Путин: Княз Владимир създаде руската нация и държава

Руският президент Владимир Путин заяви в Москва, че княз Владимир Велики положи началото на руската нация и на централизираната руска държава.

Обратно в новината

Коментари - Путин: Княз Владимир създаде руската нация и държава | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Путлер да се хване за палците и Украинците да му го вкарат.

Незнам кой е този Путлер, но че ти си в стойка Г и евроатлантите те пърдулят във всички пози съм уверен.!.};-)))))

Много си вежлив, бе брачед !

Альоо, вежливый товарищч в тельняшке, а ну-ка разорви тельняшку на груди от вежливости. Гледаш доста черно-бяло нещата, ама май си от тези дето нямат цветни колбички в очите ..... PS (тельняшка=морска тарзанка) ;)

Варненски халколит преди 7000г. преди Шумер.

Ето какво пише в предговора на едно издание посветено на 900 годишнината на гр.Казан: "От уродливостите на мнимата трансформация на Съветския съюз в Руска федерация най-много продължават да страдат народите жертва на руския империализъм.Най-големият сред тях,най-близкият до нас,исторически и културно най-богатия,етнически най-отреченият и разпокъсаният,пропагандно най-манипулираният е народът на волго-уралските българи-официално наричан днес `татари`,`башкири`,`чуваши` и пр.само не и българи(болгарлък,болгари,булгари...)Ядрото на този народ-казанските българи-потомци на Котраг и Бат Баян,дали на славяно - русите държавност,поробени от Иван "Грозни",покръствани с огън и меч под дулата на болшевишките картечници,заставени да се наричат"татари",продължават да живеят в петвековния кошмар на робстовто" / ИК Огледало,2003 Пламен Анакиев / САМО цитирам,нищо от мен.

Ти що си неспомни някоя статийка от 1918 година ве.!.?};-)))) Явно бая си се поровил в нета та да изБАЧКАШ някой цент.!};-))))) Ей таз палячовщина НЯМА край, цирка си замина ама клоуните останаха.!.};-))))

След 1944 архивите на България са заграбени от Москва.Не само тези свързани с войната,всякакви архиви.Какво следва? Директно унищожаване,безкрупулно фалшифициране,нагла подмяна(напр. заличава се Българското име и се заменя с ... руско).Отмъкването на архивите е едно от най-тежките престъпления извършено над България.И досега не са върнати!Не знам какво е останало в тях,но ако нашите държавници са Българи трябва и невъзможното да направят за да си ги приберем!

По въпроса за произхода на съвременните и бъдещи българи малко мургави, питайте шофьори и затворници.

Дъщерята на княз Борис I Елена-Олга, бабата на Владимир християнизира диваците руси. Синът ѝ Светослав си остава дивак-езичник, но внукът възприема малко от християнската вяра и по-късно една от четирите му жени (диваци езичници са русите) Милолика Анна, българка, го връща към християнството. И синовете му, родени от християнката са християни (Борис и Глеб), а Светополк си е езичник от майка езичничка. Тези диваци имат и вярата от нас и писмеността от нас, но си остават най-обикновени диваци и цял свят го е разбрал.

Ти си чистокръвен руснак, май :)

Само да вметна в твоето категорично мнение, че Борис и Глеб са родени преди покръстването, а майка им, която е българка е от волжските българи (онези приели впоследствие исляма), а не от тези които са по тез земи, наричани дунавски българи. А по отношение на кой от къде има "вярата", Моля не придавай такова значени на древните българи, че започваме да приличаме на македонците (българите мегаломани).

А бе хора, когато Господ решил да накаже Каин/дето убил брат си Авел/ го пратил на изток от Рая/нулевата изобара за м. януари;-)

Има нещо мисионерско в двете български държави и Волга и Дунав. Първите посвещават в исляма татарите, вторите издигат православната религия, чиито идеи са разработени в Константинопол, и покръстват източните славяни. През 986 г. пратениците на двете български правителства се срещат в руската столица Лиев. Те поотделно обясняват каноните на своята религия пред Великия княз Владимир. Посланиците от Болгар му разказват, че мохамеданството забранява да се яде свинско месо, обрязват се, молят се по няколко пъти на ден, а след смъртта Мохамед дава на всеки по 70 жени. Владимир "сам любя жены и блуждание многое" отвръща, че обрязването и забраната за свинско месо хич не му допада, а колкото до това, да не се пие вино, отсича: "Руси ест веселие пить - не можем без того быть".

ало, тогава не имало ни укри, ни украинци, ни урковци ..... : )

раво! Много добре сте назубрили опорните точки за Киевска Рус и за Златната орда и татарите. А що се отнася до украинците, те се чудят на коя теория да вярват - дали за Киевка Рус, или за древните укри. То и македонците доскоро твърдяха, че сме им откраднали историята и че нямали нищо общо с нас, че цар Самуил бил "техен" цар.

Всички велики хора носят името Владимир.... - Владимир Путин, княз Владимир Велики, Владимир Илич Ленин..... така си е!

