Коментари - Русия внесе свой проект за резолюция за Сирия в СС на ООН | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Путин и Асад заедно с ИД са за съда в Хага,като военнопрестъпници и масово убийство на хиляди цивилни жени и деца в Сирия!Путин е виновен и за бежанците и използването им като рекет с/у ЕС!

Руските престъпни хитрувания за Сирия се провалиха!На Москва не може да се вярва,за това не е изключено да се намесят ,под егидата на ООН, сили които да пресекат руският вандализъм и терор там!

ООН вярва на Боко Тиквата и насиранията му пред целия свят!

ORGANIZATORITE NA TERORIZMA W OON

САЩ,Франция Германия и Англия ...Официално ..чрез ООН ..Защитават Главорезите-Сърцеяди изкормващи Сириици пред камерите и ръфащи плът. ИДИЛ си имат Адвокати -ЕвроАтлантическите демократи в чиито държави ИДИЛ Взривяват непрекъснато хора !!?? Запада е в Отчаяно полжение,закъсали отвсякъде и действат като Идиоти !

Надявам се джихадистите да бъдат избити, колкото и голям да е воя на платените боклуци, подкрепящи ИД. След това трябва да изметем и родината си от тази измет. Май отново трябва да се повтори момента с "цвета на нацията".

Я да видим какви ще да са хората искаши да се спрат БОМБАНДИРОВКИТЕ над ТЕРОРИСТИ. Има само едно определение: ПОМАГАЧИ НА ТЕРОРИСТИ.

Доказано вече Русия е държава терорист избиваща цивилни.Трябва да я изгонят от ООН

Тъпанар!!!

ПРОСТО НАГЛИЯ ЗАПАД, САЩ И ТЯХНОТО БОЙНО ОРЪДИЕ ИДИЛ ДА НАПУСНАТ СИРИЯ

Руският заместник-министър на отбраната Анатолий Антонов заявил, че проверката на отрядите на опозицията, които влизат в списъка на САЩ, показала, че две групировки воюват на страната на ИД, а осем са в състава на Джебхат ан-Нусра, предаде РИА Новости. Представители на САЩ предадоха на РФ списък на отрядите на опозицията. След проверката беше достоверно установено, че две групировки от американския списък воюват на страната на ИД, а осем влизат в състава на Джебхат ан-Нусра, тоест във филиал на Ал Кайда заявил Антонов. Той добавил, че Русия получила от САЩ схема за концентрацията на Ан-Нусра на сирийска територия, като отбелязал, че схемата не позволява да се разграничи умерената опозиция от терористите.

Повече от 50 години Сирия е под влиянието и протекцията на СССР и Русия! В момента, в който народа на Сирия реши, че "има и друг живот", държавата им бе съсипана с "братската" помощ на днешната кагебистка московска путлеристка хунта. Когато народът на Сирия излезе на улиците и поиска свободни и наистина демократични избори, в които да се съзтева не единствено Асад сам със себе си, по съвет на късокрачко от Мордор, сирийската марионетка реши да запази гражданския мир с помоща на армията! Може ли някой да посочи ПОНЕ ЕДНА държава, която да е в "братски" взаимотношения с Русия и да е просперирала? Не се замисляйте, защото няма такава.

Туку излае някой мършав помияр...

Прав си, чудя се само как нагло на бялото казват черно Но ще дойде време за плащане.

просто с червени боклуци не може да се спори, добрият комунист е мъртвия комунист

Абе крети, искат да правят ислямска държава на нашата територи, дебил, дроби простотии комунисти та комунисти. Като ти го хакнат пакистанци, авганистаци и прочие, къде ще бягаш а!!!!!!

Ало, лудите крави. Слабичко мучите. Гладнички сте днес. Ще трябва да почакате докато ви назобят, горките.

