Части от метеорит изпочупиха стъкла и раниха стотици в Русия

Метеоритен дъжд причини силни експлозии в долните слоеве на атмосферата над Урал и някои региони от Централна Русия. Мнозина са ранени. Падналите части са от един метеорит, уточни министерството на извънредните ситуации.

Обратно в новината

Коментари - Части от метеорит изпочупиха стъкла и раниха стотици в Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако се смятате за низше създание и вярвате е религията -Еволюция, има други малко по-интелигентни същества ,които не вярват в прехода скала - бульон(супа)- амеба - маймуна - човек.

"Стоях на автобусната спирка, където изпращЯх приятелката си. Тогава нещо МИ проблесна и видях диря от пушек да прорязва дупето и, и усетих ударна вълна, която И изпотроши прозорците"

Виновни са Хизбула и Северна Корея.

link Благодарение на НАСА, можете да проследите на живо рекордното приближаване на 45-метров астероид до земята - днес 15.02.2013 в 21:24 българско време

Браво ! (Точно за това говорех по-долу. Та ме натаковаха.)

Нееее, не е фи туй Вашето. Кръгло хи. Хиела демек. (Па и минус над минус Ви разрешава софтуера. Засега де.) Аремекиа, шмок !

При астероида всичко е предсказуемо", изтъкнаха учените ???????????какво става , днес ще ни удаpи аcтеpоид така да го pазбиpамe?

страшна работо .... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

...преди 100г. Тунгуския, сега Уралския. Въпреки всьо, са номер едно. По Калашник на глава, де...

Не знам дали инцидентът в Русия е част от метеорит или е възможно да не е толкова шеговито предположението за някакви "дружелюбни" американски изпитания.Сега обаче предстои разминаване с наистина установен и значим астероид, за който се предполага ще ще мине на около 27 000 км от Земята.Стряскащо е като се знае, че по орбитата си Земята се движи с 120 000 км/час, което означава, че във време разминаването е на по-малко от 10 минути! Всичко това прави събитието доста сериозно и силно вярвам, че учените са точни.Така или иначе няма място за шеги и задявки, а по-скоро за отчитане на величието на ВСЕЛЕНАТА и колко крехък е шансът ни да бъдем живи и да бъдем наистина добри и разумни, каквато обаче стремящата се към планетарно управлениие и хищничество властова шайка изобщо не е.

TheAgnostic ,паживьом увидим...........

Нищо не е случайно и всяко нещо в природата си има обяснение,а тя никога не греши.Нищо не се губи в природата,а само се видоизменя и сменя притежателя си както и нищо не е вечно!

Тва е бил Крокодила Гена, а Рашъните са били поркани и не са видели разликата... :)

Руския Народ не се страхува когато има много врагове, а само когато има малко водка ... ..... Ако беше ни ударил щяхме да пием за края на света, а сега ще пием защото ни подмина :)

Някой да е виждал Брус Уилис и неговите сондьори?

Довечера ще е на Оскарите за Умирай трудно 4

"Голямото момче" дето трябваше да ни тресне в 9.25 май ни подмина. Прегледах всички видео материали в тубата. Мисля че само ударната вълна е направила тези пакости. Звуковата вълна е била също доста яка исплашило е хората основателно Прочетах само за деца порязани от счупени стъкла Никъде не се уточнява какво точно може да е било това явление. Отивам да си капна чашка винце и да благодаря Богу че не е големия метеорит !!!

ай наздраве :)))

що не падна в ларгото на софия или малко по нататък в бялата сграда на жълтите павета бре. амин

Астероид с диаметър 45 мeтра и маса 130 хиляди тона ще премине рекордно близо до Земята днес. От НАСА успокояват, че няма шанс небесното тяло да се сблъска с планетата ни, но ще бъде на 27 500 километра, минавайки през орбитите на някои спътници. Така има вероятност да бъдат засегнати телевизионните сигнали. В същото време експертите са категорични, че мобилните телефони ще продължат да си работят нормално, тъй като техният сигнал се предава от антени на Земята. Откакто се правят наблюдения, астероидът 2012 Ди Ей 14 е най-големият, който ще премине толкова близо. Скоростта му ще е 8 километра в секунда. Над България астероидът ще премина малко след 19 часа. Найблизко небесното тяло ще се доближи над Индонезия. В тъмното при ясно небе астероидът ще се вижда с бинокъл.

