БДЖ даде на съд 10 служители, провокирали стачката

От „БДЖ-Товарни превози” ЕООД са внесли в Софийски градски съд искова молба срещу 10 служители на дружеството, които според управителите на дружеството са започнали стачката. Синдикатите пък мислят дали да не бъдат удължени часовете на протестите.

Обратно в новината

Коментари - БДЖ даде на съд 10 служители, провокирали стачката | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За какво ще ги съдят ли ами за това че са докарали БДЖ до загубите през тези години а тези дето им бяха мениджъри тях не те са си свършили добре работата!!М дам що ще плащаме и за заменките в ЕС сигурно бабите са виновни по селата и те така....

не знам как човешкото недоволство може да е "незаконно"

е, как така ще схдят стачкуващите, нали сме демократична страна, защо да не се изявиат и стачкуващите.

Ей, брато, ако и ти си от стачкуващите няма да се изненадам. Само като се сблъска човек със стила ти може да разберещо за човек си. Изглежда всички участници в тая нелигитимна стачка са от твоя тип иначе нямаше да нарушават правилата. Това че се е нъркаляла с месеци не означава, че е легална, нали? ама за какво му е на българина да спазва общите закони. Дай му на него без да мисли да говори за разни гъзове, изроди ит.н. Прости хора са това българите, брато, прости и ти си един от тях.

Ей брато, ако и ти си от управляващите БДЖ няма да се изненадам.Щом се намесихте и във форумите значи сте много изнервени. Хайде хубав ден и не се изяждайте толкова отвътре.

Леко да те поправя, брато! По-прости българи, ако изобщо може да се акже, че са българи от Боко Тиквата, Цецко Гекстапото и цялага герберджийска камарила няма. В тази шайка няма как да не включа и такива като теб.

кАЛИТКО, БЕНЗИНА ПРЕЗ 60ТЕ ГОДИНИ БЕШЕ 18СТ. 80ТЕ 36СТ. сЕГА ЕДИН ВИСШИСТ, НЕ САМО ЧЕ НЕ ВЗЕМА 1650ЛВ, АМИ СТОИ НА УЛИЦАТА И РОВИ ПО КОФИТЕ:)))))) ИЛИ СПОРЕД ТЕБ СИ ИМА 5-6 АПАРТАМЕНТА И ГИ ДАВА ПОД НАЕМ. АЗ САМО ТИ КОРИГИРАМ ДАННИТЕ ЗА ДА СМЕ ПРАВДОПОДОБНИ, НЕ БИВА И ЗА ТОВА ДА ЛЪЖЕМ, ТОЗИ НОМЕР СЕ ИЗТЪРКА. НО ИНАЧЕ ХОРАТА ТРЯБВА ДЕМОКРАТИЧНО ДА СТАЧКУВАТ, ДА СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ И ДА ЯДАТ ЛУЧЕЦ И ДА ПИЯТ СТУДЕНА ВОДА!!!!! НИЕ СМЕ СИ ДОБРЕ.

Отлично, даже много добре! Б.Б. трябва да прочете коментара ти. Обаче въпросите, които (си) задаваш, са себепонятни. В България нищо не се случва без това да е суфлирано отвън. Още навреме Надка -гаражната беше споделила в частен кръг, че правели това, което правели, защото така им нареждали отвън! Както гласеше онази приказка за това , че Б-я била най-независи-мата държава, понеже нищо не зависело от нея...А защо това е така, е въпрос който родните велики социо-полит-анализатори трябва да изяснят публично, без да се страхуват, че на другия ден може да им се наложи да преглеждат обявите за работа...

