Руски вестник: Русия на кръстопът между Южен и Турски поток

Москва и София са готови да възобновят сътрудничеството в енергетиката. Възможно е възстановяването на договорите да включи и проекта “Южен поток“.

Обратно в новината

Коментари - Руски вестник: Русия на кръстопът между Южен и Турски поток | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

През 2019 г. изтича договорът за транзит през Украйна. Познайте кой ще го отнесе.

Плаща ли нещо Газпром за съхранението на тръбите на Бургаското пристанище?Или на Българската Държава?

Тия се въртят като к*рва на магистрала. Що пАтоци не бяха. В кеайна сметка.... думи думи думи... и нито метър мост до Крим.....

На кой му пука??? Нито има кой да им прави строежите под вода, нито някой ще им се върже на надутия бюджет. Могат да се лъжат колкото си искат и да си мислят че манипулират едните с другите.

Шило

И какво се оказа? Че няма да стигнат тръбите ли? Ами да направят и двата потока.

То да се възобновят енергийните проекти ама на ББ как да се вярва?!?

Този който има - продава. Този който няма - предлага.

На края да не съфне някъф Румънски поток?

Няма кой изобщо да им предложи на румънците подобно нещо.

Който превари, той ще натовари ....

Мили братя руснаци, Не сме се изплашили от "затоплянето" на отношенията Ви с Ердоган, а просто желаем да имаме нормално икономически ВЗАИМНОИЗГОДНИ отношения. Тогава на основата на взаимното зачитане и уважение ще можем да възстановим традиционно добрите си връзки и да оставим в миналото съмненията и недоверието. Мили братя руснаци, Знайте, че 90% от българите Ви обичат и няма да Ви предадат никога, но и искат уважение и зачитане на националните интереси. Българите не желаеме да плащаме комисионните на Първанов, Овчаров и другите, за да имаме добри отношения с Русия. Това не цената и няма и да бъде. България е малка и бедна държава на малък и горд народ с велика, макар и древна история. Нещата, които ни разделят са несравнимо по-малко от нещата, които ни обединяват. Бъдете честни и добри към нас и ще Ви се върне стократно. Да живее България! Да живее Русия! Да живее вековната българо-руска дружба!

Това за 90% признание в любов към русия само в мазето на Врабча може да се измисли но за вас е сигурно вярно.....за младите руснаците са като всички останали народи с тази разлика,че там има ДИКТАТУРА и няма сила която да ни накара да ги заобичаме.....нищо лично,да си оправят къщата и да заприлича на европейските и тогава няма да има проблем

Шило

Повечко ли са?

Турция и сега има поток с Русия.На Турция ще и се хъсне лайното след избора на президент в САЩ.А дрънкането по Ю.П. и Т. П. зависи дали ще стане от ЕС,той е купувача.Русия няма д. за строителство.Беднотията е голям порок!!!Само продължаване на санкциите и догодина русите няма кво дз ручат.Ю.П. и Белене са НЕРЕАЛИЗУЕМИ.Това се знае и от Пугев и Борисов,но пасва да се плямпа на всички.Само САЩ готвят контрафалц.И то се реализира огледайте се,ако можете............!Срещите на Кери с 5-6 държави от Каспийския регион,за нас в бяло море терминал и три връзки стават извън русдката!Ч.Море.Сега се шикалкави и оправдават разходите за Белене,Ю.П.,един ден може да хлъцнат Шлемаджиите:Царя,Параванов,Боко и исие............!

Ако руски агенти от българска страна се опитат отново да харижат печалбите от проекта и тръбопровода за 30-т години напред на РФ няма да им позволят от Брюксел!Възможен е и вариант Брлене!Спретват нещата така,чеда платим на Газпутинпром някоя солидна ,,неустойка''!И знае ли някой колкп пари се плащат от Газпром за тръбите които се съхраняват в нашето пристанище толкова години?

E.С. е клиента, няма нужда от Турция, като посредник. Предвид престоящите икономически санкции спрямо Турция (приемане на смъртното наказание) Турция я чакат години на рецесия, газ няма да и трябва.

