330 американски военни ще бъдат разположени в Норвегия

САЩ ще изпратят над 300 военни в Норвегия, обяви правителството в Осло. Това може да подразни Русия, която граничи със скандинавската страна, предаде АФП.

Обратно в новината

Коментари - 330 американски военни ще бъдат разположени в Норвегия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей голяма работа - 5 човека на кръст. Руснаците да не се впрягат:))

на риболов ли?!?

До Меркурий, Казваш, че не може правителствата на тези държави да действат глупаво и че са преценили, че така е най-добре за народа им. Къде бяха тези политици, когато започнаха да нахлуват орките? Къде са, та да направят един публичен дебат за СЕТА и ТТИП, а не да се крият, като мишки? Какво направиха за народите си и защо и с това да не е същото? . "Меркурий ( нерегистриран ) 25.10.2016 10:58 . Ами, много просто! Глаголът "разбирам" има пряка връзка с количеството и качеството на сивото вещество в горната част на човешкото тяло. А относно войските: норвежците са американски слуги, естонците, латвийците, финландците, поляците, румънците също. Не ти ли се струва малко плоско, плиткоумно и елементарно като обяснение? Не е ли по-логично правителствата на тези държави да са преценили опастността като реална, и да вземат мерки? Каквото и да плямпате за "дяда Ивана" 60% от българите подкрепят членството ни в НАТО и ЕС. "

До "Реалист". Не бива да мериш всички със собствения си аршин. Не можеш да твърдиш, че норвежците например са се продали на САЩ. Ако почетеш малко, ще разбереш,че норвежците са държава с най-ниско ниво на корупция в света - и ти твърдиш, че са се продали на американците - адски глупаво, ако не е тенденциозно. виж брутния вътрешен продукт на глава от населението на Норвегия и Финландия и ще ти стане ясно, какво са направили техните правителства за народите си. другото са приказки на нахъсан партиен секретар.

Млад си още, имаш извинение, но незнанието не оправдава никого. Аз съм живял и в двете измерения и мога да направя разликата.

Не са 60% Меркурий, а вероятно са около 75%. Тука в сайта на Станишката има около 30-40 платени руски мекерета, които искат всячески да създадат впечатление за масово мислещи индивиди в полза на една империя на злото. Разумния човек ще направи една проста сметка колко процентно са "аджеба" тези, които живеят с призраците от миналото или на подаяния от руските партийни централи, а именно като обърнат в човечи процента на гласувалите за измекяра Радев и останалите партии включително негласувалите. P.S. Брой минусите е те това са хората на хонорар от Изток с плюс минус 3-4 истински заблудени.

Дали? Защо винаги, тези които са против Русия, са същите които защитават джихадистите? Същите са, които защитават СЕТА, ТТИП. Същите са, които защитават продажните постъпки на правителството ни. Същите са, които обвиниха Бенковски в Руски шпионин. Та? Кой е платеното мекере?

да дойдат бе, що да не дойдат. Да ни охраняват, пък ако може и долари да ни дадат на калпак, да ни построят къщи - нищо че са от два камиона дъски - то у нас няма цунами, да ни дадат и от техните коли, пък ние и тогава ще казваме кравари - го хом!18882

от Русия по-добра няма, по-мощна, с най-здравата валута на света - 1000 рубли за 14 долара - ха-ха-ха, най-икономически силната. Какво станало през Втората световна, а какво стана след нея?! Къде са победителите, къде победените. Ако иска Русия да съсипе Европа - да отвори границите си. Ще ни полазят като хлебарки руските богатири. Сегашните мигранти ще ни се видят като детска приказка.

тъп селяндурино! Да дойдат и краварите да охраняват нашата южна граница от миграните. Че нали сме ЕС, защо друг ще ни охранява.

Ами ето, Туркия ке ни пази в лето 2017! Нали сме достове -и те в НАТОи ние в НАТО пък те и армия имат (и наборна) не е като при нас един полк в Казанлък и два въртолета

цели 300 американски военни дислоцирани в Норвегия. Това е НАТО бе русофилчета тъпи. Да не питат Путин да им разреши. ха-ха-ха.

330 кравари пехотинци пристигат в Норвегия! Путин е в паника и нареди целия Северен флот да издрапа и да се скатае чак в Средиземно море! Не ми се мисли кво ще стане, ако Обама реши да прати още 670, па и с кравите им, та да станат 1000!

Малиииии! Тия ще им излочат сичката Кака-Кола!

