Коментари - Русия започна да унищожава европейски храни | Днес.dir.bg

Русия започна да унищожава европейски храни

От днес руските власти започнаха унищожаването на хранителните продукти, забранени за внос с ембаргото.

Обратно в новината

Коментари - Русия започна да унищожава европейски храни | Днес.dir.bg

Коментари

Тоя Путин нещо съвсем взе да изперква, при толкова гладуващи е грях да се унищожава храна.

да се спрат всякакви връзки с империята на Злото .Гладни бедни ,нагли и се правят на велики ,но на гол тумбак слагат чифте пищови .Европа да не купува нищо от Русия Нека сиядът картошки с одеколон ДУХИ

Ти си като гола вода в разсъжденията си..! То бива да се пишат глупости , но твоето надминава всичко прочетено от мен досега... Ще ти мръзне платения от сорос задник през зимата ако те послушат....

Щом Европа е наложила ембарго, това означава, че храни към Русия не трябва да постъпват. всеки товар с храни , при условие, че Русия си затваря очите , може да бъде изтълкуван като нарушаване на ембаргото от страна на Русия и да обвинят руснаците в незаконен внос. От друга страна Русия също забрани внос от Европа като ответна реакция. Нелегалното внасяне би се изтълкувало, че руснаците само "си приказват" и далаверата трябва да върви. От трета страна, Путин многократно е заявявал, че санкциите не помагат на никоя от страните. Унищожаването на храни цели едно единствено нещо: " Като сте толкова отворени да ни налагате санкции, хайде сега да ви видим кой понася по-големи щети от това"Прибавете и чувството на гордост:' Ще ни санкционират и на всичкото отгоре ще ни подхвърлят подаяния" Русия никога не би приела, на никаква цена да приеме каквото и да било от когото и да било само и само алъш-веришът да върви. Има ценности, които западът няма как да разбере. Как си представте, да приеме храни и да ги раздава на бедните... Все едно признава пред света:" Ние сме велика сила, Рамбовци, но народът ни умира от глад"При положение, че именно това е в основата на дуела между нея и великите сили. Кой свят е по-добър и кой предлага по-добри условия на милионите хора. Нима в Америка няма ровещи по кофите хора?Нима в ЕС всички са цъфнали и вързали? С едни домати и телешко не може да се купи една страна и един народ, освен ако не става въпрос за нас българите. За две кебапчета и една бира и майка си ще продадем.Затова сме и на този хал.Освен това на 300 милиона население 20 милиона бедни са под 10%. А в България 90% тънат в мизерия и 10 % са богати.

Вярно си се изказал. Само една дребна поправка. Населението на Русия е 143 млн. души , а не 300. Щатите са с население от 310 млн. души.

Само дето Европа не е налагала ембраго на хранителни стоки. Ембрагото е на военна продукция и материали. Руснаците сами си го наложиха хранителното ембарго

Русия няма да бъде победена. Никога. Нито с икономически , нито с военни, нито с каквито и да било средства. Руснакът никога няма да склони глава пред никого. Никога няма да се предаде. Русия ще сломи Запада. Като не умеят да поемат ръката , което Русия им подаваше в знак на сътрудничество , сега ще лъскат казашки ботуши.

То ако ставаше само със заклинания, ама трябва и акъл ,който рушнаците нямат....

Ха ха. Ама , друг път. Американците с какво ходят до МКС ? С руски ракетни двигатели. Кой е сред едни от първите места по производство на зърно ? Русия. Кой има идни от най - нарредналите ВПК ? Русия ? Кой притежава 40 % от всички природни ресурси. ? Русия. Айде пак си помисли преди да пишеш глупости, за да не те прата у лево. И това не са само думи, а самата истина. Историята си го доказва сама, пък ти ако искаш вярвай, ако искаш разбирай.

Само доматите да не заравят,щот и тука са кът.Не можем им помогна тоз път.

Вече има фото&видео-репортажи как рашките ровят в купчините 'унищожени' продукти и пълнят от бунището торбите. От частично повредените плодове се правели. . .не, не компоти и сладко, а 'самогон'- домашна водка. Да им е сладко ;-)))

Ганъо, ти своя народ по добре гледай как рови из кофите, а рашките и без теб ще се оправят ;)

БългМангалино я дай да видим къде е това видео? Явно са снимали БГчалгаристанците как клошарят по контейнере.!.};-))))

можеш да погледнеш направо в бъдещето : Venezulela food fights Това оставят диктаторите след себе си, а 80% рейтинг не е от 'обич' а по-скоро от страх.

Пак ли ти ве,.!.};-)))) азиатски примат ,ще коментираш свободния български народ?

Е, сития на гладния не вярва.

в.Комерсант: 211 000 са подписали протестна петиция против унищожаването на храни

петиция против унищожаването на храни !!! А ЗАКОН ПРОТИВ ВНОСА НА ТЕЗИ ХРАНИ - ТОЙ ЗАЩО СЕ НАРУШАВА? Много крокодилски сълзи бе. Вие на страната на нарушителите ли сте? Браво!

то да беше единствения закон който там се нарушава..

точно така , европа като искат благотворителност , нека да запазят салама за себе си и за бежанците , нали плачат че нямало какво да ги правят? ще ги хранят , вместо да пращат контрабанда в русия ....

Е, да бяхте казали и другата половина - унищожената храна европейско и американско производство съдържа опасни за здравето вещества и химикали, следствие на безконтролното им използване за по-висок и бърз добив...за сметка здравето на хората!

Готов съм да помогна с унищожаване на вредните западни храни - вмирисано сирене, ,старо вино и пр...Дайте ги насам - жертвам са! Долу импириалистическите храни ! Наздраве!