"Вероятността за строителство на "Турски поток" се увеличи, което означава, че в Европа ще постъпят допълнителни количества газ, заобикаляйки източноевропейските страни. По този начин Балканите ще се лишат от възможността за допълнителни приходи от транзит. " Нашите докато се намъдруват и натуткат, Ердоган затичка към Русия с кутията локум и тавата с баклава.

Балканите няма да бъдат заобиколени, а само България, трасето през Турция ще минава после през Гърция и Македония за Сърбия. Тиквата ни вкара в трета загубена балканска война.

Попиканите анал изатори от библиотекарския ДС институт пак не могат да вдянат къде е истината но те са готови и майка си да продадат ако е изгодно за русия...това са нашите другаре комуноиди

Не трябва да забравяме, че Южен поток е за газ който НЯМА да се потребява от България т.е. договорката е между Европа и Русия. Ние играем в един отбор с Европа но от нея зависи този газ дали ще го купува тук или на границата с Украйна. Турция от своя страна е голям потребител сам по себе си, Ердоган иска да прилапа и транзита, но позицията му е доста ялова предвид отношенията точно сега с Европа. Ако Путин се съгласи-транзита да минава през Турски поток ще се окаже голям глупак, което на всичките му кусури не го вярвам- Ще стане веднъж заложник на друг диктатор а тогава почват да падат самолети и втори път ще бъде заложник на отношенията Турция Европа, без да коментираме липсата на инфраструктура до Турска граница. Ако реализира и двата би било стратегически (за него) най добро решение- доставя газ за Турция без да е заложник и е стъпил в ЕС на Черноморски бряг. Ще видим!

Не трябва да забравяме, че Южен поток е за газ, предназначен за трети страни (страните от Централна и Южна Европа + Турция), за който България само щеше да получава дивиденти, под формата на транзитни такси! Но понеже: България играе с Брюксел, а Брюксел играе с Вашингтон, а Вашингтон се е заиграл на въоръжени преврати в Украйна, а Украйна без транзитните такси буквално фалира на третия ден... То следва, че: Играта на САЩ в Украйна изисква "жертва" на пешка, в случая България и така...по обратния ред! А българите....за тях онова със супата!

Е-е-е-х...то да беше само супата, да я издухаме! Ама то на нещо твърдо в суплото ни повече прилича! И не знаеш да мърдаш ли или да стоиш кротко, щото не е ясно тоя, изотзадзе, колко е държелив. А пък ние не сме от държеливите, със сигурност!

Видно е,че нашият анал изатор играе шах в градинката пред театъра и се мисли за "мислещ" човечец....нещастник,гледай си дъската и да има нещо в канчето ти

Не се радвам , но май Турски поток е по- вероятен. В писмото до Путин , Ердоган се извинява на чист руски език :" извините ", за сваленият самолет.

Какъв "жест" това е смешно и несериозно, ако, ще да се над.пи все тая. Тука има смятане не писане.

Ако се опре до чисто смятане, по надолу в коментарите с колегата "Регал" сме обяснили всичко.

По отношеное на ЮП нищоне се е прпменило От Брюксел казаха ДА но при спазване на ЕС закпнодателство Тоест нищо ново

Именно. Проблема е че т.нар. "европейско законодателство" е чисто идеологическо, антируско творение, което има за основна именно цел да направи практически невъзможни всички потенциални руски проекти, на приемливи за Русия условия. Но в крайна сметка големият губещ ще е ЕС и особено бедните страни от периферията - Югоизточна и Източна Европа, които ще изгубят едновременно и сигурността което им дават руският газ досега, и приходите от транзит на същия. Транзитът през Украйна е обречен след 2019 и всички по веригата след нея са прецакани. Същото важи и за България и доходите от транзита ни до Турция.

ПРЕГОВОРИТЕ ЗА ЮЖНИЯ ПОТОК СЕ ВОДЯТ МЕЖДУ ПУТИН И ЛАВРОВ .... ЗАЩОТО НИКОЙ НЯМА ДА ПРЕГОВАРЯ С ДУПКА КЪДЕТО ЧИЧО САМ РЪЧКА ЧИЧО САМОВИЯ :))

Прословутият тиквен хъб май отива на кино...

