България през 4-ия мандат на Путин

Емоционално или прагматично ще се развиват отношенията между България и Русия?

Обратно в новината

Коментари - България през 4-ия мандат на Путин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама че лоши руснаци! Що не го знаех аз това толкоз време?...

Написаното има привкус на минало, на казана дума от последна инстанция, по хански и болшевишки "Казах!". Звучи доста глупаво и политически нескопосано...Разбирам неутрален капацитет да дава оценка на отношенията между България и Русия, а то човечецът май изпълнява "задачка", както бе в миналото, да пуснем нещо и да наложим "общоприемливо" и "значимо" становище. Ей, няма отърване от лакеи и ибрикчии!...

Моят комшия е русофил.Облича се като каубой,кара фолксваген,слуша западна музика,ползва айфон и епъл лаптоп,децата му учат в ЕС,почива на Лазурния бряг...,а ми обяснява колко хубаво било при Путин. Абе аланкоолу,какво ти е руското,та им се кланяш до земи?

А моя съсед, да избегна турцизма е обикновен продажник - българин! В създаването на твоя айфон мислиш ли че само западняци са го правили? Последните 10 -15 години като ми се налага да чета сервизна документация, основно срещам славянски, арабски и индийски имена в големите велики западни фирми. А мога да те светна драги българино-продажнико че след 1989г. ако направиш някои проучвания направи един мини технологичен скок и то щото бая народ от Изтока отиде там. Обаче тия хора вече се пенсионираха и за това виждаме нескопосаните опити на САЩ я да вдигнат самолет, я ракетка, я нещо друго все с зор! А май забрави и перестройката която направо ни скалпира! Верно за нея са виновни руснаците!

заглавието на статията е написано така сякаш путин е президент на българия за четвърти път. всъщност на доста стари и новоизлюпени комунистчета им се иска точно това ама....нека си мечтаят нещастниците

така де, императора, а тук си има местен боляр .. освен това ще ни гостува и султана ..

Pesh0

Стигнах в четенето на статията до. Да нападаш Русия е лудост, да не се защитаваш от нея (въоръжен до зъби) е още по-голяма лудост. Под тези максими се обединяват много политици у обикновени хора у нас. Това е пропаганда като пишещия журналист краде от источически изказвания и се опитва да ги преправя . Неуспешно . Като на всичко отгоре ангажира и управляващите и народа с написаните от него глупости .

Интернет-Едно момче от рода Путини, оцеляло от клането по време на Чипровското въстание, в което са избити всички знатни родове и техните потомци, участници във въстанието, успяло с други бягащи българи да отиде в спасителната метрополия Русия. И това момче се заселва в Санкт Петербург.

Че Черно море ни държи далеч от руския сапог(ботуш).

Може ли някой от събарикадниците на "автора" да ми обясни термина "реМбрандиране"?

тва е, като се изявяваш като рембранд...един вид рисуваш русия като даная... западняците говорят за ре-брандиране, ама то е , щот ги няма никви по вишото и са обикновени търгаши, знаете как е...

Да се зъбиш на страна, която владее 30-40% от икономиката ти и от която зависиш енергийно 100%, трябва да си пълен идиот, нашата колониална администрация-герб, го доказва непрекъснато!

Пием, пеем буйни песни и зъбим се на тирана;

Роснефт зависи от 49% чужди собственици (20% британски), руските самальоти и танкове зависят от г-жа Меркел (немски машини с програмно управление), тъй че - по-леко с изцепките мила мажоретке ;)

Объркана статия. Взема желаното за действително, започва, не довършва. Е, не е крайно русофобство, но в руслото на обичайното слагачество.

А досега имали ли сме изобщо някакви отношения с Русия? Имат такива отношения: Унгария,Чехия,Гърция,Словакия, Германия и кой ли още не. Ние нямаме! Нашите отношения с Русия се свеждат до скандал, потир скандал и постоянно плюене срещу Русия. С две думи казано; изпълняваме послушно американски команди и команди на Европейският съюз. Е да де, ама някои не ги изпълняват тези команди, а си гледат националният интерес. Най-красноречивите примери са Унгария и Чехия. Нас какво ни пречи? Вида на управляващите! С такава анти руска политика, тия управляващи ще си оправят собственият живот и бъдеще. Това не важи за обикновените хора обаче и за стандарта им на живот. Ами вижте къде сме като стандарт на живот и като демографска политика. Всяка година се свиваме с по 50 000 души. Докато стигнем "светлото бъдеще", просто ще изчезнем!

