САЩ обвиниха Русия: Два Су-24 летели над ударения конвой

САЩ заявиха, че Русия е виновна за въздушния удар срещу конвой с хуманитарна помощ в Сирия, при който загинаха 21 души, предаде ДПА.

Обратно в новината

Коментари - САЩ обвиниха Русия: Два Су-24 летели над ударения конвой | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и за стъпването на луната твърдяха

Въпросът по скоро е: Имало ли е такъв конвой изобщо? А не, кой е стрелял. Снимките, които показаха са много стари и от съвсем други градове. Което навежда на мисълта за скалъпено обвинение.

а американският дрон там какво е правил

Това е поредния приятелски огън от хамериканска авиация.

забравих а и въпросния дрон е излитял от хамерската база инжерлик

това са хамерите без доказателсва и видео снимки и без да мислят пишат че това са го направели руснаците -причина винаги има и тя е най главната а ЗАЩО - МИ ДА МОГАТ ДЖИХИСТИТЕ да нападнат на статегически важния обект АЛЕПО

Позволих си само да копирам статията от друг български сайт, защото тази информация все още я няма тук в ДИР-Бг. Всеки сам може да си прави извода кой крив кой прав ... недопустимото и жалкото е че гинат невинни хора ... а САЩ и Русия си играят някакви си техни игрички ...

"Русия: До атакувания конвой е летял самолет на САЩ От Кремъл отговориха на нападките на САЩ, отрекоха вина Теми в развитие Бежанската криза 21 септември 2016, 21:52, oбновена в 22:18" - заглавие в един друг български сайт ...

"В района на ударения конвой край Алепо е имало атакуващ безпилотник на коалицията на САЩ, заявиха от Русия."

"От руска страна твърдят, че вечерта, когато стана нападението, атакуващият безпилотник Predator се е намирал в района на атаката. Въпросната машина е създадена и способна да нанася удари по наземни цели: Вечерта на 19 септември в този района във въздуха на височина 3600 метра и със скорост 20 километра в час се намираше ударният безпилотник на международната коалиция, излетял от турската авиобаза Инджирлик. По ефективно отразената повърхност летателният апарат бе идентифициран от нашите системи за контрол като безпилотен летателен апарат от типа Predator", заяви говорителят на руското Министерство на отбраната Игор Конашенков."

Разгледайте по-внимателно снимките на камионите. Няма и следа от самолетни бомби - деформации от взривни вълни, разрушени каросерии, кратери от бомби. Тези камиони са били запалени на място. От някои джихадисти, които контролират тази територия. По поръчка на САЩ, за да бъде всичко приписано на правителствените войски и на руснаците.

Sibirski

Генсек НАТО Йенс Столтенберг заявил RT, что не склонен обвинять кого-либо в авиаударах в Сирии. Об этом он заявил по итогам встречи с министром иностранных дел России Сергеем Лавровым. Он заявил, что не хочет спекулировать о том, кто атаковал гуманитарный конвой ООН. По его словам, необходимо узнать все факты о том, как это могло произойти.

обикновено, ако не е хванат ,крадеца най-силно крещи "дръжте крадеца"

Е нали трябваше да изфабрикуват нещо след като избиха 60 войника и раниха стотина в подкрепа на нападението на ислямска държава и задниците им лъснаха! А да казаха "извинете"!?!

Както обикновено, когато руснаците се осерат тотално, започват от 9 кладенеца вода да вадят само и само да се изкарат невинни. За цял свят е ясно като бял ден, че руснаците заедно със армията на Асад удариха хуманитарния конвой, но те продължават да си дуднат и да обясняват, че са невинни. Естесвено всички руски ибрикчии им пригласят, особено българските, които са най-улави и безмозъчни и ако утре от Москва им кажат да сии изкормят децата те на секундата ще го направят. Пишете, дращете..все тая...в някакъв долнопробен форум, някой кретен може и да ви хване вяра...За света обаче истината е ясна и безспорна!:)