След това се включва ООН в играта. Вероятно ще се направи опит да се прокара резолюция на Съвета за сигурност за половин или една година времетраене на зона, забранена за полети в Сирия. Така се създава виртуална медийна картина на миролюбивия Запад и безотговорния руски диктатор в Кремъл, който желае кървава война на сирийска територия. Схемата е интелигентна, но силовата заплаха от страна на САЩ към Москва не сработи. В Сирия въоръженията, разгърнати от Русия, еднозначно свидетелстват за превъзходство на руското ново оръжие над оръжието на НАТО. Вашингтон се опитва да създаде нови условия за продължаване и засилване на санкциите срещу Русия. Това е причина през последните дни в ООН да се разиграва театър от страна на страните, влизащи в коалицията предвождана от САЩ. Трогателно е да се мисли, че Франк-Валтер Щайнмайер се е загрижил за някакъв хуманитарен конвой в Сирия, където се конфронтират Вашингтон и Москва. Американците се опитват да повторят фокуса със санкциите след украинските събития, когато Европа бе употребена като кукла на конци. САЩ само предложиха санкции. А Европа започна да ги изпълнява.

Ми преля Резервоара !, от Търпение.

руснаците са 45 години в Сирия и проспаха и ИДИЛ и грешките на Асад. Нима умен политик може да допусне подобна ситуация ?

...и понеже очевидно Е Неясно кой Е Нашият представител в ООН - позволете да поподхвана от у Нас : - Можем ли да разчитаме на Сириеца (бяга ми името-му ... дето Е по тв-тата) за Осигуряване на Партниране България-БъдещаСирия ?

Вече три години коалицията предвождана от САЩ бомбардира джихадистите и няма никакъв практически резултат. Или по-точно има. За това време са унищожени множество мостове, електрически подстанции, помпи за водоснабдяване и други звена от инфраструктурата на Сирия. Това са удари срещу сирийския народ, правителството на Башар Асад, местната администрация, сирийската войска, държавните социални служби и др. Удари, удари по всички, освен по джихадистите. Накратко, наличието или отсъствието на самолети на коалицията, предвождана от САЩ, практически няма да промени с нищо ситуацията. Но сега се предлага да не летят и сирийските ВВС, и руските ВКС. Да няма летящи руски и сирийски самолети. Все пак сирийските ВВС са вторични. Успехите на сирийската армия се дължат изключително на руските ВКС. Без тях войската на Башар Асад е загубена. Тя е обезкървена от войната, която продължава от 2011 година. В същото време джихадистите получават постоянно подкрепа от нови свежи кадрови попълнения и все по-модерно въоръжение. Сирийската армия е загубила до този момент над 30 000 човека. Това е приблизително ¼ от личния състав. Европа, при своето население над 500 милиона души, е доставила на джихадистите 20 000-25 000 главорези. Това е практически в рамките на статистическия шум. Къде е проблемът? Попълнението с жива сила на джихадистите се унищожава системно от руските ВКС. Точно поради тази причина западните партньори на Русия искат да елиминират действията на руската авиация в Сирия. От начало само за седмица, а после и за повече. Получава се отлична театрална постановка. Обявяваме зона забранена за полети, самолетите не летят, боевете утихват. Джихадистите се прегрупират, допълнително се въоръжават, логистиката се възстановява. Няма бомбардировки по погрешка. Няма удари по своите. Въобще, идилия.

Кр.Етенино Задунаешки ! --> цитирате нещата от Инвазията на ДнешенКремъл .

хохохохоох на кой му е къса паметта??? А то нямало памет!

Уважаем/а/и Г-жо/Г-не, направо съм шашардисан от Вашата продуктивност, постоянство и трудолюбие ??? Ако полагате същите усилия в някаква друга дейност, със сигурност ще постигнете блестящи резултати.

