Русия създава система за "превъзпитание" на украински деца

Москва има планове за създаване на "Министерство на сираците"

Обратно в новината

Коментари - Русия създава система за "превъзпитание" на украински деца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тези деца може да са родени в усрайна но са руснаци по етнос и бандеровците промиха мозъка на поне 2 поколения, сега дори не им дават да говорят на руски, а българи-украински граждани глобени защото говорели на български в градския автобус. Така че не руснаците, а украинците са провеждали геноцид над руския етнос и отгоре на това се измъкват ненаказани. Правилно Путин ги е подхванал, успех!

Преди 200 години (след руско-турската война 1828-1829) в Украйна се изселват стотици хиляди българи. До преди 6-7 г много от тях носеха имената: Александър, Елена, Анна, Владимир, Петър, Павел, Димитър, Михаил, Кирил, Андрей, Сергей, Николай, Никола. Днес нито едно от тези имена в Украйна не съществува. Няма българи с тези имена. Всички български имена са сменени на украински без съгласие на собственика. При подновяване на паспорта – от българско името ти става украинско, искаш или не искаш, никой не те пита. Българските имена са сменени на: Олександр, Олена, Ганна, Володимир, Петро, Павло, Дмитро, Михайло, Кирило, Андрий, Серхий, Микола. Това преди 40 г. в България се наричаше възродителен процес, геноцид. А в Украйна днес се нарича демократичен процес, украинизация. Беше премахнат статута на българският език като малцинствен, а българският език беше изхвърлен от образователната програма на Украйна. До 2013 г. в Украйна имаше български училища. Знаете ли колко са сега българските училища в Украйна? Нула, нито едно. Останаха само така наречените „български неделни училища“, но те не са български, защото в тях децата изучават българския език не като майчин, а факултативно като чужд само 1 или 2 ч. седмично. Децата с български произход от 39 училища в Одеска област до 2017 г. учеха на български език история, география и др. и за тях бе задължителен предмета на обучение – „Роден език“. Скандалният закон за образованието (2017) силно ограничи правата на малцинствата да изучават майчиния език и премахна „Роден език“, а законът за езика (2019) (за тоталната украинизация) ограничи правата на малцинствата да изучават майчиния си език в училищата и да го говорят на обществени места, като глобата е над 11 900 гривни или затвор. Зеленски също "украинизира" името си. Във Фейсбук промяната на името му се състоя на 25 април 2019 г. от Владимир Зеленски на Володимир Зеленски.

ЕНИЧАРИ !!! Това да ви е познато от някъде ... ?! А тази схема да ви е позната от фашистка Германия.... ?! Нищо ново ..от новите фашисти .. ! Мислете ....

Масово осиновяване на сирачета. Каква трагедия... Запада рони сълзи и праща оръжие за нови сирачета.

ЦИТАТ : Един от съветите, който дават авторите на въпросната методология, е да се казва на децата, че родителите им са мъртви и да им бъде внушавано, че те никога няма да се върнат в родината си. Идеологическата обработка е предвидено да продължи чак до завършването на училище, когато - според руските власти - у депортираните деца вече трябва да се е формирала "руска идентичност". на това му се вика ЕНИЧАРИ , а според теб ? И децата не са сирачета,поне не всички, а другите са осиротели,защото руският башибозук е избил родителите им.......ей на това се вика "Асвабаждение па руский" П.П турците поне не са убивали родителите , просто са ги взимали като данък. И тия ги надминаха москалите,както германците по фашизъм/нацизъм

Е хайде сега... руснаците от години предупреждаваха че няма да позволят натовски бази по границата си. Просто удържаха на думата си. Какви еничари и башибозук те гонят? Дечицата с нищо не са виновни за мръсните игри на Запада. Много от родителите им също са невинни. Мобилизирани са насила и дори когато се предадат не могат да намерят семействата си. Това е трагедията на тази война. Всичко това заради болните фантазии на шепа идиоти които си представяха, че посредством марионетките си в Украйна ще могат да смачкат най-голямата държава на планетата.

Лишават ги от детство и им промиват мозъците. Най лпшото обаче е , че няма да им позволят самостоятелно да определят своята гендерна единтичност

Посолството е писнало кинефити си да тролят

Ама как си личи ,че си от варненския квартал маскуда ,избирател на касата пишка ,а?

