Съдът спря руските лекоатлети от участие в Рио

Спортният арбитражен съд в Лозана (КАС) потвърди забраната за 68 руски лекоатлети да участват на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през август.

Обратно в новината

Коментари - Съдът спря руските лекоатлети от участие в Рио | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Правилата са за всички - а блядовете разбират само от камъни в главата...

Кого ругаеш ти бе и за какво? За какви камъни по-чистите атлети си мечтаеш? Дори да има такива спортисти които са били подмамвани от бившия началник на руския филиал на УАДА, дето после получи убежище в щатите, то те трябва да бъдат поощрени и похвалени, а не наказвани за това, че въпреки обстоятелствата и натиска му, все пак не са посегнали към допинга му и са останали чисти.

ДА СИ ТЪП И С ПСИХОПЕЛЕНА НА УГОДНИЧЕСТВО Е ТЕЖКО ЗАБОЛЯВАНЕ...

Недоказаното обвинение за участие на руските власти в допинговия скандал, каква е вината на лекоатлетите, които не са вземали допинг

Така е, атлетите нямат вина и поради липсата на такава не може да се говори и за наказание. Тях просто по национален признак фриволно ги лишават от презумпцията за невиновност и се готвят да ги малтретират за това, че все още не са станали бежанци. При това презумпцията за невиновност на юристите в ИААФ и УАДА, дори не се дискутира, въпреки че е отдавна е всеизвестно, че вече само кокошарски престъпления могат да бъдат извършвани без участието на адвокати и юристи. Ставащото би било много полезно в методично отношение за властите в България, ако реално възнамеряват да се борят с корупцията. За това първо е необходимо незабавно да почнат да игнорират всякакви писма и юридически препоръки от Брюксел и Вашингтон. След това трябва да се разследват преимуществено тези компании и организации, за които работят не стругари, ключари, касоразбивачи, крадци с взлом, рекетьори, обръщачи на палци, биячи и прочее, а юристи и съответните фирми и организации да дадат подробни обяснения защо, ако не се занимават с престъпна дейност, в щата им или на контракт имат толкова много адвокати и юристи.

Добре е се спомене в тези случаи ..кои са тези съдии..?От коя държава са? Кой е създал тази особена и благодатна страна Швейцария..и накрая ...този съд какво дружество е ..кой му плаща заплатите за да работи така неуморно и неотклонно..Впрочем тези въпроси винаги назряват когато има някаква инстанция , която се изказва в световен мащаб...

Уааууууу -а пък на woolfa коментарите са пространно тъпи и експертно безинтересни!

уааауууу, а ти се повтаряш, и е безкрайно досадно!

Нет человек нет проблеми!Няма руснаци на олимпиадата,нямаме проблем с медалите.НАШИ СА!!!" УРА".Съвремена американска политика.Ще им се и във военната надпревара да стане така,но за голяма тяхно съжаление там не става така.Там няма продажни "международни"комитети ,съдилища и т.н.т.Златния медал в тази област винаги е бил руски и никой не може да им го отнеме.

Къде сте тръгнали бе Чебурашки? Икономиката ви произвежда по малко БВП от Мексико а за оръжия трябват пари..много пари. И колкото по гладна става чебурашката толкова по щастливи са всички хора по земята.

И понеже няма икономика Путин изнася тероризъм по света-както Сталин изнасяше тероризъм в България

Неизменно прилаган на Запад вече е и принципа му 'Кардрый решают все'. Единственото което ги интересува е на съответните позиции да са подконтролни им обекти. Правила, етични съображения, здрав смисъл, закони, нормативна база и т.н. нямат в такива случаи никакво значение и когато е дошъл момента за действие се действа. Останалото е работа на адвокатите да го опаковат в някаква юридическа фразеология с цел измама и придаване на някаква псевдоюрудическа обосновка. Ако е необходимо правилата се тълкуват странно или менят в последния момент както направи ИААФ (далеч по-фрапантна и трагична по последствията си илюстрация е случая с експертното юридическото становище получено от Буш във връзка с войната в Ирак) или просто, без каквато и да било съществена обосновка, се обявяват нечии решения за задължителни, както направи адвоката от УАДА, Ричард Мак Ларън.