Lenin доказан сифилистик. Кое му е великото. И с това измислено име!

Ако Княз Владимир можеше да погледне отнякъде, в какво се е превърнала нацията, която е създал, щеше да прокълне сам себе си!

Вярно, украинците са в криза, но поне гордо се опънаха на московитите Княз Владимир би се гордял

До неграмотниците, чудещи се българи ли са Кирил и Методий и българска азбука ли са разпространявали (защото е ясно че ниаквка азбука не са създавали" 1. Българи са, защото са от Солун. Населението на Солун е преобладаващо българско по самоопределяне чак до 1920г, когато градът става гръцки. св Климент Охридки, ученик и приятел на Кирил, го нарича "родом българин" Народ византийци НЕ СЪЩЕСТВУВА, нищо не ти пречи да си роден във Византия и да си българин, грък, сириец, евреин. Това са св братя- българи от Ромелия. 2. Азбуката която разпространяват е БЪГЛАРСКА, защото преводите на св.Писание и техните произведения са на български език. ДОказателство " Аз есмь истина" еизречение, пресъздаващо думите на Исус, което има смисъл само и единствено на български, защото в никой друг език няма АЗ, и няма "съм" Точка

Допълнение: 1. Името Византия е изкуствено създадено от историците, за обозначение на Източната Римска империя. 2. Самото създаване на Българска азбука обезсмисля твърдението, че Кирил и Методий са всякакви други, освен Българи. Няма друг начин да научиш един език толкова добре, че да му измислиш азбука, освен ако не ти е роден. Все пак говорим за 9-ти век - няма речници по Българо-гръцки език, нали?!

Данните, че глаголицата е съществувала много преди Кирил и Методий са убедителни. Глаголицата е стара блаканска писменост. За кирилицата въпроса е по-интересен, защото няма данни някой да я е "измислял" А точно тя отговаря сао на българския език, защото има бъкви за всеки звук, има и "тъмна гласна", която е уникална за българския, сред другите езици

"Няма друг начин да научиш един език толкова добре, че да му измислиш азбука, освен ако не ти е роден." Ако на това възрази някой,значи е идиот и не трябва да му се обръща внимание.Поздравявам те.

Населението на Солун не е било българско и тогава и след това.Прочети "Преспанските камбани" например. Много смешни "историци"пишат тук в македонски стил. А укри и т.н. не е имало.Украйна и като Македония за нас.

Съвременната руска нация няма нищо общо с Владимир Киевски!!!! Съвременната руска нация е рожба на Златната орда - смес между татари и варяги, което се вижда ив очита на самияПутин - т.нар. "бяла монголоидност" Киевска Рус - това е Украйна Московития - това Татарстан

Днес в Русия древните Българи се наричат татари. И много Български родове са взели участие на по-късен етап в руската общност и история!!!

Това е руска спекулация. Татарите са си татари и нямат нищо общо с никакви българи. Много татарски родове са в руската държава, защото руската държава започва да съществува като васално княжество на Златната орда. Не се хващайте на руските манипулации

Всичко което има в тази страна(без природните ресурси)е или откраднато, или заграбено или дарено и от някого.Русия никога нищо свое не е имала,нищо не е измислила.Русия е една голяма празна тенекия,която руснаците непрекъснато дрънкат.

А бе хора, Русия е на изток от рая/нулевата изобара за м. януари/ Стига още;-)

на тази територия има огромни природни богатства.Винаги е имало.Живеещите там винаги са били бедни.Винаги.Този народ никога не е излязал да попита-къде отиват тези богатства.Никога. Този народ бъдеще няма.

И благоговеем пред освободителката безкористна и всемогъща Россия, страдаща от неблагодарници и империалисти, но все пак милостива. Думите бледнеят. Хайде сега, ако нещо не е пропуснато, да си лягаме и да не досаждаме.

Коменарите по темата към 15 часа бяха 917 сега пише че са 774 ??? Къде е свободата на словото ? Моите ги няма със сигурност, писах като "Брат" и съм русофил и привърженик на Путин. ще победим братя !!!

ИЗПИТВАМ ДУШЕВНО ОБЪРКВАНЕ ОТ НЯЙОИ КОМЕНТАРИ И РЕАЛНОСТТА : - ОТ ЕДНА СТРАНА РУСИЯ БИЛА БЪЛГАРСКИ ПРОЕКТ И НИЕ СМЕ Я СЪЗДАЛИ ..... - А ОТ ДРУГА СТРАНА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ КОЯТО СЪЗДАДЕ РУСИЯ , ВСЕКИ ДЕН Я ЧУКАТ , ЧЕРНИТЕ КРАВАРИ , НАТОВСКИ ГЕНЕРАЛИ И БРЮКСЕЛСКИ ПЕДАЛИ :))))

стигат. Те завършиха с по-беда на развития социализъм.

е сега. При соца беше възход.

Душевното ти объркване се дължи на психичното заболяване, наречено комунизъм.

