Руският самолетоносач ”Адмирал Кузнецов” се насочи към Сирия

Руският самолетоносач "Адмирал Кузнецов" се насочва към Сирия, за да засили военното присъствие на Русия в този регион, съобщи руският флот.

Обратно в новината

Коментари - Руският самолетоносач ”Адмирал Кузнецов” се насочи към Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То и подводницата Курск се беше насочила,ама до къде стигна?Путин да прочете книжката "Цушима"и да не повтаря стари грешки

Ами той не може да чете

На борда му ще има няколко бойни самолети и хеликоптери, включително изтребители Су-33, МиГ-29 КР и МиГ-29 КУБР, както и хеликоптер Ка-52К. Леле ислямистите и краварите трябва да умрат от страх или от смях досега ги трепеха със стратегическа авиация, а сега ще се включи и цял хеликоптер и няколко самолета? Очаквам и ядрените руски подводници да се запътят към Сирия, и най-сетне да капитулират всички противници на Асад и Путин:)

-Сваршат ли запасите от водка ще избягам със спасителната лодка!

Командирът на "Адмирал Кузнецов" заповядва: -Стоп машини!Спускайте котвата!Не можем да продължим,защото някой е загубил пръчката за измерване на дълбочината.

Май си терминално тъп: кого ще уплаши подводница с 4-5 крилати ракети и без защита от въздуха? Кузя има основен недостатък - няма самолет радар.

Започнаха,да режат кораби,за скраб,бе?!

Краварите се оказаха адски глупави... Това което постигнаха : Русия раздвижи всичките си родове войски, направи си тестове в реални бойно условия на знайни и незнайни муниции и всички свързано с РЕБ. Замъкнаха си ЕС 300,400 и кой знае какво още в Сирия, и това е само видимото, кой знае колко подводници чакат сигнал да си тестват въорежението. Закотвиха се в Сирия и се задържаха. Сега за да ги изгонят от там възможностите са две: или трета световна или Путин да си тръгне сам ама срещу какво получено? Ще ми кажете за санкциите, добре ама примитивния руснак от челябинск е свикнал на малко водка и мизерия, тези от кравария и ЕС-то а им спрел нета на смартфона, а станало гражданска война. Да не говориме ако се появи липса на Кфц, Макдоналдс. И помнете че ако ви е мерак за войни , западните общества са в пъти по -чувствителни за жертви сред населението им, отколкото руснаците. И когато започнат да връщат млади момчета в черни чували, русите ще кажат война, а другите ще скимтят за много жертви.

И какво хубаво ще произлезе за света от всичко това, м?

Министерството на отбраната на Русия."След като си свърши мисията във Сирия"самольотоносача"Адмирал Кузнецов" ще се насочи към японските брегове.Японците имали претенции към някакви руски острови.

Ти си пълен глупак!

Самолетоносачът акостира на пристанището,свири военен оркестър,а моряците весело пеят:"Мьй снова обосралис!"

Руснаците стъпиха здраво в Сирия и целият Близък изток. Направиха две големи бази, вонновъздушна и военноморска. Провеждат съвместни военни учения с Египет и Иран, където скоро също ще открият военни бази. Непоклатими са и никой не може да ги мръдне от там! Така се подредиха фигурите, след като янките се окендзаха с тяхната подла политика, която разби арабските държави, уж с грижа за човешките права, а видяхме какво се случи.

ДАНО ДА ИМАТ ВЛЕКАЧИ,ЧЕ КАТО ЗНАМ КАКВО Е КАЧЕСТВОТО НА РУСКИТЕ КОРАБНИ ДВИГАТЕЛИ !!!

влекачи няма щото бяха заети с изтеглянето Доналд Кук и посраният екипаж

Да бе ама тияе сказки ги има само в руските медии. След като от ВМФ САЩ казаха, че при следващата провокация ще летят ламарини, рашките в миг спряха да се правят на отворени. Какво става когато руска техника се срещне с американска го видя 2015 в Сирия.

От всякъде тече масло,като от...кошница!

НЕ СЕ ДЖАНКАЙТЕ БЕ , СИРИЯ СИ ЕРУСКА ТЕРИТОРИЯ И ТЕ СА ПОКАНЕНИ ОТ АСАД - ДОКАТО САЩ СА НАШЕСТВЕНИЦИ И В СИРИЯ И В БЪЛГАРИЯ ...... ЛОШОТО Е ЧЕ И БЪЛГАРИЯ Е РУСКА ТЕРИТОРИЯ И МОЖЕ ДА ПОСЛЕДВАМЕ СИРИЯ

Те американците преди 5 години се изтеглиха от близкия изток като оставиха има няма 500 инструктора в Ирак и около 1000 в Афганистан. А когато имаше над 60 хиляди американска войска там Путин си налягаше парцалите и дори не му идваше наум и към Крим да погледне.

