Коментари - НАТО и Русия преразглеждат военните си стратегии | Днес.dir.bg

НАТО и Русия преразглеждат военните си стратегии

Светът се променя и ще пригодим силите си към новата обстановка, заяви шефът на НАТО Йенс Столтенберг. Русия купува модерни оръжия и строи военни градчета.

Обратно в новината

Коментари - НАТО и Русия преразглеждат военните си стратегии | Днес.dir.bg

Коментари

"Русия продължава да погазва международните правила и да въоръжава и обучава украинските отцепници, " След като цитирах този господин педал, бих го запитал дали си спомня историята с косовските отцепници.И дали тогава имаше правила.Или правилата са според както на него му изнася.

вкупом на майцепродавците Паси, Крадлив-Дядо, Първанов, Станишев, Боко и разбира се Чехльо, които цели 10 години положива наистина кански усилия да подложат България под ядрения мерник на руските Тополи. Честито.

Миналата година на 9 май, руснаците показаха на парада последните ракети "ТОПОЛА"..На нас една такава Тополка ни стига..Защото нашата работа е.."Барабар Петко с мъжете"..Врем си носа където не ни е работа..Я вижте Швейцария..неутрална,Няма НАТО, всички си държат парите там А на нашия гол гъз ни приттрябвало "германско здрасти".

Не само един масон,а сборище от масони и илюминати го казват това! КЛУБЪТ БИЛДЕНБЕРГ иска човечеството да се сведе до един милиард-ЗЛАТНИЯТ МИЛИАРД,защото иначе Светът бил труден за управление от страна на олигархическата измет!

Значи, Путин иска СССР да възроди. Ама ние си имаме Тангра Мега Рок! и сме свободна държава. За това ще смачкаме Путин, защото сме свободни хора и не търпиме някави псевдо диктаторчета от третия свят, ААЙ?

хахахахахахахаха

И всичко това благодарение на ЦРУ.И Ислямска държава, и Украйна- мейд ин цру.Жалки лицемери и циници.

разликата е че Русия строи военни градчета на собствена територия и модернизира собдтвената си армия за защита на суверенитета си Мръсните кравари създават натовски бази и командни центрове на чужди територии и обграждат с тях Русия. Пак ще ядат хурката, но ние ще сме потърпевши също, защото сме продажно племе

Руснаците са слаби и само се надуват, а нито една ракета не е достигнала янките ,да видим какво могат.

Орлин Данев

При бъдещата война(защото такава със сигурност ще има) руснаците ще изпепелят американците! Само стой та гледай!

от лични квалификации, но този път ще си направя удоволствие - ти си изключително прост.

И кой ги предизвика тези "решителни времена", че да даваш "отговор", бе тъпанар? Кого си мислиш, че лъжеш???!!!!

Вижте кво пише един истински българин...нямам коментар Българин ( нерегистриран ) 05.02.2015 16:50 При тази американска агресия - подготовка за война -Русия трабва да е готова да заличи с първи удар: България Румъния, Полша, Литва ,Латвия, Естония и разбира се америка.

Хахаха, Русия напада съседите си, а пък агресора били САЩ, които искат да защитават нас и други слаби държавици от Русия. И затова трябвало да бъдем заличени?!?! Абе какви са тези идиоти и малоумници, които пишат такива неща, разпространяват ги, кефят им се, пък и с всичкото си нахалство се наричат "истински" българи. Това са всичко друго, но не и българи!!!

Орлин Данев

Не си точен в определенията си колега! САЩ искат да защитят теб,защото си соросоид, а мен като атакист,САЩ искат да ме ограбят!

От тяхна гледна точка ще са си прави руснаците. Тук ще са площадките за ракетите.

по което да се различават вашата и руската гледни точки?

В България ще се разполагат балистични ракети заплашващи вашата 2ра (или дали не 1ва) родина. Тц тц

Че от къде и с какво купува,нъл бяа фалирали мааму стара,бря,бря!

Тия обграждат Русия, за да я душат. Ние какви сме, че сме на тяхна страна? Управляват ни марионетки!!

pif saglasen s teb istinskite balgari trjbva 4as po skoro da se vdignem i da izmetem tazi papla4 kojto 25g razgrabi i razprodade bg na zapada na6ata'' darjava''

няма да я душатРусия а ще я скопяват.

що като те скопиха, кеф ли ти стана

иска им се РУСИЯ да спи,а НАТО да си развява атрибутите до руските граници и да ги щурмува,но няма да стане

американските престъпници и техните престъпни мекерета от България, начело с Плевела, докато е време! Такива льохмани, дето не знаят какво говорят и на кой свят се намират, като Плевела и Мутрата, са най-удобни да се използват за започването на една война.

При тази американска агресия - подготовка за война -Русия трабва да е готова да заличи с първи удар: България Румъния, Полша, Литва ,Латвия, Естония и разбира се америка.

Ти си малоумен! И нямаш право да се наричаш българин!!!

,,асенчо,, и ,,прокопиеффф,, какво казаха по ,,въпросът,,???

поредната американска марионетка, сложена на този пост, добре си е назубрил материала. Но е много смешно да говорят за военните разходи на Русия, след като САЩ имат повече военни разходи от всички останали страни в света, взети заедно. Другото много смешно е, че Русия била изграждала нови военни градчета. Ами изгражда ги, но на своя територия. Русия има само една база на чужда територия, и тя е по-скоро логистична. САЩ имат 734 бази по официални данни, по неофициални са повече от 1000, в 148 страни на света /от общо 196/. В тези 1000 бази имат повече от 280 000 военни по целия свят. Имат и цял един престъпен блок НАТО, чрез който САЩ са вкарали в миризливата си кочина още няколко десетки държави. Това е още един начин да ги държат в подчинение. Но и това няма да им помогне да се крепят още дълго време, вече са тръгнали по надолнището и спиране няма.

