Москва ще обжалва решението на съда в Хага по казуса ”Юкос”

Русия обяви, че ще обжалва решението на арбитражния съд в Хага да плати 50 милиарда долара обезщетения на акционерите на някогашния руски петролен гигант Юкос.

Обратно в новината

Коментари - Москва ще обжалва решението на съда в Хага по казуса ”Юкос” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никой не може да осъди Русия. По скоро съдът в Хага осъди Ходорковски. Бъдещето му е много тревожно. Я с полоний, я нещастна случайност ...

v.peichev

Да обжалват пред католикос Карекин II Нерсисян.

Цялата работа ще приключи с разплащане на едни тлъсти адвокатски хонорари и нищо повече.

ТОЗИ СЛУЧАЙ ,МНОГО МИ ПРИЛИЧА НА ГАД ЗЕЕВИ И ИВАН КОСТОВ.

.Според последни данни Русия внася стоки за 7 милиарда, а ние изнасяме за 500 милиона.А сега кажете ако има санкции тези руски стоки може да се заменят със стоки от български фирми което означава нови работни места.ТОВА Е ПОЛИТИКА!Да се забрани на руски фирми да внасят..НЕМЕДЛЕНО! СЕГА БЪЛГАРСКИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ ХРАНЯТ РУСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ И ОТКРИВАТ РАБОТНИ МЕСТА НА РУСНАЦИ В РУСИЯ ЗА СМЕТКА НА БЪЛГАРСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ И РАБОТНИЦИ

Аз бих се подписал под това,което казваш,фашистче,но първо дай да оправим салдото с европейските държави и "любимата" Турция. Имам странното усещане,че под давление на първите национални предатели разрушиха индустрията ни и т.н /което води до рахата на немските пенсионери за сметка на ровенето по кофите на нашите/, а вторите пък в момента консумират немалко парче от останалата българска "баница" чрез задкулисното управление на държавата. Да оправим тези неща първо,а? Там батакът е доста по сериозен май. Ако има санкции европейски и американски стоки и суровини за тази сума /по-малко количество на по-високи цени,разбира се/ ще влязат в България,никакво местно производство няма да се развие.

Ти си егати оптимистът! Къде ще произвеждаме топлоотдаващи пръти за АЕЦ-а - в перник или в Костинброд? А къде ще копаме за петрол - в Обеля или у Факултето? Стига става за смях!

Извинявам се за малката буква в "Перник"!

Имаше един проект Набуко но под натиска на Москва Борисов го замрази и отнесе кученце.А нефт преди 89г винаги се е внасяло от кувейт и либия... или по добре да ни изнудват само с руски газ и най-високите цени в ЕС.

Супер! А за колко пари внася България стоки от други страни? Доста повече от цитираната сума.

От това "с централа в Гибралтар", бих се ловил на бас, че са офшорка. Направена именно с цел, да плащат по-малки данъци. Само по този израз си личи, че може да са имали основание властите в Русия. Да не говорим, че петролът трябва да се води национално богатство и като такъв той е собственост на държавата. Те сигурно само са дали разрешение за добив, което не е собственост. Разрешенията за добив изтичат или са прекъсваеми. За примера в България, дори в някакво село да си направят собствено водоснабдяване, те трябва да плащат за вода, дори онези от водоснабдяване, да не са си мръднали пръста.

Под шума на информационната война срещу Русия и санкции ,еврея Ходорковски започна кампания на световното еврейство срещо православие и славянство! Шепа евреи управляват с американски и еврейски пари люмпетия народ на Украйна ! В Русия евреите след разпада на СССР , всички с постове в партия и комсомол извиднъж станаха най-богатите , започнаха да прокарват плановете на световното еврейство за унищожаване на славянството и православие ! Присъдата е политическа и нелигитимна съответно!!!

Това се е образувало, защото в христянството се води нещо лошо лихварството. Затова с това са се захванали евреите и са заели тази ниша.

Би ли ни казал как комунист, който не е минавал през капиталистическия строй за 10 години става милиярдер? Много ама много ми е интересно. И така е цялото обкръжение на Другаря Путкин. Хайде обясни ни. Как комунист става милиярдер?

Такова обкръжение има във всяка страна, само че няма медии, които да ти тръбят нон-стоп.

