67% от руснаците искат още украински територии

67% от руснаците считат, че Русия трябва да присъедини още украински области, ако те се произнесат за това на референдум, сочи изследване на центъра Левада.

Обратно в новината

Коментари - 67% от руснаците искат още украински територии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЗНАЕТЕ ЛИ ПРИЯТЕЛИ, РЕФЕРЕНДУМА Е ВОЛЯТА НА НАРОДА. НАШИТЕ УПРАВНИЦИ СЕ СТРАХУВАТ ОТ НЕГО! АКО ЧАСТ ОТ НАРОДА НА УКРАЙНА ИСКА ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ РУСИЯ, КАКВО ЛОШО ИМА?

Да не се задавят от величие.

И правно ,и исторически погледнато,и от морална гледна точка,руснаците имат право да претендират за Западните си покрайнини,Те отстъпиха част от земите си отчасти заради собствените си слабости,отчасти бяха измамени от САЩ и ЕС.Но както казва Бисмарк-"Не се надявайте,че веднаж възползвали се от слабостта на Русия ,ще можете да получавате дивиденти вечно".Руснаците винаги намират начин да се изправят,след като са паднали,това е е манталитет!.Силни са и ще си върнат Западните покрайнини,за разлика от нас!Аз лично мисля така -можете да харесвате или да мразите руснаците,на те заслужават нашето уважение поне заради невероятния си дух и чувство за справедливост!

преди 80 години на Шикългрубер и безумната комунистическа идеология, яхната от сталиновата мания за световно господство, доведоха до десетки милиони убити, още повече осакатени, разрушени градове, съсипани икономики.

За всичко друго си прав, освен, че имат правно, морално и исторически погледнато да претендират за каквото и да е. Правно морално и исторически ...... добре знаете всички за какво има право да претендира България, да не кривя сега темата........ правото е в този, в когото са парите.. банално ....ама...

От нашата надъхана псевдодясна, бивша комсомолско-партийна преса ,нищо не разбрахме за Украйна. Какво мислят обикновенните хора, защо не реагират на мутрите си, на крадците по върховете, на фашистите си? Къде и какви са партиите, което са се набъркали в кашата между двата по същество един , народа? Защо предвижданията на анализаторите са само за месец-два напред? Къде е капитализмът в Украйна? Има ли такъв и трябва ли да има при това равнище на икономиката, културата и отбраната? Вероятно трябва среден път като китайския? Дават ли си сметка радикално десните какво ги чака, ако разлютат руската мечка? Въпроси без отговор. Може би така е по-удобно за апологетите на измислената им пазарна икономика, по същество - нов феодализъм?

чета коментариите и не мога да проумея- колко генно изкривен, колко зомбиран трябва да бъде отделен човек, а да не говорим за цяла нация, ЗА ДА ВЪЗПРИЕМА ЗА СВОЙ ИДОЛ НАЙ-КОРУМПИРАНИЯТ ДЪРЖАВЕН ГЛАВА, НАЙ-ГОЛЕМИЯТ КРАДЕЦ НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА - АКО МОЖЕТЕ ДА СИ ГО ПРЕДСТАВИТЕ - ЗА 15 ГОДИНИ ВЛАСТ - ПРИСВОИЛ НАД 100 МИЛИАРДА ДОЛАРА!!!!!

За обонго ли става въпрос?

Не, СТАВА ВЪПРОС ЗА "ВЕЛИКИЯ РУСКИ ВОДАЧ - ГЕНИАЛНИЯТ БАНДИТ, НАЙ-КОРУМПИРАНАТА ЛИЧНОСТ В СВЕТА - ПОЛКОВНИК ОТ КГБ - путин

за русия не знам, но и великата американска армия не е кои знае колко "велика", имат техника наи модерна, но "матрияла' им е половината педали, наркомани и кукувци всякакви, сигурно разбрахте вчера как един пуерториканец застреля трима и рани 16 в базата форт худ в тексас, в армията в usa влизат всякакви закbсали без документи емигранти или авантюристи за пари, правят се на рамбовци, а като идат в афганистан и видят зор почват да плачат- стрес и депресии и т.н.

