Руски изтребители два пъти навлезли в Турция за три дни

Руски военен самолет е нарушил въздушното пространство на Турция в неделя - второ такова навлизане за последните три дни.

Обратно в новината

Коментари - Руски изтребители два пъти навлезли в Турция за три дни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нали са се извинили русите? Нали не са думнали некоя турска болница?

Е какво толкова снимали са как бягат талибани, ислямисти, алкайди и т. н. На там са бягали, затова.

абе немогат да вземат завоя , какво толкова станало..някой да си спомня как се паркира Лада, а?

Какво да ти кажа...Ми то... Някой и бригадирска количка не мое да кара... Та те такива ги видяаме как стрелят с РПГ на Аневския полигон! -Та кво кайш? Зор ли ти даваше ладичката? А?

Други работи пишат на запад.Май Турция си е "отпуснала" някой километър сирийска територия,като зона за сигурност един вид. Сега като не им разрешават официално за създаване на такава зона реват,че руснаците им влизали във въздушното пространство. Интересно ще е ако турски самолети навлязат над Сирийска територия,какво мълчание ще се възцари/????

баа тая територия е заграбена и все още непризната още от 1938-39 когато тюркчетата тихомълком се вмъкват в чужд двор и заграбват цяла сирийска провинция-безнаказано Време е да я връщат

Предлагам, след като нашите военни "специалисти" са толкова възмутени, да изпратят една ескадрила да сваля всеки руски самолет нарушил въздушните граници на НАТО. Ама чакайте бе! Ние май нямахме цяла пълна ескадрила, а само два самолета, с един работещ двигател, при това!

Е голяма работа че навлязъл малко в територията на Турция.... просто пилота е бил на повече от 3 водки и е по задрямал... може да се прости:).....

ам краварския пилот от Белград ракетата му падна чак у Горна Баня на покрива Ете туй са кава точност Затуй и бомбят от година муджажидини а на тях дори чалмите не им падат Май са за световно посмешище

Командването на НАТО е изпратило протестна нота, с която предупреждава руснаците, че ако руски самолети продължават да прелитат близко до натовските, сметките от химическото чистене ще бъдат пращани в Москва !

Във войната с Грузия, руснаците свалиха повече руски самолети, отколкото самите грузинци - така да се каже, сами си бяха най-големия враг. Както се вижда, сега в Украйна и Сирия не е много по-различно - навигацията им все си е същата...

Не знам,каква е тази война!Знам,че имаше светкавичен контра удар и едно голямо насиране!

Грешиш. Имаше и ядене на вратовръзки.......

Селския номер със"зона за сигурност"на СИРИЙСКА територия,която в момента се контролира от кюрдите няма да мине!

а почему контралюриется с кюрдами?

Ситуацията в и около Сирия става доста заплетена. Преди дни ВМС на Русия е прехвърлила в Средиземно море разузнавателния кораб Василий Татищев. Военен источник е заявил, че на новото място на дислокация този кораб ще извършва наблюдение на ситуацията в ефира на Сирия, съседните страни и техните териториални води. Преди време турски СМИ съобщиха, че през Босфора на път за Средиземно море е преминал руския десантен кораб "Цезар Куников ". В момента в Средиземно море край бреговете на Сирия се намира групировка руски кораби начело с флагмана на Черноморския флот - ракетен крайцер "Москва "

Както и да го въртите уважаеми тролчета, Република България е член на ЕС и на НАТО. Мачът е свирен, на когото не му изнася ... да си затвори компа!т.н.

Тя, България и на оста Рим-Берлин-Токио е била член, и на Централните сили преди това, а по-късно и на Варшавския договор. Свирените мачове свършват и други идват...

Мачът е свирееен:)

Ние не сме равнопоставен член на ЕС и НАТО. Ние сме окупирана страна, без армия, защото бе унищожена умишлено именно от НАТО. Членове могат да се чустват само платените подлоти на Шораш.

мисля, че тези думи ги чувам често ... от Врабча 1 ...

Не беше ли свален турски изстребител с двама пилоти в сирийско въздушно пространство!Без никакви повреди по тях и техния самолет!?Може отново да се случи!

че мечката играе у комшиите ...

Само,че самолетът беше разузнавателен,а не боен изтребител.

Според генералния щаб на гръцките ВВС от началото на годината са били регистрирани 1306 нарушения на въздушното пространство на страната от турски военни самолети. НАТО няма ли да се сбере по тази тема? Кери няма ли да изрази дълбокото си притеснение от този факт? Много по-голямото, щеревия, бегееца, 42 и другите няма ли да споделят експертните си мнения по въпроса? Айде стига лицемерие, а!

