Излъгаха ли Русия, че НАТО няма да се разширява?

Излъгаха ли в началото на деветдесетте години на миналия век Горбачов, че след обединението на Германия, НАТО няма да се разширява повече към границите и?

Обратно в новината

Коментари - Излъгаха ли Русия, че НАТО няма да се разширява? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БРЦК

Е то е ясно ,че са ги излъгали. То и затова Путин си прибра Крим и Луганск и Донбас. Щото наглеците направиха преврат в Украйна и се готвеха да ги приемат в НАТО и да правят военни бази на границата с Русия. Еми няма как да стане...

абсолютна пропаганда, територията на добрите трябва да расте, това е развитие

Поредно доказателство за тъпотията на Путин.

Поредният коментар от човек който не е чвел статията а като погледне че там става въпрос зха Путин и Русия плюе. Я ми кажи Либелче, ако наебат майка ти на центхра на селото как ще се отнасяш към насилницитие. Путин даже е мек макар че може да откхсне яйццата на Европа и Америка които са в не най доброто състояние в момента!

Друг парадокс - ако и след като Горбачов е отишъл с ПРИДРУЖАВАЩИТЕ ГО ВИСОКОПОСТВЕНИ РУСНАЦИ да преговаря и се договаря КАТО ПОБЕДЕНА в Студената война страна, тоест не той, а страната д победена и това не става за година, две или дори пет или десет... то как и защо само и единствено той да е виновният за СССР и разпада му!?! Ако Западът е излъгал к надлъгал Изтока, СССР, то тогава това какво говори за СССР? Нали в Москва са умните и продпериращите а на Запад са загубените, малодушните и загниващите? А, Горбачов сам, или с още няколко човека предал целия огромен СССР и соц. лагера! Ами ако това е така какво пък точно говори к разкрива това за СССР, системата там, за соц.лагера? За диктатура ли става дума, или за кръгли идиоти там? Буш и Западът били поели ангажимент, дали и гаранции и ... не си изпълнили били обещанието (обещанията)!!!! Добре, да приемем, че наистина е така - да кажем Западът са гадняри, лъжци, мошеници, кофти типове, които не си държат на думата и излъгали честните, умни и почтени руснаци и Москва. Ама хайде сега пък малко да помислиме. Знае ли някой от привържениците на тази теза какво точно означават ВАЛИДНИ обещания и гаранции? Да поясня - гаранцията гарантира договореното, тоест ако договореното не се изпълни по нечия вина и отговорност, влиза в сила дадената ог него ВАЛИДНА гаранция! С две думи, простичко казано, като за дебили - взимаш заем за жилище и гарантираш с друг актив или самото жилище че ще си изплатил целия заем с лихвите съгласно подписания договор между теб и банката. Не си изпълняваш задълженията, спираш да плащаш - слиза с сила и се задейства гаранцията, взимат ГК жилището или актива, който е вписан като гаранция! К така - аз питам, коя и кои и какви са СПОНЕНАТИТЕ ГАРАНЦИИ по обещанията на Запада пред Москва? Или и тук пак са ги заблудили и измамили!

Ами то ще излезе, че не са много умни и че са били много доверчиви тези в Кремъл, бе! И ако не са спазени договорките тези гаранции влезли ли са в зила - ако е така няма какво да плачат! А ако ли не - ами това тогава означава, че или не е имало действителни такива, или - понеже изрично се споменава, че имало - тези от Москва са глупави и/или продажни! А всички знаем, че всъщност не са толкова глупави! Много добре им знаем и адета, и характера, и нрава! Те са всичко друго, или по-скоро точно обратното на доверчиви - доверчив диктатор, насилник и грабител няма! Накрая - да, има прецакани и излъгани и от тези тайни договорки и конспирации, но това не са никои от присъствалите там, нито и от сегашните управляващи и политици, а ПРЕЦАКАНИТЕ СА ХОРАТА, обикновените хора, народите им, к не само техните! А и тези днес, и онези тогава ог властта и договарящите се СА САНО И ВИНАГИ СРЕД ОБЛАГОДЕТЕСТВАНИТЕ от тези договоркк, от които всички останали губят! С две думи, и за тези и от Изток, и от Запад важи на определени високи и най-високи нива: Гарван Гарвану ОКО НЕ ВАДИ! Или като само погледне човек че по-малко от 1 процент, всъщност само няколко човека реално притежават почти целия свят и че В ЕДНА ГОЛЯМА ВОЙНА НАЙ-МНОГО ИМА ДА ИЗГУБИ ТОЗИ, КПЙТО ... НАЙ-МНОГО ИМА, и мисля, че бе се и изисква особен акъл и интелект за да се разбере за какво точно д ставало и става дума. А другото са версии и пиеска за пред хората.

