С архитектурен конкурс ще се реши как да изглежда мястото на Паметника на Съветската армия

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев обясни, че първо ще има обществено обсъждане, а след това световни и български архитекти ще могат да предложат проекти

Обратно в новината

Коментари - С архитектурен конкурс ще се реши как да изглежда мястото на Паметника на Съветската армия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да бяхте направили първо обществено обсъждане дали да се маха паметника или да остане. Като взривихте мавзолея България стана по богата и просперираща? На мястото му какво построихме? Дори една градинка с малко цветя не можахте да направите. Нещастници и продажници

Давай, страна огромна, давай на смертньйх бой. Идват, идват, рашите и няма кой да ги спре. Ще си дойдат като у дома, и после ще ви видим чуковете, с които искате да смазва те.

Бяхме на страната на битите и победените. Ако не бе влязла Червената армия, нямаше да ни има...Щяха да ни разкъсат. Нямаше да има България, щехме да сме като Косово. Четете бе Политици...имате глави мислете! Това ли ви е зорът...паметника. Нищо не сте направили... А Фандъкова с руската си филология и учителство....да се стресне малко...

Имам предложение - слагайте новото гейско знаме, с черните фигурки на всички, дето си бъркат по дупките и да се приключва вече с тази държава и този народ. Барем мирясате. Искам всички майкопродавци да живеят в обществото, което създават за пари. И техните деца също.

Е то е ясно. Статуя на Бай Дън, прегърнал зеленото човече.

Kaкъвто и конкурс да правите, там ще има МОЛ.

Голям смях! Не било политическа поръчка или пропаганда премахването на паметника, но първо решиха да го премахнат, а после ще мислят какво да правят! Не са ли гнусни подлоги слагачите от СОС и ДБ? А още по-гнусни са поддръжниците им!

Ще се посмеем, как ще го премахнете. На мавзолея доста се изпотихте, а на това ще се озорите. И накрая историята ще ви бие шута и ще ви пише слаба оценка.

Започнете от паметника на американските летци. Или не ви стиска, джендърчета. Ще ви дърпат ушите от посолството, щото не сте политкоректни. Можете само да рушите, но нище не сте изградили.

Махнете плочата пред американското посолство на която те си признават свойте пилоти за това че през 1943година на 10-ти януари са убили токова много български цивилни жители на София и на други български градове! Нея плоча я махнете! Да изчезне от България тази плоча пред американското посолство вместо да махате паметника на съветската армия във София и въобще да не ги махаме във цяла България! Замислете се за това дали трябва да махнем плочата на американските летци а не паметника на съветската армия. ПОМИСЛЕТЕ СИ!

Те не мислят. Те знаят само да харчат грантове.

Искам да попитам всички яростни противници на паметника с какво се подобри живота им след като премахнаха мавзолея?А след като премахнаха петолъчката от бившия партиен дом?Мисля,че има достатъчно проблеми в държавата, които никой не решава,а и никой не изисква от управляващите да решат.Занимават ни с глупостите на ДБ,ГЕРБ и ПП!

Зарът/Жребият е хвърлен - "Eatur quo deorum ostenta et inimicorum iniquitas vocat. Iacta alea est." Истуканът отива в историята, България прави още една крачка към своята свобода от гнусното руско робство!

Нещастник си, не си европеец. В Европа си знаят историята и си ценят паметниците.

Европа нямаше да е такава, каквато е сега, ако я нямаше руската армия през Втората световна война.

С какво селянката Фандъкова ще се запомни?С няколко неща.Първо с неистовото крадене на нейните партийни другари.Второ с огромните разходи за абсолютно некачествени строежи.И с нещо много важно-как един пиян евро простак е хвана за задника при официално събитие.Което имайки в предвид визията и си е направо огромен комплимент.Да не забравяме и "огромните " и изборни успехи основно сред циганския и електорат.

На негово място да слагат един монумент със стилизиран задник.В него забито американското знаме и сложена паметна плоча с надпис "На великите наши господари от благодарните български педали за това че ни дадоха да докопаме кокала."

От сега се знае: паркинг.

Кой ще плаща всичко това? Краварският посланик? Слугите му? Подлогите им? Твърдо противрсъм моите данъци да отиват за обслужване на изродски краварски прищевки! Този паметник не ми е наложащ проблем, ясно ли е краварю посланник?