Да кара по средата тогава. Трасето е Северен поток 2

Норвегия в момента е 4-та по производство на нефт и газ в света....всички бензиностанции в Скандинавия са техни и с най-скъп петрол по бензиностанциите....а сега,за тия които имат малко повече мозък от колкото им трябва да пазят равновесие да помислят какво става с този газ и петрол за Европа?????

Erdogan e хлъзгав, като гол охлюв.

Южен и турски поток са политически проекти между Москва, Брюксел, Вашингтон и Турция. "Независамия газета" и който и да е друг в Русия нямат право да упрекват София за ЮП. София беше подло предадена и спазарена между Горбачов и Буш и сега виждаме резултата. Москва много добре знае, че сега София няма възможност нито да се уплашва, нито да се радва, защото тя има други господари от Вашингтон и Брюксел. Нелепо е да Москва прехвърля горещия картоф в София и да вади от нафталина заспали чувства, когато прави своята си политика и отстоява свои геостратегически интереси с другите империи.

Хм, то че имаме господари за океана, то е ясно. Лошото е че нас само ни харчат, а не се грижат. Та никой не ни прехвърля картофа, просто сами трябва да можем да си отворим очите, до тогава само господари.

"Към настоящия момент евентуални икономически връзки между Русия и България нямат потенциал и са крайно ограничени, защото последната не е суверенна страна! Нейните политици могат да си бръщолевят каквото си поискат, но ще правят единствено това, което им наредят от Вашингтон и Брюксел. Докато не възстанови своя суверинитет България ще бъде заобикаляна от всякакви сериозни проекти в нейна полза. Нямат пари, за да купят нещо! Нямат производство, за да ни продадат нещо! Не контролират собствената си (българска) територия, за да може да се договорим за някакво разумно и взаимоизгодно използване на тази даденост. Въобще за какво България говорите? Тя отдавна беше жертвана в името на просперитета на проекта "Украйна"! Няма Южен поток - Има Украйна - няма България! Има Южен поток - няма Украйна, има България!..."

Няма Южен, няма Турски поток-най-добре е да има Кримски поток. Ако млъкнат политиците и се следва здравата икономическа логика, това е.

Абсолютно си прав цената пада на половина. Тръмп вече, каза, че Крим принадлежи на Р.Ф.

наем на Меркел, Юнкер и на биг брадъра от отвъд океана, не очаквай нищо добро да ти се случи!

За съжаление гъ.зовете са нашите, не на политиците, та мислете като гласувате и ще гласувате ли.

Така е. Те си прибират едни парици, а народа го яде големия.

Няма кръстопът, Крим Варна, това е положението. Такава е реалността. Турция стана прекалено "силна" а това не се харесва на никой. Трябва и котва, сещате се. Америка вече работи по въпроса.

ГЪЗПРОМ: България да превете и на нас 1 милиард с по 200 000 лихва дневно. И почваме преговорите.

Плесенясалият старчок Юнкер написал някакво мъгляво писмо на Борисов. И нашия човек занимава Путин с глупости ....

Твоя човек е Ердоган , така като те чета, дали познавам?

Ал

Ердоган изчисти американската агентура (пучисти) и почва да води независима политика, която очевидно ще доведе до затопляне на отношенията с Русия. Украйна ще бъде заобиколена - Турски или Южен поток ще има. Въпроса е дали ние ще извлечем някаква полза от това, въпреки натиска, който ни оказват нашите задоекански "приятели".

ще

Мисля, че не макар, че ще има три потока.

Земята се върти, светът се променя и обстоятелствата също. До преди 2 години някои наши политици шикалкавиха повече от година с Русия докато накрая казаха: "Абе Европа го спря". Сега същите политици ще трябва да показват "гъвкавост" пред Путин в съревнование с Ердоган .... Не е ли ирония на съдбата :)))

Абсолютно...Но тепърва нашите местни подлоги и брюкселските им началници има да се гърчат като глисти на гореща ламарина, опитвайки се да се извадят от лайната в които, от чист идиотизъм и русофобия, се самозакопаха, в угода на Вашингтон. Сеира си заслужава...

Проблемът на Борисов е, че нищо не може да реши. Ако дойдат тримата американски сенатори и го наритат, Бойко пак ще се откаже. Същото ще стане и ако дойде ,,лудата американска крава" Хилъри по анцуг. Това вече се е случвало. А Ердоган каквото реши, това и прави.

