България дава гражданство най-вече на руснаци и украинци

Държавите от ЕС са предоставяли през 2016 г. най-често гражданство на мароканци, албанци и индийци, съобщи ЕК, като се позова на данни на Евростат.

Обратно в новината

Коментари - България дава гражданство най-вече на руснаци и украинци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И също политиката на даване на паспорти на етнически българи от Македония и Украйна, без да са живели и работили в България е дълбоко погрешна. Трябва по примера на Гърция да се дават разрешения за пребиваване и работа, а не паспорти. Сега македонции украинци използват българските пасторти заобикалайки България, без да са живели 1 ден в нея и без да се чувстват българи, да отидат и работят на трудовия пазар на ЕС, а техните гласове се използват от нашите корумпирани до зъби партии -БСП, АБВ за електорат в парламентарните и президенски избори, понеже те са загубили електората си в България.

Опасна политика за бъдещето на България. Нашата управляваща олигархия от вси партийни цветове раздава като носна кърпичка българско гражданство не в полза на България, а полза единствено на своите интереси. Всеки знае, че ни управлява олигархия, произлязла от руската и свързана с капиталите си с нея. Сега тя дава убежище не само за мръсните руски капитали, но и на техните криминални собственици, придобили ги с криминални начини и пладнешки грабеж на държавна собственост, отречени в развития и демократичен европейски запад. Това е опасна и национално убийствена политика за бъдещето на България. Прочетете от нас в нашия фейсбук статията Как руските пари създадоха българската олигархия и управляват България https://www.facebook.com/ideyazabulgaria/posts/2341925325848150 И също политиката на даване на паспорти на етнически българи от Македония и Украйна е дълбоко погрешна. Трябва по примера на Гърция да се дават разрешения за пребиваване и работа, а не паспорти.

Опасна политика за бъдещето на България. Нашата управляваща олигархия раздава като носна кърпичка българско гражданство не в полза на България, а полза единствено на своите интереси. Всеки знае, че ни управлява олигархия, произлязла от руската и свързана с капиталите си с нея. Сега тя дава убежище не само за мръсните руски капитали, но и на техните нови собственици, придобили ги с криминални начини и пладнешки грабеж на държавна собственост, отречени в развития и демократичен европейски запад. Това е опасна и национално убийствена политика за бъдещето на България. Ето да прочетете от нас Как руските пари родиха българската олигархия и управляват България https://link Идея за България

Посочването на руско или украинско гражданство не означава, че съответните лица са от руски или украински произход. Относно гражданите на Турция е ясно, че повечето се етнически турци, възможно е да има и помаци. Политиката на даване на гражданство на етнически турци е погрешна, защото тези хора веднъж са се отказали от българско гражданство. Споменават се албанците, но трябва да се знае, че получилите гръцко гражданство албанци са всъщност етнически гърци. Но това не означава, че Гърция лесно дава паспорти. Това става след дълги години пребиваване на Гърция и след трайно установяване в страната. Първоначално на етническите гърци Гърция дава не паспорти, а дългосрочно разрешение за пребиваване и работа. Само този, който трайно се установи в Гърция получава гражданство. В България се дават паспорти на етнически българи от чужбина, но те не идват в България, а заминават на запад.

Политиката на даване на паспорти на етнически българи е дълбоко погрешна. Трябва по примера на Гърция да се дават разрешения за пребиваване и работа, а не паспорти.

И слава богу!По-добре руснаци и украинци отколкото мароканци и албанци.Само диви джихадясали маймуни ни липсват.

не са руснаци,а бесарабски българи

русофобите обичат зарзават и пресен зелен лук и така лути че още неса отворели новината и ревът като магарета ...................да неби да искате индици пакистанци ????????

И Кипър дават гражданство - срещу 2.5 милиона евро и събрани така над 4 милиарда за 2017-та. Разликата е в управленските без/идеи.

Абсолютно незаконно е да се дава гражданство на руснаците, защото нямат български произход. Който го прави прави престъпление. Те не искат да учат български и правят руска колония в Приморско и Поморие... Ще плащате висока цена, предатели!

срещу големи инвестиции или пари на рька. аз лично съм за това, да дават гражданство на араби, на цигани от Румъния, на китайци - те се плодят като зайци , след 20 години дори български турци, които почти не говорят български и дебилни миризливи цигани няма да има - само цветни с дръпнати очи ... българите ще избягат сами, защото тука няма да има нито лекари, нито даскали, нито пенсии.

