Руски ракети поразиха хотел в Харков, 11 души са ранени

Девет от ранените са откарани в болници, като един от тях - мъж на 35 г., е в тежко състояние

Обратно в новината

Коментари - Руски ракети поразиха хотел в Харков, 11 души са ранени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хотел с натовски пендели.

то и американската армия като ходи в ирак не му викаше война ами тур.... та така и с тези "туристи" .... в момента голям туризъм върви в украйната.... основно от западняри и тук таме някой нашенец

хахаха 6 велосипеда 6 светофара и 2 пешеходни пътеки мешано на билгарски и английски требаха за да се определи да ли съм робот.... и накрая не познаха щото имам АИ фри от гугъл.... ейййй....

пречат на туризма да се развива

Това е поредният удар насочен срещу икономиката на страната. Целта на този акт на държавен тероризум е посредствум избиването на невинни туристи да се унищожи украинската туристическа индустрия, преживяваща в в момента бум на любителите на сафари.

Ти сериозно ли ?

Човека много точно го е написал "любители на сафари", но и аз за всеки случай му боднах минус

посегнаха и на най-скъпото - на невинни туристи -доброволци !

Същите тези орки искат да им издигаме паметници и пазим паметниците , че са убили и убиват повече от всеки друг в историята на света. Тази паплач трябва да бъде държана далеч от цивилизацията , те от нея възприемат само това, с което може да убиват. Пълен блокаж и изолация , те сами ще самоизбият и погубят от собствения си порок и негодност , проклет да е който гради връзки и заговорничи с тези подчовеци

Всички знаем колко е силен туризма в Харков, особено в тея времена, и хотела е подслонявал въпросните туристи ;-) Сигурно се отишли на отдих там...с оптика и автомати...

Няма случайни удари. Всички са по обекти ползвани от военни наемници. Именно затова цивилните жертви са минимални.

Ако хотела е бил целта ракета С-300 удари тази цел нищо нямаше да остане от хотела освен кратер. Това са ракети сбити от украинското ПВО,за съжеление твърде късно сбиват ракетите когато са над жилищните райони.

Понадуло съм обяснил обстоятелствата. Ти нямаш никакви компетенции в областта, за това е добре да се въздържаш от даване на некомпетентни мнения! Хотела е ударен от ракети Искандер които са с доста по-голям заряд от тези на С 300/400. С 300 се използват по-малоразмерни цели, като самолети и на земята, петролни бази или малки фронтови армейски складове. Фашистите понеже ползват само стари ракети с изминал срок им изключват режима за самоунищожаване при пропускане на въздушната цел и за това имат постоянно големи поражения по собствените сгради. Отделно те са терористи, крият се зад цивилното население и разполагат комплексите между цивилни сгради с което допълнително увеличават самопораженията си.

Знаех си, че руснаците са толкова некадърни.

Хотелът е бил пълен със наемници и войници трепи гадовете вова

отворко ти беше лично там и ги посрещна тъпа селска тикво наемниците и инструктурите са у бункери ама от де да ти знае баллайката тролска това или са журналисти или цивилни украинци

А пък ти беше там и преброи точно колко са били, пък и още установи кой какъв е, нали?! Гиди кирливи задници за ебане сте, ама и това ще дойде! Ти само стой и гледай - първо Зеления, после всички вие дупедавци, начело с Тагаренко!

Хотел с натовски генерали, а?

Я разкажете за гостите

Чакай, украинците нали сваляха 110 процента от всички ракети?

Едно птиченце разказва едни истории......Как изчезването на Лойд Остин се е случило на 2 януари, точно когато бяха руските атаки. 90 Ама това са конспирации, аз не им вярвам !

обикновено в хотелите в близост до фронта са настанени наемници. Туристи не се разхождат на фронта. Най-много 2-3-ма журналисти. Така че пострадалите не са чак невинни жертви

ти беше там и знаеш отворко знаеш ли колко украинци които са заможни ползват в украйна хотели оти са им избомбили къщите,наемниц2те и натовците са в бункери ама отде да ти знае тъпата тролскахселска болшевикокомунистическа мандраджийска тиква

Напролет ще ти обЯсним бандеро-наци-фашизоидна конска главо! Само стой и гледай хубаво в картинката Зеленясалия! Стой и гледай и не бЕгай!