история, география и етнически състав. Дори в Уикипедия. Там ще намерите статия за етническия състав в уж, украинскйата част на Източна Украйна. Няма никакво съмнение, че там са живяли и живеят 10.5 милиона руснаци и 1.5 милиона белоруси. Така нареченото "отвиличане на украински деца" от западната пропагандна машина е всъщност спасяване малките русначета от украинския геноцид. Евроатлатическите ценности за "глобализалция" и "нов световен ред" както на всички вече е известно включват затриване на етническия и национален произход. В конкретния случай: укрофашагите и западняците наричат "украинци" руските граждани, защото цитиран: били украински граждани. Не се заблуждавайте. Гражданството и етнически и национален произход са коренно различни понятия с които западняците си играят когато и както им е удобно. (Естествено в тяхна полза. Естествено в полза на укрофашагите)

Значи в България живеят милион и половина турци и Ердоган да идва да си взима териториите ,които те обитават или как ?Има нещо като международни договори дебил, чувал ли си тази дума, дори говняшка на превъртялото жуже ги е подписвала!

Много вероятно и този сценарий да е предвиден от Байдън и демократите.

кой сценари бе , червен тапир ? Турците да ни нападнат и да ни вземат Родопите ли ? Още ли я пеете тая балалайка , че преди Русия ни "пазела". На тия орки винаги им е трябвало БУФЕР (Източна Европа). А пък турците да не са изкукали като руските пиянки ? Нито са подтискани малцинствата,нито са им притрябвали няколко диви планинеца , ама точно затуй ще си развалят връзката със Европа. Проблема им е на изток - КЮРДИТЕ ! И не ми навирай конфликта им със Гърция за пример, защото там Ердоган го играе бабаит за пред стадото , човека си е въобразил че е втори Ататюрк :))) Никой няма да ги остави да шавнат и да вземат и педя земя от европейска държава,дето е и в НАТО. А и гърците имат доооста силна армия , а във флот ги превъзхождат.

Ха ха ха ха ха

Значи вечи укрити няма да знаят, чи са изкопали Черно море.

от осмия пол ...

Неговите методи са вършели отлична работа!

още едно доказателство, че Русия провежда геноцид в Украйна

Една жена каза и Дойче веле го публикува. Ама достоверно доказателство воистина...

Путлер юргенд.

Да, гадните руснаци са отвлекли фоХраинските деца и ги кръщават вече Юмерчо Асанчо и Мееметчо .......... Божеееее, прибери си вересиите Господи.

Еничари се казва на български. Дали ще работи?

информацията е от украински източници за състоянието на детските домове, сиропиталища. Та толкова за отвличането на деца в Русия.

тези с минусите да се научат да си търсят информацията, а не да повтарщт като папагали антируски пароли.

Ще му каже че копейка църка

научи да пишеш на български путински троглодите

Що не пишете нищо за белгород бе капейки

Растет число пострадавших при атаке администрации Белгорода украинским БПЛА. Согласно последним данным властей, во время взрыва травмы получили четыре человека. Мэр Белгорода Валентин Демидов уточнил количество пострадавших при атаке здания мэрии украинским беспилотником. «Четверо пострадавших… Медики своевременно оказали всю необходимую помощь», — сообщил Демидов.

Джендър, пак си прекалил с тревата !?

Киро тъпото ли ти викат ?

Това се прави от незапомнени времена. Не знаех, обаче, че все още се практикува днес, в съвременния свят. На практика Русия промива мозъците на чуждиу деца, създава еничари.

Както се оказа, в сиропиталищата в Днепропетровск и Каменски нито един ученик не е преминал проверка на слуха. В Кременчуг - само 3% от учениците са имали такива прегледи, а в Кривой Рог и Херсон - около 30% от учениците. Повече от 90% от децата от домовете на Днепропетровск, Кривой Рог и Херсон не са били прегледани от зъболекар; в други институции имаше по-малко от една трета от тях. И така, проучването показа, че сиропиталищата са значително изостанали от времето и функционират предимно като държавни институции от съветски тип. Следователно необходимостта от реформирането им е очевидна. Предвижда се реорганизирането им в центрове за медицинска рехабилитация и палиативни грижи, както и активизиране на процеса по осиновяване и настаняване на деца в семейни форми на отглеждане. „Защитата на правата и интересите на украинските деца, по-специално правото на всяко дете да живее в семейство, здравословен растеж и развитие, предоставяне на необходимите социални услуги, както и достъп до качествено приобщаващо образование в общността - това са приоритет области на нашата дейност Тези приоритети се основават на европейските ценности зачитане на човешкото достойнство, равенство и защита на правата на човека,” отбеляза министърът на социалната политика Оксана Жолнович по време на среща с делегацията на ЕС за обсъждане на предизвикателствата в областта на защитата на правата на Украински деца и развиващи се семейни форми на образование.