Защо да е незаконно? Ние с руснаците имаме общ славянски произход.

Тези "колонии" са руснаци от идващи на почивка в закупени от тях имоти. Те най-вероятно са без гражданство. Също така мога да ти припомня безарабските българи. Не на последно място ще отбележа, че е далеч по-добре да идват руснаци отколкото мароканци, албанци и всякаква фундаменталистка измет. Западна Европа вече плаща жестоко, че предпочита орките дори пред източно-европейци.

Елитът на ЕС иска да затрие Европа като дава гражданство на толкова африканци и араби. Това е аксиома, каниш третият свят, ставаш трети свят.

Аха, това че България ПРОдава гражданство предимно на руснаци и др от бившия СССР обяснява наплива на руснаци и рускоговорящи в Европа :)

разликата между ромскиятциганин и руснака е само в цвета! и едните, и другите са нагли, шумни и крадливи, и не могат да научат български!

това са българи от руските земи, но дори и ти да си прав, това че са бели е напълно достатъчно, за да продължим да сме от белите страни, а не от банановите ..

Като черкезите ли ? Поспри се бре!

В БГ 99% от катастрофите стават със западни автомобили ! следователно западните автомобили са лоши и некачествени ! ПС: Тва горното е тъпня, ама и твойта не отстъпва !

"разликата между ромскияТциганин и..." Да смятам ли, че си циганин?! :)

...си ти,а не патриот!Аз съм потомък на таврийски българи (Приазовието,Украйна( и знам че дедите ни са бягали от турския башибозук,за да получат в плодородните степи безплатно по 50 хектара селскостопански земи и други привилегии.Че как да не станеш рубладжия,когато ти подаряват 500 декара земя?А басните за насилственото закарване на българско население от руски войски в Бесарабия е измишльотина на големия революционер Раковски,който е бил заклет австрогерманофил и враг на руската империя...За негово и твое съжаление (и мое( западните страни не са били навити да ни освобождават.Така че българите там може да са руски или украински граждани,но не са руснаци или недай си боже украинци!

а бе тъ.пак, в държавата на крепостните му дали 500 декара земя!! нещ.астнико, първия път когато мужиците са имали земя, е било след декрета на ленин! и една петилетка по късно ги убиха от бой, дорде ги вкараха в колхозите! израснал си в комуналка, гащите на за.дника му са били на партийния председател, имал 500 дк. земя!

Стига глупости! Поговори поне с един бесарабски българин и ще разбереш как са се гаврили с нашите сънародници!

Да емигрираш в българия трябва или да си руснак или идиот(не знам дали има разлика.)

И какво сега - западняците ни завиждат ли? Щото като си представя алтернативите...

Малко са малоумните путлерасти с кухи кратуни тук, че дават гражданство на още...

На Укрите не давайте те са чужда раса като сирийци и Араби ! Укрите са 50% Хазари и 50% Цигани ! А ние си имаме Цигани и не ни трябват !

Ужас! Бас държа че никой от тях не знае бъкел български. Корупцията е умопомрачаваща..

Не е толкова до корупция - просто 5-ата колона на раша си върши работата - изкупуват имоти и земя, овладяват все повече бизнеси... Никой не признава официално, че живеещите в Б-я руснаци вече са повече и от циганите и от турците, дето ни много ни плашат с тях... А реалността е друга - в един не много далечен момент руска партия и официално ще вземе властта.. А българинът няма имунитет срещу руския империализъм...

Мръсни Усри !

Какви Руснаци , това са деца на Българи ! Знаеш ли който си написал статията че само в един град Тюмен има 2000 деца на Българи и колко внуци на тези Българи но поне 80% не искат да получат Български паспорти , понеже знаят колко препятствия трябва да минат за да получат и колко пари ще пръснат поне 3-4 хиляди евро ще изхарчат ! При това правителство и тази Външна Министърка и на Правосъдието е много трудно ! По Тюменска област деца на българи са около 5хиляди деца но и те не искат да харчат пари !

Това, че да деца на българи не означава, че не са и не могат да бъдат руснаци. Както и англичани, американци, канадци,... , каквито има десетки и стотици хиляди вече... Така че тук няма противоречие, каквото ти се привижда.

Давайте им гражданство на руснаци, давайте им. После като в източна Украйна или още по-зле - като Крим. Слава богу по съветско време нямахме обща граница с тях та се отървахме, дано същото ни спаси и сега.

