Радев: Стратегическият избор на България са ЕС и НАТО

Членството в ЕС и НАТО е стратегически избор, който не трябва да бъде поставян под въпрос, заяви президентът Румен Радев пред парламента, след като се закле.

Обратно в новината

Коментари - Радев: Стратегическият избор на България са ЕС и НАТО | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако оставим настрани въпросът с Русия, който е поставен навреме, другото (ЕС и НАТО) както и преди е робуване на стари комплекси. Тръмп е казал, че НАТО е остаряла организация. Сега е актуална борба с тероризма и никой друг освен терористичните организации не заплашва нито САЩ нито ЕС. Как се бори НАТО с тероризма в ЕС? Никак. Бомбардировки в Брюксем вече с 50% арабско и африканско население няма да свършат работа.Значи НАТО не е готов към нови предизвикателства и съответно безполезен. ЕС прилича на СССР.Управляван с раздута евробюрокрация, която никой не избирал начело с партиен секретар Меркел, предизвика все повече недоволство поради неравнаправие и несправедливост към по-малките членове.

И аз така казвам - не бива да се излиза от НАТО и ЕС в никакъв случай! Трябва да работим, за да се разпаднат отвътре.

Това какво каза Радев днес за членството ни в ЕС и НАТО не означава нищо. Важното е какво ще направи утре. Ама и този Боко Борисов много нахитря напоследък,бе! Я по-кротко с пожеланията за Радев бе, галфон!

Радев даде да се разбере, че ще е пионка поставена да се бори с т.н. десни. Едва успя да прочете написаната от други хора реч и до толкова се изнерви, че обиди депутатите в дясната част на залата. До сега нито един президент не си е позволявал подобно отношение към народните избраници. За него винтягата те са подчинени редници, а ние хората от народа сигурно гласуващи плужаци.

Гузен негонен бяга.

С повиквания от залата трудно ще накарат Радев да си подвие опашката. Може и шамар да отнесе някое депуте.

Историята на България за последните 139 години показва, че винаги когато Западът е бил "стратегическият избор" на българските управници, страната ни е претърпявала национална катастрофа! И сега не е изключение от правилото, и отново вървим уверено по пътя към поредната национална катастрофа!

Абе не Ви ли е ясно, че след антинародния проамерикански преврат на 10.11.1989г., извършен от дрОгарете, именували се БСП, в България никой не може да се докопа до властта без козяшка благословия?! Затова и БСП са най-често и най-продължително на власт, а сега ни курдисаха не просто бесепар, ами и хамерикански агент и натовец за президент! Даа, бесепар и натовец. Две престъпни организации!

КОЙ ЩЕ Е ПРЕЗИДЕНТ ? ТАЯ МИЖИТУРКА ИЛИ НЕГОВАТА СПЪТНИЧКА ОТ ДВА МЕСЕЦА СЪС СЕЛСКАТА МУТРА

Утре, 20 януари, петък, в деловодството на Главна прокуратура, ще бъде внесен, сигнал за наличие на организирана престъпна група създадена от Росен Плевнелиев, бивш президент и Иво Прокопиев, с цел търговия с влияние и укриване на данъци. Изложените в сигнала подробни факти и доказателства показват, че групата е действала в продължение на години. Извършени са колосални кражби на парични суми и държавно имущество. Към организираната престъпна група са били присъединени родственици на главните участници, редица длъжностни лица, министри, както и преки подчинени на същите.

ето задача и очакване на волен сидеров от президента-рефередндум за американски бази и бългаия вън от нато и еу,и във еврозииският съюз със русия!как може да се работи със такива руски патриотин се питам аз!този волен не е ли за психиатрията!

Интуицията ми говори, че най-голямата заплаха за бъдещето на България / и на българите/ през мандата на генерала идва от Йотова.