Абе не знам кое как е, но със сигурност знам, че разкатаха живота на Ланс Армстронг например...И не си спомням американски президенти и министри да се обясняват по скандала БАЛКО, нито да помилват Марион Джоунс да не лежи в затвора...

Защо само леко атлетите от Русия са изхвърлени от участие в Олимпийските игри ? Целия Руски отбор трябва да бъде изхвърлен защото са зобали дрога с държавна помощ. Нека свикват с мисълта че същото ще им се случи и за Световното по футбол през 2018.

Мурзилките във форума не могат да разберат че наказанието на Русия не е заради приемантео на допинг от няколко спортисти а заради подкрепата на Руските държавни служби в прикриването и подпомагането на този процес. "Умната сврака с двата крака "

Българските тежкоатлети също са зрители, така, че реви на твойте гробища!

Румене, за голямо съжаление налага се констатацията, че си кретен. Няма факти за държавни програми на Русия за допинг. И защо тогава като е толкова силна държавната машина в Русия и има държавни програми за допинг, почти всички спортисти са чисти и пробите са им отрицателни? Толкова ли не могат да ги напомпат всичките? За пример виж какво става, когато сериозни държавни организации и местни картели се заемат с дрогиране на населението: не само Афганистан или Колумбия, а цели континенти биват поразени. По принцип не би трябвало да има абсолютно никакво значение относно последствията, механизма при който някой спортист е започнал да взема допинг: лична инициатива, такава на държавен служител или ведомство, подмамен от алчен пласьор, частна организация или компания-спонсор. Чист ли е, състезава се, а не е ли чист край на спорта и останалото са подробности. Често прокарваната по всякакви поводи идея, че ако държавна структура е замесена в нещо то то най-вероятно е ужасно, а ако е частна компания или голяма корпорация, то всичко вече е вече е задължително по-приемливо и като цяло положително, е напълно несъстоятелна. За възможностите на частните компании да правят каквото си поиска с отделните индивиди може да направиш справка при иракчаните, за това доколко дипломатично са се отнасяли с тях наетите от Държавния департамент контактори от някогашната 'Черна вода', или при производителите на Айфони от Фокскон, които сложиха мрежи на прозорците и стълбищата в един завод, за да възпрепятстват самоубийствата побъркалите се от претоварване работници.

Даже в случая с руските атлети клишето държавно лошо, а неправителственото особено западното винаги добро, е в мащабите на пълен абсурд. Първоначално неправителствената и напълно непрозрачна агенция УАДА, имаща контракт с международното олимпийско движение, построява филиал в Русия, за допинг изследвания. В този филиал УАДА има пълен контрол, едва ли не като на военна база. Тя решава всичко: какви изследвания, кога, как да се правят, процедурите, как да се интерпретират резултатите и най-важното кой да работи там. Но подбрания от УАДА и назначен (а може би и умишлено инфилтриран от УАДА) директор на филиала се оказва подъл търгаш, корупционер и измамник. Той започва да продава чуждестранен допинг на няколко руски атлети, като фактически става дистрибутор в Русия на страната, най-голям производител на допинг в света. Бива разкрит и бяга в щатите, като бягат по новоолимпийски и някои от наджваканите спортистки. И какво мислиш става: оттам го екстрадират за да бъде съден, а УАДА се разкайва за пропуските и грешките си, а в пристъп на угризения на съвестта предлага прекратяване на контракта си с Олимпийското движение, с предхождано от разкриване на всичко досега извършено? Може и да не повярваш, но нищо подобно. Допинговия мошеник е посрещнат в щатите с отворени обятия. Дават му да оглави отново спорна лаборатория за тестове и започват да се допитват до компетентното му мнение и да използват уменията му. В резултат на експертизите му, Русия се оказва че е много не каквато трябва да е и то до такава степен, че дори стократно проверените чисти атлети, по нововъзникналите съображения няма как да участват вече в състезания. Могат да участват само тези, които са се друсали и са избягали на Запад, защото те са вече в правилната система.

Konstantin

Не че нещо, ама РУСАДА си има сайт и там пише kога и oт кого е направена...

