Русия призова България да изтегли "Царевна" от Мариупол

От фирмата-оператор на българския кораб преговарят за наемане на допълнителен екипаж, за да пристъпят към извеждането му от пристанището

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Украина явно има интерес пристанището на руският Мариопул да остане задръстено. Да не забравяме мините които ЗеленскатаСган разпръсна в Ч Море и които Русия изчисти. Също и потопените в пристанището кораби, които пак Русия извади.

Съберете малко кураж и преко сили гледайте и чужди ТВ. Напр. ще видите кой и как разминира акваторията. Ама, вие сте си лудвали по Заленски и се обичате..... ми вземете се вече,че се не трае!

Абе що не го вдигнат на док и да го нарежат за скрап?! Какво толкова му се церемонят? ха-ха... и без тва собственика не е българска, а офшорна фирма, и не плава под български флаг и не е регистриран в България! Режи!

Ние призоваваме русия да върви по дяволите

Призовавам русия да си изтегли русофистилиците от България и да ги изпраща за мърша в Украйна, че доста избити има вече от нейната орда. А тукашните и поклонници са много надъхани по форумите. Мунчо, курамиянев и Копейкин да организират руски доброволчески корпус и да вървят в Украйна да покажат любовта си към путкин на дело.

Досега руснаците го държаха саедно с екипажа за заложници. Най вероятно сме платили откупа на чеченские терористи които са окупирали Мариупол

болна фантазия

И да лъжеш не можеш. Нещата са публично известни - не се мори.

Кирчо да ходи отива за капитан!

Корабът е с Малтийски флаг, което означава, че е на Малта, а не България. Щом собственикът не желае да го изкара от там, п0топ.те го, ако капитанът държи да присъства на п0тапян.то - да присъства - на мостика като ч@ст от пейз@жа... Ай че ми писва от ф@шистки б0клуци ! Аз не знам на какво се надат фагашите на кораба - Мариупол е Руски, ДНР е Руски, ЛНР е Руски, Харков вече и той е Руски; плъхоците от Азостал се предадоха на Руснаците ... А, има едни НАТО военни там, може би за тва крепят още тоз кораб - за да осигурят бягството им ?? За протокола - тръгнат ли да бягат с НАТО офицерите - русите няма да страдат от скрупули - Малта не е член на НАТО ... а НАТО оф не участва в конфликта или поне така дрънка Столтенберг. "Удрииии, Бай Фелипе, тая мачка не е нашта" !!

КОРАБИТЕ ЗЕЛЕНСКИ НЕ ДАВА ДА СЕ ПРЕМЕСТАТ ДА НЕ СТРЕЛЯТ ПО ПРИСТАНИЩЕТО иначче що да седят 3 месеца

Призовавам русия да си изтегли русофистилиците от България и да ги изпраща за мърша в Украйна, че доста избити има вече от нейната орда. А тукашните и поклонници са много надъхани по форумите.

Ти си като ЗЕЛЕНко бре. Той гонеше руско говорящото население от ЛДНР и остана без Окрайна. А и от Западните медии разбрахме, че на Окрайна и трябват, освен оръжие и жива сила. Айде, бегай на фронта.

Мен ме интересува България, така че тук има нужда от хора за лов на русофистилици, тричането им и товаренето в конски вагони и шлепове.

А се оказа, че са 100% рускоговорящи, въпреки укро-терора. Как ще налеят обратно ум и разум на тату-нацитата в главите е въпросът?

Я по-добре си смене бельото ,че когато срещнете "Русофил"ще оцапане гащите

Чемодан, корабль и друм към София!....пардон Варна или Бургас!

Трябва да приключваме с фашистите ! Щом не се подчиняват на заповеди на управляващите ДНР - п0тапяйте к0раб@ ! Нали плуват под Малтийски флаг - Малта не е член на НАТО, така че, дори и да ги з@стр.ляте - нищо няма да стане !! Въвеждат чисто фашистки закон в БГ - според който - за един донос могат да ти вземат всичко - да им вземем душите и да им подпалим животите ;) П.П. Щом капитанът се подчинява едниствено на киртака и зеленския клоун - з@п@лете го !! Очаквам компентари от фашизоидни боклуци в стил "копаем дъното"! - Дреме ми !