link Минобороны ответило на обвинения США в обстреле конвоя в Сирии В ведомстве считают, что груз был уничтожен в результате пожара .............Официальный представитель Минобороны РФ генерал-майор Игорь Конашенков опроверг обвинения США в обстреле гуманитарного конвоя ООН в Сирии, передает РИА Новости. По его словам, российские военные внимательно изучили и проанализировали видео так называемых "активистов" с места событий, но не нашли никаких признаков попадания по колонне каких-либо боеприпасов. Конашенков указал на отсутствие характерных воронок, а также обратил внимание на то, что автомобили не имеют повреждений корпуса и разломов конструкций от взрывной волны авиабоеприпаса. Все продемонстрированное на видеокадрах является прямым следствием пожара груза, который начался одновременно с проведением масштабного наступления боевиков на Алеппо, заявил генерал. "Кто его устроил и для каких целей могут ответить только как всегда "случайно" оказавшиеся на месте с видеокамерами представители близкой к (запрещенной в РФ террористической группировке прим.) "Джебхат ан-Нусре" организации "Белые каски", отметил представитель российского военного ведомства. Ако руснаците бяха ударили конвоя, нямаше да изгорят толкова малко коли. Щяха да поразят целия конвой. Друго - какво дири до конвоя оня джип, който тегли минохвъргачка(показаха по една от нашите телевизии). Най-вероятно е конвоят да е пренасял боеприпаси(взривът да е следствие на пожар). Подобна практика бе използвана и във войната в Югославия(с конвоите на Червения кръст и на Червения полумесец).

По думите му този удар може да е бил нанесен от руските или сирийските военновъздушни сили. то и Обонго може да е без опашка ама е опашат))))

пиндосо-краварите пак се осраха - щот друго си е да опраскаш некоя сватба или болница....

Съвсем леко уточнение... https://link/site/sajttnalubomircolakov/za-kakvo-govorim/zaso-naricat-amerikancite-pindosi Сайтът на Любомир Чолаков ЗАЩО НАРИЧАТ АМЕРИКАНЦИТЕ "ПИНДОСИ"? Често в интернет се среща един прякор, употребяван по адрес на американците - "пиндоси". Някои смятат, че това е вариант на "гей", тоест: "педерас" в леко модифициран вид....... .....В интернет има и друга версия за произхода на този прякор: че думата произхожда от испанското "pendejos" (задници или, в преносен смисъл, идиоти). Произнася се "пендехос", а за по-кратко - "пендос". .........."Думата "пиндос" започнало да се използва от военнослужащите в руските подразделения на миротворческите сили на ООН в Косово като национален прякор за всички военнослужащи на САЩ. В това си значение думата прозвучава за пръв път по руската телевизия на 7 ноември 1999 г., в репортаж от Косово. В интервюто един войник разказва, че с тази дума обозначават американските "миротворци". Също така на едно съвещание командирът на руските миротворци в Косово, генерал Евтухович, казал: - Другари офицери, моля ви да не наричате пиндосите "пиндоси", защото много се обиждат! От този момент думата "пиндос" придобива голяма популярност и започва да се използва не само по адрес на военните от САЩ, но и към всички американци. Освен това, "Пиндосия", "Пиндостан" (вариант: "Съединени пиндостански щати") или "Пиндустан" започнали да наричат самите САЩ.

Не ми било СУ, най ми било Предейтър! И не били ни Сирия, ни Русия... Най ми било САЩ и Ислямска държава! Дежавю! И в украина май ми било САЩ и "Украинска държава" (Тамошното ИДИЛ)

Едно американско дронче с ракети излетяло от Инджирлик и стояло 30-40 минути над колоната, после си тръгнало без ракетите......За какво ли ги е използвало, никой не казва, Вашингтон мълчи?

