Коментари - ЕС ще се освобождава от руската енергийна зависимост | Днес.dir.bg

ЕС ще се освобождава от руската енергийна зависимост

Срещата на лидерите в Брюксел завърши с решение да се вземат мерки за намаляване на енергийната зависимост от Русия.

Обратно в новината

Коментари - ЕС ще се освобождава от руската енергийна зависимост | Днес.dir.bg

Коментари

за бг няма значение откъде ще внася газ. има само едно правило - да е евтина, а не като сега, тоест да купуваме най- скъпата газ в света и политиците ни да се усмихват. ако бяха искали, отдавна щяха да подпишат по- изгоден договор. да ама не. изводът е един - всички висши политици в бг са национални предатели, защото са продали интересите на народа.

Мили русофили, хайде замълчете, съберете сили, нас ни погледнете. КОЙ страната наша тъй "освободи" та накрай Европа да ни нареди? КОЙ селяка трудов от земя лиши? КОЙ създаде тъпите ТеКеЗеСе-та? КОЙ селата китни тъй обезлюди? КОЙ прогони надалеч народа? Две Българии уж "построи" бай Тошо, а от Гърция сме къде по-лошо. Да е чувал някой Гърция да прати техни хора тука да берат домати? Но поради неволя нашите аргати Гърция избират за добри заплати. Всичко туй, другари русофили, от акъл голям сте натворили. Затова сега се малко замислете и дано съдбата наша разберете.

Само,че брането на доматите в Гърция и обедняването на народа не е по времето на бай Тошо, а в последните 25 години. Имаше ТКЗС и хората си стояха на село и работеха земята, а сега земята пустее в по голямата си част, селата обезлюдяват, а берат домати не само в Гърция, но и във Франция, защото с ралото няма как да се обработва земята, която е на отделни малки нивици.

Колко плиткоумно разсъждава. От девет кладенеца вода носи. Не се замисля за момент дори да потърси и разработи наши собствени енергийни източници. Това е робското поведение.

вони на рашки трол та се нетрае. превклучван саита иначе ще се задуша от тази кирлива смрад!

Не съм фен на Орешарски, но позицията му е точна и премерена! Дай Боже да се отърве от влиянията на комунисти и мангали и тогава може и да спечели доверието на народа си!!! Дай Боже и да работи упорито и денонощно за отлепянето ни от руските ВАМПИРИ!!!

Хи хииииии...Ще потече хАмариканска газ най-после....

Наъ ме е яд като имам 1 коз пък има още 4 ръце

тези тъпи ли са или да! а от енергиижна зависимост от америкаците как ще се оправят? или по-добре черна маимуна отколкот руска... всичко е за пари в този свят! всичко! ялко за починалите на маидан... транслитераця

"Европа разчита на Русия за . . ок.25% от доставките на газ, но ако погледнете приходите на "Газпром". . .около 50% от тях са от Европа, така, че Русия се нуждае от Европа повече, отколкото Европа от Русия, подчерта Камерън." Ясна картинка, стига сме хрантутили лакомата руска мечка в азиатското зоо ! Иран, Ирак и мнозина други с охота ще заемат нишата. За България и опцията за втечнен газ през гръцкия терминал, спомената в новината, също е вариант за договаряне.

Уж ариец, а глупав! Дори на немски не може да прочете колко е дела на "комунистическия" газ в германиту! Жокер - почни да гадаеш от 60 нагоре!

Никой, никога и никъде не се е оплакал от некоректни действия или неизпълнени договори на Русия при доставката на газ. Така че тия хватки с освобождаване от руската енергийна зависимост целят чисто и просто да направят кал на Русия.

Кал на Русия прави само лакомата клика на Путин :)))

Ние ли правим кал на Русия или Русия прави кал на нас? Да бе, вярно, едно време при социализЪма си беше много хубаво! Аз тогава пътувах от София до Видин със самолет само за 20 лева. Ама щото бяхме послушни. Сега вече, след като не ги слушкаме - самолет през крив макарон! Само ако имаш много пари защото не ни продават горивата вече на социалистически а на международни цени. Нали ни бяха "братушки", нали много ни обичаха??? Защо така им изстина любовта??? Ами оплакваме се. Сега се оплакваме, защото Русия ни третира като боклуци... каквито всъщност май сме.

Сори, ама каквото повикало, такова се обадило! А па в твоя случай...все ще е малко! Кат си толкова отворен що не си купиш това, за което те боли от ню-йоркската борса? Нали си пич, кой ти пречи? Пазарна икономика! А в твоя случай - Ти ще плюеш и чакаш насреща отстъпки!? Нейсе, по-скоро ще получиш бой! Нагло та чак извратено!

"...Сега се оплакваме, защото Русия ни третира като боклуци... каквито всъщност май сме."... Сам си даваш и отговор, но запомни нещо от мен; Русия никога няма да изостави в беда славянски народ, само ако самият народ се откаже от помощта и. Русия не е нужно да я обичаш , а да и вярваш!!!

Какви са тия глупости? Внос на шистов газ от САЩ, при условие, че в Европа има достатъчно залежи. Да ни предоставят технологиите, газ си имаме.

