Русия отново на трето място по разходи за отбрана в света

През 2016 г. Русия, независимо от икономическата криза, отново измести Саудитска Арабия от третата позиция в света по разходи за отбрана.

Обратно в новината

Коментари - Русия отново на трето място по разходи за отбрана в света | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руско ежедневие: Автобус провалился в асфальт, скорая утонула в грязи, автокран вместе с куском обочины свалился в кювет. Трагокомедия от държавата с непремерени претенции.

Сещам се за бюджета на римската империя и бюджета на хуните. Бюджета на Ромеите и на Хан АСпарух. А яингиз хан какъв бюджет е имал срещу Китай. Виетнамският бюджет Талибанският и пр прости истини..Всъщност бюджета за армията на русия е еквивалент на 33о млрд долара.

за сметка натова флагмана на НАТО -немската фрегата "Бранденбург" е заседнла в Акваторията на Пирея с повреден винтово рулеви комплекс и изтеглена на буксир .Това е трети инцидент със заседнал и повреден кораба на НАТО в Середиземно море за един месец.

Какво е фрегата?

Русия харчи общо 69,2 милиарда долара за военни цели, а Тръмп поиска увеличение на военния бюджет на САЩ за новата финансова година с 50 млрд. Е, кой се готви за война и кой е "по-агресивен"?

A,кой в продължение на 3-4 години ни крещеше:На 9 май ще правим парад в Киев,на 7 ноември ще си зареждаме танковете във Варшава,на 1 май естонките ще ни обслужват?? Кой бълнуваше по всички медии за разни Армати,Пак,Фак,Мак,Тополь...:-)))? Кой правеше военни паради,разни безименни,именни и вълшебно-космически полкове изпращаше наляво и надясно:-)))?? Кой без всякаква логика и мисъл изпрати гордостта Кузнецов:-))) в Средиземно море?? Или може да си прав...куче което лае много не хапе и се страхува(слабо и беззащитно). Забравиж очакваме на 7 ноември 2017г по моста за Крим да преминат десантните войски на РФ:-))))....обещание на Рогозин дадено в началото на 2014:-)))

Лекарствата, лекарствата. Пий си лекарствата редовно и няма така да скачаш.

Шило

#Кой?

геец презервативите ли ви свършиха.Tръмп ще ви обслужва без презервативи.

Факт е, че САЩ харчи за въоръжение повече от следващите 10 държави в класацията сумарно! Да ги пита човека за какво им е..

официален документ в сайта на НАТО пише - военни разходи на САЩ - 664,058 млрд. долара! ОТКЪДЕ ВЗЕХТЕ ТАЗИ ФАЛШИВА ЦИФРА 611 МЛРД.????????

военни разходи на НАТО - 980 млрд. долара. Русия има разходи 70 млрд. РАЗЛИКАТА е 15-16 пъти ! ... въпреки това Москва слага Запада в джоба си в Бл.изток... Тоест не всичко е в парите. Както се казваше в една реклама: Не става само с ядене, трябва и акъл!

Като пишем за разходи... Да попитам. Колко струваше Руския завод за утилизиране на плутоний и колко този в САЩ?

С това ли се измерва вече гордостта на калния свинарник- плутоний? Полония разбрахме как 'утилизират'.

Паисий

и какво разбра?!??? Америкосите го смесват с други вещества, и го "закопават" в контейнери, а руснаците го превръщат в ядрено горива за реактори на бързи електрони и го горят без остатък. Кое по-високотехнологично, че струва 20 пъти по-евтино?

Тц тц ще е звукът, като преглъщаш гъста лепкава течност с миризма на белина! И ти ли повярва в партенката за полония? Може би и за сачмата с рицин? Ех, beati credentes! Тяхна е пицата днешна шорошианска!

Като сравните и покупателната способност на населението и ви става ясно, кой с енапъва и кой наистина има кинти да си го позволи. После ще ви стане и ясно кой ще е добре и занапред.

соросите пак плачат на чужди гробища!

На гол тумбак - чифте пищови.