вълк си пред местните в аспарухово хаха ти"кво !

- Товарищ полковник, но здесь же двигателя нет. - Вы же коммунист, Иванов! И СУ-35 гордо взмыл в небо...

- Товарищ полковник, но здесь же двигателя нет. - Вы же ,,плантатор,,, Иванов! иванов внизу: -,,обама,, зареждаи с ,,въглища,,!!! И СУ-з5 гордо взмыл в небо...

русия е изконня враг на българия ! нямам тарпение да ги почнеме!

Вазелин купи ли си? Не заради руснаците-заради такива като мен в България. Не ми пречи де,мога и на сухо да те опраша.

ИД може да се превърне в най-силния мотив, света да се обедини около нещо в дългосрочен план..Могат да се направят някой компромиси в името на мира..

Дори се допуска съюзника да бъде пратен на Източния Фронт изтребен и изтребен напълно

Засега само руските военни биват напълно изтрепвани в Донбас!!

Новия руски изтребител Су-35С няма да бъде пуснат защото, липсват агрегати от Украйна!! Ще го гледат през крив макарон!! Выпуск новейших российских истребителей Су-35С будет остановлен без комплектующих из Украины

Запорожието е не е Украйна

Така ли направиха твоите близки ? Леле, разбирам ти нямаш вина ...

Да ти си пример за това, че си си причинил нещо лошо...

Леле, че си интелигентен !!! Ти си пример за всеки един ... психично болен :)

хора, молете се да няма воина !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

хаиде да не мислим руснаcите колко са зле-вазраста за пенсия няма да я повишават.индексират пенсиите с11% заради инфлаcията,наи копуваната кола си е тяхна-може да е лада но нова е за 5000 $ и армия си имат и горива изнасят и атомни cентрали сащо и самолети продават та даже и подводниcи и туристи в космоса изкарват.а ние кво правим?

Ние си отглеждаме тикви...и после ги правим премиери!

само че инфлацията е доста повече от 11%, а колко от от военните сделки са поечеливши не е ясно, но относно споразумението с Китай за износ на нефт и газ е. Години наред ще е на загуба. Наздоровия!

Всяка сделка за продажба на оръжие Е печеливша, всеки продаден патрон Е печалба, защото военната продукция без война е Мъртав БВП по дефиниция! Май не ги грееш тия работи. Защо мислиш, първото нещо, което новите ни "Приятели" - англо-американците направиха в Бг в началото на 90-те бе да съсипят военното ни производство, което носеше по 2 млрд. долара на бюджета чисти от продажби в чужбина! Защо ТЕ да не заемат тази наша ниша?? Това бе и едно от условията за да ни приемат в НАТО. А, след като отстраниха "тръна в петата им" Ж.Виденов и Костов разпарчадоса, досъсипа и хариза за стотинки цялата икономика, а Куневата е.а мамата на АЕЦ-а и станахме бананово-бетонно-туристическо посмешиште-джудже-чучело = ерго: ни "приеха и в ЕС. Да ни е честито , Господа!!!

Нека си живеят и цъфтят, но да позволяват и на околните им държави същото.

интересно нато и америка не се ли ,,хвалят,, с ново въоръжение и военни технологии!!! но ,,демокрацията,, иска ,,другият,, да е ,,обезоръжен,, и по възможност ,,вързан,,!!! когато ,,идеологията,, ти е слаба , я ,,налагаш,, с ,,оръжия,,!!! ,,глобалната,,!!! не знам дали има връзка с ,,мобилизацията,, при нас но вчера ,,шефът,, на нато е предложил на един от съседите ни да изпратят воиска в ,,украина,,!!! съответният му ,,отговорил,,:,,благодаря, имаме си ,,турция,, за проблем !!!,,.

През последните 20-25 год. НАТО се изяви като най-голямата ТЕРОРИСТИЧНА организация в Снета!!!65% от издръжката на НАТО идва от САЩ!! Това е ясно и на бебетата!! Европа има нужда от Обединени сили на ЕС , но НЕ и участие на САЩ в тези сили!!Там където минат САЩ остават избити жени , деца и старци!!!

т.е. че Европа трябва да поеме повече отговорност за собствената си сигурност , а не да разчита изцяло на САЩ. Не ти е ясна картинката въобще .

Ами сащ да не ръчкат ЕС, да не налитат като оси на мед на бившите СССР републики- т.е. на природните им богатства, а и на самата РФ и няма да има нужда да се страхуват за сигурността си. Ама РФ много дръпна и не приема жандарма САЩ да наказва когото и когато си поискат, и като не им дадоха да ударят Сирия те решиха да ударят Украйна. Ее, айде стига де!

На бебетата им е ясно също така, че САЩ са най мощната държава в света..Ако искаш всички по равно да издържат нато..България с одеала и мин. вода..Във всяка война умират цивилни хора..ООН се борят да не умират насилствено цивилни в уж мирно време..НАТО е най силния инструмент на ООН, в някой случаи и с по тежка дума от ООН...В ООН винаги има засегнати интереси на някой член, тогава трябва да се по действа твърдо ..За пример: В БГ всички знаят че има корупция сред политиците, но няма нито един осъден...Само че докато тук се оплакваме, замазваме и траем, някъде по света умират хора заради режима на някой маниак и тези диктатури трябва да се премахнати

при кого загиват повече хора в Украйна - при Янукович, или при свалилите го с оръжие фашизоиди?