Не бяхме виждали още от комунистическо време такъв неграмотник. Написали му хората някакво слово, а той дори не си направил труда да го прочете веднъж поне. И тоя тъпак ще ръководи държавата поне три месеца! Ужас!!! Наистина, май летците са тъпаци!

Преди време даваха един филм за офицери от царско време. Бяха интервюта. След нахлуването на Червената армия ги пращат на фронта да се бият срещу германците. Още с връщането след войната ги арестуват и ги интернират. Слушам им приказката, интелигентни, образовани дядковци. После гледах едно предаване със соц военен - е горкият едно изречение не може да сглоби, върза му се езика. Крещяща разлика!!! Някога офицерите, военните са били уважавана гилдия в българското общество. Сега са... ъммм... радевци! Кой е бил в казарма, си знае.

българинът може да прави само едно нещо-нови бардаци със стари курви! честито на печелившите!

...все по пътищата скитам, вече ми омръзна... пеят Канарите и Джена... по You Tube, на най-големият душман генерале не пожелаваме, Мъкатаааа майчина е голямааа ...да обичам и да страдам да не се предавам... Успех, Приятели, По Света! На този свят, какво ще ни остане - приятели спомени добри, но трябва, но искрено да си признаем, че на всичко на света е любовта.. На всеки в душата има нежност и кой не носи в себе си любов и има ли сърце да ме жадува да бъде любено поне веднъж... Имаме деца в чужбина, избягали и отхвърлени именно от вашата партия... чакат вас, вас нещо да се ПРОМЕНИ...... Г-н РАДЕВ, само хубави неща да ви случват оттук нататък... Много мъка има ... Стискаме ВИ ПАЛЦИ !

Лъжец, руска мижитурка, национален предател.

Ако някой помни какво съм писал преди и по време на изборите ще се сети, че споменах за одобрението и издигането на Радев от САЩ. Противно на брътвежите за намесата на Русия. Все още не мога да си съставя адекватно мнение за Радев, но подгласничката му Йотова ме ужасява. За това и се въздържах да гласувам за него. За съжаление ЕС и НАТО във настоящия си вид напомнят СССР преди разпада...Или по думите на Рейгън от тогава "Колос на глинени крака". И двете се нуждаят от спешна ревизия и реформа. За сметка на това новата администрация на САЩ дава все по- големи надежди и дано устои на напора срещу нея. В този смисъл мисля , че търсенето на по адекватно сближаване със САЩ би било добър ход на Радев. А защо не и търсене на посредническа роля в отношенията на САЩ със Русия в нашия регион!?

Имаше едно време едно детско "Синьо лято". Там най-малкото лапе, големите го караха да тича напред назад и да им предава съобщения, докато накрая единият от големите каза: "И им предай, че посредникът ни е лайно." Искаш да си посредник мужду Русия и САЩ - ей това ще ти кажат! :))))))))))))))))))

Не помня какво сте писал преди и по време на изборите, но аз непрекъснато повтарях, че в натовска България никой не може да се добере до властта без козяшка благословия. Сега вече ни избраха и хамерикански агент за президент. Да живее суверенна България!

Европата ще остане придатък към Китай през ... Ръшата!

Мумия, нямаш си на представа колко си прав. Ето и аргументите. Вижте следните клипове: Военный парад. Китай. Същи и прощание славянки "Китайская версия". Гледам и не вярвам на очите си. Прочутите паради на Хитлер са нищо, в сравнение с китайските. Вижте и вие.

Нищо подобно, стратегическият избор на България е единствено и само България. А Нато и Ес са бити карти, на доизживяване. Само дебили като Плевнелиев поддържат подобна идея. Явно и новия президент ще е " кукла на конци ".

Стига с тоо НАТО, бе! Нато скоро ша мре , дет ми сере до дуваро! ... ако не си го прибере Господ преди това....

Строй се! Преброй се! Ходом марш!

... За тебе ще е така!