И Шие и патриота(Идиот) сте дебил. 30% от 1654 човека получили българско гражданство през 2017 г. са руснаци (от РФ) 480 човека и 17 % (281 човека) са украинци, много от които са вероятно бесарабски българи. Много били! Много са такива като вас - циганизирани чалгаджий.

В Украина и в Русия има много БЪЛГАРИ. Много има и в Молдова. И няма нищо лошо да се дава българско гражданство на БЪЛГАРИТЕ! Което е много по-добре от това да се дава такова на всякакви други. Прекалено малко сме вече българите за да се делим, мразим и бием едни с други. Трябва да се сплотяваме и обединяваме.

Лъжете. Давате на мигранти,но един ден ще ги пратим по домовете. Няма да ги хрантутим.

Мога ли да попитам има ли война в Мароко, Албания или Индия за да се дава гражданство? А УКРАИНЦИТЕ ЩЕ ПРЕНЕСАТ ТЕХНИТЕ ПРОБЛЕМИ КЪМ РУСНАЦИТЕ НА НАЩА ЗЕМЯ. ДА НИ Е ЧЕСТИТО. Чичко Сорос си постига целта.

в президенството разбират украински руснаци.

А аз мога ли пък тебе да те питам теб какво те боли на село, че някъде в някои европейски държави дават гражданство на мароканци? Много ясно се казва в статията, че България е дала гражданство на руснаци, украинци и турци предимно - тебе какво те бърка точно че Гранция например дава на араби, или и ти от село Горно Нанадолнище си се загрижил за Европа и не видиш разбойниците у ваше село? Всичкото Мара втасала, за Европата наш Ганьо се загрижил...

Нали когато има европейски паспорт може във всяка ЕС държава да осеменява и да продава дрога!

"Държавите от ЕС са предоставяли през 2016 г. най-често гражданство на мароканци, албанци и индийци, съобщи ЕК" !!!FAKE NEWS!!! На страницата на EUROSTAT пише: "Almost a third of new EU citizens were Moroccans, Albanians, Indians, Pakistanis and Turks" Почти ЕДНА ТРЕТА от новите ЕС граждани са от Мароко, Албания, Индия, Пакистан и Турция! ЕДНА ТРЕТА = 33%, което не е "най-често"

на един европеец 2,5 извън европата...!!!на теб не ти е ясно...!!!

Крим наш Созопол наш Несебър тоже Варна и Бургас скоро ще сса наши

Само се каните! Елате ни оттървете от Сорос и джендърите. Не че при вас ще прокопсаме,ама поне знаем на кого лично да се оплачем...

страхливи емигранти избягаха от БГ, като си продадоха имотите на безценица. На тяхно място идват други, и това е съвсем нормално. Природата празно място не търпи.

Страхливи емигранти... Когато си идиот, това е за цял живот. А не страхливи имигранти има ли изобщо, според теб, бе дебил? И ако не, ако всички са страхливи, то защо специално го подчертаваш, бе боклук, ако това е тяхно присъщо качество? Знам, че не можеш да вденеш какво те питам - коментарът ми е предназначен за другите, които не са дебили като теб. А руснаците, които са напуснали Русия и са взели българско гражданство, и те ли са страхливи, бе недоразумение тъпо?

Инфо, пак си започнал да обиждаш. Респектирай чуждото мнение, не бъди надменен. Ако някой е писал цинизми, то мажеш да му отговириш по- остро, но когато някой изразява спокойно своето мнение, бъди толерантен. Ти не изглеждаш по- умен с този коментар който е пълен с обиди.

Естествено,че са страхливи. Бягай да бягаме, тва им беше мотото. И бягаха, като плъхове. А в други държави хората се бият и умират за земята си. Но не, нашите..... бягаха....

Русофилството е само параван на предателството. Всеки който работи ЗА коя да е чужда държава е ЗА разстрелната команда. Няма разлика между губерния и вилает. Аз не искам да ме карат ОТНОВО да гледам в петък руска телевизия. Няма да позволя това!!!

че и аз не искам да гледам американски бози, които пускат не само петък, а 24/7 !

Ами не ги гледай, бе дебил! Някой с пистолет до главата ли те принуждава? Да те светна, Айнщайн, има едно нещо, казва се дистанционно, зимаш го, натискаш копчето за смяна на канала и - О, чудо - вече дават друга програма. Пробвай го...