Хаха те само руските спортисти зобят. Останалите са света вода ненапита. То е обществена тайна, че в спорта вече без стимуланти е почти невъзможно да си конкурентен. Въпроса е защо само руските хващат и наказват и чат пат някоя и друга дребна страница от мащаба на нашата които нямат думата за нищо. Смешно е че политизират и спорта, но явно политиката е намесена във всичко дори и в спорта и забавленията.

САЩ олайнявиха и тази Олимпиада!Отврат!Атлетите , които ползуват официално най-върховите постижения в допинга са ....САЩ !Наказана е .....Русия ??????

ХА, ХА, ХА! А кой Ви е казал , ЧЕ ИЗОБЩО ЩЕ ИМА ОЛИМПИАДА?

Руски хумор от туитър: Падение цен на нефть - была Ненужных войн - две штуки Не едем на Олимпиаду - есть Граждане, добро пожаловать в 1984 год. Через год Горбачёв..

Като прочетоха тази новина Волен С, Ахмет Д и Делян П си направиха ритуално самоубийство :D

Решението е на 3 души от Великобритания, САЩ и Италия. Кампанията е поведена от първите две и изпечена от тях. Ако можеха, щаха да изтрият Русия от картата.

Студената война се е върнала, както е видно в доста по-злобен вид, от колкото бе, преди 1990 г. Сега я кръстиха хибридна! Т.е. смес от студена и реална война. САЩ удрят с един куршум два заека - Русия и Бразилия, които са големи икономически партньори и техни опоненти! Олимпиадата няма да е това, което всички очакват! Ще бъдат игри на НАТО, доминирани от САЩ с участие и на други васални им страни!

Интересно дали е останало някакво достойнство в БОК или американските ни партньори вече всичко са изкоренили, заедно с някогашните спортни резултати. Би било добре БОК да вземе категорично становище против подобно особено нагло и безпрецедентно по нечистоплътност изопачаване и политизиране на спорта, от външни спрямо олимпийското движение агенции, каквато в УАДА. Това би трябвало да стане не само от принципни позиции, но и в частност от опита, който имаме и позицията на Руския олимпийски комитет. Преди десетилетие все още беше време когато Вашингтон и компанията му бяха с по-умерен апатит и атакуваха отделни спортисти и функционери, а не цели страни и отбори. Тогава Вашингтон счете някои от изказванията на тогавашни председател на БОК Иван Славков, за неприятни за слушане, даващи на останалите лош пример за недисциплинираност и самостоятелност, поради което достойни за наказание и с помощта на специализиралия се в сговорчивост Лондон, се зае да го отстрани от МОК. Иван Славков беше най-успешния ръководител на БОК. В сравнение с резултатите, които българските спортисти достигнаха по-негово време, то сегашното състояние означава, че спорта на олимпийско ниво е просто напълно унищожен в България и вероятно за някои това е идеалът на участник в Олимпийски игри, (може би отстъпващ само на отборите по гребни спортове от Близкия изток и женските отбори по плуване на новите ни съюзници Катар и Саудитска арабия). Обаче въпреки дейността му и това че спортисти от малка България успяха да създадат редица проблеми на тези от СССР и в последствие на Русия по подиумите за вдигане на тежести, тепихите за борба или в залите за художествена гимнастика, Русия в лицето не нейния представител в МОК бе категорично против машинациите срещу Иван Славков и защищаваше България.

Не подкрепям сегашното решение, независимо, че наистина са ги хванали. Според мен трябваше да накажат уличените. Само че Иван Славков се изложи здраво, направо го хванаха по бели гащи. Той беше свикнал да се мисли за безнаказан и си заслужи наказанието.

Това е открита война между католици и Православни! Която ще излезе през носа на ХРИСТИЯНИТЕ !

Добре де ами тези ,които никога и никъде не са били уличавани и дори старите им проби са чисти - ЗАЩО? Факт е ,че има такива и IAAF го посочва, но ЗАЩО?

Що не четете статията, преди да започнете да коментирате? Поне ще ни спестите глупостите, които пишете. В материала всичко е казано!

