Коментари - Руснаците все повече страдат за Съветския съюз | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всяко нещо си има цена и СССР не успя да плати цената за това да е велик и да гради социализъм.

Россия НИКОГА не е била локомотив на цивилизацията. НИ-КО-ГА! Те винаги са се стремяли да подражават на Запада. Те са силно комплексирани на тази тема - цивилизационна принадлежност; Европа или Азия. Не напразно Петър Първи пробутва идеята, че границата Европа/Азия е по билото на планината Урал. Накарал е болярите да се обръснат и да захвърлят дългите азиатски(монголски) кафтани. Насила ги е принуждавал да говорят на руски език. Да, точно така - не се е говорело руски в маскалското княжество! НО... Не се получава и няма как да се получи.

Русия заема 11,5% площа на планетата земя без Крим.Русия по площ е най голямата държава.Какво не им достига?още територия?Канада е близо 2 пъти по малка от Русия и хората не съжаляват за нищо.

ако е така да ходят в Сибир, винаги могат да основат един нов СССР в Биробиджан

Минат ли повечко години, митовете и легендите за "доброто старо време" добиват магическа сила.

Недостатъците на социализма бяха като калпави дрехи на хубава жена ! Сега сме с хубави дрехи на вещица ! Когато ми предложат тогавашните осигуреност , спокойствие и здраве , тогава да ми се хвалят със сегашната "свобода" ! Възрастни хора с по 50- 60 години трудов стаж умират от студ , децата им немили недраги слугуват по чужбината ! Внуците им никога няма да се върнат тук ! Заедно със "свободата" дойдоха униженията , глада и забравени вече болести ! Това са фактите ! Такава е статистиката ! Болен здрав носи !

100 лв. за четиричленно семейство за две седмици на Златни пясъци при всичко включено и групово пеене на частушки по цял ден къде има?!

"Съветски съюз" НИКОГА НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛ.Това е термин плод на един болен мозък на един наследствен сифилистик-ЕВРЕИНА улянов.Това което е имало В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ е съвеска русия ПЛЮС ОКУПИРАНИТЕ ОТ НЕЯ ДРУГИ ДЪРЖАВИ-УКРАЙНА,БЕЛОРУС,МОЛДОВА,ПРИБАЛТИКА,СРЕДНО АЗИАТСКИТЕ ДЪРЖАВИ,КАВКАЗКИТЕ...

Постоянно им промиват мозъците и промиването дава резултат.

Руснаците не ме интересуват

Да, но те се интересуват от теб. Явно, чувствата не са взаимни. А би било прекрасно!

Трябва спешно да се помогне на братския, руски народ да се освободи от робското си мислене и да се освободи от лакомите национал-имериалистични олигарси.

Русия все повече се отдалечава от СССР... а това пречи на тези които пишат наставленията за тролове да си вършат ефективно работата;)

те страдат,

Трябва спешно да се помогне на братския, руски народ да се освободи от робското си мислене - те и за крепосничеството си спомнят с умиление. Самите руснаци бяха жертви и роби на СССР-то, управляваха ги грузинци, украинци и т.н. Заточваха им интелигенцията в Сибир. СССР-то беше робство над можещите и знаещите хора.

Крепостничеството в Русия е отменено половин век преди да бъде отменено робството в оплота на Демокрацията.

Русскиййй,"отменено",не значи "ЗАБРАНЕНО".Тва едно.Но това дето е почнало след като русия е станала еврейска собственост през 1917г е МНОГО ПО-ЛОШО ОТ РОБСТВОТО.Робовладелеца ГУБИ АКО РОБА МУ УМРЕ,ЩОТО Е ПЛАЩАЛ ЗА НЕГО КАТО ГО Е КУПУВАЛ,ДОКАТО ПРИ КОМУНИСТИТЕ РУСКИТЕ ХОРА СА ИМ БИЛИ БЕЗ ПАРИ И ЗА ТОВА СА ГИ УБИВАЛИ.Важно е само да не се опъват на КРАЖБАТА с която им е била отнета собственоста с така наречената "национализация".За това и в съветска русия са избити от режима 56 ПЕДЕСЕ И ШЕТС МИЛИОНА РУСКИ ХОРА.Не вервам че ше разбереш за какво става дума но все пак нема да е зле ако се опиташ.