С 300 не са ли ЗЕНИТНИ ракети??? Изглежда отново "опитните специалисти" от украинското ПВО са се проявили майсторски ?!?

Прочетете малко за да разберете, че всички руски зенитни комплекси имат и такъв режим да обстрелват и наземни цели!!!! Ракетата може да се води в ръчен режим с ТОВ (телевизионно оптически везир) ако има пряка видимост, или от РЛС и Самолет ако такава липсва.

Gugnelid

Вярно е, само че защо руснаците да ползват ПВО за стрелба по наземни цели? Пак ли им свършиха ракетите?

Защото сметачно решаващите прибори на ответното ПВО не може да изчисли траекторията по която те ще прелетят. Тя се задава по специален алгоритъм, който изграден от доста по-класните руски инженери за всяка цел по отделно. Колко пъти трябва да ви обяснявам, че руската инженерна мисъл е доста по-напред от западната, където дават мило и драго да откраднат техни кадри. Радиолокацията като наука е измислена от руските умове, другите основно копират! Тук става въпрос за решаване на доста сложни беселови функции които не са по умствените капацитети дори на гимназиални учители по математика. Теорията на свръх високите честоти не е наука за всеки, още по-малко на форумните тролове.

Повечето руски ПВО комплекси са разработени от главни конструктори жени, явно теорията за блондинките не работи при тях. Ердоган не е глупав и за това вече е привел парите за втора бригада С 400 вместо да купува тотално остарелият и оверпрайснат Patriot!

Две ракети "Искандер" са ударили хотела. Целта са били чуждестранни наемници.

Щом хохол и нашите соросоиди квичат на умряло целта е постигната. Запознаване на чуждестранните наемници с Искандер. Отблизо.

Не е политкоректно да се изразяваш толкова грубо! Реалната, обективна информация не е в приоритетите на този сайт.

щаб пълен с консултанти, пардон журналисти

Е па сега е пълен с трупове на консултанти.

Турските "журналисти" са консултанти(оператори) на последните модификации за украинския пазар на доказалият неефективността си срещу руското ПВО, дрон Байрактар, който преди време фашистите боготворяха.

Специално този хотел е ударен В четвъртък Януари 11, точно в 01,35 часа вечерта от оперативно-тактически балистични ракети 9М723-1 от комплексите „Искандер-М“. По предварителни данни, освен хотела, използван от укровермахта, са поразени големи складове с боеприпаси и ГСМ.

Турските журналисти,от укровермахта ли са,бе цървул?

консултанти/оператори/ на оперативно-тактически безпилотни ла, последните модификации за украинския пазар

За твое съжаление, се информирам от свободната западна преса, тук се появявам само за да вида как дебилите, като теб попиват лъжливи новини дирижирани от неонацисткото правителство на България и посолствата на евроатлантиците + това на фашистка Украйна.

Снимката / новината / е на повече от 6-7 дни. БЕЗ КОМЕНТАР

Time.News - 31.12.3023 - https://www.time.news/after-the-strike-on-belgorod-russia-responds-with-drones-and-missiles-lexpress/

На УКРАинец ,на к.рва и на мангал НЕ ВЯРВАМ

Ясно, укрите пак са нацелили собствения си град.

Май са му правили операция с Кинжалче? А?

Има си норма 1000 фашиста на ден трябва да бъдат изпращани при Бандера.

А кво стана с нормата "Киев за три дни"?

Put In ви обеща години в чистилището

Той и на холопите си обеща преди 12 години (!) жилища от по 100 кв и европейски заплати. Последното виж почти се сбъдна за окопните орки.. жалко само за 'рисковете на професията' :)))

си бяха чисто кремльовски: -Симанян: 'Киев за 2 дня' -Расписание дня псковских десантников: 06:00 Подъём 07:00 Утренний туалет 08:00 Завтрак 09:00 Нападение на Украину 12:00 Обед 13:00 Взятие Киева 18:00 Концерт Газманова 21:00 Салют Падал си по глава май и бързо забравяш :)

В четвъртък вечерта Харков беше ударен от оперативно-тактически балистични ракети 9М723-1 от комплексите „Искандер-М“. По предварителни данни, освен хотела, използван от укровермахта, са поразени големи складове с боеприпаси и ГСМ. Слава на Посрайна!!