Хунтата в Киев е съставена основно от 4 лица от еврейска националност, толкова калпави, че Израел им е отказал гражданство.Исканията в Хага за глоба на Русия за милиарди евро е също дело на шепа тарикати, за които само звъна на монети в злато е съществен. Нищо друго. Подобни изцепки на десните евреи захранват омразата на обикновенните хора към кърлежите, облепили тялото на руската държава. Впрочем, неблагодарността на евреите към спасителя си Русия от нацизма с неговите газови камери не е нещо ново. Но със сигурност ще срине досегашното добро взаимоотношение.

Славянски съюз (на руски: Славянский союз, или СС) е руско националистическо националсоциалистическо движение.Не случайно мразят евреите.

Обградени отвсякъде с вътрешни и външни врагове, руските хора се радикализираха и потърсиха корените си. В резултат се родиха няколко полуфашистки-полуокултни организации,наистина. Обаче знаеш ли какво: руската държава взе мерки същите тези да бъдат "посмекчени" малко и давайки истинска патриотична алтернатива в организирани от държавата подобни такива,отблъсна не само хората от тях,но и на тях самите върна човешкия облик. А относно мразенето на евреите- гарантирам ти,благодарение на ционистичната политика на определени кръгове на световното еврейство в Русия, десетилетия ще минат,преди да може руснак да погледне евреин и да не го заплюе. Държавата там и по това провежда "разяснителна политика" /един само Путин колко пъти е изтъквал,че има добри приятели евреи/,но руснакът е натрупал твърде много омраза към тези,които пиха кръвта му през 90-те. Познавам немалко руснаци-почти всички,изхождайки от опита си,мразят патологично богатите евреи-олигарсите. "Никой от тях не е забогатял с ръцете си"-казват те и са напълно прави.

ХА, ХА, ХА!!! Цирк!!!

"Външният дълг на Русия, включващ задълженията на органите на държавно управление и на частния сектор, за 2013 година се е увеличил с 15 процента до 732 милиарда долара, сочи оценка на Руската централна банка, цитирана от ИТАР-ТАСС." +50 милиарда..ха..ха доста газ трябва да пробута путлер ...за да изплати борча

При всички случаи, по-малко отколкото обонго и кукловодите.

Като член на ООН, постоянен член на съвета за сигурност на ООН, и член на Хагския съд, присъдата срещу Русия е напълно легитимна. Колко оправдана е друг въпрос. Но не се правете, че Русия няма нищо общо с тези институции. Първо да ги напусне, и после да вика как не били легитимни.

Този еврей видя че срещу Русия започна кампания на изолация и анформационна война , използва момента и реши да върне това което не му принадлежи вече ! Знаем много от тази националност които бързо забогатяха по незаконен начин в Русия ! В украйна и в Русия евреите искат да управляват славяни и да утищожат славянството и православието , хората в двете държави са толерантни към другите националности! Украйна се управлява от шепа евреи и са подържани от американските еврейски организации , които казват на държавния департамент какво да правят , досега говрителите на белия дом са все евреи ! Всеки да си прави заключения за всичко!

Накрая един арбитраж незабелязано взима едни кинти за арбитражни такси, едни адвокати облажват хонорари за защита, Русия не плаща, защото и без това не и минава през ума за законност, при условие че самият комсомолец Ходорковски се е нагушил с парите за данъци и е пълен еврейски мошеник и сега бъзика Путин по пъпа и си играе с огъня.

Е как пък точно сега..съдът в Хага каза -Русия ..плащайте!!! Всичко е АЛА-БАЛА!!!

абе кво го защитавате само тоя Путин, само руснаци ли има у тоя тъп сайт. вземете помислете малко за тая България

Ми, това правим, неандерталецо. За да не построим АЕЦ "Беляне" за 11 милиарда лева (Цяла нова АЕЦ, с два блока и прилежащата инфраструктура), сега американци ще ни строят 7ми блок за $5 милиарда (7 милиарда лева); грубо казано с около 50-70% по-скъпо. Няма да строим Южен поток, защото руснаците са лоши. В същото време американчета започнаха да взимат контрол над украинските газопроводи - набутаха се по всякакви бордове на директори. Тамън, горките, успяха да се намърдат между Европа и Русия, да точат парички за нищо, пък ние ще им разваляме далаверките. Това не значи, че защитавам малоумието на нашите полит-неандерталци. Договорите ни с Русия са силно неизгодни, някои са си заробващи. А, договорите ни със САЩ са направо загробващи.