КАЛИТКО, АЙ, НА БАС:))), ЧЕ ТИПОВИЯТ БЕШЕ 900ГР(НЕ КИФЛА)-15СТ!!! ДОБРУДЖАТА-90ГР-26СТ, И БЕЛИЯ 900ГР-34СТ.!!! А СЕГАШНИТЕ КИФЛИ ОТ ПО 400ГР СА 1ЛВ.!!!-ДОБРУДЖА!!! ХА СЕГА СМЯТАЙ. НЕ 165 А 155ЛВ БЕШЕ НА ВИСШИСТА ЗАПЛАТАТА, НО ПРЕМИИТЕ БЯХА ПО 800ЛВ ГОДИШНО, ХРАНАТА В СТОЛА БЕШЕ С 40% ПО-ЕВТИНА(ПРОФСЪЮЗИТЕ), СИРЕНЕТО БЕШЕ 1,50 И 2,5-ОВЧЕТО, ТОКА БЕШЕ 1,8СТ. КИЛОВАТА, ВОДАТА СЕ ПЛАЩАШЕ НА 6 МЕСЕЦА ПО 5ЛВ.:))) НО!!!! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО РАБОТЕХА И ДВАМАТА РОДИТЕЛИ, ОБРАЗОВАНИЕТО БЕЗ ПАРИ(НАЕМ В ОБЩЕЖИТИЕ-3ЛВ), ЧИЧО ДОКТОР БЕЗ ПАРИ, ПЕНСИИТЕ СРЕДНО ПО 150 ЛВ.............ТЕ И СЕГА СА ТОЛКОВА......:)))) И СЕ РАБОТЕШЕ ДО 57ГОДИНИ!! ПЪК СЕГА КАКТО Е ТРЪГНАЛО ДО 107!!:)))))) ДА СТАЧКУВАТ АБДАЛИТЕ, НО И ДА ПОМНЯТ КАКВО СА ЗАГУБИЛИ!!!!!!!!! И САМО ЗАКОННО............................!!!

Преди да си легна искам да тегля една путка майна на маймуните които управляват БДЖ и които само си пълнят дебелите гуши ! Рано или късно ще дойде Видов ден и за вас !:(

Този филм съм го гледал. Стачката ще свърши, когато в тристранката се договорят за увеличаване на цените на билетите и тарифите за товари. По-силния печели, особено ако е монополист в сектора.

ИЗВИНЯВАЙТЕ ПИЧОВЕ АМА КАТО ПИША СЕ РАЗТОВАРВАМ. НЕ МЕ ВЗЕМАЙТЕ НАСЕРИОЗНО.

КАЛИТКО ЕХ КАКВА МИЗЕРИЯ БЕШЕ:)))))))))))) ХОРАТА СИ НАКУПИХА ПАНЕЛКИ, А СЕГА КУПУВАТ ПАЛАТИ, ЗАВОДИ....... И АЗ ТОВА ИМ ВИКАМ, ДА СТАЧКУВАТ, АЗ СЪМ СИ МНОГО ДОБРЕ СЕГА. ПЪК АБДАЛИТЕ ИСКАХА КАПИТАЛИЗЪМ, ХАК ДА ИМ Е!!!!!! НИЕ СЕГА ТРУДОЛЮБИВИТЕ ЖИВЕЕМ ВЕЛИКОЛЕПНО!!!:))) ТЕ ДА МУ МИСЛЯТ И ДА СТАЧКУВАТ ЗАКОННО!!!:))))))

КАЛИТКО, В АВТОБУСА НЕ ПИТАХА ДАЛИ СИ КОМУНИСТ И ДАЛИ СИ МЪРЗЕЛИВ, ПРОСТО БИЛЕТЧЕТО БЕШЕ 0.06 ЛЕВА ЗА ВСИЧКИ:))) ХЛЯБА БЕШЕ 0.15ЛВ. НЕ САМО ЗА МЪРЗЕЛИВИТЕ:)) И..............................Т.Н........... ПРИ ЧИЧО ДОКТОР НЕ ТЕ ПИТАХА ОСИГУРЕН ЛИ СИ, ИМАШ ЛИ ПАРИЧКИ.............. А СЕГА УМИРАШ КАТО КУЧЕ!!!!! А МИЛИОНЕРИ СТАНАХА НЕ НАЙ УМНИТЕ, НЕ НАЙ РАБОТЛИВИТЕ А........ БОРЦИТЕ, ЛЪЖЦИТЕ, КРАДЦИТЕ И УБИЙЦИТЕ!!!!!!!