Изброените от теб страни имат наистина отношения с Русия а при нас руснаците ДИКТУВАТ. И това е защото при нас Лукойл е монополист в АЕЦ също нямаме алтернатива докато при тях руското участие(отношение) в икономиката им е не повече от 20%-25%.

На БГ пътят е с ЕС КЪМ ТОТАЛНА КАТАСТРОФА.Някои зомбита ,естествено не виждат по- далеч от носовете си.

Добре, че ген. Колев не е разсъждавал, като авторите на тази статия. Ами въоръжен до зъби ги е изринал, като кучета от нашите граници.

Време е да си припомним, че ние и руснаците сме част от славянската цивилизация - една от най-старите в съвременния свят ! Време е да се разделим със западните покрайнини на Европа, защото от тях никога нищо добро не е дошло за България!

Ти му викаш Бочо Иване, то гледа за х....да те хване. Те не са славяни бе, байно. Угри, чуди са.

Няма такова понятие " славянска " цивилизация . Има древна Българска цивилизация ,която е в основата на настоящата. На руснаците сме дали азбука , религия , първия патриарх и първата царска династия. И не само на тях ! Православието допълнително ни сближава .

Считам,че трябва да си зададем няколко прости въпроса и може чрез отговорите за разберем накъде да вървим!Първо,атовете ще се ритат ли,и ние ат ли сме или магаре!?Ако питате мен, атовете ще се ритат и затова ще има сигнал кога ще започне това!Този сигнал.според мен, ще бъде уволнението на Лавров и на негово място ще бъде назначен човек,нещо като говорител на Шойгу, министъра на отбраната!Лавров ще заеме някакъв важен пост в правителството и ще бъде нещо като идеолог на външната политика,но тя ще се провежда от хора на военното м-во!Първите 2-3 години ще минат в премерване на това ,на кого червения атомен бутон е по-голям и дали Русия няма да издържи и ще отстъпи!Ако отстъпи,ще се предаде и Китай,на Иран дупе да му е яко,а на Турция ще се наложи да целува ръка!?Ако обаче Русия издържи,ще има нова Ялта 2 или Берлински конгрес 2 и тогава нас недвусмислено ще ни покажат,че сме магарета,и ще решат кое е най-добре за нас-16-та Република или княжество България +Източна Румелия/ образно и метафорично казано/!?Тъй като нашата територия е едно много хубаво място и не е за съсипване,може да се измисли и някакъв междинен вариант- великите сили да се редуват по списък да ни бият ,за да ни вкарат в пътя!?

Ако не искаме да сме магарета, трябва да се обединим в православна славянска общност с Русия, Сърбия, Македония, Украйна .......

Ако Путин дойде и изгони еврогейско-джендърската измет от България - ще има България! Ако Путин не дойде - няма да има България!

А ти? Сам не можеш с едни джендъри да се справивиш?! Толкова ли си смотан :)

България ще е ОК, руснаците да му мислят. Все някога трябва да осъзнаят че свобода никой няма да им даде даром - дядята ще продължава да ги убеждава (де с добро де със сила) колко е незаменим, колко е прекрасно в РФ и колко ужасно навън, до момента в който се натрупа критична маса от способни да разсъждават.

Русия все повече ще се изолира от нормалният свят и ще затъва надоло икономичеси и социално с такова глупаво путиново,болно имперско мислене за величие!Упадъкът ще става още по-очевиден и чуствителен за излъганите руснаци!

"нормалният свят" ти на кое викаш нормален свят бе бастун, на тия дето разбомбиха Сирия, Ирак и Либия под измислени предлози? Пфу на тоя свят

България изчезва.

Да, в България има бедност, има мизерия. И с еживее ужасно тежко... в сравнение с Дания. И с Норвегия. И спрамо още 30 -40 държави. Но.... в България, най-бедната държава от ЕС се живее два пъти по-добре отколкото в Русия. Путьо го каза преди няколко седмици. Прав ли , крив ли е, не го знам, но поне в БСП-то трябва да му варват. Те му вярват за всичко. И най-ужасяващото е че най-богатата на природни ресурси държава се е докарала до там, хората да живеят два пъти по-зле от най-бедната държава в ЕС. Аферим, машалах, както би казал Ердоган. Ама то не става само с пиене - трябва и акъл.

България ще се развива без значение от Путин, какво сме зависими ние от него? По добре без него с този монопол и обиди.

Сега ще разберете какво значи СМЕРШ и какво значи ПРЕДАТЕЛСТВО.

полша спря издаването на визи за русские!