Ю Осетия, Абхазия, Прибалтика, Луганск, Донецк, Приднестровието и Т.Н.!!!!!

Гражданство за рускини най вече

българските русофоби/българофоби са много смешни повечето не си знаят историята а руснак не са виждали през живота си. за щастие съм обиколил света и съм срещал много различни хора и никога не съм срещал руснак който да не знае нещо за България и винаги съм се чувствал сред приятели. и не ме разбирайте грешно и аз искам да дойдат американци или холандци или австралийци ама не идват да не гошорим че американците дори не знаят че такова животно като България съществува.

след руските отпускари в Украйна.

Руснаците по правило са шовинисти, мисля като компесаторен механизъм от историята и живота им, и това много им пречи...

Аз пък се чудех откъде влизат в ЕС толкова руснаци и др. рускоговорящи... Сега е ясно

През Лондон и Северен поток влизаме най-много.

България трябва да дава гражданство само на източно православни и католици от източна Европа.

крайно време да можем и ние да вэемем руско гражданство

колко българи са бягали в русия през вековете приемани и осигуряани с земя и образование. а сега идват у нас с парите си без да са в тежест на държавата и пак сме недоволни. но какво да се прави като неблагодарността е типична за всеки български псевдо - патриот. руснаци добре сте дошли в нашата умираща държава. по добре руснаци защото алтернативата е кошмарна.

на времето Русия беше нещо.... сега е нищо. това ли ни казваш? Сирийците без пари ли идват. Сигурно с 10х повече от руснаците. Дай да ги прегръщаме както Путин се прегръща с тях? да ти имам двойния аршин. Добре са дошли всички руснаци бягащи от режима на каПутин-Шаломов. От велика Русия не остана дори и гордост. Руснаците бягат с по над 500 000 на година от Русия. Да са живи и здрави навсякъде по света.

Българи не са бягали в Русия а са отвличани насила от отстъпващите руски войски.После когато са видели дивата степ и са искали да се върнат в България са избити

Прочети,какво е написал Георги Раковски за мъките и страданията на изселилите се в Русия българи през 19 век и тогава плещи платени глупости. Струва ми се обаче,че не си никакъв варненец,а руски трол от Санкт Птербург.

Колко?

.... ще се радвам да сме скоро част от Великата Руска Империя . Искам да гласувам эа Путим .....

във Варна и Русе немедленно трябва да се закрият.След като не можаха да ни "освободят" както те си искаха през 1878 г.,сега както казва руския депутатин Пьотр Толстой,по малко,по малко ще ни изкупят и така заробят.

Искаш ли една тумба афганистански индженери и марокански нАучни работници?

Тея не се траят. Тук вече се спъваме в тях. Закрийте го това консулство, развъдник на руски куки.

А колко са нагли и невъзпитани и как арогантно се държат и винаги говорят високо

Миналото лято руснаци биха полицай във Свети Влас и работата се потули

Пълнете, пълнете България с руснаци, та после путин да ги "освобождава", както направи с Крим.

Че то и без да пълним България с руснаци е дошло време Путин да ни освобождава, ама няма кой да проведе едно референдумче!

колкото повече руснаци толкова повече гаранции, че България няма да стане част от истанбулския вилает.

И че няма да стане част от нормалния свят, а ще бъде дойна крава за пребогати олигарси и адски бедни тъпанари, които ще живеят с едната надежда да им се падне 6-ца от тотото.

Кво ривеш европеецо? Пълно е с немски фирми дето дават по 660 лв заплата. Радвай се!

историята със заселването у нас на много руснаци много прилича на историята на крим.

Ю Осетия, Абхазия, Прибалтика, Луганск, Донецк и Т.Н.!!!!!

си и страхлив плъх

Руска пета колона налази като хлебарки България. Санитари трябва да ги напръскат за да намалеят.

българите от Западните покрайнини и Македония, когато иска да вземат българско гражданство, а на руснаците го дават БЕЗ ПРОБЛЕМИ! Украинците заплатиха за това с 10 000 убити само до този момент!

и после ,се чудят от къде толкова много руски байраци?!

Щерев, Щерев и името си смени на околовръстното, кучко!!!

Интересно, приоритетът на ЕС трябва да са мароканци и други индианци, а не туземното европейско население!?

време"Бургас наш",както сега "Крим наш"?

зелени човечета които уж срещу емигрантите се въоръжават. А ни ги представят като "родолюбци".