"Високата" дипломация е като джентълменството. Думата знпачи повече от всичко. Е за пореден път виждаме кои са "джентълмените" кои са каубоите (краварите)

Аз чета статията (и между другото за сетен път се убеждавам, че Дир-а е част от пропагандната, хибридната война на Москва срещу Запада и ЕС! и се чудя какво е мнението на съответните служби с България, които би трябвало да се занимават с този много сериозен според ЕС проблем, и това няма абсолютно нищо общо с журналистика или свободата на словото и мненията) и коментарите и хем ми е смешно, хем им се чудя на червенотиквеничетата, изживяващи се за русофили. Например колко много те се подиграваха, че на такава уж голяма държава като Америка Путин й бил назначил президента Тръмп, ако това било вярно и колко (по-)силна и велика била Русия на Путин пред Америка! Дотук добре, обаче... Тези същите години наред ореваха орталъка как Горбачов бил разрушил така легналия им на сърцето СВСР, защото ... БИЛ ЧОВЕК ИЛИ ГО БИЛИ КУПИЛИ, ИЛИ ВЕРБУВАЛИ или каквато друга подобна глупост са измъдрили или подали от ... Запада!?!? Но някак си по този повод не ги виждам подигравките им, а само смешен плач:) Друго - много от тези категорично отричаха, че Тръмп се бил месил в американските избори и ударил рамо на Тръмп (нищо че с Думата при избора му се отваряше шампанско и се викаше Тръмп наш!), и че това не било изобщо възможно но при великият им и любим СССР с толкова по-добрите им, най-добрите служби, политици и дипломати .. ТОЧНО ТАКА СЕ СЛУЧИЛО ПРИ Горбачов:) !?! Нататък...

След като Горбачов и върхушката в Кремъл (Горбачов не е бил сам на тези срещи, знае се кои са били останалите високопоставени руски участници) НЕ СЕ Е ПОГРИЖИЛ ДА СЕ ОГОРМИ НАДЛЕЖНО И КАКТО Е ПРИЕТО И ПОДОБАВА В ДОГОВОР, подписан и от двете страни вкл. с точката за не разрешението на НАТО, значи ... това не им е било толкова важно, бай-важното в Кремъл, иначе какви по-големи гаранции биха могли да имат от публикувания и подписан от страните договор!?! Още повече че тази договорка се повдига и коментира публично толкова време след срещата в Малта! И тогава естествено възниква следващият логичен въпрос, който неизбежно възниква, е след като това не им е било толкова важно, ТО КОЕ Е БИЛО НАЙ-ВАЖНОТО, за какво е тази среща и какво са се договаряли и защо толкова тайно! Вече е съвсем ясно, че подобно на България в края на 1989 година червената върхушка е узряла за мисълта, че идват неизбежни промени и че те ще засегнат всички аспекти на живота им и на хората и властта им. В България многобройни свидетели, признания к документи недвусмислено сочат ОГРОМНИЯ УПЛАХ, СТРАХ и дори ПАНИКА на управляващата комунистическа върхушка от гнева и омразата на хората поради безбройните им престъпления, издевателства, корупция, кражби к репресии. Така че първата к основна грижа, цел и задача на комунистическата върхушка и в София, и в Москва логично не е можела да е друга, освен ДА СПАСИ КОЖАТА, да предотврати изправянето й пред съда и търсенето на отговорност, и дори кървавата саморазправа на народа (спомнете си съдбата наЧаушеску) И естествено запазване не само на живота, но и на заграбеното и придобитото от тази червена номенклатура! Тези гаранции са били важните и основните, които е търсела и очевидно намерила Москва в лицето на Запада, при срещата в Малта между Горбачов и Буш. И това обяснява и защо няма нищо черно на бяло и защо е била тази голяма и необяснима тайнственост.

В Малта Горбачов отива като победена страна в Третата (Студената) Световна война. Като такъв, не е имал думата за нищо. Тогава единствената му задача е била да не станат за смях пред целия източен блок, които десетилетия са си плащали на СССР, за да ги пази от шовинистичните империалисти, а накрая СССР ги предаде всичките без дори да има битка. А някои страни, като България, направо ги продаде на победителите, откупвайки собственото си спокойствие за още известно време. Ей така - по братски.