СТИГА ЛЪГА ДЕЦАТА БЕ, СПАСЕ! ХЛЯБЪТ БЕШЕ 21 И 36 СТ. КАШКАВАЛЪТ - 5 ЛВ. И 6 ЛВ. И ТОВА ПРИ ЗАПЛАТА 165 ЛЕВА НА ВИСШИСТ. АЙДЕ ДА УМНОЖИМ ПО 10 СЕГА. ЗАПЛАТА 1650 ВЗЕМАТ МНОГО ВИСШИСТИ. И КАКВО ИЗЛИЗА? КАШКАВАЛ ПО 50 И 60 ЛЕВА ИМА ЛИ? СТИГА С ПРЕХВАЛЕНИЯ ТИ СОЦ! НАРОЧНО ДАДОХ ПРИМЕР С ХРАНИТЕ, ЩОТО ЗА ДРУГО БЪЛГАРИНЪТ САМО МЕЧТАЕШЕ...

bira_more

А заплатата на стругоро-фрезист беше 320.

МИ ТОКА БЕШЕ 2 СТОТИНКИ, ВОДАТА И ТЯ 2 СТОТИНКИ, ПАРНОТО 25-30 ЛЕВА. ТЕГЛО. С ПЕТ ЛЕВА ПРЕЯЖДАХ И ПРЕПИВАХ.

ГЛУПОСТИ! ТОВА ЦЕНИ ОТ 1950 ГОДИНА ЛИ СА? ПРЕЗ 80-ТЕ БЕНЗИНЪТ СТРУВАШЕ 60 И 80 СТОТИНКИ, КОЕТО ДОЛУ-ГОРЕ ПРАВИ 6-8 ЛЕВА. В ГОЛЯМАТА ЕВТИНИЯ.. :) СМЕШНИЦИ!

Само така! Незабавен съд на подстрекателите за противодържавни действия и уволнение на всички стачкуващи!

Незабовно ги уволнявай, ама като ни осъдят в Страсбург ти ще плащаш по 20 х. евра. Щото на мен ми писна да плащам идиотщините на некадърни политици, прокурори и чиновници.

Ега ти и гнусната постъпка на шефовете на БДЖ! разделяй и владей! Ако стачката е незаконна защо само 10 души да се виновни? Защо не 100. защо не 1000? Случайници, издигнати на ръководни постове в един от най-тежките сектори на държавата. Калинки с вратовръзки.

до КАЛИТКО = форумите не са за талибани ! Като ги пратиш на борсата ще ги видиш колко струват железничарите??? Ами ако изпратиш Бил Гейтс на борсата и му предложиш да пасе овце или да прави банички, може да се окаже, че за нищо не става! На практика СПЕЦИАЛИСТИТЕ ЩЕ ХВАНАТ САМОЛЕТА, А РЪКОВОДСТВОТО НА БДЖ ЩЕ ИЗТЪРВЕ ВЛАКА!

КАТО НЕ СА ЗА ТАЛИБАНИ, КАКВО ТЪРСИШ ТУК? .. БИЛ ГЕЙТС НЕ ГО МИСЛИ! БЕЗ РАБОТА НЯМА ДА ОСТАНЕ. КАКТО И АЗ. ОБЪРНАЛ СИ ЛОГИКАТА! ХОРАТА ТРЯБВА ДА СЕ КВАЛИФИЦИРАТ ЗА КАКВАТО РАБОТА СЕ ТЪРСИ, А НЕ ДА СЕ ТЪРСИ РАБОТА ЗА ХОРА, ЩОТО САМО ТОВА МОЖЕЛИ. ЩОТО ИНАЧЕ ВСИЧКИ ИМ ПЛАЩАМЕ МАСРАФА. 800 МИЛИОНА ДЪЛГОВЕ МАЛКО ЛИ ТИ СЕ ВИЖДАТ?