Кретенизмът на Вовката е безкраен, както е безкрайна Россия...там сигурно нямат бедни и социално слаби, които могат да получат тез храни, били те и контрабандни

Всъщност след като е контрабандна една стока, тя трябва да остане под разпореждане на държавата. Дали държавата ще разпореди унищожаване, търг или използване за благотворителни цели, това тя решава. Поне в България така се процедира. В Русия връщат или унищожават, за да не бъде упрекната държавата в присвояване.

след като няма сертификат за храната , трябва да се унишожи . или да отрови бедните ? че после да викате ... вовката отрови хората ?

jizast

Идеално, нека да се изострят отношенията между Европа и Русия. Колкото повече се отдалечаваме толкова по-добре ще е в бъдеще. Тя си е азиатска държава и да си съструдничи с другите азиатски сатрапии. Пък дано и нас да ни остави намира и да си прибере рубладжиите.

Путецето показа как трябва да се действа. Молодец Вова.

на запад всички храни са генно модифицирани

А на Изток изобщо не са ха ха

Поредната Руска простотия... край няма...

Вътрешната политика е тази политика върху която външни сили нямат влияние. Това че България няма вътрешна политика или пък случайно вътрешната и политика съвпада с външната политика на други държави си е само наш проблем. Какво ще прави Русия с контрабандата си е само неин проблем.

h 1

a ti си ШИБАНА МУРЗИЛКА !!!

Внимавай какво си пожелаваш! Поискахте санкции срещу Русия и ги наложихте.Сега ревете че Русия олелееее, наложила ембарго - ами вие какво очаквахте, бе идиоти кръгли? А някои по - големи идиоти мечтаят и за военни действия в непосредствена близост до Русия - после ще реват че руснаците са им "опърлили" мустаците.

който мечтае за война е Путин! Така както Сталин мечтаеше още преди Хитлер да можеше да си мечтае за властта в Германия. Хитлеровите мустаци изгоряха, но и сталиновите бяха силно опърлени...

Ембаргото е най-големия подарък за страните извън него, едно време Ванката Костов ни прецака с нашата хранителна промишленост и сега лапаме салама на ЕС а скоро и на УСА

въздесъщ като Сорос го направихте! Истината е, че не пусна през България руската авиация в помощ на Милошевич, както и че при неговото премиерство започнаха и завършиха преговорите с НАТО, започнаха и се преполовиха преговорите с ЕС. Т.е. Костов е много виновен пред Русия, защото отклони България от руската орбита, затова и е очернян за какво ли не (типично за кремълско-лубянската "медийна школа"). Българите обаче, трябва да са му признателни!

Малотрайните храни се унищожават публично. Останалите се прибират в складовете за непрекосновен, военовременен запас.

Русия постъпва правилно. Като искаме война с тях, те я играят. Ако приемат храните лошо, ако ги задържат още по лошо. Така че да мируваме и да не словоблудстваме толкова.

щеше да си наясно, че войнолюбците са в Кремъл!

тия изперкаха

БиБи-то щеше да повдига въпроса за загубите на Българските фермери заради ембаргото а сега се, чуди колко заем още да изтегли за да раздаде на Гръцките пенионери. Едно казва друго върши, що е то? БиБи

Дедо Сорос каза - ако Русия унищожава храна е лоша. Ако не унищожава - пак е лоша ... каквото и да прави Русия - винаги е лошо! Ако не вярвате - питайте тукашните соросоиди!

голодомор в русия

Путин и неговите съветници се оказаха много добри. Да наложиш ембарго на хранителни стоки от западния свят, в който потребителското общество е издигнато в култ и всичко се гради върху потреблението , наистина е гениален ход. Няма нищо чудно, че една година след въвеждането на това ембарго в медиите зачестиха заглавията от рода на : крупни загуби на германски фермери, Литва поиска 33 мл.евро компенсации заради руското ембарго, седем страни от ЕС се обединиха , за да поискат заедно компенсации от ЕК за загубите си от руското ембарго и т.н.

Тъп си бай Тошо,няма как реално да се наложи ембарго на хранителни стоки.Тези които ги вкарват са руски фирми и те губят когато им ги вземат.Ако путлер беше загрижен за руския народ щеше да наложи ембарго на техника,електроника и автомобили,а не да държи бедните руснаци гладни.

Действията на Русия са напълно резонни. В целия свят така се постъпва с контрабандната стока. По интересен е въпросът, защо европейските производители не реализират продукцията си в Украйна, където няма ембарго, а се опитват по контрабандни канали да я вкарат в Русия ?

наркотици или цигари - първо. И второ - не е сигурно дали "европейските производители се опитват по контрабандни канали да вкарат стоката в Русия" или това са руски фирми.

Във всяка страна в която има митнически органи и органи за контрол върху хранителните стоки, всяка хранителна стока която няма съответните съпроводителни документи за произход , състав и съдържание на компоненти и др. информация гарантираща, че не е опасна за здравето на потребителите се конфискува и унищожават. Що се отнася до второто предположение е възможно в известна степен да е така, но при обстоятелствата при които беше въведено това ембарго са много малко руските фирми които биха рискували по-този начин своя бизнес. по вероятно е да се използват чуждестранни фирми вносители. Например неотдавна Русия официално предупреди Сърбия, че техни търговци извършват реекспорт в Русия на хранителни стоки произведени в страни от ЕС.

негова си работа - на изпушилия диктатор. Верно, то в Русия всички са мно-о-ого богати, но сигурно се намират тук-таме и някои по-бедни. Какво ли е тяхното мнение. То не може само на водка и сельодка - сигурно имат и деца. Да, ама там диктатура - не можеш гъкна - изчезваш.

