Коментари - 20 г. от края на СССР - дните, които разтърсиха света | Днес.dir.bg

20 г. от края на СССР - дните, които разтърсиха света

На 8 декември 1991 г. руският президент Борис Елцин и колегите му от Украйна и Беларус подписват акта, пратил в небитието Съветския съюз, просъществувал почти 70 г. Разпадането му бележи края на световния ред, основаващ се на противоборството между СССР и САЩ.

Обратно в новината

Коментари - 20 г. от края на СССР - дните, които разтърсиха света | Днес.dir.bg

Коментари

Светът върви към подчинение на умни господари.Бог вече ги е избрал-досещайте се!Личат си много.Жокер-жълтите.

Светът върви НЕ към подчинение на умни господари, а към разпадане на робската система "Нов световен ред". Бог вече е избрал за тях ОГНЕНО ЕЗЕРО - досещайте се! Личат си много, най-вече на Уолстрийт. Жокер-богатите парично и бедни духом.

парво,ти не си никакав цар а един крадлив дедо.бторо,долуспоменатите дарзави са толкова задлазнели це сигурен сум,не мозеш да цетеш до толкова ,за да разбереш защо тяхните хора са като изгубени теленца.като задлазнееш като тях, тогава се сравняваи.за сега водиш по токи,ама и теб ща слозат в матрицата. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Как те (Англия, Франция, САЩ, Западна Германия, Швеция) ще намерят предатели, когато всичките са ми слуги. Не само един Юда Искариот има последователи, всички Вие също предавате ежесекундно Христос, БЕЗСЪЗНАТЕЛНО. Може да си мислите напразно, че тази квалификация е илюзорна.

Комунистите и сбърканите им интелигенти - "ръководители" на Украйна, Беларус и Русия, нито лаладжията Горби не са създавали Руската империя и не са имали правото да я разпарчетосват, особено по този пиянски и безотговорен начин! В резултат на техните шашави изпълнения не се създадоха независими държави, нито се постигна някакъв просперитет или демокрация. Напротив, настана хаос на огромно пространство, бедност за голяма част от населението, невероятни миграционни потоци във всички посоки, които продължават и до днес, тъй като бедни хора от всички републики се стичат към метрополията в търсене на препитание. Самите Украйна и Беларус, както Киргизстан, Таджикистан, Туркмения, да не говорим за малките републики, в момента субекти на РФ, никога не са били отделни национални държави и нямат традиции на самоуправление, отговорност, нито кадрови потенциал за независимо съществуване. Нямат и вътрешни граници с Русия и помежду си, те са само по картите, а на практика има едни пунктове, където се събират повече рушвети и хората се изнудват да плащат на ръка, отколкото редовни такси и мита. Това е безумно и ще се промени, но сега вече по-трудно, защото на САЩ им е изгодно тази огромна територия да бъде разкъсвана от противоречия и политически игри, за да завладеят богатствата й. Путин е прав за най-голямата геополитическа катастрофа на 20 в., промените трябваше да се извършат по друг начин.

Това, което казвате, уважема е пълна лъжа. Кой не са демократични? Латвия, Литва или Естония? Не са демократични тези бивши съветски републики, които останаха обвързани с Москва. Беларусь, Средноазиатските републики, а напоследък в някаква степен и Украйна. Аз винаги съм се чудил, как така без бой Русия подари на Украина, Крим и цялата източна част. Които, освен че са населени предимно с руснаци, никога не са принадлежали на Украина. Е, на изборите преди 2 годин и стана ясно защо - това е част от план за завземане на Украина отвътре с руската "Пета колона". Просто и ефективно. Правено многократно в годините. Проблемът на тази Русия е че тя не желае да стане нормална държава, а иска да стане Руска империя, нещо като Съветска Русия.

Рухването на империята на злото е радост за цялото прогресивно човечество с изключение путинските комунисто-фашисти и нашите национални предатели - страдащи от неизлечима болест -русофилия...