руснаците маи пак ще видят германски танкове...чете в библията за леопарда и се молете !

Да, и техните бритчеди ги чакат с нетърпение - има да берат джилезу, та свят да им се завие...

"чизмарски" или "краварски (нато)" генерал беше оня, който се изцепи, че като му омръзне в кравария, тръгва по света да постреля същества без мъжество (жени и деца) нато е АГРЕСИВНА организация! преди околи месей беше поредното "погрешно" спускане на оръжие и муниции за ИД! ? случайно, не познават координати - ами тогава да ходят да си пасат кравите, вместо да спонсорират и въоръжават главорезите от идил НЕ на нато у нас

пак някое 'достоверно' руско писание нали?

Най-сетне и Президента Порошенко да е прав-"имаме нужда от силна армия с нови оръжия"!! Точно от това имат нужда , ноооо... Оръжието- ясно САЩ и някои страни от ЕС ще им го доставят! Ами силната армия- откъде ще дойде- това да обстрелваш мирно население е едно, а да формираш силна армия, съвсем друго. Убеден съм , че в Украйна има достатъчно доблестни мъже , които да попълнят една силна армия, ама при тази политика на превратаджиите болшинството от тях отказват мобилизацията. Пък "великите насладници на Бандера" под крилото на Коломойски са едни обикновени страхливци и мародери! В тоя смисъл - що по нито една национална телевизия не дават репортажи от Президентството в Киев, което беше атакувано предните дни? Сигурно ни пестят нервите!?

Фашизмът идва, вече чука на вратата ни. Фашизмът доведе хунтата в Киев, която направи преврат защото законната власт се противопостави на сближаването на Украйна с НАТО (да не си хабим думите за "европейски ценности"). САЩ (НАТО) нарушиха споразумения отпреди 20 години за неразширяване на зоната на военното си присъствие. САЩ искаха да провокират Русия с това и Русия нямаше избор освен да се зщити от това на самата и граница да бъдат разположение ПРО-та, ядрен арсенал и т.н. Русия действа като слон в стъкларски магазин - прекалено е благородна да се защитава сещу евтините нападки н хиените отвъд окена. А тези хиени са се насочили към България, ще създаат щаб, ще ни напраят заложник на неоимперските си интереси, чиято цел е една - унищожаване на Русия и заграбване на ресурсие й. А понки като България, Румъния, прибалтийските държавици, та дори и Полша - да вървят по дяволите. Аз не мога да търпя тази гавра, искам да извикам, да изкрещя - Стига, и ние сме хора, и ние заслужаваме да живеем!!! Готови ли сте за протест или искате нацията ни да изчезне тихо и безславно в мрака??? Кажете ХОРА. А най-добре ми теглете една, защото ако не съм прав, значи че съм луд...

Ми то по твоята логика,утре ще кажат на бургаското летище да не кацат американски самолети защото у Поморие живеят руснаци

Тоя път ниикой няма ти се хване на глупостите за мирно уреголиране на конфликта!! Този път армията на Новорусия ще настъпва докато не смаже и последните укронаците!! И Фарашката не падне на колене пред опъчленците и непочни да циври за милост кат малко момиченце:)

А забелязали ли сте, че кери винаги отива в Киев да търси мирно уреждане на конфликта, когато големи групировки на украинците са обкръжени? Същото стана и лятото, когато украинците бяха обкръжени и кери отиде да се моли за примирие и спиране на огъня. След като примирието стана и украинците ги пуснаха да се изтеглят, веднага забравиха за мирното уреждане и заговориха за санкции и въоръжаване. Сега същото! Видяха дебелия край в Дебалцево и го удариха ха кандърма. Като им позволят да се изтеглят, пак ще забравят.

кери не ходи там за друго, ами жо байгън от една година си стиска акциите и мърморкел чака газ, пък пустите руснаци не пускат, тяхната верица православна...

Членството във военен съюз като НАТО означава,че както останалите страни-членки и България трябва да изпълнява произтичащите от него ангажименти.Като ни е страх от Русия, да не сме ставали член на НАТО. Между другото, откакто Путин командва в Русия не съм видял нито един приятелски жест от нейна страна към България. Видял съм обаче поредица от опити да бъдем изнудвани от Москва заради енергийната ни зависимост от нея. Сигурен съм, че ако не бяхме в НАТО, отдавна да сме станали обект на много по-дръзки опити от руска страна за изнудване и намеса в нашите вътрешни работи. Не, че и сега не се правят такива опити , но това става по-завоалирано чрез нейната пета колона у нас, като например чрез референдума за Беляне, свалянето на предишното правителство на Борисов, аферата Костинброд, разклащането на банковата ни система с опити за дестабилизацията й ,като този с аферата КТБ, Южния поток и директното използване на платени руски глашатаи в парламента като Волен Сидеров.

Когато Господ види, че някое мъжко отроче не става, шушне на майка му да го кръсти Павел....

на баба ти Гинка тъпата ли те кръстиха?

Не е на Жени Живкова- са я кръстили. А защо са я кръстили хабер си нямам -скверни името на апостол Павел

никакви подобни решения! Референдум да е имало? а това, че някакви изроди се опитват отново да ни напъхат в национална катастрофа - то е видно! КАКТО ОБАЧЕ е ясно предварително, какво ще разправят близките им (на милите изроди) след очаквания НАРОДЕН съд

проблем на българина е, че е глупав!...не го бъркайте с таланта:)

Не, българина не е глупав, но ни налагат и "избират" глупави и контролирани управници.

Ти американец ли си, че ми стана любопитно ?