вервай ми. полша да продължава с визите за украинци и да се оправя с тях.

Мненето на няколко съвеЦки трола не ни вълнува, истината е че на Бг пътя е с ЕС, това избра народа. С Расия може само търговски отношения, разбира се ако не налагат монопол и са изгодни за страната ни и не се месят в държавата.

Народа не е избрал да сме в ЕС, а пък още повече да сме в НАТО! Ти си сънувал референдум май?

Народа избра проевропейско правителство. Такива като теб могат само да лалат по форумите.

България е да се държим здраво за ЕС,НАТО и САЩ.С Русия вежливо,но на взаимноизгодни интереси.Русия трябва да разбере,че България е малка страна и на нея дължи много,това което го призна и руския патриарх,но сега трябва още да признае,че България и по-старата християнска държава а Русия е по-младата християнска държава.Или погледнато обективно,ние сме един и същи народ с еднаква религия,еднаква писменост и почти един и същи език т.е. България и първичното ДУХЪТ а Русия е МАТЕРИЯТА.Без ДУХЪТ няма МАТЕРИЯ.Каква религия изповядат България и Русия ? Всички ще кажат ПРАВОСЛАВИЕ ,само че е ПРАВОСЛОВИЕ завещано ни от нашия БОГ ИСУС ХРИСТОС - БОГ СЛОВО,БОГ на ПРАВОТО ИСТИНСКОТО СЛОВО.

В края на 4-ия мандат на Путин БЪЛГАРИЯ няма да съществува като държава . Ще е разчленена като РЕПУБЛИКА ЮГОСЛАВИЯ.

С любезното съдействие на ес и тато!!!

Очаквам Путин да ни върне златодобивът и марици-те, защото след толкова продажни правителства, американците все още смучат без пари!

Какво ни очаквало при новия мандат на Путин. По тъпо заглавие не съм чел до сега...... Всяко чудо за три дни това за пат.

бълбукаме си ний тука, ама ни чака все същата мизерия от 75 г. насам... айде, живи и здрави братушките и умната тоя път, ние така или иначе сме наказани още, а за тях не знам- противоречиви са сведенията по въпроса...и да черпят некой дребен милиард , ако се оправят. ако ли не- дядо Боже е българин, все някак си ще ни помогне.

нормална снимка. най-после поне мъничко респект.

снимката си е нормална, което не може да се твърди за индивида на нея!

твоята икона е Петро Порошенко - но никой не пише за него и ти горкото се пънеш да пробутваш възгледите си на укрофил навред, където се пише за Путин.

Русия никога не е била по-стабилна и уверена, ЕС е в криза и пред разпад а пък държавният дълг на САЩ надхвърли 20 трлн. долара.

СЕ СЛУЧИ С ДОГОВОР ПОДПИСАН ОТ ЧЕТИРИ СЪЩЕСТВА: 1/ Българина САКСКОБУРГГОТСКИ. 2/ Българина ПАСИ 3/ Българина СЕДЕФЧОВ 4/ Еврокомисарката Договора е ДВУСТРАНЕН - между БЪЛГАРИЯ и ДЪРЖАВИ ЧЛЕНКИ на ЕС. В този договор липсва подписа на ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ЕВРОПЕЙСКА ИНСТИТУЦИЯ!!! Той е сключен под условие и влиза в сила след УТВЪРЖДАВАНЕТО НА ЕВРОПЕЙСКА КОНСТИТУЦИЯ, каквато и към настоящия момент ЛИПСВА! САМ ПО СЕБЕ СИ ТОЗИ ДОГОВОР Е НИЩОЖЕН И НЕОБВЪРЗВАЩ НИ С НИКАКВИ ЕВРОПЕЙСКИ РЕШЕНИЯ НА НЯКАКВИ КОЛОНИАЛНИ ИНСТИТУЦИИ ЛИШАВАЩИ НИ ОТ СУВЕРИНИТЕТ. Когато бъде изметена КОЛОНИАЛНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ , и обслужваща я "ОПОЗИЦИЯ" НЕЩАТА БЪРЗО ЩЕ ВЛЕЗНАТ В НОРМАЛНИТЕ СИ ТИПИЧНА ЗА ВСЯКА НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА ЗАКОНИ , а не решения на някакви ЕВРОКОМИСАРИ!

Загробването на България се случи още на 09.09.44г. когато червената армия окупира България и постави едни марионетки и овчари на власт.....от тогава все сме последна дупка на кавала но това робско поколение си заминава и ще останат само един файтон тъпи наследници които ще изпратим по предназначение в "подходящи домове"!!!

