Русия и Турция замразиха преговорите по ”Турски поток”

Преговорите, водени от няколко месеца с Русия по амбициозния проект за газопровод “Турски поток“, са “замразени“ поради разногласия между страните, съобщи БТА.

Обратно в новината

Коментари - Русия и Турция замразиха преговорите по ”Турски поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма пукната мурзилка да брани патоко - ха дано да са пукнали от мъка :))

Повече от 40 коментара до тук от един компютър. Не е зле. Работят тролчетата.

Хроника на една предизвестена смърт - това са ''проектите'' на рушката кочина...

великия неповторимия този който изигра цяла Европа и Америка май сега се занимава с дедовия или ердоканския? смешно джудже

южен умре . турски се спомина северен след тях ще загине и накрая магучая и тя !

Накрая ти остана без газ и умря от студ. Добра новина.

Е, комшу, между огън и вода алъш-вериш не става!!!

Султана иска да опъва Путинка.

!

Даже не знам дали трябва да се коментира...

Всеки народ заслужава съдбата си!Щом не се оказахме на нужната висота да изтребим комунистите,щом не прокарахме закон за "Лустрация" ,т. е. да забраним достъп до ръководни длъжности за минимум 20 години на всички носили червени книжки значи не ставаме!Щом сме в състояния с перверзна ярост да защитаваме повече интересите на чужда държава ,която ни е окупирала ,която се егаврила с нас ,която и днес се гаври с всичко що е Българско значи не ставаме!Затова младежите бягат от Родината си ,която се циганизира и ислямизира!

VIPER

Който има какво да продава ( като Русия ) , винаги ще намери купувачи. Който няма какво да продава ( като Щерев и Бегееца ) , може да продава само задника си и народа си за жълти стотинки

Затова ли рускините са най много в най-старата професия в Европа и САЩ..ха.ха

VIPER

На тъп гащник селяндур какво да му кажеш , освен че е Щерев

Определено на Русия не и върви с газопроводите в Южно направление!"Южен поток" се провали поради начина ,по който беше замислен.Но нека Русия не си мисли ,че Турция е като България!Защо казвам това?В България има голямо Руско лоби,Има мощна руска агентура ,остатък от миналото.Тази агентура работи откровено срещу интересите на съвременна България,срещу нейната Европейска и Атлантическа ориентация.Има маса полузаконни формирования ,които или са платени от Русия или става въпрос за техните лидери и влиятелни членове!Но в Турция това го няма и там сделките са си сделки,просто става въпрос за икономика!Така че ако Русия иска да остане на газовия пазар на Европа ще ляга на Турция!Времето работи срещу Русия колкото и "героично" да дрънка с оръжие!

Ама руската агентура тука много се е развихрила.Трябва ни нов ГЕШЕВ

VIPER

Трябва ти нов ГуЛаг

Много добре си го казал Иване!

Така е Иване .Русофилите винаги са пречили. Ако бяхме ги премахнали сега щяхме да си живеем живота.

И как точно - разстрел или лагери? Че ти се правоверен комунист, човече, и трябва да премахнеш първо себе си! Може пък българската нация да се попречисти откъм гените на простотия и злоба!

"Русофилите" подобно на франкофоните не са страшни, няма и защо. Виж, ПРОДАЖНИЦИТЕ... мамата си трака. За това сме на това дередже.

Ти нещо съвсем не си в час. Русия няма нужда да ляга на никого. Защото освен всичко друго, вече подписа за трети газопровод с Китай. И Русия в момента здраво клати Турция, хем заради Турски поток, хем заради Сирия. Неслучайно се договориха за Северен поток-2 в момента, в който Ердоган го извади голям. На всичкото отгоре добивът на газ от Норвегия намалява, от Азербайджан е ограничен, а алжирският втечнен газ е по-скъп с 30-40%. В същото време потреблението на Европа расте. Така че този, който ще ляга на продавачите, е именно Европа. Така че, уважаеми господине, Русия спокойно ще мине и без да продава газ на Европа срещу виртуалното евро, но Европа няма да преживее зимата без руски газ, независимо дали ти харесва или не. Този, който има ресурси, има къде да ги продава. А този, който има само голи претенции без покритие - духа супата! И времето в момента определено работи за Русия и против Европа. Защото времето за построяването на продължението на Турски поток тече, и 2019 г. приближава... И на който му трябва газ - да си го строи, а на който не му трябва, да си седи на студено и да си захранва предприятията на ток!

