Над 1200 души пострадаха след метеоритния дъжд в Русия

Засега над 1200 души в град Челябинск са пострадали след падането на метеорит, от тях 200 деца. Уралският метеорит предизвика суматоха в цяла Русия, армията контролира района. Експерти посочват, че никога досега не е имало толкова много пострадали от падането на такъв обект.

Обратно в новината

Коментари - Над 1200 души пострадаха след метеоритния дъжд в Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По данни на МИС на местопроизшествието са изпратени 20 хиляди военнослужещи и армията контролира важните обекти в района. А ако у нас стане някакво бедствие кой ще контролира района? ГЕРБ-аджиите или домоуправителите?

Нашата армия е двойно повече!

Защо не са предупредили ли? Ами защото това не е астероид, а човешко творение. Обърнете внимание на скоростта му и сравнете със скоростта на така наречените падащи звезди. link Това е очевидно несполучлив опит с ракета, а астероидът е за оправдание. link

Не позна. Чист метеорит си е. Ще има още, така че носете си каски. :)

Някой враг на рашата ще да е. Опънали са прашката и са метнали камико....

жалко, че не е България - ББ да реже лентичка

Сега е момента да се внесе яснота за шегаджиите и зевзеците: В Сибир не става дума за Тунгуски метеор, а за изязал извън контрол опит на предшественик на скаларно оръжие на Тесла, с което е правен експеримент в тайгата. Метеори...оставки на папи и всякакви други чудеса предстоят, момци! Само гледайте да сте в правилната поза и с правилната чаша, когато те настъпват, за да няма лошо изненадани!...

Браво за стихотворението!

мдаа ,кой Ви е дал право да си играеш игрички..

обсерваторията от Австралия нещо спря да предава директно. Тока ли спря там?

Уууууууу не можахте да ме уцелите уууууууу. Пробвайте пак. :)

val55

Да не е нещо друго????? Все едно виждам следа от разпадаща се ракета, недай боже. Стига снимката да е достоверна. Почти, като на американската совалка.

ЧЕРВЕНИЯТ КРЪСТ ТРЯБВА ДА РЕАГИРА НЕЗАБАВНО! ТЕЗИ ХОРА ОСТАНАХА БЕЗ ПРОЗОРЦИ ПОСРЕД ЗИМА! НЕОХОДИМО Е ОГРОНО КОЛИЧЕСТВО СТЪКЛИ, ДЙАМДЖИИ... КАК ДА СЕ ПОМОГНЕ?!?

КАК ДА СЕ ПОМОГНЕ НА ТЕЗИ ХОРА, ТОВА Е БЕДСТВИЕ!!!

ДАЙТЕ БАНКОВА СМЕТКА!

По руската телевизия показаха Путин, който се разпореди да се помогне на хората немедленно.

Близо 950 души са пострадали от метеоритния дъжд в руската Челябинска област А В РОДНАТА НИ БЪЛГАРИЯ - 0Т ГЕРБ - ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД

Това е авария на транспортен кораб от съзвездието Сириус. И друг път са правили катастрофи. Защо мислите от 10 хилядолетия на земята се добиват хиляди тонове годишно злато и други ценни метали и все няма, дори валутите вече официално са без златно покритие. Срещу този робски труд, в който е впрегната цялата планета получаваме някакви мижави технологийки за компютърчета, телефончета, телевизорчета, ключодържатели и др. подобни . На 11.IX Буш се опита да прекрати договора, но получи удар през пръстите. Как мислите , че четирима камилари ще пробият защита на 7 нива и всички ще успеят едновременно. На Марс се е свършило златото и се вижда какво е останало от планетата, ако ние не намерим начин да се освободим ни очаква същото.

що рЕчи

Тия сириусчани много тъпи, бе. Да ходят от метеорити да събират златце, там има пре-много.

И аз видех двама от Сириус с кюлчета отзад!

Питай Левон Пърцуцурнян къде е златото!

Има доста вярно в това, що думаш, макар че не си се изказал ясно (а и може би нямаш цялата информация), но във в. "Строго секретно" вече два пъти се публикува информация за това как една голяма част от златните запаси на света, пазени във форт Нокс в Щати, се оказват , че са позлатени кюлчета вофлфрам. И тук се сещам за "12 планета" на Захария Ситчин и за основната цел на кацането на Анунаките (а и други) на земята, и че всъщност генното инженерство на тези инопланетяни, което е довело до създаването на съвр. хора, е целяло създаване на работници, които да добиват злато от мините в Ю. Африка. П.П. В света продължава да се изучава теорията на Дарвин като офиц. становище на науката за произхода на човешкия род!!!