И със сигурност пак няма да ни се извинят за казармения соц, щото да не обидят и наште другари и другарки на тема светло минало.

Е поне днеска разбрах, че ЕУ и НАТО ще инвестира в България цели 25000 афганистанци. Браво.

Нема страшно, Русия вече е инвестирала по Черноморието 500 000 руснаци! Да ти обяснявам ли кво правят руснаците с афганистанци!

руснистанци или афганаци?

:))))))))))))))По-малко бяха дори и преди 3г. а сега са продали половината апартаменти по морето-ИДИ И ВИЖ!!!

знам за какво се кефят нашите путинофили? Нито ще се върнем под крилото на Русия, нито ще излезем от НАТО и ЕС, нито от НЕГО зависи дали ще живеем по-добре...Нищо не зависи от този избор! Руднаците да се радват колкото си искат! Животът си е техен... Да де, ама колкото по-сериозно е противопоставянето, толкова по-зле ще живеят руснаците...Това е главният извод!

Тази статия е писана от поредния джендър без собственно мнение и анализ, а само цитиране на този и онзи!? България не може да има нито прагматични , нито емоционални отношения с братска Русия по простата причина , че се явява колония на Фашистка Америка и няма право на собственна политика!? Другия проблем е че елита ни се състои предимно от дебили и селски мутри, които нито имат визия за бъдещето, нито могат да формулират какво точно искаме!?

щото като бяхме руска губерния (че и по-лошо - руски протекторат!) бяхме така независими, че нашите управляващи искаха разрешение от Русия, за да пръд..ат. А ако там пръд..еха, нашите задължително трябваше да се нас..ат! Толкова независими бяхме...

Ми за кво са всичките тия изгъзици, след като всичко е ясно! Просто чесане на езици, вместо да се наблегне на истинското българско, рекийката и туршийката!

Колкото повече са русофилите в една държава, толкова е по - голяма мизерията в тази страна.

това се отнася за такива като теб. За близо 30 години, видяхте сметката на държавата, на всичкото отгоре и простотии ще дрънкаш. Тиква, празна и куха.

Тука много прозападни неолибералисти с неясни ценности...

Не са само те, освен това са и 80-те% изчислени от БСП-то!

у нас или на север оттук?

някои се опитват да излъжат? България видите ли била под руско влияние и затова е така зле. Капитала бил руски, рафинерията била руска, АЕЦ-а бил руски? Добре де, защо не е капитала американски? Защо рафинерията не я купиха италианци? Защо Франция не построи АЕЦ, а ни заробиха с американските ТЕЦ-ове с неизгодни дори според Борисов договори? Нали сме в НАТО, в ЕС, присъединяваме се към санкциите срещу Русия?

в тези неща важи принципът: който свари, той превари. и после всеки си варди "бащинията".

Соросоидите бързат да пишат глупости, защото когато се върнат нормалните хора от работа ще има минуси та ще отидат на загуба. жалки сте но един ден ще видите къде зимуват раците.

на малдивите!!!

ти явно не си нормален, щото още не си се върнал от работа!

Путинуидите ще зимувате в Малашевци,че другарето напълниха Орладовци отдавна та така всяка зима на там ще се опътвате

псевдодемокрацията на запад е следната : когато 3/4 ог германците на пос9ледните избори не желаят Ангела Меркел - тя пак управлява за 4-ти мандат -това е демокрация,когато за Путин гласуват 75 % от руснаците в Русия и забележете 85% от руснаците зад граница-това не е демократично. Добре че никой не се интиресува от пасквила -лозунг наречен демокрация на запад

не им ходи!! стой си в россия!

СТОЙ СИ В УКРАЙНА ЧУКУНДУРЕ.

"И забележете 85% от руснаците зад граница", ама никой не ще да се връща! Що ли? Кво са замислили тия гадове, предатели на Русия? Тука има нещо гадно, подло и мръсно!

безродници, брат- безродници и петоколонници.

недемократично толкова дълго един човек да е на власт, дори и чрез избори. Да има нещо такова, има логика някаква. Но колко мандата има Путин? Четири. Толкова мандата има и Хелмут Кол, но това никого не смущава на Запад. Ангела Меркел има три мандата, нашия Борисов и той три мандата. Значи не е проблема в мандатите, а в политиката която води. Демократично ли е обаче да бъде някой съден, че води политика каквато е обещал на избирателите си? И докога ще се обяваваме за еталон на демокрация, а всъшност налице са само елементарни двойни стандарти.

