Меркел: Русия нарушава установения мирен ред в Европа

Германският канцлер Ангела Меркел обвини Русия, че с интервенцията си в Украйна нарушава установения след 1945 г. мирен ред в Европа.

Обратно в новината

Коментари - Меркел: Русия нарушава установения мирен ред в Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

удалите,пожалуйста! .

удалите,пожалуйста! .

удалите,пожалуйста! .

удалите,пожалуйста! .

Нищо чудно ,нали и тя е еврейка.

Меркел да престане да се пъчи и да се държи като глава на терористична държава, за да не й се стъжни постът.

"терористичната" държава Германия (по времето на Меркел) какви терористични актове е извършила? Кои територии е анексирала, кои държави е нападнала? Днес в света има две отявлени терористични държави - ИДИЛ и РУСИЯ!

Арахангеле, не говори от името на всички.

Дръжте се, братушки! Всички почтени и хубави хора по света са с вас! Мамицата им на сатанистите.

С уточнението, че "братушките" са изстрадалият руски народ, който трябва да се вземе в ръце и да отсвири престъпната кагебистка шайка, настанила се в Кремъл! Която като нищо, за да защити откраднатото (пък и да продължи да краде), ще вкара страната си в нова кръвопролитна война, а като нищо и цялото човечество...

че "сатанистите" са в Кремъл днес!

Когато те стискат за топките, говориш какното ти наредят

Райхканцлерината Меркел се оправи с протестите в Германия. Защото нейните избиратели ще й бият шута, че е станала абсолютна подлога на САЩ. Немските вестници вчера писаха, че след изказването, че иска са работи с Евразийския съюз, Обама й е скръцнал със зъби. Днес вече се врътна на 180 градуса. Немските вестници така и писаха "Обама забрани...."

Единствено NATO има право да нарушава установения мирен ред в Европа.

е колективна система за сигурност. Всички европейски страни (с малки изключения) или членуват в НАТО, или искат да членуват! Сред изключенията естествено са Русия, Беларус и Казахстан, зщото техните висши "силовици" ще загубят огромната далавера, на която се радват в собствените си страни днес. Естествено става дума за ЛИЧНА далавера - всеки, който иска може да намери данни колко трилиона рубли са "спечелили" при първата чеченска война и защо започнаха втората. Вероятно в Украйна също се "заработват" много пари, но досега още на съм попаднал на точни данни.

ДАЛИ! Чак пък колективна, да бе! А войната в Кипър! Нато защитава ЕДИНСТВЕНО интересите на световната олигархична система

Мръсна фашистка!

Защото той е готов да извърши още военни престъпления с войната срещу част от народа си!!! А после ще го обявите ли за военнопрестъпник като Милошевич!? Май ще чакате Обама какво ще Ви подскаже...

Когато ГДР премина към ФРГ не се ли наруши европейския ред от 1945 година ?Немци се обединиха с немци !А сега руснаците от Крим се сляха с руснаците от Русия !Каква е разликата г-жо Меркел?

се водеше по вашия акъл щеше да иска "слее" германците от Австрия с германците в Германия. И щеше да постъпи точно като Хитлер! Но не го прави и слава Богу! Направи го като Хитлер обаче Путин. И там е проблемът на Европа в 21-ви век!

Германия и Австрия са отделни държави от 1866г.Па и преди това.Крим е част от Русия от 18-ти век.А Украйна също беше част от Русия до 1991г.Стана ли тя държава ?Колкото БЮРМ. Усещаш ли разликата тролчо?

Много прости са тези от атака. Налазват сайтовете като хлебарки. Долни тролове. Дано хората не се заблуждават от тези шепа нехранимайковци - ЛЪЖПАТРИОТИ.....

МЕРКЕЛКЕ, не са виновни руснаците - вие ги правите тези лицемерни помии в Украйна, за да вкарате целия свят във война срещу Русия!!! Русия ясно изрази подкрепа няколко пъти вече - прати помощи, даде изявления.. СТИГА ВЕЧЕ С ТИЯ ПРОВОКАЦИИ!!!!!!!!!!!!

Напълно поддържам тези думи!Дори ние,българите,разбираме какво се случва,не пасем трева.Знаем от историята германските табиети!

През 1994 г. канцлерът Кол издига 40-годишната хазарска еврейка и бивша ГДР комсомолска секретарка Меркел на следващото стъпало на кариерата й - министър на околната среда и реакторната сигурност. Това е й най-голямата заявка за голямата политика, която дава наричаната тогава "момичето на Кол". За да стане 3 пъти канцлер на Германия. Още на 30 Май 2011, американският философ и дългогодишен критик на западната външна политика, Ноам Чомски избра да посочи едно ПОПУЛИСТКО изявление на немския канцлер Ангела Меркел, че мюсюлманите в Германия трябва да приемат, че германската култура е базирана на християнските и юдейските ценности. Според Чомски това е "доста крайно и расистко изказване на влиятелна политическа фигура в Европа".