Малоумник

Прав си - Кирчо си е малоумник от малък. Даже си му личи по физиономията. Ама, като блеете на там където е входа на черквите, или в това, какво ви говори кутията с рогата, а не се вглеждате в лицата на хората, как да знаете. Виртуални човечета с виртуален живот!

Ами да го потопят най-накрая, като толкова ѝм пречи или по добре да го изтеглят на сух док и да го нарежат, щом никой не го ебе за кораба. Режи и предавай на скрап и ѝм прати парите от скрапа по пощата за назидание!

като тарлясниците окопани по улиците - лепят, лепят от общината стикери, накрая дойде репатрака и прас - в надин

Е да де, ама как да отпътува? Ей така празен? Да отпътува, като изгонен! То е ясно, че накрая ще си тръгне празен, ама собственика, ще го разбере по трудния начин и Киротъповеца, също!

Тъпи са и тъпи ще си отидат-управляващите ни временно.

Управляващите няма какво да направят в случая, освен да натиснат фирмата - оператор. Тя трябва да си наеме екипаж, който да е навит да пътува по незнайно какъв начин до кораба и да го изкара от там, по все още незнайно колко сигурен начин. На руснаците не може да се вярва - доказано е във времето. Факта, че още НИТО ЕДИН кораб не се е възползвал от "офертата" говори достатъчно!

абе, да те питам, как и по какъв път моряците от " Царевна" пристигнаха в България? От което следва, че РФ изпълнява поетите ангажименти.

РФ не е поемала никакви ангажименти. Моряците ни нямаше къде другаде да отидат, освен при ДНР, ЛНР или каквото е там. РФ нямаше какво друго да направи, освен да ги върне тук. Иначе трябваше да ги държи като заложници...

Русия иска тия кораби да минат и да разминират пътя!! Тях не ги интересува за живота ни на моряците , ни на никого. Руски фашисти.

Мхмммм, нищо че именно руснаците нахраниха/напоиха нашите моряци от Царевна и благополучно ги пратиха към България?! Сигурно Русия минира пристанището в Мариупол, от което се носят мини чак до Турция?! Аххх, кога ли ще дойде деня - мюриканската сволоч да бъде натикана в краварника и да не стъпват повече в Европа?!

Да те питам само - кой нападна Украйна? Русия е главния виновник това да се случва, така че не се опитвай да ми обясняваш, колко са добри и честни руснаците. По пристанището стреляха руснаците, не украинците.

Спомняте ли си версията на тукашните 'патриоти', че украинците спират отплаването на кораба и как братушките спасили нашите моряци....

Не беше версия на някого тукашен, а в интервю самите моряци го потвърдиха това!!! Но троляци (подчовеци) като теб, няма как да го знаете това!!!

"Русия призова ... " Спрях да чета дотук.

Чудно ми е, като не можеш да четеш, как пишеш?

Бахти наглеците са тези рашисти. Мариупол е в Украйна и само Украйна може да помоли "Царевна" да се изтегли. Долу Путлер! Долу путлерофашизма!

Много си смешен тъй торбалане

защо да ги изтеглят, вече не се стреля, хранят ги, обгрижват ги, вероятно нищо не плащат, защото има санкции за транзакциите

Може състоянието на кораба да не позволява да плава. Нещо бързо го забравиха медиите,....също като Буча. Значи има нещо гнило, което не искаме да излезе.

Е, айде сега. Гнило, гнило, колко да е гнило? По Нова телевизия ни казваха, че е нужен един ШЕВ с електрожена да се направи и " Царевна" тръгва.

От статията се разбра единствено че руските и проруските неграмотници и тъпанари ,са най-големите неграмотници и тъпанари в целия свят ,че дори и вселена .