АБЕ ПИСАЧ-ТУРЦИ И ГЪРЦИЯ СА В ЕДИН ЦИВИЛИЗОВАН СВЯТ . ТОЗИ СВЯТ СЕ КАЗВА-НАТО. МИСЛИ ПРЕДИ ДА ПИШЕШ.

Лилянке, да земеш първо да прочетеш какво съм писал, МА! Цитирам ГЕНЕРАЛНИЯ ЩАБ НА ГРЪЦКИТЕ ВВС, МА! Този генерален щаб е НАТО-вски и той твърди, че Турция НАРУШАВА гръцкото въздушно пространство.

НАТО - цивилизован свят? :)))) Това някакъв нов виц ли е. Прочее, Лили, ти с какъв ник пишеше по-рано?

То по неговата логика гръцки,румънски и полски самолети непрекъснато нарушават въздушното ни пространство защото го охраняват.

Голяма работа, турските гаджали нарушаваха стотици пъти въздушното пространство над Сирия и нищо. Аре газ за краварите и техните подлоги. Русия има най-новите самолети и авиационна технология без аналог при краварите. Су34 могат да го гледат технологично само на картинка.

РУСИЯ ИМА СТАРИ ТЕХНОЛОГИИ И НЕОПИТНИ ЛЕТЦИ.

ами те тчоно за това сега ги модернизират и набират опит. а тия стари технологии и неопитни летци могат да опердашат всяка една натовска държва. (може би с изключение на сащистан, все пак сащистанците доста пари хвърлят за оръжие). Но това англия, франция, германия- пиши ги бегали. пепелчукът италия, полша, турция, България- тях няма какво да ги споменаваме въобще!

Пак са ви излъгали в НПО-то.

Интерсно взе да става! Руснаците с полетите си в Сирия за пореден път показаха блъфирането на евро-натовците! Рев, вой, заплахи, ама на никой не му стиска да направи нещо по въпроса. Турците много се пенят, сащистанците говорят че трябвало да се свалят руски самолети- ами хайде, давайте да видим! Само че запознатите ще си припомнят, че в самото начало на конфликта турците ореваха света натото да разположило ПВО на тяхна територия, за да ги защитавало от Сирийската авиация! Такива войници са турчолята, такава армия са, та трябваше да викат господарите си от натото да им разположат ПВО срещу самолетите на Асад. Да, ама сега германците взеха че си изтеглиха ракетите от турция и турците останаха с пръст в отвърстието. Сега ще се правят на мъже, ще викат посланици, ще се заканват- ама няма да мръднат и пръст, за да не им го счупят после.

Абе, то да се свали руски самолет не е лесна работа. Не само техника е нужна, трябва и кураж...ама много кураж...

БРЦК

Турците може да нарушават въздушното пространство на Сирия и Гърция , а тяхното не може , така ли ? Що обаче го няма тоав ореваване от стрна на Сирия ? Не стига ,че им нарушават пространството , ми и бомбят кюрдите.

В ситуациите, които предизвикаха толкова вълнение в НАТО е участвал още един самолет. Според щабът на ВВС на Турция, двата турски F-16 през цялото време са били следени от тайнствен Миг 29, чиято националност до момента не е установена. Известно е, че в руското авиационно формирование в Сирия няма. такива самолети.

Не просто следени, а прехванати. Т.е. на крачка от преминаване в онзи свят с перманентно - девствените. Фактът наистина е много странен, предвид това, че 29-ки в руския контингент в Сирия няма. Имало ли я е или е плод на фантазията и ако я е имало, то чия е била тази машина продължава да е загадка.

"Известно" е само това, което са благоволили да ти кажат. Никой не е луд да си показва картите, особено когато трябва да си крие козовете.

БРЦК

Молба от Кери към Лавров: Има неумерена и недемократична сватба в малко село в Сирия. Ако може руснаците да изключат радарите , та да може храброто НАТО да 'обърка' координатите. Наблизо има и болница - може и 2 пъти да се обаркат координатите.

Тукия ке падне ... Българският народ е с Русия от векове и за векове. И това не може да променят никакви протестни мрежи и реформаторски блокове.

АМЕРИКА КЕ ПАДНЕ ВО ЛЕТО 2016

си идете с мир в Сибир. Място там много за вас ...

Вие ще отидете.

Няколко малоумници, идиоти и циници ръсят глупости по цял ден ... как не ви омръзва ... вижте какво е хубаво времето навън, излезте и се огледайте ... животът е хубав и днес.

Като на колос на православието и славянството за Русия не важат такива овехтели понятия като чужди държавни граници. За разлика от САЩ, които правят външна политика по цялото земно кълбо, Русия прави само вътрешна политика. Макар и по цялото земно кълбо. Руските имперски интереси са съвсем различни от американските имперски интереси. Лесно е да сравним ФРГ и ГДР и Южна Корея и КНДР. Сега стана ли ви ясно гадни империалисти такива?