НЯМА НИ КОМУНИЗЪМ , НИ КАПИТАЛИЗЪМ , А САМО УСПЕЛИ ХОРА КАТО МЕН И БОЙКО МУТРАТА И ЛУЗЪРИ КАТО МАЙМУНИТЕ ДЕТО СКАЧАХА ПО МИТИНГИТЕ НА СДС:)))

"Няма такава сила, която би могла да сломи Русия. Русия ще се развива, ще расте, ще крепне. Всичко ще се разтопи като лед, само едно ще остане незасегнато славата на Владимир (княз Владимир, покръстил Русия), славата на Русия. Твърде много жертви са принесени. Никой не може вече да спре Русия. Всичко ще помете по пътя си и не само ще се съхрани, но и ще стане господар на света" текст от книгата на Жени Костадинова - "Ванга Пророчицата"

Робът винаги ще си остане роб!

Така е ! Ти и такива като теб са неопровержимо доказателство за това

че все пак си го признаваш! Други нямат твоята смелост. Остава да се огледаш за някой Спартак.

Е, да, Ванга е безспорен "авторитет". Винаги, когато някой я "цитира" и оставам безмълвен, колко глупави може да са хората, когато се постараят. п.п. Нали последния президент на Щатите ще е черен? Колко им остана на САЩ? :)

иска да сломи Русия? Единственото, което нормалният свят иска да сломи в Русия - това са диктатурата, корупцията и агресивния милитаризъм! Иска и да я накара да спазва международното право!

Руската нация и държава е на изток от нулевата изобара за м. януари;-)

Въпроса е може ли днес да създаваме единна европейска нация по същия начин както Владимир е създал единна руска нация преди хиляда и прочие години. Предполагам отговора ще е известен след години. Във всички случаи Путин не създава нищо добро като създава конфликти между народите някога били част от единната нация, която претендира да представлява.

А може и да не съм прав. Може би именно като се държи като тотален боклук и си позволява да заплашва, да обижда цели народи като достойни за презрение и се опитва с евтини КГБ номера и корумпирани марионетки да манипулира разделените народи в европа да постигне същия ефект постигнат от Валдемар - да обедини Европа.

заловили руски майор и конвой с оръжие за отцепниците. Това се нарича "братска" любов!

Тука се разровихме за кирилица и се оказва, че сме единствената страна в ЕС ползваща кирилица. 252 милиона в света ползват кирилица. Благодарение на българите кирилицата е не само създадена но и призната за трета официална писменост в ЕС. А Кирил и Методи са написали глаголицата. Кирилицата си е формирана в Преславската книжовна школа и доразвита от Климент Охридски. Кирил и Методи не са българи, но Кирилицата е развита и утвърдена в България. Ако ще сте националисти Климент Охридски е вашия човек! :) Важното е че сме народ с традиции и може да се гордеем че сме допринесли с нещо за развитието на света.

Объркана ти е главата, колкото си щеш Кирил и Методий са българи, щом самия Климент пише за Кирил - "РОДОМ БЪЛГАРИН" Това че кирилицата е създадена в Преслав е измислица, няма никакво доказателство. Това че Кирил и Методий са измислили глаголицата е недоказано предположение. Изясни си нещатата, преди да ръсиш фантазии по нета

а цар владимир путлерович ще я затрие окончателно.

Те и Афганистанците и Чеченците са на това мнение

..Историята на Московска Рассия започва от Дмитрий Донски след 1350 година... всичко друго са руско-националистични фантазии...

в собственaтa си стрaнa също кaто нaс,всичко тaм вече е собственост нa USA фирми,които ще изнaсят цялaтa печaлбa нaвън,a укрите ще тънaт в мизерия също кaто нaс !

Единствения начин да станеш в роб в собствената си страна при наличието на демокрация е да си прост. Не бъдете прости и ще сме като останалите европейски страни - белгия, австрия, холандия, швеция, дания и финландия. Там са по малко роби от хората в Русия и Беларус въпреки американците, от които толкова се плашиш.

Във всяко господарско общество, господари са шепа нагли и безскрупулни хора, а роби са всички останали. Просто "там" около господарите, стандарта на живот е по висок, от там и за робите има и някои дребни екстри, за да задоволяват по добре господарите си. А тук не е така.

Путин сякаш си ни вълнува много, че само за него има стотици коментари... странна работа...

Тоя знае какво да каже, за да провокира реакция. Дали ще е изцепка от типа: "Българите са народ достоен за презрение." или друго няма значение. След като успя да настрои руснаците срещу украинците сега опитва да закърпи положението и пее друга песен. Били един народ. Еми това че са били един народ е ясно само, че палавите украинци решили да стават европейци и да не служат покорно на бандата евроазиатски олигарси, които той им назначава. Сега се сети, че са един народ. Остава да се замисли дали от един народ не може да са станали два народа благодарение на Путин Велики по същия начин както преди хиляда и кусур години Владимир Велики е създал единна нация. Та и маймуни сме били преди да бъдем африканци европейци и азиатци само дето не знаем името на първата маймуна с претенции.

