Коментари - Русия: С прехвърлянето на МиГ-29 на Украйна Словакия наруши договора за придобиването им | Днес.dir.bg

Русия: С прехвърлянето на МиГ-29 на Украйна Словакия наруши договора за придобиването им

Братислава предаде първите четири изтребителя, а скоро ще предостави още девет. Москва определи решението като нерпиятелски акт

Обратно в новината

Коментари - Русия: С прехвърлянето на МиГ-29 на Украйна Словакия наруши договора за придобиването им | Днес.dir.bg

Коментари

Русия е нарушила всички международни договори, така че няма думата.

Самото придобиване на МиГ-29 е в нарушение на международните закони: окупация от червената армия сваляща законно избраното правителство... От тук нататък всякакви договори подписани със Съветския окупатор са НЕВАЛИДНИ.

След всичките тези коментари които прочетох, едно нещо разбах-много мразим,,братушките" и боготворим,,янките".В това няма нищо лошо.Ние напоследък харесваме и Джендърите,,и тези които искат да спре работа АЕЦ,,Козлодуй",и онези който ще спрат комплекса ,,Марица-Изток".Обичаме си Американската ,,Мечта".Това е в реда на нещата за нас-бъългарите!Това което не разбрах е -какви самолети искате да подаряваме след като ние нямаме такива?И какви зенитни комплекси като нашето ПВО е от средата на 70 -те год.на миналия век. Което също означава че,,нямаме".Ами да вземем да им подарим на Украинците и някоя и друга подводница или един самолетоносач?!Ето това безумно ,,глуповато и наивно"говорене и писане не разбирам наистина.Спирам до тук защото може да помислите че съм фен на Русия и одобрявам това което правят.Това въобще не е така.Просто искам да мислим повече за собствената си държава,за нас самите а не да се стараем постоянно някой да ни харесва и да ни нарежда какво и как да правим.

Браво някой да напише нещо хубаво. Просто на младежа им липсва казарма .

Ко стаа с родните ни русороби? Само 240 коментара на такваз спорна тема? Че и този път публикувана част от наистина подпусана хартия? Сиктир....

Никаква милост към кгб терористите

"... коментираха, че Киев получава остаряла и ненужна техника, от която Братислава и Варшава са решили да се освободят". Я, в Кремъл знаели истината. Сега остава и политиците в България да разберат, че съветските кошници, които тук продължаваме да наричаме самолети, са "остарели и ненужни", а сега е удобен момент хем да се отървем от тях, хем да направим добро на един достоен народ.

Болен човек си !

Защо да си подаряваме самолетите? Да не би нашия голям съюзник да ни подари други? И между-другото,тези кошници са с по-добри характеристики само им трябва цифрова модернизация и ремонт и са готови.

Цялата дандания стана заради тъпия Горбачов. Украйна и Беларус тряваше да останеат в Руската федерация. Сега се колят и бесят без причина . Ако запада и тази дърта кокошка продължават да се месят, ще операт пешкира.

цялата дандания е заради тъпите алкаши.....не разбраха че РФ не е Руската Империя,не е дори СССР. И че всеки иска да избяга от скотове като тях. На почти всички (ако не и на всички) бивши съветски републики национален празник им е Деня на Независимостта (датата когато са си били камшика от трупа на СССР )

Бе русолизец

Както ние с Северна Македония.

Оня педе.аст пак започна да цъка минуси, .. така че, Слава на Русия !

Каква "слава" бе, пешкир? До Ламанша щели да стигнат, а народа им тъне в мизерия, която е немислима дори и тук. Наричат всички фашисти, а забравят колко пъти ги спасяват Щатите..... долна, комунистическа сган, която с всичките си ресурси е страна от третия свят.

Да кажеш , че сега Русия е комунистическа е същото като да кажеш, че Германия е нацистка...Обаче когато си прост и си алчен трол е завинаги!

Пак хакнаха коментарите в Дир-а.

ще ги думнат лесно, но за русназите най-важното е пропагандата.

...ядреното оръжие на русия е създадено по време на ссср...,от украинеца академик Курчатов,самолетите СУ са измислени от един евреин Сухой,Миг,от един арменец Мигкоян..ами то какво руско остана бе...

Айде и този , пак глупости реди, МиГкоян, хаха , тъпак

Микиян И Гуревич, сега поне има Уики бе Чебурашка. Чети, не се излагай.

Ти си много на ясно с съветската самолетна история. Знаеш кой-кво е изобретил. Браво,господине!!! А дано ти мине.

Нарушаването на Договор за краен получател е равносилно на обявяване на война от крайният получател на доставчика. Тоест, Словакия е обявила война на Русия, без да е нападната! Точно в такъв случай Член 5 не е в сила и държавите от НАТО не са длъжни да проливат кръвта си за Словакия!