Знаем ги тия хотели ,пълни с чуждестранни наемници чакащи си парите и така си ги недочакват.

'Наемниците' киснещи по хотели и чакащи пари вместо да са на фронта - за тях ли точно е заревалата широката ти душица? А нещастните моряци от Новочеркаск, които за разлика от тези на Масква нямаха време въобще да осъзнаят какво се случва - едно опело няма да им направиш :)

Скъпи другари, поддръжници на нациста "исполин" от кремъл, съгласувайте версиите си. Така излиза, че сте некомпетентни. Ракетите ц300, кинжал или сатър са. Ранените, американски, френски, камбоджански или перуански експерти са, щото в турските медии писаха, че са турски журналисти. Ама нищо вие си драскайте вятър писанията....

Не се научихте да не се свирате по хотелите в Харков и Кроматорск! То прасе да беше, с два електрошока и две захарчета, да се беше научило :)

Русия отдавна загуби войната за уважението, партньорството и приятелството с всички нормални хора по света. Единствените, които имат нещо общо с Русия, са тези които имат някакъв икономически интерес или са принудени насила и нямат избор. Както и да приключи войната в Украйна, Русия вече е загубила - и да завоюва няколко километра територии, ресурси и население, нищо няма да се промени, Русия няма да стане по-богата, тя вече си има всичко. Загубите обаче ще останат, както и ненужно похарчените човешки животи.

не могат да проумеят че завоевателните войни са имали смисъл в Средновековието - когато на безропотните селяни име е било вде едно на кой господар плащат данък. Днес е 'превземането' на територия с враждебно население е като змия поглъщаща граната. Дори, ДОРИ да бяха успели през Март 22 да завземат Киев, щеше да последва кървава партизанска война и евентуална руска имплозия - цялата росгвардия нямаше да е достатъчна за да 'помирява'.

Населението е хепи :)

- така пишеше в бодрите ФСБ доклади от преди 24.2.22. И Симанян тогава пАбиждаваше Киев за 'два дня'. А каква стана тя..

Защото пък "демократичния" запад/ думата произлиза от западане/ и менторите им от САЩ някой ги уважава. Допреди 15-20 г всяваха страх сред другите държави и държаха в подчинение. Сега на никого не му пука за тям и техните измислени "правила" и "ценности". Светът иска да е свободен и да се развива, а не да бъде ограбван, заплашван, държан в бедност и страх. Колективният запад вече е западнал и освен педерастия, лесбийство, джендаризъм и наркомания, друго вече не произвежда.

Помисли малко преди да пишеш и да се изказваш, моля. И се огледай и виж по какъв начин искат да живеят хората около теб - като този в Европа или този в Русия. И защо, ако някой реши да се мести на по-добро място за живот и работа - почти винаги посоката е на запад, а ако ще е на изток - това е към Япония и Китай. Руско-Иранско-Северокорейските "ценности" никой не иска да му дойдат на главата!

"Светът иска да е свободен и да се развива, а не да бъде ограбван, заплашван, държан в бедност и страх. " ето как сам казваш, че никой не иска да ходи в Русия

КОЙ кого е ограбвал? ТРИЛИОНИТЕ спечелени от износ на руски 'народни' (ъхъ..) ресурси се превръщаха в огромни яхти, къщи и джетове с РУСКИ собственици, близки до управляващата шайка бандити. Само 'журналистът' с 2 вили на милиардерското езеро Комо е достатъчен за пример..

Абсолютно правилно разсъждение с важното уточнение, че руснаците не са страната с военни бази из целия свят, чиято функция е да държат въпросния свят в страх и подчинение.

Руснаците имат много повече войски из целия свят. Само, че те не строят - те са "шпиони" - предпочитат да крадат, завземат и рушат. Действат мазно и подмолно. Понеже никога никой няма да даде разрешение за изграждане на руска военна база на своя територия доброволно - дори "приятелите" им в Иран и Северна Корея.

Всички уважават силния и подритват слабия! От мен да знаеш :)

Руснаците правят всичко друго но не и да действат подмолно - заявяват се абсолютно от първо лице, където и да съм ги срещал по света. Освен това КГБ отдавна не се изживява като ЦРУ, МИ 5, Мосад и другите приятни и работещи в полза на човечеството "западни" миролюбиви и хуманни структури на напредналите демокрации.