И съпругата ми така казва.Чака ме от 3 часа да отидем до Била-та на Коперник

Алепо е разделен на източната част, където има бандити от Ан Нусра и мирните жители там почти няма и западната част, която е заета от сирийската армия. Русия няколко пъти предприемала въпросът да се реши с хуманитарните средства.Тоест Нусра, коята е контролирана от САЩ да спре бомбардировките на града и да даде възможност мирните жители да напуснат града по набелязан коридор и Нусрата, а самите бандите да оставят Алепо. Всичко това да стане при важно условие - американците да отделят умерените (а такива там няма) от неумерените. 6 месеца Русия не може да получи отговор, но американци постоянно настояват сирийската армия да не закача така наречените умерени, а не може да покаже кои са те. Но ние видим как абсурдно изглеждат каквито и да било претенции към легитимния лидер на Сирия от американци, които се намират на чужда земя незаконно. На края договорености с Русия били грубо нарушени, но виновна пак Русия. Русия давала 48 часа на хуманитарната операция, а американци искали една седмица, което означава прегрупиране и въоръжаване на Ан Нусра. САЩ дори не крият истинските си цели. Действат неприкрито и нагло.

Никой НЕ обсъжда Русия ! --> Свинствата са на ДнешенКремъл.

Абе,проЗд и недодялан, Кремъл поддържат 82% руснаци, което и Запад го признава.

Та относно всеизвестния конвой с хуманитарна помощ,как беше формирана лъжата.Руската следа за инцидента с хуманитарния конвой бе пусната на медиите от Бен Родс, заместник-помощник по национална сигурност на американския президент. Той е известен със своите връзки с ЦРУ. Шпионската централа разполага с цяла флотилия от ударни безпилотни самолети, които както е известно периодично по погрешка поразяват сватби, болници и други граждански обекти в тази част на света. Конвоят не е поразен от американски дрон. Липсват по земята ями, типични при падане на бомби от въздуха и характерни в такива случаи разрушения на околните постройки. Най-важното е, че въпреки лавината от информации и анализи за това, че става въпрос за удар от въздуха, никой не може да предостави записи от своите радарни установки, доказващи това твърдение. В Сирия работят огромен брой радари и всяко едно врабче, което излети от клона на дървото си има дебело досие. Ако неидентифициран летящ обект се появи в радарите, то три минути след излитането ще се задейства някоя ракетна или артилерийска батарея. Според сайта Voltairenet хуманитарният конвой е бил проверен от Сирийската арабска армия. В него не е имало оръжие и е било разрешено преминаването му след влизането в сила на режима за прекратяване на огъня. Конвоят е бил нает от сирийския Червен полумесец, който е свързан с правителството в Дамаск, и е бил предназначен за сирийските граждани, намиращи се на територията контролирана от джихадистите. Voltairenet пише, че противно на информацията в глобалните медии камионите не са били бомбардирани от въздуха, за което свидетелстват снимки, разпространени от МИ-6, работещи под прикритието на Бели каски(сирийска гражданска защита). На изображения, получени от руски дрон, по време на атаката се виждат джихадисти, въпреки, че зоната се счита за демилитаризирана

Държите ?! ... Държите да Продължавате ?! ...и Очаквате да Ви се връзваме ?! --> взЕмете тургайте по 2-3 Страници да е Всяка Ваша тъпотевица !

Гражданската война в Сирия я започнаха американските терористи, точка. Всичко друго е протестърска антируска пропаганда.

Да искаш е едно. Да се случи е съвсем друго. А да искаш едно и какво ще се случи в действителност и вследствие на искането ти е трето. Искала мечката да се отблагодари на селянина и го прегърнала. Ама той взел че умря. Чувствата на благодарност на мечката били прекомерно силни.

През 2017 идва Венецуела :)))