Не е зле, да изкараш един курс по български език, преди да пишеш коментари!

Всяка бивша империя страда по миналото си величие. Много ясно, че им е било по-добре когато половината Европа е работила за тях и са се чувствали като господари във всяка една от тези държави. Сега, само в БГ и Сърбия получават някакво минимално уважение, на другите места не искат да ги виждат и чуват!

Те съжаляват, защото владееха почти една трета от сета, а ние защо? Кой роб жали за оковите си?

ние не жалим, жалят потомците на ония измислени борци за свобода, дето без сссрто са щели да видят незаслужени привилегии на мук. Да не говорим, колко криминални елементи са се писали покрай любимия им Девети септември прогресивни. Да не говорим, какви тикви и кратуни /нали са модерни сега тия продукти при техните критични коментари/са били начело на държавата ни по времето на бащицата Сталин- с по 2 пръста чело, направо срам да те хване от такива роднини, а те се и гордеят отгоре на всичкото и въздишат ли въздишат... Айде чупката с тоя локален партизански носталгизъм, дето изобщо го няма на картата на световните борби.

Руските старчоци не страдат по Съветския съюз и строят, който им налагаха, а страдат по младините си. Искат с този акъл пак да са на 20. От там им идва и объркването. Това го говоря и на нашите пенсии от входа. Като толкова много го искат това "прекрасно време" да ги върнем всичките там, но да ползват всички екстри, които са предлагали 60-те и 70-те на миналия век. Давам им три дена и ги чакам с посипани с пепел глави. С хубавото окото свиква и удобно някои неща се забравят. Като влезнат във "Всичко за мъжа" и "всичко за жената" и осъзнаят, че днес имат да избират между три вида палта и пет ризи, прилежно наредени на 20 щанда бързо ще се сетят за какво иде реч. Нека минат през хранителния и видят 30-те артикула, разстелени по рафтовете по 3-4 метра, за да има какво да се види по тях. Казвал съм им го нееднократно. Слагам ти в гаража обратно Москвича или ЗАЗ-ката, давам ти лозето с петте мотики, у вас телефона с шайбата и следващата свръзка с останалите е на километър, на гърба на пощата, при кабинките. Цветният "Електрон" с първа и втора програма. Няма кафенета, няма ресторанти - в града един на центъра и две заведения с по 10 маси, освен да си печеш семки, да чоплиш пред къщата и да чакаш да се стъмни, друго няма и да има. И за да не пукнеш от скука, един грамофон и да не ти казвам какви песни има на тях. Припомних им и кога е времето за пазаруване на банани, маслини, потокали и наблегнах на елементарни работи като жълта лимонада, етър, еднопластова тоалетна хартия и бонбони Кръц-Кръц. За по-упоритите държах половин часове реч, какво НЯМА ДА ИМАТ. Почнах от краката им, нагоре чак го главата, влезнах у тях, посочих им и в хладилника. Отбеляза се и какъв ще е хладилника, каква ще е печката, даже им припомних за балатума и мокета. Както и за върховното обзавеждане с губер! Така се умълчаха всичките, ама така ги разчовърках и ги накарах да се осъзнаят в каква първобитна мизерия са я карали. Даже имаше един дядо, дето все ми говореше колко овце имал неговият баща. - Имало е случай спал си при овцете - питам го - На балите със слама. Пак ли там искаш да спиш? Да го уредя. За една вечер мога да ти припомня, тръгваш ли с мен? И седенката се разтурва. Приказките за хубавото изведнъж секват. Личи как сами са се сетили и други несгоди, ама вече не става, да ги казват. Уж беше много хубаво тогава...