Ако видим облака оставен в небето след полета на тоя метеорит си е едно към едно подобна на опашката която остава след изстрелване (падане) на космически кораб :) ... гоогъл Columbia disaster

Не ми било метеоритен дъжд, най-ми било изпитание на щатско оръжие :)))) Политик высказал своё мнение о ситуации на Урале Москва, 15 февраля АиФ-Москва. Лидер партии ЛДПР Владимир Жириновский считает, что случившийся на Урале метеоритный дождь на самом деле был испытанием оружия, проводимым американцами, сообщает РИА Новости. Это не метеоры падают, это испытывается новое оружие американцами. Керри (госсекретарь США Джон Керри) хотел предупредить в понедельник, искал Лаврова (министр иностранных дел РФ Сергей Лавров), Лавров в поездке. Хотел предупредить, что будет такая провокация, и она может коснуться и России, заявил Жириновский.

На Господ вече доста сме му скършили хатъра, че почва да ни предупреждава - а най-напред отсвири наместника си.

Е, защо в Русия, а не в Народното ни събрание?? Няма справедливост на този свят... ;)

СА КАРЪЦИ В ТОВА ОТНОШЕНИЕ........

Защото ще отърват Народния съд със Страшния Съд.

Asteroid 2012 DA14 ако го изчисляват в нашите енергийни дружества може към 16.00-17.00 да ни се изсипе на главата.

оня метеороид довечера ако падне стъкларските заводи ще дръпнат , ще има пак бум в строителството , икономиката ще цъфне, бат бойко ще е президент . 3-та коалиция ще мре от завист . само да не спре нета

Няма да падне. Планирано е през 2020 г. Обаче имаше скоро един по-голям. Той ще се бутурдяса по-рано и въпросният няма да има последици.

Командване на Войските на Военно Космическата отбрана на Руската Федерация , Централен Военен окръг, Екатеринингбург : - Поручик Ржевски защо изстреляхте зенитните ракети ? - Господин Командир, едно грозно зелено изродче се появи на екрана на радара и ми викаше Хелоу! "Мдаа, от какви ли не боклуци вече правят водката тия търгаши" - помисли си Корнет Оболенски

Правете си сметка, че това дето се взриви над Русия не е било засечено и не е било съобщено за него. Което означава, че по всяко време и навсякъде може да се случи същото. Че и по-лошо. Не си мислете, че се следи 100% от небето и се знае със сигурност какво идва.

Така е. Специално бюджетът на НАСА позволява да се следи едва 3% от небето. А какво може да ни дойде от останалите 97% един Господ знае...

14 человек госпитализированы после метеоритного дождя на Урале

За всички които питат за счупените стъкла и отломки!!! Счупили са се от ударната вълна, не от парчета на метеорита!!!

"... 474 души са пострадали при падането на отломки от метеора... " Ето ти цитат от статията... знам ли аз.... Излиза, че хората са ранени от отломките? Ти как го разбираш?

Аз лично го разбирам като липса на знания по български език. Защото навсякъде (в чуждата преса) си е написано, че са пострадали от стъкла, пръснали се от ударната вълна.

ДНЕС ПАДНА , ПАДНА ВЪРХО ГЛАВАТА НА БОРИСОВ И НИЩО НЕ НАПРАВИ ЗА ЖАЛОСТ...

Извънземните се подпукаха.

Странно е за мен това (цитирам): "Служителите в руското министерство на извънредните ситуации още не са открили фрагменти от метеорита, който изгоря в небето над Урал" .... Странно е при толкова счупени стъкла и ранени хора да не се открият НИКАКВИ отломки ?!?