Много правилно! Президентът Радев е военен, а военните говорят малко и внимателно. ЕС и НАТО са ни стратегически избор. Кой ни го е направил и поставил е друг въпрос, но изборът е наистина стратегически. Реално и ЕС и НАТО са пътници, но ние сме твърде малка държава за да можем да ускорим или забавим тяхната участ тъй, че какъв ни е смисълът да се бунтуваме? Всичко ще си дойде на мястото рано или късно. Който иска Европа и Запад - прав му път, крив му завой - границите са отворени, летищата също, никой никого не държи! На България обаче освен магистрали и източване на еврофондове жизнено са й необходими ПАЗАРИ! Пазарите генерират работни места, приходи и повишаване на жизнения стандарт! Каквото и да си говорим единствените пазари, на които можем да присъстваме дългосрочно и достойно са руските и евразийските пазари. В тоя смисъл трябва внимателно да следим как се развива вектора на Молдова.......

Изразът "Стратегически избор" не е коректен. Просто защото народът не се е произнесъл. Не е имало референдум нито за членство в НАТО,нито за членство в Европейския съюз! Така че тия глупости за "цивилизационния избор" ги оставете. Прав е Радев и в това,че всяка критика срещу недостатъците на Европейския съюз се обявява за популизъм. Едва ли не е забранена. А това не е добре за самия съюз. Тръмп също говори за тия недостатъци и веднага му се обидиха. Радев е против конфронтацията между НАТО И Евросъюза от една страна и Русия от друга. Смята,че трябва да има конструктивен диалог. Тръмп също така смята! ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ОБАЧЕ НЕ СМЯТА ТАКА! Радев говори и за огромния брой партии в България,много от които са измислени ; и за огромния брой вузове, които приемат всичко живо що се движи и поради това създават "кухи" кадри. Валери Симеонов обаче е недоволен. Няма конкретност!

Да разбираме ли, че той също е един такъв кух кадър? Ако не учат- защо не учат, ако учат са кухи. Явно, че той е разбрал- българина на ниво новите българи, щом университетите създават кухи кадри. Но Радев е прав за това, че да миеш тоалетните в чужбина няма нужда да си вузовец- български.Чудесен президент- нова тиква на плет наистина.

Ами то еврофондовете са си далаверка. И Йотова колко стоя в Брюксел, че и Станишката.

Народът е стадо, а стадото не се произнася, то трябва да върви след своя водач, който знае накъде и милее за стадото. Стадото, обаче, не знае накъде, защото е глупаво, сляпо и страхливо, то е създадено да следва.

Мислещия човек не е стадо. Когато правиш някой на стадо - ами да ти ажа явно ИМАШ ИНТЕРЕС. Предпочитам да общувам с хора, а ти си гледай стадото, дано да намалява.

Този се прави на евроатлантик и натовец! Както сам призна- Де юре е за НАТО и ЕС, а де факто работи за Путин и Русия!

За вас, с промитите мозъци, всеки, който не е краен русофоб, не желае война с Русия и иска една спокойна Европа, с добри и взаимнополезни отношения с Русия, е "мурзилка" и "рубладжия"... И се чудете после защо взехте "впечатляващите" 5,97% на президентските избори и може би, разделени на три малки парчета, ще останете извън следващия парламент...

Ти не си добре нещо- сигурно за това американците са го допустнали да се учи при тях- защото бил де факто с руснаците.

Последните години, определени жестоки събития, накараха редица умни политици да поумнеят повече и да направят преоценка на досегашното си поведение. За наше голямо съжаление между тях не са редица европейски ръководители и разбира се и нашият, за щастие, бивш президент. И за голямо щастие пък, новата вълна от политици на Щатите показват, че правят преоценка на досегашните си приятели и врагове. Приятно съм изненадан преди всичко от реализма им да критикуват свои доскорошни големи грешки, като войните в Ирак, Либия и създаването на ИДИЛ. С идването на Радев на Дондуков се открива и нова страница в политиката на България. Радев вежливо казва, че ще надгражда това, което са постигнали предишните президенти. Че какво толкова са постигнали? Една бедна, ограбена и обезверена България. Страна със затихващи функции. Нека пожелаем на Радев да постави на нови основи най напред васалските ни отношения със Запада и да отвори нови простори на изток. Той го умее и сигурно ще го направи.