На 20 септември е унищожен хуманитарен конвой за Алепо. По телевизионния международен обмен са показани изгорели товарни камиони. Вдига се огромен шум за пострадали доброволци. В глобалните медии се говори за удар от въздуха на сирийските ВВС или на руските ВКС. Без доказателства. Няма как сирийските ВВС да са унищожили конвоя. Ударът е нанесен през нощта. Сирийската авиация не лети по това време. Тя има проблеми с техническото оборудване и квалификацията на пилотите. Сирийците летят само през деня. За руските ВКС също е ясно. Има доказателства, че те са извън подозрение. В глобалните медии бе пусната дезинформация, че над конвоя са летяли два руски Су-24, които са бомбардирали камионите с хуманитарната помощ. Пак без доказателства. Изведнъж обаче всички обвинения секнаха. Това несвойствено поведение на глобалните медии не е типично. То бе предизвикано от изявление на официалния представител на министерството на отбраната на РФ генерал-майор Игор Конашенков. Той съобщи, че руската страна разполага с данни от обективен технически контрол, които свидетелстват, че в района Урум ал-Кубра е зарегистрирано присъствието на американския безпилотен самолет Predator в момента на нанасяне на удара по конвоя. Известно е, че дроновете от този тип могат не само да наблюдават, но и да стрелят с високоточни ракети Hellfire. Игор Конашенков е добавил, че един час след инцидента представител на руските ВКС от базата Хмеймим се е обадил по специалния канал за връзка на своя американски колега и е дал изчерпателни доказателства за това, че Русия няма нищо общо със случая в Урум ал-Кубра. Тази информация обаче отсъства напълно в глобалните медии. Руската следа за инцидента с хуманитарния конвой бе пусната на медиите от Бен Родс,

Какъв Специален канал за Свръзка РФ(сили)-Алианса Днес Там бре ?! --> Всичко Е Прекратено .

Заявленията на Кремъл, че руските военновъздушни сили не бомбардират болници. Организации като "Лекари без граници", "Хюман райтс уоч", "Амнести интернешънъл" и много други, обвиняват в докладите си сирийските и руските ВВС в целенасочено разрушаване на болници. Според данните на една от неправителствените организации, само през юли 2016 г. са били разрушени 43 медицински заведения, посочва "Билд". По думите на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова Западът няма нито преки, нито косвени доказателства на тези твърдения. Русия игнорира видеозаписите, на които са показани руските самолети в моменти на ударите, а също и фрагменти от руски бомби в руините на разрушените болници. Особено нагла лъжа, военно престъпление от висш характер, стана твърдението на руското министерство на отбраната, че през декември 2015 г. са били нанесени авиоудари по нефтените находища и инфраструктурата на територии, контролирани от "Ислямска държава". Бяха представени и видео, и фото доказателства, пише изданието, като слага тази измама на 6-та позиция в рейтинга. Видеозаписите и фотографиите са анализирани от експерти, които разпознават на тях силози за зърно и водни пречиствателни станции. Това са жизненоважни обекти на гражданската инфраструктура.

Айде стига си се обяснявал, знаем ги добре твойте руснаци. 45 г им се нагледахме. Да почнат да си признават и още от масовите убиства в Катинската гора и убийствата в финландската война. След това да признаят масовите изнасилвания на германски жени. Да кажат нещо за ГУЛАГ, за полоний и Литвиенко. Стига че се уморих, вие добавете

Ами че то именно от тези резолюции и това кой коя подкрепя ще стане ясно та най-ясно кой кой е всъщност. Нещата са простички: тези които подкрепят терористите ще гласуват френската а другите руската. Защо казвам така? Просто е. Терористите не обстрелват от въздуха. Те избиват по суша къде що има и където минат. А армията на Асад без въздушната подкрепа на Русия отдавна щеше да е победена. Руснаците по суша нема как да подпомогнат сирийската армия освен с военна техника. Така че който е против въздушните удари от които колатерални жертви са не порече от 100 души практически гласува за убийството на десетки хиляди по суша.

Ами щом Държите - да го Изкажем я ! : - ДнешенКремъл - Е Несамо АГРЕСОР, но И --> ТЕРОРИСТ номерЕдно на Тази Планета .

Нещата наистина са простички, но не са за простите хора: тези дето подкрепят руската декларация - искат убийствата на цивилни, в това число жени и деца, да продължават! Подкрепящите френската - искат да си преустановят всякакви военни действия над Алепо и да се спасят цивилните хора там!

Нещо подобно мисля и аз. Запазвайки Алепо (пазейки бунтовниците и позволявайки им да се укрепят) се създават предпоставки войната да продължи с години. Приключвайки с Алепо (даден е шанс на всички да го напуснат, ако не искат да са бомбардирани) има надежда обстановката в Сирия да започне да се урежда по мирен път. Алепо е коз, който никой не иска да изтърве.