малоумни комунисти

Преди няколко дни гледах по телевизията репортаж за руските войски по границата с Украйна. Не знам кой им е шил униформите, но изглеждаха като пренадути плондери. Освен това, повечето бяха млади, не повече от 18-19 годишни момчета. На повечето в изражението се четеше страх. Изглеждаха като насрани. Та с тия пръдльовци ли ще завземат още територии? На Путин май му стана ясно, че втора Грузия няма да има. Стана му ясно също, че очевидно тоягата на НАТО е доста по-голяма и дебела от неговата.

Абе момче, ти не си ли наясно каква дисертация съм писал? Ролята на униформата за бойния дух на военнослужещите в Червената армия. Кво се чудиш че униформите на нищо не приличат? Аз какво съм направил "като хората"?

Това е "месо". Те първите ще легнат при реални бойни действия. Само, че след тях идват професионалисти, които ще прекроят картата на Света.

А професионалистите от другата страна ще си седят, ще гледат и ще ръкопляскат на руските професионалисти?

Нещо не ми се живее в Руски свят!

и ше го барате гол накрая, мужици гламави

А онези на майданя в маскировъчните униформи, маските и палките, какви са? Да не би да са майки Терези? Обикновени фашисти!

Време е моят любим император да дойде да освободи новонастанилите се руснаци по българското черноморие. Сигурен съм, че поне 70% от руското население в Русия смята че така трябва, а поне 30% ще имат повод да се гордеят преди да изтрезнеят, а някои от тях даже списват по българските форуми. Браво националисти, ще има пица със салам след като ви свърши работното време.

Българин, оправи пенсиите първо, че по руските затвори хранят по-добре.

Заблуден ли си или най-обикновен мечтател?Ако си мислиш че ме интересуват пенсиите на българските пенсионери, значи си заблуден, ако се надяваш че ще допринеса за вдигането на българските пенсии, значи си мечтател. Ти решаваш кое от двете си. Да допълня, аз на Варадеро с пенсия не ходя. Разхождам си задника с парите дадени ми от Император Путлер. А той не ги дава за добре боядисаната ми бяла коса. Не на американският колониализъм, ДА на руският такъв! Още нещо неясно?

Войните на САЩ 1906 Хондураско-гватемалска война 19111915 Мексиканска революция 19231924 Гражданска война в Мексико 19531959 Кубинска революция 19601996 Гражданска война в Гватемала 1961 Операция в Залива на прасетата 19651966 Окупация на Доминиканската република от САЩ (1965-1966) 1969 Футболна война 19811990 Гражданска война в Никарагуа 1983 Американско нахлуване в Гренада 1989 Американско нахлуване в Панама Последните войни от сегашния век ги знаете надявам се. Екой е по-големия нашественик, имериалист или терорист, но не се надига вой, дори нашата армия помага.

винаги и навсякъде се бият комунистите, за да крадат и не работят

За увреден мозък ли става дума или за продадена душица? (Незнанието - евентуално - не оневинява!)

А защо не пишеш за войните на СССР(Русия)? Неща май паметта ....

Това беше, но сега е щастлив да го подритват турски чизми и каубойски ботуши....

100% от моето семейство искаме Луната. И всички хора да плащат данък че стабилизира траекторията на Земята. Направихме и референдум.

а няколко крилати ракети с ядрен заряд в Москва искат ли ?

Заглавието е мощно манипулиращо. Може да се каже със същата и по-висока вярност, че 100% от световната лихварска банда, в частност брюкселската върхушка, иска всички украински територии.

На 300 км от Москва 3 поколения алкохолици живеят на самогон, а бебето се търкаля на пода. Алкохолизма в съвременна Русия е социален проблем с генетични последствия. Да му имам социологията на Путин.

е те затова живеят до 50 години..

На сегодня легитимность крымского референдума, помимо России, признали Абхазия, Белоруссия, Казахстан, Киргизия, Армения, Куба, Боливия, КНДР, Зимбабве, Никарагуа, Судан, Венесуэла и Сирия.

най-прогресивните...

Да живее прогресивното човечество!

90% от балгарите искат македония,северна добруджа,беломорска тракия,зап.покраинини....но не ни стиска и няма да ни я дадат.

90% са малоумниците в България. 10% съзнават, че ако си прост си не по малко прост и на три морета.

като гледам каква идиотска държава сме, се радвам ,че не сме на три морета....