Така наре4ения Рюрик е син на български кан.Атила също.

В коментарите намирам, само "курсове" по история. Не разбирам защо не ги оставим руснаците да си празнуват празника свързан с покръстването на голям брой население. Голяма част принудително разбира се. Комплексираните накрая ще се окажем ние понеже от много "знание" никой не ни слуша. Уважението се печели, а не се "набива".

Добре какво предлагаш да пишем във форума, в който темата е свързана с историята? Изцепки от типа "Кур за Путин?" или просто да чакаме някой да напише нещо и да кажем че мнението му няма да му спечели уважението ни?

Темата е свързана с новината, че Руският президент по случай празник е изнесъл реч.

В словото на Путин прозира, следната аналогия: Русия я създаде княз Владимир (Волдемар), а най-велика стана при президент (император и велик диктатор) Владимир Путич. Какво да го правиш избива комплекси! Остава да каже, че и ще създаде велика руска държава за поне хиляда години и тя няма да е райх!

Руското общество от създаването си е разделено на дворяни/войни и мужици/безправни крепостни селяни (между другото същото е положението и в Полша). Рурикови (княз Владимир или Валдемар както самия той се е наричал) както и останалите дворяни произхождат от скандинавските викинги, които поробват племената. Поробените те наричат славяни (от скандинавски славе, слейв/роб). Та богатирите от народните приказки са дворяни. княз Владимир, Иван Грозни, Пушкин, Толстой и т.н. всъщност нямат нищо общо генетически с преобладаващото население в днешна Русия. След Иван Грозни родът на Рурикови престава да управлява и на негово място след известен период на хаос идват Романови. Това са западно европейски благородници в родствени отношения с по голямата част от монархическите династии в европа - Англия и т.н. В този период на Романови Петър Велики прави Русия влиятелна европейска империя не само в воено отношение но и в културно, Александър 2 освобождава както крепостните селяни 1961 (с указ) така и България 1878. В най-новата история мужиците продължават да нямат нищо общо с управлението на Русия. След като на прогонват и избиват потомците на дворяните болшевиките изтребват и рода на Романови. В резултат се сменя управляващата клика, но тя отново не е съставена от представители на мужиците - Ленин, Троцки, Берия, Сталин, Примаков, Чубаис, Путин, Милер, Абрамович ...

Самите ние българите генетически сме идентични с племената наречени славяни от викингите. Но нямаме 1100 години история като роби в собствената си страна. Дори по време на турското робство запазваме идентитета си. За разлика от руските мужици, които са управлявани от интелигенция, която създава всичко от писменост, литература и култура ние успяваме сами да градим своята идентичност въпреки присъствието на нашественици с култура различна от нашата. Затова смятам, че ние не сме роби и няма да наричам българите или сърбите славяни. Най-малкото заслужаваме име, което не е белязано от подобно унизително етимологично значение. А руските славяни трябва да се освободят сами и да престанат да робуват на определени клики. Това зависи от самите тях и когато го напрвят и те трябва да престанат да се наричат славяни.

Много евреи наниза един след друг?

БЪЛГАРКИТЕ княгиня Елена - Олга/Хелга Киевска И Анна обединиха Русия ТОЧКА. БЪЛГАРИТЕ Кирил и Методий дадоха на Русия кирилицата ТОЧКА. - Путинннн очакваме едно большое СПАСИБО.

Винаги ме е учудвало колко много хора смятат Кирил и Методи за българи. В това разбира се няма нищо вярно. Кирилицата сама по себе си е опит на великоморавския владетел да не бъде на 100% зависим от папата. Като номера не минал Кирил и Методи (кореняци византийци) събрали чукалата и след като им дръпнали един бой хората на светия отец ги пуснали да си ходят по живо по здраво. По пътя минали през България и успяли да шитнат кирилицата на Борис. Та единствения принос на българите за утвърждаването на кирилицата е че сме подслонили изгонените специалисти и сме им дали възможност за нейното популяризиране. Не малък принос!

недей да спекулираш еничарино, ОХРИДСКИТЕ братя, никога не са наричани византийски.

Когато шивачът ти ушие костюм по твоята мярка,костюмът на кого е? На шивача или твой!

Не само са българи, ми са и кръвни линии много близки роднини на цар Борис Покръстител по линия на баща си. Заселват се в Солун и баща им се внедрява на висока длъжност във Византия по уговорка с роднината си българския цар се представя за недооценен от него и там го приемат. Така българския цар полу4ава не само сведения от най високо място двореца, но и прекарва 4рез синовете на воена4алника идеята за азбуката през религията. Доста далновиден визионер е бил, за да лъжете и до ден днешен като мангали.

да, а за дядо му Игор/Ингвар/ и баба му Олга/Хелга има и по-лошо "Игор е убит през 945 от древляните, когато прави опит да събере от тях повече данъци от обичайното. Наследен е от малкия си син Светослав, от чието име в продължение на две десетилетия управлява майка му Олга. Тя си отмъщава жестоко на древляните, като на гроба на Игор много древляни са изгорени живи в езическо жертвоприношение." Какво са допринесли за славяните е ясно. :)

Приятел тогавашните години са били такива. При нас хан Крум е отрязал главата на Никифор и е пиел после вино от нея.

