Коментари - Русия, Иран, Китай: Диктатурите се обединяват срещу Запада | Днес.dir.bg

Русия, Иран, Китай: Диктатурите се обединяват срещу Запада

Украйна, Израел, бежанци - тези кризи не са случайни, а активно се подкрепят от Русия и Иран, отбелязва "Тагесшпигел"

Обратно в новината

Коментари - Русия, Иран, Китай: Диктатурите се обединяват срещу Запада | Днес.dir.bg

Коментари

То запада отдавна се разпада. Без поддръжката на Русия Защо мислите толкова много българи .поляци ,чехи .унгарци сърби. Се завръщат Никои не бяга от хубавото

Свободомислещите се обединяват срещу сатанистите

написано е вярно, но наобратно. Пропагандата им е толкова жалка, че се чудя как има хора, които все още им вярват.

Западът въобще няма вина за нито една от кризите.

Малей кви умни коментатори

т.е. източните демокрации се обеденяват срещу западните диктатури и сатанизъм - ами пожелавам им успех!

Русия спретва Коалиция на Ограбените за да противостои на англосаксите? Ще е интересно.

Ама разбирасе, демоничните сили срещу силите на доброто! Знаем, знаем, не се напъвай те толкова с такива вехти мантри.

като прочетох заглавието казах, че ставам трамвай ако статията не е от Дойче зелето, не на 99.9%, а сигурен на 100%. Отварям и разбира се съм познал. Още не съм я прочел, но и това знам какво са писали, ще я прочета да се убедя че съм прав.

По-голяма диктатура от "запада" - здраве му кажи!...

и останалите пудели се насират! :)

Запада ( " демокрациите") се обединяват срещу Русия, защо тя да не търси съюзници срещу запада? Природата е изградена върху принципа на противопоставянето. Това регулира апетита на едните и другите. Най-вероятния изход ще бъде някаква нова граница. Украйна никога няма да се върне в предишните си граници. Ще се наложи запада да се задоволи с това което има.

и така трябва да бъде....отпор на империализма и тероризма! Къдяе НАТУТУ бе....страх лозе пази!

Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спeрма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами------> https://mub.me/medik

Много статии много нещо. Мутрафонова е развързала кесийката за поредната рашка кампания в дир-а. Половината руслямци списват и броят капейки….

Gorkiqt zapad!Всички диктатори,а запада не са диктатори!Стига с тъпите ви пропаганди,за войната в украйна 100% американска вина!Запада е диктатура не по-различна ,дори много по-голяма и безпощадна диктатура от руската например!Всичко ,което се случва сега и в украйна и приевреите става по вина на запада!Запада губи колонии и от там печалби и затова бърка тия лайна!Дано справедливостта победи!

Кой нормален човек би искал да живее в тези страни управлявани от самозабравили се диктатори! Света се побърка напълно!

Силите на доброто се обединяват срещ западния империалистически, сатанистки, 4ти райх

Мисирите се опитват да изкарат някакви пари от платени статии за пенсия, защото се вижда края на еднополярния свят. Ама вече никой не вярва на тези глупости. Проблемът на Запада е, че когато на детската площадка срещу обичайния побойник се изправи някое вече пораснало момче, силите се преразпределят. Да свикват, така ще е. Ще имат техните зони на влияние, но няма да могат да управляват целия свят.

и трудно оринирах..... Путин и Китай са виновни,ааааа!

Приятелите от Катар, СА и ОАЕ са голееми демократи!

малийй ...десет реда по-надолу..само путлерасти.... абе да ви е.ба майката ватници ,дето серете зад бараките...варвари , селендури , чукундури....ЕПМ до 9-то коляно изроди нещастни!

Западните демокрации. Дойче зеле.

Такива, като тия, вече няколко пъти опитваха и завършиха много тъжно. Добре, че победителите, в лицето на демократичния запад, по-специално САЩ, поправиха последствията, изсипвайки милиарди. Сегашната пасмина от Пекин, Пхенян и Москва, едва ли ще постигне нещо по-различно, освен в броят на жертвите. През ВСВ - 64 милиона, в една съвременна такава война вероятно ще са 500 милиона жертви. Но пък има и положителни резултати. Демократичния свят отново ще изправи на крака бившите агресори, а те съдейки от историята, няма и да си помислят повече за световна диктатура. Но в по-реалистичния вариант кандидатите за съюзници на Русия трябва да имат предвид как завърши съюзът между нея и Армения. Такива съюзници са руснаците. ;)

Абе амебо клавиатура, кой започна ВСв бе, откачената ви Германия, заедно с откачения ви Хитлер. И ПСВ тя я започна. Мръсни изроди сте вие, но този път ще ядете голям пердах.

Нема никакъв съюз на Русия и Армения... Имаше соросоиден предател които си погуби народа за неколко граанта... позната картинка и от българската действителност

какво възторжено заглавие ... А да сте се замисляли за алтернативното от тяхна гледна точка: ЕС , САЩ, НАТО: Гейовете се обединяват срещу Изтока.

Ами да се обединят ама гейовете са си геюве, а това не е гей парад ...

Само за есс и нату не споменавай, че става много смешно ...

Сигурно Русия е виновна и за дупките по пътищата...

Тя е виновна, ама се иска акъл и капка образование, за да го проумееш. Прост пример - Лукойл и неплатените 800 милиона данъци. Умножи го по 20 и ще видиш колко точно дупки НЕ СА поправени заради Русия.

Ми да дойде Шел или Ексън Мобил и да ти плаща бе...800 млн...Милиард и кусур...

Канадците от Дънди злато да ти дават...

Ако има неплатени данъци от Лукойл е виновна НАП. И Асен, който я командва.

Русия е виновна Юлка, за дупките ти в мозъка червен. И запушване няма...

А Саудитска Арабия, ОАЕ и Катар, които изкупиха ЕС на безценица, са демократични. Тези дни арабите в Берлин рисуват звезди по къщите,в които живеят евреи, полицията разследва....

Е е важно какви лъжи разпространяват световните терористи - ФАЩисаните кравари и ингилизи,а е важно какво мислят за тях прогресивните хора по света. Слава на Путин !

Германия много бързо забрави за холокоста! А и се напълни с араби! Какъв цирк!