Николай

"БИЛ ГЕЙТС НЕ ГО МИСЛИ! БЕЗ РАБОТА НЯМА ДА ОСТАНЕ. КАКТО И АЗ" !!! Стига бе! Айде КАЛИТКО е личност от световна величина, ама къв беше тоя Бил Гейтс?

Калитко, ти си същият нарцис като мен бе мойто момче! Ама то ние в ГЕРБ сме си всичките такива, а?

СЕГА СЕ ЗАМИСЛЯМ....... КОЛКО СКУЧНО БЕШЕ ТОГАВА......... КРИЗИ, БЕЗРАБОТИЦА, УМИРАЩИ ОТ ГЛАД, БОЛЕСТИ, СТАЧКИ, ЛИХВИ, ПРОЦЕНТИ.... ТОВА НИ МИНАВАШЕ ПОКРАЙ УШИТЕ И НИ БЕШЕ ВТРЪСНАЛО ДА ГО СЛУШАМЕ... БИЛО ПИСАНО ДА ГО ДОЖИВЕЯ И ВИДЯ!!!! ИСКАХТЕ ДА СТАНЕТЕ МИЛИОНЕРИ И СЕ МИСЛЕХТЕ ЗА НАЙ- ТРУДОЛЮБИВИТЕ И НАЙ- УМНИТЕ??...... АЛЧНОСТ!!!! ЖИВЕЙТЕ СИ СЕГА С МЕЧТИТЕ! РАДВАЙТЕ СЕ НА ПРЕХВАЛЕНИЯ КАПИТАЛИЗЪМ!! ХАПВАЙТЕ ЛУЧЕЦ И ПИЙТЕ ВОДИЦА! КАТО НЯМА ПРОКОПСИЯ- ПЛЮЙТЕ В ТАЗИ ОРИСИЯ!!!!!!

ЕХ, СПАСЕ, СПАСЕЕЕЕЕЕ.... БЕШЕ МНОГО ХУБАВО, ВЯРНО Е. НО САМО ЗА МЪРЗЕЛИВИТЕ, ТЪПИТЕ, НАГАЖДАЧИТЕ, ЛИЦЕМЕРИТЕ И ПОДЛЕЦИТЕ. ТИ СИ БИЛ ОТ ТЯХ, НАЛИ? "СОЦИАЛИЗМЪТ" ИМ ДАВАШЕ ШАНС ПОНЕ ДА СЕ ЧУВСТВАТ РАВНИ С ОНЕЗИ, КОИТО ЯВНО И ВЪВ ВСИЧКО ГИ ПРЕВЪЗХОЖДАХА. И МАКАР МИЗЕРИЯТА ДА БЕШЕ ЗА ВСИЧКИ, НА ВАС МНОГО ВИ Е МИЛ....

ЧЕТА И НЕ ВЕРВАМ КОЛКО СЪМ ДОБЪР В ПИСАНЕТО НА ПОСТОВЕ.

Пич, има много верни неща в написаното, но да се обвинява капитализма като цяло е малко прекалено. И не, това НЕ Е КАПИТАЛИЗМА, това е организираната престъпност. Какво е виновна пазарната икономика и демокрацията, че тук конспиративни кръгове гледат да ни затрият ? Кой е виновен, западът ли, че нашите БОКЛУЦИ държат ниски корпоративни данъци ? Или че държат милион и кусур народ без здравни осигуровки ? Че умишлено и целенасочено унищожават дребния бизнес, създават изкуствено безработица и системно погазват правата на хората ? За това , че толерират монополи и криминални елементи, че не социализират богатството, че създават нетърпима атмосфера на псевдоред и робство ? Или за неглижирането на частната собственост и пренебрежението към предприемачеството. Това, че Бг е карикатура на демократична страна не означава, че демокрацията сама по себе си е нещо лошо, а че тук се осъществява от грешните хора.

