Горски пожари изпепелиха цели села в Русия

Горски пожари унищожиха стотици къщи и цели села в Русия в рекордните горещини, които продължават вече няколко седмици.

Обратно в новината

Коментари - Горски пожари изпепелиха цели села в Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прочетено: В тези райони има много торф. Торфът може да достига на дълбочина до 10-15 метра, а съставът му е 50-60 процента въглерод, 30-40 процента кислород, което поддържа горенето в дълбочина. Когато огнището на пожар се установи своевременно се гаси. Когато пожарът е вече в дълбочина се правят оградителни канавки докато се стигне до обикновена почва или вода, канавките могат да бъдат напълнени с вода. В Подмосковието всеки ден регистрират няколко десетки нови огнища на пожар, в някои райони до 50-80 огнища на горски и торфени пожари на площ до 100 хектара. ...с начала пожароопасного периода в Подмосковье возникло 1,641 тысячи очагов природных пожаров на площади 1,547 тысячи гектаров, из них 589 торфяных площадью 602,91 гектара.

Успех в борбата с огнената стихия,надявам се да успеят и с възтановителните работи.Домостроителните комбинати трябва да измислат спешно по нови технологии и да построят /монтират / преди зимата домове на пострадалите...

Аз съм на мястото,наистина е ад,прехвалената Руска армия си седи в казармите и си лъска ракетите,а къщите на хората горят като на война.И нищо подобно няма във вашите цифри-вижте какво пишат самите руснаци:Напомним, в Нижегородской области сгорели почти 6 сотен домов. На тушении пожаров в населенных пунктах работают самолет Ил-76, два самолета Бе-200, вертолеты Ми-26, Ми-8, Ка-32. Задействованы 772 человека и 142 единицы техники, работают 3 пожарных поезда, в ближайшее время ожидается прибытие еще двух поездов. Подробнее: http://news.mail.ru/inregions/volgaregion/52/4189647/

слава богу че нямате тулуп като Аню тук...бързичко ще ви разпродаде всичко

Дано се справят с тези пожари - ако те не са в състояние да ги потушат, не знам кой ще е. Миналата година, ако си спомням правилно помагаха за пожари и в България, и в Гърция. Дори предложиха да изпратят за постоянно на Балканите специален самолет за гасене на горски пожар. Дано се разминат без жертви и с по-малко щети.

че не сме на тяхно място. Моля се да се справят успешно, да няма жертви и дано Господ да им помогне.

Как ще се справят успешно?1170 къщи,2178 души.Няма и по двама човека в къща.Сигурно са само възрастни хора.И щом са в Русия....никой няма да им помогне.

Те са безбожници и Господ ги наказва. Ама май не наказва точно тия дето трябва.

Не знам за безбожници - но ти си едно злобно същество - внимавай да не се задавиш с плюнка. Не знам как възрастни женици от руски села пречат на твоя смотан живот.

Дали са само природни стихии? Огънят е оръжие на "късите карабини".

Батка, ти сигурно си някое грозно копеле, на което жена му е изневерила с някой рус красавец или русите красавици му отказват с погнуса... Не знам какво ти става ... Или не ти става ... ама все русите са ти виновни, та се чудя.