Да те питам Ватнико, КОЛКО самолета МиГ е доставила Русия на Словакия? Колко Русия на България? Ами НИКОЛКО! Едно време имаше СССР, вече го няма. Остана само в главите на българските Чебурашки. Така че тезата ти издиша.

Рашистите понеже се скъсаха да спазват международни договори. Само колко пътнически самолети приватизираха...

Правелно , приватизират и предлагат да ги откупят.

"По-голямата част от тези изтребители са доставени от Съветския съюз на Чехословакия в края на 80-те години. " НЕВЯРНО - До разделянето на ЧССР на 1-ви януари 1993 г. чехословашките ВВС са имали общо 20 Миг-29, разделени поравно 10:10 м/у новообразуваните страни. Словаците получават 9 едноместни МиГ-29А и един двуместен МиГ-29УБ. 10-те чешки самолета почти веднага са продадени на Полша. Впоследствие Словакия получава на два пъти от РФ още такива самолети, като част от погасяването на междудържавния дълг от времето на СССР - в края на 1993 г. пет едноместни МиГ-29А и един учебно-боен, а две години по-късно още 8 едноместни изтребителя. По такъв начин, към 1996-та г. в състава на Словашките ВВС е имало действащи общо 24 такива машини - 22 едноместни и 2 учебно-бойни. През годините са изгубени в резултат на аварии четири едноместни самолета - един на 19 юни 2002 г., два се сблъскват във въздуха на 06 ноември същата година, последният МиГ-29АС сравнително неотдавна - на 28 сеп. 2019 г. Така че до тази година словаците все-още са разполагали с общо 20 бр. МиГ-29 от които 18 едноместни изтребителя. Колко от тях са били с състояние на летателна годност е трудно да се каже, но като цяло всички тези самолети в съотношение 10:14 не са "доставени в по-голямата си част от Съветския съюз"..

.. и едно съпътстващо питане - Софийската улица "Козяк" на планината при западните ни съседи ли е наречена, или на едноименното наше село в Силистренска област ??. (въпрос с повишена трудност за всички подвизаващи се в околността й .. :))

Корекция-уточнение - 10-те чешки МиГ-29 получени в резултат на разделението на Чехословашките ВВС не са точно продадени на Полша, а заменени за общо 11 бр. леки въртолети PZL W-3A "Sokol" - полско лицензно (съвместно с СССР) пр.-во на съветския Мил Ми-2. Още един пример, че пост-комунистическата далавера се върти с пълна сила не само у нас, а и по други източноевропейски географски ширини .. :))

Сетили се те че половината свят ги ненавижда, а другата ги мрази! Нас отдаааавна ни обявиха за враг!

Естествено ние първи им наложихме санкции.

Не може хем да твърдиш, че Украйна е част от Русия, затова имаш право да пратиш армията си там, хем да кажеш, че Украйна е трета страна и Словакия няма право да й даде самолети!

Украйна е част от Русия, но фашисткият режим в Киев не е!

и американците признават, че всичко що пуснат да фърчи има живот максимум два полета независимо, че стрелят фишеците максимално отдаличени от фронта още нящолко летящи субекта за скраб в близката седмица

Русначето... Пише се 'скрап".. Научи се преди да драска глупости...понял?

Добре казано.

Кой говори за нарушаваме на договори и суверенитета, Раша ли? хахах

Всяка една държава на този свят е възникнала на базата на нарушен договор, суверенитет и доста кръв. Така че недей бърза да съдиш.

_stankow

Например САЩ. През 1776-та година обявяват "независимост от Британската империя", чиято част са тогава. Противно на всякакви международни норми ! :) В отговор Великобритания изпраща войски, допълнително привлича 10,000 местни индианци и наемат 29,000 немски наемници. Във войната против Британия се включват Франция, Холандия и Испания, които също имат колонии на американския континент. Войната се води 8 години и 5 месеца. Загиват от САЩ - 7,000 души, французи - 10,000 души, испанци - 5,000 души, холандци - 500, англичани - 15,000 души. Войната завършва с признаване от страна на Британия на независимостта на колониите ѝ на американския континент. Казвате Донбас и Луганс са "сепаратисти" ? :) Казвате американци и англичани говорят един език, една вяра са ?

В малките, винаги има много хъс и злоба.

Абсолютно,децата най-много разбират от Гео-политика. А да ги питам къде е Българския интерес? Като така пламенно защитават big brother?

С помощта за фашисткия режим в Киев Словакия извърши непростимо предателство срещу Русия и ще си понесе последствията!

Интересено му е колко ви плащат. Или си от безплатните русороби, които биха педали майка си и родината си за Русия?

Ако става въпрос за последствия, то последствията са очевадни - вече повече от година измират хиляди,хиляди, хиляди руснаци, заради болното мислене на престъпника Путин !

Ватата много бой яде в Украйна а щеше да влиза в Киев за 3 дни. Сега само хленчи. Нещастници, всичко им е на ще. А когато кажат няма значи е точно обратното...