Не се и съмнявай, че шистов газ ще се добива в Европа. Просто е въпрос на време... ;)

Странно какво са чакали досега, че не са се освободили от енерг. зависимост на Русия?!

Чакаха да се цивилизоват управляващите Русия... :D

Днес Е събота... - което Не попречи да получим Първи Положителни отзиви ЗА Глобалната Среща у Нас за Решаване на казуса Украйна от страна на Канада ! ---- Благодаря на Всички !

"Обединена" Европа , или Старата дама както я наричаме -ЩЕ НЕ ЩЕ пак ще ЗАВИСИ от природните ресурси на Русия, ако не след 20, то след 25год. ще стоят диванче праз на РУСИЯ!!Колкото по-бързо ЕС "СКЪСА" със САЩ толкова по-бързо ЩЕ ПРЕОДОЛЕЕ натресената от САЩ криза!!

ЕС е едно голямо нищо. От десетилетия все повтарят, че няма да зависят енергийно от Русия и нищо такова не се случва. Напротив, става обратното и то на по-висока цена. Барозо и Ромпйн да върнат огромните заплати за 10 години назад, защото нищо не са свършили.

Барозо и Ромпйн не са ни свързвали с тръби към Русия! Напротив, от ЕС казаха, че Южен поток не е съгласуван с ЕС!

Ама тъй де. Като станем енергийно зависими от запада, ще вземаме по-лесно решения, примерно за Украйна.

Отношенията ни с русия ще достигнат високи нива, когато се освободим от зависимостта си от нейните суровини.Бойко Борисов също не осъществи тази независимост и пропусна шанса до бъде новият Стамболов.Това място вече над 100 години е още вакантно!

ОРЕШАРСКИ Е ПЕДАЛ

Брюксел се самонадъхва, че може без Русия. Истината е, че попадат в Американско Китайският капан. Чудя се дали се замислят за конкурентноспособността на европейската икономика ако преминат на по-скъпи енергоносители? Ако вземат глупави решения очаквам доста правителства в западна европа да се сринат.

Днес Найденов се превеше на ощипана мома, че проекта за кльона с Турция бил 5 милиона а държавата платила 9 милиона и той не знаел за това. А бре комуноиден крадец, ти ли не знаеш. Всеки проект си идва с количествена сметка, и крайна цена. Просто много крадете, и се правите на луди. Я виж как крадохте от магистрала Тракия по 2 милиона на километър. как краде БСП преценете сами Данните са взети от Уикипедия.Станишев: Крадем по 2 милиона На всеки километър или Ние сме на всеки километър Най новата кинопродукция Ние сме на всеки киловатда се има предвид че лот 1 е пуснат 2006 г а само за 2007 има 12.5% инфлация а за 2008 7.8% инфлация и пак ГЕРБ спестява десетки милиарди. Лот 1 Оризово-Стара Загора -38,7 km. изграден от БСП за 198,160 млн. лв. 1 КМ =5.12 МИЛИОНА Лот 2 Стара Загора - Нова Загора 31,8 km построен от ГЕРБ за 137,868 млн. лв. с ДДС. 1 КМ =4.3355 МИЛОНА Лот 3 Нова Загора Ямбол е 35,7 km построен от ГЕРБза 133, 973 млн. лв 1 КМ = 3.753 МИЛИОНА Лот 4 Ямбол Карнобат-49,28 км построен от ГЕРБ за (цената без ДДС - 174,705 млн. лв)1 КМ =4.254 МИЛИОНА. Като прибавим и инфлацията от 20.3 % до 2009 и 11% (2009-2012) за последния лот се получава 1. лот 1 - БСП строи за 5.12 милиона лв на километър 2. лот 2 - ГЕРБ строи за 4.3355 / 1.203 =3.525 милиона на километър 3. лот 3 - ГЕРБ строи 3.753 / 1.203 = 3.05 милиона на колометър 4. лот 4 - ГЕРБ строи 4.254 / 1.313=3.24 милиона лева на километър.

Злоби .Това какво общо има с темата за енергийната ззависимост от Русия?

Да тя цената на Арена армеец преди ГЕРБ да поеме беше 120млн. Те махнаха подземният паркинг за да излезне по-евтина и я построиха за 140млн. Сега трябва да се прави и подземен паркинг за залата. А за лота Бургас- Карнобат защо нищо не пишеш? А хората взеха ли заплатите за 2011 и 2012г?

Лицемерието на Евросъюза ни идва в повече. Барозу и неговите съпартийци са най-слабото ръководство на ЕК до сега. Добрата новина е, че скоро ще се отървем от тях. Едно нормално и умна решение не взеха.

сънища на зависимата от САЩ "обединена Европа"...... Пазарът диктува, точно в русия се опитаха 70г. да диктуват на пазара...

ЕС ще бъде свободен и независим като Куба!

Червените драскачи смятат че САЩ има 700 милиона барела петролен резерв. Наистина ли смятат че имат само 110 милиона тона или се самозадоволяват с такива лъжи....