Света е друг, човек. Всичко тече , всичко се променя.

Силно се съмнявам, че руснаците лесно ще забравят курвенските номера на Тиквата и хвалбите пред господарите му от Бюксел и Вашингтон за спирането на трите стратегически проекта.

Това са глупости, една партия има начало и край. Важен е крайният резултат.

Става въпрос за пари, за МНОГО пари. И тези пари ще продължават да текат през годините. Турците не правиха ли курвенски номера като им свалиха самолета над Сирия. Ама днес Ердоган е при Путин. Играят ли парите се превъзмогват курвенските номера. Нали Русия обвиняваше как Ердоган подкрепя Ислямска и пращаха снимки с цистерните на турската граница. Нали сина на Ердо беше замесен. Ама днес си стискат ръце и се усмихват.

Най доброто решение. -Военен преврат в Русия,сваляне на Путин, изтеглянето на руските агресори от Крим и Украйна и въпроса за ЮП и турски поток ще е излишен! Путин е проблема на Газпром..ха.ха

ХОЛИВУУУУДДД.

Но гражданина Владимир Путин държи официално 4,75% от акциите на Газпром. Неофициалното никой не го знае. Само дето хората разправят, че Миллер играел Втора цигулка там.

Ердоган и нашият ЛЕВЕНТ ще се състезават за най-дълъг език пред ДЖУДЖЕТО!

Ердоган е слаба ракия в случая. Нали се сещаш , че тръбата продължава към Е.С. не към Иран.

Ей добре че пускат от време на време статия за ЮП че как иначе ще оправдаят големите заплати в оная фирма която нищо не върши....

Путин и ердоган да си набият най после в кухите гъдулки факта,че газ в Южна Европа ще се вкарва само през разпределителен хъб край варна ,а ключа за катинара е в Бойковия джоб!Кеф му не вкарва,кеф му стриже 9 кожи от мурзилажа и гаджалъка! Като не им отърва,да върят у курац зад анадола и урал!

Русия ще дава газ на Турция, амуджите ще им го връщат и така..Бизнес по съветско-талибански модел...Важното е проекти да има, стадата да си мислят, че великите им лидери правят нещо...Докато станат като Венецуела

това са герберски пиари за изборите , няма нищо сериозно , оставаме си верни слуги на ессащ !!!

Каво се правят ясно е че Южен поток ще има щом тръбите стоят в Бургас и дори карат нови.

Путеноиди защо като сте сигурни в печалбата от транзит на руски газ не си направите фирма,и не намесвате държавата да плаща нови заеми. Вземете си вие заем и ки печелете от руски газ и щтракайте с пръсти. Оставете българския народи и държава. Те не са ви поръчители по банков кредит.

щерева, пак си неподготвена!!?? ;))

Що сте толкова заблудени.???? Газпром като иска да печели ще доставя....ние какъв зор имаме Газпром да печели на наш гръп с най-високата цена.... А тук не се говори изобщо за цена...Руския монопол ще ни я определи при свършен факт както пирамидата Белене...

Отдалеч Маккейн-пандизчия, още Нюланд ФъкдъИЮ идат и на Бойка и Таийпа строго думат: Ой ви вие, Балканджи делия, Балканджи делия още Анадолски харамия, спрете пред Путин да играйте, че на ще ви пляскаме дупето и ще ви дърпаме ушето...

Само фанфари за извиване на ръце. Турция е абсолютно непредвиден партньор за векове.

Путин-кадия криво седи, право съди: Дали дилбер Бойко по-хубава ръченица играе или гюзел Таийп по-мераклийски гьобеци мята :) Който го кефи повече, нему ще даде тръбата! Ха, бакалъм!

русия газ дава , г*з не .

Като се има предвид, че източникът на тази информация: Независимая газета е напълно зависим от Путин, може да се смята, че това е официално съобщение на Путин: демек, хайде идвайте, бийте се за моята газ, че трябва да прегледам офертите към нас Истината е друга: Газовите потоци намаляха и като количество, и като пари Сила Сибири - умря преди да стартира Вторият Северен - и той няма да стане Турски - води в нищото Южен - минава през нашите европейски правила УКРАИНСКИ - трябва да секне 2018-та година като част от плана за задушаване на Украйна Така че Путин да си хвърля партенките накъдето иска Ние сме ясни и предвидими Не сме Ердоганова Турция Путя както иска...