с темата Украйна. Някой не ви ли насочва кога какво да пействате? Иначе не ми хвали "американският философ" Ноам Чомски - толкова негови глупости съм изчел, че се чудя в кой свят живее? В случая Меркел е била абсолютно права (и днешните проблеми с ислямизацията на Европа го доказват!), защото не можеш да отидеш на гости в чужда уредена къща и да диктуваш условията! Стопанинът на тази къща е установил определен ред и ако искаш да те подслони в нея защото ти харесва - просто трябва да приемеш този ред!!! Защото именно заради него ти харесва...

Както е тръгнало баба Меркел като нищо ще ни върне Западните покрайнини!? Е ,па съюзници бяхме!

Мислех Германия за Велика държава, но с този неин ръководител Меркел си промених изцяло мнението. Оказва се ,че тя е зависима от САЩ и изпълнява техни нареждания. Много жалко.

Защо казват 4е била стара , я каква хубавица е:link

цивилизовани държави са грешни само Русия е права? И то не Русия (руския народ кой ли го пита), а една престъпна кагебистка шайка? Само да добавим, че от създаването си ЧК/ВЧК/НКВД/КГБ/ФСС/ФСБ до днес се занимават единствено с престъпления срещу човечеството и най-вече срещу собствения си народ!

Бомбардировките над Сърбия от НАТО преди няколко години потвърждават тъкмо тази "ценностна система" Правилото е просто-по силния винаги мачка по слабия. Така е било и така ще бъде.Всичко друго е прах в очите на хората.

ето къде ги стяга чепика! Когато усетят ,че са по-слаби започват да преговарят!Бой по дървените кратуни до победа :)))))

Трудността в разбирателството с руснаците се състои в това, че ние не осъзнаваме факта за тяхната принадлежност не към Европа, а към Азия и за това, че те мислят по друг начин. Ние не сме способни да разберем руснаците, както не можем да разберем китайците или японците. В допълнение към другите азиатски качества на характера, руснаците не уважават човешкият живот...

Точно ние ли сме европейците? Дето слушаме Тони Стораро, Азис, ... и правим кавъри на цялата сръбска/гръцка/циганска музика, хвърляме салфетки, гледаме турски и индийски сериали, по улиците ни вървят каруци... Ех, цървулчо мамин...

Уважами Колега, моля, имайте впредвид, че ако във вашето обкръжения "слушате Тони Стораро, Азис, ... и правите кавъри на ..." и т.н., то на една все още голяма част от населението, тези ваши "ценности" са мнооого чужди. И ако вие не се смятате за европейци - недейте да генерализирате и за другата част от населението. Айде със здраве...

ни ги натрапиха мутрите, които се настаниха (по-скоро ГИ настаниха, планирано десетина години) в икономическата (пък и политическата) власт на България. А генезисът на задкулисието, което ги "настани" там е в бившата партийна номенклатура и бившите силови структури! Които пък от своя страна имат неразривни връзки с московските им началници.

....Ангелинке-е-е-е!... деменцията те гони чедо-о-о-о!... а каква комсомолка беше само!.... цицореста цръвена ябучка, мъ!!!...

Установеният баланс в Европа бива нарушаван от Марио Драги, който е проводник на интересите на фамилията, която управлява Голдман Сакс. ЕС ще бъде разрушен с финансови средства. Пари се дават за конкретно извършена работа, а не се наливат в дупката черна на канализацията пък после "Хайде както рече баба Яна". Парите пресно напечатани пак ще потънат в псевдоикономиката и джобовете на мафиозите, а насреща, като гарант ще стои поредният обеднял европеец. Но така е то, когато светът е разделен от новия световен ред на 1% богати, но тъпи, безкултурни, прости, алчни и неуки и 99% идиоти, които узаконяват с избора си тази утвърдена система за кражби на пулитиците за да бъдат преизбирани. Този, които избра кулисите за пресконференцията на Меркел и Ренци е просто Гений! И двамата под уя! Мухахахаааа

БРАВО! Още един СЪБУДЕН!

Америка унищожава Европа!Жалко за стара Европа!

ЗАЩО, всяка цивилизация рано или късно залязва и умира! Сега е ред на нашата, СЕ ЛА ВИ!

мърла-дърла да млъкнеш най-сетне-дъщеря на Хитлер......