Е ква станатя! Путкин пак се направи на мъж!Поредния Руски Кьор фишек!

1-долар се продава в Масква за70 рубли.ДА НЕ КАЖЕТЕ ПОСЛЕЧЕ НЕ СТЕ ЗНАЕЛИ

Кво цвъкате минуси да не би да не е верно

1лев се продава за 40 рубли

VIPER

И пенсионерите със 150 лева пенсия хахаха Идиот!

Нито един български гражданин не си е купил руски обувки дрехи или някакво храна или мебели или телефон или компютър

VIPER

Да.Българският гражданин си купува Айфон за 1600 лева НАЗАЕМ , и БМВ 3-ка 20 годишно също НАЗАЕМ И тиквата не е станала каляска!

Няма и как да си вземе, защото до скоро Русия беше извън ВТО, съответно всичко се обмитяваше на общо основание.

Еда рускиня учителка по физика току що каза по руската телевизия че заплатата и е 25 000 рубли-357 долара.Амчи то кво излиза че тя взема по малко от българска учителка.

Е, и? Дали ниският курс на местната валута е добър или лош за нетен износител като Русия? Как мислиш, велики икономисте?

Цяла красива София (от която не ни е срам пред гостите) - построена от Австрийци, Чехи, Германци. Църква и иконопис (с които правилно се гордеем) - вдъхновени от Византия. Пътища и амфитеатри - построени от Римляни. Национална кухня, фолклор и Възрожденска архитектура - наследство от Османци. А злодеите, донесли единствено вреди, погром и опустошение на милото ни Отечество, се оказват най-любимите същества на моите сънародници??? Моля ви, обяснете ми този парадокс, който аз не мога, не искам и отказвам да разбера.

Така е братле. И аз им се чудя на русофилските кратуни. От Русия само ЗЛИНИ сме получили. Комунягите обичат Русия понеже тя ги сложи на власт. Щяха да видят власт на КУКОВО лято. Благодарност братле.

VIPER

ТОва си го писал и в друг сайт троле И копирам отговора: Обяснявам-Идва свинята Чърчил,разрушава с бомби построеното от австрийци,чехи,германци,избива хиляди невинни и казва-Тук ще садя картофи.Цивилизацията свършва там,където започват да ядат шкембе чорба

В София на чужденците показват Невски и Руската църква, селянино. И да са вдъхновени от Византия, направени и изографисани са от руснаци. Оди се гръмни в чугунената глава.

Мурзилажът след такива новини намалява драстично след получени инсулти и инфаркти.

TПаток бил замразен! Че кой руски паток не е?!

Турски поток беше един недобре измислен аннос на покер. Всъщност дългосрочните планове и анализи на Газпром се нуждаят от сериозна ревизия. Казвам го като приятел. Южен поток през България няма алтернатива и искрено ще се радвам ако се осъществи един ден.

Благодарение на това ще си запазим за още известно време приходите от транзита до Турция (около 200 млн. долара), които щяхме да загубим заедно със загубата на Южен поток. Навярно обаче мижитурката Плевнелиев и другите юнаци ще намерят друг начин да накарат руснаците да ни прескочат.

Днес 1долар се продава за-70рубли.На печелившите честита

VIPER

през 1997 г един долар беше 3000 лева Не виждам да сме загинали

И на това ли се радваш :))) Е какво друго ти остава казваш.

Не само не сме загинали ами сме цъфнали!

Спадат доходите на част от драскачите.

VIPER

Тъй.Да обобщим дотук казаното: Турция оттърва Русия от харчове засега Русия се обръща към северен поток , където доминант ще е Германия Германия ще продава газ на целия ЕС Съответно основните печалби ще са за нея Проектът по план трябва да приключи през 2019 г. Тогава изтича договорът на Русия с Украйна След това тръбите на Украйна стават пожизнена собственост на синчето на Джо Байдън НО БЕЗ газ , т.е може да си ги навре отзад България , която досега плащаше транзитни такси на Украйна и Румъния , сега ще плаща на други държави , т.е пак ще го духа

Да те допълня, че ако тръбата остане известно време без газ и започва да корозира, което дава повод на доставчика да обяви форс-мажор и купувачите да си заврат договора на определено място, защото освен без газ остават и без неустойки. А операторът на тръбата в Украйна ще трябва да се бръкне с няколко милиарда за да я приведе в годно състояние. Да му е честито!

