Побоите над близки роднини в Русия няма да са престъпление

Държавната дума прие на първо четене законопроект, който преквалифицира побоите над близки роднини от криминално престъпление в административно нарушение.

Обратно в новината

Коментари - Побоите над близки роднини в Русия няма да са престъпление | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В доста градове в Турция има регламентирани и държавно поддържани домове/убежища за мъже, бити и изгонени от вкъщи от жените си. Така че мъжете на много места по света ядат як пердах от не съвсем нежните си половинки.

да маструбира забрави

алкохолизирани и употребата на сурогати е ежедневие, след което почва як кютек и съдебната система се претоварва. Затова пиши му едно административно нарушение, се едно че е преминал на червено и го пускай пак да трепе.

Две трети жени и деца. Една трета значи са мъже. Всички по равно:)))

Много меко. Трябва да се глобяват жертвите за това че губят ценно полицейско време. Гангстерски мутро-феодализъм ли имаме или какво?

Както винаги дирът търси сензацията и подава манипулативно информацията в заглавието. Никой не разрешава физическата саморазправа в РФ. Можеше да напише отменят закона за "ювиналната юстиция", но това не е гръмко сензационно скандално, друго си е да напишеш разрешават побоя, нали?

Става въпрос за отмяна на т.н. закон за "ювиналната юстиция", предложен от либералния антируски блок в РФ и по същество разбиващ авторитета на родителите в семейството и отчуждаващ членовете му. Според него по донос на съседи или оплакване на член от семейството можеха да ти отнемат например децата, а теб да те вкарат в затвора. Сега на това безобразие се слага край.

А съпругът да се напие и да смели от бой жената и децата , това не е ли отчуждаване от семейството , а трябва да е нещо нормално .

Ако я смели от бой ще го съдят за телесна повреда, досега заради забележка или дърпане на ухото на детето можеше да попаднеш в затвора. По същество този закон беше натрапен отвън заедно с останалите либерални ценности, които се опитват да натрапват като трети пол, еднополови бракове, евтаназия и т.н. Все мерки които имат за цел да доведат до атомизация на обществото и до толериране на правата на индивида над тези на обществото/колектива. А това подрива усещането за общност, за единство и напрактика отслабва обществото на геополитическия конкурент, в случая работи срещу РФ и в интерес на външните конкурентни сили.

Май не съм добре.

Май и руските депутати са обеднели и са минали на Борышник. Що за скот трябва да си, за да наречеш побоя над близки хора "административно нарушение", а не престъпление?!

Във по нормалните времена децата винаги са оставали със баща си а Курвите навън. защо някой ще бие жена си ако тя е нормална добра любяща съпруга. А днес наклепана мол повлекана потребителка и губителка на човешката същност

то ще е просто разгрявка щото одеколона става скъп.

Ако бе бил правилно Бил сега нямаше да си имаме работа с наша мара лисицата . Но хубажото жеяе е яе сме в епохата на Вълка и той я чака да излезе от грозденцето за да и пречупи гръбнака и изкара от стомаха и житената питка и да я търкулне от ново. Тралала Тралала

someone

много глупаво. значи щом е роднина има право да удря.

Нормално за руската демокрация. Никаква свобода на словото по медии и телевизии, сега ще могат да си пребиват и семейството като се напият с лосион. Деградирал народ. Путя върви по стъпките на Ким Чен Ир.

През декември месец в Русия починаха над 80 души, след като бяха пили препарат за почистване на вана В Петербург са открити телата на трима души, починали след като са пили препарат за миене на стъкла "Дядо Мраз". По данни на прокуратурата, до телата на една жена ие двама мъже е открита петлитрова бутилка с надпис "Препарат за почистване на стъкла "Дядо Мраз", в която имало течност с розов цвят. Местният сайт "Фонтанка" предполага, че препаратът е бил продаден не във вид на напитка, и, че починалите са знаели какво точно купуват. Доставчиците на "Дядо Мраз" са отбелязали на етикетите, че препаратът съдържа етилов или изопропилов спирт. През декември месец в Русия починаха над 80 души, след като бяха пили препарат за почистване на вана "Бояришник", съдържащ метилов спирт.

Точно ми през .... какво правят ушанките в азиопската си държава. Но да ми се възхваляват като едва ли не пример за подражание при положение, че са държавата с най-много изоставени деца в сиропиталища при наличие на живи роднини, че са най големия потребител на хероин, че да се насветкаш с почистващ препарат е нещо нормално и сега да се узакони боя между роднини- е това, ще ме прощавате, няма да приема. Който му харесва това - прав му път към московията.