Единствените жертви на червената армия са 42 кюр кютюк пияни до смърт съветски солдати в спиртиварна в Бургас,не е лошо да се построи нов паметник на пиянидурниците войници ,и да му се кланят колкото искат Радев ,Копейкин,Майчето Манолова и който иска

Какви сте вие да решавате за Паметника ? Вие сте 0,0001 % от населението на България ! Всичко построено в София , Плевен , Варна , Пловдив е с Парите на Българския Народ и той трябва да решава кое да Руши , кое да Остави !" Не може Една Поста Компирка Кмет на София , поставена с Купени Цигански Гласове да решава , Или някакъв от СОС -компот или други неща да потвърждава , днес сте такива , а утре други !

Няма да се разглежда. Народът ще ви измете, боклуци. Майка им жална на сините говеда дето нападнаха паметника Руските служби обещаха да ги идетифицират и да се погрижат за тях. Може би това ще охлади малко фашистките амбиции?

Първо го махнете

и то БЪРЗО!!!

СЛЕД като СЪБОРЯТ всички мюсюлмнаски Джамиии в БЪлгария(които са СИМВОЛ на 500- годишното Османско РОБСТВО , след това може да мислим за паметници на Съветската армия... Но паметниците на СЪветската армия и тия на Руските ОСвободители от 1878 г си ПРИЛИЧАТ, така че може да ПРЕИМЕНУВАТ паметниците и всички да станат- Паметници на РУските Освободители... Все пак при Комунизма от 1945 до 1990 г, живяхме ПОІ ДОБРЕ отколкото сега.. И затова България НАРАСТВАШ като Население.. Сега НАМАЛЯМЕ заради турците.. Демокрация означава- ""Демони и дяволи КРАДАТ"" Турците разболяват хората в БЪлгария с турско- негърските фирми- Вииваком, Йетел, и ПРЕХВЪРЛЯТ арби през турската граница, да ЗАВЗЕМАТ отново България ! Между 681 до 1396 г и от 1878 г до 1990 г, турците с криеха в МИШЕШКА дупка и затова ние БЪЛГАРИТЕ живеехме ДОБРЕ

В София има само една джамия. А освен това по този начин ощетявате мюсюлманите каквито и да са те. Омръзна ми от такива като вас, които искат демокрация, но всъщност са идиоти

На това място трябва да се сложи паметник на този който е създал България, а именно Хан Аспарух. Този човек заслужава много повече паметник в нашата столица отколкото тези съветски войничета. Хората в днешно време са забравили, че благодарение на Хан Аспарух живеят в тази страна. Да не говоря, че ако такъв паметник съществуваше по време на някои предишни владетели, щеше да има доста отнети крайници. България е съществувала стотици години, преди тези съветски войничета да навлезнат в нашата история.

.

!!!!

Колко паметника има на Хан Аспарух? Май само на околовръстното на Каспичан?

Къназъ ЕспереРИХъ пише в Именника, дебилче. Пише че предците му са КНЯЖИЛИ оттатък Истъра. Хановете са по друмовете на България. На английски - мотели. Това да не ти е хан! - казват българите. Осмисли смисъла на изречението.

Ти треа си некакъв нео историк - блогър. Аз ко да напраа, юе в училище са ме учили за хановете български!?

Трябва младите хора да си решат. Аман от дърти изкуфелници, помислилисе за историци, геополитици, алкохолици и в крайна сметка малоумници.

Кой пита българите, дали да се строи това поZзорище?

Този паметник ще да го замени само равен нему - по случай кончината на шибания ЕС и горкото НАТО!

И като дойде рашисткия късак, по-добре ли ще е. И защо в раша не е добре сега и не беше дожре при ссср. Айо сега си по-зле от ония времена, значи си пълен убитак и няма решение за теб.

Духай бе, укропитек краварски!

Айде бе 30 години не може да го разкарате тоя комунистически пропаганден монумент. Това не е паметник. Искам да знам каква е причината?

Народа е малък, но изключително прост.

Първо Австрия да го разкара техният паметник , защото са по-умни после може и ние !

Ако бях на мястото на тия фашизирани боклуци, щях да обявя конкурс за нов затвор!!! БОКЛУЦИ!

Ти не си боклук, нееее. Само си бедежн и смръдлив, а това е защото си изключително прост.

С архитектурен конкурс ще се реши как да изглежда мястото на Паметника на Съветската армия. По всяка вероятност ще изглежда така както изглежда мястото където се е намирал разрушения мавзолей на Г. Димитров.

Паметникът да остане! 77% са да не се пипа,само 16% са за събарянето.И това са хората на държавна хранилка около оня дзумпел Фъндъка!

какъв е този вчерашен дришльо, който ще решава вместо старите софиянци, какво да има там! Както и онзи Трайчо Трайков, който също си превишава правата да се разпорежда в нашия град, а дори не е и софиянец - по-случайност е роден тук, иначе е македонски "българин". Естествено, че паметникът ще си стои там!!! А на който не му харесва - да се връща по родните си места!