Хубава работа ама Руска

абе,протестъри,едно е ясно-откакто наивниците от лятото на 2013 разбраха,че сте ги използвали за да върнете бойко на власт,вече почти никой не ви вярва.

Естествен край на един измислен проект.Турците искат отстъпки от цената на газа,Гърция е фалирала,Македония и Сърбия са бедни.Никакъв интерес от богатите западни страни.Какъв е смисъла от това трасе?Най-вероятно геополитика.

мда, за Русия май е по-изгодно да направи северен 2. Ама за нас май газ ще има препродаден през много страни :(

За бизнес не ставате а ставате само за крадци.

Падна борсата в Пекин, стана ясно че ще може по-добре да се продава на изток отколкото на запад и спря кранчето. Май страните на отбора на Обонго си бият автоголове. То като треньора е от другия отбор какво да правим.

VIPER

Посраните протестъри от корупционна мрежа имат в речника си точно три думи : Оставка ( няма значение на кой , важното е да се плаща ) , Путин и Русия За друго не ги търсете

Ха , поради липса на доверие. Че кой има доверие на руснаците. И с право. Те са жалки хора действащи с гнусни методи които обаче не минават, защото са елементарни. За толкова имат мозък.

VIPER

Като гледам цяла Европа купува от тях , значи методите им действат Само на Ганьо селския пръч не му оттърва Ми на кой му дреме за българския селяк ?

3евзек

Цяла Европа купува по-евтино. Защото там не може да изнудва. А ако не продава, ще го изселят от Кремъл.

САЩ пак си свършиха работата. Управляват всички страни с насилие и във всички сфери - с кого ще търгуваме, кои самолети да пускаме и кои не, откъде да вземаме газ и петрол, кой да е жив и кой да се убие... Всеки самозабравил се вагабонтин един ден си получава заслуженото. Днес преди обяд камион на американското правителство е блъснал шуменски камион и му е причинил големи щети. И тук трябва да се мълчи!

С насилие управлява Русия. Тя не си спазва споразуменията. Виж какво прави в Украйна. Пример и Швеция

за турски поток, когато тук пишещите руски тролове се обрежат и приемат мохамеданството!

генов,ти ли си бе,парцал?

ivo10

Българина си е тъп открай време и тук го доказвате на 100%. Разделили сте се на русофили и русофоби и се ядете като кучета през плет. Кога ще се обедините като българофили бе тъпани прости?

как да стане с подлогите на американското посолство? те не се вълнуват от български национални интереси.

как да стане с подлогите на руското посолство? те не се вълнуват от български национални интереси.

ти русофил ли си или русофоб?

иво10.Ти пък к'ъв си,че да казваш кой е умен като Българин и тъп като руска.....ша

Мене газ не ми требе на мене циганите ми докарват дърва по 40 лв. кубик и ич не ме интересува кои ще се грее на газ и дали ще е турски, руски, европгеци или американски. За мене важно бизнеса да върви.Седете си у колибите и ръсаждавайте.

ivo10

Тъпан пробит, бизнеса работи с газ и не за да се отоплява. От къде ще го вземе? Да разчитат на чревен метан ли?

А кои политик го интересува за бизнеса в бг нека си докарват гъЗ от където пожелаят.

да. само да напомня за втория северен поток,който арабска република германия иска.... не че нещо де,мишоците нека си заработват грантчетата хахахахахахахахахахахахахахахаха

Само да напомня, че вторият северен поток е на ниво междуфирмено споразумение за намерение. И от вчера и Еврокомисията го захапа. И да напомня, че ако членовете на ЕС България, Румъния, Словакия, Чехия, да не говорим за Гърция НЕ РАТИФИЦИРАТ, НЯМА ДА ИМА ПОТОК

svetoslav11111@abv.bg

ти си напомняй,проблем няма-получаваш заплата все пак.

няма поток, с какво ще се топлят? С въглища, дърва? ...... Ми и те се намират в Сибир! - Путин.

