Коментари - От Норвегия: Руски военни кораби плават към Сирия | Днес.dir.bg

От Норвегия: Руски военни кораби плават към Сирия

Руски военни кораби край бреговете на Норвегия превозват изтребители бомбардировачи, които вероятно ще подкрепят финална атака срещу Алепо след 2 седмици.

Обратно в новината

Коментари - От Норвегия: Руски военни кораби плават към Сирия | Днес.dir.bg

Коментари

си непросветен.Държава,която има космически въздушни сили не с изостанало въоръжение.Нито един човек да не остане ,те пак ще победят с Мъртвата ръка.

Скоро, протежетата на лудите крави- джихадистите и ислямистите от ИДИЛ и Ал Кайда...Ще бъдат яко ошамарени! Руснаците ще бият по Джихади Джотата в Сирия, пък ще се взривяват гъзовете на лудите крави в Фашингтон. :)

Само Петър Велики, е способен да се саморазправи със цял краварски флот, като 10 флот на Краварника в Средиземно море..А заедно с Кузнецов и останалите ескадрени миноносци, могат да изнесат силите на ПУТО от средиземноморието...Особено ако се присъединят и ракетните крайцери клас Слава- Москва и Маршал Устинов са в общата флота!

Голяма работа, само че корабния радар не вижда отвъд хоризонта, т.е. 20-25 км. Физиката е 'кучка' ;)

Да бе да....Само дето има самолети за ДРЛО, сателити, пасивни радари и куп други неща, които ти указват къде е врага:) Достатъчно, за да изстреляш рояк руски ракети - Оникси, Базалт, Гранит или Яхонти:) Пък нека радара не вижда отвъд хоризонта:)

Как беше обяда - пак пица ?

Ами не, хапнах си българска принцеса, с два айряна..Ти какво, по пиците ли си а? Нали знаеш, че пицата не е краварска? А италианско изобретение от средновековието:)

Корабите са общо 8 бр. НО КАК ЗВУЧИ ИЗЦЕПКАТА: "Разполагат целия Северен флот и голяма част от Балтийския, това е най-голямата дислокация на надводни военноморски сили от времето на Студената война", каза дипломатът. АЛО!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Всеки самолетоносач винаги е придружаван от подкрепящи го съдове. Ако целия северен флот и половината балтийски е това ТО БЪЛГАРИЯ ИМА ПО-ГОЛЯМ ФЛОТ ОТ СЕВЕРНИЯ ФЛОТ НА РУСИЯ. Тия западни "дипломати" стават само за клоуни в цирка!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! СМЯХ, смях, смях.....

НА СТРАХА ОЧИТЕ СА ГОЛЕМИ!!!

Това каза днес пожелал анонимност високопоставен............хахаха.......всички се засмяха Ей тези янки и техните слуги.... толкова са прозрачнииииии

Отлична новина! Браво братушки! УИзбийте до крак, терористите от ИДИЛ и Ал Кайда спонсорирани от Краварника! А ако избиете и една камара саудитски, йордански, катарски и краварски инструктури обучаващи Джихади Джотата в Алепо и Сирия..Никой няма да каже лоша дума, напротив!!! Целия свят ще празнува!!! Само лудите говеда ще ронят сълзи и ще пакетират труповете в чували за трупове...пътващи към Краварника:)

между другото един немски генерал вчера по немската телевизия каза ,че вуздушното превушодство на руснаците в сирия е такова ,че ако поискат и врабчетата ще ходят пеша.ха ха ,а русофобите могат да мият задните части и да хващат за анадола. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Въздушното превъходство на Русия е само в главите на руските тролове!Примери за руската изостаналост във технологиите и реални поражения на въоръжени с руска техника режими и талибани...бол!

превъзходството на русктите технологи въобще не сама възвушни е в докладите на секретни сътрудници от външното разузнаване на САЩ -руснаците са около 10 години предо останалите.

Особено осезаемо е руското превъзходство в сферата на електрониката и комуникациите.Може би заради това техни компютри не се намират - вероятно са върха на високите технологии,управлявят се само с гласови команди и са свръхсекретни.Все пак мъдрите русофили няма ли да ни осветлят откъде може да си набавим руски лаптопи(особено ако на техните пише"Сделано в России")?

и един пиян генерал от Пентагона на брифинг каза ,че Русия вече е унищожена,разпарчетосана и ликвидарана от славната американска армия в новата суперпродукция на Холивуд -"американски рейнджър-5 ".И всички журналисти изпопадаха от смях.А генерала го прибраха пак в лудницата

Това за руското технологично превъзходство не го вярват даже и руснаците!Совалките изнесоха над земята стотици сателити,американците конструираха стелт самолети ф-117 и произведоха високо точни свръх бързи оръжия! Вече имат и два вида изтребители пето поколение.Руснаците имат само шест прототипа!Може да се изброява до сутринта какво нямат руснаците и няма и да го имат и какво имат и изобретяват американците!?

Само че на американците всичко е реклама. Какво стана с невидимият стелт над Сърбия? Свлаиха го. От тогава програмата е закрита. Едно е на снимка, друго е в бой! Там шареното не държи на бой.

Един единствен самолет свален пи скоро пи случайност от колкото преднамерено! И къде е руският аналог на Ф-117? На фона на хилядите полети реализирани от САЩ и нато над Югославия и по време на първата и втората войни в Залива означава,че пропагандата на Москва си е дрънкане на глупости и налудничави фантасмагории

Един единствен самолет свален пи скоро пи случайност от колкото преднамерено! И къде е руският аналог на Ф-117? На фона на хилядите полети реализирани от САЩ и нато над Югославия и по време на първата и втората войни в Залива означава,че пропагандата на Москва си е дрънкане на глупости и налудничави фантасмагории

У России два стратегических союзника: армия и флота! Вперед к победе!