тр.ол си ти

Тъжна закономерност: половината от семействата на ученици от къщите в Кривой Рог и Каменски, които изследователите посетиха, имаха възрастни роднини, които някога са живели в интернати: в Днепър и Каменски имаше една трета от тях, а в Херсон - всеки пети . Семействата на ученици, които не са били лишени от права, живеят в трудни житейски обстоятелства. Много от тях нямат собствен покрив над главата си или живеят при незадоволителни условия. Почти всички семейства са в тежко финансово състояние, задлъжнели са и зависят от социални помощи. Повече от половината семейства на деца от домове за сираци в Кривой Рог и Каменски са имали членове на семейството с физическо или умствено увреждане, хронично заболяване или нараняване. "Ако разчитаме на заключението на социален специалист, почти половината от семействата от домовете за сираци в Днепропетровск и Кривой Рог са имали членове на домакинството, които са злоупотребявали с алкохол. При тези обстоятелства няма нито една причина семействата да настанят децата си в институция: това винаги е комплекс от причини“, отбелязват авторите на изследването. Те също така посочват, че децата живеят в институции, построени през съветската епоха, където дори елементарните удобства са далеч от задоволителни. Те са принудени да живеят средно по 10 души в една стая.

Е, и това ако не е наглост. Да създадеш министрество на сираците, след като сам си ги направил такива. Пък и щели да ги превъзпитават, разбирай да изтрият украйнското им самосъзнение. Пфу.

Джендър, смени дилъра !?

Тъжна закономерност: половината от семействата на ученици от къщите в Кривой Рог и Каменски, които изследователите посетиха, имаха възрастни роднини, които някога са живели в интернати: в Днепър и Каменски имаше една трета от тях, а в Херсон - всеки пети . Семействата на ученици, които не са били лишени от права, живеят в трудни житейски обстоятелства. Много от тях нямат собствен покрив над главата си или живеят при незадоволителни условия. Почти всички семейства са в тежко финансово състояние, задлъжнели са и зависят от социални помощи. Повече от половината семейства на деца от домове за сираци в Кривой Рог и Каменски са имали членове на семейството с физическо или умствено увреждане, хронично заболяване или нараняване. "Ако разчитаме на заключението на социален специалист, почти половината от семействата от домовете за сираци в Днепропетровск и Кривой Рог са имали членове на домакинството, които са злоупотребявали с алкохол. При тези обстоятелства няма нито една причина семействата да настанят децата си в институция: това винаги е комплекс от причини“, отбелязват авторите на изследването. Те също така посочват, че децата живеят в институции, построени през съветската епоха, където дори елементарните удобства са далеч от задоволителни. Те са принудени да живеят средно по 10 души в една стая. В домовете за сираци няма място, пригодено за деца със специални нужди и затова почти единствената адаптация, която експертите забелязаха, бяха рампите на входа на сградата. А душовете и тоалетните, стаите за 24-часов престой и занимания не са подходящи за деца с увреждания. Освен това тези заведения, които обикновено са двуетажни, нямат асансьори.

на пропаганда на враждебна държава се наказва по българските закони

А разпространението на Юрогейски лъжи се награждава с грантове, нали. И похвала пред строя от ПосолствоТО.

това е украинска национална програма и проверка на Уницеф. Фактите са техни, а не руски.

Хайде сега русоробите да коментират! Путлер е дъно!

Джендър, пак си прекалил с тревата !?

Още преди началото на пълномащабната руска инвазия правозащитници, които се грижат за правата на децата, проведоха изследвания в пет дома за сираци – в Полтавска, Херсонска и Днепропетровска област. Резултатите от това проучване ги загрижиха, тъй като, както се оказа, всеки втори човек, който попада в институция, има родители, които не са лишени от права. Тоест сираци с живи родители. Освен това, според изследване на благотворителната организация, много семейства не поддържат контакт с децата си, въпреки че остават техни законни представители. Понякога семействата изпращат децата си в интернати поради трудни условия на живот, защото нямат достатъчна подкрепа от отговорните служби. Повечето от учениците са постъпили в тези институции преди навършване на една година и към момента на проучването вече са били там от около 12 месеца или дори повече. Изследователите казват, че колкото по-малко е детето, толкова по-малко вероятно е то бързо да бъде поставено в семейни форми на възпитание. Това е въпреки факта, че осиновителите, като правило, са по-склонни да приемат малки деца. Причината, поради която децата остават по-дълго в домовете за сираци, е по-специално забавянето на вземането на решения от органите по настойничество и попечителство, както и администрациите на домовете за деца. Друг проблем е продължителното разглеждане в съдилищата на въпроса за лишаване от родителски права.