И аз не виждам какво те радва това, че скоро няма да имаш газ, някакъв мазохизъм ли те тресе? Дали ти стига мозъкът да схванеш, че ако няма Турски поток, то целият газ от Азербайджан ще отиде в Турция, даже няма да й стигне? Може би те кефи да моржуваш, но бизнесът у нас е на друго мнение!

След 5-6 месеца за кой ли Поток ще пишеш, а...Ручей мамин...Това ли ви е опорната точка, а...Първо потока беше Южен, после Турски, сега Северен...А всичко написано едно и също...И резултата ще е същия...

2-3 мишки от проституираща мрежа си пишат тука.........на кой му пука?

На вас ви пука, щото гледам, газ пикаете, ха, ха, ха... Отидоха ви на кино всичките опорни точки по въпроса, ха, ха, ха...

Виждаш ли колко сме силни и влиятелни..ха.ха Заради нас се провали Турски и ЮП...ха..ха Сега остана да ни съдите с Народен съд..ха..ха

VIPER

Ми въпрос на време е да те гази пак руския ботуш Но понеже си едно нищо , може и да минеш метър

Ко стана бе, ушанките?! Ха, ха, ха...

VIPER

Какво стана ?

Ти кажи.

Sangre sica

Qo Vadis? На къде отиваш ........господи?/нямам предвид Путя-той не е бог/!

Както едно време Хитлер чертаеше военни стратегии и маневри с несъществуващи армии, така и Путин постоянно чертае въображаеми патоци... А всичко това води до катастрофа!!!

съвеЦките шитни пак го из....ха хахахахахахааааааааааааааааааааа ЙЕС............... ВИВА НАТО ВИВА УСА долу съвеЦките шитни ....

Плевнелиев ще бъде ИЗБРАН догодина с 60% И то само, защото е българин и не получава рубли!!!

Знаете ли защо? Защото Южен поток се преименува на Турски поток!!!!!

Кадиров е накарал Путин да приеме турска вяра..ха..ха

няма турска вяра, простачето ми. да си прочетеш домашното, а не да търсиш за изпиване домашно. толкова си вдлъбнат, че дъждовна вода събирал, жалко, че улук няма да се оттечеш.

Казах ли ви аз, че този проект е цирк и няма да го бъде. Това че няма доверие, на прост език значи "Рашките се опитват да ни прецакат, ама ние не им се даваме"

Шило

Ами значи не са го искали на всяка цена. Проблем е цената на газа, а не на съоръжението.

Точно за цената ряшнаците се тепат в Сирия, да няма алтернативни доставки за Европа и путлерци да имат пълен монопол. Според туземните убляджийчета това е редно, въпреки че е срещу Българските Национални Интереси. Гиди гн.сни предателчета, вашата таковата.

Konstantin

Тъй,тъй...Цената викаш е проблема, а...Явно е по евтино през Украйна, Румъния и България...А какви ги пишехте преди 5-6 месеца, а...Ама както и да е...

Путин защото го изоставиха жена и дъщери и му е скучно тогава всеки ден вземе карандаш и чертае газови проекти..ха.ха

От Русия абсолютно нищо не зависи във съвременния сят!!! От идиота Сидеров абсолютно нищо не зависи в България

Е, то и от теб нищо не зависи, ама се изсипваш тук.

еи мъко моя мъко путинско ненагледна ..няма да се разделим няма да се разделим

Плевналията показа че е мъж и не допусна да минават самолети остава сега да издейства и да паднат визите за америка иначе що има трол тука след 2-3 години ще трябва да се моли за руска виза. Още ли не осъзнавате че се води воина и остава само да пукне пушката.

плевнелиев и асен генов ще ги замерят с фунийки руските самолети,посерковци жалки....

Спрете лодките с бежанци още на бреговете на Турция и Либия. Само така ще спасите Европа. Спрете лодките!!!!!! Спрете лодките!!!! Спрете лодките!!!! Stop the boats!!!!

Турците вероятно са си мислили че преговарят както с БГ правителство с участието наДуПиСе. Кой луд ще им се върже точно в този момент? Не знаят ли че техните триполови партньорки скоро ще започнат и тях да гласят? Рано или късно руснака ще пусне южния покот през БГ, ама комисионки няма да даде на никой от БГ търгашите.

И къде ще си завре!?