Коментари - Русия изстреля 31 дрона по Украйна в Рождествената нощ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За да стане ясно на тези, които НЕ СА запознати За всеки "разбирач" непознаващ историята и произхода на езиците. Цитирам УЧЕБНИК ПО РУСКИ ЕЗИК ЗА СЪВЕТСКИТЕ УНИВЕРСИТЕТИ ОТ 1977Г. АВТОР Е ДМИТРИЙ ШМЕЛЕВ. "В ЗАКЛЮЧЕНИЕМ МОЖНО СКАЗАТЬ, ЧТО СОВРЕМЕННЬЙ РУСКИЙ ЯЗЬЙК СОЗДАН НА ОСНОВЕ БОЛГАРСКОГО". "СТАРОБЪЛГАРСКИ ЕЗИК, ОЩЕ НАРЕЧЕН ЦЪРКОВНО СЛАВЯНСКИ Е ОСНОВАТА НА ВСИЧКИ НОВО СЛАВЯНСКИ ЕЗИЦИ" Вземете се ограмоти и после драскайте по форумите. УКРАИНЦИТЕ 70% СА БЪЛГАРИ ПО ГЕН!!!

Католичешка Коледа, а не православна.

украинец,македонец,жид /юдей/ - изкъпеш ги, опитомиш ги, нахраниш ги,опиташ да ги образоваш и възпиташ, а то какво се получава/остава: мръсна, ама много мръсна вода и едно дреееебно питекантропче, никому потребно, всекиму вредно. Затова в най кратки срокове мерки за дезинфекция и дератизация с цел опазване на нормалната популация на хомо сапиенс!

Тези изброени от теб са БЪЛГАРИ(без юдеите). Ти искаш това, което прави Русия от 300 години - ОБЕЗБЪЛГАРЯВАНЕ?!?!?! Руснак ли си? Четирихилядник ли си? Или си просто гл... ак?

И както обикновенно,укритие са ги свалили. Много са яки и така организирано вървят към Киев,че ме кефят.

Безродна, бездуховна, крепостническа кочина. Нищо свято няма за руските простаци и българските им подгласници.

Не разбирам как украинците винаги свалят всички дронове с изключение на един или най често два. Нарочно ли го правят, чудя се. Вече станаха банални с техните лъжи. Нямат ли толкова въображението

Ми щот си прозд.Не се напъвай,ще ти изгори мозъчната клетка.

Браво на руснаците че показват че тия сатанински "празници" като коледа и нова година трябва да се махнат със закон единствената им грешка е че пропускат да атакуват тая селска циганска държава наречена българия

Ти на Луната сигурно живееш селяндур и ще ти се размине.

Антония,ти само на 8 март ли празнуваш?

как празнувате у маалта......кючеци гюбеци и пияни ачкюпеци.....зула-мула,кабели,мед,алуминий....хероин,опиум....брачедките на околовръстното заработват ли за да те хранят....

Браво на руснаците само така

Браво,браво,вчера още 500 орки курбан.

Варварски руски орки!

Както винаги се казва всички дронове са свалени но за сметка на това пораженията са големи.

Фашагите свалят дроновете с инфраструктурата за която са ги предназначили руснаците. Свалят и дронове за $ 30 000 с ракети за $ 1 000 000 000, а вече руските дронове не се влияят от РЕБ, руснаците им залага крайната точка и ги пускат на автопилот по зададен предварително маршрут, който трудно се предсказва.

даже руснаците не могат да предскажат крайната точка на техните дронове.Важно е да летят.

За поражения от дронове не знаем, но Украйна е свободна и демократична, за разлика от Рашистан!

Всеки е задължен насилствено да умре за благото и кражбите на шайката около Зеленски! Да бъде ловен като диво животно в гората, за да бъде изпратен против волята му за пушечно месо. Това ли са твоите представи за свобода и демокрация робе?

Заблуден ли си се родил ?........

Пораженията в грозната ти кратуна са много по-големи.Никой не може да ти помогне.