Уааууууу -а пък на woolfa коментарите са пространно тъпи и експертно безинтересни!

МОК- Мръсни Обамовски Кравари!!!

Спортният арбитражен съд в Лозана да спре олимпиадите и фармацефтичните компании...

Щом твърдят , че вземат допинг, защо не ги проверят на самата олимпиада в Рио?! Хем скандала ще е по актуален?! Но не смеят, защото нищо няма да покажат пробите.Там в комисиите ще има и руснаци!Докато в оная измислена комисия, която вади резултати 2 (две) години след това, в нея няма руснаци...!

А ти защо изключваш, че няма подготвено нещо и за Рио? Оказа се че щатите изнасят не само, военни бази, долари, бомби с демократизиращи заряди, въоръжени безпилотни самолетчета и спецекипи, мръсни производства в страни от Третия свят, индустриални отпадъци в Африка, финансови деривати на Уолстрийт, но също така юрисдикцията си и не по-слабо вонящата им съдебна практика, чийто дъх бе усетен вече не само от чистите спортисти, но и от всеки що-годе обективен наблюдател във Виена, Торонто, Лозана... При такъв асортимент и обхват, защо да няма нещо и за Рио? Още повече, че олимпиадата там бе спечелена от бразилците в не малка степен благодарение на авторитета на тогавашни президент Лула де Силва, доста недолюбван от Вашингтон, особено след преврата проведен от щатите в Хондурас, който той не само не подкрепи или не премълча покорно, а открито осъди. Неговата съратничка и приемник Дилма, се оказа точно това: лоялен съратник и приемник, което е вече бе съвсем нетърпимо от Вашингтон и всичко стана още по-напрегнато, когато след поредното им нагло вмешателство, Дилма отказа да иде на поклонение във Вашингтон. Дилма беше трескаво отстранена от властта чрез корумпирани, продажни доскорошни нейни партньори в политиката, само месеци преди Олимпиадата. Трябва ли напълно да се изключва, че това не е свързано с Олимпиадата, с многостранните им олимпийски планове и графици (каквито във Вашингтон вече абсолютно без всякакво съмнение имат)? Единственото което може да се твърди засега със сигурност е че Хондурас, Киев, монархиите от Персийския залив и всички други мили съюзници на Вашингтон, няма да имат никакви проблеми с допинг тестовете и акредитациите в Рио.

Днес АБСОЛЮТНО всички спортисти използват различни допингови препарати. Единствената разлика е че някой ги открива измервателната апаратура, а други не. В конкретния случай руснаците не са проучили добре апаратурата , или не са "бутнали достатъчно мангизки" на когото трябва. ХАУ!

Тролчетата на "Русский мир" да не го раздават невинни ангелчета с пухкави бели крилца, както прави техният главатар Путин. Причината за такава пълна забрана не е индивидуални нарушения на отделни спортисти, а намесата на държавни институции в прикриването на положителни допингови проби! Защо ДИР.БГ, след като отселя толкова място и внимание на словоблудствата и лъжите на Путин, не отдели и десетина реда за по-пълно представяне на оповестените доказателства за държавна намеса? Да, някой се опитва да използва спорта за политическа пропаганда и това е Российската Федерация! И за сведение на тролчетата от "Русский мир", не че те не го знаят, искам да напиша, че броят на спортистите, заловени да използват забранени препарати е горе долу еднакъв за Россия и за САЩ. Разликата е, че държавните институции на САЩ не са ангажирани с тяхното прикриване! Крайно време е россияните да осъзнаят, че самите те са тези, които си вредят най-много, благодарение традиционната россиянска грандомания, превърнала се вече в неизлечим комплекс от психични проблеми!

ми като имаш тези доказателства, да ги беше написал поне - а не да лееш сълзи по "руските" тролчета на половин страница място.

Вълчанов

За вас, русскомирски трольчики, съм отделил точно 1(едно) изречение! Аз лично нямам такива доказателства, а ти, ако искаш да се запознаеш с тях, можеш и сам да си ги прочетеш! Нещо не си спомням да съм на заплата при теб, като асистент!

Абе помияр спри да джафкаш!!!!!!!!