Разбра се че корабите са държани от украинците като жив щит. Това се разбра. руснаците разрешават и настояват да се изтеглят корабите. Наш Кирчо се правеше на луд и се молеше да потопят кораба за да предизвика омраза към руснаците. А то се оказа че през цялото време проблема е бил в украинците

За другите не зная, но за мен със сигурност има проблем в твоята глава. Руснаците не могат да се разпореждат в чуждите пристанища за каквото и да било. Слепи ли сте, глухи ли сте че да не виждате и да не чувате че не Украйна нападна и разрушава руски градове и убива руснаци , а точно обратното. Руските главорези са на украинска земя, тъпчат я, мърсят я с присъствието си, избиват мирни украински граждани, грабят имуществото им.

Меркурий, РЕТРОГРАДЕН си. Бегай да рупаш марули.

От къде се разбра? Украйна нападна Русия и затова се случи тъй ли? Тия момчета можеше да са направили още 2-3 курса до сега.

Noname 1, ти с какво си прекалил бе, русофилски дрисък?! Водка, бояришник или нещо друго! Чуваш ли се какви ги плещаш, говедо мръсно?!

попълнят екипажа , я Курна я Копейкин , Кирчу , Кокорчо , а и Мунчо и Мунчо и ето ти окомплектован екиж :))) Все пак да свършат неква работа , да заслужат заплатата де :)))

забравил си Лодкаря на Маджо , той за капитан .

Разбрахме ме ние, че РФ няма да натовари " Царевна" с пшеница. Поне с царевица да бе натоварен.

а и корабът плава под малтийски флаг да карат Малта да си го прибере ...какво общо има България ...само лъжи и манипулации от козомордите миризливци и боклуци ....https://www.vesselfinder.com/bg/vessels/TZAREVNA-IMO-9145231-MMSI-249637000

Щом не желаят да се изтеглят - з@стр.ляйте ги !! Чакат офицерите от НАТО в Азовстал да ги качат на кораба и да ги евакуират !! Стр.ляйте и п0т@пяйте !!

Ти се потапяй проста копейка

Той се е потопил отвсякъде,... в лайна.

Ако "Царевна" им пречи да се изтеглят те от Мариупол.

Корабът си има собственик ...чебурашките да си поканят него да го изтегли ...ако правителството ходи да спасява всеки клепар който не е догледал и е поел по-голям риск отколкото очаквал то това си е комунизъм .Отгоре на всичко корабът е застрахован .

Това което разбрах от писанието ти, е че си неграмотен!

а от твоето разбрах че си рашиска курва

Аз мисля, че българският кораб, стои в пристанището, за да бъде уцелен от украински снаряд, и наш Киро да обяви война на Русия. И да победи!!! Мачкай кире, мачкай!

Малий колко си прозт

корабът не е български ....а е малтииски ....важен е флагът .....собственикът е българска фирма ....

Русофилските близачи пак показват тъпотата си. Нали екипажът на Царевна се прибра? Как да се изтегли кораба? Тъп и русофил са синоними.

американските близачи сте по-можещи, знаещи и оборудвани.

А защо досега не изпратен екипаж да прибере кораба? Защо?

BajMihal

Ами ти би ли отишъл на място, където ежедневно бомбят за да прибереш трошката си? Лесно е да задаваш тъпи въпроси, особено ако ти се плаща за това...

Аз призовавам Путин да изтегли ботокса от тялото си.

Между другото, съобщиха, че след налагането на санкции, в Русия вече имало остър дефицит на импланти. Край на силиконовите кифли с напомпани "бомби", топчести дирници и кравешки устни.

чеченците ще ги помпат

Аз пък призовавам Байдън да си махне памперса, че да заухае!

остатъците от Аовстал с 3-4 АВБПМ и да видите как Царевна сама ще си отплава... :) А в централата на ЦРУ ще се появят още 20-тина звезди накуп...

само че Царевна чака скрилите се като мишки натовски военни из най-затънтените подземия на Азовстал да се изнижат като мокра връв... а се крият с храната и водата от предалите се боклуци, които ги жертваха... Краварски заповеди! Няма мърдане!

