Сирия свалила 71 от 103-те изстреляни ракети

Руските военни казаха, че сирийската противоракетна отбрана - руско производство, е свалила 71 от 103-те крилати ракети, изстреляни от САЩ и техните съюзници.

Обратно в новината

Коментари - Сирия свалила 71 от 103-те изстреляни ракети | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1. Томахавките летят ниско използвайки прикритието на терена за да влязат в така наречената радарна сянка. 2. Новият тип ракети въздух земя AGM-158 JASSM Cruise Missile са със СТЕЛТ технология - много ниска радарна забелижимост. Целта на двата типа ракети е да избягат от ПВОто на противника. Те са невидими за противника . Трябва радара да е на обекта за унищожение и пак няма как в последните 3-4 секунди, нито да го засече, нито да се изтреля противоракета. Всичко останало са червена лъжлива мъгла. Ударите са започнали през нощта в 03:42 часа. Арабухите чак след разсъмване започнаха да изтрелват своите ПВО ракети- общо 40 бр. и дори на шега да повярва на лъжите човек трябва да си зададе поне 2 въпроса: 1. КАК така 3 ЧАСА СЛЕД ПОРАЗЯВАНЕ НА ОБЕКТИТЕ СИРИЙЦИТЕ СТРЕЛЯТ СВОИТЕ ДОПОТОПНИ ПРОТИВОРАКЕТИ И СВАЛЯТ ? (ГЪЛЪБИТЕ ОТ НЕБЕТО) 2. Как така с 40 свои ракети изстреляни след разсъмване са свалили 71 или 73 (вече им изгубих логиката на лъжите) Томахавки ? Може би са прелитали като пчелички от ракета на ракета да ги поздравят с добре дошли? Ей Лъжливи червени тролове. Колкото повече русофили има в една страна, толкова стандарта и на живот е по - нисък.

При толкова изстреляни ракети от двете страни, колко ли поръчки ще има. А и добър тест за тези страни.

След като са поразени инсталациите за БОВ ,то жителите на съседния квартал трябваше да са мъртви от наличните БОВ в инсталациите !!!!!

ДОВОЛНИ ЛИ СТЕ ,ЧЕ ВЕЧЕ СИ ТЕСТВАХТЕ СИСТЕМИТЕ ? Утре какво ще измислите да проверите в бойни условия ,ами Сирия ви е безплатен полигон !

Така е руснаците тестват ПВО системите и кнд им ,а американците тестват ракетите ! Атовете като се ритат ,страдат ...!

КОЙ договори нападението/войната да е един час ?

На времето Иран и Ирак се биеха ожесточено и военните комюникета на двете страни бяха такива, ЧЕ точно водена статистика би свела до нула (тотално изтребление и на двете воюващи армии) броя на останалите живи. С голяма резерва приемам и двете мнения - истината е някъде по средата (може би)!!!???

Свалили са 71 , обаче останалите са поразили целите към , които са били насочени.

3 ПЕЙКИ И ДВА СЕЛСКИ НУЖНИКА В ПОКРАЙНИНИТЕ НА ДАМАСК!

ако са произвеждали отровни газове там, значи това е трябвало да бъде поразено

явно за Сирия е да запази летищата и другите военни бази! Обекти на които отдавна няма военно присъствие или са маловажни няма за какво да се пазят! То ракетата не се прави все едно правиш молив!

ЕЕЕЕЕЕх защо тези приказки не ни ги кажат и на нас!!!!!! Избиха ни като мишки.

Да бе, има и компютърни анимации по този повод...

обекти са публикувани. Който иска да ги гледа, на който му плащат, да ги опровергава.

С-200, С125, КУБ не са в състояние да спрат нисколетяща цел. От друга страна 103 томахоук са излетели, а са разрушени няколко неголеми сгради, жертви (слава богу) няма. Интересно е да се разбере какво точно се е случило на болшинството томахоук та не са пристигнали. Навремето 120 томахоук унищожиха цялото ПВО и авиация на Либия, загиналите бяха стотици.

Виж данните им и тогава приказвай. Оса също е използвана. Ако не си наясно да те светна още през 60 -70 години в варшавския договор се разработва система от ЗРК които да покрият различни височини и различни по размер, скорост и движение цели. Всичките могат да бъдат свързани заедно и да работят по отделно или да се допълват. Ако прегледаш това което използват Сирия е подобна организация. А и всичките са осколочно фугасни. Ако изобщо се сещаш как работи това.

