Путин изпраща в София първия си вицепремиeр

Първият вицепремиер на Русия Виктор Зубков ще посети България на 6 юли за подробни преговори по строежа на проекта за газопровод "Южен поток" и АЕЦ "Белене".

Обратно в новината

Коментари - Путин изпраща в София първия си вицепремиeр | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дасега във Белене са погребани 2 000 000 000 лева !С тези пари ,можеше да се построи ветропарк, който да произведе за България заветните 16% ток от възобновяеми източници!Единствения проблем при ветропарковете е проблема с паралелната работа на много на брой сравнително маломощни източници на ток ,което създава проблем със стабилноста на напрежението в електрическата мрежа !Но енергоносителя е безплатен!Соларните клетки не са ефективен начин за производство на електрическа енергея, много по ефективен е метода чрез концентриране на слънчева енергия с огледала и парогенератор!

Ами с какво ли се правят именно тези вятърни и соларни станции? Ау, ама с материали ли бе? И те пак са от тия скъпите композити и редки метали? Леле. Ама инвестицията и замърсяванетоот производстовото и имфраструктурата им се връщали след 5-тата година? Да-да ама само при идеални условия. Инвестирай... то потролното лоби в света не е просто - не си единсвения дето е повярвал я. Така повярваха и много хора на газификацията. Аз и тогава им казвах... и отказах да се набутам. Затова и сега пак ще кажа - сори ама бъдещето е в ядрената енергетика. И то в модерните методи и реактори 4 и 5 поколение и т.н.

Уж си кръчмар, пък явно си строил ядрени централи и даже няколко хиляди соларни панели! А ядрена централа с какво се строи - с кибритени клечки! Откъде ще дойдат всички машини и съоръжения и впоследствие резервни части! Кой ще ги плаща и на кого, откъде ще се купува ядреното гориво и на кого ще се плаща за съхранение на отработеното! За какво ти е толкова енергия - ще строиш заводи, тежка индустрия! Нашите университети бълват инженери и учени, населението расте, младежи като тебе не искат да стават адвокати, банкови чиновници, а залягат над инженерните науки! Младежта тръпне да си изцапа ръцете с машинно масло! Една ядрена централа е мастодонт - огромен, централизиран и МОНОПОЛИСТ! Спира тя ,спира и тока! Соларните панели дават независимост, само така можем да се преборим с монополистите! Учете се от терористите и интернет - огромна мрежа от малки, независими клетки! Колко работа ще се създаде с инсталирането на слънчеви панели - няма да викаме руснаците да ни ги инсталират! И после за слънчевата енергия не се плаща, няма отпадъци-убийци, няма инкасатори-манипулатори! От колко време имаме Козлодуй - нещо да се е променило в България! Швейцария няма ядрена централа - там зле ли е! Само с ток не става - явно нещо друго ни трябва!

От толкова години се предъвква темата за Белене и никой досега не е публикувал финансово-икономическа обосновка на този проект. Дайте да видим какви ще са нуждите ни след 10, 20, 50 години, няма ли да са ни много 2 атомни електроцентрали, не е ли възможно да се лобира за пускане на спрените реактори, какво ще правим с евентуалния излишък, след като и съседите ни строят ядрени централи. Няма ли да е по-изгодно икономически да се внася електроенергия. Някой ще възрази, че няма да сме независими. Но кога бихме били по-независими - когато можем да внесем ток от 10 страни или ядрено гориво за централата от една. Това е сериозен проект, който изисква сериозно обсъждане, а политиците се надпреварват да говорят общи приказки.

то по жицата от щаба на ГЕРБ пардон ГРОБ много нещ асе чуват и все смешни...

Майтапа на голо д.пе си е живо изработване! Засега е ясно единствено, че има да се плащат вече много пари, а никой не знае дали е било нужно. И сегашните управници мълчат...

Ами в бъдеще каквато и технология да хванеш е ел-базирана. Пример - намаляващите запаси от прясна вода в световен мащаб: най-евтин метод - изпаряване/филтрация/конденз чрез електрическа енергия. Втори пример - най-новите разработки на тема електромобили са горивни клетки са с водородно захранване или с акумолатори и електролитна дисоциация: за двата метода е необходима евтина ел. енергия. Вятърните и слънчеви централи (масиви) са само са backup в кратки моменти - един вид аварийна мощност - а и изискват доста солидни механични или химични стабилизатори на мощността (акумулатори - ПАВЕЦ, МАкЕЦ, АДС с горещи акумулатори и т.н.).... Е хайде оборете ме че не ни трябва нова ел мощност...