Пълни глупости. Русия няма за какво да воюва със Запада – точно обратното, Западът векове наред провежда англосаксонската политика за унищожаване на Русия и заграбване на нейните природни ресурси. Ако ли не могат да се заграбят, да се унищожават със всички възможни средства. Пример – взривяването на „Северен поток-2“. Жестоко страда германската икономика. Драстично се вдигнаха цените на енергийните суровини в цяла Европа, поради което европейската икономика като цяло върви надолу. Прираст има икономиката на САЩ – нали те продават газ на тройни цени, а и от оръжейната търговия покрай войната в Украйна удариха джакпота. Превъзнасяната западна демокрация е всъщност демокрация на частния капитал, а не на гражданите. Като такава тя обслужва интересите на свръхбогатите, които налагат либералния глобализъм, за да владеят по-лесно света. И да продължат да експлоатират безмилостно по-слабите страни. На това всъщност се основава прословутата „американска мечта“ – безкрайни грабежи от където могат, разпалване на войни и окупации на чужди територии (печели оръжейния бизнес и се тушират вътрешните проблеми), всевъзможни престъпни практики за редуциране числеността на човечеството (пандемии, бактериологично оръжие, геноцид и т.н.). Там както се казва е „зарито кучето“, а свободните съчинения в статията нямат нищо общо с реалността.

На ред ли ти плаща Митрофанова!?!?Ако толкова те е грижа за Великата Путинландия ,никой не те спира да се биеш за нея,амебо клавиатурна....

Истината боли, нали, приятелю. А сигурно още повече те боли, че никой не ни плаща. Пък и защо трябва да ходим да се бием някъде?

В САЩ живеят е 4 % от жителите на земята, а ползват 25 % от ресурсите й. Те това ако не е демокрация, здраве му кажи. Естествено, тя трябва да се защитава с всички възможни средства.!

много полезно за Херцингер да ми го налапа целия заедно с картофите.

не, че подкрепям или бламирам някоя от изброените страни, но какво хубаво и какво лошо доведоха политиките им? с какво допринесоха за благото на хората по света? някоя от тях направи ли нещо значително за хората си? всичките политики са като кравопийци без значение от формата им. малко държави в света, могат да се похвалят, че се грижат за поданиците си и да си просто занаядчия там, ти е напълно достатъчно - без нерви, време за семейството и време да изживееш дните си свободен наистина.

Колко мирни жители бяха убити в Ирак при война със съзнателно измислени обвинения? То и военните, които бяха убити в тази война не носеха никаква вина. Онзи, който извърши убийствата демокра или диктатор е?

И кой решава, кои са диктатури и кои не? Ако не ми позволяват публично да заявя, че педе-растията е болест, диктатура ли е? Ако ми забраняват да кажа, че циг. са крадци, диктатура ли е?

всички тролски соросоидни фабрики. Това със директорите хващаше дикиш преди 30 години. А приказките за "демократичният и свободен" запад минава само пред ибриците европарламента и такива марионетки като у нас. На DW не им прави впечатление че Алтернатива за Германия е втпра политическа сила докато зелените, Шолц и компания са политически трупове. Същото е с Макрон и още дузина подобни.

SS-Nebel

Праведния запад срещу ГРОЗНИТЕ ДИКТАТОРИ! Каква драма! Да живеят щатите и НАТО, нашите СПАСИТЕЛИ! (сарказъм)

Объркахте ме! От Вашингтон и Брюксел постоянно ни диктуват какво да правим, да мислим, да ядем...какъв да ни е пола дори! Истинска Диктатура! А тия от Русия, Китай, Иран какво ни диктуват? Нищо! Кви диктатури са това

Не ви ли омръзна да пишете глупости? Не му ли свършиха парите на Сорос, който плаща на всички вас, мисирки. Ако соца беше победил, вие със същото слагачество щяхте да го хвалите. Ами...който плаща парата, той поръчва музиката. Вие сте резил за журналистиката.