тия глупости изкуфелото бабе през дойче зеле ли ти ги нашепва?

Просто факти , неоспорими факти .

сега трябва и правилник за прилагането на закона! да се изброят роднините кум ,сват и леля , брат, тъст и братчет, сват и зет,девер и снаха, цялата рода! кой ти е роднина и от коя степен, та да знаеш колко можеш да го млатиш по закон! да не стават ашибочки де!

Странно е дефинирано или го представят. Ако например родител набие детето си с превъзпитателна цел, всъщност може и да е полезно. Би трябвало и учителите да имат това право. Не случайно има българската поговорка, бий дупе, за да не биеш дупище. А сега изглежда си отглеждаме големи дупища.

Не знам защо не познавам нито един русофил да е отишъл дири на екскурзия в Русия, или да е пратил децата си да учат и да се реализират та. Предлагам всичките заедно с децата е внуците им да ги изпратим в Русия. Ще гласувам за този, който гарантира, че ще го направи.

нещо шизофренията не те пуска май?

ти си садист бе!! да ги грабнеш милите от тук, и да ги захвърлиш там??! садист си!

ще им грабнете хейовете...

Прав е - на зла круша, зъл прът!

Руските медии днес съобщиха, че след като чул за активността на безработните хейтъри от Дира, Путин днес си го е преметил от единия крачол в другия.

извадил си го е изотзад путя

Жалка и тъжна азиатска държава,далеч,далеч от цивилизацията!

на педерастите педофилите и лизбийките. забравих инцеста.

Азиатската държава държи над 38% от територията на Европа.

то и ромскитецигани сте 38 % , но не сте българи, нали?? и няма да станете!!

ВОДКАДЖИИТЕ И ДО СЕГА СИ МЛАТЕХА ДЕЦАТА И ЖЕНИТЕ, А СЕГА ЕЛА ГЛЕДАЙ, КАТО СЕ НАМАА С ПРЕПАРАТ ЗА ВАНА, И УДРИ,УДРИ,УДРИ !!!

И тази нация , много малоумни българи ми я дават за пример . Браво , бийте си децата , по възможност не по главата , че да не станат тъпи и прости като вас .

Да обясня на всички, че в България - домашното насилие СЪЩО не е криминализирано и има предвидени само административни глоби и евентуално недопускане на разстояние 100 метра !!!!

Чудя се утре, ако в Руската дума се приеме закон да се ядат лайна, с какви ли доводи местните русофистилици ще обяснят, че това е най-прекрасно и прАвАслАвно нещо и само соросоиди и гейове може да са против :)

настоящая россия нищая, убогая, глубинка! тупая грязная страна!

то па твойта след лаборанта от драгалевци е една убава ум да ти зайде!

моята държава си е добре! па ти си ходи в москалията! що щеш тук, като не ти харесва????

по интересното е че нямам спомен православната църква да е имала орган наречен ИНКВИЗИЦИЯ.

???

нали ти казах че си прост!

Според вносителя - сенаторката Елена Мизулина, сегашният член от наказателния кодекс е опасен, Ей, това водката не прощава и на сенаторките.Ами да вземе да криминализират пиенето на козметични препарати, а не да се занимават с глупости.

има една тънкост обаче- водката те отпуска но простотията и неграмотността никога.

Тази Елена и друг важен закон готвеше...Волен Сидеров има още много хляб да изяде, докато достигне висотите на някои депутати от руската Дума. Той се старае, но все още е много далече. Въпреки честите посещения на националистите от Атака в Русия и черпането на вода от извора, има какво да се желае. Ето например грандиозното предложение на депутатката Елена Борисовна Мизулина. На кръгла маса председателката на Парламентарната комисия по въпросите на жените, децата и семейството на руската Дума съобщила,че е внесла важен законопроект. Той предвиждал да се увеличава и съхранява величието на руската нация чрезспермата на президента Владимир Путин. Същността на предложението ми е проста, е цитирана да обяснява детайлно Елена Борисовна, Всеки гражданин на Русия от женски пол ще може да получава по пощата генетичен материал от президента Путин, да забременее от него и да има дете. Тези майки ще получават специални придобивки от държавата.

странно имаш повече информация за думата отколкото за сената

Това като оня виц: "Съдят го един тексасец за побой на тъщата му. Съдията му налага глоба 1007$. Тексасеца: - Зашо точно 1007?! - 1000 долара глоба и 7 долара местен данък развлечения."