Бабо Меркел, каквото зло можа да сториш на света - ти го стори според възможностите си. Историята ще ти отреди място до Хитлер. Сега е време да се оттеглиш от политиката.

Мисля си, че в момента политическите елити на страните, от които зависи бъдещето на света съвсем съзнателно се изправят срещу народите се - високомерно, арогантно, безмилостно. Пропастта е огромна. Те не служат на хората и ни чакат огромни беди. Демокрацията не съществува, съществуват интересите на шепа хора, които политическата класа обслужва.

Само руският! Ако въобще лубянската престъпна групировка може да се нарече елит...

Kрим е руски, изяж се от яд Mеркел! Mеркелке, ако продължаваш да се продаваш на обонговците, ще затриеш цяла Eвропа!

Dа живее Pусия и то точно защото не ви ходи по гаидата, лицемери долни западн(ал)и!

Неонациската нещо не е на кеф.Позор е за цяла Германия.

Глупчо,не бъркай неонацистите с еврейските подлоги като Меркел!!!

МЕРКЕЛ ПОДДАКВА НА ОБАМА. И ДВАМАТА ЩЕ ДОКАРАТ В ЕВРОПА 3-ТА СВ. НА АМЕРИКАНЦИТЕ ИМ ПУКА- ТЕ РАБОТЯТ ПО "ДЕМОКРАЦИЯТА" САМО ИЗВЪН ПРЕДЕЛИТЕ НА ТЕХНИЯ КОНТИНЕНТ. А ЕВРОПА- КУЧЕТА Я ЯЛИ. МЕРКЕЛ СИГУРНО Е ЗАБРАВИЛА КАКВО СЕ Е СЛУЧИЛО ПРЕЗ ВСВ.

и ти ще си платиш един ден лелче продажно...

Кой първи ,заличи от картата на европа,една независима и суверенна държава наричана ГДР. Не знаеш ли госпожо ,че за да приеме това ваше желание за преустройство на картата на Европа на Горбачов,германския канцлер и американският президен обещаха че нато няма да включва в състава си бившите соц. страни.Защо с ваше съгласие и участие и чрез терорестични нападения на мирни граждани и обекти в Югославия прекроихте картата на Европа и създадохте нова мюсулманска държава Косово-.Ами да кажете нещо за Северно кипърската република официално не призната от ООн След като нарушихте и обещанията си по отношение на нато ,на Путин му писна и реши да използва вашият опит в Крим .Не ви издържаха нервите и го обявихте за враг.

Да не забравяме и Босна!

независима и суверенна държава ??? Ти акъл имаш ли? Колко военни градчета им построиха германците на руските окупатори за да се изнесат от територията на Германия? Защото Русия била бедна и нямала пари да им построи жилища!?! (Що за държава е това дето към воините си се отнася като към пушечно месо или като поводи да им се строят паметници, но не и като към нормални човеци?)

("за обещанието" на германския канцлер и американският президент) е абсолютна лъжа! Освен това никой не би приел народите на десетина европейски държави да бъдат лишени от правото на самоопределение и справедлив и достоен живот! LIFE, а не ЖИЗНЬ, както се говореше под сурдинка в страните от бившия соцЛАГЕР!

Мръсна кошница! Кой пръв наруши мирния ред в Европа? Кой първи създаде военен блок - НАТО? Кой разшири НАТО след разпускането на Варшавския? Кой организира путч до границите на Русия?

дъртия дзвер е болен от алцхаймер. помни какво било преди 70 г. , а не е в час със насточщето

Байрака ще се вее пак над райхстага.

Като се развя през 1945-та кои живяха по-добре - германците ли или руснаците? Че покрай руснаците го отнесохме и половин Европа, вкл. половин Германия!...

Тебе поне много те е отнесло

Поне пенсионерите не ровеха по кофите за хранителни отпадъци,негролюбецо от третия пол.

Дано да е скоро! Поне докато тя е жива

С подкрепата си към Украйна Меркел провежда неофашиска пропаганда и трябва да и бъде повдигнато обвинение в Хага.

Неофашизмът е на Лубянка и в Кремъл - просто човек трябва да си отвори очите!

АЯ доказателствата къде са ти. Както обикновено, голи приказки. Сигурно са при руските войски в Украйна, които никой не е виждал. А класическия фашизъм е в американския бял дом.

Кое си е истина, истина е, и на Хитлер са нарушили установения ред в Европа!

Бабке бягай до тоалетната, ще се изпуснеш!

а тя е заета от батко й Путин...