те хубаво са и съюзници, жалко че логиката и здравия разум са и врагове..

Малеее, страх!

миналата седмица руски ракетен крайцер с удари от средзиземно море /калибър/ бастиса поредната американска база от спецове на ЦРУ за обучение на терористи.Избити бяха най малко 80-100 души хамерски агенти.Пентагона пощуря и започна да циври на умрело и да сипе обвинения точно поради тази причина. Та за туй руснаците спряха ударите над Алепо и дадоха 48 часа да могат сащисаните и терористите от ал-нусра ал кайда и др.производни на САЩ , да излязан невредими от чувала в който се намират.Ако ли не ударите продължават.

Другата неназована причина е, че джихадистите са хванали за заложници инструкторите си и когато се бомбардира, мрат всички.

Този неназован източник каква квалификация използва когато американския флот прехвърля авианосни групи към Персийския залив, или в Средиземно море за ударите срещу Сърбия-те големи ли са , малки ли са? И с какво отиват? Тук за тия руски кораби той разсъждава, че не отивали за мир и любов. Какъв неистов рев за отрочетата от ИДИЛ, СДС и прочее... брадата паплач..

в Средиземноморието...

Бреййй!...

Един кораб, два корабА, много корабИ - това се учи в началното училище.

Начално.. Ай стига се фука бе !

Лаенето , оплюването, нескопосната ирония на соросоидчетата- русофоби е неподражаема ! От прочетените коментари има само няколко смислени и по същество! Всичко останало е плява, и "умствен" боклук изсипан на всеобщо осмиване ! Така става очевадно интелектуалното ниво на щеревци, стоиловци, аа и прочие клакьори немислещи с горният си етаж !!!

абе и ти не правиш впечатление на голям интелект.

Дежуриш май ! Продължавайте да пишете глупости !

Натовците пълнат гащи защо ли?

Дали ще стигнат руските таратайки до Сирия..ха.ха

Ти не бери грижа, твойте натовци само могат да констатират и гледат

какво да гледат? Ретро вехтория..ха.ха

Те половината ще потънат по пътя-като подводницата Курск

не плавали към сирия а към българия!покани ли са ги нашите другари партизани,ятаци ,и техните роднини и деца със бизнес във българия от атакка и другите партиии родени от бившето ни бкп и дс!ура другари!

Когато търчолята нахлуят и завземат родопите без никой да смее да им каже нещо друга песен ще засвириш

Вярвате ли, че ще запее? Тоя или е фес или краварска подлога, всички от породата българомразци и българоубийци.

ще стане едно голямо грябудугряу. зта световна. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

не били кораби, ами танкове. и не плавали, ами не могли да запалят!!! :::

Ей най-после са тръгнали. От 20 дни пишат, че ще тръгнат и все нещо отлагаха. Хайде към края на годината да стигнат Сирия.

Путя не каза ли че корабите вече са в Сирия и самолетите излитат от него? Ех... пак са свършили въглищата :))) не е шега. Единствения самолетоносач на въглища :)))))

на говедата им се спече лаайното от 8 кораба.

Ясно е че Путин виновен за всичко. ЕС и САШ е невините детца...

Не са споменати двата огромни товарни кораба,следващи ескадрата.Единият е натоварен с въглища,а другият с няколко тона водка.

-Ако не ми дават достатъчно водка ще избягам със спасителната лодка!

ЕВТИНО ПЛАТЕНИ,С ЕВТИНИ ЗАЯЖДАНИЯ...НАСАМ НАРОДЕ!!!РАЗПРОДАЖБА!!!НЕЩО ПО СЪЩЕСТВО,ПО ТЕМАТА?!

Някои се надяват да са въглища, ама май са брикети и то не от какво да е, а от обогатен уран.

По съм съгласен ,че подводниците имат по голямо значение от тези самолетоносачи при една термоядрена война. Тези плаващи планини от железа са абсолютно ненужни. За плашене на слаби в военно отношение държави или за още една война в беззъбия Ирак стават.

Термоядрена война няма да има, но все пак -кой мислиш има повече и по-добри подводници?

КОЙ ТЕ ПИТА ТЕБЕ?! ДА НЕ СИ ЗАВЪРШИЛ ВОЕННА ИЛИ ВОЕННО-МОРСКА АКАДЕМИЯ?! НЕ СЕ ИЗЖИВЯВАЙ КАТО СПЕЦИАЛИСТ,ЯВНО ЖЕНА ТИ НЕ ТИ ДАВА ДУМАТА У ВАС!!!

Разликата между този самолетоносач и кой да е "краварски" е същата, като разликата между колхоз и ранчо, между крепостен селянин и каубой...

големият проблем на Русия специално при самолетоносачите е следният. Те направиха един и спряха- икономиката им не издържа на усилието, това са страшно много пари. А тука номера е да ги пускаш един след друг, и всеки да е по-добър от предишния. Спреш ли, загубил си. Това те го правят с ракетната техника, но там не е такава скъпотия.

Големият проблем на Русия е, че там колхозниците са повече от каубоите, като първите дори не могат да осъзнаят разликата между двете и си мислят, че е едно и също.

Да, счетоха че е безмислено. Все пак те няма кого да завлядяват. Имат си достатъчно и затова предпочитат да си го пазят. А именно да правят отбранителни оръжия като ракетите. А колкото ди американските самолетоносачи то половината са се изплатили вече,...Ирак, Либия тук там...петрола от там им възвърна инвестицията.

Путин е натоварил Кузнецов със арматура и кофражни дъски за Кримския мост, трябва да го свърши преди летния сезон.

Кримският мост ще бъде сполетян от съдбата на Моторолата.