РУСИЯ - ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО

Не сирешника , а смещника ,ще е по-коректно.Но ,най-важное вие да си вярвате

Тази империя, която е иска да унищожи съвременния свят!

Странно защо съвременният свят зорлем се е набутал в места като Алепо и упорито се бави да обяви капитулация.

Кой нападна Ирак, Либия, кой организира пролети в Египет, Йемен, Йордания, майдан в Украина (fuck the eu)? Кой с години държи ембарго против Иран и заплашва с война? Кой заплашва Китай, меси се в работите на всички страни и държи 700 бази в света? Кой е съюзник с Саудитска Арабия и Катар, спонсори на радикален ислям? Кой? Тъпанар с тъпанарите.

Съгласно съобщение на иранската информационна агенция Fars News и Sputnik Arabik, непосредствено след въздушните удари на САЩ и коалиция срещу сирийските сили в Дейр ез-Зор, руски военни кораби разположени край сирийската брегова линия изстрелват три ракети Калибър. Те поразяват чужд военен оперативен център, разположен в западната част на Алепо, недалеч от планината Саман. Според професор Майкъл Чусодовски, канадски икономист, професор по икономика в Университета в Отава, САЩ и съюзниците им създават полеви Оперативен център в района на Алепо, който е окомплектован с личен състав на няколко разузнавателни служби. В него действат разузнавачи от САЩ, Великобритания, Израел, Турция, Саудитска Арабия и Катар. Общо са убити около 30 офицера от изброените по-горе разузнавателни служби. Важна подробност е, че оперативният център се е намирал в района на Алепо на територия, контролирана от джихадистите. Той не е бил тайна за руснаците и сирийците. Просто са се примирявали с неговото съществуване. Срещу него не са предприемани никакви мерки. Според Fars News Agency Москва взема решение да избере за цел на своите ракети Калибър оперативния щаб в региона на Алепо непосредствено след решението на Пентагона да даде заповед ВВС на САЩ да нанесат въздушни удари по сирийските правителствени войски, които участват в бойни действия срещу джихадистите в Дейр ез-Зор. След съобщението на иранската информационна агенция няма никакви други подобни съобщения в други медии. Наблюдава се пълно медийно затъмнение по темата. Достоверността на съобщението на Fars News Agency предстои да бъде потвърдена. Но така или иначе до този момент никой не го е опровергал официално.

Спутник. Сам го Казвате. ---- Латакия. Газ+петрол. +тръбопровода. - това Е. ...от Едната страна - Башар+ДнешенКремъл ..а от Другата - Цял Свят.

Колега, хайде да не пресилваме ...цял свят !!! Това , за което говорите е САЩ + сателити. Къде са Китай и Индия (по население те са половината свят!)? Целия свят от вашето схващане е 1/4 от населението на планетата, а може и по-малко..

Някакви доказателства? Прибрани за на склад заедно със свалените Ф22, Б2 и Томахавки ;)

Франсетата се притеснили, че подопечните на САЩ терористи ще бъдат избити в Алепо.......Я глейте сега как Путин ще си го премести в другия крачол......

Да Си го премести казвате... --> ами като НямаКакво да мести Вече ?!

Нали взривиха един хуманитарен конвой, още ли искат да избомбят блядовете?

И да, още веднъж - Честит Рожден Ден на Владимир Путин! Пожелавам му успех в тежката борба с американския държавен тероризъм, успех от който се нуждаем и всички ние тук, в България!

Путин има нужда не от пожелания, а от свирки!

Като сте такъв специалист по изказаната от вас дейност ,ходете и си предложете услугите ,то се вижда , че горите от желание , но едва ли ще ви огрее

И от мен честито и пак му пожелавам този да му е последен !!!!!!!

Ты лишь надейся, Верь и Жди

Тутурутчик 'наший' задунайски --> умора Няма да Се самоосвинва найски.

Честит му рожден ден, но нормален човек не би пожелал неговото покровителство. Такъв уникален малоумник рядко се среща.

