Русия се обяви срещу промяната на името на Македония

Посолството в Скопие туитна, че не променя позицията си отпреди 26 години

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не бих могъл да критикува хора с български корени!

Помнете какво сте писали сега, и след време като сърбаме попарата на "правилните" решения на великите сили на кого ще се опрете за помощ.

Ето че тероРусия пак доказа, че стои зад някой хора които искат македонците да се откъсната държава и лесно контролируема от тях. Хубавото е, че Русия е най-активния.... зрител на тази планета.

Всяка държава има право на мнение и позиция по даден въпрос. Едни налагат санкции ако не купуваш от тях. Други не си променят (като Фурнаджиева лопата) позицията си вече 26 години.

Съгласието на Гърция за смяна на името е продиктувано от гръцките интереси да се опрости дълг. Проблемите се прехвърлят върху съседните на Макидония държави. Ще видим колко държави ще заявят, че договори подписани с Македония трябва да се преразгледат и променят за да бъдат одобрени и подписани- беш тогава ще започнат новите проблеми за тези които са одобрили новото име.

Нещо доста общи приказки виждам и никаква конкретика.

Дали одобряват руснаците или не, няма много значение. В момента в Източна Европа и Балканите, царува ЕС и САЩ. Русия е безгласна буква и няма с какво да подплъти мнението си. Но въпроса тука е друг....само аз ли намирам името "Северна Македония" притесняващо, след като от тяхна гледна точка, югозападна България, всъщност на тях им се пада Северна Македония? Що не ссе кръстиха Източна Македония та гърците малко да им стане неудобно? Реторичен върпос, малаките умеят да се пазарят за своето е северните им съседи се продават са 5 евро.

Все тая как ще се казват. Освен това в югозападна България не живеят никакви македонци, нито тази област се нарича Македония в какъвто и да е вариант.

Мнението ти по въпроса е разделено на две. За името не се притесняват, според теб ЕС и САЩ, защото те са ЗА. Нправиха с всички позволени и непозволени средства името да е "Северна Македония", а не "Източна Македония". РФ, също така се притеснява, но ти не го забелязваш. Ти си направи изводите. А, така между другото, РФ не е безгласна буква.

Позицията, изразена от руското посолство в Скопие напомня за последиците от решението на Държавата Израел да обяви Ерусалим за своя столица. Някои чуждестранни държави признават това решение и местят посолствата си в новата столица, други имат явни или неявни възражения и оставят посолствата си в Тел Авив. И едните, и другите запазват нормални дипломатически отношения с Израел...

Е "смърт" за Русия!

Пак изгърмяхме на вятъра един вагон рубли.

Един вид Русия заявява, че подкрепя една част от населението на Македония. Тези, които са против смяната на името. Всъщност заявява , че подкрепя и част от населението на Гърция и България. И тъй като смяната на името е подкрепено от правителствата на трите държави, реално Русия директно заявява, че ще води политика срещу законно избраните правителства, които се опитват да се разберат и да не се карат повече по някакъв тъп проблем. Все едно в едно семейство мъжът и жената да се опитват да се разберат след сериозен и дълъг скандал и да се появи приятел, който да почне да им обяснява, че правят прекалено големи компромиси един с друг и двамата и , че той ще ги подкрепи да продължават да се карат, ЗАЩОТО ИМ Е ПРИЯТЕЛ. Та значи Русия ни е приятел, защото подкрепя това да имаме конфликти с Гърция и Македония. На всички ни е голям приятел.

Не на всеки е дадена дарбата да умее да мисли! И става смешно ако опитите да се мисли се демонстрират в писмен вид.

опасно от това, че такива като теб правят заключения без и грам понятие от материята. Между другото, този фактор е от как се помни проблемът с Македония. Няма по-залупено и в същото време по - знаещо същество от това що се нарича българин, когато дойде време за мнения. И НЕМА никакво значеие на чия страна си...