Ти с какво ще се включиш към санкциите? Ще откажеш да миеш клозетите, ако са ги посещавали руснаци ли, палячо!

Като много знаеш, кажи освен от клозети и лайна, друго разбираш ли ?

И понеже "Русия е по-зависима от ЕС, отколкото ЕС от Русия" еврочиновниците се ограничиха с икономически санкции в стил тихичко мърморене под носа, да не би да се раздразни мечката. Смешници.

Енергийната независимост е хубаво нещо, но е недостижимо! Елементарно е - много малко са държавите, които имат този ресурс в изобилие и могат да го изнасят, така че вечно ще бъдем зависими дали от Русия, дали от САЩ, Катар и т.н. Важното е да изберем най-евтиния за нас и икономиката вариант. Сега цената на газта е една от най-високите в Европа и е недостижима за обикновения българин, а за фирмите е цена - убиец! Интересно ми е каква ще е цената на газта от САЩ или някоя друга далечна държава, след като си затворим кранчето за руския газ! Честно казано не ми пука от къде ще внасяме, стига да е икономически ефективно за всички нас, а не само на някоя политическа върхушка, която заради "погалване по главицата", от чужд гуро, са готови да загърбят държавния интерес! И това важи не само за енергийните източници!

"Той е представил предварителен разчет в работен порядък на ЕК за възможните щети за България от налагането на икономически санкции срещу Русия. " А на нас, българските граждани кой ще ни предостави такъв разчет? Да не би да не ни го предлагат, защото засегнатите фирми да се от тези, за които всички мислим, че е по-добре фалират? Вече месец пеете, че ще загубим досега нито един политик не изводи данни кои са фирмите, които изнасят за Русия, които са банките, които имат най-много финансиране от там. Защо?

А ама да не мислиш, че е защото са агентурни "фирми" на КГБ и подобни бе, неее, няма такова нещо, честна дума ще дадат, че не е така.

Каквото постигнаха като излизане от тоталната мизерия последните 20 години руснаците ще го загубят сега само за няколко, те друго освен суровини нямат за продан. Дано в ЕС имат акъла да мигрират към повече атомна енергия, това е единственият познат ни реален алтернативен енергиен източник. Ако залитнат (както бяха, сега поизлизат от това) към вятърни мелници и подобни тъпотии нищо добро няма да стане. За съжаление чиновническият апарат е пъти по-склонен към последното отколкото да направи разумния избор.

Браво на ЕС! НЕЗАВИСИМОСТ ОТ РУСИЯ!

Тия още не са осъзнали, че"бензиностанцията" вече не се нуждае от тях.

Нали Русия трбва да продаде,за да купи ...?Тоя нефт и газ ще си ги ядат ли? Освен това тия дето продават нефт и газ Путин им бърка бизнеса,а това никак не е добре за него,ама никак... Умните заминаха на запад/малко свестни останаха и те работят и нямат време да спорят с глупаци,които са чували от червените си бабички за братската дружба и нейната задушаваща прегръдка/.

Какъв бизнес бе? Това са държавни предприятия. Бизнеса е далавераджийски и Путин им разказва играта чвез т.н. ЕС.

Орешарски, Орешарски. Първо ще се осводобим от теб и твоите политически началници - Станишев, Доганместан, Сидеров и Пеевски. После бързо ще си оправим и енергетиката. На вниманието на ДЕТРОЙТА! Започни да пишеш под псевдонима АГЕНТ ПУТИН, така ще има поне едно твое вярно твърдение!!

Как ще се освободим от Орешарски и компания...? Всички видяхме ,че с добро не става/това са чуждоземци/. Сидеров, Станише и есие не признават ,това което стана в Крим?А 2013г февруари свалиха по ссъщия начин ГЕРБ/това беше законно?Платиха едни огромни пари на хора от фирмите,които отчитат електромерите да ги маниполират .

За да прогледнем трябва само да си отворим очите! Имаме достатъчно залежи на шистов газ! В USA масово го добиват и НЯМАТ екологични проблеми! Тук проблемите са червените гъзови тролове!

"червените гъзови тролове" в Англия и Франция забраниха проучванията и добива на шистов газ на тяхна територия, за да не я цапат. Но виж, българската територия може да се цапа, защото е далече от тях.

Англия и Франция не са докарани до 100% зависимост от Русия! (От същите тези тролове)!

СТРАТЕГИЧЕСКИЯ ПЕТРОЛЕН РАЗМЕР НА АМЕРИКА Е 700 МИЛИОНА БАРЕЛА ...(75 ДНИ ПЕТРОЛ ЗА АМЕРИКА) .... ДНЕВНИЯ ДОБИВ НА ПЕТРОЛ В РУСИЯ Е 10 МИЛИОНА НАРЕЛА НА ДЕН .... ЗНАЧИ САЩ МОГАТ ДА ГО ИЗПРАЗНЯТ ЗА 70 ДНИ - АКО РУСИЯ СПРЕ ЗА ТОЛКОВА ВРЕМЕ ДОБИВА :))) КОЙТО ИСКА ДА ПРОБВА :)))

В Канада има невероятно много залежи, които не се разработват засега.