Разликата е, че там ги избират, а Путин се самоизбира! Бедата не е в това, бедата е че Путин е пълна гъба във всичко, икономика, политика, иновации, държавно устройство! Италия за 50 години е сменила 100 правителства, но икономиката не спи, в момента е 2 пъти по-голяма от руската! А руската рухна, за 2 години БВП-то и падна наполовина! Половин Русия вече я няма и никога вече няма да я има!

Както преди руснаците ни освободиха от турско робство, така и сега ще ни освободят от еврогейското робство!

чу ли?... това беше звъна на падналите ни окови. и ченета.

на руснаците, а наша си работа. Ако сме заробени и то насила или с измама, първо трябва да не да чакаме, руснаците, китайците или бразилците, а ние да се опитаме сами. А ако доброволно сме се продали, никой не ни е длъжен.

Не е ли по-добре да ни освободят американците, както освободиха преди 300 години Куба от испанско робство! А и виж, къде е Южна Корея освободена преди 70 години от японско робство! Изпревари "великата" Русия по БВП още преди 2 години!

Пълна мизерия при Соца и после под руско влияние. И така ще е . Влиянието за мизерия у нас се обославя от руската страна. Жалко,че сме близо до тях. Над 80% от част.капитал у нас е на руски офшорки и наши продажни лакеи. Всичко у нас е по рускаму след Сталинската диктатура до днес.Все ще сме си последни под крилото на БАТЯ!!!!!!!!!

Мизерията е в ъкъла ти тъпако- още живееш в панелка построена през социализма.

Русия ще стане още по силна, САЩ са пред нова финансова катастрофа, ЕС ще се разпадне!

но това няма да попречи на ватниците да продължават да си газят кал и да се тровят с боярышник!

АЛО, БЕЗРАБОТНАТА, НЕМАШ ЛИ ПАРИ ЗА ОПИНЦИ ДА ИЗЛЕЗЕШ ОТ КОЧИНАТА ДА СИ КУПИШ ЛЕБ??? ДАДОХ ТИ ПОМОЩИ. АКО СИ СВЪРШИЛА ПАРИТЕ, ЩЕ ТИ ОТПУСКАМ ПО ЛЕВ НА ДЕН ЗА ЛЕБ.

Абе, с тая тоалетна хартия дето я печата Русия вместо пари, няма как да стане по-силна, може да стане само по-забърсана!

"Няма начин", къде ви намират такива експерти? Злато е начинът!

Скандинавците ползвали рублите вместо палети,че било по-евтино с тях:)))))))))))

Ще потекат реки от мед и масло. На Черноморието ни няма да има къде игла да хвърлиш, без да падне на братушка или матрьошка, за сметка на смутените сънародници с отънели портфейлчета.Форумните другари ще играят казачок около новите си кавазакита и харлидейвидсъни /русско производство, по лиценз/. Навсякъде ще се пие само черен чай-еспресо, кафето такова ще се счита за неполиткоректно. И вместо тъмносини дантелени пердета, по високите етажи на властта ще се окачват трицветни такива. Иначе, нищо особено-очакваме газта да продължи да е все така по братски скъпа, тока-дори повече, данъците да са все така дружелюбно и всеизплащащо високи, а по РТ-теле-визията да ни дават реклами на русский черен хайвер. Но!- жертвите на еврогейското и краварско-сатанинското влияне ще отказват да слушат Любе вместо рок и метъл, и ще продължават да носят джинси и маратонки вместо спретнати тъмносини костумчета/ с и без официалните папионки-според случая/, въпреки строгите унищожителни погледи на др.Н. и другите др. Тва е.

БГ НИЩО НЕ ОЧАКВА

БОКО ЧАКА ГАЗ В ХЪБЧЕТО СИ.

България е да се държим здраво за ЕС,НАТО и САЩ.С Русия вежливо,но на взаимноизгодни интереси.Русия трябва да разбере,че България е малка страна и на нея дължи много,това което го призна и руския патриарх,но сега трябва още да признае,че България и по-старата християнска държава а Русия е по-младата християнска държава.Или погледнато обективно,ние сме един и същи народ с еднаква религия,еднаква писменост и почти един и същи език т.е. България и първичното ДУХЪТ а Русия е МАТЕРИЯТА.Без ДУХЪТ няма МАТЕРИЯ.

Нещо си издухала.

Това идея да се държиш за котвата на кораба, че желязото е здраво и здраво е вързано за него. Можеш и с белезници да се хванеш!