ти или си това-)

и други 'деликатеси' имаше- отровените реки, димящите комини - щото нали бяхме 'индустриална' държава..

така става, като те подложат на контрастен душ- от спарения въздух на запечатания затвор-казарма направо на зимно свободно падане през изкъртените решетки... кое да си избереш? отваряйте вратите на затворите навреме, друзья и товарищи!

Спомнете си Ванга: "Всичко ще се стопи като лед, само едно ще остане недокоснато - славата на Владимир, славата на Русия. Прекалено много поднесени жертви има. Никой не може да спре Русия. Тя ще помете всичко по пътя си и не само ще се съхрани, но и ще стане господар на света". Светът е в очакване!

престанете пък вие с тая ваша баба! жената си е имала някои способности, ама вие съвсем се оляхте- освен това България е трябвало да слага на първо место , а тя- не, та не. Грешка.

Разбирам, че не ти харесва! Но освен да се смириш и да го приемеш, друг избор нямаш...

нема какво да се смирявам- смирете се вие, че се подлъгвате по разни изкелефенчени фантасмагории Русия ще има своето велико бъдеще, но причината за това бъдеще е България: България е духовната майка на Русия и руснаците трябва да имат всичкото почитание и уважение към нея, да й помагат напълно безкористно и с любов. Вие също, на вас тя ви е и физическа родина, отгоре на всичкото трябва да имате към родината си уважение първо, а после към която и да е друга страна. Обаче, вие искате да сте по-специални и вкарвате и тях в дълбоко заблуждение. Е...

а вещицата каза ли през кое хилядолетие ще е това, щото през това няма да е! и през миналото не беше!

Евала - Ванга е успяла да прозре нечуваните успехи на славния Владимир - тези в Интернет троленето и офшорното банкиране - $1 трилион наринати там от мутри и виолончелисти не е шега, ей!

Ванга никога не е казвала че Русия ще владее света.това са измислици.Казала че Русия за кратко ще се върне на световната сцена като равен на Америка.И след това ще дойдат жълтите.

Навсякъде по света хората започват да разбират, че толерастията наречена демокрация и либералния глобализъм са прахоляк създаден от бесния капитализъм, който продължава да граби ненаситно от всеки и от всичко, без павила, без милост и без морал. Хората започват да се чувстват роби на несигурността и бездушието, семейства са разделени, здравеопазване и образование са на дъното, думите достойнство и чест са неразбираеми за младите, на почит е това да си нагъл, агресивен, неблагодарен и алчен, завистта и омразата придобиват невиждани размери. Доверието в политиците е нулево, защото те са избрани марионетки от и на капитала и не представляват народа. Време е за нов модел!

Все едно описваш България от 9.09.1944 до 10.10.1989 г. Добре ти се е получило, браво! - "Хората започват да се чувстват роби на несигурността и бездушието, семейства са разделени, здравеопазване и образование са на дъното, думите достойнство и чест са неразбираеми за младите, на почит е това да си нагъл, агресивен, неблагодарен и алчен, завистта и омразата придобиват невиждани размери."

Неофеодализмът на несменяемия ниско-стъблен недомператор ли е 'новия модел' ? Че той тоя модел отдавна е стандарт в банановите републики.

Всеки страда за хубавото :) За ред, дисциплина, отговорност, самоуважение, уважение, семейни ценности, род, родина... Така лелеяната свобода се оказа долнопробна свободия, разврат и насоченост срещу природната даденост на мъжете и жените... Хората се овълчиха и станаха междуполови... Демокрация, сър!

РосТролНадзор всичко са ти обяснили за демокрацията..много я разбират!