Всеки, който наистина сериозно се интересува от поетите договорености между СССР и Запада и кой какво, как и защо е обещавал не може да не знае, че всички компетентни по въпроса са абсолютно единодушни по един въпрос: за срещата на високо равнище в Малта между Михаил Горбачов и Джордж Буш е най-характерното, че ТЯ Е ЗАБУЛЕНА В ГОЛЯМА ТАЙНСТВЕНОСТ И ОТЧЕТЛИВ НЕДОСТИГ НА ДОСТОВЕРНИ ДОКУМЕНТИ И ДАННИ! НЕ Е ПОДПИСАН НИКАКЪВ ДОКУМЕНТ!!! Решават се толкова важни въпроси, които касаят толкова много хора и страни и бъдещето им десетилетия напред, и ... НЯМА НИТО ЕДИН ПОДПИСАН ДОКУМЕНТ!!! Нито една договореност черно на бяло! За какво говори всичко това и какво показва и доказва? Че явно и двете договарящи страни са имали много сериозни основания народите и на двете държави и изобщо обществеността да не е информирана какво точно, защо и как е договаряно и кой какви ангажименти е поемал! Но забележете - те не се договарят и поемат ангажименти от свое име и за своя сметка и на своя отговорност, а за сметка на хората, държавите и народите, и то не само техните! Тогава възниква логичноя въпрос какво точно ТОЛКОВА ТАЙНО СА ДОГОВАРЯЛИ, при какви условия и с какви ангажименти! И отговорите на тези важни въпроси може да се намерят в събитията, които предхождат срещата както и във всичко, което става след нея!

ми то е ясно какво са се договорили, ама русские като са некадърни фалираха отново! 1893г. , 1885г. , 1918г. , 1991г., 1997г.! за сега. през 1991г ссср умре щото фалира! запада им предостави заеми и технологии, ама през 1997г и елцин ги фалира!. елцин пробута путин, путин взе да се вдървява, и запада вече недава парички! и россия отново е в батака!

Ане ясно, ясно ама не на всички. Явиш само колко народ, от тези, червенотиквеничетата неистово мразят Горбачов (не че и на мен ми е Любимец, де) и го набеждават к упрекват във всички злини на света и че той бил разбил СССР и соц. лагера, а иначе те си цъфтели и връзвали! И непрекъснато въртят тези опорни точки и дори си вярват, и не искат поне малко да се заинтересуват и разберат и научат, да вденат че Горбачов например не се е договарял сам с Буш, а там важна роля са изиграли и други големи червени велможи от Кремъл к ме вече куп документи, хора в Кремъл и документи и архиви недвусмислено сочат, че тези договорки са се подготвяли в Москва дълго време, месеци и дори години преди срещата и че са имали руснаците няколко разработени варианта за договаряне!!! Ама иди и го обясни на някой Пт дебилите червенотиквеничета.

В укрепването на НАТО Очаква се Тръмп да му се отблагодари Путю е на път да вкаравцАлианса Финландия , Норвегив и Швеция - нещо което не се удаде на САЩ 50 години

На блядките?! Те бяха победени в Студената война А победените духат супата

Не разбрах Русия обещала ли е,че няма да стига до Германия и до кога ще ги трае

Расииката няма никакви шансове да стигне където и да е

Шибаното нато трябва да се разпусне и да се направи европейска армия която да има ОТБРРАНИТЕЛНИ функции. Нато има шсякакъв друг но не о отбранителен характер.

СССР излъга собствения се народ с крилатия лозунг :"Следващото поколение ще живее при комунизма". Нашите комунисти лъгаха народа с подобни лозунги за розово бъдеще, планини от мед и масло, когато построим "развития" социализъм... СССР се сгромоляса, КПСС я забраниха в Русия. Тогава за какви обещания става дума, след като самият субект - СССР, е изчезнал. А Русия далеч не се държи миролюбиво - размахнат се оръжия, ракети, самолети от последно поколения, танкове... Нормално е световната демократична общност да взема мерки. При това доста убедително - военният бюджет на Русия е около 50 милиарда долара, а на САЩ - около 700 милиарда, колкото приблизително и на останалите западни страни. Това е достатъчно възпиращо. така нещата си идват на мястото.

Вечния строител на комунизма!

Като се започне от Иво Некитов и се прехвърлят повечето коментари, човек наистина си вярва, че живее в България. Типично изказване като на нашите политици и политически журналисти ... да пишат каквито си искат глупости, спокойни, че никой няма да им потърси сметка. Господа драскачи, световната политика не ви е детската градина или забавачницата, за да си играете на криеница, лъжи и обещания! Моля другарко Ивчо каза, че Иванчо бил излъган от Германчо, който му взел играчката...... и му се плези. Алоо спрете да списвате измислени истории, на който сами си вярвате и с русофилска настървеност коментирате. Да повторя, дано ви влезе в манерките: в световната политика има спозарумения, договори и...и... подписани от заинтересованите страни! Това дето някои се опитват да провокират с тази измислена новина, няма нищо общо с историческата истина! Минусите, няма да променят историята на Европа и НАТО, минусите си ги сложете там.... знаете къде.

