Русия призна за радиоактивния облак

Русия призна, че е регистрирала радиоактивно замърсяване на части от територията си в края на септември и началото на октомври.

Обратно в новината

Коментари - Русия призна за радиоактивния облак | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В "Маяк "в Челябинск се преработва ядрено гориво./Челябинск е до Казахстан./отделя се и рутений -106 но винаги има и примеси,никога не е в чисто състояние/Такъв завод има и във Франция,2-та завода си конкурират.Рутений -106 може да се отделя при работа с ускорители или циклони.Такъв рутений се използва за медицински цели или в качество еталонен източник при проверка приборите за радиационен контрол на космически спътници.За да се отработи рутений -106 в чист вид ,това е сложна процедура,той сам по себе си е много скъп материал.Използва се като източник за захранване на космически апарати/гориво/,може да бъде от падащ спътник,но такова събитие не е зафиксирано.Над Европа рутений -106 бил зафиксиран в чисто състояние.

От азиатската кочина само боклуци!!! Радиация,Волгин,Иво Христов......

Товарищи! Очевидно опитите да пробутаме Румъня, Франция и ФАЩ за вновни не става. Имаме нова посока - да вменяваме, че извънземи са нападнали русия и взрив е причина да се дигне облака. Използва рутений за космическите си кораби. Това звучи по-правдоподобно, затова започвайте в тази посока. На Савушкина 55 ни прегряха компютрите днес....

Малко радиация е полезна за организма. Но оставете облака, а се поитересувайте какво продължава да се случва с Фокушима и какви са последиците досега! Едната е да започнете да ядете само речна риба от доказано чиста рекча.

есетра от руските реки около маяк ли?

"Есетрата /с рутений/ дава крилаааа"

Време беше да цъфне и такъв ''доктор''...Съветската радиация е полезна, по принцип. ..Във всякакви количества. Ние ли не знаем? Другарите ни го обясниха това, отдавна...Японската е особено ужасна, но не и съветската

Докторе,а каква е равносметката от Чернобил. Много изпатихме,а сега комунистите ни готят ,,нова радияция,,с Белене.На земетръсна зона ще има АЕЦ.Заради комисионни и заробените пари и сегашните продължиха комунистическото унищожаване на родината ни..То при японците се случи ,та комбинация,ръснаци,българи и земетръсното Белене ще беде ужас,ако случи ,,не дай си боже,,

Изчезват алтернативни мнения на форумци, неблагоприятни за френската страна. Значи медията е заинтересована да изчезват! А това пък значи, че новината е целенасочено платена от агенция фейк-нюз на Запада. Пак да повторим: аварията е свързана с някаква много голяма болка на Франция. Само че нарочващото прикриване на френската следа и вина няма да скрие истината!

дам, точно така ще да е-от Франция и невидимо така хоооооп та до южен Урал. Ей, тия хитри французи, ама то така е с международния империалистически заговор, да не говорим ,че тия са си избили всички индианци...а, не беха ли те? е, нищо де, все едно...

каква Франция бе чугун? Не четеш ли заглавието? Започва с "Русия призна..". Да повторим ли? "Русия призна за радиоактивния облак" Айде бегай да тролиш на друго място. Шефовете ти пак са в издънка, че си го и признаха ..е с 2 месеца закъснение но нищо.

И защо признават толкова късно. Ние ядохме марулите както по времето на Чернобил. После рачо бачо. Тези ядрени гадости трябва да ги разкарат от планетата. Има достатъчно други добри и евтини алтернативи !

СъвеЦкая радиация, самая лучшая радиация. Има рутений-106, а кагебееца джуджан е добавил и полоний.

В ДИРА е пълно с идиоти-все за всичко е виновна Русия!Четете повече новини от различни страни а не само това което е спуснато от Козяка г-да журналисти и платени писачи.

братче, нема да ни разберат, дай да си бегаме в Дебиландия

офф, збърках цифрата...

Аз понеже не вярвам на дир.бг проверих в руски източник и се оказа вярно. Жалко,че бяхме отново облъчени и получихме информация 10 дни по късно !

ей затова не ви бива за нищо свястно дрогаре- вместо доблестно да си признаете, сега се започва-мато Франция било, ма румъния било...ма не било от АЕЦ, ма мрън-мрън...а рутений си проверете дали се използва за нещо друго и тогава говорете.и си проверете картата на френския ядрен институт, да видите, къде е центърът на замърсяване.и пак да кажа-руснаците си признават, наште подмазвачи- никога!от къде ви намират бе...

