Коментари - Руският шпионин си е заминал, няма да бъде издадена виза на военното аташе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"По неофициална информация на СВОБОДНА ЕВРОПА именно делото „Русофили“ стана повод за посещението на Цацаров и избрания за негов наследник Иван Гешев в САЩ по-рано този месец. Визитата им бе в навечерието на избора на нов главен прокурор миналия четвъртък. Това бе първото официално посещение на Сотир Цацаров в САЩ." Прибра се ББ от САЩ - 16 млрд. лв. заем; Прибра се Цвък Цвък от САЩ - предплатихме F-ките; Пристигна Хилъри - спряхме "Белене"; Христигнаха трима американски сенатори - спряхме "Южен поток"... Всички "добрини" идват от Големия Брат...

не виждам нищо лошо

А дай Боже сега Цецерон като си дойде от САЩ да вдигнат пенсиите на 1000 лева. Заплатите 3 хил. и нека ходят в САЩ по-често.

"Съединените щати оцениха високо последните действия на българското правителство в защита на суверенитета и независимостта на страната от ЗЛОВРЕДНИ ВЛИЯНИЯ." С какво САЩ държат Цацаров и Гешев?! ... "Същевременно от МВнР съобщиха още, че поради отрицателно становище на ЕДНА ОТ ИНСТИТУЦИИТЕ, която съгласува издаването на дългосрочни визи за дипломати, няма да бъде издадена такава на руски гражданин, намиращ се в момента в Русия, на когото му предстоеше да поеме поста "аташе по въпросите на отбраната" в руското посолство в София." Екатерина З. защо не ни е осветлила за коя институция иде реч?!

Пак вчера посолството на Съединените щати оцениха високо последните действия на българското правителство в защита на суверенитета и независимостта на страната от зловредни влияния. СМЕШНО Е!!!

За да не издават агремани на нашите военни аташета, дето нищо не правят в русия, щото за такива кьорчовци да шпионираш у москва или в друг град, е все едно да опиташ да летиш в космоса с боинг 737! Пиша го това, защото е бублично известен факт, че руските военни аташета са шпиони, а нашите би трябвало да бъдат!

Пак вчера посолството на Съединените щати оцениха високо последните действия на българското правителство в защита на суверенитета и независимостта на страната от зловредни влияния. как Сийке ма шъ умра от смях ма суверенитет викат

Същевременно от МВнР съобщиха още, че поради отрицателно становище на една от институциите, която съгласува издаването на дългосрочни визи за дипломати ... - коя е тази институция, посолството в южния парк ли?

Захариева не е била обидена от Лавров, и сега му го връща :)

А кога ще си заминат турските, израелските и американските шпиони?

Интересно ми е какво отношение има посолството на САЩ към един въпрос от двустанни отношения, които не засягат американската страна ?

А този дето е му е "снасял", кога ще е в затвора?

В края на 2015 година от подземен гараж на СПА-хотел в столичния кв. „Драгалевци“, собственост на братът на заместник министъра на отбранахата Орхан Исмаилов, е откраднат луксозен джип Audi Q7 с регистрационен номер TR 16 ACH 92. Автокрадците веднага разбират, че откраднатият автомобил е опасна находка. В него те откриват четири карти на служители от турските тайни служби – МИТ, както и специална разузнавателна техника от последно поколение. Това сочи, че турските граждани, представящи се за бизнесмени, дошли в България да купуват земеделска земя, всъщност са полеви агенти от турското разузнаване, действащи на терен в София, а самият автомобил е ползван като кетчър. Турската МИТ се ръководи от Хакан Фидан. Според появили се данни в някои български онлайн-издания, автокрадците веднага са решили да се отърват от колата и открития в нея разузнавателен инвентар. Те влизат в контакт с полицията и искат откуп на стойност 20,000 евро. С полицията те преговарят чрез посредник – според някои информации посредникът е бил известния наркобос Димитър Желязков – Очите. Джипът е оставен на околовръстния път в София, заедно със шпионското оборудване и служебните карти на турските шпиони. Проверка показва, че джип AUDI Q7 с рег.номер TR 16 ACH 92 наистина е бил пуснат за издирване в края на годината. Четиримата турски агенти, чиито карти по-рано са открити в луксозният джип са задържани от полицията. Те се представят като турски бизнесмени, а техниката, която съхранявали в колата описват като такава за проверка на почви. Разбира се, тази версия е абсурдна. За да се прикрие случая с него се заемат хора от най-високите етажи на властта. Лично шефът на СДВР – Младен Маринов, висши политици от правителството, както и неназован бивш член на ДПС с инициали К.Д., който се е свързал с подземния бос Димитър Желязков и е уредил откупуването на колата и шпионската техника в него, както и четирите служебни карти на агентите от МИТ. По-късно със случая се заема ДАНС. Българското контраразузнаване бързо установява, че джипът е собственост на друг турски агент. Става дума за български турчин с имущество в Търговище или района, който има дипломатически паспорт на турски държавен служител, предоставящ му имунитет. Контраразузнаването бързо научава, че въпросното лице често е пътувало в България и е посещавало хотелът на брата на зам.министъра на отбраната, господин Исмаилов, откъдето е открадната и самата кола. Съвсем сигурно е, че на срещата между българския премиер Бойко Методиев Борисов и турския му колега Ахмет Давутоглу, състояла се през октомври 2015г., случаят е бил обсъден при затворени врати. По-късно стана известно, че Борисов е разговарял и с турския президент Реджеп Таип Ердоган. Какво се случва с четиримата заловени турски полеви агенти остава неясно, поради мълчанието на управляващите в страната и медийното затъмнение.