Що твоя тумбак да не е по-малко гол. И мозъка ти е гол, без гънки

Нищо толкова лошо няма във военните разходи докато арсеналите успяват да удържат войната в студения и вид, нали на това дължим мира между големите след WWII. Добрата новина е, че БГ - и цяла източна Европа - се измъкнаха от руската зона та хората да получат шанса да се научат да живеят на свобода а не в казармен строй.

я пак? да живеят свободно .Муахахаха.Свободно от кого и какво?Само с фантастики в полусънно състайние не се живее.

Добре казано,но факта е,че Хитлер ги беше направил в казарми за "добро".

Аз смятам в абсолютни стойности. Русия увеличение с 4 милиарда, САЩ увеличение с 10,3 милиарда. Това че Русия използва за отбрана една десета част, от тази на САЩ показва ефективността на вложеното.

Американската техника я прави и поддържа образован и добре платен персонал, докато руската- плоскоглавия Вася с чука и пилата..

Ти къде си виждал добре образован и компетентен американец? Виж им президентите напоследък и ще ти се изясни

американската техника не само че е ръждясала от 1990 год. но и тогавашният персонал от инженери вече е в пенсионна възраст или са починал и сега ръждясалата техника я поддържат 20 млн.чернокожи и латиноси с провесени гащии пуловери от магазини "армиятат на спасението" , от къето между другото се обличат и 30 % от американците -дрехи 6-та употреба.Това обяснява и факта че 2/3 от авиацията на сащ не може да излети и няма рез.части.-В."Уолстрийт джърнъл"

Нека да погледнем философски на тези военни разходи. Това са похарчени пари хората да се пазят един от друг. Или да надделяват един над друг. САЩ е достатъчно изолирана като територия за да има такива разходи за отбрана. Никой не ламти за нейните територии, освен влизащите на пълчища мексиканци и латиноси, но срещу тях оръжие не се използва. Така че САЩ имат този многомилиарден военен бюджет изключително за да оказват натиск над други народи. Образно казано - имаш оръжие, значи си силен и другия трябва да ти се подчинява, иначе лошо му се пише. Това в 21-ви век, въпреки всичките приказки за демокрация, мир по света, правата на човека и т.н.

Гола вода са рашките, един прост, единичен чушкопек се мъчат да разработят от 50 години, а все се получава я граната, я АКу-47, я танков лайномет, последното изобретение на един Ленинградски млад гениален конструктор! Гледах го в Тубата, щях да се спукам от смях, американците са ужас от суперлайномета!

На гол тумбак чифте пищови.

Основателя на борбата срещу корупцията Алексей Навални е предложил да проведе следващия мащабен митинг срещу корупцията на 12 юни - в Деня на Русия. Видео в гугъл Мы не получили ответов, поэтому надо продолжать. Може да прочетете и коментарите и настроенията.

кой? я пак? Навални ли?.Че той е съден за корупция от френска компхания ,ама така поне ще събере 0,0002 % избиратели

Прочети коментарите да видиш народа колко го обичат диктатора.

Прочети и виж какво ги чака жужаците на 12 юни .

Навални е престъпник, докато Игор Сечин легално взема $12млн (долара, не рубли!) 'държавна заплата'. Кой както се уреди..

Бос ходи, гайда иска.

11% от руския бюджет отива за милиция+вътрешни войски/гвардия, докато за селско стопанство -0.5%

нещо сметките не излизат.Повече милиция,гвардии,силоваци от САЩ има май само България -на глава от населението /120 хиляди при 7 млн.души/.Русия е доста назад но пък си има армия която с 10 пъти мо малък бюджет от САЩ достига до всичко което си пожелае , т.е. 10пъти по ефективна.Справка последните 5 години.

На гол тумбак, чифте пощови.

Саудитска Арабия и САЩ разходи за отбрана !? Не ни разсмивайте. Саудитска Арабия купува оръжие не за отбрана, а да снабдява ислямистите с него. А за САЩ всички знаят как се "отбраняват". От Хирошима и Нагасаки те не са спирали да се "отбраняват" ! И те така ................................. !!!

Един умен човек беше казал, че най-добрата отбрана е нападението, и ето че САЩ плътно се придържат към тази максима.

Руснаците се смяха на санкциите, обаче - гадните американци развиха шистовия добив и подпряха нефта на 50$. И руските илюзии поувяхнаха - затуй отидоха да се ежат в Сирия.