Руски терористи, убийци на деца!

Джендър, намали наркотиците !?

В Украйна се реформира системата на детските интернати. Това се отнася по-специално за домовете за сираци, където се отглеждат най-малките деца под 3-годишна възраст. Според плана до 30 юни тази година Киевската градска военна администрация, съвместно с Министерството на здравеопазването, с подкрепата на УНИЦЕФ, трябва да завърши мониторинга на всеки от 36-те функциониращи домове за деца, за да ги подготви за реорганизация. Експертите трябва да определят готовността на всяка институция за реформа. Реформата на интернатите в Украйна започна през 2017 г. и трябва да създаде условия децата, които се намират в трудни житейски обстоятелства или имат здравословни проблеми, да бъдат отглеждани в собствени, приемни или приемни семейства. Според авторите на реформата институциите трябва да бъдат разпуснати тази година. „Процесът на деинституционализация на домовете за сираци започна с факта, че през 2017 г. правителството одобри Националната стратегия за реформиране на системата за институционална грижа и образование на деца за периода 2017-2026 г. и Плана за изпълнение на първия й етап. Правителството определи Министерството на Социална политика като координатор на деинституционализацията, но има 36 институции, където се намират деца под 3-годишна възраст. През преходния период държавата продължава да отделя средства за подпомагане на работата на функциониращите институции. През 2023 г. са предвидени 996 871,6 хил. за поддръжката на домове за сираци, от които 604 758,2 са от субвенции.Но ние трябва да променим подходите по такъв начин, че да намерим най-добрия начин за задоволяване на нуждите на децата“, каза министърът на здравеопазването Виктор Ляшко. Въз основа на резултатите от мониторинга ще се определи дали в условията на пълномащабна война до края на годината е възможно да завърши процесът на реорганизиране на домовете за сираци в центрове за медицинска рехабилитация и палиативни грижи за деца и осигурява настаняването на деца .

ще се публикуват лъжи, нали уж Юропа щеше да се бори с фалшивите новини. Или пак е избирателно както е присъщо за подлогите в Брюксел и тука

Колективният Запад вече е в технически ФАЛИТ! Ама за това няма да чуете от българските колониални ЦРУ-медии, чиито собственици и редактори се намират на адрес София, улица "Козяк" 16. Всекидневно фалират десетки фирми в целия Евросъюз - малки, големи, средни, всякакви фирми и компании. По всички ЦРУ- медии по света и у нас - тишина. А как е в колониална България? Как? Никак! В момента България е в състояние на икономическа катастрофа и технически фалит - всеки ден фалират десетки и стотици фирми и предприятия. Предстои взрив на имотния балон със силата на атомна бомба. Предстоят и масови фалити на банки в колониална България. От 3-4 месеца насам Уникредит-Булбанк е блокирала разплащателните сметки на хиляди БГ вложители, които нямат достъп до парите си. Всъщност парите им тихомълком се ограбват и изнасят в чужбина от самата банка. Съвсем скоро Уникредит-Булбанк ще обяви официално фалит и готово - битият бит и така нататък... И ред други банки в България са тръгнали към фалити. Честито! Добре дошли в приказния чуден свят на Колективния Запад!

Хем е колективен, хем се разпада :)

И какво? Еничари ли ще ги правят? Няма татък нацист като джуджето...Да вземе да се саноденацифицира...

Джендър, смени дилъра !?

но ти водя психиатъра, че скоро не си го посещавал, мурзилка...

Всеки русофил е длъжен да осинови украинско дете!

И после казват, че има разлика м/у Хитлер и Путин! Това - кражба на деца, "превъзпитание" - кой нормален човек мисли, че това е законно и морално???

по-кротък.

че в тоя пасквил има и микрон истина. Мърсула дер Лайнен ли

Джендър, пак си прекалил с тревата !?