ти да не излъчваш простотиите си от бункера на клоуна Зелкин??

В началото на XIX век Русия предаде дори Мослва, но накрая влезе в Париж, през ВСВ Русия понесе чудовищни загуби, но накрая влезе в Берлин. Сега ще стане същото.

Айдехамериканския психо пат пак изпо сра медийното пространство

Така ще стане и с нашите снаряди!

Руснаците не могат без война. Враждуват със съседните народи. С войни забравят тежката воня от блатото на своите несгоди. Живеят в отдавна рухнал свят. Харесват си бардаците в страната. Погромите за тях са опиат, а водката е радост за душата. Те винаги на запад търсят враг, в богатите и “зли капиталисти”. Макар и да живеят в Гулаг, за тях светът е пълен с фашисти. Нападат всеки скъсал с тях съсед. Воюват и със своите поети. С претенции за нов световен ред раздават милосърдие с ракети. Но този път не случиха с врага. Украйна се превърна в едър залък. Зад нея е застанал днес света! И шансът на диктатора е малък.

Понеделник иди на лекар, моля те.

Щом реват рушките, значи нещата са добре :)

Ти май си най-добре от всички.

Малко закачване на настроението в събота следобед https://www.youtube.com/watch?v=JNiiP81-h6k

И бг има остаряла и ненужна те ника но мунчо прислужника на масква не я нава

Zna4i dogovorite vajat vse pak za ruskite orki?! Paradoxalni iziavlenia na lumpeni. Emi haide da nakajat i Slovakia, 4e ne sa bili poslushni.

Всичко с времето си. Всеки си получава заслуженото рано или късно. Видов ден ще дойде.

Веднъж дойде. Но някои не помнят. Искат си концлагерите, от които СССР ги освободи.

Пиши на български, мухльо .

Русофили русороби == полезни безплатни курви за руски опорки.

Радвам се, че признахте, че Русия не плаща на тролове и коментарите за Русия са истински.

Радвам се че признаваш че си полезна руска курва че и безплатна :))

По-добре да си платен, това да си полезен идиот за фашагите за без пари е по-зле. Все едно признаваш че си малоумен.

Пращиш от акъл, браво !

Избрал като Юда нашия русороб пред род и родина личния джоб. Без капка достойнство, затваря очи. Плюят върху му, а той: Дъжд ли вали? Гнусно нарича безродния русофил, всеки който не е като него: Дебил! Мрази, презира, примитивен до гроб. Сочи всеки патриот за враг русофоб. Има култ към мавзолея и МОЧА на окупаторите и счупената плоча. Милее за старата номенклатура и още си иска червената диктатура. Няма почивка. Щом не шпионира, опорки в нета трола тиражира. Възторг на теле буди в него Русия. Към родината обратно. Лее помия. За лилипутин от радост подскача. СССР възбужда го. Направо откача от снимки на хиперзвукови ракети, безаналогови танкове и самолети. Изменника сляп е слуга на хазарите, сменил с монголски ботуш шалварите лицемерно плюе западната система, а децата с парите в Лондон и Виена. Искат да сме бедни, болни и гладни. За поука на други за свобода жадни. Рушат по кремълски указ страната, ренегати имат на държавна заплата. Имат си и Мунчо, фигурант назначен. Предателски бос. От Москва одобрен. Задунайска губерния още сънуват. Троянски коне внедрени бълнуват. Я вижте Украйна, Беларус и Кавказ и ще прозрете какво кроят и за нас. Спомнете си Виденов, банките, борда, борците с бухалките, катилната орда! Опиянени днес от смърт и разруха Невинната кръв не видяха, не чуха Готови да бутнат надолу по склона И наш'та страна таз пета колона. Ние сме в Европа! Ние сме и в НАТО! Вземете си Евразията, Путин и Тато! Също и мафията, мутрите и келепира от газа и атома. Оставете ни на мира! Възмездие скоро помнете ще има! С мегадело в Хага за тая пасмина. Мунчо също така го чака зандан. Иде край за русоробската сган.

Това ми харесва, някой се постарал да посере русоробите.

Постарал, постарал и сам той се посрал.

Посрания русороб се обади.

Браво..

Русия анексира територии от съседна държава, като по този начин погазва фундамента на Устава на ООН, а претендира за неспазване на клаузи в търговски договори! Всеки договор може да бъде нарушен при възникване на форсмажорни обстоятелства, каквито са военните действия, метежите, земетресенията и т.н. Ами нали и териториалната цялост и на Словакия ще е застрашена, ако Русия анексира цяла Украйна!