Драги Сеньор Дон Амичи, вярваш ли на това което казват американците- та запада дори подписа договор за непреместване на границите на НАТО към Русия и го наруши. Изля цялата си злъч върху украинският народ и го подлъга да не чака мирни избори. Какво е казал американският президент е едно, какво ще му позволят да говори и прави в бъдеще е друго. И запомни- където има много пари там има и много скелети- от честна работа никой не е забогатял.

И накрая , какво ? Само България ще остане в ЕС , защото не може да покрие критериите , за напускането... А от НАТО какво видяхме ? Само заеми /16 млрд./ , ''уж'' за ''ОТБРАНА''??? Кой се е засилил да ни напада , нали и бежанците не искат да остават в България ? Искаш ли да сринеш една държава , ЗАРОБВАШ Я СЪС ГОЛЕМИ ЗАЕМИ , И ТЯ ТИ СТАВА ,....ВЕЧЕН ДЛЪЖНИК ...

В България всички работим само за политици, роми, управници и бежанци . Как се строи държава , с повече разходи и по-малко приходи .

В бъдеще Русия ще бъде членка в Европейският съюз . И България ще има основна заслуга за това . Тогава дилемите пред всеки българин , просто няма да ги има , и всички ще са доволни .

Юнкер , към Тръмп: ---''Свалете ръцете от ЕС ". Не Русия , а НАТО /САЩ/ срина ЕС , с ПРОДАЖНИ ЕВРОДЕПУТАТИ И БЕЖАНЦИ.

Не го познавам, не съм му фен, НО думите на Радев бяха точни, а посланията - ясни. Речта му, лаконично, но в същото време и изчерпателно отговори на нападките на ПлЮвнелив и подобните нему чужди агенти, отправени по негов адрес... Дано и делата му бъдат, такива каквито са думите му. Това ще е само от полза за България.

Типичната българоруска стратегия е -да ги излъжи ме другари!тоест български шпагат между Брюксел,Москва,Вашингтон! Дали минава стратегията! Бедният ще си остане отново беден за сметка и полза на бившата БКП и ДС апаратура,тоест рециклирана държава!

Господин Радев армията сключила договор за доставка на мебели за 2-3 милиона лева и накрая няма доставен и един стол. Цялата сума е открадната а мебелите никога не ги е имало. Накрая да не изелзе, че генералите от армията много добре знаят как се краде от армията, но само се почесват под фуражките. Защо се допуска на едни обикновени крадци да забогатяват на гърба на народа и армията и какво ще предприемете вие лично срещу тях?Милиони за кражба винаги има, но за самолети, танкове и ракети - няма, До КОга ?

Питай евроатлантиците и тези които разгромиха но нашата армия и нарязаха ракетите ни тях питай те са на сянка и се пазят от силното слънце над България и лете и зиме !!!!

Български полковници тичат с чували крадени пари и викат дръж ме за натото и ес-то ме накара, мебелната фирма и тя българска....

Е ти сега , като Беновска !!! Ама защо задавате неудобни въпроси на новият президент ? Изчакайте края на мандата му , когато вече всички ще са почнали да го плюят .

Едва ли има нормален българин, който да е против ЕС. Просто ЕС трябва да реши няколко фундаментални проблема: 1) Икономическите проблеми в Южна и Източна Европа. 2) Проблемът с нелегалната имиграция и тероризма (Меркел и ко упорито отричат всякаква връзка между тези два проблема), които ще доведат до хаос и евентуално до много жертви и войни, ако не се решат навреме. 3) Отношенията с Русия, които бяха сериозно блошени в резултат на американските провокации. Аз не мисля, че политици като Меркел, Юнкер, Оланд (кпйто е почти аут, за щастие), Могерини са в състояние да решат който и от тези проблеми...