за какво ти е македония с тия шиптари и "антични" македонци с изпрани мозаци, халал да ни я дават, не ни трябва, много е кbсно вече, сега македония е само един огромен проблем, нищо повече

Стига с Европа погледнете САЩ с какво право тази чернилка Обама ще дава акъл на европейците как да се отнасят към Русия . Да му припомним родния ХАВАЙ и как е придобит от Америка. Но българските журналисти са или тъпи или подкупни и нямат никакъв глобален поглед към историята.Пример с грозното цигане Генка Шекерова за която се надигнаха тъпите журналисти и не поогледаха семейството и и контактите и пък след това да пращат декларации и да се излагат след това.

А знаете ли, че социологическо изледване доказва, че 68 % от руските блядки искат български патки да ги спохождат редовно, дене и ноще!!

Можеш да си я сложиш там където слънце не те огрява. Че да не те я анексират

какъв е този нисък процент другари, а плана

67% от руснаците...., а останалите 33% възнамеряват или да емигрират или вече не им се живее.

Ще им се живее, ще им се живее! И още как ще им се живее само!

геометрични фигури?

ИСКАТ ВОДКА ОЩЕ ПО-ЕВТИНА, ТЪЙ КАТО В УКРАЙНА МНОГО ЖИТНИ РАЗТЕН. И ПОЧТИ НИЩО ПОВЕЧЕ, ПАРДОН И КРАСИВИ УКРАИНКИ

99 процента от хамериканците искат целия свят.

изтъкнат тъпанар и лизач на хамерикански задници като теб е равна на комплимент!

Украйна не е нищо повече от втора руска държава. А не е необходимо да са две. Така че мястото й е в Русия/или с Русия/. Само въпрос на близко бъдеще е да стане това

Ти ли си, бе?

Сега е моментът Правителството ни също да поиска часта от Украина населен с българско население. Защото 80 процента от народът ни искат това и са русофили. БСП и АТАКА трябва да възложат това на Орешарски. Той се самозабрави и забрави на кой е мандата и кой го държи на власт!

Не знам до колко това проучване отразява верно нивото на интелигентност и нормалността на руснаците като народ, но ако приемем че то е верно тогава човечеството наистина има сериозен проблем.Проблем който не може да бъде пренебрегван и подценяван.От друга страна много факти в историята на русия изглеждащи на пръв поглед странни намират своето логично обяснение от ако приемем че изследването отразява реалното състояние на нещата.

не знам, как така ДИРа не могат, меко казано, да "преведат" ВЯРНО статията. защото в изходната статията се пише, че няма да са против тяхното приемане при условие на провеждане на референдуми. Можеш да намериш в гугъла levada ru и там да видиш за какво наистина се говори в тяхното изследването. то се нарича "Россияне не возражают против принятия в состав России и других регионов"

Не знам какъв ценител си, но си представи резултата от едно проучване на въпроса: Да се върнат ли в границите на България Охрид и Битоля ако поискат? Пък после пак коментирай ниво на ентелегентност!

двата случая нямат нищо общо по между си

Пич все пак човек трябва да си дава сметка какво представлява.Съжалявам но не си ми от категорията.Както и другия ерудит преди теб.

Проблем ще има ако пречи на руснаците за национално обединение. Всеки народ има право да живее в собствената си страна.

като от съвременен Хитлер.

Човечеството има сериозен проблем с държавата на каубоите, от които през няколко месеца някой изтрещява и почва да гърми наред. И Русия ще има важна роля именно в озъптяването на въпросната държава.

Преди време предложих във формата за участие във форума да се въведе поле с тест за интелигентност.Така ще се осигури някакъв минимум за умствените способности на участниците.Все пак глупоста не е байряк който да се развява.Това ще засегне и платените участници във форума.

В Русия се гърми почти всеки ден и то най-вече от тези, които би трябвало да са правоохранители. Всъщност милицията, бившите кагебисти и престъпните групировки "работят" заедно. За осъществяване на нов ред?