Сирия може и да е свалила някоя ракета. Но чак 70 не ми се вярва. Просто руснаците лъжат, по стар съветски обичай. И за да бъда по-конкретен нека си припомним как лъжат руснаците в началото не немската инвазия в СССР. Върхът е речта на др. сталин на 7-ми ноември 1941, когато немските войски са на 30 км от Москва. тази реч всеки може да я прочете - тя е достъпна в мрежата. Там са дадени загубите на немските и на съветските войски. Загубите на съветските войски за занижени между 10 и 15 пъти (сега вече имаме почти точните данни, за разлика от тогава). Загубите на немските войски са завишени между 8 и 10 пъти. За да се стигне до там че броят на унищожените танкове надвишава близо 3 пъти танковете с които немсклата армия разполага изобщо. А броя на самолетите - почти 5 пъти. Много са интересни тези данни. Те показват ясно характера на съветските лъжци. И в други случаи лъжат. като дърти цигани. Всъщност те винаги лъжат. Сега - също. Знае се колко ракети са изстреляни. Знае се че една част от тях са СТЕЛТ. Такива ракети С-300 не само че не може да свали, тя не може и да ги прехване. сирийската система на ПВО, даже и преди израел да ги раздруса показа че максималния брой крилати ракети които може да свали при масов нальот (извинявам се за руския термин) е 36. След това е необходимо време за презареждане, а дотогава каквото се пусне ще мине. След израелското нападение дявол знае какво е останало от сирийската ПВО. Значи е действала само руската. Ако въобще е действала. И ако въобще е ударила нещо.

Като стигнах до стелт ракета и спрях да чета! А относно броя на свалените ракети имам 2 въпроса 1, Как се осведоми точно за възможните на ПВО на Сирия и за това колко ракети ще свали? Как па реши, че са 36? 2. След като всички казват, че руснаците само са проследявали, ти що реши че са стреляли?

Ами чета какво казват тия и ония. Според Башар Асад ПВО на Сирия е действало с комплекци С-200, С125, КУБ и още някакви ПВО за защита на войските. За С-300 9 С-400 въобще не се споменава. Много ми е интересно как с С-200 ще свалиш нисколетяща цел като крилата ракета.... ама и това е поредната лъжа. Предния път при масов нальот от 60 крилати ракети баха свалили 36. Това означава че с едно зареждане сирийската ПВО може да свали максимум 36 цели от висока важност (каквито с акрилатите ракети). Понеже по наставление една таклава цел с епоразява с 2 или с 3 ракети (звиси с какъв комплкс ЗРК), може да с есметне приблизително в поразяваната зона с кави ЗРК се разполага и в каква бойна готовност са. Вярно, ония бяха от Средиземно море, а тия са от точно обратната посока. Но ника не ми се вярва Сирия да разположи основната си ПВО точно обратно на Израел. Даже и те не са такива идиоти. А след рейда на Израел по сирийското ПВО все нещичко са унищожили. Крилатите ракетои са ниско-летящи цели. Те могат да бъдат унищожавани само от определен вид ЗРК , напр С-125. Но това са изключително стари комплекси и не знам кал въобще са могли да гръмнат нещо. Пък като знам арабелниците какви са ливадарници... Много по-вероятно е риските ЗРК с С-300 и С-400 да са ударили нещо Може и да не съм прав, но май са се разбрали точно в каква зона да гърмят и да тестват колко от ракетите ще минат.

То е ясно, че страните в конфликта знаят каква е точно ситуацията и кой какво е постигнал, а те единствено имат значение. Какво мислим ние, обикновените хора - дали са свалили или не някакви ракети не е от никакво значение, ние няма да купуваме оръжието им, нито възнамеряваме да взимаме страна и да участваме в конфликта (говроря за нормалните хора, а се надявам, че същото важи и на държавно ниво). Затова ми се струва грешно да се пръскат такива пари, за да се моделира мнението ни

че няма нужда да пиша по форумите вече, те руснаците бяха достатъчно ясни. Такава лекция им изнесоха.2163

Какво скриват ватенките от пораженията в Сирия по своите Гьобелсови пропагандни канали: Летища, складове, оборудване, всичко е леш за 30 минути. То что вырезает ТВ России! Удары США по авиабазе в Сирии. Цензураlink/watch?v=gu6vjJyCFQw

малоумник , това е от миналата година дето удариха летището , какви ватенки те гонят, да не скочиш от прозореца и ти като американския министър

Абе, по-другите статии ви няма никакви, бе! Що сте ги изоставили така? Явно яко са сгазили лука ваш'те, че така да ви строят всички тук.