Абе тук гледам има 4-5 уникално смахнати пича! Когато и да погледна, под каквато и новина да погледна , все те пишат , все са експерти, все плюят, храчат, кълнат, дават акъл! Абе вие личен живот нямате ли, бе? Как може да се седи в някакъв форум денонощно и да се пишат тонове безсмислени глупости? Нещо си мислите, че ще промените с това ли? Ще убедите някого в това, което вие говорите ли? Трябва да сте много изтрещели ако е така! Като някакви зомбита сте! И тоя Путин ви е като върховно божество! Даже не вярвам в това, че го правите срещу заплащане. То си личи , че ви идва отвътре- като то някаква малоумна секта сте!

Щерев ли е един от тия за които говориш?

"Даже не вярвам в това, че го правите срещу заплащане. " За съжаление Кремъл винаги е гледал насериозно към пропагнадата! Така че много е вероятно да го правят и заради пари! То иначе толкова простотии събрани на едно място е невъзможно да стане от самосебе си! Ама това си е техен проблем! Тролски!

Намирам че Е ЕдинЕдинствен. ...оня П.Сихаришкин. - и понеже Очевидно разполага със Сериозни ресурси (от софт и хард, през Доказано-кагебейски похвати, до 'чадъро'Осигуряване) - ми се струва че Е Баш интернетчика на 'наште'. ...или Хъбът от който 'наште' Саботират Форума-Ни.

дърво знаеме че си щатен.дерзаи да изкараш някои цент от господарите ти.

а ти какво си се загрижил за психичното здраве на тия пичове? Чак в потрес изпаднал. Ми не влизай във форума и това е. Иначе е хубаво да има обсъждане, защото нивото на журналистите много падна и меко казано представят неадекватно събитията. Така човек може да се ориентира по-добре, например идва ли Армагедон и да пали ли ладата към землянката на село...

Е да де, ама тея/тоя П.Сихаришкин - Целево Саботира(т) Всякаква Дискусия. ... ОтдеНакъде да се Позволява ?! ... ОтдеНакъде Дир.бг да Пилее ресурси ?!

Прав си колега. Тези идиоти "за и против" правят форума безинтересен! Нищо интересно не пишат,само заемат място в коментарите с плюнки помежу си (а може и това да е целта, да ни откажат да четем коментари...)

Директно : - кой Е представителят-Ни в ООН ?

В по-широк план, дългосрочната цел на Русия в региона е да отблъсне терористите от териториите на Ирак и Сирия, тъй като това е единственият начин да защити живота на цивилните, които живеят там в постоянна заплаха от екстремистите. За да ограничи въздействието на едно от най-мощните оръжия на терористите пропагандата, Русия представи пред Съвета за сигурност на ООН проект на резолюция, чиято цел е да се противодейства на терористичната идеология и идеологията на екстремизма, заяви Чуркин. Тази седмица заместник държавният секретар на САЩ по европейските и евроазиатските въпроси Виктория Нюланд трябва да посети Москва. Но ако съдим по информацията, подадена от Държавния департамент, по време на визитата се очаква Нюланд да обсъди единствено ситуацията в Украйна и изпълнението на споразуменията от Минск.

Не лъжИ !

Определяната като терористична организация Джабхат ан-Нусра, отдавна е позната като клон на Ал Кайда. Вашингтон обаче не бърза да разграничи свързаните със САЩ антиправителствени сили от тези на организацията, отбелязват от Москва. Тъкмо напротив, въпреки че Джабхат ан-Нусра никога не е участвала в някое от споразуменията за прекратяване на огъня, Вашингтон я прикрива с щита на опозиционни групи, които формално потвържават участието си в прекратяването на военните действия. Междувременно, постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин, който в понеделник пое поста на председател на Съвета за сигурност на ООН, изрази своята загриженост по отношение на прекратяването на сътрудничеството между Русия и САЩ в Сирия. В същото време той заяви, че сегашното влошаване на ситуацията в Сирия няма да доведе до нова студена война между Москва и Вашингтон. Смятам, че преувеличавате по отношение на нашите разногласия със САЩ, заяви Чуркин в отговор на репортерски въпрос по време на пресконференция, като добави, че все още има възможност за подновяване на сътрудничеството. Надявам се, че няма да се стигне до нова студена война, добави той. В продължение на няколко седмици, след постигането на договореностите на 9 септември, видяхме множество нарушения на Джабхат ан-Нусра и други организации, които си сътрудничат с нея, заяви Чуркин, като добави, че 1,5 милиона души в момента са изправени пред риска да бъдат обсадени от нейните бойци на юг от Алепо..