В тези игри медиите не участват. Това войната на "тихия фронт"-там нищо не се публикува, а и не знам от къде имаш тази сводка?

Аташе не е дума от среден род.

тя очилатата сврака не достига толкова далеч

в собствен интерес да се правят такива "номера" на друга страна, но не само е нелицеприятно, но е и с дългосрочни последици правеното в интерес на трета страна на такива "номера" някому, сиреч на друга държава" ! Това няма да е нито първият, нито последният случай на нежеланото присъствие в дадена държава на нечии дипломат, но ще бъде един от христоматийните примери за последствията от ответните действия на засегнатата страна, която водена от собствените си интереси няма да действа направо, а ще ни "отговори" чрез други, които сега държат в ръцете си ключа за създанаве на хуманитарни, етнически, финансови и други подобни кризи и вътрешни и междудържавни напрежения .

Щатските шпиони потупали по врата послушните български пудели. И им дали телеШка пържолка!

Ти разбра ли защо циганите гласуват за ОЕРБ- герберастите им обещали че всичкото американско джелязо ще им го дадат гратис скоро.

Ки са тия седерастски изпълнения за пред матряла за изборити!!!!! Ко мой да научи някой от БГ за ЕС или пък за ОТАН. Кой на нас ши ни даде тайна информация за съюзите?? каква ОТАНска тайна крий Бибиткуту с Жипката , чи да му я крадат? Освен банковите МУ сметки и Бугатито на щерка МУ!

ми то погледни от 2001 какви ги къдрят тези некадърници по цял Свят, па и искат хората да им вярват. Слава Богу нас по- възрастните ни научиха да сме критични и да не ядем всичко що хвърчи, та затова възрастните са им кост в гърлото.

Ceга е време и турcките шпиони да отпътуват!

Ти луд ли си- ми то тогава цяла южна България като територия ще изчезне.

Лютви Местан е агент за влияние към турските служби. След като беше отстранен от председателското кресло той се укриваше известно време в Турското посолство. Турския посланик Гьокче публично го защитаваше, а както стана ясно той и служители в турската амбасада са се опитали да привлекат още членове от партията на Ахмед Доган към Лютви Местан.Турция или по-скоро амбасадата ще го инструктира да обедини силите си с друг техен агент за влияние в страната – Касим Дал. Твърде възможно е в бъдеще да видим техен общ проект. В началото на 2016г. официално в България започна да действа още една турска структура, финансирана мащабно от турската държава и служеща като организация за т.нар. меко влияние. Става дума за обвързаната с турските служби Турска агенция за сътрудничество и развитие (TIKA). Нейн филиал в България е отворен след изричното настояние на Давутоглу по време на срещата му с българският премиер.

Абе ти да не си наркоман? Я си пий хапчетата и си лягай при майка ти, че си много прост!

Соросите и младежкото ДОСТ май са обединили усилия. Хасане.

Добре,че ни похвалиха американските "приятели". Иначе нямаше да има смисъл от това действия. Ясно е и кой е поръчителят.

сигурно го има и на тапет

Руският ,,шпионин" си заминал. В България останаха американските шпиони

Те ако почнат да гонят всички "шпиони" на чужди разузнавания, населението на БГ-то ще намалее с още 1/3. Ама нейсе.

Гледай сега- в българия има два типа хора- сини и пребоядисани на синьо. който веднъж се е пребоядисал той може хиляда пъти да се пребоядиса и да върши всичко. Патки дал Бог в България...