ЕС никога не е бил зависим от Руссия, просто си ЕС мислеха,че русите са надеждна страна по договорите... Ясно е ,че с мужици бизнес не може да се прави - да се сърди путкин на себеси

Путкин направо не може да се гледа в огледалото. Много е тъп... И целият съветски народ много го мрази. И доста много хора по света го ненавиждат... Изобщо не е политикът на 21 в. В никакъв случай.

milena_gm@

Вие май се съгласявате сам със себе си.. А за какъв "съветски народ" става дума? Не, че Ви предизвиквам да започнете да си опонирате - просто питам.

Още от сега можем да започнем да празнуваме независимостта си. Виктория Нюланд се оказа права - майната му на ЕС - и на американски шистов газ ще преминат и на американски генно-модифицирани растения (визирам предстоящото Трансантлатическо споразумение, което по принцип е хубаво нещо - отпадането на мита и такси, но само по принцип, защото заедно с това ще отпаднат редица ограничения).

момчета, мислят ги некви и ми се струва, че ще гризнем здраво дръвце. А Борисов когато твърдеше, че чжен поток , ще стане като Белене, ми е интересно откъде имаше информация. Не , че е трудно да се досети човек, но е хубаво да му се зададе този въпрос. Въпреки , че и отговора се знае- комунистите ги вършат такива. Нагли крадци . Е добре, ама ти не си врачка, я кажи откъде знеш. ББ : Ами просто знам , това комунистите съсипват държавата... и прочие и прочие... знаем ги всички песни наизуст

Не е необходимо да си гений за да го виждаш!

но от зависимостта си от сащ ес никога няма да се избави, ще остане вечния пудел на щатите без собствена външна политика

След 20 години Европа ще прави референдуми за присъединяване към Русия.

Абе, Русия насила ли принуждава ЕС да купува руски газ?! По какъв начин Русия задължава или заплашва държавите от ЕС да внасят газ, че все повтарят "зависимост"?! Ми, спрете да внасяте, бе! Ако искат, от Брюксел може да забранят на държавите в ЕС, от утре да спрат да се внасят руски газ. И всички ще имат желаната енергийната ефективност и ще бъдат свободни.

Ами беха готови на световна война, за да не мине газопровод през Сирия. Тва не го ли знаеш, или на утрепан се правиш ??? Не знаеш ли, че след американските шисти се освободи газ от персийския залив и търси път към Европа, а азиатските варвари сячески пречат на този достъп, а туземните бг тъпаци им се радват и възхищават, то бива идиот, ама чак пък толкоз е пракалено?

Що да са варвари азиатците бе гьон?

ами върви да се биеш в Сирия, щом си толкова тъп галош може да те наемат хамириканусити

Това са лицемерни измишльотини. Ако искат спокойно могат и в момента да купуват газ от Норвегия, разбира се на по-висока цена. Само за сведение: Норвегия осигурява 45% от газа за Европа, Русия само 30%.

Норвегия е член на НАТО, а не на фарчафския договор.

Само да ти кажа,че с 30% се зарежда Европа,с добиваното количество в Русия.Първо се подготви и след това пиши.А европеиците са толкова зависими от Русия,колкото американските банки от евреите.

БСП-стратегът на "Троянския кон" като роля на България по отношение на Руската империя.

Защо да я иска-то я има вече-Набукко. Връзката не е важна брато, а с какво ще я пълниш. Откъде газ. От Катар ли. Глупостта, която изръси наш президент Плевнелиев-срама на българския народ

НЕ СРИЧАЙ НА БЪЛГАРСКИ!

Имаме си газ! Нарича се шистов газ! Стига да не пречите, ще бъде освободена БЪЛГАРИЯ!

Шистов газ???? Главата ти е пълна с чугун. Един съвет-не си губи времето тук, има много изоставена земя. Отивай да копаш

И да си натровим минералните води, да унищожим житото си и да уморим хората от рак за да имаме енергийна независимост за няколко години... Прости и алчни боклуци.

Въпроса е от теб как ше се освободи българия

Гледам, гледам ... и разбирам, доколко са промити вашите "европейски" мозъци..ю язък.

Сега е момента България да иска друга газова връзка (не руска) и подкрепа финансова и политическа от ЕС.Защо ли спи БСП за това?

Този ....., Станишев, Местан, Доган, Костов, Миглена Пръмова, Мадритския бандит и още двама-трима в затвора и Майка България тръгва нагоре. Ако ли не-в блатото

кой ми редактира коментара. на мястото на точките написах боклук.

Дрисника кой

шеврончетата искат да вземат ,,тръбите,, в украина, след това да добиват ,,шистов,, газ там и да го продават на европата!!! така ,,европеиците,, ще се чустват ,,независими,,!!! иречек , от лице с ,,партиино,, минало , съвети не искам!!! това че моята родина те е обучила и хранила не ти дава правото да се подиграваш с българите!!! върви си в ,,талмуджикия,, , кланяи се на които си искаш бог, плачи на която си искаш стена!!! в българия и русия колхози няма , в ,,талмуджикистан,, има!!!шалом!!!

