Кипър не получи финансова подкрепа от Русия

Русия не е заинтересована от предложенията на Кипър и въпросът за предоставяне на държавен кредит не е обсъждан, съобщи руският министър на финансите Антон Силуанов, цитиран от ИТАР-ТАСС и БТА. Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц пък заяви, че еврозоната ще реши проблемите си самостоятелно и без участието на руски капитал.

Обратно в новината

Коментари - Кипър не получи финансова подкрепа от Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

приказки на ниво квартална кръчма. Факт е че Германия има доста по-висок кредитен рейтинг от Кипър и разни други корумпирани средиземноморски държавици и естествено може да получава заеми срещу по-ниска лихва. Разбира се и рейтинга на немските ДЦК не може да бъде сравняван с тези на Кипър или пък Гърция - страни които по незнайни причини са се оказали в еврозоната и които открай време действат като типични балкански шмекери. Германия от друга страна няма никаква полза от еврото, което ѝ беще натресено без въобще да бъде проведен референдум, резултата от който щеше да е ясен... колкото по-рано се премахне това недоразумение наречено евро, толкова по-добре - и може да не е далеч деня, в който това ще стане. Сега в Германия набира скорост нова партия. чиято основна цел е излизане от евросистемата... на следващите избори (есента 2013) ще има промени в Бундестага.

горнотo се отнася до коментара на EUSSR

Еврогрупата е отхвърлила стабилизационния план, предложен от Кипър. Особени възражения е предизвикало предложението за национализирането на частните пенсионни фондове в Кипър. А помните ли как Симеон Дянков национализира както професионалните пенсионни фондове, така и здравноосигурителния фонд. Къде беше тогава еврогрупата?

ФЕД печата пари и раздава на ВСИЧКИ щати от Флорида до Аляска, докато ЕЦБ печата, но раздава парите само на държавите които са около кацата (печатницата). Вдигнаха страхотен шум за някакви 10 милиарда евра, които трябваше да дадът на Кипър, докато всяка седмица раздават по 10 милиарда на Меркел, чрез изкупуване на немски ДЦК. Цената на тези ДЦК е също интересна. Това е все едно да ми предоставят 5 годишен кредит от 1000 лв. и да се съгласят след 5 години да им върна 900 лв заедно с лихвите. Кипър за пръв път се нуждае от тези пари, докато държавите около кацата цоцат яко от момента когато е създадено еврото. На хората трябва да им е ясно, че ПАРИТЕ са СТОКА. Като всяка стока те имат цена. Тази цена за различните държави от ЕС е различна. За нас българите тя е около 10 пъти по-висока от цената на парите в Германия. Задачата на ЕЦБ е да изравни цената на парите във всички страни от ЕС, както го правят в САЩ.

Сега вече- просто и ясно! Вземаме част от депозитите и формираме Гаранционния фонд! Като се опаричим и спасим положението, ще ги изплатим на вложителите.- поетапно...

"Векове преди въздигането на Световната банка и Международния валутен фонд, Протоколите забелязват, че чуждестранните заеми са най-добрият инструмент за ограбване на богатствата на страните. Когато заемите са вътрешни, парите остават в държавата, но когато са външни, всички народи плащат полученото от гражданите си на олигархията. И наистина, колкото по-големи заеми получават бедните страни, толкова по-бедни стават. Концентрацията на капитала в ръцете на финансистите, концентрацията на медиите в няколко собственика, извънсъдебното избиване на съпротивляващи се лидери, борсата и производните й изсмукват богатствата и ги натрупват в ръцете на висшите жреци на Мамон, а печалбата (или силите на Пазара) са единствената мярка за успешна стратегия. "

мдааа тоя път както те върнат ще видиш ти макс мощност на електрошока

той тоя Шулц не беше ли на нашта Тиква пряител??? ясна работа тогава...))))

Явно Кипър не попада в отредената на руснаците сфера на влияние - иначе няма как да си обясним тяхната пасивност. Защото всяка уважаваща себе си силна държава не би пропуснала такъв шанс.

Да не забравяме ,че Барозо днес е в Москва при Путин.

Много ми е интересно при тази ситуация в Кипър, какво ще стане с другия експеримент които се провежда в Швеция? Там искаха да премахнат книжните пари и да се разплащат само по електронен път. Ако това се въведе в целия ЕС и в някоя държава се случи това което става в Кипър, как ще преживяват хората?