Някои още си мислят, че още е 1984. Други искат да ни вкарат в "1984". "¡El pueblo unido, jamás será vencido!"- НАРОДА ОБЕДИНЕН НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОБЕДЕН! - заплахите са контрапродуктивни!

НЕ СЕ СЪРДЕТЕ, ТОВА Е КАПИТАЛИЗЪМ!!! ВИЕ ИЗБРАХТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ ТАКА!!! НАРОДА ЯДЕ БОЙ НАВСЯКЪДЕ ЗАЩОТО ИСКА НОРМАЛЕН ЖИВОТ!!! ПРОСТО ОТВОРЕТЕ СТАРИТЕ УЧЕБНИЦИ НА РОДИТЕЛИТЕ СИ ОТ СОЦИАЛИЗМА, КОИТО ГОРЯХТЕ ПРЕДИ 22 ГОДИНИ! ТАМ Е ОПИСАНО ВСИЧКО!! ЩЕ ВИДИТЕ, ЧЕ ТО СЕ СЛУЧВА ТОЧНО КАКТО СМЕ ГО УЧИЛИ!!! ДА МИЛИАРДЕРИТЕ СЕ МНОЖАТ, НАРОДА ОБЕДНЯВА , РАБОТНОТО ВРЕМЕ РАСТЕ, ЗАПЛАТИТЕ НАМАЛЯВАТ!!! КРИЗИТЕ СА ПЕРИОДИЧНИ И СЛЕДВАТ ЕДНА СЛЕД ДРУГА! ВОЙНИТЕ СЛЕДВАТ ЕДНА СЛЕД ДРУГА, ЗАЩОТО СА БЪРЗ ИЗТОЧНИК НА БОГАТСТВА!!! НАРОДЪТ МРЕ ОТ БОЛЕСТИ ГЛАД И УМОРА!!! ЗАМИСЛЕТЕ СЕ? ВИЕ КРЕПИТЕ КАПИТАЛИЗМА!!!

Който не работи не трябва да яде-нали така??? Ами аз мисля,че сега нещата се изравнИХА в БДЖ- досега тези които с пот си вадеха хляба,решиха че или е малко хляба или просто не стига и за хляба. За да съм последователен- имало е в БДЖ и такива които не работят- но ядът,и то какво... Ем каквото си откраднът-хилядарка,милионче... Е храта не са решили да си разменят местата с "тези другари"- просто им е писнало да носят всичко на плещите си- я си помислете- как БДЖ е 20000 та дори и повече- а гладните от които зависи всичко са само 800-ако не се лужа-и тук много малко -хранят много,и то добре... РЕШЕНИЕТО Е- ДА СЕ ПОНАМАЛЯТ МАЛКО ХРАНЕНИТЕ,ИЛИ "ХРАНАТА"НА СЪщИТЕ ДРУГАРИ В БДЖ- И щЕ ИМА ПРЕДОСТАТЪЧНО И ЗА ТИЯ ХОРА НА ХАМАЛСКИЯ ТРУД И ЗА Бойко дори... А кажете дали говоря глупости пак ????????? УДВОЙТЕ ИМ ЗАПЛАТИТЕ САМО НА СТАЧКУВАщИТЕ-И БДЖ-ОТ ГУБЕщА щЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В НАЙ-ПЕЧЕЛИВШАТА,И ПАК АКО НЕ Е ТАКА ,АЗ СЕ ОТКАЗВАМ ДА ПИША..

Егати смешните новини! Никой на този етап не може да бъде подведен под отговорност, а само плашат:) За да подведат някого, то първо съдът трябва да обяви стачката за незаконна бре:)))))))) Егати малоумните гербери:))))))) Е! Ако съдия Янева отсъжда, може и да осъдят някого, но Янева трябва да е на всички инстанции, че дори и в СТрасбург! мачкайте железничари! Мачкайте изродите от ГЕРБ и техните съмишленици!