Стига го "ханосвахте" тоя Крум За Крум никъде не пише "Хан", както и за никой българин

'противонаучната' според ЦК на КПСС норманска теория твърди следното за бащата на Владимир: "Светослав I Игоревич е варяжки княз на Киевска Рус, наследник на княз Игор I (Ингвар). Баща му е убит от славяните малко след раждането му и до 963 г. страната се управлява от майка му, княгиня Елена - Олга/Хелга Киевска . През краткото си управление Светослав води успешни войни с Хазарския хаганат и с Дунавска и Волжка България, като превръща Киевска Рус в най-голямата държава в Европа." Ама какво да се прави - нали ще възстановява СССР.

Само дето печенегите му ритват канчето и рязват зелката.

А сега кажи и цялата истина, че БЪЛГАРИТЕ ВИ ДАДОХА ПРАВОСЛАВИЕ И ПИСМЕНОСТ !!!

Нищо неси дал и не можеш да дадеш, щот то за тебе НЯМА а ти на РУСНАЦИТЕ си тръгнал да даваш.!.};-))))) Ама много сте смешни миниевропейци като почнете да си предаване важности.!.};-)))) Я си хапни една деликатесна антракспържолка и една салатка от ТУРСКИ домати па си пийни едино полско сайдерче от санкцябълки и си почини малко.!.};-))))

Това са исторически факти,а не руска пропаганда!А ти нито си европеец,нито имаш доматки ,нито краставици защото не можеш да си ги позволиш с рублите които не струват нищо!Така че пий си самогона и ручай кисели агурчики ,че догодина и тях няма да ги има в руслямския райх... :)))

Е, сега кажете как нормалния българин да не навижда такива нахални и тъпи руснаци!? Май, няма начин, нали! Били сме мини европейци - добре, но вие какви сте? Може би макси азиятци? Но тогава къде са Китай и Индия? Вие сте най-комплексираната и вредна за света нация!!!

Дорогой вежливый товарищ в тельняшке! На такива като нищо НЕ може и да се даде, щото нямаш мозък а само инстинкти като земноводно. Заради такива като теб е прекъсната връзката между България и нейното творение Русия. Вместо на ръце да ни носят руснаците само претенции, високомерие и национализъм получаваме от тях. Че даже и след освободителната руско-турска война, Братско Благодаря - още повече даже, но все едно СССР се старал всячески да направи България слаба и зависима - макар и братска ама - младший брат понимаешь! Так что пей на кухне водочку и закусывай салом и не выпендривайся! Можеш даже тельняшку разорвать на груди из за того что Болгары такие неВежливые понимаешь!

Русия е създадена от единението на непобедимите викинги (варяги) и българска култура и писменост. Русия става и остава велика. България е създадена от единението на непобедимите древни български войни и византийската култура. България става велика, но не остава такава. Кой е виновен на България за това?

Иди виж музея на никинг Васа в Стокхолм. Пък говори за викинги в Русия.....

кво речи?

ами колега, кво мислиш че са правили комшиите от югоизток през цялото това време. Въпросът ти е риторичен.

Пропусна влиянието на византийската култура за Русия. А кой е виновен - географията. Южните земи винаги са били нападани , а северните земи никой не ги е искал и затова северняците са били агресорите с редки изключения. Сега ти се вижда богата руската земя, ама през средновековието хората не са гледали на тях като на такива.

Така е. Прав си. НО не забравяй татарските нашествия от север. Не забравяй монголските такива пак оттам. Печенеги, Кумани и още други. Били са много и страшни. Тук можем да добавим и кръстоносци в по-късни времена, за да не отиваме към Наполеон и Хитлер чак. Не е силен този, който не пада. Силен е този, който като падне - става.

Жужаня, добре че бяхме ние, българите, щото иначе сега щяхте да драскате на старомонголски йероглифи, тъпчо малограмотен.

Защо не се казват поне две думи за ролята на българите в създаването и цивилизоването на руската нация и нейното покръстване (азбука, старобългарския език, религия)? А и Владимир е внук на княгиня Олга (Елена), която пък е внучка на българския владетел княз Борис І, т.е Владимир е пряк потомък на Борис!

Политика брат.

политика! Комплексарска и високомерна.

Ако Дунавска и Волжка Българии са били някога велики, то е защото е имало наление-българи. Военна сила,икономическа и технологична сила съответстващи на времето. Броя на населението е от решаващо значение във всички спорове текущо и в исторически порядък. Сред Освобождението съвременна България е наброявала 5 млн. без отнетите и територии от Берлинския конгрес. До 1989г. преброяванията отчитат 10 млн.,като най-съществения ръст е след 1944г. За 25г. последното преброяване показа 7млн. барабар с малцинствата. Къде изчезна население от 3 млн.души? Как няма да сме слаби,немощни? Политиката на всички правителства на първо място трябва да застане въпроса за раждаемостта и задържането на населението в територията. Иначе сме загубени. През следващите 25 години поне да възстановим постигнатото до 89г. а защо не и повече? Това считам за обединяващ българите въпрос на въпросите! Казах.