Така са пожелали жителите на тези райони. При законен референдум, след атака от страна на украйна срещу тях. ДОКЛАД на OSCE (Организация за сигурност и съвместни операции в Европа) за 21 февруари 2022. (СВО започна на 24 февруари 2022) Военните Сили на Украйна са бомбардирали Донецк и Луганск. 332 експлозии в Донецка област, 1149 експлозии в Луганска област. Това е документ от сайта на OSCE с домейн org - "Daily Report 41/2022". Всеки може да провери това на сайнта на организацията.

Законни референдуми ли? Да не би да си чел закона за провеждане на референдуми на Украйна?

Нито е законен, нито е признат референдума. А и нещо не разбирам как мирните жители на донбас извадиха тежко въоръжение от мазета да се бият с редовна армия

Пожелали с оръжие в главите им. Буквално никой не ги признава тия референдуми освен орките и разни сателитни станчовци.

Референдумите са проведени прозрачно и в съответствие с изборните норми, по желание на властите в независимите територии.

Китайските власти призоваха във вторник за зачитане на суверенитета на всички страни с оглед референдума на Русия в четири региона на Украйна. „Китай винаги е поддържал, че суверенитетът и териториалната цялост на всички страни трябва да се уважава“, каза говорителят на външното министерство Уанг Уенбин на пресконференция в Пекин. Министърът на външните работи на Сърбия Никола Селакович заяви, че Белград не може да приеме резултатите от т.нар. референдуми в украинските области, контролирани от Русия, защото, както посочи, това би било „напълно против нашите държавни и национални интереси“ Министърът на външните работи на Иран Хосейн Амир Абдолахиан каза, че Техеран не е признал още анексирането от Русия на полуостров Крим в Черно море, въпреки близките си връзки с Кремъл, предаде ДПА.

по кой закон една империя има право да организира избори и референдуми в чужда държава?

Но само ако може и евентуално му се прище да чете, а не само да пейства изпратени му отвъд океана реплики. Явно идиотията се плаща добре.

Ами то вече по цял свят е така, подписват се догвори и след това не го спазват !

Путин нали е тръгнал да създава Нов Световен Ред по подобие на Хитлер?

„Сега е времето - когато нещата се променят“, каза Байдън в понеделник в отговор на въпрос за това как САЩ отговарят на инвазията на Русия в Украйна. "Ще има нов световен ред и ние трябва да го ръководим", каза Джо Байдън. 23 март 2022

Не, бори се със световния ред, който САЩ създадоха, подобно на Хитлер.

а руските окупатори и терористи спазват ли договорите дето са подписали: При подписването на Будапещенския меморандум на 5 декември 1994 г. САЩ, Великобритания и Русия подчертаха ангажимента си да зачитат независимостта, върховенството и съществуващите граници на Украйна съгласно Заключителния акт на Конференцията за сигурност и сътрудничество в Европа. Освен това те поеха задължението да се въздържат от заплаха или от използването на сила срещу териториалната цялост или политическата независимост на Украйна, както и че никое от оръжията им никога няма да бъде използвано срещу страната, с изключение на случаите при самоотбрана или при други обстоятелства съгласно Хартата на ООН.

Понеже сащ и великобритания започнаха да окупират украйна с 74 бази на САЩ и 26 лаборатории за биологично оръжие, то Русия нямаше друг избор, освен да пръсъединят украйна към Руската Федерация, за да могат, да изпълнят договора си и да защитават границите ѝ.

и кога са започнаха да окупират Украйна..ха ха ха

Когато чрез нацистки формирования чрез въоръжен преврат превзеха украйна, като свалиха законно избраното правителство. майдан му викат на това събитие, където виктория нюланд раздаваше сладки, същата, която призна за биолабораториите и за това, че е дала 5 милиарда за "развитие" на демонокрацията е украйна.

като е законно избрано що бягат в Русия , а не търсят подкрепа от украинския народ..ха.ха

Аве то и с договора от 1993 Русия гарантира физическите граници на Украйна, ама на...

Как да ги гарантира, освен да влязат в Руската Федерация? Изпълнява си договора.

И тези идиоти ще бъдат рекетирани с милиарди за стари F-ки, които ще получат след може би 10 години, а до тогава самолети под наем.

половината русороби викате "стари Ф-ки" , другата половина викате "завода,който ще ги произвежда още не е построен"....айде разберете се най-после и си дръжте тази опорка :))) И в същото време виждаме как алкашите вадят консервирани от над 40 години танкове Т-55 и ги карат със влакови композиции към "тракторните" заводи за модернизация. Следващата стъпка е ПОСЛЕДНА - Т-34 от музеите !!! Само че танкистите им отдавна не са между живите !

Нещо за Бахмут да кажете ?

Има 20% които не са освободени и тече операция по зачистване. Който избягал, избягал този път пленници нама да вземат.

От наемниците отдавна няма пленници.

руските трупове ли почистват..ха.ха ха ха

Браво на словаците! Бой по дупето на жужака!