Царевна стои и чака като вариант за извеждане на останалите скрити в Азовстал офицери от НАТО. Затова се мотат с отплаването от пристанище Мариупол. Руснаците Освободиха два коридора за сво одно отплаване извън Мариупол, но Царевна стои...

Няма екипаж бе тъп.

Ами искат да го попълнят именно с бягащите западни плъхове бе прост. За да се движи кораба са нужни 4 човека. За да се прибере до пристанище без влекач са нужни 7. Хора има, явно далавера няма. Ама хойде да видим дали далаверата няма да им излезе през носа.

BajMihal

Тъп си ти (не)приятелю. Ако беше толкова лесно, дали оператора нямаше да си дръпне кораба досега и да продължи да си печели от курсове? Ама ти като типична чебурашка, си мислиш, че някой може да нарежда на ЧАСТНИК какво да прави с неговата собственост. Това (не)приятелю се случва само в страни като китай, сев. корея, куба, венецуела и т.н. соц кочини. Съответно тази опорка би вървяла само в такива страни. Тук не минава. Измисли нещо по-умно, че копейките ще секнат иначе...

Михале то и уинбълдън частен ама слушат. Доста корпорации частни ама и те. Банките и те... Има ли нужда да ти се обясни като на малко дете.

Те па ше ни кажат. Само З.i.ленски може да ни нареджа какво да равим.

Колко дена ще я дъвчите тази руска заплаха?

Мариупол е украйнски град и България трябва да се съобразява с Киев а не с окупаторите. С какво право окупаторите ще казват кой да остане и кой не.

Иначе ще признаем тяхното право на окупация.

Доколкото знам Мариупол е руски град или се бъркам? Скоро и Киев.

Да видим каква песен ще запееш ако Кърджали стане турски град.

Да не мислиш, че Турция ще чака 8 години, ако почнем да избиваме 'турците' в Кърджали? Както правят Аазов-ците с американски пари.

Шегаджия!

Той Радев много добре го обясни в предизборни дебат. С примера за Крим. От кой трябва да вземеш виза за да пътуваш за Крим?

А аз призовавам русия да се изтегли от Украйна!

Аз пък призовавам Украина да влезе в Русия.

Та туй за потопения от руснаците кораб на входа на пристанището се оказа поредната партенка, пусната от Зеленски. А за мините без предпазител на котвата, които ги денонсираха в ООН, си се оказа вярно. То пред камерата Зеленски е добър, най-добрия актьор измежду министър председателите, но войната си война и се решава от армия а не от доброволни отряди от типа на Азов, криещи се в детски градини. И също е пределно ясно че и нашия се прави на актьор, защото руснаците имат сини коридори от поне месец и ако няма потунал кораб на входа на пристанището, е бил нужен само украински навигатор за да го изведе. Та както следва ако не изтеглят кораба: установяване на такса за дока, където е акостирал. В рубли. Неплащане на таксата, защото в Канада забраняват рублите. И съответно разпродажба на кораба на търг пак в рубли. Може би ще дадат цели 1000 рубли над глобата.

почти месец по-късно!

Месец по-късно от кое? Защото от обезопасяването на района са минали едва два дни.

И кой го обезопаси, този район?

Много са пестеливи на думи нещо! От кого беше минирано- От укрите А го разминира кой?-руснаците! Те с някакви кранове ни отвличат вниманието!

глуппости, минирах аи двете страни минирането е стандартна защитна тактика за да не може да се влиза и излиза

Минирането е направено няколко дни преди войната. Така че си е чисто украинска работа. За това къде има мини не се чете вестника а съобщенията на NAVTEX, по който навигират всички кораби. Турция отговаря затова. От началото на войната полигона с мините не се е разширявал. Нито в Матупол, нито в Одеса.