Под съветско "робство" отивахме към 9млн.. Имахме 700хил. армия със запаса, с 300 (ТРИ-СТА), най-модерни, затогава, самолета(повече отколкото има „обединена” Германия, днес) и 2000 танка. Милиция и вътрешен ред (циганите и турците, ама много добре си знаеха мястото). През границата пиле не можеше да прехвръкне. Промишленост. СЕЛСКО СТОПАНСТВО. ОБРАЗОВАНИЕ. Социална сигурност. Наука. СПОРТ. Бяхме на 8-мо място на Олимпиадата в Сеул през 1988г. Днешните сор.осоиди бяха в Белене. Е, верно е, нямахме чужди военни бази в страната, безработица, гей паради, банкови фалити, пирамиди, тел. и имотни измами. чалга, наркотици, порнография, проституция трафик на хора, соро.соидиоти, "бежанци", "битова"/"ромска" престъпност, ментета, клошари... Сега, обаче, при американската демонокрация сме на път да изчезнем като народ и държава

И не напускахме страната си, редехме се на дъъъълги опашки за всичко, карахме Москвичи, които купувахме след 15-20 години чакане и бяхме принудени да слушаме поне веднъж в месеца такива идиоти, като теб и задължително да им ръкопляскаме. Икономиката не вървеше, а петилетките се изпълнявах

Защо лъжеш. Не всичко е било с опашки. И ако в България са се карали мосвичи, в Англия са карали мини-та. Доста по-зле и от москвич. Ауди 5 не се е карало тогава нито в България, нито по запада. Лъжеш, че икономиката не беше добра. Сравнено с днешната българска икономика, тогава беше в пъти по-добра. И имаше средна класа. А не сега над 70% от народа да живее под прага на бедността. Ти си платен лъжец. И да си около 30 години. Представа си нямаш какво е било. Повтаряш едни и същи клишета, които са ти написали, без да имаш никакво понятие какво стои зад тях. И пак лъжеш, че сме били затворени в България. Имаше много екскурзии в соцстраните, както и много от тях идваха у нас. Имаше и екскурзии в капиталистическите страни. Не толкова масово, но имаше. Макар и под контрол. Както и че имаше не малко туристи от капиталистически страни. За всичко има доволно факти. Майка ти или баща ти са те учили да лъжеш и да мамиш?

БГ БВП 2017 - 56.83 милиарда долара / БГ БВП 1989 - 21.75 милиарда долара. Нямам повече коментари!

Имахме 700хил. армия..за да пазим СССР от техните врагове не от нашите. и що някой видни путеноиди тогава дезертираха и не ходиха в казарма? Селското стопанство хранеше руските търтей... нашите магазини бяха празни и ако искаш нещо трябва да бягаш от работа да се редиш на опашка.. Граници имало... ами за това населението намаля защото бяга от комунисти и путеноиди и то на Запад не в Русия..

'най-модерни, затогава, самолета' Имал си умньо Миг 17, 21 и 23 по времето когато Турция вече е разполагала с Ф16. Добре че не се е стигнало до война за да видиш колко жалка е била армията ни с всичките стари танкове, БМП (бронирани могили на пехотата), картонени БТРи участвали само в нагласени учения.

Не само, че няма да се възстанови СССР, ами ще има и вторичен разпад. Това ще е след края на ерата "Путин" някъде около 2027-2030. Като е доста вероятно да бъде предшестван от гражданска война. Руснаците си дават сметка и за това никой не иска да маха Путин, колкото и да е лош.

2024- 2030- плутон във водолей, знака на русия

А на тебе, скъпа и звездите ти говорят.

Е как няма да страдат. Населението на половин Европа ги хранеше и робуваше...... Сега ги няма тези роби. Трябва сами да градят икономика и да работят ..ха.ха.ха ама хич не ги бива..ха.ха

А дано се върне и да живеят пак така тея уроди!

След тоталният провал на либералната демокрация в цял свят, хората искат и очакват да им бъде предложен нов модел на развитие. Потребностите и очакванията са огромни, моментът трябва да бъде използван.

А.....вече не си Бонапарт, сега си барон Мюнхаузен. Айде като се изкажеш ше облечеме оная ризка с дългитя ръкавки и ше пийнеш цветните хапченца.

Голям си дечко! :)) А нещо по темата можеш ли да кажеш?