Ако има ясна и точна военна и политическа стратегия на НАТО за отбрана, но в контекста на европейската система за сигурност и защита, това би било добро решение. Но да се използва демагогията на САЩ, под формата на "отбрана" да се използва територията на Европа за техни военно-политически лични интереси срещу други европейски страни, най-вече Русия, е направо подигравка със суверенитетът на ЕК като управление и ЕС като територия. Трябва да е ясно, войната в Украйна е плод на дългогодишната северноамериканска политика за дестабилизация на страната, чрез т.н. "развитие на демократичните ценности", разбирай налагане на про-САЩ марионетно правителство в ущърб на Русия и ЕС. А в ЕК така и не знаят какво правят, оставят всичко да решава САЩ и като Пилат Понтийски си измиват ръцете: нека други вадят кестените от огъня и отговорносттите, стига "центровете" на НАТО да са далеч от тях.

Русия не погазва международното право, а украинци се борят с неофашистки преврат. Това винаги трябва да се казва.

Ако Америка иска воина с Русия а си я води. Защото тя не е водила воина на собствена територия. А не да бъдат въвлечени слугите в европа Сега вече ядрените глави са обърнати срещу България поради мераците на един болен човек наречен американец

Въх! Че откога Плевнелиев е станал американец? Мале-е-е, не знаех!

Пъстър свят Аз съм с такова образование висше с толкова изчетени книги от ранна детска възраст че си нямаш представа а е сигурно и че имущественото ми положение е доста по-добро от твоето защото за разлика от теб знам и какво е капитализъмкак се печели и даже съм чела и Дикенс.А също и за Дж.Ленан-наричан в ЦРУ-комунист и убит от него.Четете и гледайте истински неща!

Джон Ленън е бил комунде и подлога на Путин (дали пък не беше Путлер??? -уотевър). Добре,че го застреляха, та да възцари демокрацията...

Като (психично болна) е хубаво да си пиете често лекарствата...

Колко пъти да ти казвам, че playboy не е книга ?

В сайта на ОПЕК е дадено - РУСИЯ има 9% дял на петрола в ОБЩИЯ ИЗНОС на страната. КУВЕЙТ - 36% и С. АРАБИЯ - 45%... Та кой повече губи???? Въпросът е защо петролните шейхове губят? Отговора ще на мериш в АГЕНЦИЯ БЛУМБЪРГ - В САЩ за добив на шистов газ и нефт вече работят МИНИМАЛНО КОЛИЧЕСТВО КЛАДЕНЦИ... От над 3 600 през лятото на м. година в момента са останали къде 1 700... Една след друга фалират фирмите за шистов добив.... Колко работници ще съкращават ШЕЛ, ТЕКСАКО и т.н., а и как и с каква скорост замразяват инвестициите за нови находища...

Присещам се,че ухиленият идиот Роско ви е главнокомандващ. И имате 5 МиГ-а Въопще серьозна работа

2 миГа.

И половин да имаме-руско зелено човече тука няма да стъпи..

те са тук! Пази си празната кофа, особено от чай!

Да де, ама пък ще ни "уредят" с черни човечета...ти май си мечтаеш за някой як негър да те помачка, а?

с всички сили дразнят руската мечка, за да си намерят оправдания за агресивната си политика. Досега, където и да са пипнали нещо е било за ЗЛО-примери много- Либия, Ирак, Афганистан, Гранада, Африка, Азия и където се сетиш. Явно им трябва ВОЙНА и не им пука за желанията на мирните държави и хора , важното е да си продават оръжията ИМ и светът да е по кефа ИМ. Не знам докъде ще доведе това, но не е на хубаво. НИЩО ХУБАВО НЕ ОЧАКВА СВЕТЪТ, АКО НЕ СЕ ОЗАПТЯТ ЩАТИТЕ!!!!

Руска мечка руска мечка... ха ха ха помня аз едни мечки на времето из България дето циганите ги водиха на синджир и играеха според музиката на гъдулката.

Ото фон Бисмарк е казал по адрес на Русия "Знам 1000 начина да изкарам мечката от бърлогата, но нита един как да я вкарам обратно". Бил е умен и уважаван политик - ти смяташ ли, че си на нивото му?

ако бяха направили няколко трактора и комбайна сега нямаше д мрат от глад мурзилките. Ама в главата на Путлер само превъоръжаване има. За руснаците 5 пари не дава изкуфелия зеленчук. Няма пари да изхрани народа си, а ще се превъоръжава. После мурзликите ще ядът самолети и ракети. Еи... тъп вожд бе. Кога ще го махнат този лудия от властта.

Ние не произвеждаме НИЩО! Нито трактори, нито автомобили, нито самолети или ракети. Какво ядем, в такъв случай? Забележи, че даже домати, краставици и ябълки не произвеждаме. Умряхме от глад ли?

едно е да си 1/20 от ЕС, друго да си 1/4 от света. Сега се сещай кое можеш и кое неможеш да изхраниш без производство.....

Че едва ли не Европа и Америка ни изхранват ли? Много са ти объркани понятията, в такъв случай....

ПРИЧИНАТА ЗА МНОГО БЕДИ Е ЧЕ ОБИКНОВЕННИЯ АМЕРИКАНЕЦ НЕ ЗНАЕ КАКВО Е ВОЙНА - МИСЛИ ЧЕ Е ГЕЙМ ЗА ПЛЕЙСТЕЙШЪН .... И КОГАТО НАПРАВИ ЕДИН ТУР В ИРАК СЕ ВРЪЩА СЪС ПСИХИЧНО РАЗСТРОЙСТВО ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ :))

Коментари - НАТО и Русия преразглеждат военните си стратегии | Днес.dir.bg

НАТО и Русия преразглеждат военните си стратегии

Светът се променя и ще пригодим силите си към новата обстановка, заяви шефът на НАТО Йенс Столтенберг. Русия купува модерни оръжия и строи военни градчета.

