Българин контрабандирал военна продукция за Русия

Българинът Цветан Кънев е обвинен в контрабанда на ядрена електроника за военни цели от Колорадо за Русия на стойност почти $400 000.

Обратно в новината

Коментари - Българин контрабандирал военна продукция за Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Рядко ни споменават по света, но пък винаги с хубаво

Тия кравари що си не ет майката.

Защо Редакторът Тодоров преписва една статия на Денвър Пост от 23 Януари и я пуска на 7 Април никой няма да разбере.....Поне да я беше превел като хората....

Не става ясно какво точно е опитал да изнесе но очевидно е купил нещо вътре в щатите - което е законно и лесно - и е опитал да го изнесе за Русия а то подлежи на регулации и износът му натам (може да) е незаконен. Нищо толкова необичайно, стандартна практика за страните ударени от някакво ембарго е да го заобикалят по тоя начин.Правеха го по съветско време, няма да спрат сега я. И понякога някой бива хванат. Какви са тия "часовници" нямам идея, по-скоро става въпрос за смешен превод, може би са някакви клоци с много малък jitter или нещо от рода. А може и да е нещо съвсе друго.

... do от d(um)p(er) очевидно.

Това е фейк новина, нашата електроника е светлинни години пред краварската и техните тенекета ич не ни и трябват !!!

Руските часовници най бързите в света

Ти затова ли носиш китайски,или защото не можеш да си позволиш руски.

Ако не можете да хванете Цветан вкарайте в затвора Красимир Кънев. продаващ бългаските интереси за сметка на кухи арабухи и местни паразити-подчовеци.

Щом някакъв българин може да измъкне подобни подобни неща от краварите смятайте какъв разграден двор са тия.

Просто, българите не са за подценяване. Тошо беше създал желязна образователна система, прд която добтъците от Фащ не предат. затова, в първия удобен случай, след като ни окупираха, побързаха да я унищожат. Но великаните, създадени от нея все още ги има.

великани в престъпността

Браво тази година полупроводници , догодина цели проводници !!! Тъпи и прости Американци от юдейска вяра !

абе кравари тогава защо не овините георги атанасов дето ви направи компютрите бе а ???????та тои е българин на 100000000 процента а сте хвана ли бика са х..... .и рев до небесата или ние от бг сме роби за вас !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! нема да е дълго и това ще ви съфнат и мариците и всички сделки за бг !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

С продраните потури и галошите си, Атанасов направи компютъра в обора на къщата си, на село. Бре бре.

абе защо толкова много мурзилки са се преселили да живеят при краварите а не е обратното? уж заклети комунисти патриоти русофили но живеят при краварите,соросоидите и еврогеиовете,ползват американски технологии и немски возила?мразят сащ и европа но пък там са се заселили и не искат да се връщат обратно!

Nikolai Vasilev

да срал съм на твоята уфса в европа мие океи!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Нас ни превзема ислямът с нашествие, а краваристан го превземат българи и руснаци с акъл.

всякакви далавери,кражби измами,корупция,злоупотреба със власт и служебно положение,контрабанда,картели монополи,лобита носят доходи и висок жизнен стандарт,лукс и удоволствия стига да не те хванат,поне такова е моето възприятие от живота във българия!

Дали руснаците могат без тези часовници....Ами същото като българските оръжия по съветски лиценз които се контрабандират от американци за ИДИЛ. По-важното е може ли да се има вяра на западните държави?Не знаеш кога ще решат да ти конфискуват парите,бизнеса или направо да те затворят без никакви доказателства. Ще ми говорите за комунизъм и национализация....

е добре де то и във чехия.полша,румъния,австрия,и германия,цяла европа има демокрация но не е като българската демокрация на бкп и дс другарите,които са филиал на кпссс на москва!немските депутати и бизнесмени се движат без кортежи и охрана за разлика от нашите бизнесмени и политици!

То, затова и контактите на изброените от теб държави с Москва са сериозни и отговорни, а не почиват на "напляскване"...

е как да не се гордея ,че съм българин,заедно със православните нам братушки от русия сме наи умни и интелигентни хора на планетата ! само дето несправедливо не сме наи влиятелната и значима икономика на планетата!ето другите са кравари,соросоиди,еврогеоиве,а ние българите и руснаците сме наи читавите люде на земята,ето питаите нашите патриоти като сидеров,караскачнов,станишев,а защо не и бате боико,които също е от нашите преуспели хора!а може и ванга да е предсказала,че ще задминем и американците под крилото на русия!

Каква фалшива новина - на нас руснаците не ни трябват някакви американски часовници - ние си ги правим сами!!!

Я махни точката...

Руските специалисти оценили възможностите на чувствителните часовници. След като не намерили адекватно приложение за оптимизиране на руски процесори за ядрени цели, те решили да пуснат електронна версия на Воссток, Победа, Салют, Заря, които да бъдат продавани в УС

Спомене ли се някъде за предателство - търси българският комунист! Само комунист от България може да има компания,занимаваща се с далавери и предателство у нас и шпионаж навън,но не за България ,а за Русия!

Само за протокола: Цялото ни правителство и бившия президент са комунисти.

прокуроро ме прати на почивка при Брат Галев.

Хора само едно ще ви кажа - купувайте злато. Кой чул, чул.

златото яде ли се?

Не но с него можеш да купиш всичко

нема да помогне на никой , освен ако ти го продаваш ? ама само ще си отложиш неизбежното , с ден два

Аз имам предвид кризата преди войната.

И брилянти над един карат

А, бе Кънев! Земи продавай цели проводници, а ти си хванал половинчата работа...полупроводници!