Коментари - ЕС ще се освобождава от руската енергийна зависимост | Днес.dir.bg

ЕС ще се освобождава от руската енергийна зависимост

Срещата на лидерите в Брюксел завърши с решение да се вземат мерки за намаляване на енергийната зависимост от Русия.

Обратно в новината

Коментари - ЕС ще се освобождава от руската енергийна зависимост | Днес.dir.bg

Коментари

за бг няма значение откъде ще внася газ. има само едно правило - да е евтина, а не като сега, тоест да купуваме най- скъпата газ в света и политиците ни да се усмихват. ако бяха искали, отдавна щяха да подпишат по- изгоден договор. да ама не. изводът е един - всички висши политици в бг са национални предатели, защото са продали интересите на народа.

Мили русофили, хайде замълчете, съберете сили, нас ни погледнете. КОЙ страната наша тъй "освободи" та накрай Европа да ни нареди? КОЙ селяка трудов от земя лиши? КОЙ създаде тъпите ТеКеЗеСе-та? КОЙ селата китни тъй обезлюди? КОЙ прогони надалеч народа? Две Българии уж "построи" бай Тошо, а от Гърция сме къде по-лошо. Да е чувал някой Гърция да прати техни хора тука да берат домати? Но поради неволя нашите аргати Гърция избират за добри заплати. Всичко туй, другари русофили, от акъл голям сте натворили. Затова сега се малко замислете и дано съдбата наша разберете.

Само,че брането на доматите в Гърция и обедняването на народа не е по времето на бай Тошо, а в последните 25 години. Имаше ТКЗС и хората си стояха на село и работеха земята, а сега земята пустее в по голямата си част, селата обезлюдяват, а берат домати не само в Гърция, но и във Франция, защото с ралото няма как да се обработва земята, която е на отделни малки нивици.

Колко плиткоумно разсъждава. От девет кладенеца вода носи. Не се замисля за момент дори да потърси и разработи наши собствени енергийни източници. Това е робското поведение.

вони на рашки трол та се нетрае. превклучван саита иначе ще се задуша от тази кирлива смрад!

Не съм фен на Орешарски, но позицията му е точна и премерена! Дай Боже да се отърве от влиянията на комунисти и мангали и тогава може и да спечели доверието на народа си!!! Дай Боже и да работи упорито и денонощно за отлепянето ни от руските ВАМПИРИ!!!

Хи хииииии...Ще потече хАмариканска газ най-после....

Наъ ме е яд като имам 1 коз пък има още 4 ръце

тези тъпи ли са или да! а от енергиижна зависимост от америкаците как ще се оправят? или по-добре черна маимуна отколкот руска... всичко е за пари в този свят! всичко! ялко за починалите на маидан... транслитераця

"Европа разчита на Русия за . . ок.25% от доставките на газ, но ако погледнете приходите на "Газпром". . .около 50% от тях са от Европа, така, че Русия се нуждае от Европа повече, отколкото Европа от Русия, подчерта Камерън." Ясна картинка, стига сме хрантутили лакомата руска мечка в азиатското зоо ! Иран, Ирак и мнозина други с охота ще заемат нишата. За България и опцията за втечнен газ през гръцкия терминал, спомената в новината, също е вариант за договаряне.

Уж ариец, а глупав! Дори на немски не може да прочете колко е дела на "комунистическия" газ в германиту! Жокер - почни да гадаеш от 60 нагоре!

Никой, никога и никъде не се е оплакал от некоректни действия или неизпълнени договори на Русия при доставката на газ. Така че тия хватки с освобождаване от руската енергийна зависимост целят чисто и просто да направят кал на Русия.

Кал на Русия прави само лакомата клика на Путин :)))

Ние ли правим кал на Русия или Русия прави кал на нас? Да бе, вярно, едно време при социализЪма си беше много хубаво! Аз тогава пътувах от София до Видин със самолет само за 20 лева. Ама щото бяхме послушни. Сега вече, след като не ги слушкаме - самолет през крив макарон! Само ако имаш много пари защото не ни продават горивата вече на социалистически а на международни цени. Нали ни бяха "братушки", нали много ни обичаха??? Защо така им изстина любовта??? Ами оплакваме се. Сега се оплакваме, защото Русия ни третира като боклуци... каквито всъщност май сме.

Сори, ама каквото повикало, такова се обадило! А па в твоя случай...все ще е малко! Кат си толкова отворен що не си купиш това, за което те боли от ню-йоркската борса? Нали си пич, кой ти пречи? Пазарна икономика! А в твоя случай - Ти ще плюеш и чакаш насреща отстъпки!? Нейсе, по-скоро ще получиш бой! Нагло та чак извратено!

"...Сега се оплакваме, защото Русия ни третира като боклуци... каквито всъщност май сме."... Сам си даваш и отговор, но запомни нещо от мен; Русия никога няма да изостави в беда славянски народ, само ако самият народ се откаже от помощта и. Русия не е нужно да я обичаш , а да и вярваш!!!

Какви са тия глупости? Внос на шистов газ от САЩ, при условие, че в Европа има достатъчно залежи. Да ни предоставят технологиите, газ си имаме.

