Съпругата на болния моряк съди корабособственика

Съдебен иск срещу собственика на кораба "Пагане" ще подаде Елена Тодорова - съпруга на болния моряк, който беше върнат с правителствен самолет от Иран в България след заповед на премиера Борисов, съобщи БНР.

Обратно в новината

Коментари - Съпругата на болния моряк съди корабособственика | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

бил съм на повечето кораби в тази компания, включително и на пагане. докато не се качиш на кораба- не знаеш какво е състоянието му.така че и колегата няма как да е знаел къде отива. кораба отдавна трябваше да отиде за старо желязо.за условията- ужас! аз самия спях на палубата под спасителната лодка- вътре не се дишаше от жега и смрад. договорите са перфектни, но за корабособственика. подписваш ги, защото нямаш друга алтернатива в момента. благодаря на съдбата, че успях да си намеря друга фирма, където здравето и живота на екипажа е на първо място.

Браво! Ако можете да помогнете на семейството на моряка, направете го. То другите драскачи си убиват времето тук.

В капитализма, който всички искахте и получихте човешкият живет не е безценен, а цената му не е фиксирана, а конюнктурна. Как не разбрахте това вече двадесет години, мама му стара!

Пич, ти очевидно си тъпо парче счетоводителче. Нали? Бързо беги далече от моряшките работи! Твърде мъжки са за меките ти, нежни пръстчета!

Добра идея само да не забрави да върне парите на държавата, че като знаем колко нуждаещи се има....

Пак доказа че си доста тъпа, миличка! Това е неквалифициран моряк, а не офицер, качил се е ДОБРОВОЛНО там, където плащат повече (т.е. е подготвен за гърч), най-вероятно си е платил за медицинското (т.е. е отървал детайлните медицински прегледи). Той плава не заради роматиката, а заради пари. Ако рабори в бутик за обувки ще получава 500 лв и по цял ден ще си пипа ушите. А ако иска да получава 1 200 лева трябва да се понапрегне! Ако плава в параходство БМФ ще получава по-малко (тъй като ще плаща данъци), но ще има сигурност. А той е избрал парите! Разберете - това е все едно да инвестираш в държавни ценни книжа с висока степен на сигурност и ниска печалба - 5%, или да се набуташ в някоя неясна пирамида с обещани 300% възвращаемост, да изгориш и да съдиш после държавата, че не ти защитава интересите...

До кога ще ни занимават с глупости? Та той си е подписал частен договор и работи навън! Ако аз съм геолог, подпиша договор с частна гръцка фирма и получа инфаркт по време на самотна експедиция на връх Мальовица кого ще съдя?

верно че много тъпи парчета и завистливи българи има в този форум. какъв болен мозък трябва да си да сравняваш човешки живот с някви пари. а само този който не е бил на кораб, той не знае какво е.

Госпожо, не си губете времето с моряшки профсъюз (у нас те самете не се знаят колко са). Наемете адвокат и се заровете в Агенция по заетостта. Там е заровено кучето. Там Комби трейдинг има регистриран договор, т.е. задължава се моряците, които изпраща, да работят по този договор. Ако се открие несъответствие с действителния договор на съпруга Ви - съдете ги до дупка! Лицензът им ще бъде отнет, разбира се. А корабособственика... трудна работа. Трябва да го съдите навън.. разходи. Потърсете за съвет ITF (напишете трите букви в google) - много са печени, ще помогнат. Имат сили да задържат който и да е кораб на тази компания в пристанище, да водят дела. Силни са. Успех! Призив към не моряците: не пишете глупости!

Все пак да не збравяме че морякът си е сключил частен договор с частна фирма и страната ни няма в това нищо общо. Така както бяха и мед сестритени. Но евала за човешкото отношение на страната ни за което мед сестрите ни даже и мерси не казаха , а продължаваха да ламтят за стаж, апартаменти и обезщетения....