Миг 29 е самолет четвърто поколение , разработен от украинеца Чумаченко и Валденберг - евреин. Като във всичко създадено в СССР , почти няма руски принос. На руснаците много им се иска да създадат самолет пето поколение, но липсват украинци и евреи за двигател пето поколение , затова и СУ 57 лети още с подобрен двигател четвърто поколение , разработен навремето от украинеца Люлка , руснаците лъжат бабите и идиотите , че самолетът е пето поколение , но не е , от 20 години имат задание да направят двигател пето поколение, който да лети на свръхзвукова без форсаж , но не им се получава и досега и няма изгледи за успех.

Ми те ютия не могат да направят ти самолет търсиш. Целия им флот е Бойнг и Ербъс.

При първото излитане на словашки Миг -29 руснаците да изстрелят ракета по Мига която е управляема и да не го порази а да достигне територията на Словакия. Нещо като ракетите на САЩ паднали в България /Горна Баня/

4 + 9 самолета, живот на фронта - мах месец. Словакия , както и всички бивши соц. страни се закопават много дълбоко. Единствената помощ от САЩ ще са употребявони президентски памперси с вълшебни свойства. Чехия още чака компенсации за предоставена военна техника и отказаха да пращат повече оръжие. Големите държави вместо да водят войни, просто си "пазаруват" правителства.

Войната чука на вратата....

Иде, сигурно е, джендърите си мислят , че ше ги пропуснат, защото имат специални права.

Юридически, Словакия е купила самолетите от Съветите. Според договора "няма право да ги дава на трети страни". Украйна е била част от Съветите. Така че не се явява трета страна. Не знам защо рашистите постоянно се приписват ролята на наследник на съветите! Самият Сталин е бил грузинец!

Ми да си ги вземат обратно... :))) Нали и без това се бият срещу цялото НАТО в момента. Ситуацията следователно няма да се промени... Или? Те кога ще връщат еърбусовете между дургото? :)))))

Това са съветски самолети , руснаците искат да си присвоят пълни изключително права върху всичко от съветското наследство . Само , че руснаците имат минимално влияние върху съветското самолетното дело , МиГ е съкращение от имената конструкторите Микоян - арменец, евреина Гуревич, Су идва от конструктора Сухой -беларусин, двигателите му АL са съкращение от конструктора Архип Люлка , украинец. При ракетите е още по зле, всички съветски ракети са правени от три конструкторски бюра , оглавявани от украинците Корольов , Янгел и Челомей, а двигателите от украинеца Глушко. Приносът на мужиците е минимален , а претенцията пълна. Неслучайно за 30 години не създадоха нищо и сега вадят Т 55 за фронта , жалко , гнусно , неспособно и мръсно племе.

Историята не е приятна за ватниците.

Нормално, за американците и запдните им подлоги, договорите нищо не означават.

Ходи в русия, ватник.

Украйна сега иска 12 вертолета от Северна Македония и ще ги получи. Македонците вече пратиха 4 самолета СУ, и те бяха някакви консервирани резерви, вероятно не ставащи и за резервни части. тече явно не какъв бизнес далавера ,политически македонци и словаци получават плюсове от САЩ и ЕУ и пари и комисионни като украинците за не потребно на никого старо желязо, което иначе носи само разход за съхранение. Ако това не е далавера?

Ми като е далавера, Гумен Крадев защо не я направи? Защото е руска подлога?

Нашите СУ 25 ги изпратиха разглобени в Украйна с благословията на Нинова. Нека просто ги покажат някъде на летище - да но ги няма.

тука има няколко пишещи руZофилски боклука, а може и да е само един индивид, дето кръгове на Митруфонова и Копейкин им/му плащат без да са му препратили опорни точки и бълва глупост след глупост

Вас соросоидните българофоби безплатно ви мразим.

Словакия е задния двор на Чехия, само боклуци.

като не им харесва на руZнаците сега нека се жалват пред МНС за неспазване на договора, а и Браво на словаците- не са като нашите правителства или Zеленият ни Чорап.

Марш на фронта да воюваш дизеръьорче.

майка ти и баща ти бяха партийни ЧЛЕН-ове нали?

Не цъкай минусче а бегом путко страхлива.

Ватник, ходи се бии за братска русия. Пушечно месо.

Бла, бла, Кой ви вярва дировци? Кой?

и чекайте после да паднат краварските манни небесни като русията реши пак да се разходи из европата

Бухахахаха, ако можеше Твоята РоZZия щеше вече да се е разходила.

Коментари - Русия: С прехвърлянето на МиГ-29 на Украйна Словакия наруши договора за придобиването им | Днес.dir.bg

Русия: С прехвърлянето на МиГ-29 на Украйна Словакия наруши договора за придобиването им

Братислава предаде първите четири изтребителя, а скоро ще предостави още девет. Москва определи решението като нерпиятелски акт

Обратно в новината

Коментари - Русия: С прехвърлянето на МиГ-29 на Украйна Словакия наруши договора за придобиването им | Днес.dir.bg

Коментари

Русия е нарушила всички международни договори, така че няма думата.