Рухването на империята на ДОБРОТО ще е радост за цялото прогресивно човечество, с изключение на Уолстрийтските банкеро-фашисти и нашите национални предатели.

Всяка държава има предатели, които работят срещу пари за чужди интереси.В Русия беше Елцин и все още живия Горбачов-предател!!!

Смазването на ислямските бунвоте в Кавказ следва да е един от приоритетите на Русия. Смазването на исляма трябва да е приоритен на всички славянски народи.

Християнството казва, да не се отвръща на злото със зло! В основата на отговора/отпора е Любовта! Как ще бъде разбрана!, как ще бъде приложена! е друг въпрос! Много важен обаче! От правилното приложение зависи положителния резултат! Успех!

Не се гаси туй, що не гасне! Казал го е български класик. В Кавказ нямат пословици от рода на "Преклонена главица сабя не я сече" Там хората се раждат свободни и умират свободни. Поради което няма как порива им за свобода да бъде "смазан". Кавказ скоро ще бъде свободен.

Ще има арабска пролет, тя е неизбежна за Русия

В 90% от случаите при ероризъм и насили, бандитизъм и ли какъвто и да е вид насили - ВСЕ ИСЛЯМИСТИ !!! какво означава това ??? Ний помним турското робство. Ний не искам то да се повтаря където и да било по света. Не съм убеден, но все си мисля тоз Коран какво им насажда в главите на мусулманите, че искат навсякъде да си пръснат религията. То не бе мерак, не бяха войни и насилие ....

За всичко това била виновна... слабата охрана на Зимния дворец.

Поредната локумка - да гледаме в миналото, за да не виждаме настоящето - настоящата империя на злото, подобието на демокрация и подобието на 'пазарна' икономика....

Разпадането на империята на злото, е най-хубавото събитие за човечеството през историята му за последните два века. Поробените културни народи на Литва, Латвия и Естония ,Полша,Унгария,Чехословакия,ГДР - естествено се включиха към цивилизования европейски свят. Други народи с различни традиции дължащи се на различно историческо развитие имаха възможността да заживеят според традициите на дедите си. Колкото и да си търсят виновници разните му там комунистически апологети, че бил Елцин или Горби, истината е , че Бог повече не ги изтърпя и ги разпиля. Комунистите освен човеконенавистници бяха и богомразци. Сега се подмазват на Всевишния, но понеже са лицемери напразно ще е. Още наказания ги чакат. Тепърва предстои истинския разпад на земята и народите завладени от Москва.

Чакаме да дойде реда и на САЩ.

Естествен подбор се нарича.. Ако са слаби ще рухнат, но аз лично не вярвам това да се случи.

Е, ми то няма нищо вечно на този свят, въпросът е кога и как ще стане. Според мен в близките 30 години няма да стане.

Светът е по-добре без СеСеСеРе-то !

Елцин беше велик политик, независимо от алкохолизма и другите си недостатъци. Личност осигурила на практика безкрърния разпад на огромната империя. Сегашните руски политици са джуджета и това рано или късно ще доведе до революция в Русия, както в арабските страни. Русия и днес е тоталитарна, недемократична страна с изродена пазарна икономика. Нещо характерно и за нас за съжаление, но не толкова видимо поне отстрани. Истинската пазарна икономика в Русия, Украйна, Беларус и България оше не е победила и не е създала необходимата и политическа демокрация. Факт. Русия си е империя още, ама няма ресурси за да е велика като СССР и по-точно не иска да пилее ресурсите си за онова величие и мними съюзници като нас дето искат само да влачат и препродават чужди богатства.

Винаги съм казвал, че СССР (сега Русия) е колос ама на глинени крака.

Вярно, че са глинени краката. Само че някои хора не проумяват, че има стоманен скелет под глината.