Недкоо, на теб Зеленски да не ти се изповядва, че си толкоз информиран, бе :)

Недкоо, на теб Зеленски да не ти се изповядва, че си толкоз информиран, бе :)

Та туй за потопения от руснаците кораб на входа на пристанището се оказа поредната партенка, пусната от Зеленски. А за мините без предпазител на котвата, които ги денонсираха в ООН, си се оказа вярно. То пред камерата Зеленски е добър, най-добрия актьор измежду министър председателите, но войната си война и се решава от армия а не от доброволни отряди от типа на Азов, криещи се в детски градини. И също е пределно ясно че и нашия се прави на актьор, защото руснаците имат сини коридори от поне месец и ако няма потунал кораб на входа на пристанището, е бил нужен само украински навигатор за да го изведе. Та както следва ако не изтеглят кораба: установяване на такса за дока, където е акостирал. В рубли. Неплащане на таксата, защото в Канада забраняват рублите. И съответно разпродажба на кораба на търг пак в рубли. Може би ще дадат цели 1000 рубли над глобата.

Явно рашистите искат да унищожат абсолютно цялата инфраструктура! Гнусни путлерастки окупатори и убийци! Господ ще ви съди, нещастници! Спрете и се покайте! Слава Украiна!!!

Хапчетата и лягай, че малко си пренатоварен психически.

Лягай ти в трапа при рашистката си майка, предателско боклуче антибългарско! Жалки отрепки сте всичките кремлински тролчета!

С какво право направихте кораба, българска собственост, на инфраструктура в Мариупол!?

Размърдай малко единствената си плесенясала мозъчна клетка! Искат да се махнат корабите, за да унищожат пристанищната инфраструктура окупаторите гнусни! Искат да изравнят всичко със земята! Кое не ти е ясно!

@Ку-куууу: Ти си този с едната гънка - какво им пречи да го направят сега? Ако искаха да рушат, отдавна да са минали през града с бомбен килим, а не да рискуват хората си да прочистват квартал по квартал и къща по къща.

Спокойно. След като Кирчо се свърже с Кулеба, нещата ще се оправят.

Фашисткият му крак не може да стъпи в Мариупол вече...

Каква застраховка ще получи собсвеника при "инцидент" с кораба ? Да не се окаже, че потъналия кораб е по-ценен от плаващия?

Много голяма част от екипажите на корабите днешно време са от източна европа. Особено тези които оперират в региона. Голяма част пък са от украйна. А в украйна има закон който не позволява мъжете да напускат държавата. Така че всички корабно транспортни фирми изпитват остър недостиг на екипажи. Дори и нашите да искат да си зитеглят кораба от там, ще трябва да намерят екипаж...което го казват и в прав текст. Това което не се споменава че е трудно да се намерят хора. Същото важи и за другите кораби там. Още по трудно ще да е да закараш екипажа там.

Някой който разбира от морско дело да каже може ли 5 човека екипаж да изкарат кораба или не, че за мен този довод звучи идиотски.

Разбирам от яхти. Най голямата яхта която може да оперира от 1 човек а между 11 и 14 метра. Всичко над това изисква повече от 1 човек. И това като сметнеш че яхтата е по просто и обособена за лайци. Смятай на тези кораби колко екипаж им трябва!

Те на всяка позиция имат по един човек. Могат да изкарат една вахта, със зор вахта и половина. Демек могат да го закарат на друго безопасно пристанище и там да го докомплектоват. После да им пишат извънреден труд. Поне такива им бяха плановете когато половината се върнаха.

И какво, в цял Мариупол не могат да наемат десетина души квалифициран екипаж, да докара кораба до България!?

От сигурен източник близък лично до Кирето знам, че в момента се провежда изключително секретна правителствена операция с помощта на английското, френското, италианското, марсианското и няколко други разузнавания за изтегляне на кораба. Операцията е толкова секретна, че дори участващите в нея агенти не са запознати, но ще бъдат осведомени когато Русия ни върне кораба напук на всичките ни усилия пак.

Ко стана нали казаха, че и с двама трима могат да го карат. Тия да не са се изпонапили?

Карането има нюанси - ПОДкарат или ДОкарат?

Идеята им беше да го подкарат към безопасно пристанище после на абордж от друг екипаж и ще го докарат. Така се кълняха.

Безопасно пристанище в района.... Севастопол?