Самото придобиване на МиГ-29 е в нарушение на международните закони: окупация от червената армия сваляща законно избраното правителство... От тук нататък всякакви договори подписани със Съветския окупатор са НЕВАЛИДНИ.

След всичките тези коментари които прочетох, едно нещо разбах-много мразим,,братушките" и боготворим,,янките".В това няма нищо лошо.Ние напоследък харесваме и Джендърите,,и тези които искат да спре работа АЕЦ,,Козлодуй",и онези който ще спрат комплекса ,,Марица-Изток".Обичаме си Американската ,,Мечта".Това е в реда на нещата за нас-бъългарите!Това което не разбрах е -какви самолети искате да подаряваме след като ние нямаме такива?И какви зенитни комплекси като нашето ПВО е от средата на 70 -те год.на миналия век. Което също означава че,,нямаме".Ами да вземем да им подарим на Украинците и някоя и друга подводница или един самолетоносач?!Ето това безумно ,,глуповато и наивно"говорене и писане не разбирам наистина.Спирам до тук защото може да помислите че съм фен на Русия и одобрявам това което правят.Това въобще не е така.Просто искам да мислим повече за собствената си държава,за нас самите а не да се стараем постоянно някой да ни харесва и да ни нарежда какво и как да правим.

Браво някой да напише нещо хубаво. Просто на младежа им липсва казарма .

Ко стаа с родните ни русороби? Само 240 коментара на такваз спорна тема? Че и този път публикувана част от наистина подпусана хартия? Сиктир....

Никаква милост към кгб терористите

"... коментираха, че Киев получава остаряла и ненужна техника, от която Братислава и Варшава са решили да се освободят". Я, в Кремъл знаели истината. Сега остава и политиците в България да разберат, че съветските кошници, които тук продължаваме да наричаме самолети, са "остарели и ненужни", а сега е удобен момент хем да се отървем от тях, хем да направим добро на един достоен народ.

Болен човек си !

Защо да си подаряваме самолетите? Да не би нашия голям съюзник да ни подари други? И между-другото,тези кошници са с по-добри характеристики само им трябва цифрова модернизация и ремонт и са готови.

Цялата дандания стана заради тъпия Горбачов. Украйна и Беларус тряваше да останеат в Руската федерация. Сега се колят и бесят без причина . Ако запада и тази дърта кокошка продължават да се месят, ще операт пешкира.

цялата дандания е заради тъпите алкаши.....не разбраха че РФ не е Руската Империя,не е дори СССР. И че всеки иска да избяга от скотове като тях. На почти всички (ако не и на всички) бивши съветски републики национален празник им е Деня на Независимостта (датата когато са си били камшика от трупа на СССР )

Бе русолизец

Както ние с Северна Македония.

Оня педе.аст пак започна да цъка минуси, .. така че, Слава на Русия !

Каква "слава" бе, пешкир? До Ламанша щели да стигнат, а народа им тъне в мизерия, която е немислима дори и тук. Наричат всички фашисти, а забравят колко пъти ги спасяват Щатите..... долна, комунистическа сган, която с всичките си ресурси е страна от третия свят.

Да кажеш , че сега Русия е комунистическа е същото като да кажеш, че Германия е нацистка...Обаче когато си прост и си алчен трол е завинаги!

Пак хакнаха коментарите в Дир-а.

ще ги думнат лесно, но за русназите най-важното е пропагандата.

...ядреното оръжие на русия е създадено по време на ссср...,от украинеца академик Курчатов,самолетите СУ са измислени от един евреин Сухой,Миг,от един арменец Мигкоян..ами то какво руско остана бе...

Айде и този , пак глупости реди, МиГкоян, хаха , тъпак

Микиян И Гуревич, сега поне има Уики бе Чебурашка. Чети, не се излагай.

Ти си много на ясно с съветската самолетна история. Знаеш кой-кво е изобретил. Браво,господине!!! А дано ти мине.

Нарушаването на Договор за краен получател е равносилно на обявяване на война от крайният получател на доставчика. Тоест, Словакия е обявила война на Русия, без да е нападната! Точно в такъв случай Член 5 не е в сила и държавите от НАТО не са длъжни да проливат кръвта си за Словакия!

Да те питам Ватнико, КОЛКО самолета МиГ е доставила Русия на Словакия? Колко Русия на България? Ами НИКОЛКО! Едно време имаше СССР, вече го няма. Остана само в главите на българските Чебурашки. Така че тезата ти издиша.

Рашистите понеже се скъсаха да спазват международни договори. Само колко пътнически самолети приватизираха...

Правелно , приватизират и предлагат да ги откупят.