Ти си пълен глупак! Къде се раждате толкова малоумници!

Путя, давай как на фронте !! Ние сме с теб !!

КЪДЕТО СИ ИСКА ТАМ ЩЕ СЕ НАСОЧИ А ТИЯ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ НАТО ДА ИЗЧЕЗВАТ ОТ ТУК ЧЕ РУСНАКА НЕ ПРОЩАВА КАТО СЕ НАПОРКА

Ко става с американските бараки?:) Още ли потъват, едва напуснали корабостроителницата, а?:)

Когато Русия използва военни на чужда територия, това е по молба на правителстното там, което не може да се справи с тероритични организации, спонсорирани и подкрепяни от САЩ. Когато САЩ са в чужда територия, това е чрез преврати и пролети, защото дадено правителство не им е угодно. Това е.

Водка без пиво - денги на ветер.. Каквото ни каже лилиПутя, това правим, да има водка и евтини блядки по селата - за това живеем.

абе тоя самолетоносач циганите от Ботунец не го ли нарезаха с горелките ?

Това че дира е информационна -чети дезинформационна - маша на соросоидалните организации е отдавна известно! Изопачаването на истината, недоизказването , премълчаването - това е типичното оръжие на западната лицемерна политика . Достатъчен е само цитата от тази "новина" : "Около 4300 руски военни са разположени в Сирия, повече от година след началото на военната интервенция на 30 септември 2015 г. и Русия продължава да засилва военното си присъствие, въпреки че през март президентът Владимир Путин обяви, че изтегля част от контингента." Интервенти в Сирия са САЩ и коалиция- никой не ги е канил там.. А това че военното присъствие на Русия се засили отново причина са действията на САЩ и ЕС коалицията! След бомбардировката на сирийската армия от техни самолети какво следваше да се очаква от Русия ?!

Към Сирия тръгнаха и монасите от Шао Лин.

Казано е 200 000 китайци, ще газят Близкият изток и ето, че се случва.

За да им е гадно на еврофагитата, да поясня нещо! Към руския самолетоносач Кузнецов, скоро ще се присъедини и китайския самолетоносач Ляонин:) И двата самолетоносача, ще започнат да нанасят удари по извънбрачните копеленца на говедарника-ИДИЛ и Ал Кайда:) Кеф, а:)

симо

Всичко това е ЗАКОННО....И,боже мой,какъв вой/на койотите/....Естествено ,за изповядващите неолибералните ценности,важен е ВОЯТ , а не СПРАВЕДЛИВОСТТА...

войната в Сирия ще свърши докато самольотонасача стигне.А, сетих се.Може да го оставят там за плаващо казино,както другите им стари бракувани самолетонасачи.Има такива във Южна Корея,Китай и Индия.

ИМА НЕ Е ДА НЯМА И ОЩЕ ША ИМА

А кога ще стигне този (единствен) самолетоносач?

19 век.Я изброи кои държави са колонизатори и кого са колонизирали.

Трябва да са силни защото са и прави!

на НАТО. Направили са разчет на кои държави корабите .. и подводниците ще придружават "Адмирал Кузнецов" и придружаващата го армада до Сирия.От Баренцово море до Англия-шведски,норвежки и германски кораби.От Англия до Гибралтар английски и френски кораби.От Гибралтар до Сирия италиански и испански кораби плюс двата американски самолетонасача с придружаващите ги кораби.Ама да не си помислите,че е от страх.То пак има,ама за друго.Да не вземе да потъне някъде по международния фарватер,че ще стане голяма екологична катастрофа и ще запуши международния воден път.Пък и руснаците няма да кажат къде е потънал,както не казаха за "Курск".

Не си пропуснал нито една от колонизаторските държави, а ние няма ли да пратим нашия кораб да помага на справедливата кауза?

Бившото име на тая гемия е "Леонид Брежнев", сега са я яреименували а руските тролове им потекоха водите. Да ви имам и великата сила, дето разчита на една дизелова гемия.

Последното плаване на "Кузи"... ;-D ;-D

Там ще се катурне, край бреговете на Сирия ръждясалото джилязу...