Руското правителство е право.Първо Европейският съюз наложи ембаргото и след това Русия взе съответните мерки.В правото са руснаците да унищожават контрабандни стоки.Заглавията на всички медии и сайтове винаги са като етикет на управляващите ,за да им се подмажат.

наложи ембаргото като санкция за грубо нарушаване на международни договорености, т.е. на международното право. За руснаците си права - те унищожават собствените си граждани, някои от които твърде стойностни - та едни храни... Само да вметна, че според руската статистика (в действителност вероятно са много повече) 20 млн. руснаци са под чертата за бедност. А се унищожават храни, не наркотици, цигари или алкохол.

Поставеното заглавие е подвеждащо, защото става дума за унищожаване на контрабандна стока. От гледна точка на закона няма значение да ли е един тир полски домати или един тир китайски дънки, щом са вкарани контрабандно. Това е стандартна практика в целия свят.

Това си е техен проблем!Щом хранителните продукти са стигнали до Русия значи търговецът си е взел парите!От там нататък дали Руснакът ще ги яде или ще ги унищожава си е негова работа!

не е само Путин!

Унищожава се винаги, когато законът казва така, независимо, че има много гладни и нуждаещи се по света. Така сме си направили обществото, за съжаление.

Че само в Москва ли има гладни? Сигурно има, но не знам да са чак толкова, колкото зад голямата вода. Дори да се абстрахираме от гетата и клошарите там, символът за мизерия вече не е измършавяло сомалийче, а затлъстял американец.

В ДИР-а почти всеки ден има по някаква новина за Русия, та да могат троловете да се "изявят" - седнали предкомпютрите, въоръжени с опорни точки, чакат "на полусъединител" да излеят подготвените коментари, които са все в една и съща посока. Като ги чете човек,си дава сметка, че са подготвени с материал от арсенала на либерастката пропаганда.

Така е, но гледам,че от няколоко дни периодично пускат и теми орезиляващи САЩ. Явно за тях главното е да има противопоставяне и разделяне на пишещите.

Абе, че има нещо за унищожаване в Русия е вярно. Любопитно ми е само кога руснаците ще разберат какво, или по-точно кой е той.

Ха-ха... С твойто Ай Кю само тая тъпотия ли можа да измислиш? Трудно ти е мисленето... май?

Ей, лицемери, навсякъде по света се унищожават храни по този начин. Че не е правилно - не е, но и вие сте същите. Нима европейците не консумират 3-4 пъти повече ресурси от средното? А американците - близо 5 пъти? Не изхвърляте ли ресурсите на боклука по този начин? Нима се храните разумно и консумирате колкото имате нужда, а не колкото ви се иска? И вие изхвърляте храните, само че в тоалетната! Нима българската митница не унищожи преди време 12 000 чифта маратонки Найк, вместо да ги дарят на нуждаещите се? Нима митницата не унищожава сума ти дрехи с фалшиви марки вместо да ги даде на бедните? Защо не пискахте тогава, ЛИЦЕМЕРИ? Навсякъде по света се постъпва по този начин, независимо че може да се организират нещата доста по-разумно. Явно имате доста голям комплекс от Русия, което означава, че е на прав път. Нищо, скоро съвсем ще ви се изяснят нещата...

На времето фашистите горяха книги,а сега, фашизоидите унищожават храни-нищо ново под слънцето,нали?!

Доста си зле с мисленето, за аналогии и асоциации посто си бездарен. Това е начин за регулиране на "саморегулиращия" се пазар на капитализма. Унищожаване на свръх продукцията за запазване на цената на единица продук. В случая се използва естествено за друга цел.

На всякъде по света незаконно внесените храни и то без сартификат се унищожават.Така е и в България.

Повечето от коментиращите хем го нямат/к...ра/ама само го предлагат.Поне не се издавайте,защото това е знак.

Това показва че напрежението в отношенията между държавите расте! Хамерика продалжава с усилията си да разпали световна война!

Велик народ с малоумни управници в последните 100 години!

си заслужава управниците.'' (Георг Вилхелм Фридрих Хегел) "Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е!" (Джордж Оруел) Така че велик, велик - колко да е велик?

Като не искате да ядете сирене, яжте ми арук!

булдозера които мачкаше сиренето не беше руски...и не беше булдозер.

В сегашният си вид Русия е обречена. Притежава огромна територия и води агресивна имперска политика, стремейки се да я разшири още повече. Всичко това изисква огромни военни разходи, които със слабата си икономика тя не може да осигури. СССР се разпадна именно заради това, че социалистическата икономика не издържа на военните разходи. Сега е време и на Путин и кликата му да го научат по трудния начин. Руската икономика не беше преструктурирана и реформирана а просто най-апетитните парчета бяха дадени на избрани хора. Страната се отвори за чужди инвестиции, но те не са в такъв обем, че да окажат съществено влияние. Главната част е съставена от износ на горива и благодарение на конюнктурата и високите им цени заради напрежението в Близкия Изток и войните в Афганистан и Ирак, Русия успя да се изправи на крака. Вместо обаче да използва момента и да започне широкомащщабни реформи, Путин заложи на въоръжаването и опитите за възтановяване на Съветския съюз. Твърде глупаво решение, защото цените на горивата паднаха, инвеститорите започнаха да напускат Русия, а Запада наложи ембарго. Това на храните и някои стоки не е толкова страшно, но ембаргото на технологиите ще задържи развитието на Русия в идващите години. Това допълнително ще ограничи и възможностите и да изгради модерна и ефективна икономика. По този начин нуждата от все повече растящи разходи няма да може да бъде посрещната и Русия отново ще капитулира. Ще се върне в началото на 90-те години на миналия век, но този път Западния свят няма да е толкова доверчив и щедър в помощта си. Пред Русия единственият път е да се откаже от силовата политика и от залагането на военната сила за опазване на цялостта си. Това може и трябва да стане единствено по пътя на сътрудничеството с всички останали страни. Грешката на съветските ръководители и Путин е, че залагат на силата без да имат средства с които да си гарантират тази сила в дългосрочен план. Има един виц за маймуната, която преди да яде плодове с костилките си мери една костилка отзад за да види дали ще излезе. Явно е, че тя е по-умна от съветските лидери и Путин, които не са си премерили "костилката" преди да започнат да "гълтат" разни неща.