Членството в НАТО си е много хубаво нещо, така както е по договор. Напада те някой, позоваваш се на член 5 и другите ти се претичват на помощ. Ако някой друг член на НАТО бъде нападнат непровокирано, ние ще му се притечем на помощ. Ако някой член на НАТО реши да си играе на войнички и започне да напада този и онзи, ние нямаме никакъв ангажимент. Дори ако преценим, че въпросните този и онзи за жертви на агресия, ние можем да ги подкрепим в борбата им с членът на НАТО правещ се на световен фелдфебел.

Браво като реч от тезисите на ЦК на БКП или от ЦК на ЕК и ЕС както по ти хареса !!!!

Ама то си е точно така! Това, че повечето държави от пакта са се отказали от независимостта си е друга тема. Я прочети, как беше Франция при Де Гол. Я си спомни, как през 2008 г. Турция не пусна американски кораби на помощ на Саакашвили и как нито веднъж не спря руските за Сирия.

Проблемът е, че НАТО в последните 25 години непровокирано напада други страни, като например Сърбия, Афганистан или Либия. И откакто влязохме в НАТО, нашите управлщващи политици са ни въвлекли във всяка военна авантюра на САЩ! Отделно, смяташ ли, че НАТО ще се намеси, ако Турция окупира част от България, или ще каже, че това е проблем между България и Турция (както след турската окупация на Кипър казаха да се разберат турците и гърците)? Също, плащаме доста пари за членски внос на НАТО (отделно за военни мисии зад граница), и какво получаваме в замяна? Накараха ни да си нарежем ракетите, и да си унищожим армията, за рахата на Турция!

Новият президент : 1. Български генерал ? 2. Обикновен фатмак ? 3. Решетниковочервена марионетка ? Да си пожелаем първото !!! В историята нямаме други Български генерали !!!

ЕС накрая ще УБИЕ България. Да разчиташ на тяхната милост е смешно. Но много хора още разчитат на илюзията за ЕС. ЕС ще иска все по-голям контрол над отделните държави. Въобще не им трябват суверени държави. Трябва им подчинени колонии. Абсурдно е да изпуснат кокала. Може някога да е имало идеал, но той липсва от отдавна.

И аз така си мисля , най-добре да махнем надписа от народното събрание .

ВСИЧКО СЕ ПРОМЕНЯ Но не и в Булгаристан. ЕДИН ЛУМПЕН СМЕНИ ДРУГ. Пак същите "ценности" пак същите преоритети. Още не е влезнал в Президенството и припка до Брюксел за да му поставят ЗАДАЧИ за изпълнение. Какво държава , какви пет лева? ОТДАВНА РАБОТИМ С КОЛОНИАЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ ИЗПЪЛНЯВАЩА ВСИЧКО ПОДАДЕНО И ОТ БРЮКСЕЛ. Този тъп селянин не е нищо по различно то предишните. От Брюксел ще му назначат правителство, ще му кажат какви да ги върши за да им е угодно и спокойто.

МОЛЯ ВСИЧКИ ДРАСКАЧИ ПРОПИТИ ОТ ОМРАЗА ,В ТОЗИ ФОРУМ ДА ПРОЧЕТАТ СЛОВАТО НА МАРГАРИТА ПОПОВА.СТИГА С ТАЗИ ОМРАЗА ,ОЩЕ НЕ Е ПОСТЪПИЛ НОВИЯ ПРЕЗИДЕНТ И ПОМИЯТА СЕ ИЗЛИВА.ЩО ЗА ХОРА ,ЩО ЗА СКАПАН НАРОД СМЕ.ТА ДАЙТЕ ШАНС ,ДА ВИДИМ .В ГЕРМАНИЯ УПРАВЛЯВАТ ЛЕВИ И ДЕСНИ И НАРОДА И ДЪРЖАВАТА ПРОСПЕРИРА А НИЕ СМЕ ВЕЛИКИ ,САМО ГРАЧИМ БОЙКО ТА БОЙКО.РАДЕВ БИЛ ОБИКНОВЕН ВОЕННЕН,А БОЙКО КАКЪВ Е -ПОЖАРНИКАР.