Изпочупени са от ударната вълна , а не от отломки на метеорита , тъй като той е бил малък . Елементарно .

всъщност не, не е странно.. щеше да има ако беше достигнал земята

Счупените стъкла са от ударната вълна, не от самия метеорит! :)

Как така не могат да открият фрагменти от метеорита? Нали има счупени стъкла и ранени хора. А и защо ще ги търсят от въздуха? Очевидно до земята са стигнали само дребни парчета от метеорита. Някак ще им е трудно да ги различат от въздуха...

Навсякъде се вижда, че взрива е на много голяма височина. Всички щети са от ударната вълна. А самото паве е паднало на километри от там.

Този довечера който е дълъг 45 метра и ще премине близо до Земята ако нещо се обърка ,( все пак това са небесни тела които не може да контролираме) и тръгне да лети към нас СМЕ ДОТУК!

Добре, де... Всичи филми ни убеждават, че що е астероид, метеорит, комета, извънземно... все към щатите налита. Пък те май Русия предпочитат. От 1908 все така...

И във всички тези филми по някое време се появява героят американски президент , който спасява света . Ама нали на зяпльовците им трябва някой ,велик за отвличане на вниманието?

...може би защото Русия заема половин Азия ? Логика.

Този метеорит е щял да падне над щатите и да направи мазало. Добре, че са разбрали навреме, повикали са Брус Уилис и той е оправил нещата-хем го е изместил да падне над Русия, хем и силата му е отнел.

Това дали е същият метеорит, който очакват да мине днес близо покрай Земята? Ако е той излиза, че не е бил на чак толкова безопасно разстояние и ако беше паднал целия.....Възможно е и да е друг, който се движи заедно с големия. Интересен ден ни очаква:)

Не е същия. Този ще премине довечера. Ако той беше паднал щяхме да разберем и ние веднага а кадри от Челябинск нямаше да има.

хаха много добре казано, нямаше да ти се зарежда дира ;-)

колко часа да очакваме ..... гостите ?:)

Време е в Ганюланд да се въведе задължитлена застраховка против удар от метеорит! Доста робство и тиранство, стига рискове. Няма ли някоя евродиректива в тая насока?

Много интересно име има майка ти, но нас това не ни интересува.

Мисля, че леееко е време да си променят позицията за Иран, Сирия и подобни. Че да не се окаже следващия "метеорит" малко по-голям и след това да звънне Обама да пита как са...:)

Нищо общо с новината. Май си прекалил с американските филми за "тюлени", а? Пий си кока-колата и вземи да прочетеш някои книга за разнообразие, зомби облъчено.

Най ми хареса това: "Полицаи разпитват очевидците. "

А, ти как искаш? "Очевидци да разпитват полицаите"

Мизантроп

"Очевидци и полицаи са насядали в хоремага, пият и обменят впечатления."

Идва СТРАШНИЯ СЪД ... СЕГА ЩЕ ВИДИМ КОЙ - КОГО, КОГА И КАК !!!

....аз - тебе, при първа възможност , от зад, ако не спреш да дрънкаш простотии и ще усетиш страшния кръвоносен съд!!!

Ако е безплатно става.

Страшния съд дойде преди 23г.Сега бавно ни копат!

Приеми правата вяра, християнството.

Когато в стадото се появи бясна овца, овчаря какво прави - гледа и изчислява уравнения или взима гегата и и троши главата. Заради такива неверни комунисчета е казано "покрай сухото и мокрото ще гори"

Ако е прост овчар - троши й главата и се моли на помияра ви Саваот. Ако е умен - ходи редовно при ветеринаря, който си знае науката от едни, дето са гледали и смятали повечко. А познай кое поведение носи по-добри резултати!

Стига ветеринаря да не е Мирослав Найденов .В този не носи никакъв резултат .

прост народ сме.

Приятно ни! А вие кои сте?