Ленин: "Русские говнюки. Истинно русский человек - великоросс, шовинист, в сущности подлец и насильник." Кой ще има идиотската наглост да спори с Великия Ленин?

Харченето на пари за оръжие е възможно най-глупавата "инвестиция", която може някой да направи. Причината е проста - колкото и съвременни оръжейни системи да проектираш и произвеждаш, все едно след 10 г са остаряли. А най-глупавото е да правиш количествени натрупвания с остаряло и некачествено въоръжение. С надеждата че с количеството ще победиш качеството. В Русия огромната част от въоръженията са от времето на СССР. Сиреч безумно остаряли. И сега те се опитват да направят технологичен скок за настигнат ако не САЩ, то поне Китай. Но и това не е чак толкова лесно. Не може 25 години да си лежал на стари лаври и сега изведнаж, от нищото да измислиш нещо супермодерно. Не става така. как се случи икономическото чудо в Германия и япония след ВСВ. Двете страни баха съсипани, направо унищожени. Да, планът Маршал има своето място - помогнал е за възстановяването, в това няма спор. Но основното, което е "дръпнало" немската и японската икономика напред са ниските военни разходи. разработват се само висококачествени оръжия, произвеждат се в минимално необходимите количество, а всичко останало е за икономиката. А великите победители? В СССР в средата на 80-те години военните разходи бяха надхвърлили 40% от бюджета. няма икономика, която да издържи на такова бреме. Сега нещата са в много по-малки мащаби, но усилията, които полага Русия са жалки. Все едно няма как да настигнат САЩ. Вече не могат да настигнат и Китай. А всичките най-развити 10 икомомики в света (с изключение на Индия и Бразилия, може би) са им врагове. Няма как да спечелят такова съревнование. Нито като качество, нито като върхови технологии. Само с количество - като Саддам. Е, знаем какво му се случи на Саддам с огромните количества скапана съветска техника.

Значи "инвестиция" казваш !? А Народа е казал - "Който не храни собствена армия, храни чужда !" И те така .......................... !!!

Чуждата може да излезе 3 пъти по-евтина! Който не храни своя армия, той живее като в Швейцария, който храни, мизерува като в Русия!

Руският народ в действителност храни огромна армия от корумпирани чиновници, начело с алчната и недосегаема Кремълска шайка. Чужда армия все пак би се подчинявала на закони и елементарни човешки принципи.

БРЦК

Хахахахаха. Ти верно ли това дето си го повърнал тука го мислиш?

да настигнели САЩ? в кво да ги настигат бе комунде? в купонната ситема на 70 млн.гетац ли ? или в ГМО храните ,щото по технологично развитие при ВПК руснаците са вече 15 години напред.Справки колкото искаш от реални действия последните 4-5 години.Сащисаните африканци само стояти грледат щото са най обикновен ръждясал кутан.Технологии не се правят само на фантаскита в киното.

Ей това семитите още не могат да го прежалят факта ,че най-голямата война изобщо в Историята е спечелиха руснаците,ще почнат с евреите им даваха камиони,царевица,пушки....дрррр. Давали сте чифути ,но сте били зад Океана. Дошли сте да се биете в Европа когато срещу вас са останали разбридани роти на Хитлер юген на по-15 г.А сега хвърлете шапчиците семитски до таван от радост.

Уточни кои семити, Шаломов-Путин, Мендел-Медведьев, Путлер Югенд и новоизлюпените руски СС части? Тях ли имаш предвид?

Голяма завист към Рашка ги мъчи на семитите да знаеш - малък Израел е със $90 милиарда бюджет, докато великата и необятна, богата на ресурси РФ - $240. Хммм

толкова желана от някои икономическа криза в Русия, че нещо не се забелязва, ама никак! По-добре покажете истинските кризи тук при нас, а и все по-настъпващи в доста области на запад!

Прав си, в Русия няма криза - 100 Евро минимална заплата, в България унищожителна криза - едва 230 Емро минимална заплата!

в Русия 100 евро мин.заплата която ний не е виждал щото средната заплата е 800-1000 долара, а като изчислиш паритетната пок.способност е все едно в БГ да получаваш 2000 долара.Тая прословута мин.заплата е миним.праг за избор на вид осигурителени вноски за фонд пенсии.