Ей такъв скапан народ, който си избра скапан президент на скапани кукловоди от скапана партия и слугуващ на скапана държава! Не очаквай ушко да е мой президент. Ще усвои гоцевите прийоми - едно говорим, на лов ходим, с масква говорим, шлем си правим, хотел си стройкам . . .

СЪЖАЛЯВАМ, Но на този селянин самолета работи на АВТОПИЛОТ. ТЕ не само му написаха речта която сричаше , но му я и ПОДНЕСОХА на трибуната. ТОЗИ КАКТО И ПРЕДИШНИЯТ ЩЕ СА НА ДИСТАНЦИОННО УПРАВЛЕНИЕ. КОЙ СТОИ НА ПУЛТА ЗА УПРАВЛЕНИЕ Е ЯСНО - Службите които стоят зад агент Буда , агент Иван , агент Гоце , Свинари , и разни сини пачаври които сега са водачи на червени партии.

Мило дете,не знам дали си в детска възраст но акъла който ни демонстрираш с глупостите които си написало е на дете от детската градина.Щом не ти е ясно кой се крие зад този параван,не знам как иначе да определа акъла ти.А тези чийто параван ше е тоа убавец от малкия град(той за това е поставен на това место-щото е от МАЛКИЯ град дето трамвайни коли не звънат),ебават майката на БГ вече 72-73 годин и за никва лИбоФ не може да става дума.Мило слабоумничко дете,всеки път(вече колко станаха не знам),такива кат теб призовават за шанс.И резултата след тва е винаги е един и същ-РАЗОЧАРОВАЩ(казно деликатно, щотУУУ аз знам и мръсни думички,които по-верно отразяват реалностите).И накраа мило дете това че не разбираш че и боко тиквата и пленалиев и тоа селяндур СА ОПРЕДЕЛЕНИ ОТ ЕДНИ И СЪЩИ ХОРА,показва колко малко можеш да мислиш.Казвам малко ,но всъшност имам предвид че ИЗОБЩО НЕ МОЖЕШ ДА МИСЛИШ.

Защо смятам че имам основания когато казвам че провансалите требва да си седат на село.Ми щото като додат в големия град и видат че нещата там не са чааак толко "страшни",почват да се отпускат и да приказват и прават глупости. Сега,ако тоа убавец си мисли че света не знае кой е той,колко му е акъла,кой го е сложил на това место...и разни такива-в такъв случай той много греши.И кофтито в случая е че не можеш да му обясниш че понякога нещата не са такива квито изглеждат или той си ги представя...И ЗАД ЕС да отиде тва ше е.

Комундетата май наистина са си повярвали, че Радев ще се окаже предател! Същото се надяват да се случи и с Тръмп! Щял да предаде интересите на САЩ!

loyola

До колкото схващам, палячото Офшорко иска да каже, че стабилна Европа може да бъде "разбита" от президента (новия) на малка Българя?!

Поредният БСП-арски трол.

Тоя ушко май не разбра, че изборите минаха. Продължав с обещания, които знае, че няма да изпълни - нито той, нито менторите му от Позитано и Кремъл.