промъкна една информация, която очевидно няма да бъде дадена от ДИРниците. Става въпрос за изказване на аржентинския президент, който както знаем е жена, а не от третия пол като наш Роско, че на Фолклендските острови НАТО е разположило ядрени ракети. В тези острови военният персонал е повече от 2000 човека, а цивилните граждано - около 1000. Преди година проведоха референдум за оставане във Великобритания. Там всичко е законно, както ни увериха английската кралица, премиерът на Великобритания, шефа на НАТО, Обама и т.н. Само да кажа, че тези острови се намират на повече от 10 хиляди километра от Англия и са станали собственост на Великобритания в края на 17 век, когато западните колониални империи са си взимали каквото им хареса от цял свят. По същото време и Крим става руски. Така че присъединяването на Крим към Русия е в резултат на законен референдум, по желание на местното население. Русия си върна нещо, което е нейно, докато Великобритания си взе нещо, което не е нейно. Това са двойните западни стандарти на империализма, който увенча с непрекъснати войни цялото свое съществуване, включително и 20 век, и началото на 21 век. Войните, които водеше САЩ и неговия инструмент НАТО, станаха обичайно ежедневие на съвременноста. Така че е ясно кой е агресор и войнолюбец. А Русия трябва да си вземе и останалите нейни части на Украйна по някакъв начин. В противен случай Русия ще остави милиони руснаци в ръцете на фашизоиди и чужди агресивни националисти. Ако не ги вземе сега, Украйна никога няма да стане държава.

Прав си. Само едно уточнение за незнаещите - Украйна е област (губерния) в Царска Русия. Никога не е била независима държава. Създадена е изкуствено през XX век - доста аналогично положение с Македония. Украинският език и той е подобие на македонския (български) диалект.

Бог, си знае работата, това, което руснаците направиха на Б-я сега им се връща тъпкано. Македония не е страна а част от Б-я, както казва Баба Ванга. А Украйна е страна, различна от Русия. Бог-Богария.

"докато Великобритания си взе нещо, което не е нейно" Само да попитам ако може, чие да бъде това нещо, когато Аржентина не е съществувала като държава по онова време. Все си мисля, че хората които живеят там би трябвало да могат да си кажат желанието.

Я по добре се запознай с нещата. Аржентина е съществувала като вицекралство.

Браво на другаря Путкин ! Само така, да навре американците в кучи г_ъз ! Разбуниха всички държави по средиземноморието. Сега започнаха и по черноморието, ама май си намериха майстора !

Комунистът е готов да продаде и майчиното си мляко за власт. Готов е да даде майка си на разстрел, за да се задържи да управлява. Оказва се, че Русия е молена от Янукович да вкара войски в Украйна!! Представяте ли си?! Като аналог българските комунити дават от България на турците, за да имат мнозинтво с малцинството си в парламента. Аналогията е потресаваща! На времето Живков е предлагал да станем република на СССР! Комунистите са безродови същества с човекоподобни, но изродени идеи. Няма на света по-голяма вреда до сега нанесена от комунистическата. И няма повече всети човешки жертви от тези, които са избили комунистите - 100 милиона! Само заради това сън за закон, който да обяви комунизма за противочовешко явление. Но очевидно Западът си трае, защото така едни 250 милиона в Европа биват поддържани бедни и слаби, което за сега им е харесва. Само да се махне комунизмът от България, ще ни обират праха! Само БСП е вкарвала до сега икономически спад. Няма друга партия, която да е докарвала спад. СМятайте кокло е силна България и каква роля имат комунитите в България. До сега немат мандат, който да не е докарал икономически спад! Това е резултат, който изхвърля автоматично една партия от управлението, но някакво чудо държи тези уроди в политиката. Обяснете ми защо!

Последната новина от Украйна е че Янукович е дал заповедта за разстрел на майдана. Това е казал бившият гл. прокурор на Украйна.

Истина, май не си живяла скоро в България. Иначе щеше да знаеш, че всички партии, които са в управлението, а и някои които са извън него са дъщерни фирми на БСП. Единственото спасение за България е мажоритарната изборна система, ама да виждаш някой да говори за това или пък да се опитва да я вкара в изборния кодекс ?! Точно обратното. Ето затова в близките 500г. няма да се оправим. Това се казва Комунистическо-Еврейско робство от което измъкване няма.

Само ГЕРБ е нещо различно и колко различно, ще е зависи от нас. Не всичко е загубено. Няма невъзможни неща.

звучиш ми много нахъсано и манипулативно.

Радвайте се русофили, вий без друго сте дебили!

Европа е новият рим, а руснаците са съвременните диви монголци на Чингис Хан. Предишния път диваците са спечелили над цивилизацията. Дано сега не се повтори !