Опаа, перчихме се, духме се, па накрая станахме за смях... Типично за Рижавия Перчем

Ха рашките нещо изненадаха Тръмпчо ми се чини

Мале тия колко са писали! Абе вие мислите ли, че някой ви чете? Абе при катастрофата на автобуса далеч нямаше толкова коментари. Само не ми казвайте, че ние се вълнуваме повече от безсмисленото перчене на Тръм, отколкото от такива новини касаещи ежедневието ни.

Абе, че са ги свалили, свалили са ги. Само че според мен и свалянето е било част от договорката между САЩ и Русия

Абе а защо като не е вярно са строени тук всички американски тролове да се обясняват? За мен това е достатъчно доказателство. Забелязал съм, че може да се разбере, кога някой се е осрал жестоко по броя негови тролове обясняващи, че това не е вярно.

Ами като не е вярно що няма поражения по военните летища, въпреки, че са стреляли по 6. Защо Дана Уайт като я питаха, защо сирийските ПВО са свалили 70% от ракетите отказа да отговори? Къде са попаденията по Блеи, Думейр, Шайрат, Дуали? Въпреки, че по тях са изстреляни 46 ракети? Как така няма поне един кратер? Какво е станало с тези ракети? Айде, нали американците са майстори на филмчетата и пропагандата, направете едно филмче за тези летища, че да не голословничат тука вашите тролове!

Какво скриват ватенките от пораженията в Сирия по своите Гьобелсови пропагандни канали: Летища, складове, оборудване, всичко е леш за 30 минути. То что вырезает ТВ России! Удары США по авиабазе в Сирии. Цензураlink/watch?v=gu6vjJyCFQw

Ударите са започнали през нощта в 03:42 часа. Арабухите чак след разсъмване започнаха да изтрелват своите ПВО ракети- общо 40 бр. и дори на шега да повярва на лъжите човек трябва да си зададе поне 2 въпроса: 1. КАК така 3 ЧАСА СЛЕД ПОРАЗЯВАНЕ НА ОБЕКТИТЕ СИРИЙЦИТЕ СТРЕЛЯТ СВОИТЕ ДОПОТОПНИ ПРОТИВОРАКЕТИ И СВАЛЯТ ? (ГЪЛЪБИТЕ ОТ НЕБЕТО) 2. Как така с 40 свои ракети изстреляни след разсъмване са свалили 71 или 73 (вече им изгубих логиката на лъжите) Томахавки ? Може би са прелитали като пчелички от ракета на ракета да ги поздравят с добре дошли? Ей Тъпи мурзилски тролове. Колкото повече русофили има в една страна, толкова стандарта и на живот е по - нисък.

Така е, но мурзилките нито разсъждават, нито имат желание за това. На тях им се "свежда правилната информация".

Нима твърдиш, че сирийците са похарчили ракетите си след като Тръмп е обявил край на нападенията? Ти може, ама сирийците не са будали и прахосници.

браво путин.остава да вярно .дир бг не публикува коментари критикуващи русия писани на мобилни устроиства от северна африка,северна америка,европа като цяло.русия,китаи-минават.пиша на контакти от тези страни и така проверих.вече го писах и го отблокираха.но започнаха пак.това е манипулация на общественото мнение.

"умните" ракети, то май и с прашка могат да се свалят! ХИХИХИХИ

Тези глупци не умеят дори да лъжат. Остава да кажат, че и всички ракети са свалени, вкл. и френските, за чието участие нямат информация.

А къде са тези 71 свалени американски ракети? Защо не показват кадри по големите телевизии, къде са свалени? Защо няма снимки на останките им?

Ти сериозно ли питаш! Та големите да покажат сваляне на ракети.... Това е за виц на деня!

Имаше снимки из нета. Ама ракетите се оказаха руски.

-Да ви се похваля - постигнахме тези уникални резултати благодариние на новите прашки с коита ни снабдиха.При следваща атака ще разпилеем американците.Давайте водку,выпим вместе,до дна!

са ги прпедали на вторични суровини за рубли ! Трябвало е да оставят поне една за снимка в съвецките вестници, но са забравили.