от кого да бъде използван моментът? кой е този, дето ще предложи нов обществен модел? някой писарушка-назначен академик или -дипломат? някой назначен бизнесмен? като си раздадат милиардите и се откажат от титлите и привилегиите си, да заповядат да стават лидери на прогреса- преди това са същите като останалите и нямат право на никакви морални претенции спрямо тях.

В съвременния свят има цели т.н. "мозъчни тръстове", които работят по темата. Това не е стихиен процес или хрумване ...

шсе караме- мозъчните тръстове за изобретения на западнолибералния модел, дето е в крах

да видим сега: - да им е жал за ссср-то на Илич, не вярвам- много народ е избит тогава, все руснаци. - да им е жал за ссср-то на Джугашвили- пак милиони са изгинали, и това не вярвам - да им е жал за Хрушчов- ако искат НЕП- имат го и сега, и това не ще да е - да им е жал за Брежнев- такава стагнация, ограничение на пътуването даже на територията на СССР-то, за навън да не говорим, такава липса на стоки от първа необходимост, такива политически преследвания , затвори , "психушк"и и пр.и такава жестока цензура, такова неравенство- между червената номенклатурна буржоазия и останалата част от населението- надали им липсва, пък и сега си я имат в изобилие какво СССР и защо им липсва тогава?

Мозък им липсва......както и на българските кремълоиди.

Не е невъзможно да се възстанови СССР, но няма да стане по начина, по който Путин опитва. Напротив, той отчуждава дори полусателитните на Русия републики като Беларус и Казахстан.

Ако СССР беше реформиран по китайски сега щеше да бъде световен господар. А горбачов се оказа пълен наивник и глупак. Заслужава да бъде обесен!

Абе защо трябва да бъде световен господар? И защо ИЗОБЩО трябва да има някой световен господар?!

Я си чети "Трета възраст" и остави внучето да си ползва компютъра!

за кой от всичките съветски съюзи им е жал?- на ленин? на сталин? на хрушчов? на брежньов? щото това са различни съветски съюзи.

Се се сере

20 години стават от колене, цъфтят и възхождат, преизбират с огромно мозинство гениалния си безалтернативен вожд от който явно са изключително доволни и .. изведнъж, носталгия по старата система нямаща нищо общо с днешната.. За тия соц носталгици Сорос ли пак е виновен?

И Костов, и Костов!

Ще съжеляват я, как не! Всичко обираха и го играеха цар на роби. Айде стига толкова:)

Мразя всякакви имперски амбиции ,както на ръшаните ,така и на янките! Та даже и на турчовците!

Не само руснаците съжаляват. Много повече съжаляват украинци, узбеки, азърбейджани, грузинци. Голяма част от хората работят в Русия където плащат добре, но са таксувани като чужденци и са принудени да пресичат граници.

Тия в Литва, Латвия и Естония едва ли съжаляват - обзалагам се, че им е по-добре в ЕС. Много от Руснаците със знания и умения напускат Русия. За миналото, както и в България, съжаляват тези, които ги мързи най-вече да се образоват. Защото тогава имаше кой да им намери работа и да им дава при всеки месец, дори да са безкрайно некадърни, ама сега - няма. Сега никой не е длъжен на никого.

Бях за няколко месеца в един средно голям литовски град. Същото като у нас. Във входа на блока светят по два три прозореца, всичко останало празно. Процента работоспособно население в чужбина е по голям дори от този у нас. Не са чак толкова много мечтаещите за възстановяване на съюза като в другите бивши републики, но техният брой също е огромен. Учудващо голям е броят млади хора говорещи сносно на руски език.

Глупости. Образованието по онова време обективно беше на по-високо ниво. Средното ниво на населението беше и по-високо. Затова и тогава хората в крайна сметка, без фейсбук и мобилни телефони, направиха огромни митинги с искане за промени. А сега уж свободните, можещи и интелигентни българи, които сами си намират работа, къде са? Ми повечето ги няма. Сигурно мързеливите са им виновни.