Считайте Цветан Кънев за вече осъден. На американците не им трябват доказателства. Те може само да вярват. С висока степен на вероятност. Както наивните западняци вярват на британците в случая Скрипал.

Тази електроника трябва наистина да е била много чувствителна и специална ,за да струва цели 400 хил. долара!Часовниците,с голяма доза на вероятност,трябва да са пясъчни!

Голема грешка е направил че се е ''скрил'' е БГ. Та не знае ли че БГ подписа ''договор'' за безапелационно предване на БГ граждани на САЩ за съдене. Не важи в обратния вариант обаче :) Кофти избор на държава ''защитник''. Избира се независима държава - не колония.

Тъпаците не могат нищо да измислят сами, затова се налага да крадат.

Много чувствителните часовници са се обидили...

Що за нахалство от страна на ФАЩ,но ако продължават рашките ще им върнат часовниците нищо,че са вложени във високоточни артикули:-))

"Часовник за оптимизиране на процесори". Всеки, който има някакъв хабер от електроника ще ви каже, че това е пълна глупост.

умник си тии! умник та дрънкаш!!

Какво мислите е правило руското разузнаване през студ, война. Крало е технологии. КГБ, ГРУ и т.н. Въпросния господин Скрипал и хиляди други. Освен чисто военните тайни говорим. Яко крадене е било. Как иначе СССР щеше да е равностоен на САЩ и цялото НАТО - с разузнаване, най-доброто в света може би въпреки многото издънки - Скрипал, Виктор Суворов и мн. др.

Аз от статията не разбрах едно - обвиняемият, КЪнев или КАнев се казва... Не че ми е зор, ама от 5-ти клас научих, че ако не си сигурен в някоя дума как се пише - белкем я пиши по един и същи начин... :/

печалбата я е взел българина Кънев, а глобата ще я плаща американеца Канев .. ( в английския няма Ъ)

КАнев ли ще натопим за затвора също?

Това е смешно.Това пари ли са ,няколкостотин хиляди долара.Не съм адвокат на българина, но май ще загази.

Преди време руснаците искаха от Англия да предаде някой си, който е подсъдим в Русия, но се намира в Англия. Англичаните отказаха с мотива, че техния закон не разрешава. След това имаше и обратен случай - англичаните поискаха от Русия екстрадация на някакви руснаци, които да ги съдели в Англия. Русия им показа среден пръст и каза, че руските закони също не разрешават. Същата картина е с американците - не предават на друга държава и най-големия престъпник, ако е американец. Ха сега познайте ако САЩ поискат от нашите лалахульовци да им предадем тоя българин, какъв ще бъде отговора.

Глупости, сега какво излиза, че руснаците не могат да си направят един точен часовник за бомбите и трябва да взимат от американците?

Руски часовници носехме още преди 50-60 години, че и досега си вървят. Не вярвам да са се отучили да ги правят.

Да. Работят си часовниците от СССР.

Руските часовници са най бързите в света

А Българските Соросоидни тролове са най-тъпите в света...

Научих една нова дума-контрабандирал.

ББ не се "солидаризира" с мошениците и сега всеки българин е под прицел

комунягите не могат един чип да си направят...внасят часовници от САЩ...хахахахахахахахахахахахахахахахааахахахахаххахахахаххаахах

ех...китаи,китаи...!!! ,,...Българин контрабандирал военна продукция за Русия.. а ако беше...??? ,,..Българин контрабандирал военна продукция за идил..,,!!! щяха да го наградят...!!!

Що бе чукундур? Те и сега го търсят да му дадат награда.Смятай, така ще го наградят.... Опа, ама нали ватенките бяха много велики бе? Щом нащо момче им внасял часовниците за бомбите смятай за какво иде реч? Сигурно сега ще внасят и дронове от Азърбейджан, че техния леко се срещна с една стена на пробите!!!

много ми е кеф ,когато сатаната е побеснял от злоба .абсолютно удоволствие е за душата ми !

хвала тебе Цецо Кънев! фашугите да започват да духат още сега...таратора, за да изстине (!). другарят Цецо Кънев да си купува имот на Азовско море, че там е изключително приятно. може да си направи фирма и да стане зеленчукопроизводител. в района се отглеждат по 3 (три) реколти годишно. има си парици и може да ги умножи. да е жив и здрав още 100 лета, за да е трън в задния двор на фашугите от ФАЩ.

засега раша продава сибир и байкал! може там да си купи, ама пък ще трябва да живее с китайци!

Българските власти така са се продали, че може само да се депортират Българи в САЩ ,а Американци в България не!

статийка.

руснака като не може да си направи търси да крадне от някъде.Това му е политиката.А сега който е газил закона ще плаща.

това е почина на вас турските цигани

И как така още през 1949 СССР без българина Кънев е създал ядрена програма? И статията нали няма нищо общо със случая "Скрипал" и НЕизгонването на дипломати на "вечно агресивната "Русия?

е, без българина кънев да, ама не и без около 30 000 немски инженери, учени и майстори.

Всеки истински българин би направил така и би помагал на братска, славянска Русия.

Тия там май наистина са се побъркали след като започнаха без да имат доказателства за нещо а само защото някой си разследвал да съдят и обвиняват.. Като е бил при тях и са го разследвали защо не са го спрели???или подир 2-3 години им се явява удобен за симулиране на ''работа принципност и строгост''??Компанията не се разследвала нищо че чрез нея той си имал бизнеса?????

САЩ пращат БГ съдии на безплатни екскурзии срещу масово депортиране на неудобни Българи в САЩ които биват съдени на 50,80 или 100 години затвор!Предишният случай на депортиран беше за човек от Варна който го съдят в САЩ за 100 годишна присъда!И всичко това срещу една екскурзия на съдии в САЩ!