Русия оповести забранените за внос турски стоки

Правителството на Русия публикува списък с турските стоки, чийто внос се забранява от 1 януари 2016 година.

Обратно в новината

Коментари - Русия оповести забранените за внос турски стоки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е ,тя Москва и без домати ,маслини и без лимони и субпродукти и текстил може,заплатите паднаха два пъти,в другите градове да не би да има,а и да има по малко ,не са със средностатистически цени,самите руснаци се оплакват!Много важно,да си внасят от другаде,по скъпичко,да видим кой ще купува!Щом зеленчуците ги обявиха за престъпници,на добре вървят,тяхна си работа!Частния бизнес не беше държавен ,обаче "умните" глави решиха да го спънат,да се оправят,все тая!

защо пищите като ощипани булки ,ДПС ли ви нареди ?

НАПУСНЕТЕ БЪЛГАРИЯ И ВЪРВЕТЕ В ТУРЦИЯ ,НЕ ПЛАЧЕТЕ НА ЧУЖД ГРОБ

Карфиол ,броколи и карамфили-ха ха ха.Ако решат да спрат вноса на основни храни с какво ще компенсират -навярно с гречка. И навярно ще регулира цените с укази-ха ха.Горкия руски народ .

:-))))))))))))))))))))))) Смяташ, че Турция е способна да нахрани Русия? Турция да не е монопол за краставици и домати? Да не мислиш, че Русия не си ги произвежда? Да не говорим, че турските зеленчуците са пълен боклук!

сигурно обичат Путину, но много повече обичат Капалъ чаршъ и Анталия.

Лимони щели да купуват:)

посцъвецка форма на голодомор-а.

само да не ни залеят нас сега с гумени домати, въпреки, че ние в БГ вече такива не произвеждаме

много добре стана тази година. Благодарение на руското ембарго магазините са ни пълни с българска стока. Какво се оказа- произвеждаме да нахраним две Българии. И ОЩЕ. Пак варварите от север са ни яли храната, този път заради алчни и некадърни бизнесмени, които вместо да свалят себестойността на продукцията ни я надуват че да печелят от руския пазар. Преди ни ПРОДАДОХА комунистите на Москва, сега бизнеса.

Тоя малоумник докато не докара в Рассия съвеЦкия дефицит, няма да миряса...

Ей фес, като гледам си с IQ46 : ) Да не би само Турция да е производител на плодове и зеленчуци?! Свят широк, пазари много...

Рускините си обичат турците и нищо не може да ги спре :) Общо взето санкции йок. Парлама. Путин явно много се е уплашил от Ердоган. Дори не смее да го погледне в очите. Явно е виновен за нещо:)

Ти не ги мисли рускините Сега като разчистят Сирия от гадове и паразити какви хотели ще си направят

Домати, карфиол, броколи, карамфили, кокошки, яйца, сол и натриев хлорид са опасни стратегически продукти от които могат да се правят бомби. Медбедев не знае ли, че сол и натриев хлорид са едно и също нещо?

NaCl e сол, както и KF и всеки продукт на неутрализацията на к-на с основа. А ограниченията се налагат за да не се стимулира турската икономика. Руснаците няма да усетят липсата на вноса.

Ти и този, който те е репликирал - колкото разбират човките ви от химия и правопис, толкова разбират и от политика. Не се излагайте по форумите, а по-добре заделете време за обучение по химия и граматика! От тях ще имате повече полза.

В съвременният свят няма нужда от бомби! Сложи една държава икономически на колене, и й гледай сеира... Заради един тъпак, а може и някой друг още, Турция ще лапа локума

България е най-добрия пример за това.Последните 26 години кой ли не се изреди да "управлява" след назначение от "Козяк".Дебили, простаци, мутри и чужденци."Родната полиция" смачква всеки опит за нещо добро, а "независимия" съд за защита на бандитите смрази народа.България е в учебниците ,как се унищожава държава.

Плачевно прав си

Конете се ритат ,магаретата теглят!!!

Руският народ ще стане по пиян и по отчаян от Путин

Огорчен и възмутен съм, че в български сайт има само русофили и туркофили, но няма българофили, абе глупендери, защо предавате майка България на муджици и османлий, малко ли им ядохме горчивите попари? Който се подмокря от Русия да върви там, който се дупи на Туркия да иде там, тук да останат само истинските българи, предатели не ни трябват.