Какво залагаш? Какво свое ще заложиш а посерко празнодумен?

Не закачай перковците! Това е гавра с болни! Веднага попадаш под наблюдение на хюмън-уоч!

Това на снимката твоят кумир плевню ли е?

Поредният "бисер" на средствата за масова дезинформация и манипулация. Интересно кой коментатор и коя медия нарича в предложения материал борбата на ВКС на Русия срещу международния тероризъм в Сирия, по покана на законно избрания президент и правителство,"военната интервенция на 30 септември 2015 г."? Няма ли поне един редактор-международник, който нещо да разбира от международно право и да следи анализите и коментарите в публикуваните материали да отговарят на истината?

Руския самолетоносач ще го въртят близо до Сирия и самолетите му ще хвърлят бомби върху ИД и Ал-Кайда. Основно работа по земята. В морето най-опасния кораб от руската група е крайцера. И ако има подводница с противокорабни ракети, ама няма как да знаем.

няколко.

бате.Туй голяма джилязо кога ща глътне солена вода и кде,че да одим маалата да го лазпарчадосаме и носим в"НАДИН".Ще падат каймета до девето коляно.

Една госпожа лежала на плажа, при нея идва ПАИСИЙ ТРОЛА и вижда, че на бедрото й има татуировка на Ленин и казва: - Госпожо, много обичам Ленин, дайте да го целуна. Ами целунете го. На другото бедро видял, че има татуировка на Сталин. - Ама аз много обичам и Сталин, дайте да целуна и него. Ами целунете го и тръгнала към съблекалнята и той след нея. Видял я да си сваля банските и казал: - Ама вие имате и Фидел Кастро! Може ли да целуна и него? В това време влиза мъжа й. Свалил си банските и казал: - Ааа, плешивата глава на Хрушчов, не щеш ли да целунеш?

Строго секретно. Самолетоносачът Адмирал Кузнецов Или защо руският самолетоносач е уникален?! Преди време моят кореспондент в Москва се разходи до Мурманск и срещу каса водка за вахтения офицер се качи на борда на гордостта на руския флот самолетоносача Адмирал Кузнецов, малко преди да отплава за далечно плаване.

самолетоносачите на САЩ са "плаващи бази". Това показва каква е стратегията на САЩ - нападателна! Амер.армия трябва да е близо да всеки конфликт по света. Руската стратегия е отбранителна. Затова русия няма 700 бази по света и самолетоносачи. Стигат й подводниците, за сдържане на самолетоносачите, и ракетите за ответен удар.

Русия няма нужда да закара 40 самолета до бреговете на Аржентина или Австралия, за да води там война.

Самолетоносачът Адмирал Кузнецов е единственият самолетоносач на Русия. Построен е в Украйна за 6 години (от 1985 до 1991 г.), в Черноморски корабостроителен завод в гр. Николаев, административен център на Николаевска област. Днес в Русия няма корабостроителница, която може да произведе подобен кораб и по тази причина се наложи Русия да закупува хеликоптероносачи от Франция. Сделката обаче пропадна, заради агресията на Русия в Украйна. Корабът разполага с 4 паротурбинни двигатели 200 000 к.с. Дълъг е 302 м и широк 73 м. Максималната му скорост е 29 възела. Автономност само 45 денонощия. На кораба може да се разположат само 24 изтребители 12 бр. Су-27К/Су-33 и 12 броя МиГ-29К, както и 24 хеликоптера. Запасът от авиационно гориво е 2500 тона. 0327b8b8be86d0_XL Флагманът на руския боен флот пуши като корабите с парни двигатели на въглища. Според експерти това е умишлен ход, целящ заблуда на противника, който си мисли, че в далечината плава гемия на парни въглища. (За сравнение само един от действащите самолетоносачи на САЩ, примерно Джон К. Стенис е снабден с два ядрени реактора Уестингхаус A4W, които дават неограничени възможности за пробег и възможността да се придвижва от точка А до точка Б със скорост, близка до максималната, което е огромно тактическо предимство, недостъпно от кораби, задвижвани с дизел-генераторни турбини. Джон К. Стенис може да плава 20 години без да презарежда гориво. Запасът от авиационно гориво е 3000 тона, но трябва да се има предвид и факта, че американските изстребители имат над два пъти по-малък разход. На борда му са разположени 90 самолета и разполага със свръхмодерната противовъздушна система Phalanx CIWS. ЧЕТИ БЕ

НА БОРДА ИМА 1000 БОЛГАРИ ТАТАРИ ЗА ГРЕБЦИ

Мисля, че отговора ми по-долу е валиден и за този пост.