Китайската икономика се влошава. Базираният на износа модел на развитие на Китай, „световната фабрика“ и вграден в цялостната система на капитализма, е в криза. Следователно Китай, както и целият свят, чакат големи промени. "Световна фабрика" Откакто Дън Сяопин се заговори със САЩ през 1979 г., Китай изгражда "социализъм с китайски характеристики". Какво означаваше да бъдеш включен в капиталистическата система, като същевременно запазиш властта на Китайската комунистическа партия. Пекин получи големи ползи: достъп до западни технологии и капитал, в някои отношения последва пътя на Япония, но в по-голям мащаб. Китай се превърна в "световната фабрика". Англия върна Хонконг, Португалия - Макао. Започва сближаване с Тайван: „Една държава – две системи“. Китайците се възползваха от разпадането на СССР, за да получат модерни и революционни технологии от Русия и Украйна и за икономическо проникване в Централна Азия. Първоначално Китай доставяше възможно най-евтините продукти, използвайки почти безвъзмездни трудови ресурси. Завладяване на пазарите на Азия, Африка, Латинска Америка, бившия СССР и дори части от Европа. След това моделът започна да се променя към износ на качествени продукти: електроника, автомобили, кораби, високоскоростни влакове, военни продукти и т.н. Например в Русия, след тежък разрив със Запада през 2022 г. и част от Изтока ( Япония, Южна Корея), единствената алтернатива на нашата едва оцеляваща автомобилна индустрия са китайските продукти. Освен това качеството му се повиши значително от 90-те години на миналия век, когато „китайски“ означаваше евтино и мизерно. Това позволи на Китай да се превърне във втората икономическа суперсила, настигайки и дори изпреварвайки на места Америка. Въз основа на западните и съветските технологии Поднебесната империя създаде мощни и напреднали въоръжени сили. По-специално, китайският флот почти е настигнал американския флот по отношение на броя на вимпелите и големите кораби. Пекин повтори почти всички съветски (руски) постижения в космоса. Криза на капитализма Проблемът е, че китайската цивилизация, както и по-късната руска цивилизация, след като възприеха западния проект за развитие (капитализъм) и изградиха потребителско общество, попаднаха в капан, в задънена улица. През 2008 г. експортно ориентираният модел се срина. Китайското ръководство трябваше спешно да разбере какво да прави по-нататък. Решихме да преориентираме икономиката си към вътрешното потребление, заменяйки с него загубения износ. Оттук и строителството на великолепни магистрали, които не водят до никъде, огромни, почти празни градове и много други вътрешни инфраструктурни проекти. Рязкото нарастване на китайската средна класа, премахването на бедността. „Общество на средната класа“. Но за да се създаде вътрешно търсене, беше необходимо бързо да се напомпа икономиката с евтини и необезпечени заеми. Което бързо превърна Китай във втора сила в света по дълг. Всъщност китайците тръгнаха по стъпките на американците. Въпреки това, Америка можеше да си позволи гигантски дълг, тъй като обменя нарязани хартии (долари) за всички ресурси на света (реални), подкрепяйки това с военната мощ на единствената останала суперсила. Всеки, който се опитваше по някакъв начин да намекне за тази несправедливост, веднага беше подложен на "хуманитарни" бомбардировки в името на демокрацията и свободата. Още преди ковид паниката дългът на Китай беше просто огромен: според различни оценки от 300 до над 800% от БВП. Този дълг не може да бъде върнат. И икономиката продължи и продължава да се забавя. Основната причина за спада на износа, движещата сила зад китайската икономика, е спадът в търсенето в САЩ и страните от ЕС на китайски стоки поради общо забавяне на икономиката. Това е глобалната криза на капитализма. Китайски глобален проект При сегашния глобален капиталистически модел Пекин имаше две възможности. Първият е радикално „рестартиране“ на цялата система с мащабна вътрешна криза и зануляване на дълговете. Или война, когато дълговете изчезнат. По-конкретно, господарите на Запада избраха комбинация от тези два сценария: „рестартиране“ на световната икономика (заедно с „пандемия“) и хибридна, студена война, когато Русия, Украйна и ЕС бяха назначени за "слаба връзка". А САЩ и британският свят трябва да останат победители. Резултатът е ликвидирането на част от "излишното" човечество, бившето консуматорско общество и електронния дигитален свят. Преход към трансхуманизъм: излизане отвъд границите на естественото човечество, генетична модификация и дигитална механизация на човек. Западното кино перфектно отразява това тъжно постапокалиптично бъдеще за по-голямата част от днешното човечество. Например филмите "Сурогати", "Елизиум - раят не е на земята" или телевизионният сериал "Черно огледало". Китайците предложиха своя проект за "нова норма" - система на социален кредит. Той стартира още през 2013 г., когато на Пекин стана ясно, че „обществото със средни доходи“ (данъкът на западното потребителско общество) е фалирало. По-специално, дълговете продължиха да растат с обезпокоителни темпове. И една от страните на колапса на този модел беше екологична (биосферна) катастрофа. Системата на "социалния кредит" води до нормиране на потреблението. Властите получават инструмент за балансиране на производството и потреблението. Преходът към „новото нормално“ обаче създава не само напълно нова икономическа, но и социална система. Което създава много нови противоречия. Операция „Пандемия“ не успя да ги реши нито на Запад, нито в Китай, където властите трябваше да направят отстъпки на фона на започналите спонтанни процеси. В Русия хората като цяло саботираха тази операция на световната хибридна война. Какво следва? Пекин остава с традиционното решение на кризата на капитализма. Война, която ще отпише дълговете и грешките на ръководството. За предпочитане "малък и победоносен", тоест успешен. Целта е да се създаде зона на юана в Азиатско-тихоокеанския регион. Решаване на проблема с дълга, преразпределянето му на участниците в китайския проект. В противен случай кризата ще доведе до традиционен за историята на Поднебесната империя сюжет: смут, гражданска война и разпад, след което бавно възстановяване. Струва си да се обърне внимание на срещата на китайския президент Си Дзинпин през ноември 2022 г. с президента на САЩ Джо Байдън. Китайският лидер каза: "Нашата планета е достатъчно голяма, за да позволи на Китай и Съединените щати да се развиват независимо и да просперират заедно." Тоест надеждите на част от нашето общество за съюз с Поднебесната империя в рамките на господството на сегашния западен, либерален модел в Руската федерация са разпад и опасна илюзия.

Лесен разбор на ситуацията за спиртосаните блядски мозъци-икономическата война САЩ започнаха отпреди 2 години, напълниха складовете си с китайски стоки и в момента само допълват наличностите, с намерението във всеки един момент да направят вноса от Китай НУЛА! НУЛА от ЕС, САЩ, Канада, Япония и тн!! Даже в момента истинската причина за локдауна в Китай е липсата на работа, не ковида! Производството се връща в САЩ или в приятелски страни. Заповедта и инструкциите са получени за изпълнение " от днес за утре" от топ-мениджъри в американски компании. Така че Китай вече няма нужда от ресурсите на Раша, има нужда от клиенти, платежоспособни клиенти Ресурсите и многото население са в родната ви Азия, но парите, технологиите, смелостта и акъла са в "колективния запад"! Вие изостанали военолюбиви изроди със спиртосани и спиритуализирани ала Дудин/Путин/Соловьов/Рогозкин мозъци, тъпи робски душици! Планетата ни почва да се прочиства от празноглави идиоти като вас, вземете си бонусите от Копейкин и Митрафонова и ги харчете докато можете! Хронология: 1. Първи ще е Иран, Израел е готов и вече тренират със САЩ, Биби ходи до Йордания да ги предупреди да не се месят между шамарите. Турция засега е само наказана в ъгъла докато не и дойде акъла в главата. Гърция ще намаже с топ-въоръжание, щяхме и ние ако нямаше толкова объркани нашенски родолюбци готови да продадат Родината ни на поробителка Русия 2. Втора ще е С.Корея тъй като Япония и Ю.Корея още се подготвят за подкрепата си към САЩ 3. Ако Русия и Китай още не са се усетили, най-вероятно НАТО ще обяви пълна подкрепа и ще вземе участие в ликвидирането на руските части на украинска територия, ако се стигне дотам, кофти, но в дългосрочен план е неизбежно предвид диктаторските учения в Китай и Русия. Никой не иска децата му да робуват на руснаки, китайск, турски или севернокорейски диктатори. Ако ще живеем в такива диктатури по добре да умрем борейки се срещу тях

Абе тикво проста, и кво ще им направят на Русия, Китай, Иран, Северна Корея, че и други "непокорни" западналите смешници? Какво по-точно? Ще ги унищожат? Сещ не са лидери вече, блинът реве като бит педерас, че Китай искал да ги размине, та чак е смешно. Нату е сещ, сещ ако се сдуха, а те са СЕ вече и нату е дотам ако не се разпадне и по-скоро. Истината е, че заПАДът е умрял от страх, затова и не се намеси в Украйна, защото ще изгуби и това, което му остана, а то не е малко, но с хегемонията му се приключи вече.