Във същност показаха такива кадри. Има ги по много в руските телевизии и бяха показани "по-свенливо" по френски и немски (TF1, TF2, TF3, ARD - сгурно има и още). Не ги показаха по босфор теве, каналин 1, нова парцуца.

Америчките тролове са като америчките ракети,от троловете един с малко акъл...Ракетите-една може би,вероятни,по непотвърдени данни улучила...Даже оня изрод от СЦНЧП мълчи като гъз....

поБНТ показаха поразените обекти в Сирия и изявлението на американското командване,че сирийско-руското ПВО се е оказало неефекасно за противодействие,докато руската дезинформация продължава да лъже-все едно е достигнала сияйните хоризонти на комунизма!

БРЦК

Показаха разрушена цивилна инсталация за производство на лекарства. От военните обекти нищо не показаха. И разните 'загрижени' за добруването на сирийския народ са наложили ембарго и над лекарствата. Сега им разрушиха и собственото производство. Много са загрижени...

Всичките ракети поразиха целите си точно и прецизно,че да няма жертви,както при варварските руски бомбандировки над хилядите беззащитни деца и жени!Ако имаше и една свалена ракета,руската пропаганда щеше да показва само нея,а те толкова са шашнати ,че дори не се досетиха да направят някакъв фалшив монтаж!И пропагандата им е като на колхозен ,ръждив,запорожец!

Пропаганда! Пропаганда на едните и на другите.Не може да изстреляш 105 ракети,и никоя да не даде технически или навигационен проблем.Най-малко 3-5% са създали проблеми и не са стигнали целта.Отделно имало е обстрел,радиоактивна борба,т.е. заслепяване.Друго-не можеш да свалиш 70% от ракетите,с техника от преди 30 години.Също пропаганда.Защо сърбите не свалиха толкова много,или арабите са по-кадърни?Според мен е имало договаряне между САЩ и Русия.И по-добре,за да няма случайна ядрена война.

Иначе казано ние пак ще използваме химическо оръжие, защото никой нищо не може да ни направи! Е, това вече е много нагло. Мисля, че няколко сирийски махали заслужават да се пробва по цивилно население как се става разноглед?

Не знам защо толкова се неглижира по нашите форуми мотива за вършенето на нещо. Асад може да е всякакъв, но не е глупак. Мотив да използва химическо оръжие (колкото до техническите възможности - да приемем, че ги има) във вече спечелена битка (ако не и война) Асад няма.

Неглижира се, защото във форумите 90% от писаниците са на платени тролове и на едната част не им изнася да се дискутира "мотива", щото няма. Как ще оправдаят действията иначе, на тия дето им плащат? Няма нормален човек, който да не се запита защо и кой има интерес от това. А извършителят определено има интерес от такова действие. Иначе дори по Скай нюз, един великобританските генерали като обясняваше в ефир на живо, че надали е Асад, защото няма причина водещата го отряза от ефир.

От вчера сутринта се занимавам само и единствено с този въпрос, а именно - дали наистина от 103 ракети са били свалени 71.Прегледах много внимателно наши български, руски, преведени арабски и западни интернет ресурси и за себе си стигнах до извода, че наистина е така. Това мога да кажа по случая. Ако има въпроси, моля - питайте.

руска пропаганда,феик,феик ...дира няма ли да се научте да пишете някаква информаця?гледам на канал 1 и всички ракети падат на земята и се взривяват.това не са 30 ракети в никакав случаи .така че всичко което пишете е булшит

Като не ти харесват руски медии - прегледай Ал Джазира, колега.

Той мисли че янките не са толкова негодни -но е факт.

Представлены доказательства успешного ракетного удара по Сирии. https://lenta.ru/news/2018/04/15/satellite/

Моля модераторите, не го трийте !!! Всеки ще го погледне и пак ще се върне тука да го обсъжда, няма да загубите читатели !!