Уважаеми, Кръчмарю, въпросът не е дали ни трябва, а колко ни трябва и как най-ефективно да я доставим. Затова трябва да се направи прогноза за развитието на страната и очакваната консумация на енергия по видове. От една страна се явяват нови консуматори, а от друга технологиите стават все по-ефективни и консумацията намалява. Има си модели за тези неща, но освен това трябва да има последователност и приемственост на правителствата, а не всяко да отрича всичко направено до момента и да започва отначало, като че ли света започва с тях.

Как да не испрати някого, като сутрин казваме едно, вечер друго.

Не се сърдете, уважаеми форумци-от вас нищо не зависи и само си показвате простотията, облечена в неграмотност (не всички!). Още по времето на Екатерина Велика са щателно разпределени зоните на влияние и ние сме в руската, за добро ли зло. Американската мечта ще се разпадне след години, а 4 (четири) големи държави ще диктуват условията в света: Русия, Китай,Индия и Бразилия. Ние сме като апендикс-може с него, но може и без... Вместо да псувате тук и да не зачитате мнението на другите-идете на баня (събота е), подстрижете се, облечете чисти дрехи и се разходете по чаршията, където има липи. Днес не пушете, а парите за цигарите дарете на някоя църквичка или детска градина. Ще видите, че настроението ви ще се оправи.:)

Абе само с "църквичките" не се занасяй,че току виж ти потрябвала..атеистична гнидо червена!това ти е деформацията от любовта към колхозното мислене!

Защо идва в България шефа на финансовото разузнаване на Русия е въпрос, на който отговор не може да даде и бат Бойко. За Невзлин един от сивите кардинали на Русия е Зубков. Той е този , който не само прави мониторинг , но и налага поведение на финансовите субекти в Русия и извън нея. НЕ ЗАВИЖДАМ НА БОКО И ДРУГАРЧЕТАТА МУ. Бих ги посъветвал да звъннат до Израел и попитат Невзлин за този човек. Началника му Ходорковски едва ли ще е в състояние да им се обади от Сибир тъй като в моминта бичи трупи. При всички случаи руснаците са пратили човек който не е дошъл да се пазари. На този дипломацията е чужда. Странно какво ще последва след идването му.

Това все пак е малко по-добрият вариант. По- лошият беше да дойде Игор Сечин. Щото след него трева не никне. Докато след този остава едно чисто поле.

Най-сетне хана се появи! Без него е някак си скучно... Та, спомням си една история за Пан Володьовски, Пан Володьоски имал пет златни цукала и си серял в тях когато си искал, както си искал и където си искал. Ама когато дошли руснаците се насрал в гащите...

Русия ВИНАГИ е била и ще бъде най-голям враг на България!Нейните имперски апетити спрямо България имат дълбоки исторически корени.Тези интереси дълги години се представят като "освободителни войни" или "братски прегръдки"/ама нали знаете приказката за МЕЧЕШКАТА ПРЕГРЪДКА-задушава!/ Дълги години ни учеха за "большая русская душа",а не за ЗДРАВ БЪЛГАРСКИ ДУХ!Насаждаше се русофилство,което измести патриотизма.В момента се правят опити да се...миксират/пак заради икономически интереси на определени кръгове/... Слава на Бога,че ..миксаторите не са на власт!За пръв път ,при този премиер,живея с усещането,че България се управлява от ЗДРАВ БЪЛГАРСКИ ДУХ!

Прочети " Под игото". От това, което си написал, лъха първобитно невежество.

Русия иска само определеност/ или ще строим или нет. Кажете като мъже а не се дръжте като проститутки. Русия ще строи 30 такива станции сега в Индия, която в много пъти побогата от БГ. И южен поток както и северен ще е с руски газ, със или без България. Но България трябва да каже твърдо не или да. Това е. Други въпроси няма.

Не!

Няколко пъти се каза НЕ. Коя точно част от тази думичка не разбираш?