Китаеца забрави кой ги извади от калта и това принуди САЩ да извадят самурая от криокамерата. До 5г Япония ще е равна във военно отношение с Китай предвид икономическите и социални проблеми, които ще трябва да решава Ком партията на Китай. Ю.Корея има по-добри конвенционални оръжия от С.Корея, САЩ ще се погрижат за Рокетмен в първите няколко часа на конфликта.. Израел може да се справи сам с Иран. Полша, Украйна, Германия, Франция и Великобритания са достатъчно силни да изравнят Раша, САЩ ще се погрижат само за ядрената им трияда. Противоракетната отбрана на Расия е очевидно бутафорна, 2 пъти я пробваха и двата пъти успяха да я преодолеят с техника отпреди 50г.. за къде се напъвате блядове? За разходка или за работа в китайските молове? Там ли Дудин и сие ще проповядват версията на православието ви?

Ти си бил голям стратег бе, клавиатура амебо. Как ли са пропуснали да те питат какво да правят. Гледай само да не ти връчат повиквателната и торбата, че ще се посереш от страх, ще тръгнеш да се изкарваш инвалид.

Западна наглост. Просто е невероятно как извъртат нещата и колко много продажни журналисти има.

Китай има най-голям интерес от продължаването на конфликта в Украйна и ще направят всичко възможно да го удължат. Най-вероятно имат принос и в започването му, тъй като тъпото ченге нападна Украйна малко след срещата му със Си. Играта на Китай е комплексна и дългосрочна, но основната жертва е Русия и ресурсите и. В момента ги подаряват на Китай тъй като се изолираха от цивилизацията. Путинската върхушка тъпанарски настройва руснаците срещу единствената велика сила, която им е подавала ръка да ги спаси от унищожение и то два пъти. Комплексите на кремълските джуджета са умело използвани от китайците, когато последните разбраха, че американците не са съгласни с идеите им за покоряване на света

А казваш не са съгласни щото САМО СЕЩ искат да господстват над света? Там ги стяга чепика, нали? Е няма как да свирят първа цигулка вечно, няма как.

Русия, С.Корея и Иран са марионетните държави , с които Китай опипва надпреварата за трона, засега се справя успешно, успя да скара необратимо Европа и Русия, използвайки комплексите на тъпото ченге, чиято мания за величие зароби страната му с най-лошия възможен партньор

Пусти пари....всичко е за тях, не за хората! Не за гражданите, а за приближените на държавното управление, тези които вземат парите. Войната, това е пари за някой! А национализма и като следствие фашизма е много европейска работа. Национализма се възпитава, той има своите корени, но се възпитава с годините. За това е необходимо в съответните държави да се създадат тези институти които да го подклаждат. Като пример в Украйна, в Полша и Прибалтика това са институтите за национална памет. Именно те възстановяват национализма и изкарват от шкафа старите нацистки униформи. Заразата е толкова голяма, че и Канада се зарази от това. А това което става в тази част на света е един отговор на пълзящата агресия на САЩ и приятели. За съжаление именно това ще сплоти Азия и така че първата която ще го почуства ще е обединена Европа, именно обединената, а не големите от нея. Такива като България много ще страдат, защото сами се поставяме на дъното на ЕС. Азия се обединява и както и да го наречете, то тя търси спасение и понеже там са други хора с други възможности, с друга култура, то те не избират европейският път, този който е кратък и води през Британия, към САЩ. Балканите са апетитното парче на Европа и към него винаги има жадни, мокри погледи. Но от всички най-близо е Турция и тя не може рано или късно да не се прояви някак си. Приказвате Вие за диктатурите, но както и да го кажете, това е вашият страшен сън, този който Вие направихте и наш такъв. Страшната Северна Корея, Русия, Китай и Иран. това е такава гигантска маса от хора, територия и ресурси, без която не може нито ЕС, нито САЩ, нито Англия. И тази маса ще промени цяла Азия. Говорите за тях, но какво правихте в Ирак, в Либия, в Сирия, в Афганистан? Какво стана в Грузия, сега в Армения какво става? Това са вашите пипала и те са навсякъде. Войни! Санкции! Мръсни пари! Парите които някой от Вас трябва да увеличи.

Всичко лошо, което може да се каже за журналистика го има в изобилие в DW. Агресивна, крайна, нетърпяща друго мнение пропаганда. Крайни неолиберални идеи, представяни като неоспорима истина от посредна инстанция. Високомерие, лицемерие, двойни стандарти, лъжи, полуистини, опити да дресират публиката, омраза и презрение към националното, традициятя, културата, историята. Ултраглобалисти, не подбират средства, пренаписват, преиначават и смъртно ненавиждат славянство, православие, род, дом, 6. На думи са против фашизми и тоталитаризми, но са крайи цензори и яростни защитници на онзи швабски дух, който ужким беше смазан 1945. Плюс постна и слаба литературно и езиково медия. Некадърна, пошла, плоска, еднопланова. Комунистическата пропаганда не ме е отвращавала така, както DW. Някой по-долу писа че dw е увеличила русофилството в България. И е така. Не могат да полеят на малкото пръстче на бчестящата руска съвременна журналистика. Страшно много са загубили хората, които не знаят руски и нямат и представа за руската гледна точка. И нямат откъде да я научат.

Бежанците са главнобот новите демокрации, създадени след войните на САЩ - Либия, Афганистан , Ирак, Сирия. Където е минал крака на западния осеоботидел, само смърт и кражба на ресурси.

Ти да видиш, ключът бил в Украйна. Демек, украинците да се принесат в жертва, да бъдат изтребени, но да постигнат победа, да унищожат Русия (това в западналите болни тикви), тогава ще се възцари мир, а Западът ще царува вовеки веков и целият свят ще рахатува под всемогъщата му сянка. Пусти психически разстройства, че и не се лекуват.

Не съм изненадан от тъпата пропаганда адресирана до хора с ограничен интелектуален капацитет. Но и какво може да се очаква от ДВ - рупора на деградиралите сатанисти от Давос.Утайката на съвременния свят, уродите разпалващи войни, тровещи планетата с химикали, вируси и зарази. Слава на Русия и Бог да и помага да натика изродите обратно в клоаката от коята изпълзяха.

клоаката ... Давос ли?

Че то има по-голяма геополитическа диктатура от тази на Запада. Тия се смятат за богоизбрани, не признават нищо,освен своите интереси и ако някой дръзне да ги оспори трябва да бъде смазан чрез санкции, военна сила пряко или с някое заблудено прокси.

А бе едно време нямаше наркомани в България!