така е то, едни строят, други като не могат - рушат.

Обикновенният руснак, с минимална работна заплата от 120 евро, е много щастлив от тази новина... И други руснаци - милярдери, като Абрамович и хилядите такива приятели на Путин - те още повече си радват...

Дришлио, нали си обичаш България? Зашто сноишь пред екрана ? Хваштай калашника и на граница.

Аз съм служил казармата и още служа бе, мижитурко путинофилска... Ти може да си тролиш с клавишите в полза на Путин и против България, но България няма повече да ви се предаде...

pantaleich@abv.bg

Можеш да се изявяваш, като секакъв руски нерегистриран простак, в тоя форум, под секакви имена, но нема как да станеш по-убедителен...!

Абе Българите всъщност какво е чакате...... Нека да пратите своя армия, флотилия да избият терористите. Нека да пратите полиция на граница да интегрират имигрантите...... Нека ..

А ти к'ъв си та даваш акъл, какво да п авят българите !?

Това излишно Е вмме навежда на мисълта за една моя колежка - украинка, която за 40-50 години хивот в България така и не се научи добре български.

Автономноста на плаване на Кузнецов е 3850 мили при скорост 29 възла . и 8000 мили при 18 възла. После мазутът свърши. Винаги до корабът е нужен и танкер при по дълги плавания за да зарежда гориво. Идея си нямам колко гориво е нужно при такива мощни енергетични установки. Няма данни колко харчи един котел КВГ-4.А там са цели 8.

Кузнецов е абсолютно безполезен в класическа битка. Практиката е доказала, че само един самолетоносач и то с толкова малко самолети е недостатъчен. Е затова краварите имат съединения с по няколко самолетоносача. Трябва да имаш поне два - това е минимума. Даже и жълтурковците го разбраха и в момента строят копие на тоя дето купиха от Украйна

Вярно е! Също е вярно че трябва да е паркиран в някое пристанище до което има летище за да си изсипе там палубната авиация ако корабът е застрашен и има време за това разбира се. Точно това се и опитват да направят. Да го вържат в Сирия и да си приземят самолетите на сирийските военни летища. Друг полезен ход от военно значение нямат.

4,аз обаче забелязах че на самия самолетоносач се води безмилостна битка - на палубата матросите се замерват с празни бутилки от водка.На мостика офицерите играят навързано на карти,а командирът гледа порно филм.Казано накратко:"Адмирал Кузнецов" поддържа висока бойна готовност и желязна дисциплина.

30 възела могат само американските атомни самолетоносачи. Кузнецов пълзи с 6-8 възела в поход.

Не съм се надбягвал с него не знам...

А и само две ракети брамос и го спират на място. По принцип строенето на самолетоносачи и използването им в съвременна термоядрена война -е абсолютна загуба на пари и хора. Тея железа се унищожават най лесно.

jE sui oligofrenia, кажи за КУРск как потъна, колко извънземни оръжия имаше там ;)) ?

Нека се опитам още веднъж да го кажа, докато цензорът не ме е изтрил отново. Дир-овците са представили така тази новина, както и всички останали, като че ли Русия е тръгнала да завоюва света със своя самолетоносач. Всъщност тя е предупредила НАТО за своя рейд и норвежците няма защо да се правят на изненадани откриватели на руските кораби. Когато краварски кораби щъкат насам-натам, ДИР-овците мълчат, като облекчено д.пе. Не подвеждайте хората и не подценявайте тяхната интелигентност. А че Русия ще спечели войната в Сирия, това вече се вижда. Читателите ви не са слепи. Няма да можете да ги заблудите.

Капитане, 1948 Русия също спечели. Прати всичките си еврей от Червената армия в Израел барабар с пленените немски месершмити. Е еврейте победиха англичаните. Ама кво стана после между Москва и Тел Авив??? Същото ще стане и в Сирия. Рязаните ще оставят руснаците да им свършат мръсната работа и полле ще им ритнат бакърчето

При условие че 5000 неграмотни талибана завзеха двумилионен град, какво ли ще стане ако пратят 100 кадировчета дето вместо АЛЛАХ АКБАР реват ПУТИБН АКБАР?

Нема, какво да се опитваш : и да опитваш - и да не опитваш, можеш да залъгваш само тъпият червен електорат... Младите и умните хора, нема, как да ги заблудиш...

Умните и красивите, дето им плаща Сорос, тях ли не може да заблудиш. Трудно, те са си заблудени по условие.

Пояснявам за неуките соросоиди. Прочели някъде, че Адмирал Кузнецов е с паротурбинни двигатели и се кефят вече. На снимките търсят къде са му 4-те комина като на Титаник. А моряците с лопати пълнят с въглища котлите. Охх, горките соросчета! Единственият начин да се впрегне в работа ядрената енергия e като отделя топлина и с тази топлина се загрява вода, която прави пара. Прегрята, суха, над 300C. Тази пара върти парни турбини. А тези турбини въртят генератори, които правят ток. Така е във всички АЕЦ. По корабите и подводниците това също се използва, но има и варианти в които турбините директно въртят витлата, чрез редуктори. Въпрос на конструктивно решение. И отново повтарям - руските подводници са с по 2 реактора, докато УСА тенекетата са с по 1. Та какво остава за самолетоносач.

не реактори.

Абе мейт, Хубаво пишеш в защита на руските другари. Ама научи си урока, бе майка му стара. Научи руски поне. Самолетоносачът Кузнецов беше планиран за инсталиране на реактори, НО решение за това не беше взето. Крайцерът Петър Първи, който го ПРИДРУЖАВА е с ядрен реактор. Ба си дезинформацията. Вие сте жертви на собствената си дезинформация!