"Ние никога няма да нападнем Украйна" "Ние сме длъжни да нападнем Украйна" втората реплика я казаха преди първата да и беше изстинало мастилото ...

А бе, говедо, ти чувАл ли си за Минските споразумения, чиито гаранти бяха прехвалените евроатлантици и демократи Макрон и Меркел? А разбра ли какво заяви Путин часове преди да извърши СВО - няма да допуснем отново да бъдем "изненадани" от внезапно и вероломно нападение! Откога и откъде Украйна имаше толкова много модерно западно въоръжение за да спре настъплението на руската армия, след като бяха подписали Минските споразумения?! Кой излъга и измами света, че Украйна няма да се въоръжава и да напада Донбас и обявилите се за независими републики ДНР и ЛНР? Макрон, Меркел, Украйна и ЕС излъгаха, не - измамиха Русия и мислеха да й нанесат лесно поражение - целта беше и си остава полуостров Крим и Донбас! Русия никога няма да отстъпи Крим и Донбас - исторически свързани с Русия във вековете и подарени на "Малорусия" т.е. на Окраина от Сталин и Хрушчов (Хрущев)! Между другото, по-голямата част от Западна украйна (Галиция) е подарена на Усрайна (изкуствено създадена държава като Македония) след ВСВ!

Следващата цел на руснаците ще е детска градина, училище или болница. Може и някоя жилищна сграда... Това са особено важни военни цели на спецоперацията на Путин. Петгодишните дечица трябва да бъдат денацифизирани и демилитаризирани своевременно, за да не представляват опасност за непобедимата руска армия. А тя след три дни ще е в Киев, а след още седем - на 100 морски мили, западно от Лисабон. Така е каза Шойгу на Путин.

Я пак ни кажи, как Путин отвлякъл 100 000 бандераюнгендчета, и са ги ядял с ориз и си пълнил ваната със свежа кръвчица, за подмладяване :)

Wow,вътре сигурно е имало много туристи ,които се запознават със забележителностите на ройона ,града и т.н.И особено на недалечния от там Белгород.А,бе какви туристи,какви хотели,там у война и има само военни!

Военни и шпиони точно седят по високите Хотели..

Добре че януари и февруари хотелите са празни.

да така е. в тях няма един цивилен. настаняват се чужди военни. настаняваха се де. в този вече няма да настаняват.

Чужди /турски/ журналисти! Хотелът не е много пострадал, счупени стъкла!

някой още чете тези статии. По важен ми е непочистения лед по улиците в София. А сигурно така е и в другите градове.

с ътази европедалчета, които си избрахте така ще е

Както обикновено, цивилните украински обекти били ударени с ракети С 300, които руснаците на практика не използват за удари по наземни цели! Най вероятно това са ракети на украинското ПВО, които не са успели да прехванат руските ракети, и са паднали на земята, като са ударили въпросният хотел, а украинската и западната пропаганда (естествено) обвиняват за това руснаците!

Този същият ли е: В Харькове накрыли отель, в котором были расквартированы иностранные инструкторы. Работает «Искандер». ?

Да точно. Голям удар. Сега хохула ще чегърта чуждестранната смрад с лъжица от тухлите и бетона. Така се получава когато тръгнеш да трепеш руснаци. Греда.

От екипажа на 'повредения' Новочеркаск не остана нищо дори и за 'изчегъртване'. Събирането на ДНК от роднините им беше чисто процедурно.

Никой не тръгвал, Дингъс - русняците дойдоха неканени с оръжие, а украинците показаха че не са изуйгащи като тебе!

Останал ли е още някой малоумник да си мисли, че руснаците нападат с ракети С-300??? На всички е ясно, че това са калпавите ракети, които нашите малоумници дадоха на укронацистите сега им падат по главите.

Ето ви много накратко цялата истина за путинова Русия и за СССР по време на ВСВ от един обикновен руснак ветеран от войната в Чечня (воювал за Путин) https://m.youtube.com/watch?v=e84ixpM7yXs Най-интересният факт, който и аз не знаех - последните композиции с никел и въглища от Сталин към Хитлер пристигат половин час преди инвазията на Хитлер в СССР.

ти васка ДС-то ли си??

По интересен е въпросът какво не ти достига, за да отговориш по същество.