Основателя на борбата срещу корупцията Алексей Навални е предложил да проведе следващия мащабен митинг срещу корупцията на 12 юни - в Деня на Русия. Выйдем на улицы с нашими прежними лозунгами и под государственными флагами. У нас есть два месяца подготовки. Привлечем еще больше городов, соберем еще больше народу. Любой нормальный человек сейчас за нас. Надо просто хорошенько объяснить, что происходит.

Всички фашистки режими фалират! Без изключение! Русия е последният такъв!

Смях в залата!

Мы не получили ответов, поэтому надо продолжать

неизползваното оръжие може да ръждяса ,но производителите ще направят друго ...само да има кой да им пълни джобовете !

Военният бюджет е много относително понятие: да, на САЩе огромен, но също така е огромно раздут и корумпиран до немай къде, пояснявам: Новото 1500 лумена прожекторче на Surefire, което обаче е СЕРТИФИЦИРАНО за М44 картечница цтрува 7000$, без аксесоарите и дори батериите, като последните са Панасоник, и се продават на САЩ армията по 120$ парчето, а в свободна продажба в България са по 20-22 лева Същото важи и за новите Ремингтън карабини с които се преоборудва армията им, продават им ги с муниции за 4 войни на фантастични цени, като били УЖ по така, пипнати дет се вика.

А в Русия, най-корумпираната страна в света лапат мухи викаш Шо спряха Протоните, свили всички ценни материали за производството им и ги заменили с ментета! Що за 16 години ракетата Булава не може да бъде приета на въоръжение? Що от 50 милиарда долара за Олимпиадата са гепени 30? 2/3 от военния бюджет на Русия се краде като за последно! Още има офицерски семейства, които живеят по дърветата!

щот всички тия въпроси които задаваш са по данни на една жена ми каза от докалда на кварталният милиционер цитиран в дойче зеле.

одавна са на бойно дежурство.

малоумнико иди в Краснодарският край където е Сочи, територия малко по голяма от България и виж какви магистрали са посторени,високоскоростни железници и нови влакове и нови квартали,нови електростанции и т.н. .Та това с откраднаият бюджете който питат защо е бил 50 млрд.А ми защото не есамо за олимпиада а за всичко новопосрроено в целият регион.

Най-любим ми е моментът, когато парламентът на държавата Х предстои да разгледа военния бюджет. Седмица или две преди събитието, в медиите плъзват статии за военна заплаха от страните W, Y и Z. Публикуват се резултати от "представителни" социологически проучвания, доказващи желанието на населението в Х за силна армия, страх от агресияни актове и, въобще, нараснала нужда от силна армия. И като резултат - повишен военен бюджет, повишени приходи на няколко големи оръжейни производители и ОГРОМНИ приходи за международните комисионери по оръжейни сделки. И така от 1960, та до днес.

Предлагам инструкции на руски език : - Как правилно се яде "Каллашников"!:)))

А предлагаш ли инструкции за американците как да ядат томахавки?! Че САЩ са на първо място по военни разходи в света!

И по приходи са първи! А Русия е на 51-во място!

Заглавието е написано с цел да покаже колко лоша и войнолюбива е Русия. Да погледнеш със сърфиращ поглед и да си кажеш: ей, тия руснаци само война им е в главата! Така са превърнали някоплко поколения европейци в празноглави, управляеми глупендъри. Затова и избират да гласуват за Макрон, очевиден олигофренски избор. Но... русия, тя за всичко е една... виновна!

То се вижда кой дрънка всеки ден оръжие с подобни статии..."В Русия текат изпитанията на нови ракети за зенитно-ракетната система от ново поколение С-500, съобщават разработчици на оръжие. Отбелязва се, че С-500 може да поразява цели на височина от 100 километра от Земята, пише Звезда ру."-това е от днес

С-500, дали ще е по- добра от С-400??? Питам защото, "пиратките Томахоук" направиха "Безаналоговата" руска техника за смях!!! А днес в иран от руски специалисти е възстановен последният Нужник на бай Сали, разрушен от ракетите Калабър, "също безаналогови"!!!