На моите опоненти ще кажа следното - научете се да си подреждате приоритетите. За мен приоритетите са следните: 1. Да няма войни. 2. Да живеем по-богато днес от вчера и да сме уверени, че утре ще се по-добре от днес. 3. Да не се притесняваме, че децата ни ще живеят по-зле от нас. ......... 101. Историческа справедливост. Та не ми обяснявайте, много по-добре от повечето от вас познавам историята на България, Балканите и Света. Обаче предпочитам да има историческа несправедливост ако това е възможен вариант да са спазени горните приоритети. Ако ще избегнем война и мизерия с това да признаем съществуването на македонска нация - така да бъде. Може и да не е исторически справедливо, но е по-справедливо за мен и моите деца. А хората, които поставят Историята и миналато над настоящето и бъдещето намирам за хора, които имат сериозни психически проблеми.

Ми защо тогава да не сменим и името на България- може пък и да угодим на османлиите. Което си познавал вчера не е актуално за днес.

Този модел на щрауса го пробвахме и видяхме, че не работи.ВСИЧКИ мечтаехме СССР да падне за да страни света ако не по добър, то поне по сигурен.Е случи се повече от 15 г имахме еднополюсен модел.И тогава видяхме бомби да падат в двора ни.Да не говорим, че светът пламна Всички искаме сигурност за децата си.Но надупването не е начинът.Видяхме го

Този модел на щрауса го пробвахме и видяхме, че не работи.ВСИЧКИ мечтаехме СССР да падне за да страни света ако не по добър, то поне по сигурен.Е случи се повече от 15 г имахме еднополюсен модел.И тогава видяхме бомби да падат в двора ни.Да не говорим, че светът пламна Всички искаме сигурност за децата си.Но надупването не е начинът.Видяхме го

Македония, с баща Сталин и мама Гошо Тарабата. Дето 1913 не имало нито един "македонец"

Така е, след войните повечето българия от Македония се преселиха в българия, а останалите посръбчиха. Сега са македонци, нямащи нищо общо с нас.

PEYTSCH

Макетата пък са против смяната на именцето ссср с россия....

Че то Македония не си сменя името , а си го намери ! Досега не се знаеше Република Македония ли е , БЮРМ ли е , БОЛТ ли е !

е разбира се ..нали те я създадоха, по заповед на Сталин. Няма държава сторила повече зло на България, от Матушката !!

Руският дебил най-големият дебил

Значи макетата сами решават да си сменят името. Русия обаче не дава. :))) Май пак са пили бояришник.

Сами, сами - колко ли да са решили сами, след като цял десант емисари-конгресмени-прецедатели ги страхуваха и купуваха толкова време...!!! :::))) Ха, ха, ха... :::))) Дааа...!!!

То голям страх ги тресе македонците да не влязат в Евросъюза и Нато. Отделно, че Евросъюза и Нато не ги виждам без Македония, този ключов партньор!

не си ли е вътрешна македонска работа?

Е така де. Защо се изсипа в БЮРМ, цялото ръководство на САЩ, ЕС, НАТО и куп други Лидери и Ръководители със Евро - атлантически ценности?

Няма лошо, поне не плащат на разни олигофрени да спъват работата, както прави Русия.

Зевзек

За да питат дали Македноия иска да се присъедини към цивилизования свят.

Някой да им иска мнението? Айде у лево!!!

Много по-добро име от Северна Македония е Югозападна България.

Източна Албания !

Щом Матушката не одобрява, значи всичко е ОК.

Защото днес е само Северна Македония, а утре ще е Северна Македония плюс Благоевградски окръг на република България. Подобно на онази сръбска територия, сега известна като държавата Косово. Но примитивността на русофобията, основана на туркофилията и българомразието не може да разсъждава как удобното за Гърция и за САЩ име може да бъде причина за още едно малко раздробяване на държавата ни със загуба на територия подобно на на онова преди 100 години известно като Ньойски договор! И защото само руснаците са ни опазили територията след Втората световна война, когато един дебелогъз англичанин е искал България да бъде намалена с още 60-70 %, до пълното и заличаване. Е, простаците може да продължават да ,,остроумничат" по темата и да преписват спуснатото им на листчета от системата защитаваща глупостта на Западния Балканец, но всички негативи ще са за сметка на България и Българите. А на Путин ще му остане само да ни се присмее така, както ни се присмиват за тъпотията, че не можем да вземем едни готови пари, които ни поднасяха на тепсия с Южен Поток!

Ние сами ще се оправим с македонците, не им е работа да се бъркат в чужди дела. Пък и да припомним, че точно Русия даде на Тито Македония.