Американските генерало-адмиралски миризливци бомбардираха сирийската армия и убиха невинни редници - и после извинявайте, усрахме се. Курвенсикете им номера - руснаците унищожиха хуманитерен конвой, видите ли, гладни умират сирийски дечица, дайте сега ООН да им бърка в гащите на руснаците и да види скапания свят колко са лоши тия рашъни, а ние сме едни миди, един октоподчета, дето трябва да се трепят с чук, за да омекнат.. И се кефат американските кородърхи пендеруги като курви обрали приспан тираджия. Американски "братя" - вие създавате СОДОМ и ГОМОР. Дано Бог ми даде още години живот да видя как гинете в пламъци. После и аз да си отида от този грешен свят. Амин.

Sibirski

МО РФ: ударный беспилотник коалиции находился над районом атаки на конвой ООН под Алеппо Минобороны России располагает данными объективного контроля воздушной обстановки в период, когда был нанесен авиаудар по гумконвою.

Sibirski

Александр Коц - Москва, Россия Минобороны: Категоричность устных обвинений... ...вынуждают нас раскрыть деликатные подробности трагического инцидента 19 сентября. мы не планировали никаких ударов в районе УРУМ-ЭЛЬ-КУБРА, о чем вечером 19.09 был по телефону проинформирован представитель ВВС США Вечером 19 сентября в этом районе,на высоте 3600 м находился ударный беспилотник международной коалиции, взлетевший с турецкой авиабазы По эффективной отражающей поверхности (ЭОП) летательный аппарат был идентифицирован нашими системами как БЛА типа ПРЕДАТОР БПЛА зашёл в район УРУМ-ЭЛЬ-КУБРА, где находилась автоколонна, за несколько минут до её возгорания. И ушел спустя около 30 минут

1) Да не е пак "приятелски огън" по погрешса от американска страна? Защото честичко им се случва на великите американски войници (които не са спечелили нито една война без чужда помощ освен Гражданската през 1861 г). 2) Двата руски СУ-24 да не би да са били там, за да прихванат американските бомбардировачи, (прелитайки на 3 метра от тях, както обикновено ;)) за да предотвратят по-нататъшни американски "приятелски" бомбардировки на хуманитарния конвой? 3) И от какъв зор Русия ще бомбардира мирен конвой с хуманитарна помощ? Поне да беше с пропагандна цел - примерно, веднага да хвърли вината на американците. Някой да е чул такива твърдения от руска страна? Напротив, веднага се развикаха...американците.

Както винаги, руснаците изчакват "американските партньори" да затънат малко по-дълбоко в батака и тогаз - хоп, видийце, снимчици, туй онуй...Не напразно над конвоя е летял руски БПЛА и го е следил до пристигане до местоназначението...Ще има "изненади" и "изненадани"...И после да не почнат, както преди два дни - ама те самолетите не бяха американски, а датски и "погрешно" насочени. Както обикновено - всички други, но не и аз...И пак ще намерят на кого да припишат собствените си престъпления. А колкото до "грешките", има примери за това как са действали тези "миролюбци" - преди доста години свалиха еди ирански пътнически самолет, летящ от Иран за Дубай над международно въздушно пространство и както обикновено, "извинете, взехме го за ирански Ф-4". Ама от тази "грешка" загинаха над 150 човека. Те и руснаците "сгрешиха", ама корейските пилоти поради "малка" навигационна "грешка" се бяха отклонили "само" с 500 км от коридора и бяха над територия, която СССР считаше за своя военна зона и въздушни коридори не минаваха от там...

Нима не са сирийски или руски самолети Може бе са сирийски или руски снаряди в този случай

Руснаците са честни и справедливи и са наши братя и освободители и обединиха България .

Какви братя какви 5 лв. бе ? Че нали руснаците ни разделиха Бре. Че нали те ни раздадоха половината територия бе Неграмотен. Нали Русия беше против СЪЕДИНЕНИЕТО и не го призна . Нали тя насъска Сърбия да ни нападне на 02.11.1885 г, АНГЛИЯ призна първа СЪЕДИНЕНИЕТО и предупреди Турция ; НИКАКВИ ВОЕНИ ДЕЙСТВИЯ СРЕЩУ Б--я. Турция не ни нападна и ни изпрати 2 ТАБОРА военяа помощ. Научи ги бе глупчо

Блазе ти!