Не се и съмнявай, че шистов газ ще се добива в Европа. Просто е въпрос на време... ;)

Странно какво са чакали досега, че не са се освободили от енерг. зависимост на Русия?!

Чакаха да се цивилизоват управляващите Русия... :D

Днес Е събота... - което Не попречи да получим Първи Положителни отзиви ЗА Глобалната Среща у Нас за Решаване на казуса Украйна от страна на Канада ! ---- Благодаря на Всички !

"Обединена" Европа , или Старата дама както я наричаме -ЩЕ НЕ ЩЕ пак ще ЗАВИСИ от природните ресурси на Русия, ако не след 20, то след 25год. ще стоят диванче праз на РУСИЯ!!Колкото по-бързо ЕС "СКЪСА" със САЩ толкова по-бързо ЩЕ ПРЕОДОЛЕЕ натресената от САЩ криза!!

ЕС е едно голямо нищо. От десетилетия все повтарят, че няма да зависят енергийно от Русия и нищо такова не се случва. Напротив, става обратното и то на по-висока цена. Барозо и Ромпйн да върнат огромните заплати за 10 години назад, защото нищо не са свършили.

Барозо и Ромпйн не са ни свързвали с тръби към Русия! Напротив, от ЕС казаха, че Южен поток не е съгласуван с ЕС!

Ама тъй де. Като станем енергийно зависими от запада, ще вземаме по-лесно решения, примерно за Украйна.

Отношенията ни с русия ще достигнат високи нива, когато се освободим от зависимостта си от нейните суровини.Бойко Борисов също не осъществи тази независимост и пропусна шанса до бъде новият Стамболов.Това място вече над 100 години е още вакантно!

ОРЕШАРСКИ Е ПЕДАЛ

Брюксел се самонадъхва, че може без Русия. Истината е, че попадат в Американско Китайският капан. Чудя се дали се замислят за конкурентноспособността на европейската икономика ако преминат на по-скъпи енергоносители? Ако вземат глупави решения очаквам доста правителства в западна европа да се сринат.

Днес Найденов се превеше на ощипана мома, че проекта за кльона с Турция бил 5 милиона а държавата платила 9 милиона и той не знаел за това. А бре комуноиден крадец, ти ли не знаеш. Всеки проект си идва с количествена сметка, и крайна цена. Просто много крадете, и се правите на луди. Я виж как крадохте от магистрала Тракия по 2 милиона на километър. как краде БСП преценете сами Данните са взети от Уикипедия.Станишев: Крадем по 2 милиона На всеки километър или Ние сме на всеки километър Най новата кинопродукция Ние сме на всеки киловатда се има предвид че лот 1 е пуснат 2006 г а само за 2007 има 12.5% инфлация а за 2008 7.8% инфлация и пак ГЕРБ спестява десетки милиарди. Лот 1 Оризово-Стара Загора -38,7 km. изграден от БСП за 198,160 млн. лв. 1 КМ =5.12 МИЛИОНА Лот 2 Стара Загора - Нова Загора 31,8 km построен от ГЕРБ за 137,868 млн. лв. с ДДС. 1 КМ =4.3355 МИЛОНА Лот 3 Нова Загора Ямбол е 35,7 km построен от ГЕРБза 133, 973 млн. лв 1 КМ = 3.753 МИЛИОНА Лот 4 Ямбол Карнобат-49,28 км построен от ГЕРБ за (цената без ДДС - 174,705 млн. лв)1 КМ =4.254 МИЛИОНА. Като прибавим и инфлацията от 20.3 % до 2009 и 11% (2009-2012) за последния лот се получава 1. лот 1 - БСП строи за 5.12 милиона лв на километър 2. лот 2 - ГЕРБ строи за 4.3355 / 1.203 =3.525 милиона на километър 3. лот 3 - ГЕРБ строи 3.753 / 1.203 = 3.05 милиона на колометър 4. лот 4 - ГЕРБ строи 4.254 / 1.313=3.24 милиона лева на километър.

Злоби .Това какво общо има с темата за енергийната ззависимост от Русия?

Да тя цената на Арена армеец преди ГЕРБ да поеме беше 120млн. Те махнаха подземният паркинг за да излезне по-евтина и я построиха за 140млн. Сега трябва да се прави и подземен паркинг за залата. А за лота Бургас- Карнобат защо нищо не пишеш? А хората взеха ли заплатите за 2011 и 2012г?

Лицемерието на Евросъюза ни идва в повече. Барозу и неговите съпартийци са най-слабото ръководство на ЕК до сега. Добрата новина е, че скоро ще се отървем от тях. Едно нормално и умна решение не взеха.

сънища на зависимата от САЩ "обединена Европа"...... Пазарът диктува, точно в русия се опитаха 70г. да диктуват на пазара...

ЕС ще бъде свободен и независим като Куба!

Червените драскачи смятат че САЩ има 700 милиона барела петролен резерв. Наистина ли смятат че имат само 110 милиона тона или се самозадоволяват с такива лъжи....