Само да те попитам за България, какво бе преструктоирано, щото ми се чини че беше подарено на, забележи не на избрани българи, а на ЧУЖДИ ФИРМИ ОТ САЩ И ЕС. Виждам само малка разлика, ако има нещо вярно в писанието ти.

Major Payne

В България също не беше извършен преход, а Перестройка. С други думи, управляващите пак управляват, но заграбиха икономиката и го правят чрез нея. В този смисъл нищо не е заграбено от западните фирми, а от родните функционери на бившите БКП и ДС, като една част беше дадена на чужди фирми за жълти стотинки, а друга - изнесена навън, за да се върне като чуждестранен актив с който да се изкупят пак на безценица други активи. Накратко, по отношение на Перестройката, Русия и България следват един и същ модел, с тази разлика, че руснаците си имат собствени ресурси с които продължават след това, докато нашите перестройчици са принудени да се обърнат на Запад след като свършиха нещата за крадене. Тук е и отговора защо нещата у нас кретат вече 25 години, докато в други държави, които и при социализма бяха по-зле от нас, вече са далеч напред. Те просто изринаха всичкия боклук свързан с бившите им комуняги и тайните им служби.

и без това са гмо-та бъкани с е-та

Ти си путиноидно ГМО!

за пармезана ли говориш?ти имаш ли изобщо представа как се прави десертно сирене в една франция или германия или швеицария?това е национална гордост а не политика.спазват се стриктни процедури за качество.а путин съвсем оглупява.много му здраве.да вземе да се гръмне че ми писна от него.

Toва че спазват нормите НЕ ЗНАЧИ, че нормите са по истинаки полезните за човек технологии. Всичките консерванти, подобрители, осветители, плюс ГМО семената за фуража, плюс антибиотиците при животните, плюс химическите торове и пестициди за храната на животните и хората са по стандарт. Е и? За да е сертифицирано нещо, че е био козметика например се изисква поне 5% от съставките да са на натурална основа. Е познай колко от масовите БИО козметични продукти имат много над 5% естествен продукт. За храните е същотото. А между другото специално пък за сирената дори и абсолютно натурални да са, мухълът ( забрави че плесента понеже е благородна и видиш ли не е мухъл) ПРИ ВИСЧКИ случаи е опасен при натрувване за хората. А в интерес на обективността руските масови хранителни продукти също са бъкани с какви ли не вредни химикали

Що се пънат да вкарват националната си гордост в държава, която е обявила че не желае продуктите им? Резил, да видят гордоста им изхвърлена, значи нямат гордост.

САЩ станаха велика сила след ВСВ,защото бяха далече и продадоха маса оръжие на европейците.Откриха втори франт едва през 1 943 г., когато видяха накъде духа вятърът. Великият Монтгомери се молеше на Сталин за помощ от чувала на Ардените, където немците го бягха хванали за гениталиите. Експортираха учени , специалисти, злато и картини от Германия.Чифутите сложиха чатала на Европа чрез плана Маршал и я заробиха. Дадоха на НАТО дефиницията Североатлантически, а не атлантически блок, много преди да се създаде Варшавският договор.Две армии има в НАТО, американска и английска/англосакси/.За да превърнат Европа в абсолютен васал, вкараха законодателен параграф в Евроконституцията, че ръководителите на страните членки са подчинени на НАТО. Така заробиха Европа. Наришкин е абсолютно прав.Говедарите вън от НАТО. НАТО трябва да бъде Атлантически, а не Северно-Атлантически пакт или да се разпусне, защото мирише на гнило..

Русия знае, че всъщност е загубила ВСВ, но няма как да си признае. И децата го виждат - къде са Германия и Япония, къде е тя. А вашата смешна група, какво се напъвате? Комунизмът нали щеше да настъпи през 1980 г.?

чисти братвежи на ленин! само един идиот можеше да измисли комунизм *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

САЩ воюват с Хитлер още от 1940 - по времето когато той е съюзник със Сталин, помагайки на Великобритания. Директно във ВСВ влизат през Декември 1941, като действайки в Азия покриват и гърба на СССР от Изток. Оръжията, техиката и другата помощ по програмата Lend-Lease бяха безплатни. Едва след войната ако някоя държава желаеше можеше да закупи на остатъчна стойност нещо. От всички получавали помощ, единствено Великобритания се възползва. С План Маршал Европа не можеше да се зароби, защото същността му е съвсем друга. С окупацията на Източна Европа и поставяне на страните, правителствата и армиите им под свой контрол, СССР на практика добави към своята армия и техните армии. В резултат се появи и НАТО, а Варшавския договор, беше едно формално отражение на фактически съществуващите общи въоръжени сили на Източния блок. Името на блока е без значение и можеше да се казва всякак, но Северноатлантически отразява най-точно състава на страните при създаването му. Не можеше да е Атлантически, защото не очастваха страни от Африка или Ю. Америка ;) Това за Евроконституцията е глупост, а заробването на Европа е мит, раздухван от Русия за да се разбие сътрудничеството между Европа и САЩ. Политиката на Русия от край време е подчинена на древната римска максима "Разделяй и владей".