Руснаците си признават за регистрирана радиация, за какво изтичане от тях обаче са си признали? Ами това си е френска партенка отначало докрай. Вече ти се каза: замърсяването е френско дело в Румъния или американско дело в Украйна. Признания за замърсяване имаме от всички, но руско признание, че това е тяхно дело - нямаме никакво и няма как да имаме, след като делото е на западняци.

АХАХАХАХ верно са ви подбирали по оная мярка на професора ви...ВИЕ СТЕ БЕЗНАДЕЖДЕН СЛУЧАЙ, добре, че всяко безумие има своя исторически край, дори и вашето.

Русия не е регистрирала радиоактивно замърсяване на части от територията си в края на септември и началото на октомври, а го е предизвикала, и понеже Запада я фана по бели гащи, сега "признава! Същото беше и по времето на Чернобил!

Рубладжииските мекерета тук напъват за нов допотопен реактор от миналият век на наша територия.

Шило

Айде, и тоя не разбрал от къде е изтичането....

Тъй като в държавата - кочина никой не знае, какво се прави, започна и да пуши Жалко за руснаците , че още търпят отвратителния режим на лицето Путин .

Шило

Що бе, на други места не стават ли такива инциденти? А, стига тролене с тези неща.

Стават, ама там не ги крият!

Шило

Чакайте малко сега, кой е казал, че изтичането е от АЕЦ? Ясно си го пише- при преработка на отработено вече ядрено гориво. И, че няма нищо страшно за хората. Яд ме е, обаче, че отново си мълчат. Защо? Кому е нужно? Да вземат мерки за повишаване на безопасността. И това е. А АЕЦ са нужни, без тях не може да бъдат задоволени енергийните нужди. Това е факт.

Ами американците в Украйна от три години официално си заравят отработено ядрено гориво. Ако е така, значи заразяването може и да иде от Украйна и да се разпространява наляво и надясно - от Атлантика до Урал. Кой ще си признае, като виновните първи се застраховат, че други били виновни - колко е удобно да се обвини Русия за всеки грях! Само че франсетата да внимават много, защото да не се окажат с атомна авария насред самата Франция, ако продължават с лъжите!

Шило

Е, кажи-речи месец е минало. А според мен са били наясно. Най-малкото, имат доста станции за измерване на фона. Лесно може да се прецени, къде концентрацията е най-висока. Няма как да е от друго място. Там е огнището- при най-високата концентрация.

ти случайно да си чувал за новата технология на използване на преработено ядрено гориво? не разбира се, но май точно за нея става дума-поне нещо такова писаха руските издания, провери си го, да не би съвсем случайно да бъркам

Шило

Не знам, от написаното не става ясно да е нещо ново. По-скоро си е доста стара технологията. А причината, може да е и друга. Както в Чернобил техниката си беше наред, но нечия глупост, беше в повече. Най-точното за Чернобил, беше едно изречение от човек, свързан със събитията- "Техниката всячески се бореше да не се стигне до аварията".

Когато новината излезе за пръв път по западните медии, моментално ги накацаха крмълските тролове и заграчиха бе било измислица и русофобска пропаганда.

Авария в ромънска АЕЦ, доста близо до Варна и Русе. Централа с френска технология, франсетата се измъкнаха, обвинявайки превантивно Россия. Иди им доказвай, че немаш сестра. Пропагандата им е убийствена на западните недочовеци.

Само дето ако имаше авария, нямаше да има изтичане на точно рутений 160. Щеше да има завишени нива на други изотопи!

И по каква логика това? щото започва с Ру- ли? Ами тогава що не заклеймихте медийно Руанда или русата шунда?

Ми тя и Франция си призна. И Румъния тоже. какво се внушава с това заглавие, че руснаците са автори на радиацията ли? Ами не са казвали такова нещо. По данни от жълти източници е станала авария в атомната централа Черна вода - Румъния, която е френска технология. Първоначално вятърът е духал в източна посока и е разнесъл радиацията над Русия. Малко по-късно радиацията от Румъния се е разпространила и над Западна Европа. В дъното са френските технологии, затова и френците първи пропищяха на принципа "крадецът вика дръжте крадеца". Този град, за който се говори в Южен Урал, си е радиоактивно заразен още от 50-те години на миналия век. Той е прибавен вече от фейкнюз-агенциите, за да бъдат направени фалшивите антируски внушения.

хаха, ок ;) рт нюз ли го казаха?

Коя е официалната истина, ти знаеш ли я или само заЛаботваш жаРките центи?