Щерев, твоите господари дрънкат директно оръжие, не статии. Пред чия граница се струпват батальони и дивизии от Алабама и Тексас!? Или някой може да си въобрази, че Русия отново ще допусне агресор да изпепели нейни територии и народ!? Ей така, просто, щото според някой, Русия е едикаква си и народът и подлежи на унищожение.

Проектират и тестват.. А я сега виж мойто умче НАСТОЯЩИТЕ SM3/Aegis и THAAD к'во могат ;)

Русия е империалистическа държава! Определение на Георги Димитров за Фашизма: "Фашизмът е открита терористична диктатура на най-реакционните, най-шовинистичните и най-Империалистически елементи на финансовия капитал. Фашизмът е средство за самосъхранение на капитализма!" Все едно, че го е писал за днешната Путинска Русия! 100% съвпадение, дума по дума! Георги Диметров, тъпако, а не Сульо и Пульо! В.И.Ленин: "Русские говнюки. Истинно русский человек - великоросс, шовинист, в сущности подлец и насильник." 100% съвпадение, дума по дума!

Аз си мислих че е на първо по разходи. Защото например за новия танк Армата трябва да има задължително влекач да го тегли.... За единствения самолетоносач е съпровождан от 5 кораба в случай на авария....а те са чести..ха.ха

Американският самолетоносач приближаващ Северна Корея с колко приближаващи кораба е? Като не разбираш от военна стратегия, не се изказвай.

Я ми дай факти самолетоносач на САЩ да е теглен на буксир защото аз имам такива за подвижния руски комин..ха.ха.ха

Малка разлика, самолетоносачът на САЩ е придружаван от бойни охранителни и снабдителни кораби, а руския "безаналогов титан" е придружаван от влекачи и ремонтни гемии, включително плаващ док, както и танкери с гориво!!! В кръга на шегата сухотоварн с кюмюр!!!!

това не са бюджети за отбрана, а за налагане на влияние .. (освен за кражба от заинтересувания ВПК)

В Русия имало криза а в САЩ с трилионите си дългове няма? А иначе тази статистика ясно показва защо света става все по-опасно място

Бойният патриотичен дух на руснаците е на първо място,затова винаги са побеждавали и ще побеждават!

Последните велики победи на Русия от 60 години насам: 1. Бягат от Куба!!! 2. Бягат от Афганистан 3. Избягаха от Ичкерия, а следващия път въоръжиха местния феодал и му плащат годишен данък чрез бюджета, за да държи племето си изкъсо!!! 4. затънаха в калта на Крим и източна Украйна. 5. Затънаха в пясъците на Сирия!!!

С общия бюджет за война на всички страни за една година, може с лекота за превърнам Луната в цветна градина. И то само при положение, че умишлено не искаме да направим такава самата Земя. Военните и политиците са връзката ни с най-дивите животински първичности.

Малко ме смущава обаче последното изречение. Звучи ми НЕСПРАВЕДЛИВО по отношение на животните...

+!!! Животните не са безсмислено жестоки, за разлика от хората.

Русия - военен бюджет 70млрд. - приходи от продажба на оръжие за 2016 - 15млрд. САЩ - военен бюджет 900млрд., приходи от оръжие 2016 - 215млрд. Какво излиза, че и двата колоса едва покриват 1/4 от военните си бюджети от продажба на оръжие. Всичко останало идва от данъкоплатците. Сега и двете държави упорито създават световна несигурност и страхове, но както казват проследете парите. Единствените печеливши от тези страхове са Русия и САЩ, които имат по 30% скок в продажбите на оръжия. Май са решили да си покриват дупките във военните бюджети по този начин.

ти май от бюджет нищичко не отбираш! военните харчат едни пари от бюджета, които нямат нищо общо с парите що изкарват военната промишленост, щото военната промишленост не е на военните! схващаш ли?? държавите дето нямат военна промишленост, армиите им също харчат парички от бюджета!

той не е виновен човека, че от ранна сутрин чете трудовете на Ленина, а там пише, че държавата и икономиката са свързани, защото икономиката е държавна, а блага има само за управляващите от комунистическата партия!!!

Да, нищо не отбирам, но от математика отбирам и както и да го извърташ и откъдето и да идват парите, военната индустрия не е самоподържаща се както е например енергетиката или ИТ сектора или селското стопанство и т.н.