Напълно безсмислено, безполезно и безнравствено е да поддържаме дипломатически отношения с Русия. Тя винаги е била вероломна, агресивна и злостна към националните ни идеали и независимост. Като през ВСВ поддържахме отношения и неутралитет към тях какво получихме? Гнусна окупация и 45 години грабеж.

Алоо, вече не минава този номер, но поне разбираме, че Пейтрийът е някъде из българските полета...циганите от сега се радват на старото джелязо.

Всеки Патриот Български трябва да знае че 104 българи получават ордени и медали от Германското командуване за проявената от тях смелост докато служат в Българския военно-морски флота, който почти през цялата война воюва срещу СССР... а търговският ни флот е унищожен изцяло по време на същата война. Е, накрая все някой е трябвало да плати масрафа.

Квото повикало, това се - обадило... Само не разбрах - ЦецоАриела, Гешефтко, Д–АНС, МИМАНС да са обадихфа за онзи "българскио държавен служител с достъп до тайните на НАТО, ЕС, нац УЖ сигурността ни"? Щото без продължение за арест на тоз, дето е снасял данните.. Обвиненията стават в провокация от наша страна.. За изпълнение на политическа поръчка.. За хъб Балкан - да пиша ли? А сега си вижте как Дания на тагадък издаде едно разрешение.. След като ВЧЕРА я информираха, че ГАЗПЛОМ е избрал по-дългия маршрут в международни води.. И повече не иска разрешението и..

Абе дечица мили, пращахме в най- добрите училища да се учите всякакви езици, пък вие пишете само с половин уста. Ми напишете повечко та и ние по- възрастните да разберем без да се ровим там някъде си....

И да допълня !!! Не съм се клел в знамето на краварска България а в знамето на народа на Ботев Левски в знамето на победителите край Охрид и Драва!!!!!

Точно народа на Ботев и Левски, не народа на Сталин и Ленин ...

С удоволствие бих му показал всичкият краварски гмеж в България!!!!

О, пръкна се българския Сноудън.

Това, че сме изгонили руския шпионин-добре, ама кои са българските предатели? Или и тук е като при контрабандата МУ-шпиони има, предатели няма!

И да не забравяме все пак какйв паметник стои в Американското посолство, българчета.

И да напомним с чий паметник се гаврим периодически в Борисовата градина!

всеки простак знае само да се гаври0 май най- добре е щяло да ти бъде с фесче на чутурата.

Докато не намерят някои от вас в безпомощно състояние там.

Говориш за състоянието, в което редовно изпадат руснаците - пиян под масата ли?

Хехехе, ти ли бе пенсио мизерна?

В последното изречение от текста става ясно кой е поръчителя.

"поради отрицателно становище на една от институциите, която съгласува издаването на дългосрочни визи за дипломати" някой в ДАНС май е започнал насила да си върши работата??? само така сега един по един - домой на самолете!

Какво ще кажеш и българите в чужбина един по един да се прибират в обора си и да не ползват социалните на чужди държави- като те гледам май и ти седиш в чужбина.

Дирника ли определи, че "разследван за шпионаж" и "шпионин" са синоними?

Я да видим какво разузнава Русия тук 1. Америкаските окупациони войски които са насочени срещу тях 2. НАТОвските планове който пка са американски Бих помгал на всеки който работи срещу тези окупациони организации.

естествено, че ще предаваш собствената си родина - при това за жалки копейки...

Лошото е, че си много евтин и се продаваш за копейки. За теб е лошо де, не мен от такива отрепки като тебе не ми пука :)

По принцип си прав, ама като помогнеш на Русия, няма ли просто да я поканиш да ни "окупира" отново тя? Преди СССР, сега САЩ, а ти би помогнал просто на руснаците да изместят САЩ, т.е. от трън, та на глог...

СССР на наша територия нямаха войски :)

Тук е фрашкано с хора без национално самосъзнание на Българи, жалки отрепки, които за няколко копейки или цента са готови да предадат Родина, роднини и приятели вкупом... Даже гордо пишат за това и плюят безспирно по България. Явно България има нужда от друга, много по-сурова форма на управление, при която националните предатели следва да бъдат преследвани, затваряни и дори унищожавани в името на Отечеството...

За хитлер ли си мечтаеш бе булгаристански сопол?

Май като него и баща си си готов да предадеш...

виж как бръкна в гнездо с осите - само как се разбръмчаха. какво общо планове на НАТО имат с родолюбието? Дотук знам че НАТО върна в ковчезите няколко българина от Ирак. Други придобивки дали има?