В историята на всяка държава има периоди на възход и упадък. Упадъкът започва, когато управляващата прослойка се корумпира, както това стана с комунистическите партии в СССР, България и прочие. Пред Горбачов имаше два пътя: да разчисти корумпираните комунисти (комуноидите) или да ги остави на власт. Горби разруши наследството на Сталин, за да запази комуноидите, тъй като и той беше един от тях. Резултатът не закъсня. Всичко рухна, а сега комуноидите продължават да са на власт, независимо далки са сини, червени, жълти, гербери и какви ли не още. Ако Горби беше умен и смел, можеше да поведе Съветския съюз по пътя на Китай. Тогава днес щяхме да бъдем други. Затова Горби влезе в световната история като най-големият предател и страхливец.

Все пак СССР продължи да съществува повече от три години. През 1971 г. като студент пазехме изложените книги на големите социолози, събрали се във Варна на свой пореден Конгрес. Бяхме инструктирани да следим зорко някоий да не оставя книги. Получи се така, че един остави три книги: първата-за демократичните права и свободи в СССР, втората- за тайнствената смърт на Сталин и третата-Ще просъшествува ли СССР до 1989 г. Дойде (овекщ от ДС и прибра книгити под спишсък с нашите подписи, че сме видели слагането им на рафтовете. И трите кнвиги бяха написани на български език, но от чуждестранни издателства. Горби следваше да реорганизира КПСС съобразно с диалектиката на общото и единичното.Пропусна- това е КАПИТАЛНАТА МУ ГРЕШКА?!

Сега обаче Горби е сит. Е от управляващ 1/6 от земната суша и около 1/20 от земното население стана рекламно лице на "Пица Хът". Но пък пиците му са сигурни!

Тогава изглеждаше голям новатор и демократ..после истината излезе наяве,което е неизбежно.Дали Горби не е следвал нечии чужди препоръки?

Има един много точен въпрос: "За кого работиш?". Не е трудно да се досети човек за кого работеше Горби и кой му плащаше.

Добра ретроспекция на един не дотам добър край, докарал ни глад, мизерия, разпад не само на империята, но и нивиждан упадък във всички сфери на живота, с единстената утеха за така и недошлата демокрация, но пък отлично вихрещия се ДИВ КАПИТАЛИЗЪМ.

Пазарната икономика и демокрацията са свързани. Ако въведеш минимум правила и намеса пазарната икономика укрепва, развива се и нововъзникналите дребни , средни и едри капиталисти налагат в обществото демократична полит. система. Дивия период трябва да отмине за няколко години ако няма странни намеси, регулации, лицензи и т. н. корупционни по характера си действия от държавата. Самата демокрация, ако е истинска, работи за утвърждаване на породилата я пазарната икономика. За съжаление Западна Европа също се отказа от този принцип и сега страда. Да не говорим у нас как всеки порок с корупция бива лекуван с мярка дето създава нова корупция и то без да лекува старата. Та така краденето и корупцията у нас заедно със сивата икономика и андрешковщината ни държат бедни. Само да се каже див капитализъм не стига, защото той е подивял заради подивялата и развихрила се в измислянето на справедлиости държава и това вече освен анализ е и рецепта за лечението. Колкото институции толкова справедливости и те все ще се борят за надмощие и величие.

ГЛЕДАЙ СЕГА лакомията приятелю ненаситното човешко око алчноста на богатите ни доведе до тук

Ама,нали,уж, Съветският съюз /СССР/ ,беше най-могъщият,велик,непобедим,вечен и т.н и т.н. А то се оказа,че съсществува само в болните мозъци на българските безродници съветофили,сега русофили.

Честита годишнина! Честито на всички свободомислещи свободолюбиви хора! Никога повече червен терор! Никога повече комунизъм! Никога повече червена човекомразна диктатура!!

Да ни е честита новата световна империя - САЩ!

Не е вярно, СССР си съществува. В Северна Америка, под името САЩ. Който е учуден нека види новите поправки които се гласуват от Конгреса им( и по чист късмет не били приети, засега) - да се задържат американски граждани, без съд и присъда, дори да няма доказателства за тероризъм, до края на Войната срещу Тероризма, започната от Бушмен. Това ако не е същото кат пращането в Сибир ...