Точно това е най-важното! - да се увеличи раждаемостта на българите в страната. - да се приемат преки финансови мерки българските семйства да раждат и второ и трето дете. - жизнения стандарт в страна да е висок, българите да се чувстваме защитени и уверени в бъдещето на децата ни - армията и полицията да са силни и професионални - ето Израел е 3-пъти по малък от България - но какви чудеса прави! (Уважение) Когато страната, политиката са силни адекватни, в името на българското население - тогава ще ни е все тая дали някой помни или изкривява целенаправлено историята - България е бил и ще бъде!

- на Запад, по-далече от блядовете и помагачите им.

1547г .е създадена руската държава ! и никой , дори путин, не може да промени този факт !

Не е вярно-Путя Първи е създателят!...

да и розовите тролеи преди време също възхваляват и доказват този факт

верно имаше такава едноименна водка хубава беше особено рекламата

До А-ха!:а 70% от днешното население на България са потомци на траки,византийци и славяни,които са били техни роби.Останалата част са турци,цигани и никакъв процент прабългари,защото са се претопили в трако-славяно-визатнтийската маса.Така,че върви на майната си историко А-ха!

Всъщност, тези който се определят като българи са 40% българи, 40% траки и 18% славяни. Като между българи и траки разликата не е голяма, защото българите са северни траки (скити) шетали до Китай и обратно. И едните и другите са почитали Мадарският конник.

Личи си че рашките сте болни утрпки и не знаете къде се намирате... траки да, но Византиец какво значи, във Византия има траки , пеласги , перси, ромеи и т.н. , все едно УСА, СССР, ЕС... Византиец не е етническа категория пич, вземи и чети че само спамиш форума.

Много е любопитно как соросоидите тълкуват историята. За да докажат, че руснаците ни мразят и са ни донесли само беди ВИНАГИ ЦИТИРАТ КАК СВЕТОСЛАВ НАПАДА Б-Я И ПРЕВЗЕМА СТОЛИЦАТА НИ. Обаче за неговия син Владимир твърдят, че е от Киев (Москва още не я е имало, значи е нямало Русия), демек че не е руснак, а украинец! Да ви умра на логиката.

Украйна е в смисъл, че е на края на кишийте български. По това време няма още град като Москва. Това са фактите.Украйна: демек на края.

Паисий

Аз казвам, че има противоречие - според соросоидите СВЕТОСЛАВ е руснак, а неговия син Владимир не е руснак, а украинец!

украЙна винаги е била местност, никога държава!

Руснаците се пазят като дявол от тамян само да не стане ясна истината, че Московското княжество и впоследствие Русия е създадена, обединена и покръстена от Българи!!! Факта, че тоя същия уж "руски" Княз Владимир е с българска кръв, обаче руснаците го пазят в най-дълбок секрет! Да не говорим и за Патриарх Киприан - Българинът, който е обединил разединените и воюващи едни с други княжества около Москва! Същия Патриарх Киприан - Българинът! е погребан в централната църква на Кремъл - но това се пази в дълбока тайна от руснаците - пак.... А на паметника на Кирил и Методи в Москва - пише - "Благодарность слОвенским братям" Кирилу и Мефодию..... (при пълното ми уважение към Словения, тогавашна част от Моравия).

щом се пази в ДЪЛБОКА ТАЙНА, че Киприан е погребан в централната църква на Кремъл - ти откъде го знаеш това? Да не си от цру?

товарищч Псевдопаисий случайно факта че мощите на Святитель Киприан - Българинът се намират в църквата на Кремъл от края на 14 век е известен факт сред българските свещеници, в частност на настоятеля на българската църква в Москва

Византийския император Йоан Цимисхи, склонява с обещания за богата плячка масовия убиец Светослав, да нападне в гръб българската държава!Българската армия е дислоцирана в Тракия срещу Византия и неочаквания удар в гръб и превземането на незащитената столица Велики Преслав я дезорганизира и тя се разпада!Войската на Светослав се състои изцяло от викинги, същества склонни на всякакви зверства, които по пътя си към Константинопол, пожелан и той за завоюване от Светослав, извършват ужасяващи кръвопролития над мирното българско население, без разлика от пол и възраст!Загива над една трета от населението на Българското царство, което е напълно унищожено!След победата на Цимисхи над Светослав в Тракия и завладяването от него на Велики Преслав, територията на българското царство е в ръцете на византийците, без те особено да се напрегнат военно!Останалата свободна част от българското царство, в западната му половина и Македония, тоест Самуилова България, икономически и демографски няма сили да противостои на много усилената вече Византия и след многогодишна жестока съпротива е сломена и тя!Ето защо загива Първото българско царство!