Айде - набързо- да ги съдят -тия гадове- и да се оправя БДЖ,ще има после и пари и нови вагони и сериозни работници- работещи за по 220-250 лв,и добри шефове които ще крадъТ,ама малко-най много до 20 000 месечно... Ако трябва,обесете ги- те са виновни за всичко- че са подлъгали толкова много хора,ЗА ТОВА ЧЕ ИМА кражби и мошенници в цяла БГ, в цяла Европа- ТИЯ ГАДОВЕ ДА ГИ СЪДЯТ И ЗА иКОНОМИЧЕСКАТА КРИЗА - И ЗА ВСИЧКИ ПРОБЛЕМИ НА ВСИЧКИ ХОРА ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ- ЗА НАЗИДАНИЕ- едно време това бе любимият лаф на комунягите- ще те накажа за назидание- ВИНОВЕН,НЕВИНОВЕН -НЯМА ЗНАЧЕНИЕ,ПОКРАЙ СУХОТО ГОРИ И СУРОВОТО... Няма край тая утрепана коминистичекса СИСТЕМА-ЗА МЕН НИКОГА НЕ Е ИМАЛО 10 НОЕМВРИ,И НЕ СА СТАВАЛИ НИКОГА НИКАКВИ ДЕМОКРАТИЧНИ ПРОМЕНИ !!! А ЗА ВАС ?????

Нещо не разбирам тук.Товарните превози,които били на печлба щели да ги приватизират,а пътническите ,които са на загуба ще останат за държавата.Не трябва ли да е обратното?

ТАРИКАТИТЕ НЕ СЕ ЗАПИСВАТ КАТО СТАЧНИЦИ, ЗА ДА ВЗЕМАТ И ЗАПЛАТИ, ДОКАТО МААТ ГАЩИ..ЕЕЕЕ, ТО БИВА НАГЛОСТ, АМА... Я ДА ВЪРВЯТ НА БОРСАТА ДА СЕ ВИДЯТ КОЛКО СТРУВАТ И ЗА КАКВА РАБОТА СТАВАТ. НЯМАМ НАМЕРЕНИЕ ДА ГИ ХРАНЯ ПОВЕЧЕ С ДАНЪЦИТЕ СИ.

... ти не си ли в нЕкоя мандра?..

онези, дето разграбиха Маркелито, под охраната на МВР ли си!?:)))))

Калитко но акъла му много плитко.Не става дори и за овчарче.Не ти ли е неудобно да взаимстваш партзански имена.Твоите господари ще те смъмрят и няма да ти платят.

-----------------дали не казвам правилно? ---------------? не сади по своите мисли за другите

БОГ да пази Република България, и правителството сформирано от Бойко Борисов.

Да но ако този бог е Сталин!

Не сме тъпи, вдлъбнати сме :)))

Има поне два варианта на протест: стачка по правилата и съпротива без правила. Втората може да доведе до чупене на глави, палежи и "случайни произшествия", "аварии" и хайде да не подсказваме... Мачкането на хората води до второто.

БЛЪФ за сплашване!Минахме през подобни заплахи през 1992 по времето на Филип Димитров, миньорската стачка.Директора и стачкоизминниците първи се наредиха за новите по-високи заплати.ЗА 10 дни ми връчиха 10 призовки.Признавам на първата се изплаших, а пък и Елцин нареди да се стремя поруския парламент.След това ги приемах със смях, защото неможеше да ме съдят 10 пъти.Стачка се води до победа!

Кой е казал, че не може да се стачкува? Само че нали знаете онази поговорка за жабата, която видяла, че подковават коня и тя вдигнала крак. Може да парвите протестите си, господа, но си има ред като навсякъде. В Европа например/ а ние нали сме в Европа/ тези неща се обмислят с месеци, легализират се и в разрешения им ден хората си стачкуват мирно и тихо изискват претенциите си. Ама ние нали сме си " умнички" и не зачитаме правилата нека им сега на тия. Да ги съдят за нарушаване на обществения ред, а това е солена присъда поне в истинската Европа.