Коментари - Русия, Иран, Китай: Диктатурите се обединяват срещу Запада | Днес.dir.bg

Русия, Иран, Китай: Диктатурите се обединяват срещу Запада

Украйна, Израел, бежанци - тези кризи не са случайни, а активно се подкрепят от Русия и Иран, отбелязва "Тагесшпигел"

Обратно в новината

Коментари - Русия, Иран, Китай: Диктатурите се обединяват срещу Запада | Днес.dir.bg

Коментари

То запада отдавна се разпада. Без поддръжката на Русия Защо мислите толкова много българи .поляци ,чехи .унгарци сърби. Се завръщат Никои не бяга от хубавото

Свободомислещите се обединяват срещу сатанистите

написано е вярно, но наобратно. Пропагандата им е толкова жалка, че се чудя как има хора, които все още им вярват.

Западът въобще няма вина за нито една от кризите.

Малей кви умни коментатори

т.е. източните демокрации се обеденяват срещу западните диктатури и сатанизъм - ами пожелавам им успех!

Русия спретва Коалиция на Ограбените за да противостои на англосаксите? Ще е интересно.

Ама разбирасе, демоничните сили срещу силите на доброто! Знаем, знаем, не се напъвай те толкова с такива вехти мантри.

като прочетох заглавието казах, че ставам трамвай ако статията не е от Дойче зелето, не на 99.9%, а сигурен на 100%. Отварям и разбира се съм познал. Още не съм я прочел, но и това знам какво са писали, ще я прочета да се убедя че съм прав.

По-голяма диктатура от "запада" - здраве му кажи!...

и останалите пудели се насират! :)

Запада ( " демокрациите") се обединяват срещу Русия, защо тя да не търси съюзници срещу запада? Природата е изградена върху принципа на противопоставянето. Това регулира апетита на едните и другите. Най-вероятния изход ще бъде някаква нова граница. Украйна никога няма да се върне в предишните си граници. Ще се наложи запада да се задоволи с това което има.

и така трябва да бъде....отпор на империализма и тероризма! Къдяе НАТУТУ бе....страх лозе пази!

Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спeрма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами------> https://mub.me/medik

Много статии много нещо. Мутрафонова е развързала кесийката за поредната рашка кампания в дир-а. Половината руслямци списват и броят капейки….

Gorkiqt zapad!Всички диктатори,а запада не са диктатори!Стига с тъпите ви пропаганди,за войната в украйна 100% американска вина!Запада е диктатура не по-различна ,дори много по-голяма и безпощадна диктатура от руската например!Всичко ,което се случва сега и в украйна и приевреите става по вина на запада!Запада губи колонии и от там печалби и затова бърка тия лайна!Дано справедливостта победи!

Кой нормален човек би искал да живее в тези страни управлявани от самозабравили се диктатори! Света се побърка напълно!

Силите на доброто се обединяват срещ западния империалистически, сатанистки, 4ти райх

Мисирите се опитват да изкарат някакви пари от платени статии за пенсия, защото се вижда края на еднополярния свят. Ама вече никой не вярва на тези глупости. Проблемът на Запада е, че когато на детската площадка срещу обичайния побойник се изправи някое вече пораснало момче, силите се преразпределят. Да свикват, така ще е. Ще имат техните зони на влияние, но няма да могат да управляват целия свят.

и трудно оринирах..... Путин и Китай са виновни,ааааа!

Приятелите от Катар, СА и ОАЕ са голееми демократи!

малийй ...десет реда по-надолу..само путлерасти.... абе да ви е.ба майката ватници ,дето серете зад бараките...варвари , селендури , чукундури....ЕПМ до 9-то коляно изроди нещастни!

Западните демокрации. Дойче зеле.

Такива, като тия, вече няколко пъти опитваха и завършиха много тъжно. Добре, че победителите, в лицето на демократичния запад, по-специално САЩ, поправиха последствията, изсипвайки милиарди. Сегашната пасмина от Пекин, Пхенян и Москва, едва ли ще постигне нещо по-различно, освен в броят на жертвите. През ВСВ - 64 милиона, в една съвременна такава война вероятно ще са 500 милиона жертви. Но пък има и положителни резултати. Демократичния свят отново ще изправи на крака бившите агресори, а те съдейки от историята, няма и да си помислят повече за световна диктатура. Но в по-реалистичния вариант кандидатите за съюзници на Русия трябва да имат предвид как завърши съюзът между нея и Армения. Такива съюзници са руснаците. ;)

Абе амебо клавиатура, кой започна ВСв бе, откачената ви Германия, заедно с откачения ви Хитлер. И ПСВ тя я започна. Мръсни изроди сте вие, но този път ще ядете голям пердах.

Нема никакъв съюз на Русия и Армения... Имаше соросоиден предател които си погуби народа за неколко граанта... позната картинка и от българската действителност

какво възторжено заглавие ... А да сте се замисляли за алтернативното от тяхна гледна точка: ЕС , САЩ, НАТО: Гейовете се обединяват срещу Изтока.

Ами да се обединят ама гейовете са си геюве, а това не е гей парад ...

Само за есс и нату не споменавай, че става много смешно ...

Сигурно Русия е виновна и за дупките по пътищата...

Тя е виновна, ама се иска акъл и капка образование, за да го проумееш. Прост пример - Лукойл и неплатените 800 милиона данъци. Умножи го по 20 и ще видиш колко точно дупки НЕ СА поправени заради Русия.

Ми да дойде Шел или Ексън Мобил и да ти плаща бе...800 млн...Милиард и кусур...

Канадците от Дънди злато да ти дават...

Ако има неплатени данъци от Лукойл е виновна НАП. И Асен, който я командва.

Русия е виновна Юлка, за дупките ти в мозъка червен. И запушване няма...

А Саудитска Арабия, ОАЕ и Катар, които изкупиха ЕС на безценица, са демократични. Тези дни арабите в Берлин рисуват звезди по къщите,в които живеят евреи, полицията разследва....

Е е важно какви лъжи разпространяват световните терористи - ФАЩисаните кравари и ингилизи,а е важно какво мислят за тях прогресивните хора по света. Слава на Путин !

Германия много бързо забрави за холокоста! А и се напълни с араби! Какъв цирк!