Мужиците за Катин също отричаха. Отричант и сега за Сирия....

Ами как да си признаят за Катин като заповедта на Берия, парафирана от Сталин е фалшива, Има я в интернет. По- голямо менте е от илиенските фактури. И не бъркайте Катин с Хатин нищо че си приличат имената....

Фалшива е на майка ти шундата, кретен недоклатен! безсрамни и нагли сте всички руски ибрикчии долни! И за вас ще има Катин скоро....за всички! До крак! В обща яма...дълбока, за да не се носи гадната ви смрад наоколо!

Да не забравяме, че примирието е било прекратено от САЩ с бомбардирането им по сирийски войници, а сега те се правят на невинни девици и вдигат шум за да замажат предишното си престъпление .

Очевидни глупости, САЩ просто търсят начин да замажат гафа си, когато бяха разкрити, че пряко помагат на ИДИЛ, бомбардирайки силите на законното управление в Сирия. Няма кой да се върже на пропагандата им :)

Как веднага след гафа на американците, не намери гаф на руснаците? Това че американците си бутнаха небостъргачите, за да си намерят оправдание за нови войни, а в същото време обвиниха други за това, не означава че сме длъжни да им вярваме.

100+

А ДАНС СПИ

За данс не знам, но вече е дошло времето на т.н. "цвят на нацията" да се занули оъново. Можеш да се присъединиш към нея. На човечеството не му трябва такива отрепки.

БРЦК

САЩ и платените тролчета дето се опинят тука да кажат какво прави 'хуманитарен' конвой в село контролирано от ИДИЛ. Също така може да ни светнат защо ООН смени плочата и вече не е 'въздушна' атака , а 'неизвестна'. Също така се оказа ,че със 'хуманитарните' камиони загинали и десетина джихадисти. Пък военен експерт се изказа по БиБиСи ,че като гледа снимките , конвоя е бил пълен с боеприпаси. И тн и тн.

Ще има да чакаш, проститутките да дадат смислен отговор.

Преди да беше проведено разследване САЩ прибързали както винаги и както вече станало привично обвини Русия. Тази прибързаност говори, че обвинението е скалапено за да омаскарят Русия. За каква обективност може да се говори когато още нищо не е ясно и всички гадаят какво станало.Или това е тяхната провокация или прикриват вината на бандити. Защо ли не привежда доказателства както стана и с Боинг, когато казали,че имат доказателства за вината на Русия, но после са си изчакали докато всички забравят каквото те казали. Лъжат и не се срамуват.Час от час стават все повече дискредитирани.Дори и да бяха прави трябва да се държат по-тежко и по-солидно и да не бързат с обвиненията.

Интересно как реагират америкосите. Когато те са нанесли удар, то се казва -трябва да изясним всички подробности по случая, да видим дали е възможно ние да сме го нанесли този удар и да сме причинили щети. След подобни алабализми чак след 3седмици - месец излиза някакво потвърждение, което излиза на 10 стр. във вестниците. А когато трябва да се обяви, че ударът е руски са достатъчни часове. В единия случай май послъгваме, а, или и в двата? Та не се знае кой е ударил хуманитарната помощ, изпратена от мин. Ненчев..

я си спомни малко или ти е мухлясало мозъчето. точно тази седмица като изрИваха на умрело руснаците - веднага поеха вината. А когато изреваха на умрело американците преди месец като руснаците им бомбиха базата - кремъл мълчеше като г*з с запек.

Интересно, ти явно следиш много руските медии, щом знаеш колко са мълчали. Защото аз доколкото разбрах, кога руснаците избомбиха американците веднага скочиха и ги питаха, защо не са уведомени, че там е имало техни хора при условие, че са се договорили да си ги уточняват двете страни тези неща.

русофилистика и на очите си не вярва ако Путин каже нещо друго. То борове дето не виреели там ли не бяха (нищо че кадрите са от Сирийската телевизия). То нямало руски самолети в небето този ден, па днеска имало, ама не там. Изведнъж теория, че сами са си ги взривили. После че ИД ги е взривила. Коалицията ги бомбандирала. АМа не можело да е от самолет. Па сега като се доказа че е от самолет - не бил руски... Кремъл явно много се ошашка и обърка опорните точки :)

имаги Има и ИЗГОРЕЛИ камиони Но ако само това са доказателствата мислещ човек трудно ще повярва "маловато" как говорят

Вчера русофилистиците: "Дайте данни кой лети над Сирия. Нали всички сателити гледат на там. Ама не дават." Днеска русофилистиците: "Лъжа, нищо не са видели, всичко е измислица" Е нЕма угодия. В задните им части да го завреш, пак ще ти казват че си далече от тях и нищо не си видял.

А щатските през това време явно са отклонени за да не заснемат какво са натворил през това време То за това нямя доказателства

Два Су-24 летели над конвоя...Абе тия луди крави, луди ли са? Сигурни ли са, че не са били Су-24, а не примерно две НЛО-та? Че те са си малко кьорави.... а и с тяхното кривогледство, се уцелват болници на Лекари без граници..вместо талибаните!!!

абе ако извадим статистиката на болници и училища то се оказва, че рашките или са за очила с 10 диоптъра или трябва да намалят водката с 2-3 литра дневно. Щодо до колкото ги броих беше 11-2 в полза на Русия :))))

ето. дори и днеска руските самолето са убили 4 доктора в Алепо. в дир-а още го няма но новините вече върви.

е на ФРАНСПРЕС А аз се чудя защо френски самолетоносач пътува към сирийския бряг Брей брей сега ще става каквото ще става Те французите се изнесоха от Виетнам и оставиха щатите да затънат Явно сега щатите ще им го върнат

Ами няма как СУ24 да летят над конвоя. Те могат да прелетят. Всъшност може и да летят ако конвоя вдига 400 км/ч. Има кадри в тубата как прелитат над щосето. А има и кадри какво остава когато прелетят. А случая не е такъв защото пораженията които показаха на конвоя не отговарят на СУ24.

Два Су-24 летели, а да сте видели да ударят конвоя? Или гръмнаха мунициите от друсането на хуманитарната помощ в камионите? Луди крави, какво ли ги питам.

Американските лайномети пак са в действие! Лъжи-маже , никой не вярва , ама упорито пак пръските лайна пак ще полепната по техните ръце и продажните им тролове!

В предишните подобни случаи Русия винаги привеждала потвърждаващи факти, а САЩ привеждали някакви изказвания на блогери както сега БТА - на анонимен източник.При това САЩ зацапани с много случаи на погрешни удари и постоянни лъжи и прехвърляни на отговорност върху Русия или дори те присвоявали успехи на Русия.Тъй че нищо ново.САЩ помага на терористи и с действието си и бездействието пречи на Русия. От ревност и завист,тъй като квалификацията на летците им е много низка - постоянно правят грешки

Само едно не стана ясно - има ли безспорни доказателства, че конвоят е унищожен от въздуха и то от руски/сирийски самолети? Или трябва да се доверим безусловно на версията на Големия брат?

Стега де Те са хора на честта неможе да не им се вярва

Най-интересно е накрая: "Ройтерс предава, че ударите били нанесени през нощта или от сирийски, или от руски самолети. В тях били убити и девет бунтовници от ислямисткия съюз Джаиш ал Фатах." Джабхат Фатах ал-Шам (бившата Джабхат ан-Нусра) е клон на Ал-Кайда! Същите за които руснаците искаха от САЩ, да ги изключи от подкрепата си, защото са терористи.

ОБРЪЩАМ СЕ КЪМ МОЯ АМЕРИКАНСКИ КОЛЕГА ДА КАЖЕ Къде изчезнаха 10 те харватски Миг21 дадени на Украйна за ремонт .Като в Харватия са върнати не ремонтирани мигове на някой в сандъците на крилата има Български флагове.Изчезналиите Мигове не бяха ли пребоядисани в база Инджерлик с сирийски опознавателни знаци?

БТА цитира анонимен източник.Няма що - точно и достоверно. А основния принцип на журналистиката да не се привежда не проверени източници. Сигурно изхождат от друг принцип, че читателите не са достойни да ги уважават, а ги държат за овце.

Ако досега големите сили водеха прокси война на територията на Сирия и финансираха и обучаваха умерени различни групировки, сега съвсем открито за публиката са въвлечени в конфликта. Русия и САЩ се намират в косвен все още, но и пряк сблъсък на територията на Сирия. В целия този пъзел е въвлечена и Турция. Предполагам, че Русия се е споразумяла с Турция да й даде своя зона на влияние. Вероятно в договорката се иска от Анкара да изчисти тази зона от крайните ислямисти, коментира Йончева пред БНР.

Защо не може да се коментира под новината за ЦРУ, които откриват офис в София под името Сървиссорс? Мисля, че ще е интересно да се коментира темата.

Къде я видяхте тази Сирия?

Руски са биле самолетите!Вярвам на американското военно разузнаване много повече от антибългарската тролска гмеж на Путин! Чрез GPS-а измислен от американците разбрах, че някой ми е изсякъл, ,прилежно''гората!Моята и на комшията!

разбра и че някой е "окосил тревата около венериния триъгълник" на женати. Абе GPS-са е голяма работа. За съжаление руските самолети НЕРАЗПОЛАГАТ С GPS. Първо тяхната система е Глонас и няма нищо общо с GPS системата. И второ опознаването става по пуснатите транспондери да самолетите. Ами ако не са биле Руснаците, ами са Американците? Какво правим тогава?

А мръсните краври когато бомбандираха сватби и болници ?!? Руснаците да почват системно прочистване на кравари и брадати. Вече всичко е ясно кой кого подкрепя и за какво се бори.На война като на война.

Трябва да си много нагъл,кагото ден преди тази провокация "по погрешка" си избил над 100 души. Аман от нескопосана пропаганда по евроатлантически...

Ми да летят си нали за това са конструирани да летят а не да падат

Отношението червени тролове / соросоиди е 8 към 1 че и повече.правете изводи:защо манипулиране на общественото мнение в България е толкова важно за Русия?ще ни купуват ли ще ни анексиран ли?

Единствените манипулатори на обществено мнение са жалките соросиодни драскачи и журналята финансирани от козяк да изкривяват нагло фактите. Всичко останало е гласът на народа!

ако ти си манипулируем това е друг въпрос За себе си мога да кажа че съм реалист и се опитвам да мисля Това мисленето не е сложен процес но не се отдава на всеки

Значи, българите, отнесени към предателите са в такова съотношение? Лошо! Отношението трябва да се промени до , около 9.999999 към о.000001. Една осма от народа да са предатели, е страшно много!

Почнаха да изплуват още подробности какво са бомбардирали американците. Оказва се че сред убитите войници на Асад има ли над двадесет руски разузнавача. В Дер Зоор е имало руска база и точно нея са я гръмнали американците "по погрешка". В тази база руснаците са контролирали войната против ислямистите. Това е и причината руснаците да полудеят и да ликвидират конвоя пълен с оръжие и американски войници.

Руснаците определено не воюват точно срещу ислямистите, а срещу всички освен техния човек Асад, но винаги изтъкват ислямисти, за да звучи по-добре. Иначе какви мръсни номера кой на кого е правил само те си знаят.

БЪЛГАРИЯ Е НА СТРАНАТА НА ТЕРОРИСТИТЕ В СИРИЯ! САЩ мълчат като риби. В конвоя е имало американски специални части. Русия показа видеото как конвоя на "ООН и ПОЛУМЕСЕЦА" се охранява от ислямистите на Ал НУСРА и е предназначен за "Джебхат Фатх аш-Шам". Така освен САЩ терористите в Сирия защитава и БЪЛГАРИЯ! Вчера Митов оплю ликвидирането на "хуманитарния" конвой. Българските медии и те се включиха щот са безмозъчни и в тях не работи нито един мислещ човек.