Божия гняв в ръцете на идиоти като теб е взел повече жертви о колкото втората световна война. Все пак хората са били убити от идиоти в расо (независимо от религията и расото) защото все пак бог е един. В името на бог са извършени най-големите престъпления срещу човека. Така че ти ли си идиот, или си болен, надявам се да е второто.

pompai

В сайта на NASA го дават на живо

Тука ли : nasa. gov / multimedia / nasatv / index. Нищо не им разбирам от езика и от сайта.

pompai

Той вече удари земята и който чете това съобщение, се е отървал. :)))))

Цялата журналистическа пасмина утре ще ни разказва постфактум. Не прави чест на българските астрономи обаче, ако има такива всъщност, защо не направиха по едно кратко изявление.какво ще се види и накъде да гледаме поне.

pompai

Ето тук може да го гледате на живо

pompai

Когато твърдото тяло на метеора е по-голямо по размер, преминаването му през атмосферата може да се види дори при дневна светлина, понякога придружено и от звук подобен на гърмеж. Такъв метеор се нарича болид. Достигналите до земната повърхност отломки от метеори се наричат метеорити.

паднал е летателен апарат с не земен произход.затова армията е на крак

Той всъщност не е паднал, прелетял е ниско и е изгорял, а ранените са от ударната вълна, ама кой да чете преди да пише статии....

pompai

Ти не гледаш ,хората показаха 10 метрова дупка в леда на езеро където е паднал.

Моля Ви, обяснете ми защо военните са насочили цяла дивизия към мястото на произшествието? "По данни на МИС на местопроизшествието са изпратени 20 хиляди военнослужещи и армията контролира важните обекти в района."

Щото има извънредна ситуация. Въздушен взрив, 300 разбити сгради и 1000 ранени. Може да се създаде паника, хаос, да се появят мародери или нещо такова. А там е промишлен център, а не селска пустош! Правилно действа Путин!

Днес Урал, Утре и по цялата зема. Честито!

а сутринта бяха едва 100...

Дир.бг осъвременяват данните. Наистина растят обявяваните бройки. .... А като наблюдавам скоростта на нарастването .... Всъщност - дали пък някой от Нас не би могъл да поговори с негови/нейни познати там ? (И след което - да Ни доосведоми.)

Bolkan Dolphin

Има сайт на Первий канал Останкино там има информация ...има интернет не е нужно да говориш с роднини

Такива метеорити падат непрекъснато на нашата планета. За щастие повечето са в океана или рядко населени територии. Сега се случи в гъсто населена местност в Русия. Обаче облъчени от дългия комунизъм руснаци ведnага подеха версията че метеоритния поток бил направляван от Х`американците. ... и зомбитата ...

На колко водки си, братле? Къде видя такива огромни метеорити досега? Естествено, че падат, но са много малки и изгарят в атмосферата.

Не е голям - само 10 метра. Такива падат средно по 1 на 2 години. Предишните: 2002, 2006, 2008,...

на тоя Жоро ...срочно да му се увеличи дозата ... ако не помага да се утрои .... И да знае де не му се пъха пръста да си не туря главата

Този метеорит е само увертюра към армагедона който очаква Русия този век.Божия гняв ще се стовари с пълна сила върху тях,заради огромните престъпления които са извършили.Кръвта зове за отмъщение.

хахаха... и ти ли не си си пил хапчетата тази сутрин!? Това от ЦРУ ли ти го казаха, или от канцеларията на Свети Петър!? Ако нещо пада от небето - то не подбира държави или градове. Просто си пада и толкова. Динозаврите защо са били наказани? Да не са били и те комунисти?

Бог ми го говори.Който се смее последен се смее най-добре.Времето за разплата наближава.

Учените от ЦРУ доказаха, че динозаврите са умрели от комунизма.

Bolkan Dolphin

Адски си прав ПЕтре .... Ша знайш Мисля че Русия беше едиснтвената страна използувала Ядрено оръжие срещу мирно население ...а може и да греша..не знам Но знам едно със сигурност На такива като тебе срочно да се удвой дозата а може и повече ...по горе препоръчах и на друг"пророк" да пие повече хапчета

Що бе, става интересно...

Възхитен съм да видя така-систематичното осъвременяване на материала, Дир.бг !

Не проумявам защо се таковате, Колеги ! - Положението е доста сериозно И Дир.бг са Воистине на Висота !

Обещавам: Да съм твърд и корав в борбата срещу капитализъма Да не омеквам при взимането на важни решения и закони, особено пред И. Фидосова. Да не съм крив на никоя от другарките. Да не изпразвам от съдържание стратегическите енергийни проекти, финансиращи коствено партийната каса. Да увелича двойно по размер доходите и стесня дупката в бюджета. Заклех се!

Нашите идват

Нали хер флик искаше да пляска руснаците, помолил е тиквата да изрита по-силно топката на бистришките тигри към Урал...

Това беше сонда изследваща плътността на атмосферата и земното притегляне. След като информацията беше предадена към главния кораб маскиран като метеорит се саморазруши, затова и имаше толкова много дим. Глваното шоу от типа "Шок и ужас предстои в 19:00, когато обвивката на астероида ще се разполути и на земята ще кацне една пирамида , която ще установи пряк телепортационен канал между Сирия и ...

20 хиляди военнослужести руси изпратени на местопроишествшето?!Хм,това си е нашествие на извънземни.Довечера минава големия кораб минава!...

Всякакви глупости може да си пишем по различни сайтчета ,но това ако го преживееш сигорно може и да откачиш,дано да няма повече такива гадости.