Усеща се затопляне, дали няма да стане скоро и жежко???? А българчета на въгленчета?

Добре, руснаците зобят.Нека застанат една до друга уличената в употреба на допинг Шарапова и чистата Серина Уилямс.Е, какво ще кажат безпристрастните.Или за мускулестите вегетарианци от лекоатлетическия отбар на САЩ.Те,онези от въдокеана така унищожиха и нашата тежкоатлетика,и плуването на Германия, и Бен Джонсън и....Седемкратния победител в Тур-а на витамини ли го постигна.И не се знаеше, че се зоби?Ако не бе признал, и досега щеше да е легенда в този спорт.Върха на наглоста бе, че волейболист от САЩ бе хванат със същото вещество като руснаците, но видите ли, концентрацията в кръвта му била ниска.Ами ,без да се правя на разбирач, явно някога е била висока, т.е.-вземал е съответното вещество.

Едно не ми е ясно - в Сочи беше зимна олимпиада, в Рио ще е лятна. Защо се накават спортисти от летните спортове, при положение, че издънката е на зимната олимпиада?

натискат от Вашингтон руснаците да върнат Крим, да продават на урките газ без долари, да не нападат латвийските католици, да свалят Путин и да установат капитализъмъ в Русия дагу направят щат на Америка :))))

Дари води списъци на американските подлоги ли?

абе нали им видяхме футболистите. на 30тата минута капваха и ти на първото полувреме. такива са им и останалите дроги.

Българските футболисти и до том не стигнаха, даже и не ги видяхме кога капнаха!

Единственото по-отвратително нещо от фашизоиден руснак е обожаващ го български русофил.

да, аз обожавам руснаците, руската култура и наука и огромният им принос за развитието на днешната цивилицазия. Друга са тези, които я рушат заради дребните си рептилски интереси, те не са цивилизовани и затова ни надуват ушите как те били цивилицазията, та дано сами си повярват.

"великия" путин докара държавата си до пълна изолация от света :D

поредната разработка на терористите от ЦРУ

Те ли даваха допинг на руските спортисти и те ли заблуждаваха антидопинговите агенции??

ЦРУ изкпратиха зелените човечета да завладеят крим, ЦРУ накараха путин да се държа като побъркан султан....

Вижте сега,ако лекоотлетическата федерация беше постъпила принципно и според правилата,ако WADA беше постъпила също така принципно никой нямаше да каже гък.Ето сега какво се прави-на първо място-вменява се колективна вина на група спортисти,това даже и в политиката сега не се допуска.Второ обвиняват се властите на Русия,а се наказват спортистите.Трето допускат се до състезания неруски спортисти с 2 наказания за употреба на допинг,а руски, които изобщо са чисти ,не се допускат.Обясненията за вземането на решенията са твърде неубедителни,двойните стандарти са очевидни- напр.като се види кои взимат лекарства против астма и имат документ за астматици.Спортисти-астматици-чудо на природата Всичко това говори за политическия подтекст,но по-страшното е това,че сега се вижда в какво са превърнати спортните организации/не че досега беше неясно./Но сега се прекрачиха всякакви граници.Тези ,които са взели това решение просто дърпат дявола за опашката!

Абе тия в Лозана да внимават да не дойдат зелените лекоатлети, че тогава какво бяане ще падне.... на зиг- заг...

Демек руснаците се мислеха за безсмъртни и непобедими, а се оакаха?

Обвинява се Русия като държава престъпника каквато е!! И затова ще страдат нейните поданици. Никой не е карал Русия да превръща допинга в национална програма!! И да сменят пробите на спортистите за да ги прикриват!! Целият държавен апарат стои зад това. Спортистите също са участвали и са виновни.

И кого точно обвиняват за подмяната на пробите-Волф Месинг,Джуна Давиташвили или Кашпировски!Според мен е Щирлиц!Чакат се и епруветките с бял прах!

А братушките междувременно зобят ли зобят под крилото на КГБ....

Ако имах власт щях да накарам всички китайци, латино-американци, австралийци, новозеландци и европейци да бойкотират олимпиадата в Бразилия. За да видят политиците, че в спорта не трябва да се месят. Спорта трябва да обединява нациите, а не да ги разделя.