Нищо не казвате за Маринка, а тя е един от най-мощните укрепени райони на неонацистите, сега е нещо от миналото. Разбира се, придвижването напред няма да бъде толкова лесно, колкото бихме искали. Маринка е ключ към няколко дестинации. Натискът върху Угледарската група веднага се засилва и това е и началото на боевете за Красногоровка - важен неонациьтки опорен пункт, който все още не позволява на руснаците да разгърнат левия фланг в посока Авдеевка. Момчетата на Путин са напълно прави да празнуват сега, защото това е голяма победа.

България ще прзнува Рождество?! Те са още под турско робство! Какъв праздник!! Америка още не ги е освободила!!! Има още много да чакт Американците))))

Това ли ти е морала и православието ве, Кирчо. Що за предводител на Московската патриаршия и на цяла Русия си. И грам милосърдие няма и боязън от БОГ, щом според теб всички безобразия които вършат руснаците в Украйна, няма да им се зачетат като грехове. Пууу, не ви е срам.

Днес е Коледа и Рождество Христово за Украйна. На руснаците толкова им е акъла да оскверняват и подобни празнични дни, няма значение на кой народ са.

В Украйна никой не празнува по новия календар, миналата година беше насилствено наложен а църковните служители арестувани и подменени със странни такива!сега там е като при сектите!китари и цигулки,танци и политически песни! Вчера във най-големите църкви и манастири имаше по 3-5 души! Никой не признава новия календар и новите политически лица в.църквата!

Орки,сър...

България е овладяна от гнусна Тролна рашистка сволоч ..... и много прост и заухав народец. Разгеле на кормилото на държавата са разумни хора....

Ти си доказано луд!

Тялото на журналиста Мохамед ал Алауи, който разследваше корупцията в семейството на украинския президент Владимир Зеленски, беше открито в Египет. Това съобщава El Mostaqbal. Журналиста Мохамед ал Алауи, беше човека, който пръв започна да говори за вилата на тъщата на Зеленски.

Велики сме ей. Ще бумнем и детска градина и някоя болница за разкош.

Дроновете сигурно са носили подаръци за украинските деца.

След като Белият дом се убеди, че неговият пасианс в Украйна не излиза и трябва да се измъква от Незалежната без да загуби лице, започна интензивна канонада в глобалните медийни канали.

Когато си умрял ти не знаеш че си умрял ..т.е. ти нямаш проблем с това нещо.. ,нали? Тежко е за другите . Същото е когато си тъп... тежко е за другите.ха.ха ха ха

Ами хората са на студено, гладуват, мъжете им мрат като мухи, нека поне една коледна заря внесе в сърцата им малко радост!

така е .а Путин толкова ли мрази руснаците та ги праща на сигурна смърт да мрат заради комплексите му. Украинците си защитават домовете ,семействата и държавата. руските маймуни на майка си путката ли търсят в чужда държава да убиват цивилни и деца и са ограбват домовете им .

На майкати търсят

на майка ми е в гроба... иди и ти там да я търсиш

дядо е жив и е надарен.. интересува ли те

По природа хохолът е страхлив лъжец и предател. В различни времена е служил на едни - на татарите, на Полша и Литва, на Австро-Унгария, на Германия, на Турция, на Русия, на САЩ и Великобритания ... и е предавал други. След това обратно, в зависимост на кого има полза повече да прислугва.

2024 Русия няма да я има на световната карта

Амин! Дай Боже!

Амин!

Както всеки ден ни информирате за Украйна защо не ни информирате и за Палестина? Или там демократично ги избиват?

Всеки успех на Русия е радост за българите. Холите колкото повече лъжат, това означава че са още по-зле.

https://www.youtube.com/watch?v=8XBQAmjktNE дядката "свалил" Су-34 с джепане.Смех, ако не беше гнусна долнопробна лъжа.Четете коментарите отдолу.

Толщина брони СУ-34 - 17 мм. Выдерживает попадание снаряда диаметром 12 мм.

пък не намирам нищо радостно от факта, че ,уж православни, обстрелват едноверци в най-святата за християните нощ!

му е успешното, та да се радваме?

Какво ни занимавате с този изчезващ проект наречен "украйна"...