Нема смисъл да пищиш...! Вече сме в 21 век и всеки има информация, за абсолютно всичко, разлика от соца... Така че, не се прави на професор и информатор в сайта, щото информатор може и да си бил при бай Тошо, но вече си нищо...Тролче...

Туранага сама каза да гребете по-бързо, че иска да кара водни ски

Поясненията ти са верни с едно изключение - силовата установка на "Адмирал Кузнецов" не е ядрен реактор,а двигател,работещ с мазут.Освен това забравяш да отбележиш че САЩ имат 12 атомни самолетоносача,а Русия нито един.

Ето каква е за Кузнецов. паротурбинната уредба се захранва от пара произведена от котлите марка- КВГ-4.Всеки от 8-те котела е с производителност 4 мегавата и гори мазут. Корабът няма никакъв ядрен реактор като генератор на пара. Парата се произвежда от котли.

Което е по лесно и за подръжка и безопасна система за парни турбини. Все пак е можело да сложат ядрени реактори за производство на пара,но никога не е късно. Така ще освободят много място в машинното отделение. Вероятно е заложено в следващата модернизация на кораба.

Ще му сложат реактора предназначен за АЕЦ Белене.

Явно президента на Русия, му е по-важна Сирия, отколкото благосъстоянието на руснаците, щом хвърля толкова много пари извън страната... В най-бедната страна в ЕС, минималната заплата е 230 евро с тенденция да нараства... А в Русию, с " уникален" и "велик" президент - 120 евро...

много сте зле като казвате за раждиви кораби повятрваите ми не са а норге да не се обажда че самият тяхен генерал го каза по тв ще ни превземат за 1 седмиза русназите ако си го пожелаят нищо че цме от нато *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

НАТО-то умре скоропостижно.

Слагайте си плюсове руски тролчета, за самочуствие, но требва да знаете, че с това нема да промените реалноста... Требва, но никога нема да го узнаете, щото за това си требва мозък, а вие също както джуджето диктатор, имате липса на това вещество...

Това плаване се осъществява с любезното съдействие на бъдещите поколения на РФ, защото Путиновите военни авантюри изяждат днес точно техните пари.

Скъпи мурзилки тъй като няма желаещи руски моряци да служат на миризливата партенка Кузнецов, ви се отдава възможност да служите на Русия и да се запишете в екипжа на Кузнецов!! От палубата надолу ще се налага да носите противогази , тъй като канализацията тече и то доста!! Каютата ви ще е пълна с вода, но това да не ви притеснява, Носете си фенери защото долу няма осветление. Отопление също няма, ще е прохладно 12 градуса. Носете си ножки за картофите на обед.

Руските региони отплаваха за небитието, докато руските железа плават парадно към Сирия. От 94 региона, 56 имат дългове повече от допустимото в закона. Регионите залагат на банките предприятия, инфраструктура и бъдеща реколта за живи пари за да плащат заплати. По данни на Минфин за Септември съвкупният дълг към държавата, търговските банки и чужди финансови организации е достигнал астрономическата сума три трилиона рубли. Днес 1 долар се купува за 62.2992 рубли. Може да се захващате за калкулаторите и да смятате трилионите.

А за неизплатимия дълг на господарите си, заради който рипат за трета световна, нещо да кажеш?

Ще кажа разбира се. Американският дълг продължава да се купува, докато никой не иска да купува руски дълг. Дори Русия докато можеше купуваше американски дълг.

Абе Плевнелиев веднага да прати Армия. Да прати един буркан с краставиците и доматите ...

Всичко е много хубаво, не две неща не ми ясни. Откъде скиорите са решили, че тези кораби са тръгнали към Сирия, а не да заробват бившата робска колония ФАЩ? Второ - как тези кораби ще участват във финалната битка за Алепо? Инженерните им войски да не са прекопали канали от морето до Алепо?

Еми Путьо требва да ги раздвижи тия кораби, че ръждасяха, като руската икономика... Кога петрола беше 100 долара, руската икономика беше добре ; кога петрола падна наполовина и руската икономика падна наполовина... Нещо, като арабските държави износителки на петрол, с тая разлика, че при арабите нема чак такава криза... Явно тъпите арабски шейхове, имат по-големо IQ от руското джудже...

През зимата температурата в каютите не надвишава 12 градуса, а в хангара 5 градуса. Дори в хангара екипажът е с палта. При отрицателни температури и палубата замръзва и се обледява, което я прави непригодна за кацане. Единственият съществуващ вариант е размразяването й с познатите конвенционални методи. През зимата на 1998/1999 г. са замръзнали даже тръбите на един от основните котли. Често в каютите гори електрическата мрежа, както и трансформаторите. В каютите липсва напрежение от 220 V, а е прокарано незнайно защо никому ненужното 127 V. По тази причина някой от екипажа често хвърля фазата на 380 V, докато друг тегли жици до каютата си от захранване с 220 V. Това е повод за чести аварии, къси съединения и спирания на тока в цели отсеци. Един от механиците споделя, че кражбите са често явление. Краде се всичко от всеки. Наскоро някой открадна 200 чифта офицерски ботуши, а след няколко дни почти открито се разпродаваха сред екипажа. Командирът бесня, крещя, закани се, че всички ще вкара в ареста, но така и не откриха крадците. После сержантът показва и портмонето, завързано като герданче на врата. Така е най-сигурно, добавя усмихнат. Нашият репортер сподели, че с въпросният сержант са изпили заедно над литър водка за по-малко от половин час, макар че след 4 часа въпросният механик застъпвал дежурство. Аз изпих не повече от три водки и то защото ми беше адски студено сподели репортерът ни. В пристъп на откровение механикът ни показа снимка на плажуващия състав, който търси всяка възможност да се откъсне от мизерията в трюмовете. Командването проявява разбиране по въпроса.

