Русия не се опасява от газова зависимост от Турция

Русия не се опасява от транзитна газова зависимост от Турция, заяви за ТАСС руският постоянен представител в Европейския съюз Владимир Чижов, цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Русия не се опасява от газова зависимост от Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А би трябвало да се опасяват. Само въпрос на време е турците да се идил-изират. Сравнени с извъртащите кючеци на гъзопоклонниците дори лъжливите украинци са като еталон на честността.

Не е възможно Русия да се опасява, след като в Армения са инсталирани най-модерните ракети.Турция знае отлично какво означава това. Следователно ,който не знае за руската контра при преговорите да попита Франция и Германия. може и Пентагонът за това на коя минута базата им в Инджирлик става на пепел

ВЪВ ВСИЧКИ СРАНИ ГЛАСУВАТ ЗА РУК-ЛИ КОИТО ЩЕ НАПРАВЯТ ЖИВОТА НА ДАДЕН НАРОД ПО ЩАСТЛИВ . А ЗА Б-Я Е ВЗЕЛА ОТРАТЕН ПЪТ!???!!??ИЛИ БЪЛ-ТЕ РЪК- ЛИ КОЛКОТО Е ПО ЗЛЕ ЗА НАРОДА ТОЛКОВА ОП ДОБРЕ ЗА РЪК- ТЕ .НИЕ СМЕ БОГАТИ И ТИПЕГЬОС И КОИТО НЕ С НАС ЗНАЧИ Е И ПРОТИВ НАС (БОГАТИТЕ ) !!! А ТО ЩЕ ВИИЗГОНИМ И ЩЕ ДОИДАТ НОВИ ЕМИГРАНТИ ОТ СИРИЯ ИРАК АФГАНИСТАН И Т Н

Руските рук ли са глупавите.Нашите са си наред.Ние сме в ЕС и NATO.Вие сте в джендема!

в задния двор си ти не в европа

Аз съм в двора на Европа.В задният двор на Русия сте вие отPR-а на руското посолство.

В османската империя мирно и кротко сме живяли близо 500 години и така щяхме да си живеем ако не беше поробителната война от 1877/78 г. да се надяваме, това да си го спомнят сега и да закупуваме от братска Турция евтин руски газ за което ще плащаме с тесен г.... което много ни подхожда

пачавра си провокаторе БЕГЕЕЦ - ПОМИЯ

. Само късогледите злобари могат да отрекат зашеметяващото развитие на страната край Босфора. Брутният им продукт е далеч над този на всички Балкански страни взети заедно. Благодарение на младото жизнено население хората се пенсионират далеч преди 60 годишна възраст. Лекарствата на 80% се поемат от соц. осигуровките, много държави от злощастният ЕС могат само да мечтаят за такива достижения. Бюджетът отделя все повече средства за образование, медицина и инфраструктура, въпреки че поддържа една от най многобройните и ултрамодерни армии в света.

Турция се издържа предимно от летен туризъм и продажба на природните си ресурси. Турция не произвежда почти нищо! Освен една компания "Отокар" нямат нищо друго за разлика от Германия например. А "великата" турска армия не произвежда повече от 10% от това което имат на въоръжение. Останалото се купува от други страни. Така че какво мислиш че ще стане ако любимата ти Турция отиде на война срещу Германия или Русия да не говорим САЩ. Тези страни произвеждат почти 100% от това което имат на въоръжение. От танкове до самолети, ракети, автомати. Какво произвежда Турция? Нищо. Кажи ми името на Турски изобретател или какъвто и да е учен щото не се сещам и за един такъв.

Не е задължително да обичаш Турция, ако се изказваш положително за нейното състояние. Комшиите са наистина много, много по-напред от нас. Ние само дрънкаме по форуми , медии и кръчми. Не е ли по-добре да се запитаме къде сме ние, какво произвеждаме, какъв е националния ни идеал и т.н.

Ти наистина си смешко и то гол. Ако казваш че Турция не произвежда нищо то иди се прегледай да доФтор.