Обратно в новината

Коментари - НАТО и Русия преразглеждат военните си стратегии | Днес.dir.bg

Коментари

"Русия продължава да погазва международните правила и да въоръжава и обучава украинските отцепници, " След като цитирах този господин педал, бих го запитал дали си спомня историята с косовските отцепници.И дали тогава имаше правила.Или правилата са според както на него му изнася.

вкупом на майцепродавците Паси, Крадлив-Дядо, Първанов, Станишев, Боко и разбира се Чехльо, които цели 10 години положива наистина кански усилия да подложат България под ядрения мерник на руските Тополи. Честито.

Миналата година на 9 май, руснаците показаха на парада последните ракети "ТОПОЛА"..На нас една такава Тополка ни стига..Защото нашата работа е.."Барабар Петко с мъжете"..Врем си носа където не ни е работа..Я вижте Швейцария..неутрална,Няма НАТО, всички си държат парите там А на нашия гол гъз ни приттрябвало "германско здрасти".

Не само един масон,а сборище от масони и илюминати го казват това! КЛУБЪТ БИЛДЕНБЕРГ иска човечеството да се сведе до един милиард-ЗЛАТНИЯТ МИЛИАРД,защото иначе Светът бил труден за управление от страна на олигархическата измет!

Значи, Путин иска СССР да възроди. Ама ние си имаме Тангра Мега Рок! и сме свободна държава. За това ще смачкаме Путин, защото сме свободни хора и не търпиме някави псевдо диктаторчета от третия свят, ААЙ?

хахахахахахахаха

И всичко това благодарение на ЦРУ.И Ислямска държава, и Украйна- мейд ин цру.Жалки лицемери и циници.

разликата е че Русия строи военни градчета на собствена територия и модернизира собдтвената си армия за защита на суверенитета си Мръсните кравари създават натовски бази и командни центрове на чужди територии и обграждат с тях Русия. Пак ще ядат хурката, но ние ще сме потърпевши също, защото сме продажно племе

Руснаците са слаби и само се надуват, а нито една ракета не е достигнала янките ,да видим какво могат.

Орлин Данев

При бъдещата война(защото такава със сигурност ще има) руснаците ще изпепелят американците! Само стой та гледай!

от лични квалификации, но този път ще си направя удоволствие - ти си изключително прост.

И кой ги предизвика тези "решителни времена", че да даваш "отговор", бе тъпанар? Кого си мислиш, че лъжеш???!!!!

Вижте кво пише един истински българин...нямам коментар Българин ( нерегистриран ) 05.02.2015 16:50 При тази американска агресия - подготовка за война -Русия трабва да е готова да заличи с първи удар: България Румъния, Полша, Литва ,Латвия, Естония и разбира се америка.

Хахаха, Русия напада съседите си, а пък агресора били САЩ, които искат да защитават нас и други слаби държавици от Русия. И затова трябвало да бъдем заличени?!?! Абе какви са тези идиоти и малоумници, които пишат такива неща, разпространяват ги, кефят им се, пък и с всичкото си нахалство се наричат "истински" българи. Това са всичко друго, но не и българи!!!

Орлин Данев

Не си точен в определенията си колега! САЩ искат да защитят теб,защото си соросоид, а мен като атакист,САЩ искат да ме ограбят!

От тяхна гледна точка ще са си прави руснаците. Тук ще са площадките за ракетите.

по което да се различават вашата и руската гледни точки?

В България ще се разполагат балистични ракети заплашващи вашата 2ра (или дали не 1ва) родина. Тц тц

Че от къде и с какво купува,нъл бяа фалирали мааму стара,бря,бря!

Тия обграждат Русия, за да я душат. Ние какви сме, че сме на тяхна страна? Управляват ни марионетки!!

pif saglasen s teb istinskite balgari trjbva 4as po skoro da se vdignem i da izmetem tazi papla4 kojto 25g razgrabi i razprodade bg na zapada na6ata'' darjava''

няма да я душатРусия а ще я скопяват.

що като те скопиха, кеф ли ти стана

иска им се РУСИЯ да спи,а НАТО да си развява атрибутите до руските граници и да ги щурмува,но няма да стане

американските престъпници и техните престъпни мекерета от България, начело с Плевела, докато е време! Такива льохмани, дето не знаят какво говорят и на кой свят се намират, като Плевела и Мутрата, са най-удобни да се използват за започването на една война.

При тази американска агресия - подготовка за война -Русия трабва да е готова да заличи с първи удар: България Румъния, Полша, Литва ,Латвия, Естония и разбира се америка.

Ти си малоумен! И нямаш право да се наричаш българин!!!

,,асенчо,, и ,,прокопиеффф,, какво казаха по ,,въпросът,,???

поредната американска марионетка, сложена на този пост, добре си е назубрил материала. Но е много смешно да говорят за военните разходи на Русия, след като САЩ имат повече военни разходи от всички останали страни в света, взети заедно. Другото много смешно е, че Русия била изграждала нови военни градчета. Ами изгражда ги, но на своя територия. Русия има само една база на чужда територия, и тя е по-скоро логистична. САЩ имат 734 бази по официални данни, по неофициални са повече от 1000, в 148 страни на света /от общо 196/. В тези 1000 бази имат повече от 280 000 военни по целия свят. Имат и цял един престъпен блок НАТО, чрез който САЩ са вкарали в миризливата си кочина още няколко десетки държави. Това е още един начин да ги държат в подчинение. Но и това няма да им помогне да се крепят още дълго време, вече са тръгнали по надолнището и спиране няма.