Решенията на Путин са пагубни за руснацитв и предизвикват шизофренни бълнувания в комуноидитв жияеещи погрешно на българска земя. Махайте се от България червени русофилистици. Вървете при Путин. Там ще мразите целият свят на воля.

В края на деня вчера ---> Таип Забрани преминаването на Всякакви Руски неща през Босфора и Дарданелите.

Чакай, разсъни се, пий едно кафе и тогава пиши. Че нещо взе да разказваш сънищата си ;)

Идете и Вижте. Е Публично.

Шило

Хайде, бе!!!

Пак ще изкярим както винаги Нашия търговски флот е готов да досъави в Русия и сол и захар и каквото им хрумне на руснаците Нека нас ни спрът да видим ще влезе ли турски кораб в Средиземно море

абе, има си една стара българска поговорка... кой каквото си направи, никой не може да му го стори. Лек ден.

северна корея предупреждава анкара , да не се заяжда с руснаците , че щяла да им атомната !

да им изстреля атомната .

Всяка сутрин тия памперси от Врабча ми повдигат настроението с простотията и селенията си.....давайте тъпанари,излагайте се животеца ви ще става все по-тъжен :)))))

Интересно защо муджиците считат карфиола, ягодите, яйцата, домашните кокошки и карамфилите от Турция за опасни стратегически стоки, чийто внос забраняват? Защо не забраниха вноса на кисели краставици? Защото няма как да пият водката нез тях.

пука какви са санкциите - Турция внася за почти 30 милиарда от Русия и продава за 8 милиарда в Русия. Аки има някой преее.н от ембаргото, това са руснаците. Не остана държава в Черноморския басейн, която да имат добри отношения ватите.

Остава и да се позамислиш защо не били останали приятелски на Русия държави наоколо. Турция е ясна. А Румъния, Полша, Прибалтика какво зло са видяли от Русия в последните 25 години. Ами ние? Избери си едното: - Русия се меси във вътрешните работи на тези страни, заплашва ги с нападение; - Антируската истерия в тези страни е раздухвана от купени от САЩ политици. Нацвъкани са военни бази, провеждат се военни учения от страна, която е на 8 часови зони от тук и исторически няма нищо общо с този район. Аз избирам второто и на това му се вика агресивна геополитика и пропаганда.

Политиците не са само купените, има и директно назначени от САЩ. Ами платените им мекерета, които тролят всички теми, белким някой им се върже на идиотизмите? Няма по-коварна, подла и агресивна политика от Американската....

Добричлията,можеш ли да се досетиш през 1916г. какво се случи във вашия район?Кой дойде от майната си да се бие с/у българската армия......х'американците ли,краварите ли или соросоидите.....май мужиците бяха но не ви се спомня за това предатели безродни!!!

За руснаците очевидно са важни преди всичко честта, достойнството и суверенитета, а милиардите, за които пишете са без значение. Преживяли са много по-тежки ситуации и са оцелели благодарение гордия си дух и непоколебимото презрение към подлеци и продажници. А пък Турция нека си внася за 30 милиарда от другаде, че да видим как и откъде ще си докара СН4, а и никак не е лесно да се разкрият нови пазари за $8млрд., да не кажа невъзможно, предвид настоящата ситуация на световна криза. Путин си напра'й кефа да похарчи за Сочи повече отколкото е цената на всичкия руски газ за Европа за една година, та се чудя к'во му пречи сега да врътне кранчето на Турция, че и аз да се изкефя. А пък ако врътне кранчето и на дъртата уруспия Европа, удоволствието ще е пълно и тогава ще видим кой крив-прав и за Украйна, и за Крим, и за Сирия и т.н.

За пореден път мислиш много елементарно, човече. На това се казва - "На гол тумбак, чифте пищови"

Точно като теб разсъждават робите лумпене..."направил си кефа да похарчи повече от колкото е цената на газа за Европа"......ами те парите негови....на бащицата а народа му компири да яде,че те могат и без тях даже.....дружките му в Корея и трва пасат и камъни ядат та защо не не и мужиците да стигнат до там....няма само антифриз да пият я

Русофилите са шизофреници.

така е полудяват когато на жуже не му върви.

Прочитайки коментарите след някаква такава тема, човек добива усещането, че русофилите имат доста забележими психични отклонения.

А ти ДПС -фил ли си ?