Pesh0

Глоба по 50 милиарда , на всяко енергийно дружество и си решаваме проблемит.

А ако Москва (спомената като ответник) каже "я си гледайте работата", какво ще последва? Съдия-изпълнител? Група мутри? Американския флот "в защита" на "международния" съд (не че имат някаква допирна точка поне на думи). Кой и как ще изиска 50 милиарда? За т.нар. Москва е по-изгодно да плати 500 милиона и да отстрелят един по един тия т.нар. акционери (едва ли са били такива преди арестуването на Ходорковски - значи са някакви хиени).

Лидерите на преврата в Киев до един са евреи, лишени от гражданство от Израел поради калпавост. Срамно е, че хора, спасени навремето от Русия от лапите на нацистите, днес да измислят подобни прийоми за рекет над своите спасители. Крънкането на милиарди не е от вчера, не не ново за тях, но те прекаляват. Всяка омраза трябва да има предел, защото ако и другата страна отвърне със същото, на Моше ще му се стъжни....

Еврейска му работа - от въздуха да правят пари. Само като си помисля, че именно Русия спаси остатъците от евреите в концлагерите на нацистите, за да стигнат днес до нахалството да просят 50 милиарда евро, ми иде да троша и да бия. То бива,бива, ама това на евреите днес няма предел - като почнете от лидерите на Майдана и Украйна, от които дори Израел се отрече и лиши от гражданство, та стигнете до абсурда с този "европейски" или "еврейски" съд....

с риск разбира се да бъда нахокан,предварително заявявам,че не вземам страна в проблема! национализацията на дадена фирма,компания или каквото и да е там,винаги си има своите последствия! 1.ако се извърши от "народният съд"(национализацията) последствията са съответно за бившият вече собственик! 2.ако се извърши по начина по,който беше сторено в циливилизованата братска россия,последствията ще трябва да ги понесе държавата(дали това ще стане е съвсем друг въпрос)! някои другари и националисти все още са с идеята за национализация на българската енергетика.няма лошо,но дават лиси сметка тия индивиди,че всичко това ще се стовари на народния гръб,а и за тяхно голямо учудване и те са част от народа!!! при положение,че има договори ,последствията са такива!!! публична тайна е,че ходорковски беше неудобен за путин и...всички знаем продължението!

Аз сега да питам-ако ти си президент на държава и виждаш как искат лично теб да те разкарат от властта и в добавка да прехабят собствената ти държава ти какво би направил ? Пак казвам-янките заложиха на куц кон.Ходорковски явно се беше самозабравил.А Путин направи онова ,което повечето държавници щяха да направят.

pmotikov@abv.bg

Ти имаш ли представа как гиганта пусин се озова на президентския стол ? Явно, не, а си изкласил в сесесере-то, може би и мгимо-то, наедно с бокофчета и ко., а се чудя що моят съученик зайкоф го отрязаха от мгимо-то, та требеше да се мъчи в крал мас ???

путин не търпи умници!!! путин не може да си навие на ината,че на времето през 90-те,тогавашната компартия буквално предоставя и имущество и пари на младок като ходорковски!!! ако наистина не е плащал данъци,тогава в кауша,но истината е,че MX е доста умен за да бъде заловен по този параграф!!! има видео в yuotube озаглавено "путин разговаря с олигарси". на тази среща в прав текст им се казва,че трябва да започнат да плащат,ако искат да просъщестуват! има и версия в,която се твърди,че MX е показал няколко грешки на путин,след което нашият просто не е могъл да преглътне обидата и хоп...!!!

Договора на копие. ФАЩ водят открите воийна срещу Русия и смяташ, че по един такъв глупав начин да си дадат резервите на един престъпник е абсурд. Тоива е прелюдия към започване на масово разграбване на авоаритке на държавата в чужбина. ВОДЕ ЕДИНСТВЕНО КЪМ СВЕТОВНА ВОЙНА КАКВАТО Е МЕЧТАТА НА ИМПЕРИАЛИСТИТЕ.

Ходорковски сам ще се откаже от присъдената му сума в полза на Русия. Предвид какви ги беше забъркал с американците и сегашното обтягане на отношенията Москва-Вашингтон да получи дори и цент ще е пълно малоумие.