вълк си пред местните в аспарухово хаха ти"кво !

- Товарищ полковник, но здесь же двигателя нет. - Вы же коммунист, Иванов! И СУ-35 гордо взмыл в небо...

- Товарищ полковник, но здесь же двигателя нет. - Вы же ,,плантатор,,, Иванов! иванов внизу: -,,обама,, зареждаи с ,,въглища,,!!! И СУ-з5 гордо взмыл в небо...

русия е изконня враг на българия ! нямам тарпение да ги почнеме!

Вазелин купи ли си? Не заради руснаците-заради такива като мен в България. Не ми пречи де,мога и на сухо да те опраша.

ИД може да се превърне в най-силния мотив, света да се обедини около нещо в дългосрочен план..Могат да се направят някой компромиси в името на мира..

Дори се допуска съюзника да бъде пратен на Източния Фронт изтребен и изтребен напълно

Засега само руските военни биват напълно изтрепвани в Донбас!!

Новия руски изтребител Су-35С няма да бъде пуснат защото, липсват агрегати от Украйна!! Ще го гледат през крив макарон!! Выпуск новейших российских истребителей Су-35С будет остановлен без комплектующих из Украины

Запорожието е не е Украйна

Така ли направиха твоите близки ? Леле, разбирам ти нямаш вина ...

Да ти си пример за това, че си си причинил нещо лошо...

Леле, че си интелигентен !!! Ти си пример за всеки един ... психично болен :)

хора, молете се да няма воина !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

хаиде да не мислим руснаcите колко са зле-вазраста за пенсия няма да я повишават.индексират пенсиите с11% заради инфлаcията,наи копуваната кола си е тяхна-може да е лада но нова е за 5000 $ и армия си имат и горива изнасят и атомни cентрали сащо и самолети продават та даже и подводниcи и туристи в космоса изкарват.а ние кво правим?

Ние си отглеждаме тикви...и после ги правим премиери!

само че инфлацията е доста повече от 11%, а колко от от военните сделки са поечеливши не е ясно, но относно споразумението с Китай за износ на нефт и газ е. Години наред ще е на загуба. Наздоровия!

Всяка сделка за продажба на оръжие Е печеливша, всеки продаден патрон Е печалба, защото военната продукция без война е Мъртав БВП по дефиниция! Май не ги грееш тия работи. Защо мислиш, първото нещо, което новите ни "Приятели" - англо-американците направиха в Бг в началото на 90-те бе да съсипят военното ни производство, което носеше по 2 млрд. долара на бюджета чисти от продажби в чужбина! Защо ТЕ да не заемат тази наша ниша?? Това бе и едно от условията за да ни приемат в НАТО. А, след като отстраниха "тръна в петата им" Ж.Виденов и Костов разпарчадоса, досъсипа и хариза за стотинки цялата икономика, а Куневата е.а мамата на АЕЦ-а и станахме бананово-бетонно-туристическо посмешиште-джудже-чучело = ерго: ни "приеха и в ЕС. Да ни е честито , Господа!!!

Нека си живеят и цъфтят, но да позволяват и на околните им държави същото.

интересно нато и америка не се ли ,,хвалят,, с ново въоръжение и военни технологии!!! но ,,демокрацията,, иска ,,другият,, да е ,,обезоръжен,, и по възможност ,,вързан,,!!! когато ,,идеологията,, ти е слаба , я ,,налагаш,, с ,,оръжия,,!!! ,,глобалната,,!!! не знам дали има връзка с ,,мобилизацията,, при нас но вчера ,,шефът,, на нато е предложил на един от съседите ни да изпратят воиска в ,,украина,,!!! съответният му ,,отговорил,,:,,благодаря, имаме си ,,турция,, за проблем !!!,,.

През последните 20-25 год. НАТО се изяви като най-голямата ТЕРОРИСТИЧНА организация в Снета!!!65% от издръжката на НАТО идва от САЩ!! Това е ясно и на бебетата!! Европа има нужда от Обединени сили на ЕС , но НЕ и участие на САЩ в тези сили!!Там където минат САЩ остават избити жени , деца и старци!!!

т.е. че Европа трябва да поеме повече отговорност за собствената си сигурност , а не да разчита изцяло на САЩ. Не ти е ясна картинката въобще .

Ами сащ да не ръчкат ЕС, да не налитат като оси на мед на бившите СССР републики- т.е. на природните им богатства, а и на самата РФ и няма да има нужда да се страхуват за сигурността си. Ама РФ много дръпна и не приема жандарма САЩ да наказва когото и когато си поискат, и като не им дадоха да ударят Сирия те решиха да ударят Украйна. Ее, айде стига де!

На бебетата им е ясно също така, че САЩ са най мощната държава в света..Ако искаш всички по равно да издържат нато..България с одеала и мин. вода..Във всяка война умират цивилни хора..ООН се борят да не умират насилствено цивилни в уж мирно време..НАТО е най силния инструмент на ООН, в някой случаи и с по тежка дума от ООН...В ООН винаги има засегнати интереси на някой член, тогава трябва да се по действа твърдо ..За пример: В БГ всички знаят че има корупция сред политиците, но няма нито един осъден...Само че докато тук се оплакваме, замазваме и траем, някъде по света умират хора заради режима на някой маниак и тези диктатури трябва да се премахнати

при кого загиват повече хора в Украйна - при Янукович, или при свалилите го с оръжие фашизоиди?