Наистина много висок резултат. При такова нападение може да се очаква сваляне на около 20% от атакуващите ракети, но 70% е необичайно висок резултат. Според мен американските военни проявиха здрав разум. От една страна - не можеш да скършиш хатъра на президента да удариш. От друга страна - не може да предизвикваш руснаците при това по повод в който никой не вярва. Военните много добре знаят какво е това химическо оръжие и че не може да го хвърляш с въртолет и с варели. Затова избраха няколко поизоставени летища, такива колкото искаш след 7 години война. И програмираха ракетите малко встрани. И най-важното - нагоре !! Дойдоха им на сирийските зенитчици като на гюме. Самите те си казаха, че ги засичали още на 20 км на височина 5 км !?! Томахавка не лети на 5 км, обикновено лети на 50 метра. И се открива едва на километри от целта, когато се издига на няколкостотин метра, за да може главата за самонасочване да погледне малко отгоре и да захване целта. Сега и вълкът сит, и агнето цяло. Тръмп сияе, но няма загинали, няма ответни удари, няма и основание за такива ! Заслугата е на американските адмирали, историята ще им го признае !

да питам пак , докато мЪдиратора не ме е изтрил ,ватниците нали щяха да свалят всяка ракета и точките от които се изстрелват ?? а то кво стана ? докато сменят насраните от страх гащи , то ударите приключиха и самолетите отлетяха , после обяснения : не бяха в нашата зона !! ХА ХА ХА обясненията са гениални ,ама то от такива тикви дето живеят в 20 век такива и обяснения .вече е 21 ееей ватнициии

малко уж без да искат объркват понятията. Няма нито една съюзническа ракета пропуснала цел. Глупаците признават, че са стреляли с нещо по 71, след взривяването им в целта. Това им е "прихващането". Военният шамар е толкова голям, че не си даваме реална сметка. Путин насран трака със зъби под кревата от страх, а изоставените старчески русороби още чаткат простотии с кривите пръсти по изтърканите клавиатурки. Всуе се морите изроди.

Цялата работа е,че производителите на оръжие са хванали американския президент за топките и ги усукват бавно.За руснаците в Сирия това е натрупване на практически опит.При съвременните средства за радиолокация и спътниково наблюдение всеки носител на подобно въоръжение като крилата ракета се знае къде е/изключение са подводниците/.Още повече,че не става въпрос за внезапна атака,а за едва ли не нещо подобно на учение с предварително известни мишени.Американците се упражняват да стрелят,руснаците ще анализират радиолокационните записи дълго време.А и не се изключва възможността средствата за РЕБ на руснаците да са действали,в случая ракетата си пада сама без нуждата да бъде атакувана от ракета-прихващач.Не съм видял още американците да покажат схеми с местата на изстрелване,полета на ракетите и броя на поразените цели.

Изстреляни 101 ракети - няма жертви. А сега погледнете колко по-ефективни са евреите. Въпросът е защо? Всичко намирисва на добра театрална постановка - договорен бой. В деня преди атаката Макрон се обади на Путин. Какво са си казали? Резултатът е: всички са постигнали огромен успех и битката продължава в медийното пространство. Бил унищожен склад с химическо оръжие. При това положение е нормално в радиус от 50-100 км. всичко да е заразено. Допускам, че Асад би си мълчал, но онези от обсерваторията щяха да извадят снимки на десетки трупове - това би потвърдило твърденията за наличие на химическо оръжие. Но такива снимки няма! Какво ще последва? Може би другата седмица сирийската армия (или каквото представлява войската на Асад) ще започне офанзива за овладяване на следващата територия. Да не говорим, че тази война си има странности - обкръжаваш противника, той се предава, оставяш му стрелковото оръжие, оргонизираш му транспорт и го пускаш на безопасно за него място. Всъщност Асад изпраща всички, които са се предали в Идлиб. А после какво ще прави с него?

Целта не е даване на жертви. Сирийци и руснаци 4 денонощия стискаха бузки в бункерите да не пръднат. Ако някой е имал смелостта да излезе в 4 часа през нощта в зоната на удар можеше и да гушне букета, ама пусти страх! Те затова после ликуваха, че могат да идат свободно до тоалетната. Както стана ясно съвременните БОВ не са варел, в който има нещо, готово за употреба. Ако взривиш склада със суровината ще изкараш в атмосферата не толкова отровни вещества. Засега няма бойно средство, което да унищожава населението в радиус 50-100 километра около точката на попадението. Дано и да няма.

Ами така е Тръмп гледа да не рита по кокалчетата грубо приятеля си Вова, докато израелците имат имат сериозен мотив, много ги бъркат Иранските бази в Сирия, затова техните удари жилят осезаемо.

Това беше крах на мита за силата на руското оръжие! Ушанките вместо да защитават съюзника си се скриха в бункерите си! Тежко и горко на Сирия с такъв съюзник...

Едва ли някой с АйКю над стайна температура го приема сериозно...