До "17.12.2017 14:57" Русофобтуркофилбългаромразците съжалявате,че руснаците изгониха турците.

По-зле от това да си враг на ЗАПАДНАЛИТЕ НАРКОМАНИ е да си техен другар. Цар Александър 3

Традиционно е за англо-саксите да си служат с лъжа. Отделно в случая извадиха късмет с тъпака Горбачов. Алкохолика Елцин беше логично следствие на започнатия грабеж и разложение отвътре на руската империя. Путин сложи край на този процес, за това запада се стреми всячески да го дискредитира, включително с тролене. Дори и на този форум не липсват платени от САЩ писачи.

писна с мантрата за предателите Горбачов и Елцин, и "великия" путлер ??? Виж цените на петрола при Горби и Елцин, а виж ги при путлер, па тогава плямпай.

Не е мантра а факт драги ми тъпако. Благодарение на един политик и на талантливия като цяло руски народ Русия се възражда. Независимо от поразиите на комунизма, гадостите на запада и предателството на тъпака Горбачов. Факт!

бой по западните кратуни прости:))))

То и СССР бе нерушимъй

...като разгледаш улиците на големите градове в Русия освен лъскави западни автомобили, руски тараляски не се виждат...Това особено потвърждава думите за тъпите западняшки кратуни. Да не говорим за мобилните устройства, компютрите, битовата техника и т.н. Руски боклук там не припарва...А ракети, танкове и самолети не са интересни за обикновения човек. Те са само средство властимащите да продърлжават да управляват властта си. Е, и нашите червени др...овци да изпадат в телешки възторг, сякаш това с нещо подобрява хала им или интелектуалните способности...

Приближавайте се, приближавайте се. Накрая някой ще го отнесе. На руснаците такива "приближавания" не им минават. Те имат по две обици на всяко ухо, трудно ще ги излъжеш.

Абе др.сльо нещастен, що да не се приближават ? На теб какво ти пука, та си се загрижил за путлерастките варвари ???

Кво се пениш бе краварски убю.итак, какво си се загрижил за краваристан бе......

360 000 руска войска напуска обединена германия до 1994г. бон заплаща на московията 4 000 000 000 марки за удоволствието да види как и последният алк.аш напуска германия!

"Вашингтон не виждаше причина да пази думата си" Който е повярвал на Западналите наркомани хубаво не е видял.

който се е хванал с москва, нищо добро не е видял. НИКОГА

тъй си е! няма държава в която да са стъпили русские, и да е прокопсала!

Ние добре знаем, че лъжата, измамата и подлостта са другото "Аз" на т.нар. "Западен свят". Дойде време и "Западният свят" да познае себе си.