Има избори -всеки да си каже думата...

Паметникът ще си остане там където си е, да дразни фашизоидната коалиция, настанена да ръководи колонията българия от известното посолството, както изтече информацията от записите на заседанието на ПродължавамеПодмяната.

Абсурд, София прилича на изоставен град а те се занимават с паметник. То няма улици, няма детски градини, няма паркинги, обаче милиони за конкурси има. Управляват ни идиоти!

А защо трябва да се прави каквото о да било? Да си стои там. Който го дразни- да не ходи там. На който му е все едно, ще продължи да ходи. Всяка вечер е пълно с младежи насядали по стълбите! Като го демонтирате, кръчми и там ли ще направите?

Управляващата сглобка от партии започна с разрушаване на паметници и написване на нова история, подобно на съседите ни от Северна Македония

Каквото и да стане, мястото ще бъде осквернено от "хората" на дъгата...

Викам веднага Веждито да извърти един

Печат гаранция от Лувара ще има за огромна художествена стойност и поради това никой няма да може да го мръдне

На това място трябва да има много зеленина...Може би, фонтан сред нея с красиви скулптурни фигури. Да излъчва спокойствие и мир. Наблизо е Софийски университет. С място за събиране на малки групи млади хора...

Последните десетилетия българите само рушат и се радват на поредната застреляна мутра. Нищо свестно няма да се появи на това място, както не се появи и на мястото на мавзолея, именно защото само се руши и краде, а няма идея за създаване.

Съвсем небрежно, опрели телата си, едно до друго. На първа линия като паметна плоча, трябва ба бъде изписан адреса на американско посолство, ул. Козяк номер 19,със златни букви,от концесията на дънди прешънс. Ще бъде страхотен монумент,изразяващ напълно точно, българската действителност и манталитет. И, аз като един конструктор на евроатлантизма, закърмен от идеологията на бат Бойко, Киро, мравояда, пеевски, ахмет доган, джеймс мъртъв, и хилядите герой, дали живота си, за свободата на България, нямам търпение, да започна да творя новата история, на колонията, наречена България

Аз пък искам статуя на Зелю с токчета.

Най добре ще е, да построят един блок, като онези, заради които вкараха иванчева в затвора. И да го обградят с една подпорната стена, като тази в алепу. Или със стената на Валери Симеонов. В единия ъгъл, макет на къщата в Барселона, а в другия, сараите на доган. И задължително, един парапет, с телата на Киро и Лена, в пълен мащаб, съв

За какво е необходимо да се поставя нещо друго? До сега колко конкурса имаше за подобни проекти? По този въпрос какво стана с проекта в градината на националният театър? А да едно голямо Нищо! Тъй че за какво да се хабят пари за нещо незначително което кой знае колко ужасно ще изглежда!? А да не говорим как когато се премахне паметника, всички ще се насочат към следващият срещу който да циврят как потиска гражданите и не знам какво си.

Моча да си го взима Профанова и шепата маргинали от Изхождане. Ня мястото може да се направи чудесно място за отдих като се махне тоя срам. Може да се направи паметник на цар Симеон, Левски или някой, допринесъл наистина за развитието на София и България.

Най добре да се направи паметник на лайното което е заседноло в устата ти,така е най стилно--помияр

А пък моча излетя, като вертолет с лайна.

....

В България има загинали руснаци само от препиване и преяждане.откраднато от българския народ . тия гладни простаци са пиели алкохол като не видели..

След като се демонтира тази карикатура, която е в центъра на столицата на България, следващите трябва да бъдат на онзи осран конник, който е на жълтите павета пред бившия турски конак или т.нар. народно събрание!

Да сложат паметник в памет, на пилотите, пускали бомби-играчки над София и др градове! Дайте хубаво да се подмажем. Няма само от ПП/ДБ и Герб да се мазнят на някои посолства и да получават облаги. И ние народа да намажем нещо!

Всичките тези действия, много напомнят на действията на едно тоталитарно управление след 1944г, което всичко чупеше, къртеше и изравняваше със земята. Ето същите действия но се водят под името "демокрация". Днешните либерал-демократи, с това поведение, с какво са по различни от комунистите преди 70г? Само цвета им е различен!

Разликата е, че комунетата сриваха паметници на български герои по нареждане на гошо Тарабата .

Не все едни и същи са, без значение от името!

На Паси трабатнчето го вкарава в наш военен музей.

Ще се дпбави и паметник на Руските депутати, министри и лично на Президента Путин! Защото българския народ ги обича, тачи и цени и иска да живее заедно с тях !

Мая ще брани паметника до последния рушофил.