Ти с какво ще се включиш към санкциите? Ще откажеш да миеш клозетите, ако са ги посещавали руснаци ли, палячо!

Като много знаеш, кажи освен от клозети и лайна, друго разбираш ли ?

И понеже "Русия е по-зависима от ЕС, отколкото ЕС от Русия" еврочиновниците се ограничиха с икономически санкции в стил тихичко мърморене под носа, да не би да се раздразни мечката. Смешници.

Енергийната независимост е хубаво нещо, но е недостижимо! Елементарно е - много малко са държавите, които имат този ресурс в изобилие и могат да го изнасят, така че вечно ще бъдем зависими дали от Русия, дали от САЩ, Катар и т.н. Важното е да изберем най-евтиния за нас и икономиката вариант. Сега цената на газта е една от най-високите в Европа и е недостижима за обикновения българин, а за фирмите е цена - убиец! Интересно ми е каква ще е цената на газта от САЩ или някоя друга далечна държава, след като си затворим кранчето за руския газ! Честно казано не ми пука от къде ще внасяме, стига да е икономически ефективно за всички нас, а не само на някоя политическа върхушка, която заради "погалване по главицата", от чужд гуро, са готови да загърбят държавния интерес! И това важи не само за енергийните източници!

"Той е представил предварителен разчет в работен порядък на ЕК за възможните щети за България от налагането на икономически санкции срещу Русия. " А на нас, българските граждани кой ще ни предостави такъв разчет? Да не би да не ни го предлагат, защото засегнатите фирми да се от тези, за които всички мислим, че е по-добре фалират? Вече месец пеете, че ще загубим досега нито един политик не изводи данни кои са фирмите, които изнасят за Русия, които са банките, които имат най-много финансиране от там. Защо?

А ама да не мислиш, че е защото са агентурни "фирми" на КГБ и подобни бе, неее, няма такова нещо, честна дума ще дадат, че не е така.

Каквото постигнаха като излизане от тоталната мизерия последните 20 години руснаците ще го загубят сега само за няколко, те друго освен суровини нямат за продан. Дано в ЕС имат акъла да мигрират към повече атомна енергия, това е единственият познат ни реален алтернативен енергиен източник. Ако залитнат (както бяха, сега поизлизат от това) към вятърни мелници и подобни тъпотии нищо добро няма да стане. За съжаление чиновническият апарат е пъти по-склонен към последното отколкото да направи разумния избор.

Браво на ЕС! НЕЗАВИСИМОСТ ОТ РУСИЯ!

Тия още не са осъзнали, че"бензиностанцията" вече не се нуждае от тях.

Нали Русия трбва да продаде,за да купи ...?Тоя нефт и газ ще си ги ядат ли? Освен това тия дето продават нефт и газ Путин им бърка бизнеса,а това никак не е добре за него,ама никак... Умните заминаха на запад/малко свестни останаха и те работят и нямат време да спорят с глупаци,които са чували от червените си бабички за братската дружба и нейната задушаваща прегръдка/.

Какъв бизнес бе? Това са държавни предприятия. Бизнеса е далавераджийски и Путин им разказва играта чвез т.н. ЕС.

Орешарски, Орешарски. Първо ще се осводобим от теб и твоите политически началници - Станишев, Доганместан, Сидеров и Пеевски. После бързо ще си оправим и енергетиката. На вниманието на ДЕТРОЙТА! Започни да пишеш под псевдонима АГЕНТ ПУТИН, така ще има поне едно твое вярно твърдение!!

Как ще се освободим от Орешарски и компания...? Всички видяхме ,че с добро не става/това са чуждоземци/. Сидеров, Станише и есие не признават ,това което стана в Крим?А 2013г февруари свалиха по ссъщия начин ГЕРБ/това беше законно?Платиха едни огромни пари на хора от фирмите,които отчитат електромерите да ги маниполират .

За да прогледнем трябва само да си отворим очите! Имаме достатъчно залежи на шистов газ! В USA масово го добиват и НЯМАТ екологични проблеми! Тук проблемите са червените гъзови тролове!

"червените гъзови тролове" в Англия и Франция забраниха проучванията и добива на шистов газ на тяхна територия, за да не я цапат. Но виж, българската територия може да се цапа, защото е далече от тях.

Англия и Франция не са докарани до 100% зависимост от Русия! (От същите тези тролове)!

СТРАТЕГИЧЕСКИЯ ПЕТРОЛЕН РАЗМЕР НА АМЕРИКА Е 700 МИЛИОНА БАРЕЛА ...(75 ДНИ ПЕТРОЛ ЗА АМЕРИКА) .... ДНЕВНИЯ ДОБИВ НА ПЕТРОЛ В РУСИЯ Е 10 МИЛИОНА НАРЕЛА НА ДЕН .... ЗНАЧИ САЩ МОГАТ ДА ГО ИЗПРАЗНЯТ ЗА 70 ДНИ - АКО РУСИЯ СПРЕ ЗА ТОЛКОВА ВРЕМЕ ДОБИВА :))) КОЙТО ИСКА ДА ПРОБВА :)))

В Канада има невероятно много залежи, които не се разработват засега.