Коментари - От Норвегия: Руски военни кораби плават към Сирия | Днес.dir.bg

От Норвегия: Руски военни кораби плават към Сирия

Руски военни кораби край бреговете на Норвегия превозват изтребители бомбардировачи, които вероятно ще подкрепят финална атака срещу Алепо след 2 седмици.

Обратно в новината

Коментари - От Норвегия: Руски военни кораби плават към Сирия | Днес.dir.bg

Коментари

си непросветен.Държава,която има космически въздушни сили не с изостанало въоръжение.Нито един човек да не остане ,те пак ще победят с Мъртвата ръка.

Скоро, протежетата на лудите крави- джихадистите и ислямистите от ИДИЛ и Ал Кайда...Ще бъдат яко ошамарени! Руснаците ще бият по Джихади Джотата в Сирия, пък ще се взривяват гъзовете на лудите крави в Фашингтон. :)

Само Петър Велики, е способен да се саморазправи със цял краварски флот, като 10 флот на Краварника в Средиземно море..А заедно с Кузнецов и останалите ескадрени миноносци, могат да изнесат силите на ПУТО от средиземноморието...Особено ако се присъединят и ракетните крайцери клас Слава- Москва и Маршал Устинов са в общата флота!

Голяма работа, само че корабния радар не вижда отвъд хоризонта, т.е. 20-25 км. Физиката е 'кучка' ;)

Да бе да....Само дето има самолети за ДРЛО, сателити, пасивни радари и куп други неща, които ти указват къде е врага:) Достатъчно, за да изстреляш рояк руски ракети - Оникси, Базалт, Гранит или Яхонти:) Пък нека радара не вижда отвъд хоризонта:)

Как беше обяда - пак пица ?

Ами не, хапнах си българска принцеса, с два айряна..Ти какво, по пиците ли си а? Нали знаеш, че пицата не е краварска? А италианско изобретение от средновековието:)

Корабите са общо 8 бр. НО КАК ЗВУЧИ ИЗЦЕПКАТА: "Разполагат целия Северен флот и голяма част от Балтийския, това е най-голямата дислокация на надводни военноморски сили от времето на Студената война", каза дипломатът. АЛО!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Всеки самолетоносач винаги е придружаван от подкрепящи го съдове. Ако целия северен флот и половината балтийски е това ТО БЪЛГАРИЯ ИМА ПО-ГОЛЯМ ФЛОТ ОТ СЕВЕРНИЯ ФЛОТ НА РУСИЯ. Тия западни "дипломати" стават само за клоуни в цирка!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! СМЯХ, смях, смях.....

НА СТРАХА ОЧИТЕ СА ГОЛЕМИ!!!

Това каза днес пожелал анонимност високопоставен............хахаха.......всички се засмяха Ей тези янки и техните слуги.... толкова са прозрачнииииии

Отлична новина! Браво братушки! УИзбийте до крак, терористите от ИДИЛ и Ал Кайда спонсорирани от Краварника! А ако избиете и една камара саудитски, йордански, катарски и краварски инструктури обучаващи Джихади Джотата в Алепо и Сирия..Никой няма да каже лоша дума, напротив!!! Целия свят ще празнува!!! Само лудите говеда ще ронят сълзи и ще пакетират труповете в чували за трупове...пътващи към Краварника:)

между другото един немски генерал вчера по немската телевизия каза ,че вуздушното превушодство на руснаците в сирия е такова ,че ако поискат и врабчетата ще ходят пеша.ха ха ,а русофобите могат да мият задните части и да хващат за анадола. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Въздушното превъходство на Русия е само в главите на руските тролове!Примери за руската изостаналост във технологиите и реални поражения на въоръжени с руска техника режими и талибани...бол!

превъзходството на русктите технологи въобще не сама възвушни е в докладите на секретни сътрудници от външното разузнаване на САЩ -руснаците са около 10 години предо останалите.

Особено осезаемо е руското превъзходство в сферата на електрониката и комуникациите.Може би заради това техни компютри не се намират - вероятно са върха на високите технологии,управлявят се само с гласови команди и са свръхсекретни.Все пак мъдрите русофили няма ли да ни осветлят откъде може да си набавим руски лаптопи(особено ако на техните пише"Сделано в России")?

и един пиян генерал от Пентагона на брифинг каза ,че Русия вече е унищожена,разпарчетосана и ликвидарана от славната американска армия в новата суперпродукция на Холивуд -"американски рейнджър-5 ".И всички журналисти изпопадаха от смях.А генерала го прибраха пак в лудницата

Това за руското технологично превъзходство не го вярват даже и руснаците!Совалките изнесоха над земята стотици сателити,американците конструираха стелт самолети ф-117 и произведоха високо точни свръх бързи оръжия! Вече имат и два вида изтребители пето поколение.Руснаците имат само шест прототипа!Може да се изброява до сутринта какво нямат руснаците и няма и да го имат и какво имат и изобретяват американците!?

Само че на американците всичко е реклама. Какво стана с невидимият стелт над Сърбия? Свлаиха го. От тогава програмата е закрита. Едно е на снимка, друго е в бой! Там шареното не държи на бой.

Един единствен самолет свален пи скоро пи случайност от колкото преднамерено! И къде е руският аналог на Ф-117? На фона на хилядите полети реализирани от САЩ и нато над Югославия и по време на първата и втората войни в Залива означава,че пропагандата на Москва си е дрънкане на глупости и налудничави фантасмагории

Един единствен самолет свален пи скоро пи случайност от колкото преднамерено! И къде е руският аналог на Ф-117? На фона на хилядите полети реализирани от САЩ и нато над Югославия и по време на първата и втората войни в Залива означава,че пропагандата на Москва си е дрънкане на глупости и налудничави фантасмагории

У России два стратегических союзника: армия и флота! Вперед к победе!