Деморализираната от глад войска на Светослав, поради масово избитото в Североизточна България, Дунавската делта и на север от нея население, защото просто няма кой да произвежда храни, започва да отстъпва към Днепър !В опит да се добере до Киев!Около днепърските прагове печенегите неочаквано ги нападат и ликвидират до един!Лично печенегския хан Кучум, отсича главата на Светослав и заповядва, по стар източен обичай, от главата обкована със сребро, да се направи голяма чаша за пиене!С тази чаша печенегските ханове един век си провеждат пиршествата и пият от нея!Насред България трябва да има не паметник на Съветската армия, а паметник на хана Кучум, ликвидирал унищожителя на Първото българско царство!Трагедията е толкова по-голяма, защото в тези времена българското царство е имало мощно културно и демографско въздействие върху всички други племена на Балканския полуостров и след около век, до век и половина, българския етнос би се простирал от днешна Босна до Черно море и от Днепър до Бяло море!Изключителна историческа възможност, унищожена от чудовищния удар на Светослав в гръб, на ранносредновековната Българска държава!

Елена - Олга е кръстила сина си Святослав

Затова, се казва, че България е майка на Русия в духовен и в физически смисъл. И не биваше да избиват около 30 000 българи все интелигенти. Нямало е жив хидро-инженер за строежите на язовири, че се наложило да ги вземат от затворите. Няма дори извинение.

Направих си труда да намеря списък на репресираните "интелигенти". Повечето се оказаха сержанти, офицери, фелдшери,кметове, горски и тук-таме някой селски даскал. А, и политически функционери, но там когото и да прибереш, няма да сбъркаш ;)

щом са офицери и даскали може ?! про..стак комунистически !

Ти си луд .Нямам думи.Какви инженери малоумнико?Преди 09.09.44г е имало в Б-я може би 10броя за разлика от 1989г когато имаше хиляди защото имаше и хиляди заводи и фабрики и ВУЗ-ове.А за избитите фашисти не съжелявам.С някои изключения.

А би трябвало, глуп! Осъдените на смърт в Нюрберг са несравнимо малко с тези в София. София, която не прати нито един войник на северния фронт и спаси около 50 000 евреи в Царство България и около 15 000 европейски евреи. Десетте хиляди от беломорието и вардарско не бяха спасени, защото бяха под юрисдикцията на Хитлер не на Царя .

Баба му Елена - Олга била българка - християнка , жена му Анна - българка християнка пристигнала с личния си свещенник, баща му Светослав - Варяжкия княз на Киев - сатрап и садист- антихрист , наема викингските пирати и бандити и подкупени от Византия нападат България от север (Византийците първо му обещават злато , но след няколко чаши вино го сколоняват да свърши това дело само срещу плячката, този кръволок е обичал да набива пленените войници на кол, десетки хиляди са избити в северна България и в пловдивско - около 5000 хиляди са набити на кол, харесало му в Плиска виното златото жените и искал да остане, та се наложило византийците да го гонят насила (подкупен е бил само да отслаби България и веднага да напусне) пленяват го но се разбират да си ходи по живо по здраво, но Печенегите въпреки че обещали да не го закачат го пресрещнали на Дунава и си направили от черепа му чаша за вино. Та това са братските чувства на Украинците към Българите, сърцата са им пълни със злоба , завист и сребролюбие. България е била толкова съкрушена че остава васална на византийците а след това пада под турско. Жена му Анна (на Владимир) е обединител на руската нация, той няма акъл за тая работа, тя пристига в Киев с личния си свещеник и го посвещават в християнството, тя го възпитава наново след сатрапското възпитание на баща му, учи го на обноски и политика, така той се променя изоставя войните и става обединител. За разлика от рашъните по време на комунизма в България не е разрушена една черква, не знам дали някой от вас е виждал полуразрушена черква в задния двор на завод, ужасна гледка е. Крайно време е рашъните да признаят ролята на България в покръстването на Русия и да благодарят и за кирилицата също, а не да ми вдигат високомерно глави и да ми обясняват че те ни били дали християнството, а Кирил и Методи били руснаци , ББ ако е мъж да го постави тоя въпрос на масата директно.

Светослав е внук на Разсате , който иска да върне езичеството и пра внук на св. Борис първи.

Светослав, ражда му се син, който кръщава на дядо си Владимир Расате. Това е и бъдещия велик княз Владимир. Той поема мисията на на баба си Олга и покръства Киевска Рус. Той пък на свой ред има син, кръстен на цар Борис І, който е и първия мъченик за християнска вяра на руснаците (Борис и Глеб).

"жена му Анна - българка" Анна е сестра на Василий II Българоубиец - византийски император!

"Баба му Елена - Олга била българка" Олга=Хелга е варяжка - тоест от северните племена на прибалтика и Скандинавието. По-скоро е близо до норманите/викинги

Викингите са били наемници, бандюги , не познаващи християнството. А и какви книги при тях, смях. Още повече езика им е скандинавски не скитски.