...

Проклет да е масовия убиец Вл. Тутлер!

ти от афганистанските, африканските сирийци ли си, или си си сирийски сириец с паспорт издаден в Турция?

Сигурен съм че си толкова сириец колкото аз съм Далай Лама. А относно клетвата ти - нали знаеш - който кълне го застига собственната му клетва...

Ако сирийците бяха превърнали Москва в призрачен град като Алепо, сега и тях щяха да ги кълнат.

Руснаците тука са на свои терен. Руската дипломация, смело може да се каже, че в момента е най-добрата в света. Щом успяха не само да сдобрят Инидия, Китай и Пакистан но и ги включиха в един общ отбранителен съюз - ШОС, то говорим за хора които са класи над западните си колеги. Безспорно късмет за целия свят, че такъв невероятен човек и дипломат като Лавров е начело. Запада от своя страна е малко неадекватен и причината не е, че там няма добри дипломати, а че последните 20 години свикнаха да диктуват условията, без да се съобразяват, като на преден план излязоха калинките, верни на евроатлантическата кауза. Но времената се менят. От мантрата ''Асад трябва да си ходи първо и тогава ще преговаряме за Сирия'', сега се видга шумотевица и се внасят проекторезолюции в ООН. Стискам палци да сме оставили ''изключителната'' ера зад гърба си и да се разминем без голяма война. А ако намеренията са истински то винаги ще се договорят.

Невярно. - Нещата в цитирания район Тръгнаха поради Високите технологии ! --> каквито ДнешенКремъл просто Няма .

бот, трябва повечко стрелкички и резкички да слагаш в коментарите си, че не те разбират хората

Те на Запад бъкани от нови технологии /нищо че не могат хора да изтрелват в Космоса/, ще знаеш - гледам VW са на първо масто в технологиите! Може да направиш анализ с кво Ай фон 6 е по-добър от 5 или за какво ти on-line връзка в тоалетната, колата и в леглото?!

... че даже дадоха Сибир на Китай за 50 г. - много са закъсали за пари горките

Лошо няма! Нарича се концесия - китайците бачкат, руснаците прибират парите, харчат и се чудят за какви санкции бълнува Меркел. Ако не си запознат питай нашия драгалевски мангал да ти обясни как става номера.

Москва обвини Вашингтон в саботиране на примирието в Сирия и заяви, че САЩ ще бъдат отговорни за евентуални нови терористични атаки в Сирия. Това, че не предприемат действия срещу терористите от Ан Нусра, показва, че са готови да сключат сделка с дявола. Вашингтон никога не е оказвал реален натиск на Джабхат ан-Нусра, не е имал успешен план срещу нея и не е предприел никакви действия срещу нейните бойци, се казва в изявление на руското външно министерство от понеделник, което се появи след решението на САЩ да прекрати съвместните действия в Сирия. Освен, че не изпълни своята част от споразумението, САЩ възпрепятстваха усилията на Москва да спре терористите, заявиха от руското външно министерство, като нарекоха решението на Вашингтон отражение на неспособността на администрацията на Обама да изпълни основното условие за сътрудничеството между Русия и САЩ в сирийския мирен процес. Начинът, по който се развива ситуацията в Сирия през последните няколко седмици, накара Москва да се съмнява в истинските намерения на Вашингтон, коментират от министерството. Ние се убеждаваме все повече в това, че при преследването на по-желаната от САЩ цел за промяна на режима в Дамаск, Вашингтон е готов да сключи сделка с дявола, заявиха от Министерството на външните работи на Руската федерация. В желанието си да свали сирийския президент Башар Асад, САЩ изглежда са готови да влязат в съюз със закоравели терористи, които искат да обърнат хода на историята назад. Определяната като терористична организация Джабхат ан-Нусра, отдавна е позната като клон на Ал Кайда. Вашингтон обаче не бърза да разграничи свързаните със САЩ антиправителствени сили от тези на организацията,

Ама защо Само 3/4 страница ?! - я зЕми шлякнитьи 3-4 ...