Пълни глупости. Русия няма за какво да воюва със Запада – точно обратното, Западът векове наред провежда англосаксонската политика за унищожаване на Русия и заграбване на нейните природни ресурси. Ако ли не могат да се заграбят, да се унищожават със всички възможни средства. Пример – взривяването на „Северен поток-2“. Жестоко страда германската икономика. Драстично се вдигнаха цените на енергийните суровини в цяла Европа, поради което европейската икономика като цяло върви надолу. Прираст има икономиката на САЩ – нали те продават газ на тройни цени, а и от оръжейната търговия покрай войната в Украйна удариха джакпота. Превъзнасяната западна демокрация е всъщност демокрация на частния капитал, а не на гражданите. Като такава тя обслужва интересите на свръхбогатите, които налагат либералния глобализъм, за да владеят по-лесно света. И да продължат да експлоатират безмилостно по-слабите страни. На това всъщност се основава прословутата „американска мечта“ – безкрайни грабежи от където могат, разпалване на войни и окупации на чужди територии (печели оръжейния бизнес и се тушират вътрешните проблеми), всевъзможни престъпни практики за редуциране числеността на човечеството (пандемии, бактериологично оръжие, геноцид и т.н.). Там както се казва е „зарито кучето“, а свободните съчинения в статията нямат нищо общо с реалността.

На ред ли ти плаща Митрофанова!?!?Ако толкова те е грижа за Великата Путинландия ,никой не те спира да се биеш за нея,амебо клавиатурна....

Истината боли, нали, приятелю. А сигурно още повече те боли, че никой не ни плаща. Пък и защо трябва да ходим да се бием някъде?

В САЩ живеят е 4 % от жителите на земята, а ползват 25 % от ресурсите й. Те това ако не е демокрация, здраве му кажи. Естествено, тя трябва да се защитава с всички възможни средства.!

много полезно за Херцингер да ми го налапа целия заедно с картофите.

не, че подкрепям или бламирам някоя от изброените страни, но какво хубаво и какво лошо доведоха политиките им? с какво допринесоха за благото на хората по света? някоя от тях направи ли нещо значително за хората си? всичките политики са като кравопийци без значение от формата им. малко държави в света, могат да се похвалят, че се грижат за поданиците си и да си просто занаядчия там, ти е напълно достатъчно - без нерви, време за семейството и време да изживееш дните си свободен наистина.

Колко мирни жители бяха убити в Ирак при война със съзнателно измислени обвинения? То и военните, които бяха убити в тази война не носеха никаква вина. Онзи, който извърши убийствата демокра или диктатор е?

И кой решава, кои са диктатури и кои не? Ако не ми позволяват публично да заявя, че педе-растията е болест, диктатура ли е? Ако ми забраняват да кажа, че циг. са крадци, диктатура ли е?

всички тролски соросоидни фабрики. Това със директорите хващаше дикиш преди 30 години. А приказките за "демократичният и свободен" запад минава само пред ибриците европарламента и такива марионетки като у нас. На DW не им прави впечатление че Алтернатива за Германия е втпра политическа сила докато зелените, Шолц и компания са политически трупове. Същото е с Макрон и още дузина подобни.

SS-Nebel

Праведния запад срещу ГРОЗНИТЕ ДИКТАТОРИ! Каква драма! Да живеят щатите и НАТО, нашите СПАСИТЕЛИ! (сарказъм)

Объркахте ме! От Вашингтон и Брюксел постоянно ни диктуват какво да правим, да мислим, да ядем...какъв да ни е пола дори! Истинска Диктатура! А тия от Русия, Китай, Иран какво ни диктуват? Нищо! Кви диктатури са това

Не ви ли омръзна да пишете глупости? Не му ли свършиха парите на Сорос, който плаща на всички вас, мисирки. Ако соца беше победил, вие със същото слагачество щяхте да го хвалите. Ами...който плаща парата, той поръчва музиката. Вие сте резил за журналистиката.