В гъзъ ли си беше заврял главата та не разбра за ста4ката. От месеци се търкаля тая стачка... ма ще стигне и до твоя гъз да го разпорат... сполаи ти

Този пък не разбрал, че това върви от месец март!:))) Вярно гербера е мнооого прост и ограничен човек:)

На какво основание ще ги пращат на съд? Стачката бе предварително обявена от профсъюзите и едва ли може да бъде наречена нелигитмна? Или просто правителството се готви да сплаши железничарите и останалите, които възнамеряват да стачкуват?

Самото обявяване на стачката не я прави легитимна. Процедурата за обявяване на стачка не е от най-лесните. А у нас сме най-зле със спазването на правилата...

При обявяването на стачката трябва да има 50% плюс един подписа на работниците за обявяването и. Това е единственото изискване на ЗУКТС. По-нататъшния развой не я прави по-малко или повече законна. Спирането и също е по волята на тези хора.

ГЕРБ изобщо не спазват законите:))) Човека ти е написал какво е нужно по ЗУКТС, ако знаеш какво значи тази абревиатура:)

най-некъдрното правителство,егати и министъра на финансиите да не знае кво има в гащите,един път го има,друг път го няма,вървете си вие не сте спасители а унищожители на нацията

първо да осъдят транспортите министри на сегашното и миналите правителства и ръководството на сегашното,защтото тези хора им изкарваме заплатите на тях.Нестоят на стодено през зимата ,а цял ден притях парното е топло ами ние и другите какво да кажем.Е търпението ни свърши,няма да бъде по тяхната.

първо да осъдят транспортите министри на сегашното и миналите правителства и ръководството на сгашното,защтото тези хора им изкарваме заплатите на тях.Нестоят на стодено през зимата ,а цял ден притях парното е топло ами ние и другите какво да кажем.Е търпението ни свърши,няма да бъде по тяхната.

А някой да те е вързал там?

А как ще бъде - по твоята та ако ще да е за сметка на някой друг. В случая на всички останали в бедната ни държава.

граматиката, грешка няма да имаш. За сега и бдж ти е много...

къде го чукаш, къде се пука и тзи стачка, като всички предходни ще завъри зле за стачкуващите - кой ще им плаща, кой ще опере пешкира, какъв резултат от стачката, освен нулев и какви пет лева и за ква си говорим, нашата стачка е на принципа на кервана и кученцето...лай,лай, апък аз ще и вървя......

Не виждат ли работниците, че синдикатите ги манипулират?!? Явно синдикатите искат дестабилизирана държава.

браво наи после откриха 10-те наи голями престапници в дарявата

да овесят на стълбовете няколко работници

Ерик ( нерегистриран ) 28.11.2011 16:46 "Наглост и бесрамие!БДЖ е крадено, крадено, а сега работниците виновни! Продаваха нови вагони за бракувани,осъществяваха сделки за употребявани вагони,внасяни тук втора ръка,а сега работниците виновни!!!Железниците бяха добре по Живково време!Но крадците 20 год. крадяха ,направиха си фирмите ,а сега на гърба на народа е всичко!Що за полицейска държава?... Имало в България ДЕМОКРАЦИЯ!??!!!СРАМ!!!!" А сега кажете кой е крал през тези 20 години?ГЕРБ или ДПС заедно с БСП?Ами да бяха стачкували тогава железничарите,ама и на тях им беше изгодно да източват нафтата от локомотивите.Ами сега нека да пият нафта а не да правят стачки!

А къде са били синдикатите докато се е крало? Дали не са се облажили?

юли

Това с десетте отговорни железничари ми прилича на "нема железничар нема проблем". Много добро решение! Евала, разбрахте проблема. Сега требе много бързо да се реши.