Каква я мислехме, каква стана. Този "НАШ" човек, се оказа ПРЕДАТЕЛ! Запя старата песен за НАТО и ЕС но на нов глас. СИНЯТА "ДРУГАРКА" НИНОВА, КОЯТО БИВШИТЕ СЛУЖБИ НИ НАТРЕСОХА ЗА ВОДАЧ НА ПРАТИЯТА НИ ИЗЛЪГА! ТОВА ЛИ Е НАШАТА ПАРТИЯ ДРУГАРИ? ИЛИ ТОВА Е ВАШАТА ПАРТИЯ ГУСИН ГЕРГОВ И Г-ЖА ЙОТОВА? НАШЕ , ВАШЕ - нещо като че ли сме различни. ЕДНО ПЕЕТЕ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ, ДРУГО СЕ СЛУЧВА СЛЕД ТЯХ. ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ВСЕ ТАКА. СКОРО ИДВА АМЕРИКАНСКАТА ПЕРИСТРОЙКА. МАЙКА ВИ Е ЖАЛНА.

Позанимали са се професионално с другаря летец червените пиари. Предизборно не можеше да формулира толкова дълги изречения. А сега е научил "правилните" думи.

Ха ха ха , а бе другари :) вие какво сте очаквали ?!!?!? Че ще отхапе ръката , която храни България ли :0

Ха че аз не съм си направил избора ни за ЕС ни НАТО нито пък мои близки роднини и познати, тогава кой кой ни натика там, и това ли е избора на България някой пита ли народа, ако не защо защото знаеха резултата ли ?

За сметка на това в момента ти и твоите роднини имат право на свободен избор:-)).Може да се примирите и да останете граждани на ЕС ,ако пък не ви харесва този избор ,може да отидете да се развивате свободно и по вашите разбирания и критерии в Хабаровск,Иличовск,Перм или Махачкала.Може да се изселите във Венесуела ,може и в Китай. Имате право на свободен избор-виждаш колко е лесно.Не е нужно да седиш по форумите и да повтаряш едно и също!!

Ха ха ти от къде знаеш че повтарям едно и също М ? Ей модераторе и ти ли и ти ли пиле шарено си на другия соросоиден тротоар М и теб ли купи оня дедо ха ха ???!!!

Бе ако не си ги цвъкаш тези плюсове никой и един няма да ти сложи ма по леко че си личи и една манипулация като хората не може да направите че ви личи и от космоса !!!

Всички партии без Атака са с евроатлантическа ориентация. Народът се произнася на парламентарните избори! Аз нямам нито един познат, който да гласува за Атака.

Бе не си Стефан и ти отговорих на предния коментар та знам че вече си го чел :) !

ТОВА ЛИ ВИ Е СТРАТЕГИЧЕСКИЯ ИЗБОР? ИЗБРАХТЕ СИ НАТОВСКИ ГЕНЕРАЛ ЗА ДА СПИТЕ СПОКОЙНО С ОКРАДЕНОТО ДЪРЖАВНО БОГАТСТВО. ВИЖТЕ СЕ КАКВА ИЗМЕТ СТЕ СЕ СЪБРАЛИ - БИЛИОНЕР ДО МИЛИОНЕРА , МИЛИАРДЕР ДО МИЛИАРДЕРА. ГЕРГОВЦИ , ОВЧАРОВЦИ ... КАКВО ВИ Е ЛЯВОТО НА ПАРТИЯТА?! МОЖЕ БИ ОБРАТНИ КАТО СТАНИШЕВЦИ , ВИГЕНЕВЦИ И ПОДОБИЯ. СТИГА С ТЕЗИ МЕКИ КИТКИ, СТИГА С ТЕЗИ МИЛИОНЕРИ И МИЛИАРДЕРИ. СТИГА С ТЕЗИ НАТОВСКИ ПОДЛОГИ КАТО ТОЗИ СЕЛЯНИН ОТ СНИМКАТА. ТОЙ ОЩЕ НЕ Е ВЛЕЗНАЛ В ПРЕЗИДЕНСТВОТО И СЕ РАЗКРЕЩЯ ЗА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ И НАТО! ТЕЗИ "ЦЕННОСТИ" СЪСИПАХА ДЪРЖАВАТА НИ! ИДВА ВРЕМЕТО ДА БЪДЕТЕ ИЗДУХАНИ! ТОЗИ ВЪЗДУХОПЛАНЕР ЕДВА ЛИ ЩЕ ВИ СПАСИ!