едно и също Русия била увеличила военният си бюджет ама страдала от санкции, спада на говирата и бля бля,бла. А според кретените от дойче зеле , РУСИЯ не трябваше ли вече да е фалирала за 589-ти път поне ,ама то обратното : "Аг.БЛУМБЪРГ": икономиката на Русея нарасна за 4-тото тримесечмие на 2016г. и ще нарасне 2% пре за 2017г., Русия намали зависимостта си от петролните приходи в Бюджета и те вече осигурават 37 % от приходте в Бюджета и едвна 9 % от БВП,а БВП на Русия за 2016г. по ППС е 3,757 тлрн.долара /4-то място в света -"Прайс уотър хаус купърс"/.Инвестициите в отбрана и нови въоръжения доведоха до рекорден износ на продукция с двойна употреба -78 млрд.долара за 2016г. и чиста оръжейна продукзия от 16 млрд.Износа на земеделски и хранителни стоки стигна вече 22 млрд.долара за 2016г. Та толкова за плачовете и хленчовете.

Вчера като пътувах из региона ми направи впечатление, колко много нови предприятийца са нацвъкани последните 5 години, ама и в региона не сме върли бекаписти :)))))) В околийския град БКПто не е печелило нито веднъж за 27 години!

Градът, в който комундетата имат нула победи през последните 27 години е Майнатаун.

Русия трябва да изпревари Китай!

Русия трябва да изпревари Китай? По броя на населението или по икономически показатели?По население,това е невъзможно по простата причина ,че китайците са 1,5 милиарда а руснаците едва 170 милиона.По икономически показатели също е невъзможно,защото Русия е с БВП=1,54 трл.дол. а Китай е с БВП = 8,18 трл.дол.

По разходи за въоръжаване!

Нямат и 140 и намаляват по-бързо и от нас

какви 170 000 000 е русия?? руската федерация цялата е 140 000 000 население! русия си е само 100 000 000 .

Е ми кой с изключение на СА (която лапа от петрола) инвестира най-много - този, който спокойно може да си напечата пари и да ги инвестира във воената си промишленост. Това е идеален начин за стабилизация - създаваш работни места, повишаваш покупателната възможност на населението с това, даваш тлъсък на всякакви присъдружни производства и т.н. Само трябва да има войни за да се разходва продукцията - е умират милиони, ама кой ти го брои това, нали най-голямата лапачка е за глобалния капитал.

Те трябва да се погрижат и за нас. Милионите убити са статистика!

Започва икономическата война. Западът ще вдигне чувствително военните си разходи. Русия е вкарана в две войни, като тлее и трета в Грузия. По този начен руската икономика се поставя под натиск!

Глупости! Не можеш да натискаш нещо толкова стелт, че е несъществуващо като руската икономика!

късно е либе за китка ,умряха и фантазиите на гетото САЩ,няма го САЩ на рейгън с памперсите ,няма го горбачовняма го елцин и Русия не е ссср.Малко е късно но пък мечтите на соросоидите са безплатни.

Глупости. Руската икономика няма проблема "горбачов", който от 1985-т до 1989-та не направи нищо,а после реши, че то така не става. И разбира се, западналяците решиха, че те са причината за провала на СССР. Има мноооооого да си мечтаете соросоидни боклуци да се повтори тая ситуация, но докато Путин е в Москва, само ще квичите.

За еврором изказването е добро, четири! За европеец обаче трябва повече, двойка!

Другарки и другари ! В България нямаме икономика ,затова пък ежедневно западните статистици и местните фокусници ни замерят с числа !? Русия може да си позволи ,не 60 а 100 млрд да даде за отбрана и пак ще бъде по-малко от Саудитска арабия да кажем ! Причината е че всичко за руската армия се произвежда в Русия и половината от тези 60 млрд се връща отново в държавата под формата на данъци ,акцизи и тн...Да мислят такива като нас които освен оръжие ,транспортна техника ,горива и тн.., ами внасяме от вън и голяма част от храните и друго оборудване !?