Защото в правилника, който ти госпожа така стриктно съблюдаваш няма ограничения, които ти се опитваш да създаваш. Като ценител на евроатлантическите "ценности".

отделно от това, такива новини дира никога няма да ни поднесе, защото изразяват друга гледна точка, а света трябва да гледа само от вашата камбанария, не, а от вашето минаре.

Россия, могучая наша держава, Россия жестокая наша страна.....

"Кат Русия няма втора тъй могъща на света! Тя е нашата опора, тя е нашта висота!" Единствено Русия ще ни избави от ИД и от орките, които се канят да нахлуят в нашата Родина. Но по-напред трябва да се избавим от герберската хунта и нейния генерал, който ни продаде на вещицата от Европа за 160 милиона! А той колко е скътал за своя джоб е друга приказка - вече сигурно са 4 милиарда в офшорката Дубай! Цецката ще му пере и кърпи мръсните и скъсани чорапи, като навремето оная на Т.Ж. Много бързо забравихте едноличния правешки диктатор и се кефите сега на още по-простия банкянски селски хитрец!

Тъпануи, копанауи и Все тамтакива 'наши' задунауи --> сте Доказани лебедари.

НА РУСКИТЕ ВОЙНИ "О руси, о братя славянски, Защо сте вий тука? Защо сте Дошле на полята балкански Немили, неканени гости?" ..... Това май не си го учил

Този съвет трябва вече да се разпусне. Да ви се незнаят и съветниците и съветите, които давате! Целия свят е потънал в кръв, а вие се съветвате нещо си там. Мойната Ви!

Примирие имаше, САЩ не го спазиха, и хуманитарни конвои имаше, само дето бяха с оръжие за ИДИЛ... е няма спиране вече, а бой до пълното унищожение на ИДИЛ.

Не смешно сидерастко недоразумение, какво ти пука на тебе, че стотици хиляди сирйци вече са загинали, за теб е важно Асад да е на власт и Русия да има бази там!

Е, те рушлямистите за да се оправдаят с избитите невинни от хуманитарната помощ, естествено че ще тръбят, че това са били оръжия за ИД! На тези паталогични лъжци им знаем номерата!

Путин иска да провери българската поговорка: "Като не щеш добро, на ти дърво". Въпрос на малко време е да го натупат в Сирия.

Има и такава версия на поговорката, позната ни от историята: "Като нещеш мира, на ти секира!", което всъщност не променя логиката на съдържанието й. Бий муджахидините и талибаните неверници, Русийо!

Не е лошо да се знае, за да не се пишат глупости. Организацията "Ислямска държава" е създана на територията на Ирак от Джон Негропонте /директор на Националното разузнаване, т.е. шапката на всички разузнавателни служби на САЩ/, а след това делото му бе продължено от генерал Дейвид Петреус /висш военен на САЩ и шеф на ЦРУ/, който и до ден днешен я контролира. Командването на този съюз от Мюсюлмански братя, Нашбанди/суфийско братство/ и сунитските племена от сирийско-иракската пустиня последния е възложил на Турция.

Не е лошо да Престанете.

Те само това могат - да разпространяват новини чути от Алфа ТВ! То една телевизия! Да те е гнус дори като прескачаш канала!

Защо? Кое ти дава правата да заповядваш? България все още си има Конституция и основни човешки права, които вие се опитвате да погазите и погазвате.

Уикилийкс: Хилари Клинтън е майката на терористичната организация Ислямска държава

...

Ами тогава Меркел каква им се пада? Боко е явно добрия чичко дето ги учи да стрелят и им дава автоматчета.