Всички империи рано или късно се разпадат. СССР се разпадна, преди това Британската империя, Австро-Унгария, Османската... Някой ден и САЩ ще се разпадне. След това Китай, Бразилия... Оцеляват националните държави, дори и да бъдат завладяващи за известно време. Другите които оцеляват са федерации в които всички субекти са РЕАЛНО равноправни - Швейцария, ОАЕ... Ако ЕС продължи да е доминиран от Германия-Франция ще се разпадне. Ако всички членки са равноправни - ще оцелее.

А наздраве с боряшника!

Най-вече за ГУЛАГ. Там поне им даваха нещо за ядене а сега при Путин, яденето отива за ракети със свръхзвукова скорост.

Искат си Империята. Без България този път!

Светът очаква РФ да му предложи нов идиологически проект! Всички проекти дотук са тотално изчерпани, ако руснаците съумеят да го направят, това ще ги изстреля на върха и ще ги превърне в локомотив на историческия процес. А най-важното е, че у самото население има такава потребност и огромно очакване това да се случи!

Локомотивът за Карлуково те чака!

Липса на поглед върху световните процеси!

Россия НИКОГА не е била локомотив на цивилизацията. НИ-КО-ГА! Те винаги са се стремяли да подражават на Запада. Те са силно комплексирани на тази тема - цивилизационна принадлежност; Европа или Азия. Не напразно Петър Първи пробутва идеята, че границата Европа/Азия е по билото на планината Урал. Накарал е болярите да се обръснат и да захвърлят дългите азиатски(монголски) кафтани. Насила ги е принуждавал да говорят на руски език. Да, точно така - не се е говорело руски в маскалското княжество! НО... Не се получава и няма как да се получи.

Това говори, че процента на зомбираните глупаци се увеличава с всяка година, подобно на у нас и в САЩ. Лошото е, че накрая ще страда малцинството, което все още може да мисли.

Мисля, че е време за възстановяването му под някаква нова форма!

ти руснак ли си или българин? До сега не съм те виждал да се дършиш като българин. Вълнува те само Шаломов и държавата която пропилява.

Времето го налага! На света му е нужен нов идеологически проект след като всичко други вече са изчерпани... Разчупи си мисленето и излез от тесните национални рамки, в които си затворен!

кой го знае от каква необуржоазна локална партизанска фамилия произхожда- сигурно при прехода са уволнили мама му и тате му от партийното бюро и ето го на, нашият недоволен az-човек- 3-то поколение борец за съветски "правдини".

И у нас страдат за НРБ, най-вече хора, които не са живели в нея или си я спомнят вече смътно - бяхме млади. В Русия е по-лошо, там пропагандата не спира вече 15 години да го възхвалява СССР и човек сигурно започва да се съмнява в спомените си. Когато от тук ходеха на екскурзии си продаваха дънките на безумна цена. Дънки нямаше, да не говорим читава техника, свобода ... ама било много хубаво. Много.

Значи "Ведомости" цитира "Левада" когато и е удобно, а когато става дума за рейтинга на каПутин заплюва организацията. Що така бе?

Те по едно време и да я закриват искаха. Много неправилни въпроси задават на хората, нямат срам ... Нищо, сега ще овладеят и рап музиката, така казал Батюшка.

Тва е нищо. У нас колко хора страдат за тоя СССР, направо не е истина. Даже за НРБ не им е толкова мъчно, завалиите.

Елцин прави национален празник обявяването на суверенитет през 1990г. СССР се разпада около Коледа на 1991г, въпреки референдум по-рано същата година да се запази.

какъв референдум бе? Те хората тогава не знаеха каква е тази дума, ти тръгна да ни лъжеш на широка нога.

Бреееееейййй, тия руснаци, бееее... Даже и новородените им започнали да страдат по Хрушчов и Брежнев! Пък аз, абдала му с абдал, като разправям на моите внуци, какво хубаво беше по моето време, даже не вдигат очи от телефоните. Само ми се смеят на соц. секцията в хола, "смотаният ми телевизор" и Лада-та, като им покажа снимки от албума си.