1. самолетоносачите са уязвими за подводници, които са 10 пъти по-евтини и по-ефективни. 2. самолетоносачите са уязвими за руските хиперзвукови ракети.... 3. най-мощната руска подводница може да стои под леда на полюса и да изстреля оттам ракети към САЩ. Какво ще ти помогне самолетоносач в Персийския залив? МИСЛИ БЕ!

Така говорят тия които нямат самолетоносачи!! Щото нямат пари и технологии да си ги построят!! А ракети имат всичките. И хиперзвукови също, само дето това са остарели оръжия!! Вече лазерите са модерни!! Дето изгарят ракетата във въздуха!!

Всеки американски самолетоносач е в ескорт с два ескадрени миноносци притежаващи ПРО което следи до 100 обекта на разстояние 200 морски мили и успеваемост над 90% да ги елиминира(не че самия самолетоносач няма собствена ПРО),както и 2 миночистача и една подводница,която следи за вражески такива.

Военната мощ на двете страни Русия и САЩ се основава на различни стратегии. Руската военна стратегия не изисква самолетоносачи. И това бе показано с ракетите поразили цели в Сирия през лятото. В случая и един руски самолетоносач е достатъчен за да се постигнат набелязаните политически и военни цели.

Странни хобити са това русофобите,хем се плашат от зелените човечета на Путин,хем се сърдят,че имат само един самолетоносач и то украински-което показва две неща-че когато Крим е бил уж украински,за което искат да правят Трета световна,то са строили руски самолетоносач,значи май тогава цяла Украйна барабар с Крим е била съветско-руска,това първо,второ-руската атомна триада залага не на самолетоносачите,а на подводните атомни крайцери,флагманът Дмитрий Донски все още е най-голямата атомна подводница в света,а има и трето -факторът боен дух,вместо оставки и молби за нови памперси в безнадеждна ситуация руснаците казват - И сам войнът е войн

може ли западна кола и американски самолетоносач да издържи като старото руски корито уският самолетоносач "Адмирал Кузнецов" и като старата лада?А?

Ще се насочи , ама само в сънищата на русофилите.

Ние само ще добавим, че срещу този уникален самолетоносач само флотът на САЩ разполага с действащите: От клас Кити Хоук: Кити Хоук (CV-63) От клас Ентърпрайз: Ентърпрайз (CVN-65) От клас Нимиц: Нимиц (CVN-68) Дуайт Д. Айзенхауер (CVN-69) Карл Винсън (CVN-70) Теодор Рузвелт(CVN-71) Ейбрахам Линкълн (CVN-72) Джордж Вашингтон (CVN-73) Джон К. Стенис (CVN-74) Хари С. Труман (CVN-75) Роналд Рейгън (CVN-76) Джордж Буш(CVN-77) Всеки един от тях превъзхождащ по брой самолети, ударна сила, автономност, противовъздушна, противоракетна и противоторпедна системи единствения руски самолетоносач. А Украйна едва ли ще им построи втори

ПРОПУСКАШ ЕДНА ЗНАЧИТЕЛНА РАЗЛИКА!!!САЩ РАЗЧИТАТ НА КОЛИЧЕСТВОТО ВЪОРЪЖЕНИЕ,ДОКАТО РУСИЯ ЗАЛАГА НА ЕФЕКТИВНОСТТА!!!СПРАВКА,ДЕМОНСТРАЦИЯТА С"ДОНАЛД КУК"И ИЗСТРЕЛВАНЕТО НА КРИЛАТИ РАКЕТИ ОТ НЕВИДИМАТА ЗА РАДАРИТЕ РУСКА ПОДВОДНИЦА!!!САЩ ИЗОСТАНАХА ВЪВ ВЪОРЪЖАВАНЕТО И ТО СЕРИОЗНО!!!

Няма никаква демонстрация с Кук има само измислица на един руски блогер!! Виж как Кук се смее на руските пилоти!! watch?v=ylONaw4ODuk Та за какво говореше?? Американците заснемат идиотите руснаци!!