В дълбоко заблуждение сте Г-н Радев, но скоро след утрешния ден на инаугурацията на Тръмп ще запеете друга песен! При наличните обстоятелства няма как "Стратегическият избор на България" да са ЕС и НАТО и те са по-скоро безперспективни и пагубни за демокрацията и човешкото съществувание, а и логиката подсказва неизбежния им край. Дори вече не една медия си позволява публикации в този смисъл: "Краят на ЕС-един неизменен акт" е заглавието на публикация във френския Льо ван сьо лев ("La fin de lUnion Européenne Un constat implacable", janvier 4, 2017, Le Vent Se Lève). А НАТО е престъпна организация и докато подкрепата Ви за нея е разбираема в качеството Ви на един обучен в САЩ бесепар и натовец, тя е позорна за всеки честен българин и родолюбец. Всъщност, няма как да не са Ви известни безбройните натовски престъпления по цял свят, но пък на Вас какво ли Ви пука, след като се докопахте до синекурната и добре платена длъжност?! Други обаче не мислят като Вас и имат смелостта и достойнствата да го заявят публично: "НАТО: към края на тази престъпна организация ?" е заглавието на публикация във френската Агора вокс ("OTAN : vers la fin de cette organisation criminelle ?", mercredi 30 novembre 2016, AgoraVox). "НАТО е престъпна организация. Аз не искам техните медии", твърди Марек Обртел, бивш главен лекар на 11-та полева военна болница на Армията на Чешката република, цитиран от Live Leak ("nato is criminal organization, I don't want their medals", Added: Dec-29-2014, Live Leak).

Защо си мислиш, че Радев има каквито и да е общи ценности с теб?

Не мисля, "че Радев има каквито и да е общи ценности с мен"! Той е и натовец и бесепар, а аз не съм и нямам нищо общо с тези две престъпни организации!

Ако ще я кара така, с тия изтъркани угоднически уверения към гей-атлантическата опшност, още от днес е ясно, че нищо у нас няма да се промени още 5 години. Пак ни излъгаха с поредните псевдоизбори. Сори, кукла на конци..

Реч с преобладаващи предизборни обещания.Все едно България до сега не е съществувала в нито една област.По-слаба реч на президент не съм слушал.Всичките тези неща ги изговори при обиколките си преди изборите.Избраха го заради красивите обещания.Аз не разбрах какво той ще направи като президент на България,а не като избран за кмет на някое село.Типично встъпване на червен популист.Вицепрезидент Йотово му каза"Ако направи крачка отклонение от идеите на партията,която го е издигнала,лошо му се пише",а тя партията доказа какво може.Три пъти изправи България пред гражданска война,след преврата през 1987г.Надявах се,че поне в първата си реч,ще говори като президент със свои думи.Честит" президент" скъпи сънародници!!!Като летец е управлявал сам,а като президент,видно само ще се вози,а други ще управляват.

Баце още не се знае дали Радев е червен популист но за него гласуваха дори от тъмносините мравки и Къневите тутурутки ха сега де това какво значи ?

това, че за клепоухия шапкар са гласували много от различни прослойки показва единствено, че простотията, вследствие 70 години управление от БКП е съсипала всяка духовност у българина. Преведено - че партията е постигнала целта си - да има на разположение прости, наивни хора, които да върти на малкия си пръст, докато с показалеца си управлява скритите си швейцарски и офшорни сметки. Това е положението, колкото и да не ви харесва.

Те им ги пишат, Радев няма акъл за толкова много думи.

Г-н Радев, още първите ви приказки ви издават като един страхлив и безгръбначен управник. като човек може и да сте свестен, но като политик ще продължават да ви държат на къса сиджимка откъм режима край Потомак. Това е, илюзии нямаме.