Сръвнението е удачно, проблема е че сега има оръжия за мясово поразяване.

спирам да чета неграмотно написани текстове

РИМ И ЧИНГИС ХАН?УЧЕТЕ ПРЕДИ ДА ПИШЕТЕ!

простотия

Руснаците живеят 100-200 години назад от света. Още мислят само за войни и за разширяване на империяте. Алчноста ще погуби човечеството. Алчността на хора като путин.

Соросиди със соросоиди. Нека триполовите, Перун да ги накаже и Яровит да помага на Путин за победата на панславизма и панправославието. Защо не искате свободна автономна България, като част от руската федерация в състава на Евразийския съюз. Това е най кратки път да станем братя с нените и евенците.

Какви славяни бе човече. Това са пълни глупости. Тая пропаганда със славянството е измислена за да заличи и изтрие от лицето на земята народи като българите.

Славяни е руска измислица. В историята има Словони - от слово. "В началото бе словото", това ще рече хора християни хора грамотни, каквито са били Българите, Великоморавците. Тогава когато се е приемало християнството и азбуката за него по покъка на св. цар Борис-Михайл. Казах.

Който се счита за татарин или турчин-да се маха от българия. Тук място за азиатци няма. България е славянска държава

До "СОРОСОИДИ" Мисля, че написаното е иронично, ама ние му се вързахме - включително и аз в първия момент.

Другаря Путин е добър човек. Той промени света към добро. След неговото падане от власт светът няма да бъде същия. Вместо да търси напрежение далеко от страната си с което да поддържа високи цени на суровините, той реши да сбърка и да го сътвори вътре в страната си. В резултат, цените могат да паднат до неговото сваляне на власт, ако не слуша. Новатор е другаря. Показа на света как се реже клона на който седиш така, че най-бързо да паднеш.

И как промени света към добро? Като върна войните за парче земя които бяха забравени ли ?

Иронията е добра!

За македонците да кажете нещо?

Славяни. Православни славяни са. Говорят руски, сръбски и други славянски езици. Готови са за референдум.Шойгу да им прати преброители и гласуващи за референдум.

Макединците не са никакви славяни. Македонците са българи, а българите нямат нищо общо с пияното славянско племе.

С мафията. А ги нещо за дъгейците?

Хуните на 21 век ,само да не се задавят с територии...

Еми руснаците са си наследници на останките от Златната Орда. Какви да са. Алчни монголски нашественици.

ако не бяха петродоларите щяха и олигарсите да умират от глад, това е див нецивилизован народ държан в невежество като нашите цигани , за да бъде лесно управляем

И много ли лесно управляваш циганите?

ЕДНА БИРА И 20-50 ЛЕВА ЗА ГЛАС?ТОВА ДОСТАТЪЧНО ЛЕСНО ЛИ Е?

Отидоха май за упътвания всички опорно точкаджии. Последните десетина минути няма никой

Пляс .... 20 минути нито един минус и три плюса, а ся изведнъж 6 минуса. Иди разправяйте че не сте платени руски гадове. Личи колко сте организирани проклетници предателски !

русофобите се активизираха,чак слюнки им хвърчат

"Ето как виждам нещата: Русия се опитва да не допусне периферните страни по своите граници да се интегрират с НАТО и ЕС. Русия има нужда от външен враг, за да се консолидира отвътре. НАТО обаче е мним враг, НАТО никога не е имала намерение да напада Русия", изтъква той.

Тези сибирци вярно живеят в 19 век. Само за война мислят. Никога няма да се цивилизоват...

Русия-велика сила?? да, във водката! :):)

Явно това е единственото, което си чувал за Русия от баща си на две ракии.

През 1874г. Русия също нарушила международно право....., да не беше нарушавала...Заглавието е тенденциозно и провокативно, с една дума-отвратително, откъде ли Дира намерил подобна информация, че така да развърнува отрепките на форума?

Айде сега ние да си поискаме частите от македония, сърбия, гърция и турция, румъния, албания и украйна, населени с българи, а? после турците ще си поискат нашите земи, населени с турци, после власите- техните и така..

Кой ти каза че не си ги искат? Всичко е въпрос на време. Да си чувал примерно: Бесарабия е Румъния?