Съжалявам, но ще трябва да те разочаровам. Положението на Турция съвсем не е толкова розово, колкото го описваш. По номинален БВП турция е горе-долу добре, но по БВП на глава от населението турция е далеч, далеч назад след всички страни от ЕС (с изключение на България). Турция има около 1.7 лекари на глава от населението, главно в големите градове, което е почти 2 пъти под нивото на развитите страни. Населението в провинцията има доста по-нисък достъп до медицинско обслужване. По продължителност на живота и детска смъртност на глава от населението турция е далеч зад развитите страни, с 24 на 1000 раждания; това е 2 пъти нивото в България и над 20 пъти нивото в Сингапур и Япония. По образователен индекс турция също е след развитите страни. Лекарставата на 80% от населението може и да се заплащат от здраваната каса, но това не взима под внимание кои точно лекарства се заплащат. Най-новите терапии не се предлагат и не се заплащат от турската здравна система. Пенсионирането може и да е рано, но какво е нивото на пенсиите? При наличие на такъв голям процент младо население, естествено е пенсионната възраст да е ниска, за да се освобождават работни места. Като се вземе предви и относително ниската продължителност на живота в Турция, ранното пенсиониране не е чак толкова за хвалене. Относно армията- да голяма е, но за ултрамодерна- тук не си познал. Турската армия съвсем не е от най-модерните и всъщност има доста старо оборудване. Голяма част от танковете са стари американски патъни, фрегатите на флота са стари, без стелт възможности. По ниво на самолетите и хеликоптерите турската армия а на средно ниво, при това последни модели не са на разположение. Разбирам че искаш да се похвалиш, но фактите не съответстват на това което си написал.

Смешко ти наистина си смешен.Турция е 16-та икономика в света.Има голям човешки потенциал.Предприемчиво и трудолюбиво население.Няма как да воюва със САЩ и Германия защото е член на NATO.Русия има много голям стокообмен(алъш-вериш)със Турция и нейните олигарси имат там интереси.Ама трябва да спазват законите.Не е като в Русия и България.Да си разиграват коня.И те така..

След реализацията на проекта за морски газопровод към Турция, тези пари ще преминават през(3 млрд. евро )Турция, а не през България", каза още ръководителят на Газпром. По думите му Турция става голяма транзитна държава и през нейна територия ще се пренасят над 50 млрд. куб метра руски газ. Това без съмнение повишава геополитическия й статут в ре. Драги сънародници от цялата работа с "Южен поток" ще спечелят Турция и Гърция а ние па ще бършем сополи.гиона.

Ако се реализира Турски поток в Турция руската газ трябва да се транспортира по тръбите на ТАП и ТАНАП.На конкурентни цени.Иначе няма, ,смисъл от файдата".Ако можем да купуваме от Турция по евтин руски газ от колкото сега ?И излиза,че сополите сте вие от атака и руското посолство

. Най глупавите политици са българските, такава възможност да излязат на далавера я осраха. Можеха или от едната или от другата страна да издърпат парички за държавата ама на кого му пука за нас ,,, Ето пак за народа няма пари защото некъдърни политици храним

Всичко това е абсолютно вярно. Ердоган е добър политик за народа си в абсолютни икономически и политически рамки. Критиката ми към него е в областта на човешките права: ясно е,че зад тази благовидна фраза се крие инструмент за разрушение на държави, но в неговия стремеж към ислямски османизъм

Така Турция ще бъде новият енергиен разпределител за Европа и за газ, и за ток. Турция като член на НАТО с най-многочислена армия положи началото на разпада му.Обяви се против световния хегемон САЩ, който искаше Турция да воюва с мюсюлмани, да харчи пари и да убиват войниците и.А после САЩ да взима петрола от Киркут без пари. Последният много умен ход е посещението на папата.Това е изключително политическо маневриране спрямо християни и мюсюлмани в Сирия, Турция и Близкия изток. Интересно е, че папата посети мавзолея на Ататюрк, а Ердоган е против политиката на бащата на Турция.Неговият баща е убит от от военните като фундаменталист .

българите от протегната ръка не разбират . факт .