(Света равноапостолна Олга) В "Летописец руских царей" пише : "Приведоша ему (на Игоря) жену из Плискова, именем Олгу, остроумицу и корен и основание вере християнской и наш вожд." "Родословец на руските князе" пък ни казва : "Игоря же (Олег) жени в Болгариях, поят за него княжя именем Олгу. И бе мудра велми."

Елена - българско име. Олга - славянско име. Хелга - викингско (варяжко) име. Един и същи човек. Елена е дъщеря на Владимир Расате и внучка на цар Борис І Михаил. Силно вярваща християнка и монахиня, когато идва Хелгар (Олег) за да я вземе от чичо й цар Симеон Велики за жена на княз Ингвар (Игор) срещу обещан мир. Руснаците (славяните между тях) я кръщават Олга, поради факта, че мълвата за нейното идване е вървяла бързо и се е носила с името Олговата (тази която води Олег) невеста. А Хелга са й викали викингите.

Ако приемем, че Олга,с християнско има Елена е внучка на Борис , то следва следното - Светослав е предявил претенции за българския трон. Това би обяснило как така след само една загубена битка българската войска приема да бъде ръководена от Светослав и да се бие с Византия. Има логика в това, защото по това време просто няма как една могъща държава , една империя, с цялата си администарция и аристокрация да се подчини на някакъв викинг, който е нанесал едно поражение. Дори Василий Българоубиец, който е роднина на жената на Петър води десетилетия войни за да бъде признат за владетел на България. А Светослав с една битка печели властта. Има логика в хипотезата, че Олга Киевска е била от българския царски род.

По същество, това е една гражданска война , за България. Християнството в крайна сметка побеждава и в Кийевска Рус. България става част от Източната Римска империя. През 1018/1019 г. император Василий II Българоубиец (976-1025) завладял България и понижил статута на патриаршията в ранг на архиепископия със седалище в град Охрид. Като отчитал авторитета на църквата и духовенството, той все пак запазил нейната самостоятелност. Предстоятелят на Охридската архиепископия е носил титлата "Архиепископ на Охрид и цяла България". Свещениците и монасите са били предимно българи, но след първия архиепископ - Йоан Дебърски (1019-1037), за архиереи били ръкополагани византийски духовници. Като "архиепископия на цяла България" Охридската архиепископия просъществувала цели 749 години. През 1767 година тя е била унищожена със султански ферман и нейният диоцез е бил присвоен от Цариградската патриаршия.

Поощрявали патриотизма значи!?Ето какво обаче казва видния руски общественик и писател Салтиков-Шчедрин!-"Когда в Росии, начнут излиянья о патриотизме, то знайте, гдето-щото украли!?"-Отдавна са изследванията и на много руски учени-историци включително днешни, които ясно показват!Така наречената средновековна държава Киевска Рус е създадена по извикване и молба на славянски племенни старейшини!Викингите от намиращия се на територията на днешна Швеция племенен съюз "Рос" завладяват и създават организирана власт около по сетнешния Новгород и Ладога, водени от Рурих/обоснован после като Рюрик/!Неговите дружинници Асколд и Дир/какви хубави "славянски имена"/ с хората си, се спускат по Днепър и завладяват селището, което по късно се нарича Киев и организират друг център на владетелска власт!Синът на Рурих- Хелге, означава "Слънчев"/по-късно именуван като Олег, съединява двата нововъзникнали центъра на викингска власт и образува обширно княжество между Балтийско море и праговете на Днепър!По-късно, за около столетие и половина,заселилите се в княжеството викинги, чрез смесени бракове се славянизират!Владетелския род от който излиза Владимир се нарича род на Рюриковичите/ тоест на Рурих/, а скандинавската форма на неговото име е Валдемар!По нататъшното подчиняване на по-близки и далечни племена представлява езикова славянизация на големи пространства, които са населени с балти и фино-угри!Така че генетически, огромна част от днешното руско население са наследници на балти и фино-угри!Вземате една днешна карта на европейската част на днешната руска федерация и почвате да четете географските названия!Валдай,Чагода,Витегра,Муром,Вологда,Москва, Кострома и стотици други неславянски названия показват, че на изток от географската линия Валдай-Харков, огромните територии до Уралските планини са били изконно населени с фино-угорски племена!А, "историка" Путин може да си ги разправя,каквито си иска и както му падне на интереса!?

а 70% от днешното население на България са потомци на траки,византийци и славяни,които са били техни роби.Останалата част са турци,цигани и никакъв процент прабългари,защот са се претопили в трако-славяно-визатнтийската маса.Така,че върви на майната си историко А-ха!

Всъщност, тези който се определят като българи са 40% българи, 40% траки и 18% славяни. Като между българи и траки разликата не е голяма, защото българите са северни траки (скити) шетали до Китай и обратно. И едните и другите са почитали Мадарският конник.

със сигурност си с произход от циганите!Ясно ти личи по циганските приказки!

претопен ти е комунистическия мозък...