На тези, които не са участвали съзнателно в събитията на Перестройка-Митинги-Преход (неродени, деца, незаинрересовани) и тези, които вече не съзнават какво става, можеш да им разправяш всичко. Ще приемат това, в което е модно да се вярва даже и не винаги то да е в техен интерес. Ще акцептират това, което отговаря и което повелява времето. Така е било преди девети септември, така е било преди десети наември, така сигурно е било и през турско, явно така е и сега а може би ще бъде и за напред. Нима оправданието на всички за миналите им дела не е, че просто такова е било времето? Имат ли връзка тези събития с едно друго: геополитическата конфронтация? Определино имат. Всеки учавствал в митингите на времето ще ви каже, че те никога не биха се състояли ако не бе недоволството на хората от тогавашния елит-партийната номенклатура, както по върховете така и по места и предприятия. Недоволство от тяхната алчност, самодоволство, от тяхната простотия, арогантност и мачкането на интелигенцията. Никога не би възникнала която и да е цветна революция ако не съществуваше тази среда на социално недоволство. А никога не би се извършил властови преврат, ако не бе алчността на определена политическа клика. А кой ли натисна спусъкът на процеса? Същата тази елитарна политическа номенклатура на която Западът й обеща не само политическата власт но и финансовата. Не народът завиждаше на западния човек, а най-вече алчният комунистически елит, който въпреки охолството си, завидя на живота на западния елит. Много съм се чудел как така аникомунистическият Запад съдейства за укриване на комунистическите пари на нашата номенклатура? Много съм се чудел как така аникомунистическият Запад издава без проблем визи, зелени карти и жителство на изявени партийни комунисти и на техните деца. На което отговорът бе: ние не се интересуваме от портийната принадлежност а от лидерските способности на човека, а комустическите партийни активисти са доказали, че са точно такива. И така комунистическата номенклатура изостави мантрата на Маркс и прегърна идеята на либерално-икономическия пазарен модел. Най-печелившият ход на Запада се оказа не самата революция, не смяната на системата а поставянето на власт на пребоядисаните комунисти. Така те хем ще водят дясна прозападна политика стремейки се да докажат, че окончателно са скъсали с комунизма и с Москва, хем ще има на кого да се прехвърля вината за неуспеха за всичко (виж Ран-Ът). Но за да се подсили мъглата около демократизацията на обществото естествено се създаде криминигенна борческа среда, едни от асовете на която ги отстреляха, други ги пенсионираха някъде на запад а трети завзеха властта. Много добре си спомням началото на деведесетте, как постоянно авторитетни западни анализатори ни обещаваха икономичеси възход, и конвергенция със западоевропейската икономика, като първоначално ни обещаваха достигане на техния житейски стандарт макс. до 1995г. Ами представете си какво би станало, ако след Десети ноември веднага бе се забранила компартията и би се забранило на бившите и членове да участват във властта. Ако бяха се осветлили досиетата на всички лидери на промяната. Какво щаха да обясняват сега на непомнещите млади поколения? Защо България от сравнително добре развита аграрно промишлена страна с първокласно образование се превърна в най-изостаналата в ЕС по всички показатели? Защо го казвам всичко това ли? Тогава много западни експерти и особено техните български говорители ни обещаваха икономически прогрес и съдействие за това. А какъв е резултатът близо 30 години по-късно? Но сега ще кажат някои: НЯКЪДЕ ДА Е ПОДПИСВАН НЯКАКЪВ ДОКУМЕНТ С КОНКРЕТНИ ЦЕЛИ И КРАЙНИ СРОКОВЕ? НЯКЪДЕ ДА Е ЗАПИСАНО КОГА ЩЕ СЕ ИЗРАВНИМ С ЗАПАДНОЕВРОПЕЙСКИЯ СТАНДАРТ НА ЖИВИТ? Е, ако си мечтаете за заплатата на немския работник, не ви остава нищо друго освен да заминете на работа там, или вашите деца, или вашите внуци, или внуците на техните внуци. . . Какво общо има това с НАТО и Русия ли? Ами много, само помислете. Не е ли мит обещанието на Америка за неразширение на НАТО? Затова пък обещанието за развитието на българската икономика и покачването на стандарта ОПРЕДЕЛЕНО е МИТ!

Добра ретроспекция, но няма да те разберат, губиш си времето. Глас в пустиня!

Накрая изкарваш, че Западът ти бил виновен за всичко ???

Държавите, присъединили се към НАТО са суверенни и вземат самостоятелно това решение. Трябва човек да е много облъчен, за да говори за това като излъгване на Русия.

сметат, че Русия и да се разпада и да изгнива ние трябва да и асистираме. Нема да стане.

Кретенче, кой клас си завършил?

Държавите вземат суверенно решението да се присъединят към НАТО ? Това за Полша може и да е вярно, но за България ? Всички през 90-те искахме неутралитет. Но Паси и компания искаха друго.

Бря, оти не си спомням некой да ме е питал дали язе сакам у НАТО???

А някой пита ли те дал искаш социализъм? А да членуваш във Варшавския договор и СИВ?

НАТО е мръснишка креатура, която ще ни докара многи беди ! Помнете ми думите ! България - вън от НАТО !

вън от ЕС и НАТО. Да си гледат вожда кого оножда.

Русия гарантира ли териториалната цялост на Украйна, за да унищожи Украйна ядрения си арсенал?

защо минуси, ребята?

Аве тъпунгер отде у уКраината ядрен арсенал ве? Мноо сте тъпи чалгопитеци ве! Ядрения арсенал на уКраина е наследие от СССР, що до сега твойте тъпоръбести хохлузъри немат такъв? Ами щио нема кой да им разреши да но имат , щот са тъпунгери, един Чернобил не можаха да опазят а камо ли ядрен арсенал. Тъпа хохлузерска нация, и ти си същия тьпунгер!

Целия ядрен арсенал на РФ е произведен в Украйна. Нали това бе една от рекламите на Сармат-а. Ще бъде първата изцяло изработена в РФ ракета. Ще. Ще. Будет! Га га га га.

Да се договори НАТО?! С Путин ли?! Че той по това време е бил библиотекар в ГДР :))

А ти си вечния соросоиден помияр.

все помия им е в устата. Е нема кашкавал и сиренето не е без пари.

Западът/ САЩ не спират да прецакват болшевишката държава На Горби му взеха половин Европа, на Путин му взеха половин Русия...

значи Русия не ги е заслужавала.