Глобалните интереси "движат"играта.Кипърците са хвърлени на вълците!На вниманието на разни групи недоизживели миналото.Няма руснаци американци европейци има само "Глоба-лна" корпорация.

Окончателно ще се подпише основния договор за подялбата на света през м.септември.Американците са вече в Москва за подялбата.

Точно заради децата ви не трябва това да правите. Те ще имат пред себе си моделите на простоватите, неграмотните и малкообразовани милиционери от соца.

Създателите на "новия световен ред" -сиреч евреите изкуствено причиниха финансовата криза! Според създадените от тях финансови закони " Всяка финансова институция /банка/ носи лична отговорност за лошите вземания, които финансира"!!! Затова е ГРЕШКА да се РЕФИНАНСИРАТ банките!!! За да се решат проблемите с кризата е необходимо да се финансира БИЗНЕСА!! ТОЙ а не банките ще решат проблема!! Защо да плащаме на евреите опитите да ни поробят изцяло????

Хахахаааа... Сигурно ЕВРЕЙТЕ са ти виновни, че не можеш да си таковаш жената а??? Писна ми да чета как на всеки БГ комплексар, все някой друг му е виновевен, че е беден, кух, тъп, мизерен, че не е учил когато е трябвало, че не е амбициозен, че е мързелив и не му се бачка... виновни винаги ще се намерят - или са ЕВРЕЙТЕ, или ЗЛИТЕ АМЕРИКАНЦИ, а може и гадните комунисти, Русия и СССР що не и МАРСИАНЦИТЕ... а порочният кръг се върти и върти - бедни сме защото сме прости и алчни, а сме прости и алчни защото сме бедни!!!

Как пък веднъж не прочетох от някой - пускам CV - търся си по-добре платена работа, започвам да уча, още два езика, уча се за мениджър, тренирам ума си... вместо това все мръкане, все нещастници, все недоволни никому не нужни хора... мрънкат и мрънкат като ... Костов виновен, Станишев, Тиквата всички са виновни, че не стават за нищо и чеп за ... не става от някои хора

ми и Израел има находище на газ, и няма нужда да питат турците какво да го правят.

Гърци, Испанци португалци и тн.. си живееха живота. Заплати и Пенсийки на заем и щракане с пръсти. В началото на 90 когато ние имахме дълг 9 милярда долара гърците имаха 60 но не им пукаше и купона продължи. Сега световната конюктура е друга и някой трябва да плаща. Няма какво да реват. Мене ми е чудно друго, ако това стане в България, на кой ден ще ни разпродадат за да си върнат парите.

Испанците не са си живеели живота, знам го защото бях там 23 години. Работеше се здравата и имаше голяма дисциплина. В фирмите там ако нещо объркаш, веднага те уволняват. Може би преди 1975(умира Франко) е било по така, но сега е голям ред.

Какво имаш предвид под обвързани и необвързави държави? Как ЕС е натресъл криза на южните държави?Да не би Барозо да е взимал огромни заеми от името на гърците или португалците?? Ако не беше ЕС Южна Европа досега да фалирала 3 пъти...

Според статистиката Латинска Америка, Африка, Азия и т.н. необвързани държава регистрират прогрес с последните години. За тях няма криза. А за САЩ и ЕС кризата стана нормално явление. И тя се пренасочва към Източна и Южна Европа. Какъв е смисълът от този ЕС, който натриса кризи на собствените си държави? Нали уж се обединяват за по-добро, а всъщност става по-лошо.

Фалита е неизбежен. Финансовата криза удря най силно банките и туризма, а Кипър друго няма. Ще бъде разпределен и изяден от акулите.

Кипър има и земеделие,недей така. Но в общи линии си права. Сега повечето страни са затруднени, така че остава с големи и реални пари Русия. Тя може да си купи Кипър с копейките за закуска-:) Други освен Русия,които реално имат пари а не само наблюдатели и съветници поставящи условия ,са Китай и други по-малки страни. От Европа няма кой да им даде пари -там само акъл дават (и условия,норми,изисквания,спънки ,комисари и т.н. -:)

ЕС да гарантира за Кипър, за да могат да си изтеглят депозитите оттам. Дайте да дадете...

Кипър не разбеаха ли, че само Турция има интерес от тях, ама ще започнат с обрязване