На страха очите са големи,според рашките вече са свалили пет самолета F-16 ,нищо че още ги няма в Украйна.

Има, има наливни 12 парчета, които се опитват да сглобяват. Следи по кои летища летят Кинжалите и Искандерите и ще разбереш къде са ги покрили.

Съмнителни перспективи за рекламна кампания на американски оръжия. Не изключваме, че Западът все пак ще доставя самолети на украинците, но те няма да участват във военни действия. Поради метеорологичните условия, забавянето на Гълфстрийм или агресивните врабчета, производителите на Abrams ще предложат правилната причина.

Шило

Ф 16 или нещо по-модерно няма да получат укрите. Най-малкото нямат инфраструктура за това.

Няма да е лошо някоя руска ракета да се приземи и по българските летища, за да започнете да изтрезнявате, малоумници такива.

Пак ли са свалили повече отколкото руснаците за изстреляли? Ей, тез "херои". Така и да си удържаха позициите, цена нямаше да имат за запада. Но, уви! Вече говорят да се изнасят от Авдеевка до Нова година, че руснаците нещо яко са ги подпрели!

Нека да напомня, че "православните руснаци" на Петков ден 1915г бомбардират Варна!

Аз помня как американците сринаха София през ВСВ. Не пожалиха и паметника на българските герои от ПСВ

Шило

Соросоиднята не харесва това.

Съветските бомбардировки над България- една добре пазена тайна На 22 юни 1941 година СССР атакува Добрич по въздухСамо че на датата, на която според историците СССР е подло изненадан в гръб, се случва нещо изненадващо за България. Без да се намираме във война със Съветския съюз и без каквато и да било причина или повод, град Добрич е бомбардиран от съветската авиация. За щастие жертви няма, но населението, което чувства руския народ за най-близък е озадачено. За втори път в рамките на по-малко от 30 години България бива нападната в гръб от държавата, която счита за своя освободителка. В периода 12 - 13 септември 1941 г. се провеждат нощни съветски бомбардировки над Русе, Стара Загора, Казанлък и Горна Оряховица.На 11 юни 1944г. бомбардиран е Русе. Същият ден са хвърлени бомби и при разградските села Църквино, Веселина, Желязковец и при гара Самуил, както и край Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец, селата Царева ливада, Гагово, Сухиндол, Новачене, Дяково, Върбица, Драгани и Гайтани. Българската изтребителна авиация успява да свали 11 противникови самолета. В този ден в боя участват и германски изтребители. В периода 4 януари – 1 септември 1944 година са бомбардирани от Русия 131 български населени места. Убитите са не по-малко от 1276, най-малко 1381 са ранени. Пуснатите бомби са над 43 954. България се защитава с 41 годни самолета – 17 Месершмит и 24 Девоатин . Германия доставя още 126 самолета Ме-109. Части на Луфтвафе също отбраняват България от варварските руски бомбардировки. С 30 изтребителя Месершмит от летище Враждебна до София, А от 31 май 1944 с изтребители „Molders“ от летище Върба до Радомир. Общо 3 ескадрили от по 40 самолета. Общо тежко въоръжение: около 150 – 200 изтребителя и 11 тежки ПВО батареи с 56 бр. 88-милиметрови зенитни оръдия. Нападенията на съветската РККА срещу България не са само по въздух. В началото на декември 1942 обстрелват селищата в Северното Черноморие. А съветска подводница атакува и потапя кораба „Струма“, при което загиват над 700 пътника. След 09.09.1944 г , още по-жестока е сътбата към пилотите, бранили българското небе и земя от снарядите на враговете. Шумкарят и бъдещ главнокомандващ, кръволокът Добри Джуров и Четвърти върховен състав на „Народния съд”. Срещу 142 офицери от командването на българската войска издава 30 смъртни присъди и 26 присъди доживотен затвор. Почти всички смъртни присъди са изпълнени същата вечер на Софийските гробища. Вечна слава за летците, загивали при защита на София!

Гражданите на Варна такова нещо не помнят. Руснаците винаги са добре дошли във Варна

Безаналоговите руски самальоти падат като круши,за три дни пет броя.