Не. Доктор съм. За освидетелстване са. Изживяват се като гадатели, пророци, православни мъченици. А всъщност са изкуфели червени бабички.

хм.....мислиш си че каза нещо........ама нищо

Хехе. Ти забрави ли, че вече ми писа по-горе? Раздвоение на личността, а?

къв мужик си ти бе?ти си четвърти пол,путкопоклонник без род .

... аз очаквам да видя сега дали като ответна реакция турците ще правят мизерии на руските (търговски) кораби при преминаването на Босфора...

Конвенцията от Монтрьо подписана през 1936 г.гласи,че проливите Босфор и Дарданели не принадлежат на никоя държава. Опитите за налагане на блокада са незаконни.

... незаконна беше и стрелбата по катапултиралия руски пилот според Женевската конвенция. А историята е пълна със случаи на нарушаване на всевъзможни междунар. споразумения. Писах, че очаквам да видя какво ще стане, дали ще правят мизерии. Това означава и че могат просто нарочно да ги задържат докогато им скимне. Но помните ли, че преди година Ердоган се обади на Путин да плаши, че ще затвори Босфора за руски кораби, ако се употреби насилие срещу кримските татари? Ако наистина някой си търси повод за нещо, сега го имат ... всички! Ще видим, ако успеем да поживеем. Приятна вечер

ако ми затворите проливите аз ще си направя други - с ракетки

Ти освен една злобарка, друго не можеш да си направиш.

А днес шест броя турски Ф 16 навлезли в гръцко въздушно пространство и си полетели около 30 минути милите те.....

Аз също им налагам санкции - вече нито една турска стока в моя дом

Лъжеш куче! Знам те че тайно харесваш Ферхунде от Листопад.

Тайно да харесваш и нож в гърба е характерно само за хора на югоизток от България

К'вото и да се пънат привържениците на Русия, резултатът на мача е 1:0 за Турция.

след края на мача отбора турция няма да съществува

Дрън, Дрън. Мечтай си. Мечтите са безплатни.

Вносът от Турция в Русия 70 милиарда. От Русия в Турция 7 милиарда. Кой е прецакан ?

А кой няма да ходи на море?

Руснаците ще ми папкат ...я. Кой е прецакания ?

не бързай с резултата, реванша тепърва предстои :))

Аааа. За никъде не бързам. Ама гледам твоите - много говорят пък нищо. Ялова работа.

По-добре само гледай мача и си трай, уважаеми зрителю! Много добре знаеш, че руският мужик е велик!

Пиян и съдран.

виждам, че инфото ти е доста слабо, работя вече 8 години в чужбина и съм имал доста рускоговорящи колеги, които са ми потвърждавали колко българи са останали да живеят в Русия и Украйна през времето на комунизма (СССР)..........говоря за десетки хиляди :)) ....... така че амиго не се опитвай да летиш като не можеш да хвърчиш :)))

Решението на руското ръководство за санкции срещу Турция не е плод на моментно емоционално състояние. Убеден съм , че то е взето основно на базата на резултатите от руското ембарго срещу страните от ЕС. За 2014 г. Турция е изнесла в Русия стоки за около 44 милиарда долара(по турски данни). За страна като Турция и особенно при мегаломанските цели на Ердогат , загубата на такава сума е много тежък удар, а 3-те милиарда от ЕС са смешна компенсация. Твоите предложения по принцип са логични , но противоречат на основната стратегия на Русия в Сирия, а именно създаване на по-широка коалиция срещу ислямския тероризъм, в която да влязат и някои от водещите европейски държави.

Путин - слаба ракия! Днес бабаитът Боко Боклукуглу ни отмени с 2 думи здравеопазването

ербап аскер османлъ. Да свали беззащитен самолет и разстреля сам летец.

Намало да кушат турски домати заради Путин! Па на нас бат Боце ще ни нареди да ги ручаме с колците!

хич даже не плачем за тях.Гледаме им сеира и им се радваме.Че заради тия главоци бяхме 45 г. комунистическия миризлив кенеф. Време е да се завърнат там от където са излезнали,но този път САМИ.

ама нищо, вервай си!

сме демократическо гробище

е добре дошъл в новия американски ароматизиран кенеф наречен България

Невъзможността да подържате нормален диалог без използването на обиди и невъзприемането на фактите каквито са, ясно говорят кой има нужда от лечение, каквото несъмнено ви е назначено.