Хехе, реднеците направиха най мощната разузнавателна база в посолството си за Балканите, някве герберски уроди и предатели бълнуват за руски шпиони и се кефят че господарите ги погалили за за доброто изпълнение.

Бьлгарските предадатели! Играят добре !!! САЩ ДА ПЛАТЯТ КАКТО, e ДОГОВОРЕНО!!! А БЪЛГАРИЯ ДАЖЕ НИКОМУ НЕ НУЖНА!! ПРОСТО ТРЯБВА ДА СЕ УНИЩИЖИ ВСИЧКО!!! ВОЕННО СМЕ НАЙ ЗЛЕ В ЦЯЛА ЕВРОПА!!!!

няма ли да се изкаже по въпроса?!

Ние сме колония на маерикаските бок--ци чиято единствена цела е да унищожат връзките ни с Русия и да ни вкарат евнтуално във война с нея . Американсец и терорист са синоними

Щом американците ни хвалят е ясно чия поръчка Тиквата изоълнява. Но какво се очудваме...той толкоз работи им е свършил на американците че това е нищо. Са руснаците ще изгонят един американски шпионин от българското посолство в Москва и САЩ пак невинии - американски цели постигнати а платилите цената са българо-руските отношения. Брилянтно. Ама Ганя е като е прост...затуй и се топи като пролетен сняг и държавицата му е за смях и на изчезване..и с право!

То че Тиквата е кукла на конци е ясно, ама и ти не падаш по-долу като лижеш руските м...а. Нито американците, нито руснаците ги интересува добруването на България, напротив, през вековете са действали многократно вредоносно спрямо България, особено Русия, защото винаги ни е възприемала като нейна сфера на влияние, докато американското влияние тук е спорадично и то чак от 20 век, но отново с отрицателен знак... И ти заемайки страна в спора коя от тези две страни ще ни пори и занапред, не правиш услуга на България, уви...

Я само да разбера дали правилно съм те разбрал? След като през ВСВ цялата българска промишленост работеше за Вермахта и Източния фронт, срещу Русия, и сме индиректно отговорни за смъртта на милиони руснаци, те 1944г минаха през България и наказаха само няколко самозабравили се генералчета и войничета, гордо защитаващи нацизма. Но, пък, американците и англичаните, които през цялата война български войник не са видели на фронта, нито българско оръжие, нито каквото и да е било военно оборудване правено в България, нищо ... бомбардираха София и избиха далеч повече мирни граждани, отколкото руснаците - военни/нацисти в България. Разкажи ми пак за отношението на руснаците към нас и това на американците :) И сега не ти ли разказват ЦРУ пак как било прекрасно под турско това-не-било-робство? Те арменците могат да ти разкажат колко им е било добре, особено през Първата Световна Война. И нас ни чакаше същата участ, ако руснаците не ни бяха помогнали да се освободим, независимо какви "долни", "пъклени" и "егоцентрични" мотиви били имали. Фактът е, че и тук щеше да има геноцид, но малоумници като теб не го осъзнават.

А тук някой няма ли да приберат и тикнат в кауша за държавна измяна? Или щом е за Русия - не се брои за шпоионаж, ние така или иначе сме руска губерния?!?!

Каква руска губерня си като член на НАТО и ЕС, с ток даден на амеркански фирми и пари дадени за американски оръжия докато се гонят руски дипломати и активно се работи за американските интереси на Балканите? То бива да си просто парче ама това вече е кримално да си толкова тъпо копиле!

... на българските предатели? Кога ще бъдат съдени?

Тиквун, Цв. ЦВ. Монито Паси, Костов искаш ли още? Питай на Козяк и ще ти ги кажат.

А защо не е арестуван българският предател,който е снасял на руския шпионин. И защо и кой позволи на вражеските руски самолети да прелетят над България.

Леко! Не се напъвай толкова че ще се насереш! Вражески самолет е такъв на държава, с която си във война. А ние с руснаците, ако не си забелязал, не сме в такава... И въобще е доста тъпо да се изказваш толкова некомпетентно по въпроси, които са уредени с международни договори...

Може да са прелетели над Румъния :D

Ми ей на, не е арестуван нито Тиквун, нито Костов, нито Цв. Цв. нито Монито Паси. Иди ги арестувай.

Голямо напъване на тази тема ама не се получава тъй жадуваният ефект.

По-достоверно щеше да изглежда, че сме действали в защита на суверенитета си и от собствен интерес, ако американците изобщо не ни бяха хвалили...