какъв Монтгомери те е подгонил бе панелен бантускоте !? Монтгомери и битката при Ардените е първата световна воина неграмотнико ...пак си чел грешните червени листовки

Коментари - Русия започна да унищожава европейски храни | Днес.dir.bg

Русия започна да унищожава европейски храни

От днес руските власти започнаха унищожаването на хранителните продукти, забранени за внос с ембаргото.

Обратно в новината

Коментари - Русия започна да унищожава европейски храни | Днес.dir.bg

Коментари

Тоя Путин нещо съвсем взе да изперква, при толкова гладуващи е грях да се унищожава храна.

да се спрат всякакви връзки с империята на Злото .Гладни бедни ,нагли и се правят на велики ,но на гол тумбак слагат чифте пищови .Европа да не купува нищо от Русия Нека сиядът картошки с одеколон ДУХИ

Ти си като гола вода в разсъжденията си..! То бива да се пишат глупости , но твоето надминава всичко прочетено от мен досега... Ще ти мръзне платения от сорос задник през зимата ако те послушат....

Щом Европа е наложила ембарго, това означава, че храни към Русия не трябва да постъпват. всеки товар с храни , при условие, че Русия си затваря очите , може да бъде изтълкуван като нарушаване на ембаргото от страна на Русия и да обвинят руснаците в незаконен внос. От друга страна Русия също забрани внос от Европа като ответна реакция. Нелегалното внасяне би се изтълкувало, че руснаците само "си приказват" и далаверата трябва да върви. От трета страна, Путин многократно е заявявал, че санкциите не помагат на никоя от страните. Унищожаването на храни цели едно единствено нещо: " Като сте толкова отворени да ни налагате санкции, хайде сега да ви видим кой понася по-големи щети от това"Прибавете и чувството на гордост:' Ще ни санкционират и на всичкото отгоре ще ни подхвърлят подаяния" Русия никога не би приела, на никаква цена да приеме каквото и да било от когото и да било само и само алъш-веришът да върви. Има ценности, които западът няма как да разбере. Как си представте, да приеме храни и да ги раздава на бедните... Все едно признава пред света:" Ние сме велика сила, Рамбовци, но народът ни умира от глад"При положение, че именно това е в основата на дуела между нея и великите сили. Кой свят е по-добър и кой предлага по-добри условия на милионите хора. Нима в Америка няма ровещи по кофите хора?Нима в ЕС всички са цъфнали и вързали? С едни домати и телешко не може да се купи една страна и един народ, освен ако не става въпрос за нас българите. За две кебапчета и една бира и майка си ще продадем.Затова сме и на този хал.Освен това на 300 милиона население 20 милиона бедни са под 10%. А в България 90% тънат в мизерия и 10 % са богати.

Вярно си се изказал. Само една дребна поправка. Населението на Русия е 143 млн. души , а не 300. Щатите са с население от 310 млн. души.

Само дето Европа не е налагала ембраго на хранителни стоки. Ембрагото е на военна продукция и материали. Руснаците сами си го наложиха хранителното ембарго

Русия няма да бъде победена. Никога. Нито с икономически , нито с военни, нито с каквито и да било средства. Руснакът никога няма да склони глава пред никого. Никога няма да се предаде. Русия ще сломи Запада. Като не умеят да поемат ръката , което Русия им подаваше в знак на сътрудничество , сега ще лъскат казашки ботуши.

То ако ставаше само със заклинания, ама трябва и акъл ,който рушнаците нямат....

Ха ха. Ама , друг път. Американците с какво ходят до МКС ? С руски ракетни двигатели. Кой е сред едни от първите места по производство на зърно ? Русия. Кой има идни от най - нарредналите ВПК ? Русия ? Кой притежава 40 % от всички природни ресурси. ? Русия. Айде пак си помисли преди да пишеш глупости, за да не те прата у лево. И това не са само думи, а самата истина. Историята си го доказва сама, пък ти ако искаш вярвай, ако искаш разбирай.

Само доматите да не заравят,щот и тука са кът.Не можем им помогна тоз път.

Вече има фото&видео-репортажи как рашките ровят в купчините 'унищожени' продукти и пълнят от бунището торбите. От частично повредените плодове се правели. . .не, не компоти и сладко, а 'самогон'- домашна водка. Да им е сладко ;-)))

Ганъо, ти своя народ по добре гледай как рови из кофите, а рашките и без теб ще се оправят ;)

БългМангалино я дай да видим къде е това видео? Явно са снимали БГчалгаристанците как клошарят по контейнере.!.};-))))

можеш да погледнеш направо в бъдещето : Venezulela food fights Това оставят диктаторите след себе си, а 80% рейтинг не е от 'обич' а по-скоро от страх.

Пак ли ти ве,.!.};-)))) азиатски примат ,ще коментираш свободния български народ?

Е, сития на гладния не вярва.

в.Комерсант: 211 000 са подписали протестна петиция против унищожаването на храни

петиция против унищожаването на храни !!! А ЗАКОН ПРОТИВ ВНОСА НА ТЕЗИ ХРАНИ - ТОЙ ЗАЩО СЕ НАРУШАВА? Много крокодилски сълзи бе. Вие на страната на нарушителите ли сте? Браво!

то да беше единствения закон който там се нарушава..

точно така , европа като искат благотворителност , нека да запазят салама за себе си и за бежанците , нали плачат че нямало какво да ги правят? ще ги хранят , вместо да пращат контрабанда в русия ....

Е, да бяхте казали и другата половина - унищожената храна европейско и американско производство съдържа опасни за здравето вещества и химикали, следствие на безконтролното им използване за по-висок и бърз добив...за сметка здравето на хората!

Готов съм да помогна с унищожаване на вредните западни храни - вмирисано сирене, ,старо вино и пр...Дайте ги насам - жертвам са! Долу импириалистическите храни ! Наздраве!