330 страхливци + или - нямат никакво значение. Цените на петрола удариха фондовете на норвегия и норвежците се чудят какво да продадат и как да станат по интересни.

Чудна работа? Някакви си смешници - русофилски адепти ревът на умряло че: 1.330 войника от една страна член на НАТО отиват временно в друга страна, също член на НАТО; 2. Тия 330 войника били страшна заплаха за някаква си сибирска губерния с граница на 1000 километра от мястото на разполагане на войниците. 3. Това било ужасна новина за някакви си борсуци, подвизаващи се анонимно в интернет форуми на разстояние от 2700км от базата на гореспоменатите войници. 4. Гореспоменатите борсуци си позволяват да заплашват държавата Норвегия с кораби, ракети и танкове.

войната САЩ я търсят под всякакви предлози, а глупавите европейци, станали еврогейци, не чували от дедите си какво е било преди 1945 г , се поддават на американски идиощини. Е, не се знае накрая дали няма да се окаже,че норвежците са убивали индианците, ане американците. Докато гейовете са във войската - това ще е резултата

Големия руски солдат, сега от 330 кравара ли ще се плаши? :) Ако вярваме на мурзилажа, даже едно поделение медицински сестри ще стигне да ги разбият, така че повод за всичкия тоя руски вой не виждам... Да не са свършили мед. сестрите, другари? :))

Много са силни американците да охраняват там, където нищо няма да се случи. Но да охраняват южните граници на НАТО от прииждащи муджехидини няма да ги видите.

Хахахаха, тролетариатът как хубаво риве :-Р Как да не ти се прииска и насам да пратят от тия страшни хамерикански солдати :-)

За злобата се разбрахме, мисля. Но да се върнем на причината, а не да бистрим следствието. Та... има ли обща граница между Русия и Норвегия???? :)))

Какво е това "т...р"? :) Репликата ми е в съвсем добронамерен тон, но вие тук, в този сайт, сте винаги с насочени рога и готови да бодете! Вие във всеки опонент виждате преди всичко враг, а не човек с друго мнение, който дори би могъл да ви е родния брат, братовчед или близък съсед! Така и не разбрах защо трябваше да обиждаш, но може би при вас, професионалните агитатори, така е прието? Не знам, не разбирам. Живи и здрави!

Не е таратор, а тапанар! И ако вие не виждате заядливата си забележка, ако вие не продължавате в същият дух, аз не виждам друго -освен да сте червенопоклонник. Зоо човека има на сондите в Северно море, толкова е и екипажа на пътнически кораб. И не става ясно обаче, какъв ти е зора с общата граница със бившият СССР. Този проблем е бил решен с правителствата на двете страни още когато Норвегия е станала член на НАТО, ама сигурно и това не знаете! Лудият ви го е казал; едно е да видиш на карта, друго е да си на хвърлей място от там; а понеже следите и писанията му сигурно сте разбрали, че има какво да ви разказва за бреговете и държавите от Нордкап до Добра надежда

Като Ви чете човек му идва да благодари на Господ (който и да е той), че не сте му брат, братовчед или съсед! С вас човек няма да изпита удоволствието да изпие и един юз домашна ракия! Защо ли.....

Нечия памет май е по-къса от обичайното? Те нали не са забравили, че една армада, дето ги подмина, един ден ще се върне :)

А дали всички ще се върнат? Да не вземе да потъне некое корито или да свърши кюмура на адмирала?

а после руснаците били агресивни

САЩ са в толкова нелепо състяние- от бутафорна сила на филмова лента,да станат играч на покер загубил всичко и сега гърчейки се на умрело да искат с едно залагане на си върнат частичка от изгубеното.Много им е късно.

империята на злото и от север и от юг, и от изток и от запад със ракетни установки за ПРО и войскови съединения на НАТО,щото Жужу да си стой във"великата" държава и да не гледа към съседите си.

тя империята на злото отдавна се самоизолира там отдъд океана в едно гето.Вече никой даже страни като Филипините Иидонезия и Сауд.Арабия че и Израел вече нея бръснат за слива. А на срещата на г-20 в Китай -китайският премиер ги нараче държава начело на клуба Г-7 -клуб на куците пилета.

Добре дошли и в България на американските военни.

Абе то и немците така ги посрещахте едно време, но знаеш после какво им се случи.

Какво им се случи?? Ааа сетих се за 10 години станаха най-мощната икономика на Европа. Сигурно тайно си мечтаеш да си купиш един ден Мерцедес, БМВ или Ауди.