руснаците маи пак ще видят германски танкове...чете в библията за леопарда и се молете !

Да, и техните бритчеди ги чакат с нетърпение - има да берат джилезу, та свят да им се завие...

"чизмарски" или "краварски (нато)" генерал беше оня, който се изцепи, че като му омръзне в кравария, тръгва по света да постреля същества без мъжество (жени и деца) нато е АГРЕСИВНА организация! преди околи месей беше поредното "погрешно" спускане на оръжие и муниции за ИД! ? случайно, не познават координати - ами тогава да ходят да си пасат кравите, вместо да спонсорират и въоръжават главорезите от идил НЕ на нато у нас

пак някое 'достоверно' руско писание нали?

Най-сетне и Президента Порошенко да е прав-"имаме нужда от силна армия с нови оръжия"!! Точно от това имат нужда , ноооо... Оръжието- ясно САЩ и някои страни от ЕС ще им го доставят! Ами силната армия- откъде ще дойде- това да обстрелваш мирно население е едно, а да формираш силна армия, съвсем друго. Убеден съм , че в Украйна има достатъчно доблестни мъже , които да попълнят една силна армия, ама при тази политика на превратаджиите болшинството от тях отказват мобилизацията. Пък "великите насладници на Бандера" под крилото на Коломойски са едни обикновени страхливци и мародери! В тоя смисъл - що по нито една национална телевизия не дават репортажи от Президентството в Киев, което беше атакувано предните дни? Сигурно ни пестят нервите!?

Фашизмът идва, вече чука на вратата ни. Фашизмът доведе хунтата в Киев, която направи преврат защото законната власт се противопостави на сближаването на Украйна с НАТО (да не си хабим думите за "европейски ценности"). САЩ (НАТО) нарушиха споразумения отпреди 20 години за неразширяване на зоната на военното си присъствие. САЩ искаха да провокират Русия с това и Русия нямаше избор освен да се зщити от това на самата и граница да бъдат разположение ПРО-та, ядрен арсенал и т.н. Русия действа като слон в стъкларски магазин - прекалено е благородна да се защитава сещу евтините нападки н хиените отвъд окена. А тези хиени са се насочили към България, ще създаат щаб, ще ни напраят заложник на неоимперските си интереси, чиято цел е една - унищожаване на Русия и заграбване на ресурсие й. А понки като България, Румъния, прибалтийските държавици, та дори и Полша - да вървят по дяволите. Аз не мога да търпя тази гавра, искам да извикам, да изкрещя - Стига, и ние сме хора, и ние заслужаваме да живеем!!! Готови ли сте за протест или искате нацията ни да изчезне тихо и безславно в мрака??? Кажете ХОРА. А най-добре ми теглете една, защото ако не съм прав, значи че съм луд...

Ми то по твоята логика,утре ще кажат на бургаското летище да не кацат американски самолети защото у Поморие живеят руснаци

Тоя път ниикой няма ти се хване на глупостите за мирно уреголиране на конфликта!! Този път армията на Новорусия ще настъпва докато не смаже и последните укронаците!! И Фарашката не падне на колене пред опъчленците и непочни да циври за милост кат малко момиченце:)

А забелязали ли сте, че кери винаги отива в Киев да търси мирно уреждане на конфликта, когато големи групировки на украинците са обкръжени? Същото стана и лятото, когато украинците бяха обкръжени и кери отиде да се моли за примирие и спиране на огъня. След като примирието стана и украинците ги пуснаха да се изтеглят, веднага забравиха за мирното уреждане и заговориха за санкции и въоръжаване. Сега същото! Видяха дебелия край в Дебалцево и го удариха ха кандърма. Като им позволят да се изтеглят, пак ще забравят.

кери не ходи там за друго, ами жо байгън от една година си стиска акциите и мърморкел чака газ, пък пустите руснаци не пускат, тяхната верица православна...

Членството във военен съюз като НАТО означава,че както останалите страни-членки и България трябва да изпълнява произтичащите от него ангажименти.Като ни е страх от Русия, да не сме ставали член на НАТО. Между другото, откакто Путин командва в Русия не съм видял нито един приятелски жест от нейна страна към България. Видял съм обаче поредица от опити да бъдем изнудвани от Москва заради енергийната ни зависимост от нея. Сигурен съм, че ако не бяхме в НАТО, отдавна да сме станали обект на много по-дръзки опити от руска страна за изнудване и намеса в нашите вътрешни работи. Не, че и сега не се правят такива опити , но това става по-завоалирано чрез нейната пета колона у нас, като например чрез референдума за Беляне, свалянето на предишното правителство на Борисов, аферата Костинброд, разклащането на банковата ни система с опити за дестабилизацията й ,като този с аферата КТБ, Южния поток и директното използване на платени руски глашатаи в парламента като Волен Сидеров.

Когато Господ види, че някое мъжко отроче не става, шушне на майка му да го кръсти Павел....

на баба ти Гинка тъпата ли те кръстиха?

Не е на Жени Живкова- са я кръстили. А защо са я кръстили хабер си нямам -скверни името на апостол Павел

никакви подобни решения! Референдум да е имало? а това, че някакви изроди се опитват отново да ни напъхат в национална катастрофа - то е видно! КАКТО ОБАЧЕ е ясно предварително, какво ще разправят близките им (на милите изроди) след очаквания НАРОДЕН съд

проблем на българина е, че е глупав!...не го бъркайте с таланта:)

Не, българина не е глупав, но ни налагат и "избират" глупави и контролирани управници.

Ти американец ли си, че ми стана любопитно ?