Разбираме!Ако е приятелски протегната.Факт!Ако е като руската да ни опъва ушите и да граби тогава пак разбираме.Факт!

Разбираме много добре.

Велик е Путин и перхидроленият пудел е негов пророк"

Имaхме възможност ЮП дa минaвa първо през нaс,откaзaхме,a сегa ревем !

Биузнесът с газа е с чисто икономически показатели. Печелят тези които го добиват, транспортират и продават на крайния потребител.Общо взето крайния потребител в България до сега винаги е бил прецакан, прецакан ще е и за напред Путин и Русия вкарват политика в бизнеса с газа и се опитват да налагат силови похвати за да завземат пазарни бизнес територии. Запада и западните фирми не разчитат на правителствата си, за да правят бизнес. Бизнесправилата в Белия свят са далеч от политиката. Разбирате ли разликата между ЕС и Сибирската губерния.

не не разбираме , добре че ти изпълзя от селската кирпичена къща за да ни осветлиш за политиката на сибирската губерния . благодарим ти о пресветли че даром даваш на нас раята от твоята мъдрост

МНОООГО ГРЕШИШ!!! Винаги и навсякъде големия бизнес е свързан с партии и политика!!!

Русия вече промени стратегията. Който иска газ да си я вземе. Ако иска. Чижов казва самата истина. Тръбопровода до Турция е пресметнат на база доставки зарТурция за следващите 50 години. Така че даже и американците да успеят с магарийте си в Македония и Гърция, губещия от всичкоптова си има име - Европа. Колкото до националните интереси - не че нашите управници не могат да водят самостоятелна политика. Могат, но са купени и правят това което им кажат господарите им. След няколко години българите ще почувстват ефекта от затварянето на аец, подвключването на америсанските тец-ове, спирането на южния поток и подобни предателства. Но ще е късно. Бойчето, Плевнята и сие отдавна ще са в чужбината и ще си живеят охолно със "заработеното" като награда за предателството.

зaтовa и упрaвниците ни сa боклуци,понеже ги избирaме и ги търпим...робско племе,не нaрод,a мършa !

Вярно е!И постоянно го подчертавате,че сте прост народ!И управника ви Путин и вожда виСидеров пък са направо..за връзване.

Мисля ,че в последното изречение има грешка.Уж нямали да настояват ,а ще подготвели изменения.А иначе е прав Чижов , че може да се работи с държавници ,които самостоятелно вземат решения, съобразно националните интереси на своите страни. Солидарността с ЕС е едно ,но когато ЕС под диктата на САЩ накърняват интересите на държавата ти ,трябва да ги защитаваш твърдо и компетентно.Ще следи как Гърция и Унгария ще си защитят своите.

Отиваш да правиш бизнес с руснак и на третата седмица идва някой от руското правителство, опира ти калашника и казва, че сменя правилата. Бизнес се прави по правила, а не с държавна политика и армия. Разбираш ли, защо никога няма да разбереш ,как Запада умъртви тумора СССР?

Путин и Ердоган ще е разберат, та нали са побратими в забраняването на социалните мрежи. Интернет и свободата на словото за тях са заплаха.

Турция и Русия - душманите на България (в исторически и политически план) са винаги заедно, винаги!

ти добре ли си, и да не си българин ак звучиш като госпожа Псаки

Може и газта през Украйна да продължи да се транспортира и през 2020 годона и след това.И сигурно ще се транспортира.Да видим с Турски поток до къде ще я докарат от Газпром?Путин не мисли с главата си, а със, ,сърцето"си.Чувства се обиден,чее изолиран и иска да се мъсти.Но си го вкарва през балтона.

Истината е, че Русия всячески се стреми да попречи на реализацията на газопроводите от Азербайджан и Туркменистан (а по-късно и от Иран) през Турция към Европа. Затова Русия тръгва да строи газопроводи към и през Турция, за да може да удуши другите газопроводи чрез дъмпнингова цена. Не Украйна е причината Русия да тръгва да заобикаля през Черно море, а въпросните други нови газопроводи, които застрашават десетилетното монополно положение на Русия.