Турците да ги свалят ! Хайде! Като ги запердашат от Армения, за 2 дни и на третия на Меджлиса в Анкара ще се вее руско знаме. Колко пъти турски самолети нарушиха въздушното пространство на Гърция,а? Французите бомбардираха кюярдите, тогава нямаше нарушение нарли? Американски измекяри!

Ако само за няколко секунди влезе някой в руското въздушно пространство, тогава е оправдано да бъде свален и страната му завзета, нали? Ако сега някой ми обясни, защо е друго, ще съм много благодарен.... п.п. Ако само за няколко секунди го поеме жена ви, ок ли е? Заради лошото време...

Едва ли, това нарушаване на въздушното пространство на Турция, от порядъка на 300-500 метра за няколко секунди е причината за този вой и за свикване на специално заседание на НАТО ? Очевидно причините са други. Възможни причини биха били :1. Получаване на информация за базите на ислямските терористе на Турска територия. Редица СМИ съобщиха, че след руските въздушни удари значителен брой терористи са побягнали към своите тилови бази в Турция. 2. Набиране на информация, за това дали са отстранени системите Пейтриът от турско сирийската граница. Преди време Русия и НАТО постигнаха споразумение за изтеглянето на тези системи от границата. Системите бяха разположени по искане на Турция през 2011 г. Официалният мотив беше защита на турския пограничен район от удари на сириските ВВС, но истинската цел беше да не се позволи на сирийските ВВС да извършват въздушни удари върху исламските терористични групи, обучавани и финансирани от Турция. От НАТО официално заявиха, че системите ще бъдат изтеглени за модернизация, а след това ще се изпратят в Украйна. 3. Според източници на списание "National Interest " , от средите на ЦРУ е възможно руснаците да използват Су-30 СМ за събиране на разузнавателна информация за F-22. По точно, чрез използване на авиационните станции за предупреждение от радиолокационно облъчване на Су-30СМ да се получи информация за това, как се възприемат и отразяват радиолокационните излъчвания на радарите на F-22.Т.е една от целите може да е била вдигане във въздуха на F-22.

за ПВО системите на натото в турция си много прав! И аз точно същото съм написал по-горе

Безуханова, Крумова, Цонева ... и тем подобни, защо не отидете доброволки да защитавате Турция на турско-сирийската граница ??? Какво ли ще ви се получи, ако над вас прелети руски изтребител ??? Трябва да носите подвижен сушилник за бельо и неограничен брой памперси

На 3 промила СУ-26 прилича на СУ-34

Су-26 е малък тренировъчен самолет. 3 промила ще са малко, за да се обърка със Су-34. Су-26 се нарича също и една стара самоходна артилерийска установка, но за грешка с нея, промилите ще трябва да са още повече. :)))))

русия провали плановете на НАТО и САЩ за разделянето на Сирия и устяновяването на анархия в страната. докога НАТО и САЩ ще се намесват в работата на суверенни държави и ще разпалват братоубийствени войни.

Скъпи другари и млади комсомолци, които е за построяване на мавзолея на другаря димитров да кликне Харесва Ми! Благодаря (и кликайте на рекламките ок?)

И пазарувайте в Березка

Много скъпо бе

Промените в климата и...махмурлука на руснаците - ето това са причините са засег секунди, после минути и накрая оставане завинаги зад граница в чужбина...В удобно кратерче...

Е,интересно,ако не дай Бог станем съвременици на Руско-Турска война,нашите медии какво ще викат "Аллах " или "Ура"? ( вземам повод от "Опълченците на Шипка" на дядо Вазов).

ще следваме нашия интерес естествено. Ще викаме за тези, с които сме в съюз.

Ние сме във вековен съюз с Русия

От към президентството ,РБ и Протестна мрежа ще викат Аллах, а всички останали българи - Ура

"са взети необходимите мерки за предотвратяване на подобни случаи" На всички пилоти са раздадени дъждобрани и са сложени чистачки на предното стъкло на самолетите.

а на Турските пилоти им махат пискюлите от главата. пречат им да виждат какво лети срещу тях,да не е Мохамед

каква е приликата м/у руските самолети и турското правителство: че двете подвиват опашките и квичат в обратна посока

Ако американците разчитат на Лорчето Крумова, Тончето Цонева и тем подобни, значи съвсем са я закъсали

Да, и на Сталинка Бургиева...

антоанета цонева и безуханова,ще ядете голяма хурка,няма да има прошка. доларите ще ви ги наврем там където слънце не огрява.ЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖ

А по какво ще познаете реформаторските тролове ? Неадекватни съждения. Лъжи. Неграмотност. Политическа и пошла реклама на либералните ценности. Кой не скача е червен,нали ? Който е против ИДИЛ е руски трол,нали ? Който не иска бежанци е атакист,нали ? Който се пали от глад и бедност е агент на КГБ,нали ? Вижда ви се краят.....