те хубаво са и съюзници, жалко че логиката и здравия разум са и врагове..

Малеее, страх!

миналата седмица руски ракетен крайцер с удари от средзиземно море /калибър/ бастиса поредната американска база от спецове на ЦРУ за обучение на терористи.Избити бяха най малко 80-100 души хамерски агенти.Пентагона пощуря и започна да циври на умрело и да сипе обвинения точно поради тази причина. Та за туй руснаците спряха ударите над Алепо и дадоха 48 часа да могат сащисаните и терористите от ал-нусра ал кайда и др.производни на САЩ , да излязан невредими от чувала в който се намират.Ако ли не ударите продължават.

Другата неназована причина е, че джихадистите са хванали за заложници инструкторите си и когато се бомбардира, мрат всички.

Този неназован източник каква квалификация използва когато американския флот прехвърля авианосни групи към Персийския залив, или в Средиземно море за ударите срещу Сърбия-те големи ли са , малки ли са? И с какво отиват? Тук за тия руски кораби той разсъждава, че не отивали за мир и любов. Какъв неистов рев за отрочетата от ИДИЛ, СДС и прочее... брадата паплач..

в Средиземноморието...

Бреййй!...

Един кораб, два корабА, много корабИ - това се учи в началното училище.

Начално.. Ай стига се фука бе !

Лаенето , оплюването, нескопосната ирония на соросоидчетата- русофоби е неподражаема ! От прочетените коментари има само няколко смислени и по същество! Всичко останало е плява, и "умствен" боклук изсипан на всеобщо осмиване ! Така става очевадно интелектуалното ниво на щеревци, стоиловци, аа и прочие клакьори немислещи с горният си етаж !!!

абе и ти не правиш впечатление на голям интелект.

Дежуриш май ! Продължавайте да пишете глупости !

Натовците пълнат гащи защо ли?

Дали ще стигнат руските таратайки до Сирия..ха.ха

Ти не бери грижа, твойте натовци само могат да констатират и гледат

какво да гледат? Ретро вехтория..ха.ха

Те половината ще потънат по пътя-като подводницата Курск

не плавали към сирия а към българия!покани ли са ги нашите другари партизани,ятаци ,и техните роднини и деца със бизнес във българия от атакка и другите партиии родени от бившето ни бкп и дс!ура другари!

Когато търчолята нахлуят и завземат родопите без никой да смее да им каже нещо друга песен ще засвириш

Вярвате ли, че ще запее? Тоя или е фес или краварска подлога, всички от породата българомразци и българоубийци.

ще стане едно голямо грябудугряу. зта световна. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

не били кораби, ами танкове. и не плавали, ами не могли да запалят!!! :::

Ей най-после са тръгнали. От 20 дни пишат, че ще тръгнат и все нещо отлагаха. Хайде към края на годината да стигнат Сирия.

Путя не каза ли че корабите вече са в Сирия и самолетите излитат от него? Ех... пак са свършили въглищата :))) не е шега. Единствения самолетоносач на въглища :)))))

на говедата им се спече лаайното от 8 кораба.

Ясно е че Путин виновен за всичко. ЕС и САШ е невините детца...

Не са споменати двата огромни товарни кораба,следващи ескадрата.Единият е натоварен с въглища,а другият с няколко тона водка.

-Ако не ми дават достатъчно водка ще избягам със спасителната лодка!

ЕВТИНО ПЛАТЕНИ,С ЕВТИНИ ЗАЯЖДАНИЯ...НАСАМ НАРОДЕ!!!РАЗПРОДАЖБА!!!НЕЩО ПО СЪЩЕСТВО,ПО ТЕМАТА?!

Някои се надяват да са въглища, ама май са брикети и то не от какво да е, а от обогатен уран.

По съм съгласен ,че подводниците имат по голямо значение от тези самолетоносачи при една термоядрена война. Тези плаващи планини от железа са абсолютно ненужни. За плашене на слаби в военно отношение държави или за още една война в беззъбия Ирак стават.

Термоядрена война няма да има, но все пак -кой мислиш има повече и по-добри подводници?

КОЙ ТЕ ПИТА ТЕБЕ?! ДА НЕ СИ ЗАВЪРШИЛ ВОЕННА ИЛИ ВОЕННО-МОРСКА АКАДЕМИЯ?! НЕ СЕ ИЗЖИВЯВАЙ КАТО СПЕЦИАЛИСТ,ЯВНО ЖЕНА ТИ НЕ ТИ ДАВА ДУМАТА У ВАС!!!

Разликата между този самолетоносач и кой да е "краварски" е същата, като разликата между колхоз и ранчо, между крепостен селянин и каубой...

големият проблем на Русия специално при самолетоносачите е следният. Те направиха един и спряха- икономиката им не издържа на усилието, това са страшно много пари. А тука номера е да ги пускаш един след друг, и всеки да е по-добър от предишния. Спреш ли, загубил си. Това те го правят с ракетната техника, но там не е такава скъпотия.

Големият проблем на Русия е, че там колхозниците са повече от каубоите, като първите дори не могат да осъзнаят разликата между двете и си мислят, че е едно и също.

Да, счетоха че е безмислено. Все пак те няма кого да завлядяват. Имат си достатъчно и затова предпочитат да си го пазят. А именно да правят отбранителни оръжия като ракетите. А колкото ди американските самолетоносачи то половината са се изплатили вече,...Ирак, Либия тук там...петрола от там им възвърна инвестицията.

Путин е натоварил Кузнецов със арматура и кофражни дъски за Кримския мост, трябва да го свърши преди летния сезон.

Кримският мост ще бъде сполетян от съдбата на Моторолата.