Виждам ти си достоен да ръководиш агенцията за Атомна Енергия. Такъв виден ядрен експерт, не трябва да бъде безработен. Само дето измерванията на радиационния фон показват еднозначно, че източника е Маяк. Нивата на рутений 160 са много по-ниски в Румъния и са най-високи около Маяк.

Ама как се пенявиха тука мурзилките когато франсетата първи предупредиха че Путака пак крие ядрената авария. То не бяха еврогейове, жабари и прочие. Накрая ко излезе- Шикер Мара ще замете всичко под миндеря и ще направи нов скандал я с МОЧА я с македонските земи

Ае кво направихте пак бее..съветски мърлячи!! Ядрена енергетика е последното нещо с което трябва да се занимавате!

Яжте по-бързо, за да не остане за идните поколения.

НЕ Е ВЯРНО. КАЗАХСТАН СА ВИНОВНИ !!!!

давайте построим Белене.

Абе айде най-после се маанете с тия ядрени централи.

Само да добавя, че стойностите на този изотоп са били 980 пъти по-високи от нормалните и определено опасни за човешкото здраве. Но Русия по стара традиция отрича и прикрива собствените си грешки. Това е като геноцид към собствения ти народ.

Значи да приемем , че американските уранови бомби бяха полезни ?

Защо наще медии не пишат нищо за сделката на клинтъновица с Росатом,на които са продали 20% от американският уран?Има масивно разследване на ФБР.В сделката са въвлечени много хора от високите етажина по администрацията на черният президент!

Къде са тутурутките на каПутин да ни обясняват как облаците не се движили в тази посока и как не е възможно да е от Русия и как някой друг го е направил. Да но обясняват как Сорос пак е виновен и всичко е конспирация за да се очерни джуджето каПутин? Че е черен пиар на Дужджко. Как не са пускали зарин над Сирия, как не са рисували самолети зад МН17, как скрииншотовете от игри доказвали, че САЩ помага на ИД... Аре бе... мозък нямате ли в главата или сте толкова фанатизирани, че още вЕрвате на това изгърбено джудже?

За да си БСП=ДПС=Евророма акъл не трябва. Трябва постоянство.

И на фона на поредната руска простотия, някои се опитват да ни убедят да даем няколко милиарда, за да си инсталираме един руски самовар във вид на АЕЦ!? Първо да потърсят отговорност от подписалите и взели политическото решение, благодарение на което се наложи да платим тъпите реактори на руснаците! И тия от БАН не знам за каква цена от $68 на мегаватчас мечтаят, при положение, че Сименс обещаха цена от $29 на мегаваатчас за ВЕИ!!!! АЕЦ е безпредметна и най-вече ОПАСНА технология, която с нио не допринася. Нито е по-евтина, нито е по-лесна за управление, нито сме по-независими с нея.

Отделно съхранението и превозването на радиоктивните отпадъци е допълнителна опасност както за здравето ни, така и за околната среда. Това може и да е най-евтината енергия, но със сигурност трябва да я избягваме!

Защо ли тези, които помним 1986, имаме дежа вю?

Ей, някой път ще затрият населението тия "учени".

Ще папка днес соросоида! Че нещо напоследък много яко го закъса...

Гледам и тролефермата в Петербург ви заряза. Прилъстени и изоставени. Мъкааа...

лично аз отидох там и изпуснах радиацията за да очерня Путинка.

Ядрената опасност за нашия регион тепърва предстои да стане твърде сериозна. Обединяването на турския ислям-шовинизъм със слепия руски "прагматизъм", е на път да създаде 3 (три) ядрени завода в силно земетръсни зони на Турция. Първият завод до Акую, Южна Турция, вече се строи и ще бъде готов през 2013 година. Въпреки отрицателната позиция на ЕС: Европейският парламент (ЕП) призовава Турция да се откаже от строителството на първата ядрена централа в страната АЕЦ Аккую край средиземноморското пристанище Мерсин. Това се посочва в резолюция, приета от ЕП във връзка с доклад на Европейската комисия (ЕК) за Турция. Резолюцията ще бъде предадена на изпълнителния орган на ЕК и на Съвета на ЕС. Като основен мотив в резолюцията се изтъква, че централата се намира в силно сеизмичен регион и представлява сериозна заплаха не само за Турция, но и за региона на Средиземно море. ЕП настоява освен това Турция да се присъедини към Конвенцията от Еспоо, задължаваща страните да уведомяват и да се консултират взаимно по всички разглеждани важни проекти, които има вероятност да окажат значително неблагоприятно въздействие върху околната среда в трансграничен план. АЕЦ Аккую е първият проект за ядрена централа в Турция. Централата се изгражда по проект на руската Атомстройекспорт, която беше и единствен кандидат в търга. Реализацията на проекта се забави заради напрежението в отношенията между Турция и Русия и прекратяването на икономическите връзки между страните, след като самолет на турските военновъздушни сили свалиха руски Су-24 на границата между Турция и Сирия. С възраждането на контактите обаче се възобнови и работата по енергийните проекти, сред които АЕЦ Аккую и газопровода Турски поток, а наскоро централата получи и лиценз за производство на електроенергия до 2066 г. Турция има още два проекта за ядрени централи. Едната е край черноморското пристанище Синоп, а другата в близост до границата с България, в района на Инеада.