Чудно, защо се хабят скъпи ракети за да се унищожи хотел в който са отседнали бай Альоша портиер с кака Лена чистачката.

Бий УКРАТА по главата, бий, бий, бий!!!

Така е, хотелите с наемници често биват прострелвани.

Германия "гори". Цялата блокирана. Австрия, Нидерландия. А дир сорос не казва дума. Зер да не обиди господаря. Но два дена ни занимава с факта, че геронтофила макарон си сложи любовника за премиер. Европедалия приключи. Пак сме на грешната страна.

Сакън да не се развали сглобката в България ;) че тогава? Отиде Посолството, а губернаторът и провинциалистката Галя ще ги командироват в Конго....

кво е това кръкане 20 дена, давай още бомби че укрите заспаха от чакане

На бай ти путя вече му се опути путето...

С-300 е ПВО - противовъздушна отбрана. Уж можели да сменят целите за земя, но това твърдят украинците. Може те да изстрелват ракети от С-300 срещу други такива и дронове и да падат в градовете, защото там крият ПВО-то.

Бая чуждестранна измет е унищожена в този хотел. Браво на братухата. Този път десятката в средата удари.

Да не забравиш да отидеш на братухата кадир да му завъртиш един дудук после!

Вече не ще друг, след твоя дудук .... казва че си бил "майсторски" клас !

Чета русофилските коментари и за пореден път се убеждавам, че няма руско зверство или военно престъпление, което българските русофили да не обяснят, омаловажат и оправдаят. Дори техни близки роднини и приятели да станат жертви на руските садисти петоколонниците ще ги обвинят, че сами са провокирали руснаците.

Аз не съм русофил. Но не обичам да ме лъжат с дебилна пропаганда.

на всички им стана ясно, че си проруска мастия ... марш

Ти имаш ли доказателства за това? Както се казва, първата жертва на войната е истината. Може би никога няма да я чуем. И да я чуем, може би няма да разберем, че това е било истината. С-300 е ПВО - противовъздушна отбрана. Атака с ПВО по наземни цели, е леко казано странно.

Да обобщим на кратко успехите на брилянтното СВО на кремълския диктатор за почти две години и десетки вероятно стотици хиляди жертви и колосални средства изгърмяни. Обявените цели бяха примерно да бъде отблъснато НАТО от Руските граници. Тези граници се увеличиха сериозно с влизането на Финландия в НАТО пък и Швеция не е далеч. А това стана заради промененото отношение към путинска Русия, което е някаква смес от погнуса и опасение като към бясно куче горе долу. Което пък ни отвежда до друга цел - денацификация. Само дето украйнците естествено още повече поводи имат да мразят руснаците и с всички основания. Отделно като се замисля тази цел по традиция се изпълнява в завзети територии чрез терор, гонения и убийства, а във вече завзетите територии повече прилича деукраинизация, депопулация, геноцид и какви ли още не нарушения на международното право. Което пък ни води до завзетите територии въпреки че странно защо завземането на територии никога не са го обявявали за цел, пък доколкото има някакъв резултат е това. Те с войната не завзеха почти нищо ново от 2014-та насам, но официално присъединиха завзетото в Донбас след цирка с „референдумите“. Може пък да не си го признават това за цел и заради конфуза с област Запорожие примерно, понеже половината население на тази област с областния център барабар никога не са били под кремълски контрол. Поне откак в Киев не командват кремълски марионетки. И стигаме до последната обявена цел - демилитаризацията на Украйна. Украйна никога не е била по-милитаризирана и липсата на съществен военен напредък и по обявените и по необявенте цели на великая и могучая го потвърждава недвусмислено.

Още един изтрещел.

А пък германците изтощават Русия с железничарска стачка.

Руснаците, се придържат към военната доктрина: Първо, артилерийска подготовка, бомбене Яко .. и от 15 януари влизат пехотинците и ....Леш !!;) ПИЗДЕЦ....Украине !;)

Няма ли да свърши тази абсолютно безумна и безсмислена война? Големи простаци се оказаха руснаците и украинците да се избиват помежду си. Не само Америка им е виновна на простите славяни!

Не искат това!

Укрите се самоцепят яко с тия техни С-300 дето ги крият из градовете си сред населението.

Добре де може ли укрите да бомбят натовските генерали с български Ц-300. Това вече на нищо не прилича