Въпреки ,че изпитвам топли чувства към Русия,азиатското си каза думата там.

така така! Брат Пит чак от ФБР отидоха да го разследват по лъжлив донос на ненормалната му бивша съпруга. пожелавам ти и на теб да ти се случи същото само дето не си Брат Пит.

А ако не беше само клепане, ако беше истина, как да се определи без разследване, а братушките вече няма да разследват, въвеждат принципа "бьот, значить любит"

хората гледат да ограничат всякакви злоупотреби с право а ние ги засилваме максимално. нашият селяндур тиквеник с образование от някой ПУЦ като дуловската тежка артилерия ХАХАХАХА по сякакъв начин се опитва да се хареса на лумпена от улицата като оневинява простотията и малоумието на пешепходеца.

Който е чел руско законодателство, знае че руснаците имат в по- голямата си част европейското законодателство и това декриминализиране е по- скоро опит за създаване на правила против домашното насилие. Като е много възможно да предвидят процедура и пояснения, че деянията, които не представляват престъпления предвиждат административна отговорност подобна на нашия закон срещу домашното насилие. Не е добре да подскачаме толкова без да четем конкретния законов текст, защото може да бъркаме в заключението си по отношение на руснаците. В случая, чете се от закона и после се коментира. Другото е за е' лафче.

Изверги, тези вече нямат никакви шансове да се присъединят към цивилизованото човечество. Пренебрегват правата на малцинствата с нетрадиционна сексуална ориентация, сега и децата ще продължат да бъдат подлагани ежедневно на инквезиции от родителите. Ужас!! Тези те не са хора

Тази държава Русия сега е в Евразия, но за жалост, отива все повече само към Азия!

Бой, глад и српска музика!

Тогава Путин не е побойник, а възпитатель(Жената на Владимир Путин се е оплакала пред агент под прикритие от изневерите на половинката си и от домашното насилие, на което той я подлагал - германски журналист потвърди тези съобщения, появили се преди броени дни в местни медии, предаде Франс прес. Оплакванията са били направени през 80-те години, когато Путин е бил агент на КГБ в Дрезден - град, който по онова време беше част от Германската демократична република. Людмила Путина направила разкритията пред "къртица", внедрена от западногерманските тайни служби, написаха миналата седмица германски вестници. Днес Ерих Шмит Еенбом, независим журналист и експерт по германските тайни служби, потвърди пред Франс прес информацията. Той поясни, че западногерманските тайни служби успели да вкарат жена агент в Дома за германско-съветска дружба в Дрезден. Там тайната агентка работела като преводачка. Домът се ръководел в периода 1985-1990 г. от Путин. Тайната агентка, която се наричала Ленхен, завързала приятелство с Людмила Путина. Пред нея Путина споделила за проблемите в семейството си, за изневерите на съпруга си и за домашното насилие.)

Демокрация т.е.,да здраствует тов.Путя!...

A за бой на тъщата, ще се дължи ли акциз върху развлеченията?

Вместо да се поучат от нас и да препишат нашия закон за защита от домашното насилие. По този начин руснаците правят нещо подобно на нашата политика, но пропускат да създадат цяла процедура.

Чупиш краката и ръцете, оставаш един дишащ труп който е жив и си чист като момина сълза.

При трайни видими последици (счупени крайници, избити зъби и други такива) се влиза в едни други параграфи. И там са си по НК.

Явно и тези които правят законите в Русия , вече са минали на твърд....лосион:)))

Уникална държава

pompai

Ще водя жената ,да види Кремъл . :)))

Шило

Хм, май при нас формулата е по-добра. Има възможност жертвата чрез тъжба до съда да съди насилника. Не, че се ползва де, ама съществува като възможност.

Гьобелското заглавие ,няма нищо общо със съдържанието на статията, но това СМРАД и обслужва антибългарщината. Във ФАЩ не е престъпление да застреляш невъоръжени деца и пенсионери.

това последното изречение е пълна лъжа!

....и бият негрите , нали ? Боже , откъде ви копаят толкова тъпи тролове. И ще ми приказваш за антибългарщина , ами погледни се ти ве паляк.......

Деутатката явно е искала да пресече порочната практика от Скандинавия деца да се изпращат в приемни семейства заради домашно шамаросване, но не е обмислила добре последиците и формулировката на законопроекта.