ЕС никога не е бил зависим от Руссия, просто си ЕС мислеха,че русите са надеждна страна по договорите... Ясно е ,че с мужици бизнес не може да се прави - да се сърди путкин на себеси

Путкин направо не може да се гледа в огледалото. Много е тъп... И целият съветски народ много го мрази. И доста много хора по света го ненавиждат... Изобщо не е политикът на 21 в. В никакъв случай.

milena_gm@

Вие май се съгласявате сам със себе си.. А за какъв "съветски народ" става дума? Не, че Ви предизвиквам да започнете да си опонирате - просто питам.

Още от сега можем да започнем да празнуваме независимостта си. Виктория Нюланд се оказа права - майната му на ЕС - и на американски шистов газ ще преминат и на американски генно-модифицирани растения (визирам предстоящото Трансантлатическо споразумение, което по принцип е хубаво нещо - отпадането на мита и такси, но само по принцип, защото заедно с това ще отпаднат редица ограничения).

момчета, мислят ги некви и ми се струва, че ще гризнем здраво дръвце. А Борисов когато твърдеше, че чжен поток , ще стане като Белене, ми е интересно откъде имаше информация. Не , че е трудно да се досети човек, но е хубаво да му се зададе този въпрос. Въпреки , че и отговора се знае- комунистите ги вършат такива. Нагли крадци . Е добре, ама ти не си врачка, я кажи откъде знеш. ББ : Ами просто знам , това комунистите съсипват държавата... и прочие и прочие... знаем ги всички песни наизуст

Не е необходимо да си гений за да го виждаш!

но от зависимостта си от сащ ес никога няма да се избави, ще остане вечния пудел на щатите без собствена външна политика

След 20 години Европа ще прави референдуми за присъединяване към Русия.

Абе, Русия насила ли принуждава ЕС да купува руски газ?! По какъв начин Русия задължава или заплашва държавите от ЕС да внасят газ, че все повтарят "зависимост"?! Ми, спрете да внасяте, бе! Ако искат, от Брюксел може да забранят на държавите в ЕС, от утре да спрат да се внасят руски газ. И всички ще имат желаната енергийната ефективност и ще бъдат свободни.

Ами беха готови на световна война, за да не мине газопровод през Сирия. Тва не го ли знаеш, или на утрепан се правиш ??? Не знаеш ли, че след американските шисти се освободи газ от персийския залив и търси път към Европа, а азиатските варвари сячески пречат на този достъп, а туземните бг тъпаци им се радват и възхищават, то бива идиот, ама чак пък толкоз е пракалено?

Що да са варвари азиатците бе гьон?

ами върви да се биеш в Сирия, щом си толкова тъп галош може да те наемат хамириканусити

Това са лицемерни измишльотини. Ако искат спокойно могат и в момента да купуват газ от Норвегия, разбира се на по-висока цена. Само за сведение: Норвегия осигурява 45% от газа за Европа, Русия само 30%.

Норвегия е член на НАТО, а не на фарчафския договор.

Само да ти кажа,че с 30% се зарежда Европа,с добиваното количество в Русия.Първо се подготви и след това пиши.А европеиците са толкова зависими от Русия,колкото американските банки от евреите.

БСП-стратегът на "Троянския кон" като роля на България по отношение на Руската империя.

Защо да я иска-то я има вече-Набукко. Връзката не е важна брато, а с какво ще я пълниш. Откъде газ. От Катар ли. Глупостта, която изръси наш президент Плевнелиев-срама на българския народ

НЕ СРИЧАЙ НА БЪЛГАРСКИ!

Имаме си газ! Нарича се шистов газ! Стига да не пречите, ще бъде освободена БЪЛГАРИЯ!

Шистов газ???? Главата ти е пълна с чугун. Един съвет-не си губи времето тук, има много изоставена земя. Отивай да копаш

И да си натровим минералните води, да унищожим житото си и да уморим хората от рак за да имаме енергийна независимост за няколко години... Прости и алчни боклуци.

Въпроса е от теб как ше се освободи българия

Гледам, гледам ... и разбирам, доколко са промити вашите "европейски" мозъци..ю язък.

Сега е момента България да иска друга газова връзка (не руска) и подкрепа финансова и политическа от ЕС.Защо ли спи БСП за това?

Този ....., Станишев, Местан, Доган, Костов, Миглена Пръмова, Мадритския бандит и още двама-трима в затвора и Майка България тръгва нагоре. Ако ли не-в блатото

кой ми редактира коментара. на мястото на точките написах боклук.

Дрисника кой

шеврончетата искат да вземат ,,тръбите,, в украина, след това да добиват ,,шистов,, газ там и да го продават на европата!!! така ,,европеиците,, ще се чустват ,,независими,,!!! иречек , от лице с ,,партиино,, минало , съвети не искам!!! това че моята родина те е обучила и хранила не ти дава правото да се подиграваш с българите!!! върви си в ,,талмуджикия,, , кланяи се на които си искаш бог, плачи на която си искаш стена!!! в българия и русия колхози няма , в ,,талмуджикистан,, има!!!шалом!!!