Всяка една от държавите, граничещи с Русия след събитията в Украйна се бои с право за териториалната си цялост. И не драскайте глупости за "законния" референдум в Крим. Той се проведе, когато всички държавни учреждения в Крим бяха окупирани от едни "учтиви зелени човечета", както самият Путин ги нарече. Украинската армия з крем беше обсадена от руски войници от базата в Севастопол и лишена от възможност да окаже адекватна съпротива - те не се бяха подготвили за война, за разлика от руснаците. Едва след това при тотален контрол на руската армия се проведе така наречения референдум на хвърчащи листчета. Отричайки очевадните факти не правите добра услуга на любимана ви Русия, защото хората с очите си виждат какво става, и като го представяте по този начин ще се убедят, че всичко от ТАСС е лъжи.

че стана така,щото имаше едни с автомати и бухалки които бяха окупирали всички учреждения в Киев и налагаха наред.Кой не скача е десен сектор и прочие фашизоидни утрепки, които таковаха мамата на Украйна.А в Крим руснаците не са идиоти и си взеха мерките от рано.Иначе и там западната "демокрация" щеше да ги удави в кръв.

Шойгу се бил "уплашил" само от вида на колежката си от Норвегия Ериксен Сорайде. Сага Русия ще капитулира без война!!! ))))

Тя и шефът на Пентагона Ащън Картър на тази снимка са като клоуни от цирка.

Норвежките власти се водят от чужди интереси. Това не е интереса на норвежкия народ! Това е в интерес на краварите! Днес дневна надница - 450 рубли за 100 поста!

Не разбирам какво е това непрекъснато разполагане на американски военни обекти в Европа. А още по-малко разбирам ЗАЩО И КОЙ позволява това! Има ли поне един европейски обект на територията на САЩ? Ей тъй, за цвят?

Всички американски или натовски войски са разположени в тези страни защото народът им в лицето на правителството така са решили! И след агресията на Русия в Украйна и заканите на Путин,че ще брани малцинствата на руснаците в Прибалтика!

Ами, много просто! Глаголът "разбирам" има пряка връзка с количеството и качеството на сивото вещество в горната част на човешкото тяло. А относно войските: норвежците са американски слуги, естонците, латвийците, финландците, поляците, румънците също. Не ти ли се струва малко плоско, плиткоумно и елементарно като обяснение? Не е ли по-логично правителствата на тези държави да са преценили опастността като реална, и да вземат мерки? Каквото и да плямпате за "дяда Ивана" 60% от българите подкрепят членството ни в НАТО и ЕС.

Поредната мирна инициатива на Световната опора на демокрацията водеща до защита на демокрацията от посегателствата на злото и тоталитаризма. Мирното настъпление на демокрацията и евроатлантическите ценности ще продължат докато те не бъдат установени и в последното кътче на планетата

:) Нещо уж гледаш картата ама не разбираш какво гледаш, май, а? Норвегия ИМА обща граница с Русия! През ВСВ дори савецката армия е навлязла и е воювала срещу германците на територията на Норвегия!

Още един лош ден за мурзилажа, хахаха

В отговор на провокацията на ФАЩ късото от кремлин ще окомплектова и развърне три армейски корпуса на границата с Норвегия! ...А, да не забравим и легендарните "Искандери" т.е. "Александър" на православен славянски език, отделно тополи и нам си още каква флора. :)

Абе някой да каже от колко часа започва смяната на платения от американците мадуратор???

Нямаш ценз за тази група. Ватенки не се приемат там.

Това"ММ" от маносан малоумник ли идва?????????????

Смисъла на операцията се крие в първото изречение. "Да подразни Русия"

Добре е сега Русия да разположи 300 руски войници в Мексико, близо до границата със САЩ, за да защитят суверинитета на Мексико в случай на външна атака

Че те 300 руски войника един чеченец ще ги глътне бе. Справка Грозни 1995г. За да са спокойни ватенките трябва да разположот в Мексико 10 000 000 войника, ама от де ще ги вземат и кой ще ги храни?

300 руски войници във Венецуела, там и без това се готвят за преврат!

Те имаха в Куба до 2002-ра. Но 1.Последната война Мексико-САЩ е от 1910-та 2.Последната война Русия-Норвегия е 02 1939-а 3.Последната анексия от САЩ е сигурно през 19.век, а не 2014-та на Крим

Последната анексия на САЩ е Украйна.