Не мога да разбера ,защо веднага нападате жената на моряка!? Не стана ли ясно ,че всъщност новият премиер нареди да се изпрати самолет да прибере моряка от Ирак!?Мисля ,все пак ,че това стана след като съпругата на моряка достигна до медиите и даде по-голяма гласност за тоя частен случай.Както казва поговоркатаАко не заплаче едно пеленаче ,кой ще му даде да яде! Мисля ,че всички отговорни институции трябва да дадат отговор Защо,а някои и непременно да бъдад съдени и ОСЪДЕНИ. Трябва ли за всеки отишъл на работа в чужбина ,роднини , а и самият той да се ОПРАВДАВАТ ,че е станало от ГЛАДОРИЯ!? Не ви ли писна от подобни случаи с шофьори ,моряци ,медеценски сестри? Дори и либийската история не можа да отвори очите на много българи ,които си седят в БЪЛГАРИЯ (дори на социални помощи),но са си наврели носовете в пясъка и не виждат простата истина,че един човек работи в чужбина и изпраща парите си тук да храни и облича , а и да праща в българско училище своите деца! Парите му си харчат в тая държава,а държавата го смята за ПРАЗЕН ВЪЗДУХ. Ако Б.Борисов наистина е предприел подобна стъпка,смятам ,че това е начало на едно ново хуманно отношение към българите в чужбина! ТОВА Е НОРМАЛНОТО!СВИКВАЙТЕ СТЕ ХОРА,МАКАР И БЪЛГАРИ!

Да не мислите,че този човек е отишъл за кеф да се дави на чуждия кораб?Като ги знам наще тарикати как постъпиха с Океанаски риболов?Много е лесно тъй да си седите на задниците зад комповете и да дращите глупости.........

Корабособственика само Ескадрона ще го накара да плати повече от 20000 долара, моряците подписват договори в които има кучешки клаузи в които всеки увреден орган е остойностен за без пари.

Който млад човек е бил поет за лечение на инсулт във военна болница винаги се е възстановявал в крайна сметка. Чудно ми е къде дреме тоя моряшки профсъюз, когато моряците подписват такива договори?

Нищо против дамата и нейното семейство, ама до вчера нямаше пари да транспортира мъжа си от Иран, а днес започва да се занимава с дела, които ще струват свят пари или пак държавата ще плаща разноските. Аз не виждам какъв е проблема в конкретния случай при условие, че моряка сам се е подписал за цената на живота си - 20 000 долара ако почине по време на работа. Нормално за фирмата е да избере по-малкия разход и да предпочете да го плати като мъртъв, вместо да похарчи няколко пъти повече пари за лечението на моряка. Веднага знам, че някой ще подскочи и ще започне да ме апострофира за това, че човешкия живот няма цена. Има цена и дано всеки на който се наложи да може да си го плати, защото познавам хора, които просто оставят свои близки хора да умрат по една единствена причина - немогът да си позволят плащането на безплатното лечение в България. ААаа и само да и кажа да не попадне на адвокат Илиян Шопов, че там и Бойко ще се задъха при плащане на хонорара, а резултата по никакъв начин не е гарантиран, само големи приказки и нищо повече.

Госпожо,какво значи никой не се интересува за него.Доколкото ми е известно,специален самолет е пращан от павителството само до Ирак,за да докара убитите войници и за него.А кой го лекува в момента,като не си е плащал здравните осигуровки и данъците в България?Я престанете да хленчите и не обиждайте България.

В една нормална държава сега собственикът на кораба щеше да плаща като поп луди пари като обезщетение за да избегне дело, което най-вероятно би му спряло целия бизнес и би го вкарало в затвора.

Чакай малко госпожо,нека съпругът ти проговори и да каже каква е истината.Нали ,все пак не са го качили насила на кораба.

Цялата държава трябва да застане срещу този корабособственик и да го смачка.Веднъж за винаги трябва да се въдвори ред в държавата.

в какъв свят живеем, в който се погазват елементарни човешки права

Нечовешка история! Няма такива отношения в 21 век, бре, какъв е тоя собственик, какъв е тоя кораб, който не отговаря на нито едно условие, и хората не могат да работят в него, а припадат и колабират един след друг?! Що за идиотщини всеки ден, във всяка сфера?!

До: агент 007 (11.08.2009 г. 14:32ч.) Коя държава имаш пред вид, защото в България няма такава. И внимавай, да не се смачкаш кирливия каскет!

защо не качвате коментарите