Много греши булята, щото Крим е даден на Украйна през 1954г. по лично решение na украинецът Никита Сергеевич Хрушчов, като генерален секретар на ЦК на КПСС, и скрит зад измислено решение на ЦК на КПСС. Сега правдата, т.е. границите, след 1945г. са възстановени. И нека да не рипат много булята и растящите на педи, щото могат да ядосат мечката и да я принудят да възстанови всички граници такива каквито бяха след края на ВСВ...

не е вярно и е твърде простоватичко изказано. " ...на 25 януари 1954 на заседание на Президиума на ЦК на КПСС (председателствано от Георгий Маленков) е одобрен проект на постановление на Президиума на Върховния съвет на СССР за прехвърлянето на Кримската област на РСФСР в състава на Украинската ССР. Първият секретар на Кримския обком на КПСС Павел Титов, който се противопоставя на предаването на полуострова на Украинската ССР, е отстранен от поста си и изпратен в Москва за поста заместник-министър на земеделието на РСФСР. На 5 февруари 1954 г. Президиумът на Върховния съвет на РСФСР излзиза с постановление за предаване на Кримската област на Украинската ССР. Протокол 41 от заседание на Президиума на Върховния съвет на РСФСР 5 февруари 1954 г. Като се има предвид общият характер на икономиката, териториалната близост и тесните икономически и културни връзки между Кримската област и Украинската ССР, Президиумът на Върховния съвет на РСФСР постановлява: Предаване на Кримската област на РСФСР в състава на Украинската ССР. Настоящето постановление да се внесе за одобрение в Президиума на Върховния съвет на СССР." На 19 февруари 1954 г. Президиумът на Върховния съвет на СССР издава "Указ за предаване на Кримската област от състава на РСФСР в състава на Украинската ССР." На 26 април същата година Върховният съвет на СССР издава "Закон за предаване на Кримската област от състава на РСФСР в състава на Украинската ССР.", с който одобрява постановлението на своя Президиум и внася съответните промени в членове 22 и 23 от Конституцията на СССР."

И какво доказваш, с измисленото политическо лично решение на Хрустчов. Да не си очаквал това да се напише в прав текст. Естествено е, да го облекат с хубави думи и да се скрият зад ЦК на КПСС. Естествено ще направят протоколи. Някой да посмее да противоречи? Според руските юристи, имат достатъчно основания да твърдят, че този юридически акт е нищожен и практически Украйна е анексирала Крим. Както и това, че дори след 1991г, Украй юридически е част от руската федерация. За куриоз.

Меркел - еби си путката лейнина!

Ето с такъв интелект се управляват днес не само Лубянка, но и Кремъл!...

Меркел е соросоидна крава, в поза партер тя застава, пред черния арап Обама, Германия за присмех стана!!!

БРАВО О О О О! Няма нужда от допълване ....!!!!!

браво!браво!браво! отодавна не бях чел по хубав и компетентен коментар. браво!!!!

Ами Косово? Питайте Сърбия за този ред.

Милошевич? Щото са различни неща, май...

Установения МИРЕН ред в Европа след 1945 год. беше НАРУШЕН от САЩ , които НАПАДНАХА суверенна Югославия!!!!! ЗАЩО не реагираха "демократите" ат ЕС??? Двата аршина --грешно мерят!!

Като се връщаме към 1945-та - да земем да си вземем Западните Покрайнини!?

Ние малките човечета, правим големи бели.

Приказва си буля Меркеловица колко да не заспи! Ама а "тръне се обърне", както е лафа, първа ще посреща руските танкове по "Унтер дер линдер щрасе" в Берлин! Барабар с другите уставни евро-комсомолци!

Тая крава мрази собствения си народ...

"Русия нарушава установения мирен ред в Европа" пък УСА-то не смогва да го оправя ? Я гледай как са мъчат из разни краища на света горките.

Тая кака дебеланка, мисля, че още е с пионерската си връзка и дава рапорт. Що не се погледне кво става в Лайпциг. Утре чалмите ще я подпукат и нея и къде ще се скрие, а? Може би ще се гушне с другаря Багдади? Аман от пионерски ръководители и комсомолски активисти. Да живее великият руски народ.

Ротфронт!!

Значи референдумът, с който Крим е станал част от Украйна е добър, а този, с който същите хора, при това с по-голямо участие, решават да са част от Русия - не е! Щото на някой отвъд океана не му харесва! Железна логика! И да, естествено, че аналогията с Германия не е пълна! В Германия не е провеждан референдум въобще по въпроса за обединението! А това, че някой не приема решението на хората в Крим си е негов проблем! Може би и за мен Major Payne не съществува, но това не му пречи да си пише по форумите, въпреки мнението ми!

Крим е даден на Украйна през 1954г. по решение на Политбюро на ЦК на КПСС, с генерален секретар украинецът Никита Сергеевич Хрушчов...