Ако има ясна и точна военна и политическа стратегия на НАТО за отбрана, но в контекста на европейската система за сигурност и защита, това би било добро решение. Но да се използва демагогията на САЩ, под формата на "отбрана" да се използва територията на Европа за техни военно-политически лични интереси срещу други европейски страни, най-вече Русия, е направо подигравка със суверенитетът на ЕК като управление и ЕС като територия. Трябва да е ясно, войната в Украйна е плод на дългогодишната северноамериканска политика за дестабилизация на страната, чрез т.н. "развитие на демократичните ценности", разбирай налагане на про-САЩ марионетно правителство в ущърб на Русия и ЕС. А в ЕК така и не знаят какво правят, оставят всичко да решава САЩ и като Пилат Понтийски си измиват ръцете: нека други вадят кестените от огъня и отговорносттите, стига "центровете" на НАТО да са далеч от тях.

Русия не погазва международното право, а украинци се борят с неофашистки преврат. Това винаги трябва да се казва.

Ако Америка иска воина с Русия а си я води. Защото тя не е водила воина на собствена територия. А не да бъдат въвлечени слугите в европа Сега вече ядрените глави са обърнати срещу България поради мераците на един болен човек наречен американец

Въх! Че откога Плевнелиев е станал американец? Мале-е-е, не знаех!

Пъстър свят Аз съм с такова образование висше с толкова изчетени книги от ранна детска възраст че си нямаш представа а е сигурно и че имущественото ми положение е доста по-добро от твоето защото за разлика от теб знам и какво е капитализъмкак се печели и даже съм чела и Дикенс.А също и за Дж.Ленан-наричан в ЦРУ-комунист и убит от него.Четете и гледайте истински неща!

Джон Ленън е бил комунде и подлога на Путин (дали пък не беше Путлер??? -уотевър). Добре,че го застреляха, та да възцари демокрацията...

Като (психично болна) е хубаво да си пиете често лекарствата...

Колко пъти да ти казвам, че playboy не е книга ?

В сайта на ОПЕК е дадено - РУСИЯ има 9% дял на петрола в ОБЩИЯ ИЗНОС на страната. КУВЕЙТ - 36% и С. АРАБИЯ - 45%... Та кой повече губи???? Въпросът е защо петролните шейхове губят? Отговора ще на мериш в АГЕНЦИЯ БЛУМБЪРГ - В САЩ за добив на шистов газ и нефт вече работят МИНИМАЛНО КОЛИЧЕСТВО КЛАДЕНЦИ... От над 3 600 през лятото на м. година в момента са останали къде 1 700... Една след друга фалират фирмите за шистов добив.... Колко работници ще съкращават ШЕЛ, ТЕКСАКО и т.н., а и как и с каква скорост замразяват инвестициите за нови находища...

Присещам се,че ухиленият идиот Роско ви е главнокомандващ. И имате 5 МиГ-а Въопще серьозна работа

2 миГа.

И половин да имаме-руско зелено човече тука няма да стъпи..

те са тук! Пази си празната кофа, особено от чай!

Да де, ама пък ще ни "уредят" с черни човечета...ти май си мечтаеш за някой як негър да те помачка, а?

с всички сили дразнят руската мечка, за да си намерят оправдания за агресивната си политика. Досега, където и да са пипнали нещо е било за ЗЛО-примери много- Либия, Ирак, Афганистан, Гранада, Африка, Азия и където се сетиш. Явно им трябва ВОЙНА и не им пука за желанията на мирните държави и хора , важното е да си продават оръжията ИМ и светът да е по кефа ИМ. Не знам докъде ще доведе това, но не е на хубаво. НИЩО ХУБАВО НЕ ОЧАКВА СВЕТЪТ, АКО НЕ СЕ ОЗАПТЯТ ЩАТИТЕ!!!!

Руска мечка руска мечка... ха ха ха помня аз едни мечки на времето из България дето циганите ги водиха на синджир и играеха според музиката на гъдулката.

Ото фон Бисмарк е казал по адрес на Русия "Знам 1000 начина да изкарам мечката от бърлогата, но нита един как да я вкарам обратно". Бил е умен и уважаван политик - ти смяташ ли, че си на нивото му?

ако бяха направили няколко трактора и комбайна сега нямаше д мрат от глад мурзилките. Ама в главата на Путлер само превъоръжаване има. За руснаците 5 пари не дава изкуфелия зеленчук. Няма пари да изхрани народа си, а ще се превъоръжава. После мурзликите ще ядът самолети и ракети. Еи... тъп вожд бе. Кога ще го махнат този лудия от властта.

Ние не произвеждаме НИЩО! Нито трактори, нито автомобили, нито самолети или ракети. Какво ядем, в такъв случай? Забележи, че даже домати, краставици и ябълки не произвеждаме. Умряхме от глад ли?

едно е да си 1/20 от ЕС, друго да си 1/4 от света. Сега се сещай кое можеш и кое неможеш да изхраниш без производство.....

Че едва ли не Европа и Америка ни изхранват ли? Много са ти объркани понятията, в такъв случай....

ПРИЧИНАТА ЗА МНОГО БЕДИ Е ЧЕ ОБИКНОВЕННИЯ АМЕРИКАНЕЦ НЕ ЗНАЕ КАКВО Е ВОЙНА - МИСЛИ ЧЕ Е ГЕЙМ ЗА ПЛЕЙСТЕЙШЪН .... И КОГАТО НАПРАВИ ЕДИН ТУР В ИРАК СЕ ВРЪЩА СЪС ПСИХИЧНО РАЗСТРОЙСТВО ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ :))