Симеон Дянков напусна Руската икономическа школа

Бившият финансов министър на България Симеон Дянков е подал оставка като ректор на Руската икономическа школа, предаде РБК.

Обратно в новината

Коментари - Симеон Дянков напусна Руската икономическа школа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой е луд да им служи на путиновите ватенки?

Хаха, голям специалист е този клоун, щом и от Русия го изгониха :)))

E, Дянков, време е за постна пица! В САЩ има и хамбургери в Мак Доналдс...Хващай аероплана и не се връщай насам!

Само дано отново не се кандидатира за реализация у нас, направо ще изпаднем в супер световна криза. Дано Бойко си е взел поука и не повтаря опита с този "специалист" по постни пици и стягане на коланите. С други думи - глад и мизерия за народа и разкош за него и подобните му. Ако е акъл защо не се задържа повече от година-две на едно място.

Горивата у нас имат най-високият акциз в ЕС благодарение на него , малко е да го мразиш такъв.

Само с тази разлика, че акцизът е наложен още от времето на БСП, веднага след началото на промените. Само с тази разлика. И се виж какъв си глупак :-) Като се гледаш в огледалото, си мисли: "колко глупаи неща пиша"

Не му плащат да се гледа в огледалото. Плащат му за пласирана клевета. А акцизът ни е близо до минималния за ЕС.

OLIGOFREN , I ZA 4EP NA BURE NE STAVA ,.....

Никой ли не е наясно, че на тази Руска Икономическа Школа , само името и има нещо общо с Русия. Направете си справка с Гугъла! Вижте източниците и на финансиране и т.н. Другото си е манипулация в стил съвременна журналистика.

вече е аут и търси спасение, но за такива дървени троянски коне като него спасението е само в огъня.

"...Мястото на Дянков се заема от Шломо Вебер, който е първи проректор на школата. Той е роден в бившия СССР през 1949г., но е гражданин на САЩ и Канада. Има докторантура от Hebrew University в Ерусалим и е преподавател в Южния методистки университет в Далас, щата Тексас. Вебер спечели през април 2013г. грант от руското правителство за създаване в Руската икономическа школа на Лаборатория за изследване на социалните отношения и многообразието....."

"Подал оставка"! Така ли му викат вече на изритването. Явно и там са го разкрили, като едно голямо НИЩО!

Само да не се стяга да ни става отново финансов министър, че тогава го закъсахме съвсем!!! Иначе - да си се връща по живо по здраво при господарите си! Тук не ни трябва! Имаме си нашенски лайна в изобилие.

Защо ми спряхте коментара не ви изнася нали?

По пътя към боклука, където е мястото на този екстремент.

Клинтан е рода на тоъ

Ами да!Този идиот,който ни съсипа нчий възпитаник би могъл да бъде?!?

Глупости. Тъст му е агент на Секуритате, вербуван през 70-те години и командирован като емигрант в САЩ!!!! Всичко при тоя е една голяма лъжа....

Дянков издаде книга - "Кризата в Европа. Поглед отвътре"..и отзад

Тук му направиха невероятно представяне а в Световната Банка МУ ОТКАЗАХА, защото книгата нямала стойност , а била на ниво "клюки от селския мегдан". Просто, тъпо изчадие - да гние в Ада, дано!

Този глупак го изгониха и от Русия. Колко ли простотии е наръсил и там. Още в България му казах, че няма ни най-малка представа как да ни измъкне от кризата, но това не му пречеше всеки месец да обявява излизане от нея, разбира се, затъвахме все повече и повече. Имаше си и добра страна, но тя е като счетоводител а не като икономист.

Извинявам се, не е глупак, просто не е гений като мене.

СИГУРНО ГО ПОДГОТВЯТ ДА ГО НАБУТАТ ПАК В ПОЛИТИКАТА У НАС ЗАЩОТО ВСИЧКИТЕ ИМ МАРИОНЕТКИ СЕ НАСРАХА ТА СЕ И РАЗМАЗАХА!!!

Дянков е специалист. В лигави вонящи общества, управлявани от ирациоални мотиви... специалист не може да направи много. Дянков постигна икономически ръст в България след 2 годишен спад, започнат от БСП! Освен това го постигна в невиждана световна криза. Това е не само професионализъм, но и талант. Но в България като политик да правиш икономичски ръст е все едно да инавестираш в циганската махала. И това сравнение не е твърде пресилено. Интересите са други в тази държава. Виж, ако е Швейцария, нещата ще са доста по-различно. И там кипи от далавери и игри, но в друга пропорция и (за сега) със съвсем друг резултат. Идеята е, че умният няма мнго място в днешния свят. Има малко и тясно местенце, от което ако реши да се поразходи из дебрите на икономика и политика, ще бъде доста оплют и поруган. Днес сме във фазата на преалия простак, а това е най-пошла фаза от развитието на социума. Обикновено в такива периоди умните са поругани и от това следват война. Много война, много човешки резил, докато келешите лумпени се самоунищожат достатъчно, за да им мине безумният бяс.

При предишния мандат на ГЕРБ Дянков беше министър на финансите и вицепремиер с ресор икономика и администрация. Резултат: 1.Изразходван над 8 милиарда фискален резерв. 2. Източена НЗОК с около 2 милиарда 3. Взети заеми около 3 милиарда 4. Калпава административна реформа, без никакъв реален ефект; 5. Съсипана образователна система - училища без учители, вузове без качествени преподаватели и студенти и т.н. 6. Никаква подкрепа за икономиката - напротив засилване на тежестите, рекекет с подмяната на касовите апарати, затворени около 100 000 фирми; 7. Подготвен срив на банковата ситема - проблемите бяха ясни, но спасиха само ПИБ, а КТБ оставиха да гръмне. 8. Никаква визия за конкурентоспособност и тотален срив в българския износ; 9. Срив раждаемостта; 10. Ръст на емиграцията; Ръст на смъртността; Няма да изброявам повече, че ще стигна до показни самоубийства по най-мъчителен начин - чрез самозапалване!!! и унищожената армия. Последните 3 точки не са само отговорност на Дянков, в интерес на истината. В общи линии икономическата му политика беше пълен провал, който доведе и до провал на административната реформа и всичко останало. приносът на Дянков е че стискаше до последно и не позволяваше излишни разходи. Точно за това и го махна Борисов, за да може заместникът му - Горанов да рададе 1 милиард лева на едрите земеделци авансово. Чест прави на Дянков че си подаде оставката вместо да се наведе пред Борисов и едрия земеделски бизнес. За останалото никой не може да го оправдае.

са меко казано несъстоятелни или откровенна политическа пропогонда. Голяма част от посочените са продължителни процеси, някои от които в продължение на 50 и повече години, например спад в раждаемостта.

Интересно, че изброяваш всички недъзи на българската политика от четвърт век насам, но и подготвяни още 45 години преди това. И интересно, че не си усетил как БСП дръпнаха сериозно назад (от 12 милиарда оставиха България с 4 милиарда резерв, който смятака някак малоумно като 8). Много интересно как очакваш след БСП с регистриран устойчив спад от 2008 пролетта - народът да усети за 3 години в невиждана криза някакво цветущо развитие. Умните знаем, че при таксва ситуация пълната разруха е най-вероятният изход, а икономически ръст е гениално постижение! Но тъпаьците не знаят как се спира засилена към пропаст каруца и колко е неудобно да се возиш в нея, докато я спират. Дянков спря юрнтата надолу каруца от БСП, но тепигьози като тебе запбравихйа какво е жанвиденово време с 5 долара средно месечна заплата. Наистина сте тъпуни! А самоубийствата следваха истерията, която вкара БСП, като вклиняваше злобни насъскани простачета от нладежкото БСП сред протестиращите за цената на тока - един доста резонен иначе протест. БСП се погрижи за всичко това. И слава Богу ги изгонихме, за да оцелее България. Дянков поправи мног осчупени неща и в условия, почти невъзможни, той вкара ръст в България, който с известни поклащания се държи и до сега. Това е реалността, а ти можеш да си изброяваш десетки параметри на посткомунизъм и пряко следствие от управление на БКП и БСП, което е едно и също, ако не вземем като разлика пошлостта на поведението на днешните лидери на БСП, които превърнаха парламента в циганската махала на Европа. Психопати и патологични лъжци начело със Станишев, Манолова и сие до простащина, невиждана в България в тази зала, дори и през комунизма.

Той е психически болен, не специалист! Никога не е бил такъв и няма и да бъде!!!!!ЦИКЛОФРЕНИК!!!

тези анекдоти откъде ви ги спуснаха другарю...

е тодорживковски икономист! Това, което направи е за три години да опоска фискалния резерв и част от този на здравната каса. А лъжите с ДДС-то? А малоумицата да въведе единна сметка за събиране на данъчни постъпления с цел да топи в кацата с мед, когато си иска, решение, което съдът отмени като малоумно? А задържането през годината на възстановяемото на бизнеса ДДС с цел отчитане на по-нисък дефицит? Питайте който и да е нормален бизнесмен в България за фискалните безчинства на Хер Флик. Защо нямаше "топките" да скочи на дебелото момче и други набедени олигарси, които се скъсаха да крадат от бюджета през обществените поръчки за сметка на отрудения бизнес? Ама то само с измислени канцеларски доклади не става - трябва да ходиш сред хората и бизнеса, за да си наясно с тяхното положение. А Дянков беше много слаб в това отношение. Интересуваше го единствено "да държи дефицита"! Апропо, положението на местния бизнес никак не се е променило и при второто управление на ГЕРБ. Продължава сивата икономика с ДДС-то, което облагодетелства крадците за сметка на честния бизнес. И по отношение ликвидиране на сивата икономика Дянков е длъжник на бизнеса и хората!

като четеш форумите в България е пълно с нобелови лауреати във всички области. Трябваше да сме водеща икономика в света. Като погледнеш действителноста се оказв, че само от приказки го докарваме. "Не вижда гредата в своето око, но вижда треската в чуждото". Късмет в плюенето и злобеенето.

.

Троянският кон,протежето на ФАЩ е вече изритан от Русия уж,че той доброволно напуснал,хаха.

Ха сега, мислиш, че ако беше слуга на САЩ, ционистите, масоните или извънземните.... руските фашисти нямаше да знаят. Защо фашистът Путин сам си е вкарал такъв троянски кон?

Защото да го превърнат от внедрен информатор на ФАЩ,на техен информатор в полза на Русия.Поиграха си с него изсмукаха максимална информация от него и го пуснаха да пасе трева.Представям си самодоволната,иронична,емблематична усмивка на Путин. Доказа им,че не подлежат на провокация и такива подмолни министри като Дянков са им ясни.

Ше те напуснаТ Дянкоооов, щото и за чеп за зеле не ставаш.Пак много изкара!

Не ме интересуват тая пляка, нито еврейските му господари.

И този русофоб отиде в Русия за какво? Как за какво - за пари. Така се отстояват ценности.

Това русофоб е комплимент, нали?

горкия,и от там ли го изгониха.Русия ако иска да ликвидира САЩ,да го внедри там като главен икономически консултант.

след като си свършат работата, за която са цанени ги ИЗХВЪРЛЯТ!!! Наду балона КТБ, удобно "проспа" как Доган и Пеевски извадиха КАРФИЧКАТА.. А Миленчо само каза - БОЦ... И хоп - ЦУНКАЩИЯ ДЖИДЖИ в борда на ВТБ.. А истината е толкоз проста - ВТБ отказва да бъде повече спонсор на футБАЛЕРИНИТЕ на Левски, И ИДВА ГАЗПРОМ - просто си пуснете пресконференцията от 15,11,2012-та.. Ама фашистките лозунги и изстъпления на "феновете" му провалиха спонсорството. След време пак те разляха малце макиажна кръв на Орлов мост..

Напуснал предсрочно "по-взимно съгласие" на дипломатичен език, какъвто използват подобни учреждения, на практика си означава ИЗГОНЕН!!! Некадърникът си е некадърник и дори неговите американски и еврейски приятели не са в състояние да помогнат на подобен недоносен "гении на икономическата мисъл"! А иначе е много добре, че поне ние се отървахме от това очилато недоразумение! И за него е така, защото не се знае как щеше да си тръгне от България - сам или с чужда помощ!

И руснаците разбраха що за стока е ,,посната пица,,.