Отдавна, ама много отдавна не се бях подвизавала по тия тъй наречени форуми. Ама, като гледам що глупост и ръсене на лайна се шири, си викам: Па що и аз да се не издрусам, а? Та гледайки и четейки кво се пише и хортува тука, веднага се разбира, че говедата са станали повече от гражданите в тая Република. Миналата година си дадох гласа за тва момче Бойко, ама ако сега ми се наложи пак да гласувам, Бобо едва ли ще получи моя глас. Не говорим за Цецо, дето излезе по-голяма п...а от на майка си. Ми ще дойде руснака и ще пита: А бе вие нормални хора ли сте или се правите на интересни, щото някой е потупал по рамото вашия МП? Когато иде реч за много пари, не е нужно да се правиш на важен, особенно когато ти е продънен джобът, и то толкоз продънен, че с никакви кръпки ме мож го закърпи. Забележете, че Русия праща първи зам. министър, а "хамериканеца" прати шефа на шпионската си служба!??!?? Ами решете сами, кой колко е важен, кой държи в ръцете си ключови позиции и колко е важно да имаме един мощен съюзник зад гърба си!

Винаги ли ще гледате в грешната посока ? Вижте се от тая америка само мрем всички от народа на България.България ще има само и единствено бъдеще с Русия.Свързани сме от векове и така ще остане ама вие неможе да го приемете и си мислите,че като са америка са многото нещо ще ги вида след 2 години аз на америка.

Путин,ако иска да дойде сам или със всичките си министри и зам.министри,добре дошли ,но да забравят,че БЪЛГАРИЯ е губерния и да проумее,че чете и пише на азбуката ,която ние сме му дали.Преди всичко Путин да забрави мекеретата си Първанов,Станишев,Р.Овч и пр.БСП продажници и да се осъзнае,че с Българския премиер може да се разговаря и договаря само с тона на Германския.Британския и Американския .премиери и президенти.Руският рекет в България не минава-понятна!

смешник

Тези са толкова мекерета на Путин колкото и папата римски. Просто са едни жалки лапачи, които си гледат комисионните. Ако бяха хора на Путин нямаше Станишев и компания да висят като прани гащи на кремълските врати, докато Медведев си отиде на лов, въпреки че в програмата му фигурираше среща със Станишев. Та колкото и да се прави Бат Бойко на важен той е същият като тях само дето апетитът му е по- голям. Но вдруги ден ще му приседне и ще срича като първолак пред Зубков колото и да не му се иска. Просто разлика в нивото - може и да е премиер, ама отговаря за държава с БНП по- малък и от най- западналата руска губерня. А Зубков командва една трета от световната енергетика ако това не значи нищо за теб

"Чужди дипломати притискали българския съд" -(dir.bg ) Мдааааа

Отдавна плюеш. След като не ти харесва нищо в България защо не си отидеш обратно в деревнята?

Скапана работа.......ама скапана ! Работата ми е такава ча работя с пари с много пари с парите на другите. Няма лошо важно а те другите да са доволни. Обаче те са доволни само когато ги взимат ане не са доволни когато ги вращат. Така сам и аз щото и аз имам кредити. О.К. тогава питам кара ли нас всички някой насила да го правим или ние си решава съдбата. Разбира се че е второто. Ами тогаво дайте да си я решаваме в наш интерес. Разберете според моне в момента от Руснаците можем да вземем много тъпо е да ги "отблъскваме" слагам кавачки че и да искаме неможем поради неща които вече казах. В тази връзка да мислят умните глави в кабинета как ще разговарят и договарят с Зубков щото пичовета от ЦРУ дойдоха и си отидоха и кой ги знай пак кога ще дойдат а Зубков е тука бил е ище бъде и то чрез мене и вас колкото и на някой да не им се иска!

За първи път съм сигурен, че ще бъдат защитени Българските интереси. Ама ако им бие шута на руснаците по добре ще направи. Премиера да не ходи в Москва че, току виж откаже електрониката в самолета и после да има пилотска грешка;)

Че ако пилоти не знаят да летят - какво руснаци виновни На крива ракета космоса й пречи.

Абе поинтерсувайте се кой е Зубков и тогава говорете кой кого. Ама от сега мога да ви кажа кой ще загуби. Губи целокупният български народ от комисионните които ще договори Зубков, а ако не ги договори просто ще закопае България. Ама какво да се прави - такава му е работата.