Остава и Китай да си вземе Сибир, който е бил китайски до средата на 18 век

Това е все едно съпругът да обещае на жена си че няма да ходи по курви ако тя умре... Умрелия си е умрял, бития - бит и онодения- оноден Лека му пръст на се се сере!

Много за укрепване на ръждясалите НАТО След руската агресия в Украйна , европейците спряха да градят социализъм и осъзнаха , че силно НАТО е единственият отговор срещу надигащия се руски фашизъм

НАТО има един ангажимент към СССР: Да му направи паметник и дотам Когато едната сърната по договора се гътне , договорът престава да съществува.

До пишман юриста.: РФ е правоприемникът на СССР! Знаеш ли какво означава това???? :))

Значи и договорът за ограничаване на стратегическите ядрени въоръжения, и той ли не действа вече ? За опитите в атмосферата ? За разполагане на оръжие в космоса ? Не действат ? На американците ще им хареса ли това ? Съмнявам се !

И от къде накъде НАРО ще пита се се сере какво да прави?! Къде се въдите толкоз прости пръчки :) Че даже да го коментирате това ?!

Истината и комунистите са две несъвместими неща. Те ще си измислят виновници и причини, докато някой не им повярва. За успехите на съветския строй е достатъчно да сравним Финландия с Карелия.

На соросоидите залпът на Аврора и комунизма ще им дрънчат в кухите кратуни още поне 50 години.

Само дето онзи залп кънти в кухите ви глави само. Всъщност Аврора в дал само един изстрел Това чугуните е вярно, че сте хем тъпи , хем илитерати...

Никой не я е излъгал Русия! Такъв ангажимент е поеман към "великия и непобедим" СССР. Само, че него вече то няма. Сори !

Истината е че СССР продаде БЪЛГАРИЯ на Запада, още на преговорите в Малта. Макар че България 45 години си плащаше на СССР да я пази от лошите и сама поддържаше огромна, за мащабите ни армия а Горбачов я продаде без да е гръмнала пушка, още при първа възможност. Така, че къде да е? Или в НАТО или в устата на Ердоган. Затова България няма и капка вина, нещо често чувано, от русофилите-българомразци .

е, но как руснаците да си признаят, че са предатели ?

FuckTheEU

горбачов предаде всички, не само нас, той и самите руснаци предаде. Той е мразен навсякъде, дори на запад на когото служеше не само в родината си. Затова да говориш, че руснаците ни мили предали е нелепо.

Свалянето на Тодор Живков от власт е активно мероприятие на КГБ. Само така Русия успя да разграби България в последствие.

Абе те и нас 45 години ни лъгаха, че ще построим комунизма, ако не утре, то до края на седмицата, ама така и не го дочакахме. А колкото до това дали Запада е излъгал, то от другата страна на везните е защо си повярвал ? Имал ли е Горбачов алтернативен вариант при саморазпадащия се СССР ?

FuckTheEU

Това за саморазпадащия СССР е най-голямата лъжа на запада, СССР не се саморазпадна, а бе разрушен отвътре от шепа предатели начело с горбачов.

стига дрънкал глупости

утре така ще викаш и за путин.

Разрушаването отвътре е точно саморазпадане, бе червен дебил! Много сте ми забавни простите и неграмотни червенотиквеничета и чукундури как непрекъснато се опровергавате сами, смятайки че се обосноваване! Да ти кажа ли защо? Защото сте много тъпи и неграмотни! Защото сте истински к неподправени пълни дебили!

Ми и руската педерация излъга Украйна, че е съгласна с границите ѝ след разпадането на наСССРаният съюз в замяна унищожаването на ракетите ѝ, ама какво стана после... Така че мужиците да не плачкат много.

Абе излъгаха я, щото американският шпионин Горби го пожела. Я да беше Путин тогава, пък за Сталин да не говорим! Така или иначе, ще го д...т, краварите. Въпреки огромната разруха при Горби и пияндето, Русия отново е не само велика сила и гарант за световния мир, но и надежда за България. А националните предатели и техните последователи, които, по инструкции на американския шпионин Горби извършиха антинародния проамерикански преврат на 10.11.1989г. за да ни ликвидират като народ и държава в интерес на собствените си джобове и на новия си отвъдокеански голям брат и създател, не ще избегнат очакващия ги пореден Народен съд: ".... Неслучайно 10 ноември завари Александър Лилов в Лондон. Вече му бяха напълнили чантата и тогава той дойде и приложи този модел за създаване на т.нар. Българска социалистическа партия. Тя въобще не е еквивалент на БКП... БСП беше заченато в американските политически лаборатории на Збигнев Бжежински и на Кисинджър. Това е един типичен съвременен американски политически хибрид..." Из интервю с Академик Борислав Йотов.