Руските самольоти не свършват ли ? По украински данни падат по няколко всеки ден. И пак кетят ...

Точната бройка на приземните завинаги е 329,предполага се че има още за сваляне.

Руснаците имат едно велико качество. Предпочитат да не са много богати, но винаги да независими от чужди държави. При българите е обратното, по-важен е келепирът ...

руснаците били независими ..ха.ха крепостните не могат да мрънкат От средата на октомври насам Русия е разположила няколко хиляди новомобилизирани резервисти на фронтовата линия, които са предимно зле оборудвани и това тревожи много руски офицери.Русия раздава на новомобилизираните резервисти автомати "Калашников" (АКМ) от 1959 г. .....А новото оръжие се продава на терористите и паричките в сметките на Путин и хората около него..ха.ха войната си е бизнес за прикриване на кражбите. а руснаците да ровят кошовете и да ръкопляскат..ха.ха

Сигурно си извеян и откачен, щом пишеш такива глупости.

Неонацистите на Зеленски са намазали с безплатна заря! Слава на кокаина!!!

И на Коледа руските терористи продължават с простотиите.

всичките се върнали цели и невредими барабар с бомбите

По украински данни Русия изстреляла 31 дрона и две ракети, а украинците свалили 33 руски дрона и 5 ракети. В Киев сигурно има два вида броячи - едните броят колко руски ракети са изстреляни, другите - колко са свалени. Но сметките никога не излизат верни.

От фронтовете в Украйна идват все по-добри новини. Маринка е руска, следва Угледар. А при мен следва още една бутилка Столичная

Терористите са превзели поредното село тип Своге за 650+ дни....ура за втората армия в Украйна.

По украински данни В Украйна са все села - Мариупол, Мелитопол, Севастопол, Донецк, Луганск ....

Слаб е поздрава, но все пак е някакъв поздрав. За нова година 2024-ри ракети да им пуснат, но по военни обекти нали, не по цивилните. :)

Дръжте се руски войни!

Безбожници и убийци на свои и чужди

Русинът е дълбоко и абсолютно невярващ - в нищо невярващ, защото е дълбоко опорочен. Неосъзнал и непознал себе си, той непрекъснато лъже, лъже без мярка без полза, защото не знае какво му е потребно, нито за какво е нужен на другите. Той убива, плаче, моли се и краде едновременно само за да не пропусне едно от тези неща, за да не изглежда недостатъчен, непълен човек. Порочен и невярващ, той е в пълна малоценност, която именно иска да прикрие с дързост, лъжа, сълзи и накрая самоубийство. "Православна" Русия води единадесет "освбодителни" войни, за да завоюва Полша, България и Турция, и като не успя - това правоверно православие бе заменено за 24 часа с болшевизъм, с атеистично православие, което започна нови "освободителни" воини срещу България, Полша, Турция.... и целия свят. Христос без заменен със Сталин

Не те рушат християнски храмове, ами украинците. He tе рушат храмове на просветата - Университети - ами украинците. Не те избиват жени и деца - ами украинците ги използват за жив щит докато рунаците ги спасяват и ги съдят за това. Отказът да се приемат фактите е отказ да приемеш реалността. Украйна не са жертва, а агресор.

Под давление на Съветска Русия множество храмове бяха разрушени и в България, част от това направено от Червената армия, и бе забранена вярата. Добре, че онази грозотия МОЧА бе най-сетне унищожена.

Шило

А по времето на Русия- възстановени. Интересно, какви са били тези, които са ги рушили? Че май се сещам за един грузинец и един украинец!

Това което ти пиша е самата истина и моzе да се провери. Никога България не е била реале обект на интерес от страна на Русия. Те винаги са глдали на нас като на една слабо развита селскостопанска страна с по-скоро ориенталска нагласа на обстеството отколкото каквато и да е ясна политическа позиция. От Балканските страни Югославия беше обект на техен интерес и връзки. В БГ се пращаха главно украинци, които са подкопавали явно Русия още от онези времена. По социализма на мен ми правеше впечетление, че по фирмите и Министерствата бяха главно украинци и дори когато идваха на гости по соц-а питах нашите: Защо все от Киев идват? Няма ли някой от Москва? Майка ми каза тогава: Не е ли все едно и сshtо. Отговорих и: Не; не е! С прости думи на политическата карта на Русия БГ никога не е била политически фактор или играч. Те не се мешеха ввъв вътрешната политика на БГ.