Китайската икономика се влошава. Базираният на износа модел на развитие на Китай, „световната фабрика“ и вграден в цялостната система на капитализма, е в криза. Следователно Китай, както и целият свят, чакат големи промени. "Световна фабрика" Откакто Дън Сяопин се заговори със САЩ през 1979 г., Китай изгражда "социализъм с китайски характеристики". Какво означаваше да бъдеш включен в капиталистическата система, като същевременно запазиш властта на Китайската комунистическа партия. Пекин получи големи ползи: достъп до западни технологии и капитал, в някои отношения последва пътя на Япония, но в по-голям мащаб. Китай се превърна в "световната фабрика". Англия върна Хонконг, Португалия - Макао. Започва сближаване с Тайван: „Една държава – две системи“. Китайците се възползваха от разпадането на СССР, за да получат модерни и революционни технологии от Русия и Украйна и за икономическо проникване в Централна Азия. Първоначално Китай доставяше възможно най-евтините продукти, използвайки почти безвъзмездни трудови ресурси. Завладяване на пазарите на Азия, Африка, Латинска Америка, бившия СССР и дори части от Европа. След това моделът започна да се променя към износ на качествени продукти: електроника, автомобили, кораби, високоскоростни влакове, военни продукти и т.н. Например в Русия, след тежък разрив със Запада през 2022 г. и част от Изтока ( Япония, Южна Корея), единствената алтернатива на нашата едва оцеляваща автомобилна индустрия са китайските продукти. Освен това качеството му се повиши значително от 90-те години на миналия век, когато „китайски“ означаваше евтино и мизерно. Това позволи на Китай да се превърне във втората икономическа суперсила, настигайки и дори изпреварвайки на места Америка. Въз основа на западните и съветските технологии Поднебесната империя създаде мощни и напреднали въоръжени сили. По-специално, китайският флот почти е настигнал американския флот по отношение на броя на вимпелите и големите кораби. Пекин повтори почти всички съветски (руски) постижения в космоса. Криза на капитализма Проблемът е, че китайската цивилизация, както и по-късната руска цивилизация, след като възприеха западния проект за развитие (капитализъм) и изградиха потребителско общество, попаднаха в капан, в задънена улица. През 2008 г. експортно ориентираният модел се срина. Китайското ръководство трябваше спешно да разбере какво да прави по-нататък. Решихме да преориентираме икономиката си към вътрешното потребление, заменяйки с него загубения износ. Оттук и строителството на великолепни магистрали, които не водят до никъде, огромни, почти празни градове и много други вътрешни инфраструктурни проекти. Рязкото нарастване на китайската средна класа, премахването на бедността. „Общество на средната класа“. Но за да се създаде вътрешно търсене, беше необходимо бързо да се напомпа икономиката с евтини и необезпечени заеми. Което бързо превърна Китай във втора сила в света по дълг. Всъщност китайците тръгнаха по стъпките на американците. Въпреки това, Америка можеше да си позволи гигантски дълг, тъй като обменя нарязани хартии (долари) за всички ресурси на света (реални), подкрепяйки това с военната мощ на единствената останала суперсила. Всеки, който се опитваше по някакъв начин да намекне за тази несправедливост, веднага беше подложен на "хуманитарни" бомбардировки в името на демокрацията и свободата. Още преди ковид паниката дългът на Китай беше просто огромен: според различни оценки от 300 до над 800% от БВП. Този дълг не може да бъде върнат. И икономиката продължи и продължава да се забавя. Основната причина за спада на износа, движещата сила зад китайската икономика, е спадът в търсенето в САЩ и страните от ЕС на китайски стоки поради общо забавяне на икономиката. Това е глобалната криза на капитализма. Китайски глобален проект При сегашния глобален капиталистически модел Пекин имаше две възможности. Първият е радикално „рестартиране“ на цялата система с мащабна вътрешна криза и зануляване на дълговете. Или война, когато дълговете изчезнат. По-конкретно, господарите на Запада избраха комбинация от тези два сценария: „рестартиране“ на световната икономика (заедно с „пандемия“) и хибридна, студена война, когато Русия, Украйна и ЕС бяха назначени за "слаба връзка". А САЩ и британският свят трябва да останат победители. Резултатът е ликвидирането на част от "излишното" човечество, бившето консуматорско общество и електронния дигитален свят. Преход към трансхуманизъм: излизане отвъд границите на естественото човечество, генетична модификация и дигитална механизация на човек. Западното кино перфектно отразява това тъжно постапокалиптично бъдеще за по-голямата част от днешното човечество. Например филмите "Сурогати", "Елизиум - раят не е на земята" или телевизионният сериал "Черно огледало". Китайците предложиха своя проект за "нова норма" - система на социален кредит. Той стартира още през 2013 г., когато на Пекин стана ясно, че „обществото със средни доходи“ (данъкът на западното потребителско общество) е фалирало. По-специално, дълговете продължиха да растат с обезпокоителни темпове. И една от страните на колапса на този модел беше екологична (биосферна) катастрофа. Системата на "социалния кредит" води до нормиране на потреблението. Властите получават инструмент за балансиране на производството и потреблението. Преходът към „новото нормално“ обаче създава не само напълно нова икономическа, но и социална система. Което създава много нови противоречия. Операция „Пандемия“ не успя да ги реши нито на Запад, нито в Китай, където властите трябваше да направят отстъпки на фона на започналите спонтанни процеси. В Русия хората като цяло саботираха тази операция на световната хибридна война. Какво следва? Пекин остава с традиционното решение на кризата на капитализма. Война, която ще отпише дълговете и грешките на ръководството. За предпочитане "малък и победоносен", тоест успешен. Целта е да се създаде зона на юана в Азиатско-тихоокеанския регион. Решаване на проблема с дълга, преразпределянето му на участниците в китайския проект. В противен случай кризата ще доведе до традиционен за историята на Поднебесната империя сюжет: смут, гражданска война и разпад, след което бавно възстановяване. Струва си да се обърне внимание на срещата на китайския президент Си Дзинпин през ноември 2022 г. с президента на САЩ Джо Байдън. Китайският лидер каза: "Нашата планета е достатъчно голяма, за да позволи на Китай и Съединените щати да се развиват независимо и да просперират заедно." Тоест надеждите на част от нашето общество за съюз с Поднебесната империя в рамките на господството на сегашния западен, либерален модел в Руската федерация са разпад и опасна илюзия.

Лесен разбор на ситуацията за спиртосаните блядски мозъци-икономическата война САЩ започнаха отпреди 2 години, напълниха складовете си с китайски стоки и в момента само допълват наличностите, с намерението във всеки един момент да направят вноса от Китай НУЛА! НУЛА от ЕС, САЩ, Канада, Япония и тн!! Даже в момента истинската причина за локдауна в Китай е липсата на работа, не ковида! Производството се връща в САЩ или в приятелски страни. Заповедта и инструкциите са получени за изпълнение " от днес за утре" от топ-мениджъри в американски компании. Така че Китай вече няма нужда от ресурсите на Раша, има нужда от клиенти, платежоспособни клиенти Ресурсите и многото население са в родната ви Азия, но парите, технологиите, смелостта и акъла са в "колективния запад"! Вие изостанали военолюбиви изроди със спиртосани и спиритуализирани ала Дудин/Путин/Соловьов/Рогозкин мозъци, тъпи робски душици! Планетата ни почва да се прочиства от празноглави идиоти като вас, вземете си бонусите от Копейкин и Митрафонова и ги харчете докато можете! Хронология: 1. Първи ще е Иран, Израел е готов и вече тренират със САЩ, Биби ходи до Йордания да ги предупреди да не се месят между шамарите. Турция засега е само наказана в ъгъла докато не и дойде акъла в главата. Гърция ще намаже с топ-въоръжание, щяхме и ние ако нямаше толкова объркани нашенски родолюбци готови да продадат Родината ни на поробителка Русия 2. Втора ще е С.Корея тъй като Япония и Ю.Корея още се подготвят за подкрепата си към САЩ 3. Ако Русия и Китай още не са се усетили, най-вероятно НАТО ще обяви пълна подкрепа и ще вземе участие в ликвидирането на руските части на украинска територия, ако се стигне дотам, кофти, но в дългосрочен план е неизбежно предвид диктаторските учения в Китай и Русия. Никой не иска децата му да робуват на руснаки, китайск, турски или севернокорейски диктатори. Ако ще живеем в такива диктатури по добре да умрем борейки се срещу тях

Абе тикво проста, и кво ще им направят на Русия, Китай, Иран, Северна Корея, че и други "непокорни" западналите смешници? Какво по-точно? Ще ги унищожат? Сещ не са лидери вече, блинът реве като бит педерас, че Китай искал да ги размине, та чак е смешно. Нату е сещ, сещ ако се сдуха, а те са СЕ вече и нату е дотам ако не се разпадне и по-скоро. Истината е, че заПАДът е умрял от страх, затова и не се намеси в Украйна, защото ще изгуби и това, което му остана, а то не е малко, но с хегемонията му се приключи вече.