На Турция не може да се разчита да се бори с Ислямска държава.Сирийските кюрди от всички страни са оградени със зли врагове.Хилядикилометровата граница с Турция,за кюрдите е блокирана.Но от там редовно преминават оръжия,военно оборудване и медицински консумативи за терористите.А кюрдите се борят действително с ИД..Турция готви пълномащабна интервенция в Сирия под предлог за защита на сирийските туркмени.Иракският политолог Рамазан Османов казва.В Турция се обмисля Либийско сирийски сценарий-разкол и гражданска война.

нещо по интересно е че турция внася 70% от газта за производството от русия. при едно спиране на кранчето турците са фалирали

Много, ама много хора ги е яд на Велика Русия.......... що ли ?.........ами трудно, ама много трудно ще я съборите :)))

Да, да и да!!!

РУСИЯ не я мислете с какво ще се исхранва . Вижте БЪЛГАРСКОТО село. Преди във всяка къща имаше по едно две прасета а сега казани за ракия .Накъде отиваме

Няма пари,няма хора,кой ще храни прасета,пък и ги отрекоха заради холестерола!Иначе кокошчици си гледат,който му се занимава!

Няма балами вече да ринат лайната на прасетата, а ти да плюскаш евтинко.

Отговорът е елементарен. Започни ти да отглеждаш прасета, а не чакай някой друг да го прави.

Несдържането на нервите доказва, че състоянието ви се влошава и преминава в една агресия, необусловена от нищо. Самата кастрация, за която говорихме може и да ви е травмирала допълнително, но това с времето отшумява. Самия факт, че мислите за смяна на пола от друга страна е добър знак, че имате сили да преминете и през това изпитание.

соросоидите и ДПС активистите налазиха тази тема - по другите не пишат нищо, защото там се оакаха нацяло. Не мислете за пазара на газ за Русия - той тука изпълняваше политическа поръчка - а иначе истока може да изкупи всичките му количества газ, че и отгоре. Даже на никой да не го продаде това е огромна държава -все ше се оправи някак си - все пак стокооборота с Турция е едва 4%. За украйна няма какво да говорим - мислете за Турция колко ще загуби от туристи, памидори, газ, електричество

След провокациите на турците руснаците ще се спуснат към Проливите (Босфора и Дарданелите). Запада ще поиска от Русия да извади своите войски от там. Русия ще откаже и тогава ще започне Световна война. Средния Изток ще стане арена на сражения. Даже китайците ще преминат река Ефрат с двестамилионна армия и ще стигнат до Йерусалим. Русия ще продължи войната след завладяването на Турция и ще спре войските си пред Йерусалим. Турция ще се разпадне. Ще има война, и ние ще сме победители, защото сме православни Константинопол ще се строи наново

Зарежи ги тия глупости. кажи нещо по-полезно. Кажи числата за тотото за следващия тираж.

и че Курск ще потене,но Курск потъна

по-полезно ли е?

Путин май ти се изпусна

Като оставим на страна че това е пълен идиотизъм. Най-страшното е че има идиоти на които им харесва и едва ли не чакат с нетърпение, а мен ме побиват тръпки, още повече че мога да си представя какви "предказания" правят от другата страна.

Тук наистина има едни ,които пишат наизуст. Нито география познават, нто икономика, нито история. Добре изкарват пари от НПо-та, но вижте първо - Колко голяма е Русия? И за разлика от нас ,никой не и е наложил квоти - произвежда,както тук преди 1989 г,после икономика - забравяте че вече са БРИКС- всичко могат не с долари, ас техни азплащателни валути да си доставят, и накрая история - руснаците гладни са били единствено първите години на войната,и то тези,на които са прегазили житово през юни.Така че, хайде първо четете ,пък после заработвайте тук. И помнете има много,които не са медии, а само зомбиращи зточници. Ние едно време повярвахме на Дойче веле и стигнахме до дъното 26 години след това. Нямам предвид себе си, а като цяло - няма дъжава Бг, няма икономика БГ и история няма, защото се оказа, че се гаврят показно с Райна княгиня и идиотите продават територията ни. С дна дума, не палчете на чужди ......

Ти москвич ли караш?

А ти БулгарРено ли караш?

Сибир - житницата на Русия

"Много" жито,на снега расте и връзва варяги!