Кретенизмът на Вовката е безкраен, както е безкрайна Россия...там сигурно нямат бедни и социално слаби, които могат да получат тез храни, били те и контрабандни

Всъщност след като е контрабандна една стока, тя трябва да остане под разпореждане на държавата. Дали държавата ще разпореди унищожаване, търг или използване за благотворителни цели, това тя решава. Поне в България така се процедира. В Русия връщат или унищожават, за да не бъде упрекната държавата в присвояване.

след като няма сертификат за храната , трябва да се унишожи . или да отрови бедните ? че после да викате ... вовката отрови хората ?

jizast

Идеално, нека да се изострят отношенията между Европа и Русия. Колкото повече се отдалечаваме толкова по-добре ще е в бъдеще. Тя си е азиатска държава и да си съструдничи с другите азиатски сатрапии. Пък дано и нас да ни остави намира и да си прибере рубладжиите.

Путецето показа как трябва да се действа. Молодец Вова.

на запад всички храни са генно модифицирани

А на Изток изобщо не са ха ха

Поредната Руска простотия... край няма...

Вътрешната политика е тази политика върху която външни сили нямат влияние. Това че България няма вътрешна политика или пък случайно вътрешната и политика съвпада с външната политика на други държави си е само наш проблем. Какво ще прави Русия с контрабандата си е само неин проблем.

h 1

a ti си ШИБАНА МУРЗИЛКА !!!

Внимавай какво си пожелаваш! Поискахте санкции срещу Русия и ги наложихте.Сега ревете че Русия олелееее, наложила ембарго - ами вие какво очаквахте, бе идиоти кръгли? А някои по - големи идиоти мечтаят и за военни действия в непосредствена близост до Русия - после ще реват че руснаците са им "опърлили" мустаците.

който мечтае за война е Путин! Така както Сталин мечтаеше още преди Хитлер да можеше да си мечтае за властта в Германия. Хитлеровите мустаци изгоряха, но и сталиновите бяха силно опърлени...

Ембаргото е най-големия подарък за страните извън него, едно време Ванката Костов ни прецака с нашата хранителна промишленост и сега лапаме салама на ЕС а скоро и на УСА

въздесъщ като Сорос го направихте! Истината е, че не пусна през България руската авиация в помощ на Милошевич, както и че при неговото премиерство започнаха и завършиха преговорите с НАТО, започнаха и се преполовиха преговорите с ЕС. Т.е. Костов е много виновен пред Русия, защото отклони България от руската орбита, затова и е очернян за какво ли не (типично за кремълско-лубянската "медийна школа"). Българите обаче, трябва да са му признателни!

Малотрайните храни се унищожават публично. Останалите се прибират в складовете за непрекосновен, военовременен запас.

Русия постъпва правилно. Като искаме война с тях, те я играят. Ако приемат храните лошо, ако ги задържат още по лошо. Така че да мируваме и да не словоблудстваме толкова.

щеше да си наясно, че войнолюбците са в Кремъл!

тия изперкаха

БиБи-то щеше да повдига въпроса за загубите на Българските фермери заради ембаргото а сега се, чуди колко заем още да изтегли за да раздаде на Гръцките пенионери. Едно казва друго върши, що е то? БиБи

Дедо Сорос каза - ако Русия унищожава храна е лоша. Ако не унищожава - пак е лоша ... каквото и да прави Русия - винаги е лошо! Ако не вярвате - питайте тукашните соросоиди!

голодомор в русия

Путин и неговите съветници се оказаха много добри. Да наложиш ембарго на хранителни стоки от западния свят, в който потребителското общество е издигнато в култ и всичко се гради върху потреблението , наистина е гениален ход. Няма нищо чудно, че една година след въвеждането на това ембарго в медиите зачестиха заглавията от рода на : крупни загуби на германски фермери, Литва поиска 33 мл.евро компенсации заради руското ембарго, седем страни от ЕС се обединиха , за да поискат заедно компенсации от ЕК за загубите си от руското ембарго и т.н.

Тъп си бай Тошо,няма как реално да се наложи ембарго на хранителни стоки.Тези които ги вкарват са руски фирми и те губят когато им ги вземат.Ако путлер беше загрижен за руския народ щеше да наложи ембарго на техника,електроника и автомобили,а не да държи бедните руснаци гладни.

Действията на Русия са напълно резонни. В целия свят така се постъпва с контрабандната стока. По интересен е въпросът, защо европейските производители не реализират продукцията си в Украйна, където няма ембарго, а се опитват по контрабандни канали да я вкарат в Русия ?

наркотици или цигари - първо. И второ - не е сигурно дали "европейските производители се опитват по контрабандни канали да вкарат стоката в Русия" или това са руски фирми.

Във всяка страна в която има митнически органи и органи за контрол върху хранителните стоки, всяка хранителна стока която няма съответните съпроводителни документи за произход , състав и съдържание на компоненти и др. информация гарантираща, че не е опасна за здравето на потребителите се конфискува и унищожават. Що се отнася до второто предположение е възможно в известна степен да е така, но при обстоятелствата при които беше въведено това ембарго са много малко руските фирми които биха рискували по-този начин своя бизнес. по вероятно е да се използват чуждестранни фирми вносители. Например неотдавна Русия официално предупреди Сърбия, че техни търговци извършват реекспорт в Русия на хранителни стоки произведени в страни от ЕС.

негова си работа - на изпушилия диктатор. Верно, то в Русия всички са мно-о-ого богати, но сигурно се намират тук-таме и някои по-бедни. Какво ли е тяхното мнение. То не може само на водка и сельодка - сигурно имат и деца. Да, ама там диктатура - не можеш гъкна - изчезваш.