Не е ясно какво имаш предвид.

"На бодлива крава бог рога не дава"

На всички ни е известно, че в съвременния спорт без допинг не могат да се поставят рекорди. Най-много рекорди поставят тези, които използват най-добрия допинг. Кой взе най-много медали на предната олимпиада? САЩ.

А Путинистанците дори не могат да го изкопират. Хванаха ги.

соросоидите и платени агенти на САЩ са активни по този измислен въпрос защото по главната тема на деня - провалът на отганизирания от ЦРУ в Турция преврат не могат да кажат нищо. То и Вашингтон, ако забелязвате, мълчи гузно. както и пуделите му от сорта на Плевньо , Митов и пр.

бе най мълчи путин, но както кажеш ти, тъй е !!

Опять обосрались...:)))

Да, американците наистина са в много дълбоко "кимчи"( корейско кисело зеле с много наподобяваща ....... миризма).

Нет дорогой, Путинашвили товарищу не уважает вобще, понимаш?

Окончателна забрана за руските спортисти да участват на Олимпийските игри в Рио. По настояване на САЩ, защото само баламурник може да повярва, че ей така изведнъж разните международни спортни организации открили злоупотреби с допинг в Русия, точно след като американците започнаха политическите дразги с руснаците покрай Крим и Украйна. Brock Lesnar: Second positive doping test for UFC star п.п. Брок Леснар бил с допинг по време на мача си за UFC, където спечели над 2 милиона долара. Айде сега тотална забрана на ВСИЧКИ американски спортисти да участват в спортни надпревари.

с нас!

Няма да се променят нещата в съревнованието между алхимиците. Вече след като националните федерации застават на страната на допинга, то борбата за чист спорт е загубена, трябва да сме реалисти. Вменявянето на отговорността към националните федерации сами да контролират или не контролират допинга е по-добрия вариант.

а бе калчо, взимай си дрогата , момче, и не ни пропагандирай свободното използване!

съдът в лозана, русолюбци!! а лозана е в швейцария. а швейцария е неутрална държава. не членува нито в ес, нито в нато! даже в брикс и еас не участва!

Най- обикновена политика!

Нямаше коментари по възможността за отпадане на състезанието между химическите раборатории и антидопинговите комисии. Ако се освободи употребата на допинг, състезателите сами ще се самоконтролират.

Жалка политическа интрижка дирижирана от Вашингтон. И на глава да застанат американските олигарси - тяхната империя трещи по шевовете и краят и е близък - белите стават малцинство, Китай ги изпревари като икономика.

Хей бот, чипът ти е дефектен (сигурно е китайски) и има нужда от подмяна.

бе китай ги изпревари като икономика, но преди това прескочи русия! и пътьом купи 1 150 000 декара руска земя! 1 150 000 дк. засега!

Любопитно! Къде го прочетохте това колега?

прави ли ви впечаление обаче, че руските политици не обелват и дума по същество за допинга, а го избиват само на жертвени пози

watch?v=rO0gXYcUq_w

И това е един от големите успехи на великият стратег - др.Путьо. Русия на Путлер стана за посмешище:държава-кенеф в който измамата,корупцията и терорът е държавна политика. Честито!

Чалгомутант, преди да квичиш си изплати задълженията към Русия! Само за Белене вече си длъжен един вагон евро!

Vladimir Borisov

Я, тАпака се изхлузил:)))

Руските инвалиди аут от олимпийските игри. Превръщат всичко в политика и се мъчат да го разрушат.

да сте чули някога руснаците да са виновни или криви за нещо?? Всички други си признават вината и се извиняват. Американците са го правили много пъти!! Но не и руснаците. Те са все невинни.

Мария Шарапова си призна. Мария Шарапова е рускиня. Следователно и руснаците си признават.

Шарапова не живее в Русия от 7 годишна възраст, така че е прихванала от западното чувство за отговорност и достойнство.

Шарапова е американка.

ако шарапова бе останала рускиня, щеше сега да е кранистка!

Да си правят евразийски гири и там да се състезават с арменци и киргизи.