Доста ръководители работиха здраво за разпада на СССР, а Горби само подписа договора.

След Сталин, поради глупостта си, всички ръководители са работили за разпада на СССР, но без предателството на Горби това нямаше как да се случи! А за НАТО Горби не е подписал договор не от наивност, ами защото така е бил инструктиран от вербовчиците си. Огромните поразии от управлението му доказват това.

ма руснаците за какви се мислят, че трябва да ги пита някои нещо? всяка държава е суверенна решава къде да членува и къде не защо трябва да се питат руснаците за разрешение?

FuckTheEU

Тъй тъй, викаш нас някой ни е питал за ЕС, нато, американските бази и МВФ, нали? Суверенна страна е тази, която може да се опълчи на американската диктатура, засега това са единици, но пройката се увеличава все повече, защото зулумите на сащ по света станаха толкова много, че вече никаква пропаганда не може да скрие от очите на хората истинският облик на сащ - единствената империя на злото съществувала някога!

А някой питал ли ни е дали искаме социализъм, СИВ и Варшавския договор? Глупак.

Вие сте руски пръчки. И да се разпадате и да гниете все държите някой да ви асистира.

На руснаците пак някой друг им с.а в гащите. Не могат да предложат алтернатива на Запада, нито икономическа, нито политическа, нито военна, нито социална, нито културна, нито цивилизационна. Отблъснаха и най-близките си сателити, започнаха войни със съседите си, а всякаквите евразийски съюзчета се оказаха кьорфишек. Естествено за това се оказаха виновни Горбачов с ЦРУ, масоните, рептилоидите и т.н., не естественото желание на хората от Източна Европа да живеят нормално и да са защитени от руска агресия.

А от американските клизми как да се пазим ?

Западът не е спазил обещанието си след като първо е поел ангажимент да не се разраства НАТО на изток. В стенограма на разговора на държавния секретар Джеймз Бейкър със съветския му колега на 9 февруари 1990 г., е отразено, че Бейкър дава "железни гаранции, че границите на НАТО няма да се преместят нито на дюйм (25,4 мм) в източно направление" в замяна на съгласието на Москва за разпускане на конкурентния Варшавски договор и обединение на Германия. Седмица по-късно Горбачов подписва разрешение за разформироването на ГДР (соцдържавата в Източна Германия). Те са потвърдени и в множество двустранни документи, подписани от САЩ и СССР. При своята визита в Моква през май 1990 г. стенограмата показва, че Бейкър отново потвърждава дадените по рано "гаранции"... Всички западни "лидери" са участвали в лъжата (Джордж Буш старши, Хелмут Кол, Маргарет Тачър, Франсуа Митеран и шефът на ЦРУ-Робърт Гейтс)... Толкова за запада и това колко струва неговата думата...

Това е добър, дори много добър, ФАКТОЛОГИЧЕН!!!! постинг и според мен много важен, доколкото е - повтарям - фактологичен и съвсем конкретен, с конкретни имена! Ето такива постинги провокират истинска и смислена дискусия по темата. Остава открит въпросът, поне за мен, държавният секретар на САЩ Бейкър имал ли е пълномощията и оторизацията да дава такива обещания и да прави тези и такива договорки от името на цялото НАТО, тоест такава ли е практиката, особено по такива важни въпроси, в такъв формат и бил ли е в позицията изобщо да дава такива (и някакви) гаранции - отговорът на последния въпрос мисля е очевиден и от последвалия развой на събитията, ако щете дори и от темата на дискусията!

И от друга страна как и защо Москва и Горбачов приемат този формат на договорки и ангажименти, ако те не са обвързани с други непублични такива и наистина са били толкова важни и са търсели истински и валидни, да кажа железни гаранции за спазването им? С две думи - само това ли са били тайните им договорки и ако не, то какви са другите?

Понеже модераторът отново започна да ми трие постингите, в които дори не съм изразил мнение, а само описах всеизвестни факти от възникването на НАТО, което точно е предмет на темата, тоест модераторът на Дира отново си позволява да лъже, че постингите ми не са по темата или са спам, а темата е наистина важна и интересна, искам само да добавя следното, ПО ТЕМАТА!!! Да, имало е ТАЙНИ и НЕПУБЛИЧНИ договорки, условия и обещания, и всеки с поне малко мозък в главата си може да се досети защо те са и са останали толкова време, десетилетия тайни и не са надлежно оформени и документирани! И да, вероятно ОПРЕДЕЛЕНИ лица от управляващия тогава елит в САЩ, вкл. старият Буш е учавствал много активно в тях! Както ветоятно и други политици от посочените още две страни, вкл. Германия. Но явно тези ТАЙНИ задкулисни договорки и поети СКРИТИ ангажименти не са само и единствено по отношение на (не)разширяването на НАТО и именно затова са останали толкова старателно скрити толкова време. По въпроса и за другите тайни договорки между някои от елитите на Америка, СССР има вече доста материали и анализи и те са не по-малко важни и интересни всъщност от темата в статията, най-малкото защото са между същите лица и кръгове и очевидно са обвързани! И смятах да постна материали с източниците по въпроса, но явно някои от Дира много силно се страхуват от публичното познание и истината по темата!