Явно ги пазиш от времето, когато днешните ти идоли слизаха от палмите. Внуците ти няма да са толкова спестовни. Скоро ще изхвърлят американските си дараци и ще си купят китайски, че по икономични и не зависят от Рашкия газ.

Тоталитаризма е им генетично заложен. Те не могат да живеят свободни и независими като нас. Свободата, демокрацията и евроатлантическите ценности са недостижими за тях. През деветдесетте имаше някаква крехка надежда, но тя бе жестоко потъпкана от КГБ. От друга съдба съвсем незаслужено са надарени с несметни природно богатства, които не искат да делят с нас елита на света.

Това, цбърканите джендъри, като се нашмъткат с последните пари на баба си, се вземат за Наполеончовци. Характерна черта на "демократите", май.

В Русия,че и в останалите бивши републики на СССР управляващите докараха хората до там,че да си мислят,че по времето на СССР е било по добре!!! А то не е било по добре,но пък сега е хептен зле!!!! В Русия десетки милиарди се заделят за въоръжаване,а хората обедняха от всякъде! В Русия е царството на корупцията и олигархията!!! В Русия има стотици олигарси обвързани с руската мафия,а народа е докаран до просия... Само в Москва и още 2 - 3 града се живее малко по добре,в провинцията е ужас! Подобни са нещата и в България,тук пари се хвърлят за всичко,но не и за хората! В Русия го докараха до там,че хората да работят до гроб,да не доживяват до пенсия,за което трябва да благодарят на вожда си Путин!!!

Не ти, а те са живели и тогава и сега там. Те по добре от теб знаят, кога и ЗАЩО е било по добро. И на теб, чичо сам ти промива мозъка, че сега живееш по добре от колкото при Тошо, ама все още има оцелели от геноцида пенсионери, които са живели и тогава, живи са и днес и по добре от теб знзят ког и ЗАЩО тогава се е живяло многократно по добре, по свободно, по богато, по щастливо, отколкото вие живеете днес, въпреки свободата да вилнееш на воля в свърталищата на наркомани и клошари.

И кое му е било хубавото ве пенчо? Да не можеш да излезеш навън да си затворник в собствената си държава, да не можеш да си купиш чужда стока, цитрусови плодове ядеш само по празниците, не може да слушаш разнообразна музика и квато си искаш, не можеш да кажеш виц за президента дори и този виц да не е злононамерен, не можеш да изразяваш мнението си и чуствата си свободно, не можеш да изповядваш свободно религията си! Постояно си следен от доносници или пък системата те принуждава да си доносник кво му е хубавото? Вие ненормални ли сте разсъждавате ли с главния си мозък като пишете тези глупости или за вас е по важно да се наядете да си натъпчите стомаха с храна да си лежите и пардите? Това ли е най ваното за вашия живот?

Какви ги дрънкаш бе Пенчо, само в Либия годино работеха между 22000 и 25000 българи/ строители, доктори, инженери, преподаватели и други/! А в другите страни от Африка, Азия и Латинска Америка? И това не една година, а десетилетия на ред! Дрънкай си на китарката, но ти е без струни драги!

Тя, путинофренията е нелечима...

не са пуснали анкета, не са разбрали, че руснаците и за царското време страдат. Погледнато обективно обаче именно те имат най-добри шансове да направят световна империя. Щото от една страна културата им от 10 века възпитава в подчинение и послушание всички поданици, а от друга продължават да се раждат (макар и много малко) велики умове въпреки всичко.

Само една грешка имаш. Не е "въпреки всичко", а е "поради всичко".

чакаите чакаите ще почне и България да страда много скоро ще ви писне тази демокрацищ как спокоино ли ли се разхождате вечер по тихите тъмни улички смеете ли да ходите нощно време да се рзхождате в парка . Това скоро ще бъде мечта а някога беше нормално защото беше спокоино