К'ви руснаци те гонят, бе, пич? Тая т.н.школа е хранилка на САЩ за подобни лоялни отрепки-гьонсурати, които пробутват, където им трябват, срещу грантове! Но нашият не става и за тая работа, щото е тъп като слонски зад.ик! Къде, освен при нас се е задържал повече от 2 години? Толкова е нужно, за да разберат хората колко струва, преди да им е нанесъл непоправим ущърб. Само Винету го изтърпя малко повече, но нали е "наш човек" и "момченце с очилца", та затова?

Айдеееее, даже и оттам го изхвърлиха тоя финансов 'гений' Дянков :)))

Тебе даже не те знаят там.

На това място го уредиха приятелчета - еврейчета, но и те не подозираха за това, колко ГОЛЯМО НИЩО Е Дянков. В СБ беше НИКОЙ, но тук го издигнаха на пиедестал и той се сгромоляса, въпреки мераците си. Но бъдете нащрек - този е много мръсно и долно ко...ле!!!!

Такива са всички еврейчета- хамер мекерета!

Това е така, защото евреите пренебрегват науката, и ги мързи да учат!

Малки пици има навсякъде!

Че аз работил ли съм някъде за малка пица, че отсега нататък очакваш да ми се наложи да работя за такава!!!

Един министър, ректор, естествено че е некадърен! Всеки знае, че в БГ кадърните са по селските кръчми и пред компа!

Прав си, но трябваше поне ма-а-алко да я усетим кадърността.

Малко ли кадърност се "излива" по форумите! Ние сме достойни за Гинес!

Орешарски кадърен ли беше, Овчаров кадърен ли беше, Цонев кадърен ли беше, Цветанов кадърен ли беше, пианистът на културата кадърен ли беше, оня дебил на спорта кадърен ли беше? Хайде, малко по-отговорно!

А Бай Иречек кадърен ли беше! Орешарски да не е учил повече от него!

чрез конкурс и се оценяват според успешно доказани резултати на практика, а не се назначават по партийна квота и принадлежност!

Не по ,,взаимно съгласие,,- изгонили го , като куче:-)))

Викат опозорения с геноцида над собствения му народ еврейски слуга на друго място.

Цайс, спокойно, няма да останеш без работа. Нашия простак ще те вземе отново в екипа си от бездарници.

Абе, щом и нашият Винету се усъмни в качеставата му, нещата наистина са много зле за Хер Флик! Освен това ББ има животински инстикт за самосъхранение и едва ли ще му се върже втори път. А и, я, виж, колко нови калинки са напълзяли държавната администрация! Що му е такъв таралеж в гащите отново?

Изгонили са го-. Едва са изтърпяли този олигофрен, който е едно голямо недоразумение и болно от циклофрения/вид шизофрения/ човече.

И сега какво, ББ ще го приеме пак тук ли ? Ами да, като не го искат никъде................

1. Съсипа България. 2. Съсипа Руската икономическа школа. 3. Опита се да съсище ВТБ Браво на икономическият му ГЕНИЙ.

Не забравяй, че преди България разсипа и науката в Грузия :))

съсипа глупавите ви тимбурици...ченгета проклети..

Въпросната "икономическа школа" е със задокеански спонсори. Важно уточнение, за за да не си помисли някой, че сериозен руски ВУЗ би взел на работа такова недоразумение като монката дянков. Дори и соросоидите не го искат : ))

Сега ще търси да заблуди и други баламурници ...... Не е луд този, който изяжда зелника, а който му го дава!

Дянков направи голям шлем: 1. Съсипа България. 2. Съсипа

Хмм, тази Руска икономическа школа само от шломовци ли се оглавява?

о, трябваше и 100 тояги да му ударят, на изпроводяк!

Хайде обратно в Ловеч. Не ставаш даже за счетоводител на немската гимназия.

Изритаха мони дянков от НПО-то

Тоя крадец в България вече трябваше да бъде осъден на две инстанции, като Цецовеца- другото вице на Боко.

ДОБРИТЕ АГЕНТИ ВИНАГИ СА ДВОЙНИ.ОТЛИЧНИЦИТЕ ТРОЙНИ.

Дянков, Дянков, о.ра се и в Русия. Където минеш, само фек.лии оставяш. Достатъчно ги натвори у нас.

Този титан на икон. мисъл пак ще напляска руснаците