Руското правителство е право.Първо Европейският съюз наложи ембаргото и след това Русия взе съответните мерки.В правото са руснаците да унищожават контрабандни стоки.Заглавията на всички медии и сайтове винаги са като етикет на управляващите ,за да им се подмажат.

наложи ембаргото като санкция за грубо нарушаване на международни договорености, т.е. на международното право. За руснаците си права - те унищожават собствените си граждани, някои от които твърде стойностни - та едни храни... Само да вметна, че според руската статистика (в действителност вероятно са много повече) 20 млн. руснаци са под чертата за бедност. А се унищожават храни, не наркотици, цигари или алкохол.

Поставеното заглавие е подвеждащо, защото става дума за унищожаване на контрабандна стока. От гледна точка на закона няма значение да ли е един тир полски домати или един тир китайски дънки, щом са вкарани контрабандно. Това е стандартна практика в целия свят.

Това си е техен проблем!Щом хранителните продукти са стигнали до Русия значи търговецът си е взел парите!От там нататък дали Руснакът ще ги яде или ще ги унищожава си е негова работа!

не е само Путин!

Унищожава се винаги, когато законът казва така, независимо, че има много гладни и нуждаещи се по света. Така сме си направили обществото, за съжаление.

Че само в Москва ли има гладни? Сигурно има, но не знам да са чак толкова, колкото зад голямата вода. Дори да се абстрахираме от гетата и клошарите там, символът за мизерия вече не е измършавяло сомалийче, а затлъстял американец.

В ДИР-а почти всеки ден има по някаква новина за Русия, та да могат троловете да се "изявят" - седнали предкомпютрите, въоръжени с опорни точки, чакат "на полусъединител" да излеят подготвените коментари, които са все в една и съща посока. Като ги чете човек,си дава сметка, че са подготвени с материал от арсенала на либерастката пропаганда.

Така е, но гледам,че от няколоко дни периодично пускат и теми орезиляващи САЩ. Явно за тях главното е да има противопоставяне и разделяне на пишещите.

Абе, че има нещо за унищожаване в Русия е вярно. Любопитно ми е само кога руснаците ще разберат какво, или по-точно кой е той.

Ха-ха... С твойто Ай Кю само тая тъпотия ли можа да измислиш? Трудно ти е мисленето... май?

Ей, лицемери, навсякъде по света се унищожават храни по този начин. Че не е правилно - не е, но и вие сте същите. Нима европейците не консумират 3-4 пъти повече ресурси от средното? А американците - близо 5 пъти? Не изхвърляте ли ресурсите на боклука по този начин? Нима се храните разумно и консумирате колкото имате нужда, а не колкото ви се иска? И вие изхвърляте храните, само че в тоалетната! Нима българската митница не унищожи преди време 12 000 чифта маратонки Найк, вместо да ги дарят на нуждаещите се? Нима митницата не унищожава сума ти дрехи с фалшиви марки вместо да ги даде на бедните? Защо не пискахте тогава, ЛИЦЕМЕРИ? Навсякъде по света се постъпва по този начин, независимо че може да се организират нещата доста по-разумно. Явно имате доста голям комплекс от Русия, което означава, че е на прав път. Нищо, скоро съвсем ще ви се изяснят нещата...

На времето фашистите горяха книги,а сега, фашизоидите унищожават храни-нищо ново под слънцето,нали?!

Доста си зле с мисленето, за аналогии и асоциации посто си бездарен. Това е начин за регулиране на "саморегулиращия" се пазар на капитализма. Унищожаване на свръх продукцията за запазване на цената на единица продук. В случая се използва естествено за друга цел.

На всякъде по света незаконно внесените храни и то без сартификат се унищожават.Така е и в България.

Повечето от коментиращите хем го нямат/к...ра/ама само го предлагат.Поне не се издавайте,защото това е знак.

Това показва че напрежението в отношенията между държавите расте! Хамерика продалжава с усилията си да разпали световна война!

Велик народ с малоумни управници в последните 100 години!

си заслужава управниците.'' (Георг Вилхелм Фридрих Хегел) "Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е!" (Джордж Оруел) Така че велик, велик - колко да е велик?

Като не искате да ядете сирене, яжте ми арук!

булдозера които мачкаше сиренето не беше руски...и не беше булдозер.

В сегашният си вид Русия е обречена. Притежава огромна територия и води агресивна имперска политика, стремейки се да я разшири още повече. Всичко това изисква огромни военни разходи, които със слабата си икономика тя не може да осигури. СССР се разпадна именно заради това, че социалистическата икономика не издържа на военните разходи. Сега е време и на Путин и кликата му да го научат по трудния начин. Руската икономика не беше преструктурирана и реформирана а просто най-апетитните парчета бяха дадени на избрани хора. Страната се отвори за чужди инвестиции, но те не са в такъв обем, че да окажат съществено влияние. Главната част е съставена от износ на горива и благодарение на конюнктурата и високите им цени заради напрежението в Близкия Изток и войните в Афганистан и Ирак, Русия успя да се изправи на крака. Вместо обаче да използва момента и да започне широкомащщабни реформи, Путин заложи на въоръжаването и опитите за възтановяване на Съветския съюз. Твърде глупаво решение, защото цените на горивата паднаха, инвеститорите започнаха да напускат Русия, а Запада наложи ембарго. Това на храните и някои стоки не е толкова страшно, но ембаргото на технологиите ще задържи развитието на Русия в идващите години. Това допълнително ще ограничи и възможностите и да изгради модерна и ефективна икономика. По този начин нуждата от все повече растящи разходи няма да може да бъде посрещната и Русия отново ще капитулира. Ще се върне в началото на 90-те години на миналия век, но този път Западния свят няма да е толкова доверчив и щедър в помощта си. Пред Русия единственият път е да се откаже от силовата политика и от залагането на военната сила за опазване на цялостта си. Това може и трябва да стане единствено по пътя на сътрудничеството с всички останали страни. Грешката на съветските ръководители и Путин е, че залагат на силата без да имат средства с които да си гарантират тази сила в дългосрочен план. Има един виц за маймуната, която преди да яде плодове с костилките си мери една костилка отзад за да види дали ще излезе. Явно е, че тя е по-умна от съветските лидери и Путин, които не са си премерили "костилката" преди да започнат да "гълтат" разни неща.