И защо не се оправихте сами,когато турците ощастливяваха жените ви, майките ви, сестрите ви? Защо не се справихте сами, когато ви отнеха 30 % от територията и разформироваха армията ви? Защо не можахте да се справите сами ами загубихте три войни, реализирахте две национални катастрофи и само благодарение на руснаците избегнахте трета национална катастрофа? Защо не се справихте сами ами плащахте милиарди репарации защото сте родени некадърници и такива ще си умрете, доказано категорично през последните 29 години!

Руснаците сте националната ни катастрофа, щото от векове ни мразите и ни причинявате само злини. Ходи да се шибаш, блядь!

И мислиш, че като си надробил един тон думи ще ни баламосаш? Можеше същите глупости да ги изразиш с по-малко думи. Явно ти е ниско КПД-то.

С ниско КПД си ти, защото се затрудняваш да прочетеш цяло изречение. Но не се притеснявай, всички неграмотници сте такива...

имаш ли достатъчно кпд да го обориш. Тук, колкото и да е простолюдие, не се работи на кило.

Не е вярно това. Русия се притеснява от името Северна Македония, защото може да стане Северна Македония плюс Московска Македония. Руснаците едва ли са се загрижили толкова за Благоевградска област. Те нямат нищо против Украина да бъде превзета от чужда държава, а какво ли остава за някаква област с 300 хил души, която е доста по-далеч?

И оня германец, с мустачките, разсъждаваше като теб. Но накрая се наложи да да си пръсне черепа с притежаваното от него, лично, немско оръжие!

Кой ти каза, че Ал. Македонски е жив? И да зайш, ние българите сме потомци на Ал, толкова колкото и българите в дешна Македония, тъй де, Северната.

Пълни глупости пишеш бе браток. В Благоевградски окръг живееем българи, а не северомакедонци.

след време - Източна Албания !

Чудех се на какво ми заприлича пускането от ареста на тримцата опозиционни депутати в Македония, за да гласували по "правилния" начин, а то било баш као вкарването на подсъдимия Перхидрол "НЕволен" в управляващата коалиция "Шайка" на БОКо...!!! :::))) Ха, ха, ха... :::))) Дааа...!!!

Ех Русийо, Русийоооо... Земьо македонска!

Видяхте ли сега от къде са идвали опорните точки на македонския президент предател. Същия като нашия.

Аз пък съм против увеличението на пенсионната възраст в русия. Путине ?

ама...хич!

Всеки има право на позиция. РФ изразява публично своята. Няма лошо!

Някой да ги е питал? 100 г. от Октомврийския им метеж и 100 г. простотии по комунистически! Сега какво,да ги питаме и за имената си ли? Виж,Корнелия Нинова сигурно ги пита.

РФ е един от големите световни играчи и е нормално да има позиция, по въпрос, който касае приближаването на военната инфраструктура на държавата, обявила открито руснаците за враг N1 във военната си доктрина до границите им.

И как Македония приближава военните структури на НАТО до Русия, като по - близо до Русия са сума ти членове на алианса като Литва и други. Ти наясно ли си с географията или плямпаш в нета, колкото да си разнасяш вонливият дъх.

Някой да ги е питал? 100 г. от Октомврийския им метеж и 100 г. простотии по комунистически! Сега какво,да ги питаме и за имената си ли? Виж,Корнелия Нинова сигурно ги пита.

Македония е против промяната на името на сесесере на руска федерация

Я, маке, ти си сакаш СФРЮ?

Че кой ви пита?! Македонците са си решили и са си го направили.ние не протестираме че изобщо няма македонска нация а са си българи,руснаците не са съгласни!

В интерес на истината македонците нищо не решиха. Но пък техните политици получиха тлъсти пачки от запад и те решиха вместо тях :D

Явно за руснаците БЮРМ знучи по народно от Северна Македония :D

Ватенките продължават да сеят разкол на Балканите!!!!!! Мили русофили гледайте какви ги вършат вашите азиатски началници, само гадости за България. Срамно е да се продавате за рубли........

Е, то е ясно - разделяй и владей...

Това не го разбирам, какво им влиза в работа името на чужда държава, че да са за или против?!?

На тези педерасти пък какво им влиза в работата. Не им ли стига, че я откъснаха от България.

Нали именно това е целта!!!!!