Как ,предвидими?До вчера тези проекти бяха губещи и без значение за България ,а сега изведнъж Бойко се навежда на Путин.

Бай Ставри

За цялата руска тълпа, наречена ватники е най-важно да има Велики Победи на Великия Путин: Крим, Украйна, Турция, ИДИЛ, България, ЕС, САЩ и тн

За неговата ще се бият я . Ти освен простотии ,газ имаш ли. Аиде друм!

Mноууу, си тъп ве брато, ама, за това е виновен баща ти, да знаеш!!? 3аченал те е, на литър "рикия Mенте"!! Oт там, ти идва Mалоумието!! хахаха..;)

Кое не е вярно? Вие не смятате ли, че България трябва да положи усилия този проект да мине през нея? А потреблението на газ не е спаднало, само приходите от продажбите ; )) Но пък колко време ОАЕ ще взима заеми, за да се харесват на САЩ..?

Да те светна лейке,Норвегия е 4-та по производство на нефт и газ в света и се сещай ще има ли северен поток а и Дания откри петрол та нещата никога не стоят еднозначно

Турция не е надежден партньор в каквито и зделки да се кандидатирет сега и в бъдеще,това е държава с две лица,въртят се както им е удобно,но Русия може да вземе отношение относно предложението на България и да решшат проблемите и с реакторите за изгодни и за двенте страни решениея и за Южен поток,България винаги е била последователна и може да и се гласува доверие за всичко което смята че е добре и за двете страни,но за Турция гаранция няма,каквито и чупки да прави Турция тя хитрия ,изменчив и непостоянен партньорчсупеното много трудно се залепя,тези отношения между двете страниРусия и Турция са временни ръководени от интересите на Ердоган ,а не чак толкова от трурския народ,от тук нататък Турция ще разбере какво е да нямаш сшигурност и приятелски гръб.

хаха да де стига да не доиде лелката с курабииките и виетнамския военопленик да ни се скарат ,и да спрем всекакви потоци още на другия ден .

Южен-турски,турски-южен.Кои от два стола ще падне на замята?

НИКАКВИ РУСКИ ПРОЕКТИ У НАС. ТОВА Е МНОГО ВАЖНО!!! ИНАЧЕ УТРЕ СМЕ ВТОРАТА УКРАЙНА!!

Путеноиди шийте докато е време големи чували от транзита на руски газ..ха.ха Като гледам Украйна колко забогатяха ..ха.ха блазе ви....

щерева, пак ли си във цикъл бре "Cкъпа"?? слагай си правилно тампона, че цапаш навсякъде!!;))

2018-та Газпром спира да подава газ през Украйна. Обявено е преди 3 години. Не се ли построи нов газопровод - няма газ за Европа. Затова хитрите немци си направиха собствен газопровод - да не зависи икономиката им от тези игри. И се обзалагам, че това ще бъде спазено и газа спрян ==%===========%=====%==== знаеш ли колко ми пука че руките терористи няма да печелят..ха.ха Ще си мрът от глад и руския газ не е единствения на земята...

На нас руски газ не ни трябва! Ние си зареждаме американския газ от Шел!

Е, какво да ви пука ;)) В крайна сметка украинците трябва да се научат да живеят на студено и тяхната икономика трябва да смени рЕзко енергоносителите, не вие ;)) То така и на мен не ми пука. Пък аз си спомням какви вопли бяха, като от Газпром започнаха да подават точно количество газ за ЕС и нито кубик за Украйна. Не останахме на студено, а оревахте орталъка.

Аз да не би да съм на студено като не ползвам газ?

Просто няма да има никакъв поток, нито Южен, нито Турски, Русия няма пари, няма достъп заради санкциите до финансиране, те дори вече няма да могат да плащат заплатите от публичния им сектор , както казва Медведев " Денегь нет, держитесь " Всичко е само за ала бала и българските лаладжии да има какво да си говорят на президентските избори, макар това да не засяга президентскат институция.