Само да те попитам за България, какво бе преструктоирано, щото ми се чини че беше подарено на, забележи не на избрани българи, а на ЧУЖДИ ФИРМИ ОТ САЩ И ЕС. Виждам само малка разлика, ако има нещо вярно в писанието ти.

Major Payne

В България също не беше извършен преход, а Перестройка. С други думи, управляващите пак управляват, но заграбиха икономиката и го правят чрез нея. В този смисъл нищо не е заграбено от западните фирми, а от родните функционери на бившите БКП и ДС, като една част беше дадена на чужди фирми за жълти стотинки, а друга - изнесена навън, за да се върне като чуждестранен актив с който да се изкупят пак на безценица други активи. Накратко, по отношение на Перестройката, Русия и България следват един и същ модел, с тази разлика, че руснаците си имат собствени ресурси с които продължават след това, докато нашите перестройчици са принудени да се обърнат на Запад след като свършиха нещата за крадене. Тук е и отговора защо нещата у нас кретат вече 25 години, докато в други държави, които и при социализма бяха по-зле от нас, вече са далеч напред. Те просто изринаха всичкия боклук свързан с бившите им комуняги и тайните им служби.

и без това са гмо-та бъкани с е-та

Ти си путиноидно ГМО!

за пармезана ли говориш?ти имаш ли изобщо представа как се прави десертно сирене в една франция или германия или швеицария?това е национална гордост а не политика.спазват се стриктни процедури за качество.а путин съвсем оглупява.много му здраве.да вземе да се гръмне че ми писна от него.

Toва че спазват нормите НЕ ЗНАЧИ, че нормите са по истинаки полезните за човек технологии. Всичките консерванти, подобрители, осветители, плюс ГМО семената за фуража, плюс антибиотиците при животните, плюс химическите торове и пестициди за храната на животните и хората са по стандарт. Е и? За да е сертифицирано нещо, че е био козметика например се изисква поне 5% от съставките да са на натурална основа. Е познай колко от масовите БИО козметични продукти имат много над 5% естествен продукт. За храните е същотото. А между другото специално пък за сирената дори и абсолютно натурални да са, мухълът ( забрави че плесента понеже е благородна и видиш ли не е мухъл) ПРИ ВИСЧКИ случаи е опасен при натрувване за хората. А в интерес на обективността руските масови хранителни продукти също са бъкани с какви ли не вредни химикали

Що се пънат да вкарват националната си гордост в държава, която е обявила че не желае продуктите им? Резил, да видят гордоста им изхвърлена, значи нямат гордост.

САЩ станаха велика сила след ВСВ,защото бяха далече и продадоха маса оръжие на европейците.Откриха втори франт едва през 1 943 г., когато видяха накъде духа вятърът. Великият Монтгомери се молеше на Сталин за помощ от чувала на Ардените, където немците го бягха хванали за гениталиите. Експортираха учени , специалисти, злато и картини от Германия.Чифутите сложиха чатала на Европа чрез плана Маршал и я заробиха. Дадоха на НАТО дефиницията Североатлантически, а не атлантически блок, много преди да се създаде Варшавският договор.Две армии има в НАТО, американска и английска/англосакси/.За да превърнат Европа в абсолютен васал, вкараха законодателен параграф в Евроконституцията, че ръководителите на страните членки са подчинени на НАТО. Така заробиха Европа. Наришкин е абсолютно прав.Говедарите вън от НАТО. НАТО трябва да бъде Атлантически, а не Северно-Атлантически пакт или да се разпусне, защото мирише на гнило..

Русия знае, че всъщност е загубила ВСВ, но няма как да си признае. И децата го виждат - къде са Германия и Япония, къде е тя. А вашата смешна група, какво се напъвате? Комунизмът нали щеше да настъпи през 1980 г.?

чисти братвежи на ленин! само един идиот можеше да измисли комунизм *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

САЩ воюват с Хитлер още от 1940 - по времето когато той е съюзник със Сталин, помагайки на Великобритания. Директно във ВСВ влизат през Декември 1941, като действайки в Азия покриват и гърба на СССР от Изток. Оръжията, техиката и другата помощ по програмата Lend-Lease бяха безплатни. Едва след войната ако някоя държава желаеше можеше да закупи на остатъчна стойност нещо. От всички получавали помощ, единствено Великобритания се възползва. С План Маршал Европа не можеше да се зароби, защото същността му е съвсем друга. С окупацията на Източна Европа и поставяне на страните, правителствата и армиите им под свой контрол, СССР на практика добави към своята армия и техните армии. В резултат се появи и НАТО, а Варшавския договор, беше едно формално отражение на фактически съществуващите общи въоръжени сили на Източния блок. Името на блока е без значение и можеше да се казва всякак, но Северноатлантически отразява най-точно състава на страните при създаването му. Не можеше да е Атлантически, защото не очастваха страни от Африка или Ю. Америка ;) Това за Евроконституцията е глупост, а заробването на Европа е мит, раздухван от Русия за да се разбие сътрудничеството между Европа и САЩ. Политиката на Русия от край време е подчинена на древната римска максима "Разделяй и владей".

какъв Монтгомери те е подгонил бе панелен бантускоте !? Монтгомери и битката при Ардените е първата световна воина неграмотнико ...пак си чел грешните червени листовки