Първият завод до Акую, Южна Турция, вече се строи и ще бъде готов през 2023 година.

Шило

Ей, това остатъчно мислене от ерата на СССР. Какво ти пречи- кажи си веднага, кажи за концентрациите и , ако не е опасно го обясни. Какво и от кого крият?

прав си, ама руснаците разсъждават по друг начин. Ето виж апонците - случи се Фукушима, казаха си, евакуираха хората и така. И руснаците ще уврат, ама им трябва поне още 300 години да стигнат до сегашния манталитет на западната култура.

при японците си беше истинска катастрофа ,а това съобщение е като ежемесечните сводки за течове на радиация в Германия или Франция.Преди месец раздаваха консерви с боб и мин.вода на 100 хиляди души -гермнаци на границата с белгия заради технически проблем и висока радиация от АЕЦ.

Много слабо го раздавате соросите днес! morskivalk си слага само по 10 плюса, а орс е още по- скромен - само 5?! Да не ви хвана радиацията със закъснение?

не е верно-о, че измряха хиляди хора у нас, моята съпрутга също от рак, че Курнела продаде на себе си Техноимпекс - не е верно.Че синът ѝ учи не в Москва а в САЩ в най-скъпия университет Бъркили - няма значение, таксите получил като стипрендия от САЩ и майка му не е зависимаи от САЩ - ха-ха- няма конфликт на интереси. И че синът и сега работи в НюЙорк в Ротшилдовата банка Голдман Сакс за много пари - - той Гришо как печели и нищо не дава - учил до 15 г. у нас, а корнелиното отроче до 18 г.в елитни гимназии - ама няма да връща пари - гадни комуняги.

Нито дума за опасност или безопасност....фантазиите и пристрастията на 80% тържествуват :) !

Ще ти припомня само два израза: "... РАДИОАКТИВЕН радионуклид Рутений-106 ..." "... 986 пъти над нормата ..." Оттам нататък изводите си ги прави сам!

Ааа,не е така.В България има "чисти" комунисти...когато излизат от банята.

я кажи ми облаче ле бяло от где идеш где си ми летяло? не видя ли кремалските двори? и не чу ли путин да говори? тихо се сипе парвият сняг! шаро се мрасти , шаро юнак! шаро е осте малко кутре шаро не може да разбере как радяцията сте му се завре! хеи дечица веселушки сте засветият като крушки!

информация за новината от Англия за намерен край брега на английския бряг руски кораб- призрак вътре пълен със заразени плъхове.Въпроси:Какъв е този руски кораб-призрак и от кога се влачи по океана и никой не го е открил?Толкова кораби са минали покрай него и обикновенно при среща на корабите има сигнализация.А от какво са заразени плъховете в открития океан?

излиза, че постоянно стават ядрени аварии. Е, още ли някой иска да строй АЕЦ Белене?

Русия има лошият навик да крие разни работи. Некои от тех са си техен проблем така че не са длъжни да информират никого, но за неща които са тяхна вина и отговорност но застрашават и други държави и народи, са задължени по най-бързият начин да инфорират хората. Когато казвам че Путин не е перфектен, точно такива моменти визирам.

Та кво викаш - дреболии? Просто Путин не е перфектен и отвреме-навреме забравя да съобщи за некои подробности? ДА ТИ ПОДСКАЗВАМ ЛИ, ЧЕ ТОВА Е СКРИТО ПО ЗАПОВЕД ОТ НАЙ-ВИСОКО НИВО?

sonibvc@gmail.com

Коментара ти не добавя нищо ново към това което вече съм казал...но виждам че ти се е искало.

Пак ли Русия е в центъра на събитието?Ама защо всички мръсотии идват все от Русия?