Полицейско-бандитска държава !!! Мутрите на ББ и ТИМ искат да приватизират "Товарни превози" - ето защо железничарите протестират. За съжаление истината за стачката е изопачена пред обществото. Не стачниците, а мафията на ББ и ТИМ трябва да застанат пред съда !!!!

Нали правото на стачка е гарантирано от Конституцията?

Пълни наглеци! И къде е държавата, бе, ей демократи дето се пишете, ама като не ви бъркат в джоба не ви дреме, нали УПРАВЛЯВАЩИИИИИИИИИИИ

Това е най-елементарния принцип на елементарни хора-"Един ще убия,другите ще умрат от страх"

Сега е време синдикатитеда обявят ГЕНЕРАЛНА СТАЧКА и нека тогава да видим, каксъдът ще се осмели да съди когото и да било от стачкуващите! ТОВА Е ДОСТОЙНИЯТ ОТГОВОР НА ГАВРИТЕ-ГЕНЕРАЛНА СТАЧКА!

Ей софийски помияр този праз си го набучи в гъзо!Нямаш грам уважение към денонощния труд на хората.

Ако в спазен "Закон за уреждане на колективните трудови спорове" няма да отидат никъде.

Аз имам питане към железничарите - защо като не ви изнася не напуснете вкупом. Подавате си молбите за напускане и след 1 месец сте свободни да си търсите високо платена работа отговаряща на вашата квалификация, умения и знания. Навсякъде другаде хората постъпват така - като не им изнася заплата или нещо друго и не се разберат с шефа си тръгат и толкоз. Какво специално има в БДЖ

Къде навсякъде?Навсякъде хората си търсят правата.Виж светът се тресе от стачки!

Затова е това дередже. А според мен нещата са много прости - не ти изнася и си тръгваш. Не съм те карал насила да става железничар и не съм съгласен аз да плащам за избора ти. Защото заплатата която получаваш идва от мойте данъци тъй като не си изкарал достатъчно сам. При това положение приемаш това което ти дават без да се занимаваш с простотий. иначе става като да дадеш на просяк 5 лв. и той да ти се скара че не си му дал 10

Драги ми TONKO. Навсякъде другаде (из демократичните държави) не постъпват така както ти си написал! Когато си учил и работиш професия, която няма къде да практикуваш на дуго място, която иска ангажимент за цял живот ти не си на режима на чч9 годишната ученичка станала от днес продавачка или "офис мениджър" в Булгаристан. Такива са железничари, полицаи, пожарникари, пощенските служители, военните, тези в АЕЦ и още 20-ина професии. В Европа (западна) така са и държавните служители, защото завършват училища с които не могат да работят на друго място. Ако те сложим теб ще караш ли влак ? Ще успееш ли да закачиш дори два вагона ?

Ами да ти отговоря. Аз съм работил в АЕЦ - Козлодуй. Бях ръководител на смяна. Не ни изнасяше бюрокрацията това че за да поръчам два предпазителя трябваше да изпиша две кофи мастило и напуснах без да протестирам и да вдигам стачки. Работих и в депо на БДЖ като енергетик. Сигурно ще закача два вагона въпреки че не съм го правил. Всеки технически грамотен говек ще го направи. Нямаше части, консумативи и много други неща. И оттам напуснах без стачка. Сега работя като технически директор в часна фирма вече 8 години. Занимавам се с технически въпроси и с хора. И нещата са точно такива - това са условията като не ти изнася напускаш и си търсиш работа която да те устройва. Така е по света но не и в България - не и докато има начин някой да се опитва да ти извива ръцете.

Правилно,съгласен съм !!!Да видят как е в частния бизнес !!!

Калитко,само да ти напомня ,че никнейма ти е на измислено партизанче...така че не знам кой от двамата е КОМУНДЕ...а също мога да ти кажа ,че в тези държави няма такива като тебе да са съгласни да гладуват и да мълчат.Ти гладувай..аз ще си търся правата....пребоядисано герберче ...хахаххаха