Китаеца забрави кой ги извади от калта и това принуди САЩ да извадят самурая от криокамерата. До 5г Япония ще е равна във военно отношение с Китай предвид икономическите и социални проблеми, които ще трябва да решава Ком партията на Китай. Ю.Корея има по-добри конвенционални оръжия от С.Корея, САЩ ще се погрижат за Рокетмен в първите няколко часа на конфликта.. Израел може да се справи сам с Иран. Полша, Украйна, Германия, Франция и Великобритания са достатъчно силни да изравнят Раша, САЩ ще се погрижат само за ядрената им трияда. Противоракетната отбрана на Расия е очевидно бутафорна, 2 пъти я пробваха и двата пъти успяха да я преодолеят с техника отпреди 50г.. за къде се напъвате блядове? За разходка или за работа в китайските молове? Там ли Дудин и сие ще проповядват версията на православието ви?

Ти си бил голям стратег бе, клавиатура амебо. Как ли са пропуснали да те питат какво да правят. Гледай само да не ти връчат повиквателната и торбата, че ще се посереш от страх, ще тръгнеш да се изкарваш инвалид.

Западна наглост. Просто е невероятно как извъртат нещата и колко много продажни журналисти има.

Китай има най-голям интерес от продължаването на конфликта в Украйна и ще направят всичко възможно да го удължат. Най-вероятно имат принос и в започването му, тъй като тъпото ченге нападна Украйна малко след срещата му със Си. Играта на Китай е комплексна и дългосрочна, но основната жертва е Русия и ресурсите и. В момента ги подаряват на Китай тъй като се изолираха от цивилизацията. Путинската върхушка тъпанарски настройва руснаците срещу единствената велика сила, която им е подавала ръка да ги спаси от унищожение и то два пъти. Комплексите на кремълските джуджета са умело използвани от китайците, когато последните разбраха, че американците не са съгласни с идеите им за покоряване на света

А казваш не са съгласни щото САМО СЕЩ искат да господстват над света? Там ги стяга чепика, нали? Е няма как да свирят първа цигулка вечно, няма как.

Русия, С.Корея и Иран са марионетните държави , с които Китай опипва надпреварата за трона, засега се справя успешно, успя да скара необратимо Европа и Русия, използвайки комплексите на тъпото ченге, чиято мания за величие зароби страната му с най-лошия възможен партньор

Пусти пари....всичко е за тях, не за хората! Не за гражданите, а за приближените на държавното управление, тези които вземат парите. Войната, това е пари за някой! А национализма и като следствие фашизма е много европейска работа. Национализма се възпитава, той има своите корени, но се възпитава с годините. За това е необходимо в съответните държави да се създадат тези институти които да го подклаждат. Като пример в Украйна, в Полша и Прибалтика това са институтите за национална памет. Именно те възстановяват национализма и изкарват от шкафа старите нацистки униформи. Заразата е толкова голяма, че и Канада се зарази от това. А това което става в тази част на света е един отговор на пълзящата агресия на САЩ и приятели. За съжаление именно това ще сплоти Азия и така че първата която ще го почуства ще е обединена Европа, именно обединената, а не големите от нея. Такива като България много ще страдат, защото сами се поставяме на дъното на ЕС. Азия се обединява и както и да го наречете, то тя търси спасение и понеже там са други хора с други възможности, с друга култура, то те не избират европейският път, този който е кратък и води през Британия, към САЩ. Балканите са апетитното парче на Европа и към него винаги има жадни, мокри погледи. Но от всички най-близо е Турция и тя не може рано или късно да не се прояви някак си. Приказвате Вие за диктатурите, но както и да го кажете, това е вашият страшен сън, този който Вие направихте и наш такъв. Страшната Северна Корея, Русия, Китай и Иран. това е такава гигантска маса от хора, територия и ресурси, без която не може нито ЕС, нито САЩ, нито Англия. И тази маса ще промени цяла Азия. Говорите за тях, но какво правихте в Ирак, в Либия, в Сирия, в Афганистан? Какво стана в Грузия, сега в Армения какво става? Това са вашите пипала и те са навсякъде. Войни! Санкции! Мръсни пари! Парите които някой от Вас трябва да увеличи.

Всичко лошо, което може да се каже за журналистика го има в изобилие в DW. Агресивна, крайна, нетърпяща друго мнение пропаганда. Крайни неолиберални идеи, представяни като неоспорима истина от посредна инстанция. Високомерие, лицемерие, двойни стандарти, лъжи, полуистини, опити да дресират публиката, омраза и презрение към националното, традициятя, културата, историята. Ултраглобалисти, не подбират средства, пренаписват, преиначават и смъртно ненавиждат славянство, православие, род, дом, 6. На думи са против фашизми и тоталитаризми, но са крайи цензори и яростни защитници на онзи швабски дух, който ужким беше смазан 1945. Плюс постна и слаба литературно и езиково медия. Некадърна, пошла, плоска, еднопланова. Комунистическата пропаганда не ме е отвращавала така, както DW. Някой по-долу писа че dw е увеличила русофилството в България. И е така. Не могат да полеят на малкото пръстче на бчестящата руска съвременна журналистика. Страшно много са загубили хората, които не знаят руски и нямат и представа за руската гледна точка. И нямат откъде да я научат.

Бежанците са главнобот новите демокрации, създадени след войните на САЩ - Либия, Афганистан , Ирак, Сирия. Където е минал крака на западния осеоботидел, само смърт и кражба на ресурси.

Ти да видиш, ключът бил в Украйна. Демек, украинците да се принесат в жертва, да бъдат изтребени, но да постигнат победа, да унищожат Русия (това в западналите болни тикви), тогава ще се възцари мир, а Западът ще царува вовеки веков и целият свят ще рахатува под всемогъщата му сянка. Пусти психически разстройства, че и не се лекуват.

Не съм изненадан от тъпата пропаганда адресирана до хора с ограничен интелектуален капацитет. Но и какво може да се очаква от ДВ - рупора на деградиралите сатанисти от Давос.Утайката на съвременния свят, уродите разпалващи войни, тровещи планетата с химикали, вируси и зарази. Слава на Русия и Бог да и помага да натика изродите обратно в клоаката от коята изпълзяха.

клоаката ... Давос ли?

Че то има по-голяма геополитическа диктатура от тази на Запада. Тия се смятат за богоизбрани, не признават нищо,освен своите интереси и ако някой дръзне да ги оспори трябва да бъде смазан чрез санкции, военна сила пряко или с някое заблудено прокси.

А бе едно време нямаше наркомани в България!