е страна с кагебистки комунистически авторитарен режим. Мусолини е бил краен ляв социалист и ражда фашизма. Хитлер си е социалистче националистче. Сам си го е признавал многократно. Демек и трите чуми на 20 век довели до избиването на около 300 милиона души в мирно време са дошли от лява идеология и леви диктатори. Глобалистите днешни са също комунисти марксисти. ЛГБТ идеологията , крайния феминизъм и зеления затоплизъм на климатичните терористи също идват от лява идеология.

Само заради това тоя изверг трябва да гнии в Ада и в адски мъки!

Като бях Чавдарче и Пионерче, ма много обичаха да ме "превъзпитават" от тогава ненавиждам комунисти и руснаци. Ааа и учителката по руски, немаше такъв озлобен урод като нея.

Отново официална лъжа. Някой чул, втори видял нещо, на трети му казали. Айде стига с тези лъжи. А когато укрофашистите избиваха жеени и деца в Одеса 2014 г. мълчахте. Що не си заврете тази новина в г@за

Тогава пак руснаците направиха белята... Нещо като "опита за сваляне на Ердоган", който сам си спретна, за да се разправи с конкуренцията...

88888

Руски простаци и нацисти, българската народност например, се е формирала в течение на ДВА ВЕКА-,а вие искате за по-малко от 20 години да изличите украинското самосъзнание в украинските деца и те да придобият руско самосъзнание... Да, да, ама не- няма да сполучите и това е отлична новина.

преди да Ви прочета. НО, българската народност се е формирала в продължение на хилядолетия. От неолитни времена. До турското робство народностното ни име е готи(гети). Чак през турското робство, Верското самоопределение българи се превръща в щит против Геноцида. Всички са умирали за Българската Вяра. Няма нито 1 песен и предание за християнство и Джисъз. В Лесновския манастир има икона, където Богородица бие Тъпана а мъже играят хорото на Живота хванати на пояс. Невероятно български поглед на Вярата, когато гъркоманите нямат тотална цензура, както днес. С коментарът си разширявам Вашият времеви обхват.

Западната нацистко-фашистка смрад па се изсра.

Ужасните престъпления на русия,ще бъдат наказани! Бог вижда!

Бих казал, че орките са фашисти, но като се замисля са по-зле от тях. И правилният термин е "РАШИСТИ". Много точно едно време ги нарекоха "Империя на злото". Сега явно са се заели да я възродят в нова и още по-гадна версия.

не са българи, а рускомонголоидни еничари. Те мразят България, както я мразят руските йм господари. Те са тотални невежи и не знаят собствената си история и заветите на борците за национална свобода, които ясно са казали, че Руската кочина е най-големият исторически и политически враг на България!!!

Ако има такива деца, значи че те нямат семейство, говорят на руски.Каква ще е тяхната съдба под падащите дронове и ракети? Безпризорни? В развитите западни държави се случва същото.Малолетните бежанци без родители биват записвани на училище,учат съответния език и история,за пълното им интегриране.

наете ли вие Русия каква е? Знаете ли какво робство и какви вечни мъки ви чакат? Ето какво е написал националният ни герой за империята на Чингиз Хан още през 1861-ва. Нищо не се променило в тази кочина

Копейки комуноидни не ги знаят тези неща, гладките йм мозъчета не могат да ги осмислят. Те са учили комунистическата история в училище, която беше пълна лъжа и измислица. Копейки, кажете какво правите на 3ти март на Шипка? Какво е станало когато и да било на 3ти март на Шипка та сте там? То вие не сте и на Шипка ами на връх Свети Никола, ама айде ...

Дойче веле продължава с промиването на мозъци.

Европа и цивилизациата няма да оствят Украйна и това най-вече вбесява хипофизното фашистче психясало от злоба. Както и трол машината РосТролПутМаш. Другото, което го озверява е очевидната небоеспособност на пасмината му от башибозуци и чеченски чалми, отишли по-скоро на шопинг за перални.

Изроди!

В това престъпление Участват хиляди " нормални " руски семейства ! Няма невинни Ще има видив ден !

руско-сръбска система на промиване на мозъци обезбългари Македония и създаде Северна Македония.

Щом руски еничари - може. Питайте копейките, свъсем друго е. Православно, славянско и праведно... Немски деца били ли са извеждани масово от родината им за превъзпитание?

Преди години Турция е правела същото с българчета.

Руските нацисти ще отговарят за действията си!

Правят ги мурзилки -еничари.