така е то, едни строят, други като не могат - рушат.

Обикновенният руснак, с минимална работна заплата от 120 евро, е много щастлив от тази новина... И други руснаци - милярдери, като Абрамович и хилядите такива приятели на Путин - те още повече си радват...

Дришлио, нали си обичаш България? Зашто сноишь пред екрана ? Хваштай калашника и на граница.

Аз съм служил казармата и още служа бе, мижитурко путинофилска... Ти може да си тролиш с клавишите в полза на Путин и против България, но България няма повече да ви се предаде...

pantaleich@abv.bg

Можеш да се изявяваш, като секакъв руски нерегистриран простак, в тоя форум, под секакви имена, но нема как да станеш по-убедителен...!

Абе Българите всъщност какво е чакате...... Нека да пратите своя армия, флотилия да избият терористите. Нека да пратите полиция на граница да интегрират имигрантите...... Нека ..

А ти к'ъв си та даваш акъл, какво да п авят българите !?

Това излишно Е вмме навежда на мисълта за една моя колежка - украинка, която за 40-50 години хивот в България така и не се научи добре български.

Автономноста на плаване на Кузнецов е 3850 мили при скорост 29 възла . и 8000 мили при 18 възла. После мазутът свърши. Винаги до корабът е нужен и танкер при по дълги плавания за да зарежда гориво. Идея си нямам колко гориво е нужно при такива мощни енергетични установки. Няма данни колко харчи един котел КВГ-4.А там са цели 8.

Кузнецов е абсолютно безполезен в класическа битка. Практиката е доказала, че само един самолетоносач и то с толкова малко самолети е недостатъчен. Е затова краварите имат съединения с по няколко самолетоносача. Трябва да имаш поне два - това е минимума. Даже и жълтурковците го разбраха и в момента строят копие на тоя дето купиха от Украйна

Вярно е! Също е вярно че трябва да е паркиран в някое пристанище до което има летище за да си изсипе там палубната авиация ако корабът е застрашен и има време за това разбира се. Точно това се и опитват да направят. Да го вържат в Сирия и да си приземят самолетите на сирийските военни летища. Друг полезен ход от военно значение нямат.

4,аз обаче забелязах че на самия самолетоносач се води безмилостна битка - на палубата матросите се замерват с празни бутилки от водка.На мостика офицерите играят навързано на карти,а командирът гледа порно филм.Казано накратко:"Адмирал Кузнецов" поддържа висока бойна готовност и желязна дисциплина.

30 възела могат само американските атомни самолетоносачи. Кузнецов пълзи с 6-8 възела в поход.

Не съм се надбягвал с него не знам...

А и само две ракети брамос и го спират на място. По принцип строенето на самолетоносачи и използването им в съвременна термоядрена война -е абсолютна загуба на пари и хора. Тея железа се унищожават най лесно.

jE sui oligofrenia, кажи за КУРск как потъна, колко извънземни оръжия имаше там ;)) ?

Нека се опитам още веднъж да го кажа, докато цензорът не ме е изтрил отново. Дир-овците са представили така тази новина, както и всички останали, като че ли Русия е тръгнала да завоюва света със своя самолетоносач. Всъщност тя е предупредила НАТО за своя рейд и норвежците няма защо да се правят на изненадани откриватели на руските кораби. Когато краварски кораби щъкат насам-натам, ДИР-овците мълчат, като облекчено д.пе. Не подвеждайте хората и не подценявайте тяхната интелигентност. А че Русия ще спечели войната в Сирия, това вече се вижда. Читателите ви не са слепи. Няма да можете да ги заблудите.

Капитане, 1948 Русия също спечели. Прати всичките си еврей от Червената армия в Израел барабар с пленените немски месершмити. Е еврейте победиха англичаните. Ама кво стана после между Москва и Тел Авив??? Същото ще стане и в Сирия. Рязаните ще оставят руснаците да им свършат мръсната работа и полле ще им ритнат бакърчето

При условие че 5000 неграмотни талибана завзеха двумилионен град, какво ли ще стане ако пратят 100 кадировчета дето вместо АЛЛАХ АКБАР реват ПУТИБН АКБАР?

Нема, какво да се опитваш : и да опитваш - и да не опитваш, можеш да залъгваш само тъпият червен електорат... Младите и умните хора, нема, как да ги заблудиш...

Умните и красивите, дето им плаща Сорос, тях ли не може да заблудиш. Трудно, те са си заблудени по условие.

Пояснявам за неуките соросоиди. Прочели някъде, че Адмирал Кузнецов е с паротурбинни двигатели и се кефят вече. На снимките търсят къде са му 4-те комина като на Титаник. А моряците с лопати пълнят с въглища котлите. Охх, горките соросчета! Единственият начин да се впрегне в работа ядрената енергия e като отделя топлина и с тази топлина се загрява вода, която прави пара. Прегрята, суха, над 300C. Тази пара върти парни турбини. А тези турбини въртят генератори, които правят ток. Така е във всички АЕЦ. По корабите и подводниците това също се използва, но има и варианти в които турбините директно въртят витлата, чрез редуктори. Въпрос на конструктивно решение. И отново повтарям - руските подводници са с по 2 реактора, докато УСА тенекетата са с по 1. Та какво остава за самолетоносач.

не реактори.

Абе мейт, Хубаво пишеш в защита на руските другари. Ама научи си урока, бе майка му стара. Научи руски поне. Самолетоносачът Кузнецов беше планиран за инсталиране на реактори, НО решение за това не беше взето. Крайцерът Петър Първи, който го ПРИДРУЖАВА е с ядрен реактор. Ба си дезинформацията. Вие сте жертви на собствената си дезинформация!