Коментари - 20 г. от края на СССР - дните, които разтърсиха света | Днес.dir.bg

20 г. от края на СССР - дните, които разтърсиха света

На 8 декември 1991 г. руският президент Борис Елцин и колегите му от Украйна и Беларус подписват акта, пратил в небитието Съветския съюз, просъществувал почти 70 г. Разпадането му бележи края на световния ред, основаващ се на противоборството между СССР и САЩ.

Обратно в новината

Коментари - 20 г. от края на СССР - дните, които разтърсиха света | Днес.dir.bg

Коментари

Светът върви към подчинение на умни господари.Бог вече ги е избрал-досещайте се!Личат си много.Жокер-жълтите.

Светът върви НЕ към подчинение на умни господари, а към разпадане на робската система "Нов световен ред". Бог вече е избрал за тях ОГНЕНО ЕЗЕРО - досещайте се! Личат си много, най-вече на Уолстрийт. Жокер-богатите парично и бедни духом.

парво,ти не си никакав цар а един крадлив дедо.бторо,долуспоменатите дарзави са толкова задлазнели це сигурен сум,не мозеш да цетеш до толкова ,за да разбереш защо тяхните хора са като изгубени теленца.като задлазнееш като тях, тогава се сравняваи.за сега водиш по токи,ама и теб ща слозат в матрицата. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Как те (Англия, Франция, САЩ, Западна Германия, Швеция) ще намерят предатели, когато всичките са ми слуги. Не само един Юда Искариот има последователи, всички Вие също предавате ежесекундно Христос, БЕЗСЪЗНАТЕЛНО. Може да си мислите напразно, че тази квалификация е илюзорна.

Комунистите и сбърканите им интелигенти - "ръководители" на Украйна, Беларус и Русия, нито лаладжията Горби не са създавали Руската империя и не са имали правото да я разпарчетосват, особено по този пиянски и безотговорен начин! В резултат на техните шашави изпълнения не се създадоха независими държави, нито се постигна някакъв просперитет или демокрация. Напротив, настана хаос на огромно пространство, бедност за голяма част от населението, невероятни миграционни потоци във всички посоки, които продължават и до днес, тъй като бедни хора от всички републики се стичат към метрополията в търсене на препитание. Самите Украйна и Беларус, както Киргизстан, Таджикистан, Туркмения, да не говорим за малките републики, в момента субекти на РФ, никога не са били отделни национални държави и нямат традиции на самоуправление, отговорност, нито кадрови потенциал за независимо съществуване. Нямат и вътрешни граници с Русия и помежду си, те са само по картите, а на практика има едни пунктове, където се събират повече рушвети и хората се изнудват да плащат на ръка, отколкото редовни такси и мита. Това е безумно и ще се промени, но сега вече по-трудно, защото на САЩ им е изгодно тази огромна територия да бъде разкъсвана от противоречия и политически игри, за да завладеят богатствата й. Путин е прав за най-голямата геополитическа катастрофа на 20 в., промените трябваше да се извършат по друг начин.

Това, което казвате, уважема е пълна лъжа. Кой не са демократични? Латвия, Литва или Естония? Не са демократични тези бивши съветски републики, които останаха обвързани с Москва. Беларусь, Средноазиатските републики, а напоследък в някаква степен и Украйна. Аз винаги съм се чудил, как така без бой Русия подари на Украина, Крим и цялата източна част. Които, освен че са населени предимно с руснаци, никога не са принадлежали на Украина. Е, на изборите преди 2 годин и стана ясно защо - това е част от план за завземане на Украина отвътре с руската "Пета колона". Просто и ефективно. Правено многократно в годините. Проблемът на тази Русия е че тя не желае да стане нормална държава, а иска да стане Руска империя, нещо като Съветска Русия.

Рухването на империята на злото е радост за цялото прогресивно човечество с изключение путинските комунисто-фашисти и нашите национални предатели - страдащи от неизлечима болест -русофилия...