"По-голямата част от тези изтребители са доставени от Съветския съюз на Чехословакия в края на 80-те години. " НЕВЯРНО - До разделянето на ЧССР на 1-ви януари 1993 г. чехословашките ВВС са имали общо 20 Миг-29, разделени поравно 10:10 м/у новообразуваните страни. Словаците получават 9 едноместни МиГ-29А и един двуместен МиГ-29УБ. 10-те чешки самолета почти веднага са продадени на Полша. Впоследствие Словакия получава на два пъти от РФ още такива самолети, като част от погасяването на междудържавния дълг от времето на СССР - в края на 1993 г. пет едноместни МиГ-29А и един учебно-боен, а две години по-късно още 8 едноместни изтребителя. По такъв начин, към 1996-та г. в състава на Словашките ВВС е имало действащи общо 24 такива машини - 22 едноместни и 2 учебно-бойни. През годините са изгубени в резултат на аварии четири едноместни самолета - един на 19 юни 2002 г., два се сблъскват във въздуха на 06 ноември същата година, последният МиГ-29АС сравнително неотдавна - на 28 сеп. 2019 г. Така че до тази година словаците все-още са разполагали с общо 20 бр. МиГ-29 от които 18 едноместни изтребителя. Колко от тях са били с състояние на летателна годност е трудно да се каже, но като цяло всички тези самолети в съотношение 10:14 не са "доставени в по-голямата си част от Съветския съюз"..

.. и едно съпътстващо питане - Софийската улица "Козяк" на планината при западните ни съседи ли е наречена, или на едноименното наше село в Силистренска област ??. (въпрос с повишена трудност за всички подвизаващи се в околността й .. :))

Корекция-уточнение - 10-те чешки МиГ-29 получени в резултат на разделението на Чехословашките ВВС не са точно продадени на Полша, а заменени за общо 11 бр. леки въртолети PZL W-3A "Sokol" - полско лицензно (съвместно с СССР) пр.-во на съветския Мил Ми-2. Още един пример, че пост-комунистическата далавера се върти с пълна сила не само у нас, а и по други източноевропейски географски ширини .. :))

Сетили се те че половината свят ги ненавижда, а другата ги мрази! Нас отдаааавна ни обявиха за враг!

Естествено ние първи им наложихме санкции.

Не може хем да твърдиш, че Украйна е част от Русия, затова имаш право да пратиш армията си там, хем да кажеш, че Украйна е трета страна и Словакия няма право да й даде самолети!

Украйна е част от Русия, но фашисткият режим в Киев не е!

и американците признават, че всичко що пуснат да фърчи има живот максимум два полета независимо, че стрелят фишеците максимално отдаличени от фронта още нящолко летящи субекта за скраб в близката седмица

Русначето... Пише се 'скрап".. Научи се преди да драска глупости...понял?

Добре казано.

Кой говори за нарушаваме на договори и суверенитета, Раша ли? хахах

Всяка една държава на този свят е възникнала на базата на нарушен договор, суверенитет и доста кръв. Така че недей бърза да съдиш.

_stankow

Например САЩ. През 1776-та година обявяват "независимост от Британската империя", чиято част са тогава. Противно на всякакви международни норми ! :) В отговор Великобритания изпраща войски, допълнително привлича 10,000 местни индианци и наемат 29,000 немски наемници. Във войната против Британия се включват Франция, Холандия и Испания, които също имат колонии на американския континент. Войната се води 8 години и 5 месеца. Загиват от САЩ - 7,000 души, французи - 10,000 души, испанци - 5,000 души, холандци - 500, англичани - 15,000 души. Войната завършва с признаване от страна на Британия на независимостта на колониите ѝ на американския континент. Казвате Донбас и Луганс са "сепаратисти" ? :) Казвате американци и англичани говорят един език, една вяра са ?

В малките, винаги има много хъс и злоба.

Абсолютно,децата най-много разбират от Гео-политика. А да ги питам къде е Българския интерес? Като така пламенно защитават big brother?

С помощта за фашисткия режим в Киев Словакия извърши непростимо предателство срещу Русия и ще си понесе последствията!

Интересено му е колко ви плащат. Или си от безплатните русороби, които биха педали майка си и родината си за Русия?

Ако става въпрос за последствия, то последствията са очевадни - вече повече от година измират хиляди,хиляди, хиляди руснаци, заради болното мислене на престъпника Путин !

Ватата много бой яде в Украйна а щеше да влиза в Киев за 3 дни. Сега само хленчи. Нещастници, всичко им е на ще. А когато кажат няма значи е точно обратното...

ти да не излъчваш простотиите си от бункера на клоуна Зелкин??

В началото на XIX век Русия предаде дори Мослва, но накрая влезе в Париж, през ВСВ Русия понесе чудовищни загуби, но накрая влезе в Берлин. Сега ще стане същото.