Представих конкретни данни. Нищо повече. Тук по-долу. - Позволете да попитам - как Искате да чета вашето послание, уважаеми Минуси ?

сабирай минусите и плюсовете и гледай колко от хората тука ги е "еня" за copy/paste-a ти.

Кое казвате е копи-пасти ?

ама е странно що не питаш за "драгите Плюсове" същия въпрос... или нещо искаш да ти се възхищават хората тука и си почешваш егото. (сега очаквам отоговор с обръщение - драги ми многточковецо - ха ха ха)

Перфектна. Полицейска 'академия' . В маде-ин-БГ cover. - И ся ко ?! - На Махони ли да го обърна ли, що ли ?!

Айдееее... от 4 - 5 човека още малко и ще станат хиляда!!! Аз си мисля че има връзка между този метеорит и астероида който ще прелети довечера в 9:25 ч. Явно е някакво откъснало се парче - и двата се движат с приблизително еднаква скорост и май под един и същи ъгъл спрямо Земята. Съвпаденията ми се виждат малко множко, ама знае ли човек...

Траекторията е доста близка. Но ако вземем предвид часовата разлика около (10 часа) - май нямат връзка двете скали!!!!

Ако е разпаднал се след удар астероид ще лети като доста размит облак от останки евентуално с по-голямо ядро

Пепел ти на езика, дано да грешиш!

Земята е един магнит огромен, въртящ се край гигантската си ос. Дай да направим малко ток, та да паднат сметките на хората !

Ние сме като бълха върху мечка. мечката не се интересува от нас - тя си живее нейния живот. Като време в някоя река да се изкъпе - ние ще се издавим и готово. Тя дори не ни забелязва в козината си. Не се надценявайте!

Сус бре! Чуваш ли се какво говориш! Ще спреш въртенето на Земята и ще изпопадаме всичките от нея - като хлебарки!

В същия район преди 33 години пак в средата на февруари е наблюдавано същото явление. това каза руски учен и, че явлението е нормално.

А ние чакаме 23 години да падне на "Дондуков" такъв метеорит, та да се оттървем от мутренския ни крадлив антинароден режим...

Порушик Ржевски седи в гарнизонния арест на Н-ската база на Стратегическите Ракетни Войски на Руската Федерация и пише : Беше Св,Валентин. Ние хусарите скучаехме и след по 2 бутилки водка на човек решихме че трябва да уважим девиците от местния манастир . Девиците прескочиха оградата и се събрахме при нас. Изпихме още по 2 бутилки водка на човек . Беше весело и решихме да пуснем фойерверки. Пуснахме една ракета от малките - с три бойни глави. Беше прекрасно и минахме на шампанско ....... И тогава Наташа Ростова помисли че джойстика за управление на ракетата е моя хусарски джойстик и стана една ......

възможно ли е изобщо да има такива тъпанари в тая българия??? с кое се шегувате с това че са пострадали стотици хора? а какво ще стане ако до довечера дойде и до вас - ще се насерете в буквалния смъсъл. скапани лигльовци

Що пък да не се шегуваме? Да сме злобни спечени старчета като тебе ли?

Не случайно попа оня ден си даде оставката, а народа на дявола взе да се надига и да претендира за някакви жертви и плащане на рекет.

Дали е съвпадание или случайност, Челябинс е сърцето на руската ядрена енергетика. Май нашето Белене окончателно отпътува в историята.

Аз кво ти казвам. Бойко го е хвърлил за да строши техните централи и да нямат време и части за нашата и да спрът да ни натискат.

Догодина като спечелим изборите я започваме Белене...

...имаме си и АЕЦ - Козлодуй.

явно не сме сами в космоса - отвреме,навреме ни замерят с някое каниче!

Да, Сър Исак Нютон е виновен:)

Дори доста широко скроена...Лесна за оцелване...

Оцелването се пише с У. Оцеляване - с О!

Не се хаби.

Данните са перфектно-точни, г-це Тодорова. Браво ! -------- По последни неща оттук-оттам: - три официално-обявени жертви - властите там търсят активната помощ/взаимопомощ локално и международно. ... Та, понеже ме сепна последното : - Ха да помогнем на хората, Хора ? .... БАН би могъл да се включи в анализа и формирането на превантивните мерки .... пожарникарите-Ни вече имат експертиза в подобни условия - една оперативна група може би ? ... екипите-Ни от 'Лекари без граници' ? ... строителни бригади за възстановителните процеси ?

До няколко часа ще се разбере дали както казват няма опасност от наближаващия астероид

Очаква се около 5-7 рм наше време. Над Тихия океан. На височина мъъъъничко над сателитните орбити. Твърдят че от Китай, Австралия и близките - ще може да се види с бинокъл. ... ВВС, ПРО и онез-там 'Звездните' в района били на крак от вчера.

п.с. Едно тяло. Размер - около половин футболно игрище.

Ще се разбере, но може да е късно....

НАСА вече предава директно.

Добре че тук не падна,да ни счупи новото метро,че друго няма да има.