свали още два руски изтребителя - Су-34 и Су-30 ;).

Ъхъ..призракът от Киев...

вие рубашките си го признавате след 5 дена.

:))) Кво изобщо е това "Украйна"? Срещал съм доста от нахлулите в България "украинци". Всички до един говорят само и единствено на руски език. Досега не съм чул и един да говори на официалния им език - мовата. Пък и що да го учат, както е тръгнало в остатъците от бивша Украйна официалните езици ще са английски, полски, румънски и унгарски ...

Говорят на руски, за да ги разбираме. Иначе си говорят на украински, който до някъде прилича на руски.

На ъкраински ти говори пачаврата, когато ходиш в посулята да си вземеш заработката.

говорят немски, ма не са германци. А защо "руснаците" не разбират ни от мовата ни от български?

Шило

Авсприя е била отделна империя и то доста векове. Ако трябва да бъдем точни, май в Германия говорят австрийски, а не в Австрия- немски.

Арестович направи добър анализ на ситуацията. Каква е ползата на нашите братски народи от смъртта на хиляди граждани от 2те страни? Ние сме като 2 маймунки с ножове които се ръгат под аплодисментите на запада. Това са гладиаторските битки за забавление на сенаторите и тълпата в Рим. Или както са сега двубоите в клекти. Никоя от 2те страни не може да спечели с оглед понесените загуби, дори и победа на бойното поле няма да си е струвала жертвите, той и Путин го каза прекалено ясно, на нас територия не ни трябва имаме си прекалено много вече, така че той не може да спечели нищо. Украинците също няма какво да спечелят ако едно село им струва 20 000 убити. С тези жертви колко БВП губи Украйна на година? Спечелената земя за колко време ще възстанови тези загуби? https://t.me/VasiletsDmitriy/17647 Той каза още нещо много важно. Бедните нямат полза да воюват, защото те воюват за сегащната власт, които ги нямат за хора и ги хвърлят като съчи в огъня. Бедните които реално воюват няма какво да спечелят, а само да загубят живота си. Ако хипотетично Украйна победи по някакъв начи, бедните ще останат под тази власт, която сега ги хвърля като съчки на бойното поле, а защо ги хвърлят като съчки, защото се откупват пред западните си куратори (позната картинка от България). Повечето от бедните разбират това и го показват с краката си - бягат от страната. Скоро мобилизираните ще почнат да стрелят по воинкомите: https://t.me/sanya_florida/13893

А китайската нова година как ли ще я отбележат?!

Официално може Коледата да им се пада на 6-ти Януари. Реално, и те празнуват като нас. Казвам го защото около мене са само украйнци и руснаци и днеска на празненството аз ще съм единственият българин от 11 човека руснаци и украйнци!

В Украйна държавата решава, наместо Църквата, кога ще са религиозните празници на всяка конфесия;)

В Русия НЕ Е коледа. според техния православен календар! Както и в украйна! Нищо, че се правят на по-католици от папата!

за кого и кога? За "демократичните" джендераси само! Китай, Индия, Русия и още страни по света са на друга вълна и им дреме за джендерасите които преко сили са 1 милиард.

Китай, Индия и Русия са все държави, на които "джендерасите" им трябват, за да им купуват стоките. От на ма*ка ти русията спряха да купуват газ за 180 милиарда евро на година и лихвения процент на банките там от 4, отиде на 17.5%. В моменат там БВП на глава е по-ниско, отколкото в България, а мин. заплата е почти 4 пъти по-ниска отколкото тук.

хората си купуват новички и къщи и коли... а ние тука оцеляваме-)

Само дето руснаците са си купили около 1 700 000 нови автомобила тази година.И 6 000 000 апартамента, от които 2 000 000 ново строителство.