В грешка си, Ходорковски си прехвърли дяловете на Невзлин и няма нищо официално.

Чукча си е чукча :) Не прочете ли че Худурковски няма нищо общо :). Собствениците са други вече.

Срещу Русия има един тон санкции, така че спокойно можем да считаме, че санкциите правят решенията на ЕвроГейският съд в Хага НЕДЕЙСТВИТЕЛНИ към Русия!!!

деер

Демокрацията - народът плаща компенсации....Ако нямаше перестройка,нямаше да ги има и милиардерите .

BaiK

Поредната атака на западните чифутизатори към Русия, неофициална част от "санкцийте". Само дето ще има да чакат накой да им даде 100 милиарда.

Да му завижда ли човек, или да го съжалява?

жидовска май не се хилеше тъй преди да я помилват...

тедиуса и бегеец,най-яростните русофоби................................да умреш от смях :))))))))))))

да ,аз а и всички нормални хора по света мразим човеконенавистнически диктаторски режими като на любимия ти путя,наи-обикновен бандит,крадец и убиец на деца,единствените които го обичат са промитите терорашки и българските продажни червени чугуни.Bенсеремос!

ненеее,супер е че сте русофоби! ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХ

Нещо не сте в ред госпожо! Стойте си ако обичате при тези болни мозъци, вашите нови сънародници и не коментирайте неща в български форуми!

Дир, Вие сте се объркали в материала. Европейският съд по правата на човека два пъти се произнася в полза на Руската държава, като посочва в своите решения, че ЮКОСТ умишлено не са плащали данъци и фалирали компанията. Кого заблуждавате?

Вече съм убеден, че Бат Бойко беше прав за човешкия материал, който е наличен в България сега. Няма такива идиоти в света сигурно. Не може да скачаш като дебил 1 година против "задкулисие", "олигарски" и т.н. обаче да се радваш на новина, че олигарх, на който са му взели незаконно придобитото имущество, ще получи милиарди обезщетение. Прост народ, слаба държава!!!! А идиотчета, не се притеснявайте, този и цент няма да получи.

Дали е прав за материала, но явно в форума има много безработни дебили, Надявайки се да препичелят от злословене, та нали уте ще калкулира това в газта и ние пак ще го платим. от мен 10 + за коментара

терораша и путлер притиснати до ъгъла,браво,това да се чува,това да се чува,а те да се оплакват на папата .и това е само началото.бензиноколнката на руските главорези до 1 година капут! ах ха ха да са мислили,преди да дерибеистват и убиват невинни хора-целия свят му стана ясно,че русия е нигерия със сняг и малко парици,които скоро ще им бъдат на привършване а ха ха ха,и тогава не само,че няма да могат да тормозят никого, ами ще ходят гладни по улиците!!

Теб и бегееца май на някой запой руснак ви е......откъснал цветето

луд ли си? Русия ще вдигне газта за европа, а продажните евро политици ще се радват и комисионна ще вземат

кое речи?а какво ще ядат терорашките?оръжията на дулата си ли?нали знаеш,че всичко в русия от храната през тоалетната хартия до дамските превръзки се внася от омразната им европа,която се опитват да шантажират със самоубииство,забележи...прости,прости чак вдлъбнати!

VIPER

Русия ще плати на този мошеник , когато ми цъфнат налъмите!

да неим плати то и без това скоро доларите няма да имат стойност

При положение, че хартата не е ратифицирана от РФ, и че няма предварително съгласие за признанието на арбитражно решение, бандитите.от Юкос да си лепнат решението в хола и да правят като вятъра

Така е, все едно съда в Учиндол да осъди Уганда

Путин тепърва ще гризне дръвцето. Иска да търгува, иска защита от цивилизования свят, ама не става. Първо да си плати за политическите репресии, за войната в Украйна, Чечня, Грузия и тн и тогава може и да стане човек

VIPER

Накарай го да плати на тези мошеници

"Путин застава на колене пред Хага да моли да не му взимат парите" СМОТАН СИК-аджия. От кого ли да се научат нашите...

от Япония до Европа само санкции и съдебни дела срещу Путинова Русия....Ама тя е ,,страна огромная'' и става за последен бой.

Ба.....не чете ли за милиардите които иска вдовицата на пушача починал от рак в САЩ?Колко бяха...26 ли....?А колкото до този нищо няма да получи -бъди сигурен:)!