А ти се поинтересувай от "Ворьi в закону"!

Покачването на цената на газа, тока и парното ще се отрази негативно най-вече на големите производители а от там и на нас за съжаление.

Достойно писание на шилингоз.

Прагматизъм - това е довършване на всички проекти и горива от Русия . Това правят и Германия и Франция и цяла Европа. Ако не беще АЕЦ Козлодуй с цена на тока 2ст/Квч, а беше само добрата американска Марица-изток, тока в Бг щеше да е 25ст/Квч.

Не подценявайте Русия !

вместо да лапаме и от РФ и от USA ние слушаме американския посланник, кранчето за сега е на изток...

Бойко да прати някой зам.министър.И да не ходи в Русия.Там тровят и убиват на ред.Вижте Юшченко и Качински.А по-старите да си спомнят руските мръсотии в Конго и Даг Хамаршелд.

Нали? То и Кенеди в Москва го застреляли.

В Конго си имаме много папагали, които са на по-високо интелектуално ниво от теб. А за Даг Хамершелд и Мобуто, както и за белгийското "присъствие" в Конго и за търговията с роби в не чак толкова далечното минало, няма да е зле малко повече да се поровиш в историята на Африка. С дружески привет от Луалаба.

Така или иначе Русия ще бъде тук и след нас и след вниците ни да сме живи и здрави всички. Колко ни се иска ли ине всики си знае неговата си. Кое за добро или лошо сме свързани духовно, културно, кръвно и исторически драги ми сънародници за разлика от САЩ и по прнцип англосаксонската култура. Абе я вижте през последните 20 години сме все с нея и да къде я докарахме до никъде ама дрога има и проститутки си имаме а имаме си и много скъпи лимузини а и много бедни. ама нали това искахме пък сега пак Русия ни е виновна че ни е скъп газа че има Белене и др. пак си търсим протевник пак си търсим оправдание. Същете тези плюеха преди 25 години по САЩ има и по млади хора коени не знаят. По този повод ви казвам историята ни учи че никога на се учим от нея. ВСИЧКО СЕ ПОВТАРЯ. Дано съм жив да ги гледам по младите днешни артисти как ще ръкопляскън на порадния пленум на накоя нова .............;-)))

май това ще е края на всичко добро до сега за държавата ни .б.б и компания си правеха издънка след издънка и на хората им дойде до гушата .те искат да знаят истината ставаме ли за партьори или сме въздух под налягане .сигорно вярно ще е второто та кой сме ние та да се правим на интересни .те са монополиста и си имат всичко което ние нямаме а се молим плюс това сме твърдо против тяхната политика и тяхните интересе .та ние в момента представляваме една бълха която се опитва да смуче но няма да ни бъде . ние в момента сме само едно нищо лешени от всичко което имахме до сега .игра на извиване на ръце на големите играци на световните пазари от един незнечителен аутсайдур няма как да стане .всяка жаба да си знае гьола но лошото е че и това нямаме. с това управление нищо хубаво не ни чака .освен да лъжат като дърти цигани нищо друго немогат горките но всяко нещо си има начало и край

май това ще е края на всичко добро до сега за държавата ни .б.б и компания си правеха издънка след издънка и на хората им дойде до гушата .те искат да знаят истината ставаме ли за партьори или сме въздух под налягане .сигорно вярно ще е второто та кой сме ние та да се правим на интересни .те са монополиста и си имат всичко което ние нямаме а се молим плюс това сме твърдо против тяхната политика и тяхните интересе .та ние в момента представляваме една бълха която се опитва да смуче но няма да ни бъде . ние в момента сме само едно нищо лешени от всичко което имахме до сега .игра на извиване на ръце на големите играци на световните пазари от един незнечителен аутсайдур няма как да стане .всяка жаба да си знае гьола но лошото е че и това нямаме. с това управление нищо хубаво не ни чака .освен да лъжат като дърти цигани нищо друго немогат горките но всяко нещо си има начало и край

Трябва да се знае от нашите титани на мисълта в правителството ,че този г-н Зубков има много остри зъби и хапе като акула!Нашите трябва много да внимават и да не ръкомахат пред челюстите му!

