В Китай се радват на Медведев като на Сталин

Вчера руският президент Дмитрий Медведев пристигна на официално посещение в Китай, където бе сравняван с Йосиф Сталин, пишат московски издания.

Обратно в новината

Коментари - В Китай се радват на Медведев като на Сталин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искам тази снимка за паспорта си!!! Поне там на воля да се радвам на красний бяйряк!!! Ура, тАвариШи!!!

А бре магарета български , що си врете гъза между атовете ,кога се ритат?

Любопитен съм как ще коментират червените празни глави,които се прехласват колко много е прогресирал Китай и как вече е едва ли не водещата сила в света.

Ами Китай е водеща сила. Огледай се наоколо и ще разбереш.

предлагам на червените кратуни да им осигуриме безплатни билети за руся и китаи само в една посока и без това останаха една каруца хора няма да ни се отрази на бюджета.

а на тебе за афганистан - да браниш демокрация. Супер качество пушечно месо ще стане от тебе

привет наташа!рускиня е много общо понятие не искам да убиждам всички рускини. има много красиви и умни .ти не си от тях. стои си в степта и не кричи.

Точнопък една рускиня да ми говори за Афганистан... Твоите сънародници какво правиха там 10 години, а? Бранеха комунизма, май...

Ох, Джони, ох недоносче, друго щеше да редиш, ако живееше по времето на Сталин. Сега се кланяш на хамериканския брат, скоро ще целуваш китайския. А относно Сталин мога да кажа само следното: При всеки празник заедно с портретите на Мао китайците показват и портретите на Сталин. И има защо - той създаде КНР - настоящата фабрика на света.

да ама не . не живея при сталин ,нито при ленин ,нито при мао,нито при тато.живея при обама. и си редя каквото си искам .ти ли ще ми кажеш как да си обувам чорапите?

Пишат се разни глупости. Не знам от прогресивно оглупяване ли на симпатизантите на бСП-БКП, от изначална неграмотност или от желание за слагане пред СССР, електоратът на бСП се изпразва от удоволствие че почитат тов. Сталин. Гранични спорове през 1949 г. не еимало и не е могло да има, защото в края на 1949 г. КНР току що е обявена. Мао, с активната подкрепа ан Сталин воюва срещу Чан Кай Ши, при това не особено успешно към онзи момент. От друга страна СССР е окупирала Манчжурия и да спори със Сталин за територии е колкото нелогично, толкова и глупаво. Сталин остава вечен приятел на Китай. И проблемите на отношенията между Китай и СССР се появяват във връзка с развенчаването на култа към личността по времето на Хрушчов. После, по времето на Брежнев се позатоплят, но си остават хладни. Даже има и гранични конфликти, в които СССР демонстрира сила. Недоверчив народ са китайците. Особено към съседи като Русия (СССР). И има защо. И Медведев и Путин реабилитираха култа към личността - не само към Сталин, а и към собствените си чилности. А в случая е по-интересно друго - че освен енергийни суровини Русия нищо не може да продаде на Китай. Пък като гледам на Китай не им трябва и нищо руско - там са по-мераклии на американски, японски или европейски високо-технологични продукти. А иначе Медвеженок освен че е малко по-висок от тов. Сталин, не знам с какво им напомня за Великия Сатрап.

Само без паника! Събитията на китайско-финската граница наближават с всеки изминал ден....

Пуснаха ли вече Су-тата на Илиянци?

Тук грешиш. Омразата на китайците през 50-те години е към Хрущов, точно заради политиката му срещу култа на личността на Сталин. Сталин винаги си е бил идол за комунистите в Китай.

Първият голям конфликт между Мао и Сталин възниква още през 1949 г. по повод гранични спорове в Далечния Изток. Оттогава, та до 1969 г. тоя конфликт само се задълбочава. В края на 50 - те СССР вече е забранена дума в Китай, както и всичко , свързано с него. Прав си за едно - за рязкото разваляне на двустранните отношения голяма вина има личната неприязън между Мао и Хрущев. Както и да е, хубавата новина е, че сега руско-китайските отношения са в подем.

Има само историческа връзка. Иначе Медведев си е идеолог на капитализма и няма нищо общо с диктатурата на Сталин.