Огнен ад в Русия от ”африканските” температури

Пожари унищожиха над 200 хиляди хектара гори край град Воронеж в южната част на Русия, на около 480 километра от Москва.

Обратно в новината

Коментари - Огнен ад в Русия от ”африканските” температури | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Къде в статията, която коментираш, видя името Путин? Или си объркал статийте? поръчали са ти да пишеш срещу Путин и ти накрая реши, че мястото е именно тук? Ти в българия ли живееш? Ако да - за какво глобално затопляне говориш?

Какво общо има между затоплянето и това какво говори който и да е човек на тази планета?

Темата е за глобалното затопляне, а не за партизани и фашисти. Годината е 2010, а не 1930. Добре, че такива склерози като теб са на доизживяване. Ограмоти се малко да не умреш със представите си от 1900 год.

Доживях да чуя от тебе добра дума :)

Хайде,почвайте да опявате!Иде края!:)

Скоро се очаквали дъждове, така че нещата ще се оправят.

Горките хора, това си е трагедия.И не му се вижда края за съжаление!Дано Бог им помогне!

Причината е в накланянето на земната ос /повече от обичайното/ - северното полукълбо е по-близо до слънцето, южното - обратно. Затова в северното е адска жега, а в южното умират от студ в момента. В по-умерените ширини, които са по-близо до екватора, разликите не са толкова големи, но дори и ние ги забелязваме. А който се интересува защо е така - да потърси в чичко Гугъл "poleshift ning".

Вземи една топка, позавърти я около празната си глава и може да се сетиш, че говориш глупости. Дори да е вярно това с наклона на оста на въртене при смяна на годишните времена жегите и студа ще са еднакво променени като за южното така и за северното полукълбо! А ако ти се върти главата около топката спри да пиеш!

Ама ти наистина ли мислиш, че разликата в климата на северното и южното полукълбо се дължи на растоянието до слънцето? В гугъл ли си го прочел? А стигнал ли си до това място в гугъл, където казват, че за идиотите е опасно да четат там?

чудя ви се на злобата и безхаберието ,не забрявяите ,че това е природата и никой не може да върви срещу нея и съдбата и е напълно възможно и никой не е застрахован от такива бедствия ,тук няма нищо друго освен човешка съпричастност

до това довежда безумната сеч на гори в цял свят,у нас Рила така е изсечена през последните 10 години ,че ни очакват подобни събития,сега сечта е прехвърлена на Витоша и къде ли не.

Гори гора, тайга - какви изсечени дървета?

Рускиньо, обяснявам ти-когато се изсече гората, намаляват дъждовете,температурата се вдига и започват такива аномалии.

Точно така е. Където няма гори, е много по-горещо. А булгаринът сече и дърветата в собствения си двор. Колко е тъп! Според мен съвсем скоро държавите ще започнат масово залесяване. Дано не са прости като комунистите, които залесяваха с бор там, където расте дъб и бук. Така бяха пресушени стотици реки. Ако отидете в държави като Англия, германия - ще видите какво значи гори и то поддържани. Когато са частни горите и когато са интелигенттни собствениците им, всичко е отлично поддържано.

Това е закономерен резултат от разлива на нефт в Мексиканския залив-покачване на температурите в планетарен мащаб. В желанието си да заграбят всички богатства на планетата американците са готови на всичко - земетресение в Хаити, пожари в Русия.

Какво става в тази държава ,добро или зло не ме интересува!

Съвет: Не чети тогава

HAARP ?!?

Положението наистина е сериозно,руснаците са много вещи в противопожарната дейност,но тук нещата се развиват в огромни мащаби,специализираните самолети за гасене почти не кацат,зараждат се във въздуха с гориво и вода.....

Даже наверно това е от някои неизбухнали фугасни бомби на Вермахта.

Не им завиждам,времето съвсем се е побъркало.......Поне тук темперетуите са нормлни и най-сетне спря да вали