сега е момента да изпратим руснаците с празна кошничка обратно.обиколиха света за да тарсят баламурници но не се получава.от газ и нефт могат да се опитат да направят газирана водка и може да потаргне тарговята.трабната конструкця на руската икономика няма да издаржи до есента. очакваите голямото шоу на червеня плоштад за да чуете ехото на москва.

Все пак е необходимо да завършиш началния курс на българското училище. Там ще ти помогнат с правописа.

Щом 'български' (в кавички е защото всичките са национални предатели) каже че нещо НЕ Е ДОБРО ЗА НАРОДА, това означава ЧЕ Е ДОБРО и обратното:))))

а ся да видим кой ще набива канчето на Боко

И какво стана сега,уж руснаците ще ли да ни бият шута според някои комунистически промити мозъци, а защо тогава путьо ни праща своя вице примиер да се пазари с нас кото циганин на пазар.Явно Путъо е разбрал че вече България ще си гледа интересите и Бойко не е продажния Р Овчъ.

Кво ша ни бият шута... Натискат ни се като пренебрегнати курви, щото никой не им се лови на кьорфишеците. Изгодни им били предложенията! Бах тая изгода, дето никой не ще да я вземе! С тях е ебахти мъката да правиш бизнес!

си с пиндосите бе кой ти пречи ...

Да ти бият щута и да те оставят на спокойствие са две напълно различни неща!!! Помисли си господин "9999"!!! Надявам се да ни оставят на спокйствие, но не вярвам че ще се случи някога!!! Нито САЩ нито Русия ще ни оставят на мира и редовно ще се бъркат в нашите вътрешни работи за съжаление такава е истината в света на малките неориентирани държави.

За съжеление си прав.

Тука има много жалки лигавчета,че тя Българийката е по малка от една губерния бе мухълчета.От какъв зор да идва Путин.Той нашия комсомолец не знае какво иска.Ако бяха американците щеше да слуша какво да изпълнява като му наредат,Пък руснаците не искат друго освен и България да има интереси ,а не само американците от ТЕЦ Марица.Ама то акъла не е като онази работа да му го вкараш,зор влиза особено у шопска глава.

видяхте какво стана с украйна.Руската мечка й сложи примката.България не трябва да строи белене, защото нямаме хранилище за радиоактивни отпадъци и винаги ще сме зависими.За БУРГАС александруполис трябва и трите държави да имат по 33.3процентар ане руснаците пак да ни извиват ръцете.Гоце.Р.овч истанишев, които са предатели на българските интересида си платят със спонсори един милиард лева и в затвора.

Значи можело да отстояваме националните си интереси! Следва американците да дойдат у нас! Това е картата, която досега трябваше да се разиграе.

Русия създаде България.Колко българи се биха на Шипка и колко държаха ибрика.Ако не беше Руско - турската война сега Дунавската равнина да е румънска,Тракия - гръцка,а шопско - сръбско.Руснаците ще прават тук каквото си поискат.

"Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти!" Захари Стоянов

Ясно е, че нефтопровод няма да има, за АЕЦ едва ли ще се намери инвеститор, за Южен поток ще се поговори, но газ май няма. Така, че запасявайте се с дърва. А на тези , които плачат за АЕЦ трябва да се обясни, че има ли я няма ли я , винаги ще плащат скъпо. Ако отстрелят Гоце и Овчаров за взетите комисионни едва ли някой ще ревне за тях.

За пореден път Путин нервничи за Белене. Този КГБеец не го интересува нищо друго освен Белене. Явно от тази централа мисли да гушне поне 1 млрд на джобчето си. Тази гнида руска е лакома като ламя. А всички ония дървени глави които казват че белене е нужна да отидат и да се удавет в Дунава. как може да се прави нова централа на земетръсна линия? Как може да се прави една централа на 150-200 км. от другата когато по правилник трябва да има поне 300 км. по въздушна линия. На нас след десет години ни трябва един хилядник. Ами на Козлодуй има место при готова инфраструктура. Това ще струва пъти по-мълко. Чувате ли бе руски гъзоблизци. Крайно време е да се измъкнем от прегръднака на руската енергетика. Гнусните руснаци не могат да си правят каквото иската и това трябва да го проумеят с тъпите си глави.

кви са тия правилници бре...да не сте ги писали в самоводенската кръчма???смегник!