Защото в Русия управляват мръсни комунисти...От най-мръсните. То, не че има чисти комунисти

от 100 години в Русия управляват евреи.

На руснаците трябва да им се забрани от ООН да работят с опасни вещества и технологии. Ако може да стане опасен инцидент, то в Русия непремено става. Преди време, падането на един руски спътник зарази радиоактивно половин Канада. Алкохолизма не прощава на никого.

Не че Бритиш Петролеум - една "добра" западна компания - не е...а мамата на Мексиканския залив преди години. Не че не престанаха след седмица-две изобщо да говорят за случая... Сигурно е по вина на руски хакери. У нас, в демократична Европа и велика Америка, таквиз неща не ся случват.

Ти си от "ПРОСВЕТЕНИТЕ ДЕБИЛИ" и всичко знаеш,а за авариите в русия нещо да знаеш или само това което ти напишат да храчиш.......ТОВА МРЪСНО И ДОЛНО РУСОФИЛИСТИЧНО ПОКОЛЕНИЕ ТРЯБВА ДА СИ ЗАМИНАВА ПО НАЙ-БЪРЗИЯ НАЧИН ДО КАТО ОЩЕ МОЖЕ-ЧАМАДАН,ВАКЗАЛ И ......ЧЕЛЯБИНСК ПРЕДАТЕЛИ МРЪСНИ!!!!

goose

Верно, такова мамата на мексиканския залив ... я сега го сравни като площ и поражения с чернобилската авария? Дали пък не е капка в сондата в сравнение с нея? Да неговорим, че нефтът подлежи на почистване, радиацията - не ... ама нали мантрите на опорните точки трябва да се повтарят, докато станат истина ...

Те така ни казваха и за Чернобил, че няма нищо, а после се оказа, че Българският народ е облъчен и сега берем плодовете от това облъчване - при жените - рак на гърдата и маточната шийка, при мъжете рак на простатата и тестесите, а половин България е със сменени тазобедрени и коленни стави!!!

Не че Бритиш Петролеум - една "добра" западна компания - не е...а мамата на Мексиканския залив преди години. Не че не престанаха след седмица-две изобщо да говорят за случая... Сигурно е по вина на руски хакери. У нас, в демократична Европа и велика Америка, таквиз неща не се случват. Пък от Фукушима що облак мина над света, ама той е безопасен бе! Щото не е руски...

goose

Верно, такова мамата на мексиканския залив ... я сега го сравни като площ и поражения с чернобилската авария? Дали пък не е капка в сондата в сравнение с нея? Да неговорим, че нефтът подлежи на почистване, радиацията - не ... ама нали мантрите на опорните точки трябва да се повтарят, докато станат истина ...

Колко човека пострадаха от аварията на Шел бе дебил селски или като не можеш да кажеш нещо смислено питаш защо бият негрите в САЩ.....долни селски зомбита,най-гнусната прослойка в България

Глупости, "признала", те бяха първите, които съобщиха, в Москва медиите полудяха, това беше горе-долу преди две седмици!

Що приказваш глупости: http://atominfo.bg/?p=59747

пак радиация от септичната яма.

Пияните ушанки някой ден ще видят сметката на вселената !

Ако потърсите в Гугъл карти "Аргаяш, Челябинска област, Русия", на екрана се появяват контурите на доста голямо село с единствен важен обект - магазин за алкохол "Красное и белое". Нямам коментар.

Да, а на 13 км от него в посока север, какво има? Завод за обогатяване на уран! ЧЕСТИТО!

А правителството на Булгаристан защо премълчаваше за високите нива на радиация. Детекторите на МОСВ са ги засекли през септември-октомври. Отново криене на информация от управляващите както при чернобил. Най-малкото можеше дс се каже на населението да не стои под дъжда и да не се ядат някои зеленчуци. Отново се убеждавам, че тук живее овчи народ, на който все някой друг му е виновен, и който не вижда гредата в собсвеното си око.

А после- били сме дебилни. То ние се радваме, че още мърдаме, те кусури в интелекта ни намират...

не сме дебилни , а послушни !!! каквото ни кажат враговете го изпълняваме ,без особенни затруднения !

Вай, вай език мой... Защо не казват, колко са измерили сега и колко предният месец. Сами ще сметнем превишението...

там в челябинска област и без това живеят кратко и умират сини на цвят.

сигурно пак са ползвали снимки от компютърни игри русия е с най-античовешкото управление в европа а може би и в света септична яма от лъжи