Нема смисъл да пищиш...! Вече сме в 21 век и всеки има информация, за абсолютно всичко, разлика от соца... Така че, не се прави на професор и информатор в сайта, щото информатор може и да си бил при бай Тошо, но вече си нищо...Тролче...

Туранага сама каза да гребете по-бързо, че иска да кара водни ски

Поясненията ти са верни с едно изключение - силовата установка на "Адмирал Кузнецов" не е ядрен реактор,а двигател,работещ с мазут.Освен това забравяш да отбележиш че САЩ имат 12 атомни самолетоносача,а Русия нито един.

Ето каква е за Кузнецов. паротурбинната уредба се захранва от пара произведена от котлите марка- КВГ-4.Всеки от 8-те котела е с производителност 4 мегавата и гори мазут. Корабът няма никакъв ядрен реактор като генератор на пара. Парата се произвежда от котли.

Което е по лесно и за подръжка и безопасна система за парни турбини. Все пак е можело да сложат ядрени реактори за производство на пара,но никога не е късно. Така ще освободят много място в машинното отделение. Вероятно е заложено в следващата модернизация на кораба.

Ще му сложат реактора предназначен за АЕЦ Белене.

Явно президента на Русия, му е по-важна Сирия, отколкото благосъстоянието на руснаците, щом хвърля толкова много пари извън страната... В най-бедната страна в ЕС, минималната заплата е 230 евро с тенденция да нараства... А в Русию, с " уникален" и "велик" президент - 120 евро...

много сте зле като казвате за раждиви кораби повятрваите ми не са а норге да не се обажда че самият тяхен генерал го каза по тв ще ни превземат за 1 седмиза русназите ако си го пожелаят нищо че цме от нато *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

НАТО-то умре скоропостижно.

Слагайте си плюсове руски тролчета, за самочуствие, но требва да знаете, че с това нема да промените реалноста... Требва, но никога нема да го узнаете, щото за това си требва мозък, а вие също както джуджето диктатор, имате липса на това вещество...

Това плаване се осъществява с любезното съдействие на бъдещите поколения на РФ, защото Путиновите военни авантюри изяждат днес точно техните пари.

Скъпи мурзилки тъй като няма желаещи руски моряци да служат на миризливата партенка Кузнецов, ви се отдава възможност да служите на Русия и да се запишете в екипжа на Кузнецов!! От палубата надолу ще се налага да носите противогази , тъй като канализацията тече и то доста!! Каютата ви ще е пълна с вода, но това да не ви притеснява, Носете си фенери защото долу няма осветление. Отопление също няма, ще е прохладно 12 градуса. Носете си ножки за картофите на обед.

Руските региони отплаваха за небитието, докато руските железа плават парадно към Сирия. От 94 региона, 56 имат дългове повече от допустимото в закона. Регионите залагат на банките предприятия, инфраструктура и бъдеща реколта за живи пари за да плащат заплати. По данни на Минфин за Септември съвкупният дълг към държавата, търговските банки и чужди финансови организации е достигнал астрономическата сума три трилиона рубли. Днес 1 долар се купува за 62.2992 рубли. Може да се захващате за калкулаторите и да смятате трилионите.

А за неизплатимия дълг на господарите си, заради който рипат за трета световна, нещо да кажеш?

Ще кажа разбира се. Американският дълг продължава да се купува, докато никой не иска да купува руски дълг. Дори Русия докато можеше купуваше американски дълг.

Абе Плевнелиев веднага да прати Армия. Да прати един буркан с краставиците и доматите ...

Всичко е много хубаво, не две неща не ми ясни. Откъде скиорите са решили, че тези кораби са тръгнали към Сирия, а не да заробват бившата робска колония ФАЩ? Второ - как тези кораби ще участват във финалната битка за Алепо? Инженерните им войски да не са прекопали канали от морето до Алепо?

Еми Путьо требва да ги раздвижи тия кораби, че ръждасяха, като руската икономика... Кога петрола беше 100 долара, руската икономика беше добре ; кога петрола падна наполовина и руската икономика падна наполовина... Нещо, като арабските държави износителки на петрол, с тая разлика, че при арабите нема чак такава криза... Явно тъпите арабски шейхове, имат по-големо IQ от руското джудже...

През зимата температурата в каютите не надвишава 12 градуса, а в хангара 5 градуса. Дори в хангара екипажът е с палта. При отрицателни температури и палубата замръзва и се обледява, което я прави непригодна за кацане. Единственият съществуващ вариант е размразяването й с познатите конвенционални методи. През зимата на 1998/1999 г. са замръзнали даже тръбите на един от основните котли. Често в каютите гори електрическата мрежа, както и трансформаторите. В каютите липсва напрежение от 220 V, а е прокарано незнайно защо никому ненужното 127 V. По тази причина някой от екипажа често хвърля фазата на 380 V, докато друг тегли жици до каютата си от захранване с 220 V. Това е повод за чести аварии, къси съединения и спирания на тока в цели отсеци. Един от механиците споделя, че кражбите са често явление. Краде се всичко от всеки. Наскоро някой открадна 200 чифта офицерски ботуши, а след няколко дни почти открито се разпродаваха сред екипажа. Командирът бесня, крещя, закани се, че всички ще вкара в ареста, но така и не откриха крадците. После сержантът показва и портмонето, завързано като герданче на врата. Така е най-сигурно, добавя усмихнат. Нашият репортер сподели, че с въпросният сержант са изпили заедно над литър водка за по-малко от половин час, макар че след 4 часа въпросният механик застъпвал дежурство. Аз изпих не повече от три водки и то защото ми беше адски студено сподели репортерът ни. В пристъп на откровение механикът ни показа снимка на плажуващия състав, който търси всяка възможност да се откъсне от мизерията в трюмовете. Командването проявява разбиране по въпроса.