Добре де- как ПВО на Русия не е засякло никакъв обект, доближаващ въздушното пространство на Челябинск? И до сега в новините им само се предполага, че са отломки от метеорита. Масово се твърди, че няма страшно, а вече има пострадали и материални щети, а минаването на големият метеорит тепърва предстои. Едно ме забавлява истински, ама то си е от разряда "черен хумор"- Борисов точно успя да се налапа, а то ще се окаже, че няма да има накъде да бяга, защото Земята може и да не оцелее.

От ПВО-то им твърдят, че са го прихванали и ударили във въздуха.

Ако поне веднъж си виждал с каква скорост се движат въпросните обекти ще ти стане ясно защо не може да бъде засечен.Скоростта им е такава,че когато навлязат в земната атмосфера и станат видими целият видим хоризонт може да го преминат за няколко секунди.Прецени останалото сам.

Прав си- сигурно греша, но все си мислех, че доста неща са се променили от времето на Тунгски метеорит, все пак милиони долари отиват на въоръжаване, слежка, спътници и разузнавачи в космоса.

а ти виждал ли си с каква скорост се движи ракета "скът"

Скъд се движи с около 5000 км/ч. Средната скорост на метеорит навлизащ в атмосферата е м/у 10-70 км/сек или 36 000 - 252 000 км/ч. Май няма голяма база за сравнение а ?

Виновни за тройната коалиция!

Да беше другаде, бих повярвала, че е метеорит, но баш в Челябинск :(((

Да. Има конвенция на ООН, която обявява Челябинск за зона, свободна от метеорити.

:)

Брей, тоя метеорит явно се е движил с несъобразена скорост по земята: "от Казахстан през южната част на Тюменска, Курганска и Свердловска област в Русия" Да бяха написали НАД

Този метеор е спътник на преминаващия на 30 000 км от нас 2012 DA14. Днес, на 15-ти, той е най-близо до Земята и това чудо е от облака от по-малки астероиди около него. Следователно може да очакваме още такива в близките часове. В тубата: 36w4Lh44dZg (с ударната вълна) и lxBFb9jN_HY

Интересно, засега не намерих доказателство, че е точно така както казваш, но съвпадението е доста съмнително - в един и същи ден в който се очаква преминаване на голям метеорит да падне друг макар и по-малък от него. Напълно е възможно да се е откъснало парче от големия. Дано няма по-сериозни удари, надявам се от НАСА и другите там които ги следят тия работи да си вършат работата. P.S.: Аз ако бях на мястото на астрономите от БАН - сега смятам че е точния момент да поискат от Бойко Борисов увеличение на заплатите - ами ако не ги следят тия парчета, Бойко? Ами ако вземе та удари някъде в Банкя?

"Дано няма по-сериозни удари, надявам се от НАСА и другите там които ги следят тия работи да си вършат работата." Ах, пилета наивни, това да не ви е Холивуд! Ей сегичка ще съберат екипа, начело с Брус Уилис...

Мизантроп

Едното е астероид, друото - метероит. Различни са. А съвпадението се нарича гравитация.

Коминтара ти ме изплаши

Много добро особено второто

АРМАГЕДОН???

kgb777kgb

Ех , как хубаво го е написал някой по-долу , ама какво да се прави ние сме избран народ Бог ни пази !!! А можеше и тук да си падне някой метеорит естествено върху парламента , върху някои партийни централи , върху повечко централи на монополисти , такъв голям избор , но .... мечти !!!

Това щеше да е удар срещу демокрацията - да не дава Господ!

:-)) срещу демокраДцията...

Още в бибейските притчи пише ,че Господ е казал:Ако не вярвате в Бог,ако не изпълнявате 10-те Божи заповеди и греховете ви вече станат нетърпими тогава АЗ ,ще ви изпратя гръм и мълния,земята ,ще се разтърси и на места,ще се провали,и половината от человеците,ще загинат.Ще ви изпратя черни същества,които живи,ще ви изгорят.

Всяка религия има подобни заплахи, за да държи масите в подчинение. Друг е въпроса колко ще й се вържат.

Явно много сме му писнали на господ щом вече ни замеря с камъни