Кити Хоук и Ентърпрайз са извън строя. Информация на 100%. И то първия от 2008г. Разбира се 10 самолетоносача от клас Нимиц не са никак малко. Обаче през 2013г. Запада се канеше да бомбардира Асад. И се отказа. Основната причина бяха дипломатическите совалки и крайцера Москва. Последния като пристигна и всичко утихна. Не че може сам да се справи, обаче ако не се стигне до военен сблъсък и 100 самолетоносача са без файда. Да не говорим, че няма и година откак американските самолетоносачи се върнаха в океаните и моретата. Преди това си стояха в пристанищата. ВСИЧКИТЕ. Какво да се прави - секвестър.

С "извън строя" казвам, че са снети от въоръжение. Не че са развалени.

1. самолетоносачите са уязвими за подводници, които са 10 пъти по-евтини и по-ефективни. 2. самолетоносачите са уязвими за руските хиперзвукови ракети.... 3. най-мощната руска подводница може да стои под леда на полюса и да изстреля оттам ракети към САЩ. Какво ще ти помогнат 10 самолетоносача в Персийския залив?

Така говорят тия които нямат самолетоносачи!! Щото нямат пари и технологии да си ги построят!! А ракети имат всичките. И хиперзвукови също, само дето това са остарели оръжия!! Вече лазерите са модерни!! Дето изгарят ракетата във въздуха!!

Ще фалираш Америкааа! Разходите за поддържането на един самолетоносач за един месец е над 100 млн. $. Общата сума на списъка е 1,3 млрд. $ на месец.

НЕ СЕ ДЖАНКАЙТЕ БЕ , СИРИЯ СИ ЕРУСКА ТЕРИТОРИЯ И ТЕ СА ПОКАНЕНИ ОТ АСАД - ДОКАТО САЩ СА НАШЕСТВЕНИЦИ И В СИРИЯ И В БЪЛГАРИЯ ...... ЛОШОТО Е ЧЕ И БЪЛГАРИЯ Е РУСКА ТЕРИТОРИЯ И МОЖЕ ДА ПОСЛЕДВАМЕ СИРИЯ

Продадоха на китайците един крайцер за увеселително заведение, още ли има? Излиза, че са най-големите веселяци. Откакто Петър Едно им направи флот, все го крият някъде и го маскират като плаващи хотели и круизери, ама ние знаем, знае-еем, че под пълните с водка кашони в трюмовете има джепане-е. А по-страшно оръжие от рускинята няма - където и да иде, всичко помита до шушка.

Русия от комунизъм през империя на новото време и тя не знае накъде ми се струва да поеме. Понеже ние я познаваме като "големият брат, или дядо Иван" , сега я виждаме в нова роля . Дано само да има мир , а другото е измислица . Пъстър свят и широк свят.

Ще го режат?!

ФОРМАТА И РАЗМЕРИТЕ НЕ СА ОТ СЪЩЕСТВЕНО ЗНАЧЕНИЕ!!!СПРАВКА, ИЗРАЕЛО ЕГИПЕТСКИЯТ КОНФЛИКТ,СЛЕД КОЙТО ИЗРАЕЛ ГУБИ ГОЛЯМ СЪД ЩАТСКО ПРОИЗВОДСТВО ОТ МАЛАК ЕГИПЕТСКИ РАКЕТОНОСЕЦ,СЪВЕТСКО ПРОИЗВОДСТВО!!!ФАКТ,ИЗРАЕЛ СЛЕД ИНЦИДЕНТА НЕ ЗАЛАГА НА ОГРОМНОТО КОЛИЧЕСТВО СКРАП!!!"АДМИРАЛ КУЗНЕЦОВ",Е ПРЕВЪОРЪЖЕН И МОДЕРНИЗИРАН,ТОЕСТ ПЕРФЕКТНО ЩЕ ИЗПЪЛНЯВА БОЙНИТЕ СИ ЗАДАЧИ!!!ГЛУПАВО Е ДА СЕ ГОВОРИ БЕЗ ДА СЕ ИНФОРМИРАШ!!!

Много любопитни изказвания има тук, но аз ще цитирам авторитети. Най-интересно е едно изказване на ..... натовски генерал. И то съвсем скоро, в ефира на едно немско предаване на Ане Вил от 09 октомври тази година. /watch?v=hTuQQuaRwnc , но за целта трябва да се знае немски ...малко немски, върши работа. Интересното изказване е на 37-та минута. Ще се опитам да преведа малко от изказването на ген. Харалд Куят (свободен превод, моля за извинение!): "Русия има абсолютно въздущно господство в Сирия. Без руско разрешение никой не лети! Нито немци, нито американци! Ако руснаците поискат, врабчетата ще ходят пеша! Толкова голям е руският доминант във въздуха над Сирия....." Това е изказване на натовски генерал в ефира на немският първи канал. Аз лично не мога да не се съглася с наш генерал! Нали сме в НАТО и ние!?