Рухването на империята на ДОБРОТО ще е радост за цялото прогресивно човечество, с изключение на Уолстрийтските банкеро-фашисти и нашите национални предатели.

Всяка държава има предатели, които работят срещу пари за чужди интереси.В Русия беше Елцин и все още живия Горбачов-предател!!!

Смазването на ислямските бунвоте в Кавказ следва да е един от приоритетите на Русия. Смазването на исляма трябва да е приоритен на всички славянски народи.

Християнството казва, да не се отвръща на злото със зло! В основата на отговора/отпора е Любовта! Как ще бъде разбрана!, как ще бъде приложена! е друг въпрос! Много важен обаче! От правилното приложение зависи положителния резултат! Успех!

Не се гаси туй, що не гасне! Казал го е български класик. В Кавказ нямат пословици от рода на "Преклонена главица сабя не я сече" Там хората се раждат свободни и умират свободни. Поради което няма как порива им за свобода да бъде "смазан". Кавказ скоро ще бъде свободен.

Ще има арабска пролет, тя е неизбежна за Русия

В 90% от случаите при ероризъм и насили, бандитизъм и ли какъвто и да е вид насили - ВСЕ ИСЛЯМИСТИ !!! какво означава това ??? Ний помним турското робство. Ний не искам то да се повтаря където и да било по света. Не съм убеден, но все си мисля тоз Коран какво им насажда в главите на мусулманите, че искат навсякъде да си пръснат религията. То не бе мерак, не бяха войни и насилие ....

За всичко това била виновна... слабата охрана на Зимния дворец.

Поредната локумка - да гледаме в миналото, за да не виждаме настоящето - настоящата империя на злото, подобието на демокрация и подобието на 'пазарна' икономика....

Разпадането на империята на злото, е най-хубавото събитие за човечеството през историята му за последните два века. Поробените културни народи на Литва, Латвия и Естония ,Полша,Унгария,Чехословакия,ГДР - естествено се включиха към цивилизования европейски свят. Други народи с различни традиции дължащи се на различно историческо развитие имаха възможността да заживеят според традициите на дедите си. Колкото и да си търсят виновници разните му там комунистически апологети, че бил Елцин или Горби, истината е , че Бог повече не ги изтърпя и ги разпиля. Комунистите освен човеконенавистници бяха и богомразци. Сега се подмазват на Всевишния, но понеже са лицемери напразно ще е. Още наказания ги чакат. Тепърва предстои истинския разпад на земята и народите завладени от Москва.

Чакаме да дойде реда и на САЩ.

Естествен подбор се нарича.. Ако са слаби ще рухнат, но аз лично не вярвам това да се случи.

Е, ми то няма нищо вечно на този свят, въпросът е кога и как ще стане. Според мен в близките 30 години няма да стане.

Светът е по-добре без СеСеСеРе-то !

Елцин беше велик политик, независимо от алкохолизма и другите си недостатъци. Личност осигурила на практика безкрърния разпад на огромната империя. Сегашните руски политици са джуджета и това рано или късно ще доведе до революция в Русия, както в арабските страни. Русия и днес е тоталитарна, недемократична страна с изродена пазарна икономика. Нещо характерно и за нас за съжаление, но не толкова видимо поне отстрани. Истинската пазарна икономика в Русия, Украйна, Беларус и България оше не е победила и не е създала необходимата и политическа демокрация. Факт. Русия си е империя още, ама няма ресурси за да е велика като СССР и по-точно не иска да пилее ресурсите си за онова величие и мними съюзници като нас дето искат само да влачат и препродават чужди богатства.

Винаги съм казвал, че СССР (сега Русия) е колос ама на глинени крака.

Вярно, че са глинени краката. Само че някои хора не проумяват, че има стоманен скелет под глината.