ДАЛИ НЕ МИ НАПОМНЯ НА : АСФАЛТ НЕ СЕ ЯДЕ:):):)

А военният бюджет на САЩ е колкото на целият останал свят, и представлява около 15% от бюджета на страната! Та според вас коя е най войнолюбивата страна на тази планета?!

Ааа, недей така! сащ все пак имат агресивни съседи като Канада и Мексико, съответно трябва да мислят за отбана. Отделно Куба и С. Корея чакат изгоден момент за инвазия, така че всичко се прави с цел защита на миролюбивите американци.

jingiby

Не знаех, че Саудитска Арабия имат толкова високи разходи за въоръжаване? Явно са изградили доста високотехнологична армия. Имайки предвид, че те са основния стожер на ИД, работата е доста сериозна.

Те купуват от американците и затова не ги закачат, за да не си загубят пазара. Нищо че там сигурно е много по-зле като права от предишна Сирия и Северна Корея.

Малко хора знаят, че говедата имат толкова голям военен бюджет, защото голяма част от федералните разходи в Кравария се правят през военните. Например изграждането на междущатските магистрали преди години беше оправдано с възможността бързо да се придвижват междуконтитенталните ракети - и бяха платени от военния бюджет. Сега Тръмп обяви, че е пълно с дупки по пътищата и отделя още 60 милиарда бакса за военните. Това е една от най- сериозните разлики между говедата и братчетата. При БРАТЯТА няма нужда да се лъже народа, защото на запад плашенето на говедата е единствения начин да бъдат накарани да дават пари на вашингтонските телета.

ПОД МАЛКО ХОРА СИГУРНО ИМАШ ПРЕДВИД ТРОЛОВЕТЕ ОТ ПОЗИТАНО:):):)

Давайте ребята, по-бiьстрее да фалирате, че на цял Свят му писна от простотиите и злодействата ви! :))))))

Че те не фалираха ли преди 3 години, нали така каза Обама?

Злодейства като атомните бомби над Япония, напалма над Виетнам, урановите бомби над Сърбия ли? Още да изброявам ли? Ирак, Либия, Сирия, Корея.

Eдинствения и базаналогов руски самолетоносач "Адмирал Кузнецов" Кузя пуши като запалена гума в циганската махала. Това корито е представителна извадка за руската армия. Допотопна техника и много реклама и лъжи

да бе пуши. пуска димна завеса:)

Може да пуши, ама руснаците за година и половина изтрепаха ИД. Преди това ГОВЕДАТА 5 години се правеха на герои там - и нищо. НИ-ЩО. Преди 17 години в света имаше 150 ислямски терористи и 17 от тях събориха световния търговски център на говедата. Говедата обявиха война на тероризма. След 17 години в света има 50 000 ислямски терористи и войната продължава! Питам аз:::: Това война ли е, или е поддръжка на терористите?!??

Това са фактите. Всеки сам да си прави изводите, от неговата си камбанария. Военно-промишлените комплекси работят на пълни обороти, за сметка на увеличаващите се БЕДНИ в надпреварващите се страни и естествено мъртвите във воюващите такива.

Тръмп ,новия Рейгън,запрати Русия в задния двор като второразряден играч

Шило

Не знам за Русия, ама американците бягат от цвят на цвят. Опозориха ги покрай Сирия, тръгнаха да си избиват комплексите покрай Ким, ама нещо и там много, много не смеят да шават. Си-то им каза- кротко и те слушат.

САЩ са едни... Въшките са много. Не е лесно да ги изчистят наведнъж всички без да запалят юргана.

Тогава какво си се разтревожил толкова, че подскачаш при всяка новина за Русия?

и ние трябва да отделяме поне 5% за военни нужди, а не 1.3 %както сега.

Шило

Хахахаха, и 10% да отделиш, пак няма да бъдат усвоени. Я виж, колко вакантни места има за военослужещи. И много ми е интересно, що част от пишещите "ястреби" и представящите се за "патриоти", не желаят да ги попълнят?

Ми отделяй, де, превеждай всеки месец по 5% от заплата си на Министерството на отбраната

а бе аз не отделям 5% от доходите си за министерството на отбраната, но това дето внасям в бюджета на държавата вероятно е около 900% от това което внасяш ти! ако изобщо внасяш де!

Богатите гледат, как да спечелят, не как да прахосат!