"... врабчетата ще ходят пеша" - това ме развесели! Поздрав +.

Тоя генерал отдавана няма връзка с реалността! Виж да дава интервюта става. А иначе всеки си лети над Сирия без проблем.

Аз съм сигурен, че нашите сорос-тролове нямат връзка с реалността, но затова пък получават някакъв бакшиш!

Руските противокорабни ракети не различават самолетоносачите по вида на двигателите. Еднакво точни са за всички.

Тук са се събрали доста плиткоумни ватенки!! Руските часовници са най-бързите в света. Това корито Кузнецов преди 25 години когато е произведено е било поне с 20 години назад от западните образци! Сега освен да предизвика смях и подигравки за друго не се сещам.

какво от това!? Нали и краварите са напред в космическотооборудване, пък летят а руски ракети до МКС и купуват руски ракетни двигатели.

Произведено преди 25 години в областта на военната техника не буди смях! Напротив доста надежна техника и оборудване. Както се казва - вече не правят такива.

Толкова много желязо на едно място-просто,супер!

Да, вече не ги правят такива. Модерните са кост-сейвинг шитни. Все пак - нали трябва да има икономическа изгода. САмо компютрите са модерни на новите, обаче како знаем с един малък 'електромагнитен импулс' от 'ограничена ядрена атака' с малка мощност, която рашъните не се свенят да обсъждат всичко полупроводниково умирга. После модерните софтуери на хамерите стават куп желязо, а пардон - куп пластмаса :))

синът на другарката Нинова който е в САЩ към кого го причисляваш.

и на цачева е там, а тя се хвали,защото там ще се научи как най-бързо да разпродаде останалото от Бг територия с тяхна помощ разбира се .

Всеки отговаря за себе си. Моят е в България.

то всичките американски самолетоносача са със ядрени турбини,т.е. единадесет плаващи атомни бомби,според някой тук пишещите.Е,то хубаво,както казва бат,Бойко по моретата и океаните да плуват само пасажери,лайнери и яхти,ама сега това е положението.

Няма такова животно като "ядрена турбина". Турбината си е чисто парна, но парата се произвежда от ядрен реактор. Независимо кой произвежда парата, турбината работи на пара - с други думи.

изнесъл секретна информация от американските анализатори.Американците ако участват пряко във военни действия - военнолюбци и джандари на света,ако не участват,а само коментират военен конфликт - били неморални.

Говора за морала - когато се убиват хора и американците искат да спечелят от това, а не за морала, че някой те шляпа по задника!!!

се пишело все лошо за Русия,а от 1989 г. какво сме видели от САЩ и Европейския съюз.Елементарно,що всички емигрират във САЩ и Европа/включително и децата на другарите/ ,а у Росия никой не ходи.А има един пияндурник Жерар Депардьо.Те алкохолиците през десет села се намират.

Криминалните, джихадистите и любителите на хип-хопа също предпочитат Запада.

Така смяташ ти, но фактите говорят друго! Според статистиката за миналата година Русия е на 3-то място по брой емигранти отишли да живеят там след САЩ и Германия! Изглежда Русия не е толкова нежелано място за живеене, каквото си мислиш ти!

Как гледат американските анализатори на конфликта в Сирия извън противопоставянето с Русия. Ето част от мнението на A.Issa в The National Interest: "Сирия ... не е страна от голямо стратегическо значение за САЩ. В момента, войната не представлява екзистенциална заплаха за Съединените щати, и това има определени предимства от гледна точка на Вашингтон. Сериозно отслабената Сирия, традиционен противник на американските интереси в Близкия изток, е положителен резултат за Вашингтон. Също така кървенето на Хизбула и Иран финансово и военно ... Когато враговете се колят помежду си, Иран, Асад и Хизбула, от една страна, и сунитските джихадисти, от друга страна - също е добър сценарий за Вашингтон." Мнението е интересно относно морала чрез, който американците искат да скрият неуспешните си опити за световно господство.

Е що пък неуспешно?Баш си е успешно,според твоя коментар... :)

Глупаво мнение. САЩ губи стратегически, подкрепяйки Алкайда, И.Д. Нусра Мусра и т.н. Въпрос на време е целия свят да се обърне срещу тях. Това е 100%.