В историята на всяка държава има периоди на възход и упадък. Упадъкът започва, когато управляващата прослойка се корумпира, както това стана с комунистическите партии в СССР, България и прочие. Пред Горбачов имаше два пътя: да разчисти корумпираните комунисти (комуноидите) или да ги остави на власт. Горби разруши наследството на Сталин, за да запази комуноидите, тъй като и той беше един от тях. Резултатът не закъсня. Всичко рухна, а сега комуноидите продължават да са на власт, независимо далки са сини, червени, жълти, гербери и какви ли не още. Ако Горби беше умен и смел, можеше да поведе Съветския съюз по пътя на Китай. Тогава днес щяхме да бъдем други. Затова Горби влезе в световната история като най-големият предател и страхливец.

Все пак СССР продължи да съществува повече от три години. През 1971 г. като студент пазехме изложените книги на големите социолози, събрали се във Варна на свой пореден Конгрес. Бяхме инструктирани да следим зорко някоий да не оставя книги. Получи се така, че един остави три книги: първата-за демократичните права и свободи в СССР, втората- за тайнствената смърт на Сталин и третата-Ще просъшествува ли СССР до 1989 г. Дойде (овекщ от ДС и прибра книгити под спишсък с нашите подписи, че сме видели слагането им на рафтовете. И трите кнвиги бяха написани на български език, но от чуждестранни издателства. Горби следваше да реорганизира КПСС съобразно с диалектиката на общото и единичното.Пропусна- това е КАПИТАЛНАТА МУ ГРЕШКА?!

Сега обаче Горби е сит. Е от управляващ 1/6 от земната суша и около 1/20 от земното население стана рекламно лице на "Пица Хът". Но пък пиците му са сигурни!

Тогава изглеждаше голям новатор и демократ..после истината излезе наяве,което е неизбежно.Дали Горби не е следвал нечии чужди препоръки?

Има един много точен въпрос: "За кого работиш?". Не е трудно да се досети човек за кого работеше Горби и кой му плащаше.

Добра ретроспекция на един не дотам добър край, докарал ни глад, мизерия, разпад не само на империята, но и нивиждан упадък във всички сфери на живота, с единстената утеха за така и недошлата демокрация, но пък отлично вихрещия се ДИВ КАПИТАЛИЗЪМ.

Пазарната икономика и демокрацията са свързани. Ако въведеш минимум правила и намеса пазарната икономика укрепва, развива се и нововъзникналите дребни , средни и едри капиталисти налагат в обществото демократична полит. система. Дивия период трябва да отмине за няколко години ако няма странни намеси, регулации, лицензи и т. н. корупционни по характера си действия от държавата. Самата демокрация, ако е истинска, работи за утвърждаване на породилата я пазарната икономика. За съжаление Западна Европа също се отказа от този принцип и сега страда. Да не говорим у нас как всеки порок с корупция бива лекуван с мярка дето създава нова корупция и то без да лекува старата. Та така краденето и корупцията у нас заедно със сивата икономика и андрешковщината ни държат бедни. Само да се каже див капитализъм не стига, защото той е подивял заради подивялата и развихрила се в измислянето на справедлиости държава и това вече освен анализ е и рецепта за лечението. Колкото институции толкова справедливости и те все ще се борят за надмощие и величие.

ГЛЕДАЙ СЕГА лакомията приятелю ненаситното човешко око алчноста на богатите ни доведе до тук

Ама,нали,уж, Съветският съюз /СССР/ ,беше най-могъщият,велик,непобедим,вечен и т.н и т.н. А то се оказа,че съсществува само в болните мозъци на българските безродници съветофили,сега русофили.

Честита годишнина! Честито на всички свободомислещи свободолюбиви хора! Никога повече червен терор! Никога повече комунизъм! Никога повече червена човекомразна диктатура!!

Да ни е честита новата световна империя - САЩ!

Не е вярно, СССР си съществува. В Северна Америка, под името САЩ. Който е учуден нека види новите поправки които се гласуват от Конгреса им( и по чист късмет не били приети, засега) - да се задържат американски граждани, без съд и присъда, дори да няма доказателства за тероризъм, до края на Войната срещу Тероризма, започната от Бушмен. Това ако не е същото кат пращането в Сибир ...