"при почти арктически условия, уточни норвежкото министерство на отбраната", в Аляска да не е субтропик. Плоско, много плоско.

Русофиляците реват с кървави сълзи, хахаха

Тъпото парче Путин докара американска армия по цялата граница на Русия.

България на 3,4 морета,минимум!

Гледам на снимката Сорайдето и изпитвам ужас!!!това жена ли е? или съвременен вариант на баба Яга,но без метла!!!!!

Ох, как щеше да я харесваш, ака 300-те военни бяха путлеристи, хахаха

Бях ти написал ма ме изтриха!та ти повтарям-на дъски за гладене и "амбриажи"не налитам!това е патент на западните "демонокрации"!!!!!!!!!!!!!!!

И в Норвегия ще има американски окупационни войски.

Практиката показва, че договорът е последното нещо, което би спряло Русия да направи това което е намислила. Да имаш договор с Русия е същото, както и да нямаш - например Украйна. Имаха договор за гарантиране на териториалната цялост на страната, като залог за предаване на Русия на 6500 единици ядрено оръжие. Накрая- ни оръжие, ни Крим, гражданска война в териториите, граничещи с Русия, която, разбира се няма нищо общо с това.

А задавал ли си си въпроса защо стана така, какво накара руснаците да постъпят по този начин. Ако не се сещаш, ще ти подскажа, САЩ.

Честно: не съм си задавал този въпрос. Ама откъде да предположа, че военната политика на Русия се диктува от САЩ? А между другото събитията в Украйна започнаха, след като под натиска на Москва Янукович прекъсна преговорите за асоцииране на Украйна в ЕС. Предполагам, че не САЩ са го принудили.

Брех:)Я коментирай как Буш еднострано прекрати договора за неразполагането на ракети със среден радиус на действие в Европа?Руснаците възоснова на този договор знаеш ли колко ракети нарязаха?А за плутония наскоро?Украйна няма думата!Спорът винаги е бил между САЩ и Русия.....Излъгаха украинците да се натъпчат на 450 км. от Москва, ама не им мина номера.Русия си е Русия - само един западен политик я е прозрял -казва се Бисмарк!Учете се от него!

Всъщност Русия си спазва международните договори, и не е направила нищо на Украйна! Вината за разпарчетосването на Украйна е на САЩ, които организираха там преврат, и докараха отявлени русофоби на власт, които веднага започнаха да репресии и етническо прочистване срещу руското население там! При това положение естествено руснаците в Украйна искат да се отделят от нея, и да се присъединят към Русия! Това им желание бе демонстрирано ясно на демократични референдуми! Русия прие резултатите от референдума в Крим (който е и автономия, и има право да провежда референдум за самоопределяне), но под натиска на САЩ и ЕС не прие резултатите в Източна Украйна. Хунтата в Киев започна война срещу Източна Украйна, която още продължава, така че е абсурд в обозримо бъдеще жителите на тези региони да искат да се върнат в Украйна! Колкото до Крим, ако смяташ че отделянето му от Украйна е незаконно, да ти припомня, че отделянето на Косово от Сърбия стана без референдум, а просто с решение на косовския парламент, и бе прието веднага от САЩ и ЕС, като протестите на Сърбия бяха игнорирани!

300та морски пеходинеца подлудиха путлер и накараха русия да трепери!!! нормално

не знаех фащ имат ПЕХОДИНЦИ хахаха!

Изчезна новината с американския миноносец!!! Сигурно е потънал вече???!!!

Как така е изчезнал да не е игла ? Сигурно се е отбил да се зареди с въглища а може и с памперси в Констанца, споко ще се появи отнякъде.

Чакай, чакай с въглища зареждат единственият руски самолетоносач. Американците са 100 години напред и ползват модерни технологии. Да не се бъркаш вече.

А какво става с парния самолетоносач дето го карат на буксир към Сирия . Гледайте да не потъни като Курск че жужата ще се посере в Кремъл.

После ще има вой, защо Русия разполага по границата си с Норвегия войски. Еврогейщина на американско командване. Гърчове,...

Ти явно нещо не схващаш: русия трябва да храни тези войски, но това май нестава с износ на петрол само. Трябва да произведе нещо по-добро от УАЗ_ка примерно, но това до 2100г няма как да стане. От друга страна 300 пехотинци се изхранват лесно от 50 работещи държави. Скоро руските ватенки ще си хапят подметките.