кво виждаш бе изперкал тъпунгер :)))) виждаш само тапицирани стени

Много скромно го даваш-тапицирана стена?! Дай поне нещо Цезар Напальон етс.

Айде без обиди, а?! Ей кончитке непоръбена, взимай някой вибратор, белким ти падне жегата...

Знаете ли какаъв им е проблема на троловете - КурWи и на журналистическите такива? Пробемът е че след като Доналд Тръмп стане президент, ще спре канчето на всички Крумовци - Диковци - Тикворовци. Как ще вият тогава - кат линейки

Дами и господа, ние тук може да си пишем какво си искаме, но нещата в Сирия вървят към затваряне на въздушното пространство. Американците могат да продават билети за самолетоносачът си за желаещите туристи да гледат представленията от първия ред.

Не, не. Сирийското възд. пространство е запечатано. Морската им граница, също. На 200 км навътре в морето. Ако някой навлезе му гасят електрониката. Спомнете си Доналд Кук, есминеца. Спомнете си и американският безпилотник над Крим. Руснаците просто са го приземили на тяхно летище, и след това в Москва. Прочетете и за израелските F15 от събота. Също им угасиха цялата електроника. А всеки самолетоносач знае за ракетите Гранит. Просто режат самолетоносача на две. При игра между покерджия и шахматист , кой ще победи а?

Турците трябва да са доволни, че руски изстребители навлизат в тяхното пространство случайно. Защото ако налетят неслучайно, ще замирише на изгорели чалми и потури

малоумности, идиотизми и цинизми ръсите по цял ден ...

и на шалвари ...

оказва се, че срещу СУ-34 доларите не помагат

Еваларка, Баце :)

Другарко - това ще бъде отпечатано в новият брой на вестник правда - вие вашият хонорар си го заслужихте - но тъй като при комунизма нито рублите нито доларите помагат - ще запазим хонорара за Партията. Още веднаж! С ПОБЕ-ДИЙ!

Срещу Руската пропаганда - нищо не помага.

Турски космонавт ще лети в Космоса през 2020г.-хахаа. Имали споразумение с Нато. Ще лети през крив макарон. В космоса носят скафандри а не фесове

...

98 хиляди и нещо е сумата.

дир е такива са за съд! изперкал идиот ти ли ще казваш кой ще умира бе палячо

Путьонкин, как пък един дипломатически и политически ход не направи, за който да ти кажем ЕВАЛА, бе! Лъжьло поср*н. Цял свят ви се подиграва и плюе колко сте нагли...

Мда... едно време в армията не вземаха обратни... ама сега пусто нали е професионална....

Едно време в армията ставаха обратни - не се притеснявай - ама кат гледам ти си бил обратен преди да одиш войник - ако си ходил де ...

Турците да спрат да викат посланика, че последния да не реши да остане там... Комшиите не стига, че виждат мотиката но и бодро крачат към нея приятелски потупвани от новите ни братя ...

Турците може само да се любуват на красивият полет на руските изстребители, щурмувици и бомбардировачи ... Ръждивите тенекии Ф16 трудно излитат и трудно кацат ...

дкми

Стоя и се чудя, и не мога да си спомня: Коя беше единствената терористична организация, която е използвала цели два пътии атомни бомби срещу цивилни? Нещо ми с три букви беше, ама не се сещам...

Щото си от МАЯК как ше се сетиш

Явно не можеш да броиш и да 5, щото човекът ти казва за трибуквие, а ДКМС... Плевелчо ти ли си бре мойто момче - твоят любим комсомол....?!

А коя държава с лека ръка изби милиони от собствения си народ??? Опааааа

Израел. Само че тогава все още не беше държава.

Не е избила - това са дезертьори които бягаха от фронта! Другите бяха фашисти и ги пращахме в Сибир да заобичат природата.

Въшката, като се насмуче с кръв, излиза на челото да се препича на слънце. И тогава я убиват. Същото, очевидно, ще се случи и с Путинова Русия. Просто защото човек трябва да знае кога да спре - особено Путин...

Къв е тоя утрепан Миг 23 на снимката? Тея падаха като круши едно време - в него и камикадзе не се качва.

Да не бъркаш Миг 23 с Фантом във виетнамско небе или Сайбър в корейско, м?

На снимката е СУ-24М.

Каквато е руската наука такива са и руските самолети и цялата им техника.

Знаеш ли, евреите доста лошо гледат на псевдоевреите.

И Руснаците гледат кофти на псевдо-Руснаците