая Манолова. Виновна е согийската ОИК, назначена от ГЕРБ, ама това е някак си неудобно да се каже.

Виновни са СИК с неграмотното попълване на протоколите и ОИК (РИК) за дето ги е избрало такива.

А защо половината протоколи са сгрешени? Обяснението с неграмотност, особено за секциите в София, е несериозно.

Вие не схванахте ли, че в тази държава виновни няма. Кога, кое управление си призна за каквата и да е грешка - няма такова. Спрете вече да си мерите п... и си дайте сметка, че няма читави във властта.

Какво цвърчат тези!? Не разбраха ли, че в тази държава винови НЯМА. Извършиха се толкова престъпления - виновни НЯМА. Поседяха малко в зала Армееец - чудо голямо!

Сега като ни осъдят в Хага на една тлъста сума чудо голямо, че данъкоплатеца ще трябва да плаща за тъпотата на управниците ни.

Активността е 53,6 на сто, от които 2 милиона са мъртви души.

Уродлив Боце за това я построи тази "арена" Армеец! Удобна е за заключване. Така некадърниците като него "решават" проблемите! На предните избори нали го плюха и то основателно, че се менкали чували с бюлетини! Сега Боце му намери цаката, като по милиционерски заключи стадото в "арената" и изхвърли ключа! А жалвайте се сега на Еуропата, те ще си направят големо рокадо на макарите заради вас!

Ще удуша Мусорлиева и другите некадърници от ЦИК и СИК. Те са виновни за бъркотията по изборите и агитацията против референдума.

Тази си ритна трудовата книжка! Но, тя няма никакви шансове да остане повече в СИК. Не е от ГЕРБ. Събитията в зала Армеец стават търсен повод да се подмени състава му с много ГЕРБ-аджии! За сега, те не са мнозинство! Тези, които не са от ГЕРБ, ще трябва да подадат бързо оставка!

Ъъъъ, да не говориш за ЦИК?

Да бе, да! Ама, то, СИК - ЦИК скоро ще е все едно!

да ги удушиш всичките и после се метни от десетия етаж

Много бойна била ,тази другарка-Боклукчиева,бе!

Не мога да разбера как им идва на ума да слагат камери при изпити пред КАТ и на полицаите по пътя, а за избирателни комисии и подобни "изчаквания" - никой не се сеща (не иска) да сложи камери. Във всяка секция трябва 100% видео и аудио запис, публично достъпен 5 години. Да видим как ще съчиняват. Естествено трябва и 10г затвор за умишлена измама.

А сега си представете, че Арена Армеец не беше построена и трябваше да се събират протоколите и чувалите в НДК или някое училище. Опашки отвън на студа, разпиляни бюлетини се търкалят по улиците, следващите дни случайни минувачи намират бюлетини ...

Всеки район в София е по население колкото областен град. Всеки район да приема протоколите и книжата. Тогава за 10 часа всичко ще приключи. Когато изборният закон се пише и приема от некадърници, това е резултатът. Мая на позорния стълб.

Говориш глупости.Изборната комисия е една и София-град също.Районните кметства не са общини.Организацията е правилна,трябваше според мен да има график за повикване от районите за приемане на документите.Но пък ОИК са наели арена Армеец,с 15 х.места,три пъти повече,отколкото са били от секциите.Факт е,че местните избори са най-трудоемки,а отгоре тропосаха и референдума.Да не говорим,че всеки втори протокол е грешен.То и затова се носят чувалите,за да се брои на место и се изправи грешката.Ходят по трима от секция,за да се преподписват протоколите.Казвам го от опит.На всички избори има подобни трудности,затова трябват млади и образовани хора в СИК

Абе да си кажем Истината, каквато ни я сведоха от Партията: Законът е чудесен и с право Манолова обра овациите и карамфилите. А за проблемите - питайте 7-те гербера от 19 членната ЦИК. Ние настоявахме всички 19 члена да са от Партията и тогава проблеми нямаше да има.

Добре де, имахте една година да промените закона, защо не го направихте?

За да не мрънкате. Сега хем ЦИК ще смениме, хем закона ще е такъв какъвто го искаме. И като го направиме, дори ще ни се радвате :) Ей това се вика политика. Да внушиш на масите какво искаш да направиш и те да си помислят, че това е тяхна идея и правиш каквото те са поискали.

Никой в комисията няма самостоятелно мнозинство, но от това следва ли, че институцията си е свършила добре работата и не подлежи на критика? Колкото до обвиненията към ГЕРБ, то следва от резултатите, след като се твърди, че изборите са фалшифицирани, се гледа кой е спечелил от това. Тук грешката е също системна и идва от несъвършенството на изборния процес, понеже в съда вероятно нищо няма да се докаже, съмненията ще си останат до следващите избори,след което ще възникнат нови....

И аз!!! И не един!

Докато не се въведе по-добра система за обработка такива ще са резулатите. Абсолютно безумие е да държиш хората да си дадат чувалите и протоколите като арестанти. А както се видя има страшно много нарушения. Вчера по тв изловиха едни да си отварят чувалите да попълват протоколи на коляно, да коригират, празни бюлетини разхвърляни и т.н. - това е недопустимо.

Ами то за това е забавянето. Щото идиотите не са могли да си попълнят протоколите и се е налагало на място да мажат и да бършат.

нямаш си на идея колко си прав. А журналята пък скачат че били фалшифицирали... Не не са си свършили работата заради проклетите номера

А можеше като са сбъркали, да има обособено работно място, на което да се свърши работа. Нещо повече, ако има грешка в протокола, то СИК не са си свършили работата в секцията! Единственият начин да се коригират допуснатите грешки е чрез повторно броене на бюлетините. Всичко друго е манипулация.