От Япония до Европа 95% е Русия, така че оправи си географията преди да издрискаш някоя глупост!

,,Гей парада в Санкт Петербург мина почти без инциденти''-съобщава ГРАНИ РУ.....То май гейовете вече са в Русия.

Вовата Путин, как не га е гнусс да се занимает с такая гадасть?

абе,протестърчета тъпи,вие да не мислите че Русия ей така ще извади 50 милиарда да ги дава на този тип на снимката.още повече че това решение на съда 100% е повлияно от антируската политика на обонго...

Хага не вярва на сълзи.....и Страсбург.

Pesh0

москва не накърнява интересите на никого , в момента е най - демократичната страна . Защо не питат украинците , дали не искат да са руснаци ? Никой в украйна не може да избие ролкова руснаци , и да не се разбере как е станало , а сега всички реват за самолеи и знаят какво се е случило.

кое е демократичното на русията.рокадата на медведев и путин в продължение на 20год. ли?убииствата на журналисти с противоположно мнение от това на путин ли?убииствата на агенти с плутонии решили да избягат от терора в русия ли?там коли и беси само един човек-путин.в русия е 13-14век в момента.

Pesh0

отговарянето , всяка седмица на путин на въпроси на народа е демократично. Защо запада не ги показва тези предавания ?

Вие не четете ли? "Хартата е подписана от Русия,но не е ратифицирана." Тогава?

Само не разбрах, руснаците с цяла банкнота или на стотинки ще изплатят компенсациите на евреина?

в долари, но след средата на другата година :)

Трай бе афроамериканец !

КОИ ЩЕ МИ КАЖЕ КОГА КАЛИФОРНИЯ Е БИЛА РУСКА

Точната година не знам, но Реазанов Николай Петрович (1764-1807), заедно с Кончита - дъщерята на губернатора на Сан Франциско са главните герои на операта Юнона и Авось и операта третира събития от тоя период. Предполага се, че през пероиода 1812-1838 със сигурност е била руска територия.

След проверка в ЯндексРу, се оказа, че е до 1842 г....

++++++++++++++++++++++++++ Ето това е сериозна работа-научих нещо ново и интересно!Браво!

Оооо... неграмотната. Ти тука ли си ма Радке Пиратке... ко па са дърлиш ма миндил. Кога ще научиш българския?

Ivan Nenov

ДА БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ !! И МАЛКО ПРЕДИ ТОВА Е ВДАДЕЕЛА ОСВЕН ЕВРОПА АФРИКА КИТАИ И ИНДИЯ !ТОВА Е КАРТА КОЯТО ГЛЕДАМ И МЕ ИЗНЕНАДА ЧЕ И КАЛИФОРМИЯ Е БИЛА РУСКА А ЧЕТА АНГЛИИКА ЕНЦИКОЛОПЕДИЯ НО КОРИТЕ СА В УЖАСЕН ВИД

ми ако имат топки да отидат да си я поискат на американците,голям смех ще падне

Мога да ти кажа кога Аляска е била руска и руснаците си продадоха земята на американците пълна със злато и нефт. После почнаха да рИват да си я искат... ама няма.

17 000 000 кв.км. Чао :)

Отговор на въпроса на пират: никога, може би бъркате Калифорния и Аляска :)))

Ivan Nenov

ти в си нета ??? ми какво правиш? търси

Глупаците твърдят нещо на посоки, докато Историята борави с факти и доказателства, бре...

Москва е компетентна ,Москва е най-велика, слънцето се върти около Москва ... и т.н. и т.н. Продължете моля, че се уморих :) /За 5лв толко /... :)

имаш възможност една вувузелка да ми надеуш

Милев

Марш бе негро !

НАИВНИ ЧЕРНИ ОЧИ !!! КЪВ Е ТОЗ СЪД В ХАГА И ЗАЩО В ХАГА ПОВЕЧЕ ГЕЙСУРАТ

Платените руски тролове почнаха да се изнервят и го удариха на обиди и цинизми...Обноските и взаимното уважение не са присъщи от болшевиките...те винаги са били ниската класа.

Селяни/мужици.

Ivan Nenov

ИТИ ЛИ СИ ТАКЪВ БЕ МАНГО БЪЛГАРИН БИЛ !!1 МИ ЩО ТИ СА ЧЕРНИ ОЧИТЕ А ХРИСТО