Айдехамериканския психо пат пак изпо сра медийното пространство

Така ще стане и с нашите снаряди!

Руснаците не могат без война. Враждуват със съседните народи. С войни забравят тежката воня от блатото на своите несгоди. Живеят в отдавна рухнал свят. Харесват си бардаците в страната. Погромите за тях са опиат, а водката е радост за душата. Те винаги на запад търсят враг, в богатите и “зли капиталисти”. Макар и да живеят в Гулаг, за тях светът е пълен с фашисти. Нападат всеки скъсал с тях съсед. Воюват и със своите поети. С претенции за нов световен ред раздават милосърдие с ракети. Но този път не случиха с врага. Украйна се превърна в едър залък. Зад нея е застанал днес света! И шансът на диктатора е малък.

Понеделник иди на лекар, моля те.

Щом реват рушките, значи нещата са добре :)

Ти май си най-добре от всички.

Малко закачване на настроението в събота следобед https://www.youtube.com/watch?v=JNiiP81-h6k

И бг има остаряла и ненужна те ника но мунчо прислужника на масква не я нава

Zna4i dogovorite vajat vse pak za ruskite orki?! Paradoxalni iziavlenia na lumpeni. Emi haide da nakajat i Slovakia, 4e ne sa bili poslushni.

Всичко с времето си. Всеки си получава заслуженото рано или късно. Видов ден ще дойде.

Веднъж дойде. Но някои не помнят. Искат си концлагерите, от които СССР ги освободи.

Пиши на български, мухльо .

Русофили русороби == полезни безплатни курви за руски опорки.

Радвам се, че признахте, че Русия не плаща на тролове и коментарите за Русия са истински.

Радвам се че признаваш че си полезна руска курва че и безплатна :))

По-добре да си платен, това да си полезен идиот за фашагите за без пари е по-зле. Все едно признаваш че си малоумен.

Пращиш от акъл, браво !

Избрал като Юда нашия русороб пред род и родина личния джоб. Без капка достойнство, затваря очи. Плюят върху му, а той: Дъжд ли вали? Гнусно нарича безродния русофил, всеки който не е като него: Дебил! Мрази, презира, примитивен до гроб. Сочи всеки патриот за враг русофоб. Има култ към мавзолея и МОЧА на окупаторите и счупената плоча. Милее за старата номенклатура и още си иска червената диктатура. Няма почивка. Щом не шпионира, опорки в нета трола тиражира. Възторг на теле буди в него Русия. Към родината обратно. Лее помия. За лилипутин от радост подскача. СССР възбужда го. Направо откача от снимки на хиперзвукови ракети, безаналогови танкове и самолети. Изменника сляп е слуга на хазарите, сменил с монголски ботуш шалварите лицемерно плюе западната система, а децата с парите в Лондон и Виена. Искат да сме бедни, болни и гладни. За поука на други за свобода жадни. Рушат по кремълски указ страната, ренегати имат на държавна заплата. Имат си и Мунчо, фигурант назначен. Предателски бос. От Москва одобрен. Задунайска губерния още сънуват. Троянски коне внедрени бълнуват. Я вижте Украйна, Беларус и Кавказ и ще прозрете какво кроят и за нас. Спомнете си Виденов, банките, борда, борците с бухалките, катилната орда! Опиянени днес от смърт и разруха Невинната кръв не видяха, не чуха Готови да бутнат надолу по склона И наш'та страна таз пета колона. Ние сме в Европа! Ние сме и в НАТО! Вземете си Евразията, Путин и Тато! Също и мафията, мутрите и келепира от газа и атома. Оставете ни на мира! Възмездие скоро помнете ще има! С мегадело в Хага за тая пасмина. Мунчо също така го чака зандан. Иде край за русоробската сган.

Това ми харесва, някой се постарал да посере русоробите.

Постарал, постарал и сам той се посрал.

Посрания русороб се обади.

Браво..

Русия анексира територии от съседна държава, като по този начин погазва фундамента на Устава на ООН, а претендира за неспазване на клаузи в търговски договори! Всеки договор може да бъде нарушен при възникване на форсмажорни обстоятелства, каквито са военните действия, метежите, земетресенията и т.н. Ами нали и териториалната цялост и на Словакия ще е застрашена, ако Русия анексира цяла Украйна!

Така са пожелали жителите на тези райони. При законен референдум, след атака от страна на украйна срещу тях. ДОКЛАД на OSCE (Организация за сигурност и съвместни операции в Европа) за 21 февруари 2022. (СВО започна на 24 февруари 2022) Военните Сили на Украйна са бомбардирали Донецк и Луганск. 332 експлозии в Донецка област, 1149 експлозии в Луганска област. Това е документ от сайта на OSCE с домейн org - "Daily Report 41/2022". Всеки може да провери това на сайнта на организацията.

Законни референдуми ли? Да не би да си чел закона за провеждане на референдуми на Украйна?