Какво сте очаквали?! Путин да вземе Крим и да няма НАТО????!!!! Е-бре, де-бре!!!

Ти трябва да бъдеш бит с такава сопа. Мръсник или малоумник. Историята не е стара, а отпреди 27 години. Жидоянкиният Сатана и неговият съюз НАТО се сговориха с евреина Горбачов, пияният евреин Елцин да разбие СССР, с идиотската формулировка, че отделните републики се сдобиват с независимост. От кого бе, негодници? - От майка си и от баща си. Никоя от републиките освен Русия не са били държави преди това. За каква независимост изобщо става въпрос?! Само Волжска България би могла да изисква това, но тя беше предумишлено ликвидирана от циониста Троцки още през 1919 г.

vasil

Грузия,Литва,Армения,Бухара,Хива,Ташкент в един момент от историята си са били отделни държави.

И на хартия да беше все тая ! Колкото с индианските вождове договорите спазиха , толкова и всички други след това ! Само от тояга разбират и ще им се наложи да учат по трагичния начин !

По ясен казус от този няма! ТОВА БЕШЕ ЛЪЖАТА НА ХХ ВЕК! Това и децата го знаят. НАТО не само, че не се разпусна заедно с "Варшавският договор", но и продължава да се разширява на изток. Това е твърде опасно, защото държава като Русия е заобиколена от всякъде с натовски бази. Ако се почувства застрашена или просто да се получи малко недоразумение, няма да има никакво време да се изясняват неволни грешки! Това е най-страшното. А Русия разполага с такъв потенциал, че не само Европа но и САЩ ще бъдат изравнени. Разбира се ще има и удари върху руска територия. Погледнете картата обаче и ще видите, че не е едно и също. Това с разширяването на НАТО е едно безумие, което заплашва световният мир!

Само никой не си признава, че СССР ПРОДАДЕ БЪЛГАРИЯ на Запада, още на преговорите в Малта. Независимо от това, че България 45 години си плащаше на СССР да я пази от лошите, а Горбачов я продаде без да е гръмнала пушка, още при първа възможност. Не му мигна окото.

Ще се разпусне НАТО другия път. Паднал съветския съюз и вече НАТО не трябвало да има?? Ади-БЕ!!

Дир-а, и защо триете коментарите ми, които са точно по темата и категорично не са спам, както сте писали? От фактите и истината ли ви е страх и за кого и на чии интереси всъщност служите, имайки предвид, че България е член на НАТО? А простият и важен въпрос по темата е кои точно, с конкретните им имена и интереси са поемали тези и такива ангажименти от страна на НАТО, в какъв формат и те защо не са оформени както подобава, в договори писмено и на са гласувани, публикувани и известни, та се налага да се търсят и да се спори дали изобщо ги е имало - приемам, че ги е имало, защо не са документирани както му е редът и като не са те могат ли да се считат за сериозни и валидни? Само недейте да твърдите, че и това не е точно по темата!

Какво се занимаваме с неща станали преди 30 години, че и повече? Аха, има хора, които още плачат и въздишат по социалистическото минало и "разсъждават" надълго и наширо без да могат да променят нещо. Ей това са истинските излъгани! Първо им обещават социализъм, после комунизъм (демек всеки ще работи колкото може и ще взема колкото иска) и после ги лъжат, че цялата тази ЛЪЖА ще се повтори. И те вярват и дават графичен израз на старческите си деменции. В тези самозаблуждения няма нищо лошо разбира се. Нали презрените американци са измислили компютрите, интернет и операционните системи и за това? А в това време светът се развива без мухлясалите им мозъци изобщо да го забелязват.

- В България е пълно с вдетинени старци! Пишат ми писма с молба да възстановя СССР и Варшавския договор и да съживя Ленин.

Винаги съм мразил и ненавиждал белязания предател и некадърник Горбачов. Поне да беше изтъргувал разпадането на соца, а той боклука за едно потупване по рамото предаде род, родина, съюзници.

като прати КГБ да направи дворцов преврат в България? И до ден днешен все още разграбват тази оръфана територия и всичко заминава за Москва.

заминава на маика ти във пу.....а

Много ясно че излъгаха! Ако БЛАТО не излъже, кой?